Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Αγρότες άποροι στην Ελλάδα, κροίσοι στο εξωτερικό - Τα "λαβράκια" που βρήκε το ΣΔΟΕ στη λίστα με τους 54.000 που τα "έφυγαν"


- Οι αγρότες πρώτοι στις λίστες με όσους "φυγάδευσαν" εκατομμύρια ευρώ
- Αγρότης από τη Θεσσαλία με ετήσιο εισόδημα 500 ευρώ είχε στο εξωτερικό πάνω από 12 εκατ. ευρώ
- Δικηγόρος δήλωνε 10.136 ευρώ το χρόνο είχε
καταθέσεις 15 εκατομμύρια
- 900.000 αγρότες δήλωναν πως ζούσαν με 660 ευρώ το μήνα
- Ποιοι έχουν λάβει "ραβασάκια" από την
Εφορία
- Αντιμέτωποι με κυρώσεις για ξέπλυμα μαύρου χρήματος όσοι δεν δικαιολογήσουν τα ποσά
Μπορεί στην Ελλάδα να δήλωναν “ψίχουλα” ωστόσο “φιγουράρουν” στις πρώτοι – πρώτοι στις λίστες με τους καταθέτες σε τράπεζες της Γενεύης, της Ζυρίχης, του Λονδίνου, του Μονάχου και της Λευκωσίας. Σύμφωνα με την εφημερίδα το "ΘΕΜΑ", από τους συνολικά 54.000 που έβγαλαν χρήματα εκτός Ελλάδας από το 2009 μέχρι το 2011, περίπου οι 24.600 έχουν λάβει επιστολή από το υπουργείο Οικονομικών, ενώ πολλοί είναι αυτοί που τρέχουν να δηλώσουν τα εισοδήματά τους προκειμένου να φορολογηθούν αναδρομικά.

Αρκετοί από αυτούς είναι γιατροί και δικηγόροι ωστόσο αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι στην πλειοψηφία τους πρόκειται για αγρότες από διάφορα χωριά της ελληνικής περιφέρειας. Αξίζει να σημειωθεί πως από τους 1.031.700 φορολογούμενους αγρότες, οι 900.000 δήλωναν πως ζουν με 660 ευρώ το μήνα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση αγρότη από τη Θεσσαλία που δήλωνε εισόδημα 500 ευρώ το χρόνο και έβγαλε στο εξωτερικό 12.587.184 ευρώ! Εδώ και κάποιους μήνες ελέγχεται από το ΣΔΟΕ ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα το “ΘΕΜΑ” η κύρια ασχολία του φαίνεται να είναι η τοκογλυφία.

Άλλη περίπτωση είναι μία γυναίκα δικηγόρος από τη Βόρειο Ελλάδα με ετήσιο εισόδημα 10.136 ευρώ και με καταθέσεις στο εξωτερικό 15.000.000 ευρώ!

Επίσης μηχανικός από τη Βόρειο Ελλάδα με 38.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα και με καταθέσεις στο εξωτερικό 4.000.725 ευρώ!

Ο κατάλογος είναι μακρύς και όσοι έχουν λάβει τα “ραβασάκια” από το Υπουργείο Οικονομικών τρέχουν τώρα να δώσουν εξηγήσεις στην Εφορία και να γλιτώσουν τα χειρότερα.

Όσοι δεν καταφέρουν να δικαιολογήσουν τα ποσά κινδυνεύουν να υποστούν κυρώσεις για ξέπλυμα μαλυρου χρήματος που ισοδυναμούν με βαριά αναδρομική φορολόγηση σε εισοδήματα ως μη δηλωθέντα.

newsit.gr

“Ρουκέτα” από ΣΔΟΕ για… φαγοπότι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

SDOE
Βόμβα… μεγατόνων από σημερινό δημοσίευμα του “Έθνους της Κυριακής”, που αποκαλύπτει ότι το ΣΔΟΕ έχει βάλει στο μικροσκόπιο των ερευνών του 105 δημάρχους, πρώην νομάρχες και περιφερειάρχες, καθώς και συμβούλους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ολόκληρη την επικράτεια, για διακίνηση μαύρου χρήματος και υποψία σκανδάλων.
Όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και ελέγχου του πόθεν έσχες των συγκεκριμένων προσώπων, καθώς έχουν προκύψει ενδείξεις για φοροδιαφυγή και αδικαιολόγητο πλουτισμό.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, στους τραπεζικούς λογαριασμούς δεκάδων αιρετών προσώπων βρέθηκαν μεγάλα ποσά, τα οποία δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα και το γενικότερο οικονομικό προφίλ τους.
Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις πρώην δημάρχου στη Φθιώτιδα με “ακάλυπτο” στην Εφορία τραπεζικό λογαριασμό 3 εκατομμυρίων ευρώ, πρώην νομάρχη Πελοποννήσου με λογαριασμό 2,5 εκατομμυρίων ευρώ και νομαρχιακού συμβούλου στη Μακεδονία με καταθέσεις 2 εκατομμυρίων ευρώ.
Πιο συγκεκριμένα:



"Μπλόκο" σε αυτοκίνητο με λαθραία τσιγάρα τους Αγίους Θεοδώρους

Δύο άντρες 58 και 30 χρόνων συνελήφθησαν στους Αγίους Θεοδώρους .

Σε έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα χάρτινα κουτιά, που περιείχαν συνολικά 2.090 πακέτα με τσιγάρα διαφόρων εταιρειών, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο, δύο κινητά τηλέφωνα, καθώς και χρηματικό ποσό των 550 ευρώ.

Τα κατασχεθέντα λαθραία πακέτα τσιγάρων θα σταλούν στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Ο Παπανδρέου καλεί τον Ομπάμα να επισκεφτεί την Ελλάδα!

Barack-Obama-George-Papandreou
Ανοιχτή πρόσκληση στον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να επισκεφτεί την Ελλάδα, προκειμένου να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στήριξης της χώρας μας, και την ίδια στιγμή να βοηθήσει αποφασιστικά την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να ξεπεραστεί η κρίση χρέους που ταλαιπωρεί την ευρωζώνη, στέλνει ο Γιώργος Παπανδρέου, με άρθρο του που δημοσιεύεται στη γαλλική ιστοσελίδα “slate.fr”.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΕ​Σ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ​Σ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚ​ΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΝΔ


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τις νέες βομβιστικές επιθέσεις εναντίον της οικογένειας του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και γραφείων της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η καταδίκη των νέων βομβιστικών επιθέσεων πρέπει να είναι ομόφωνη από όλα τα κόμματα. Η απόπειρα τρομοκράτησης του πολιτικού κόσμου πέφτει στο κενό. 
Είναι, πλέον, καταγεγραμμένο ότι, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιούσε εκπροσώπους του Τύπου, ακολούθησαν βομβιστικές επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων, όταν στοχοποίησε τη Νέα Δημοκρατία, οι κουκουλοφόροι έβαλαν στο στόχαστρο τα γραφεία του κόμματος και από τη στιγμή που αποκάλεσε Γκέμπελς τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο και χαφιεδίστικες τις δηλώσεις του, ήλθε η σειρά συγγενικού του προσώπου να υποστεί την άνανδρη επίθεση.        
O ΣΥΡΙΖΑ κάθε λεπτό, που διατηρεί στις τάξεις του βουλευτές που δηλώνουν ότι “η αναρχία είναι δημοκρατία”, βουλευτές που στο σπίτι τους διαθέτουν μάσκες και καδρόνια και δηλώνουν αλληλέγγυοι στη βίλα Αμαλίας, αναλαμβάνει τις ευθύνες του».  

Ο Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Μαντέλα

Alexis-Tsipras-Mandela
Τον ιστορικό ηγέτη της εξέγερσης κατά του Απαρτχάιντ, και ένα διαρκές σύμβολο αντίστασης των λαών, τον Νέλσον Μαντέλα, σχεδιάζει να συναντήσει ο Αλέξης Τσίπρας, όπως αποκαλύπτει το “Πρώτο Θέμα”.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναπτύσσει έναν στρατηγικό προγραμματισμό εξωστρέφειας, με συναντήσεις με ξένους ηγέτες και διεθνείς επαφές, σε μια προσπάθεια να δείξει ότι η Κουμουνδούρου γίνεται ευρύτερα αποδεκτή, και να καταρρίψει τις αιτιάσεις περί… επικινδυνότητας ή απουσίας ερεισμάτων στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η επίσκεψή του στη Γερμανία, και η επικείμενη συνάντησή του με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ θα ακολουθήσει ταξίδι για επαφές στις Ηνωμένες Πολιτείες, αντίστοιχο εκείνου που είχε προηγηθεί στη Λατινική Αμερική.
Σύμφωνα με το “Πρώτο Θέμα”, στον σχεδιασμό αυτό εντάσσεται και η πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα να ταξιδέψει στη Νότια Αφρική, προκειμένου να συναντηθεί με τον Νέλσον Μαντέλα, ο οποίος πέρασε πολύ πρόσφατα μια νέα περιπέτεια με την ταλαιπωρημένη υγεία του.

Παπανδρέου: Κάποιοι κατασκευάζουν σενάρια.


Greece's Prime Minister Papandreou holds a news conference at the end of an European Summit in BrusselsΑνακοίνωση εξέδωσε το γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου, με την οποία διαψεύδεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Ιωάννη Διώτη και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου στις 8 Ιουλίου, την ημέρα δηλαδή που αλλοιώθηκε το USB που περιείχε τη λίστα Λαγκάρντ, όπως ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, το Σάββατο στη πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου:
«Οι απόψεις και οι θέσεις του Γιώργου Παπανδρέου στα θέματα της φοροδιαφυγής και της διαφάνειας είναι γνωστές, όπως και οι πάγιες εντολές του για τα θέματα αυτά κατά την διάρκεια της θητείας του ως Πρωθυπουργός.
Και η αλήθεια είναι, ότι παρά τις δυσκολίες, παρά τις χρόνιες στρεβλώσεις, την περίοδο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ έγιναν πολύ μεγάλες προσπάθειες, που έχουν δώσει τα πρώτα θετικά αποτελέσματα για αυτό το μείζον ζήτημα.
Κάποιοι όμως θέλουν να κατασκευάζουν σενάρια και συνωμοσίες. Αυτό έχουμε πάλι σήμερα. Άλλη μια υπόθεση συνομωσιολογικού χαρακτήρα, άλλη μια επιχείρηση σκευωρίας σε εξέλιξη, όλα εκτός πραγματικότητας.
Και βέβαια, δεν υπήρξε καμία τέτοια συνάντηση, με το περιεχόμενο που αναφέρεται ή υπονοείται.
Τελεία και παύλα».
ysterografa.gr

Κάνουν (τηλεοπτικό) προξενιό στη Γαβρά

Pinelopi-Gavra
Τηλεοπτικό… προξενιό σχεδιάζει η διοίκηση της ΕΡΤ για την Πηνελόπη Γαβρά, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η πετυχημένη δημοσιογράφος θα αποκτήσει ταίρι στην παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ το Σαββατοκύριακο, με τον Κώστα Τσουρό να προστίθεται στο πλευρό της.
Ο Κώστας Τσουρός έχει ήδη καταγράψει θετική παρουσία στο πλευρό της Εμμανουέλας Αργείτη, στην πρωινή εκπομπή του Σαββατοκύριακου “ΝΕΤ Παντού”, και η διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης έκρινε ότι ήρθε η ώρα για να γίνει ένα βήμα παραπάνω, αναφορικά με την αξιοποίηση του νεαρού δημοσιογράφου.
Η Πηνελόπη Γαβρά απ’ την άλλη, είναι από τις πιο αξιοπρεπείς δημοσιογραφικές παρουσίες που διαθέτει η ΕΡΤ, και δεν είναι τυχαίο ότι, εκτός από την παρουσίαση πολιτικής εκπομπής με τον Γιάννη Πολίτη, το όνομά της είχε ακουστεί στους πιθανούς αντικαταστάτες της Έλλης Στάη, όταν υπήρχε ακόμη εκκρεμότητα σχετικά με την ανανέωση του συμβολαίου της παρουσιάστριας του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ στο Ραδιομέγαρο.

ysterografa.gr

Προσκλητήριο Σαμαρά προς… άλλες πολιτικές δυνάμεις

Antonis-Samaras-Angela-Merkel
Τη στρατηγική της διεύρυνσης της Νέας Δημοκρατίας προς άλλους πολιτικούς και ιδεολογικούς χώρους, όχι κατ’ ανάγκη όμορους, “φωτογραφίζει” ο Αντώνης Σαμαράς με τη συνέντευξη που παραχωρεί στο “Βήμα της Κυριακής”.
Ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απευθύνει ένα προσκλητήριο εθνικού συναγερμού, με τον ίδιο σε ρόλο “οικοδεσπότη”, και πυρήνα την αναγκαιότητα να διασφαλισθεί η πορεία της χώρας σε ένα μέλλον χωρίς κλυδωνισμούς, συγκροτώντας ένα συμπαγές μέτωπο κατά των δυνάμεων του λαϊκισμού, και όλων εκείνων που στο παρελθόν έδειξαν διάθεση να… φλερτάρουν με τη δραχμή.
“Είμαστε ανοιχτοί σε όλους”, είναι η εξόχως χαρακτηριστική αποστροφή του Αντώνη Σαμαρά, ο προσανατολισμός του οποίου στρέφεται σε πολιτικές δυνάμεις όσο και σε πρόσωπα, με τα κατάλληλα χαρακτηριστικά και απήχηση στην ελληνική κοινωνία, που θα μπορούσαν να “βάλουν πλάτη” και να προσυπογράψουν τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις τις οποίες σχεδιάζει να προωηθήσει η σημερινή κυβέρνηση, μεταρρυθμίσεις που αποτελούν δεσμεύσεις της Ελλάδας έναντι των εταίρων και δανειστών της χώρας.
Με ξεκάθαρο τρόπο, και χωρίς να αφήνει περιθώρια παρερμηνειών για τις προθέσεις του, ο Πρωθυπουργός σπεύδει να τοποθετήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στο “απέναντι” άκρο του πολιτικού φάσματος, απέναντι στην πρόοδο και το μέλλον του τόπου. “Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί ως περιθωριακό κόμμα διαμαρτυρίας”, τονίζει ο Αντώνης Σαμαράς, που χαράζει μια ξεκάθαρη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τις δυνάμεις που βλέπουν το μέλλον της Ελλάδας εντός της Ευρώπης από τη μια, και την Κουμουνδούρου με τις συνιστώσες και τους συμμάχους της από την άλλη.
ysterografa.gr

Νίκησαν με 2 - 1 στα ντέρμπι κορυφής Κύψελος ( Ξέφυγε με +4) και Ηρακλής Ξυλοκάστρου

O Κύψελος Κορίνθου είναι ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι κορυφής της Α2 Κορινθίας, καθως στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής επικράτησε με 2 - 1 του Αετού Κρυονερίου και του ξέφυγε με +4, που τον έφερε ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στην άνοδο.
Στο 72’ ο Μαλαχάτης έβγαλε στην μικρή περιοχή όπου βρισκόταν ο Κονιδάρης που πλάσαρε εύκολα για το 1-0. Τρία λεπτά αργότερα ήρθε και το 2-0 για τον Κύψελο, όταν μετά από λάθος της άμυνας του Κρυονερίου, οι Κονιδάρης και Μαρουδάς έφυγαν μόνοι τους απέναντι στον Λακόβ, με τον πρώτο να κάνει την πάσα πριν προλάβει να πέσει επάνω του ο αντίπαλος τερματφύλακας και τον τελευταίο να πλασάρει σε κενή εστία μέσα σε αποθέωση.
Από εκεί και πέρα άρχισε και η ένταση από πλευράς φιλοξενούμενων και φιλάθλων του Κυψέλου. Ακούστηκαν κάποια υβριστικά συνθήματα προς τον Δάνη και εκείνος ανταπέδωσε με αποτέλεσμα να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή, φεύγοντας από τον αγωνιστικό χώρο εκτός ελέγχου.
Ο Αετός μείωσε στο 90’ με πολύ δυνατό σουτ του Μπατζή έξω από την περιοχή .
ΚΥΨΕΛΟΣ: Καρατζάογλου, Μαρουδας, Γκιγκέλος (54’ Τόλης), Χαλκής Β., Στεργίου, Ασλάνογλου, Μαλαχάτης, Κουρούμπαλης (73’ Δαμαλάς), Μαρούδας Θ., Καλιακάτσος (90’ Σταμελόπουλος), Κονιδάρης
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ: Λακόβ, Παπαγεωργίου, Κόλλιας, Πετούμενος, Δάνης, Ζάρκος, Φίλης Δ. (87’ Mπατζής), Φίλης Α., Τσιτσικος, Αναγνωστόπουλος, Nεάνγκα

Μια νίκη που τον διατηρεί ακόμα πιο κοντά στην άνοδο πανηγύρισε ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου, ο οποίος επικράτησε με 2-1 της Θύελλας Κάτω Διμηνιου, αν και δεν εντυπωσίασε με την απόδοσή του.
Οι γηπεδούχοι πήραν νωρίς προβάδισμα στο σκορ με γκολ του Κρούγιου και πέτυχαν το 2-0 με γκολ του Δεδάκη.
Οι φιλοξενούμενοι  κατάφεραν  να μειώσουν στο τελικό 2-1  με γκολ του Πρίφτη.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ: Ρουμελιώτης, Κρούγιος (81’ Καπλάνης), Μανώλης, Τσουγγαρής, Δεδάκης, Τακουμάκης, Κρισάφι, Σαμανίδης, Παπαδόπουλος (58’ Ξενόπουλος), Αγγελής (Ραπουσάι)
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ: Τσαντάκης, Τσιράκος, Μαζαράκης, Δουβής, Κέζας Τ., Νάκος, Πρίφτης, Μιχάσι, Λέντερης, Μπαγλαμπάς, Κέζας Β. (58' Παπαϊσιδώρου)
.

Μεγάλη νίκή σημείωσε και ο Πανευρωστινιακός , στο Δερβένι , με 4 - 0 επί του Σολομού.
 
Η 16η αγωνιστική
ΤΕΝΕΑΤΗΣ- ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ 1 - 4
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ - ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ 0 - 1
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ/ΣΤΡΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ Κ.ΔΙΜΗΝ. 2 - 1
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ 2 - 1
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΑΟ ΑΛΜΥΡΗΣ 1 - 0
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ - ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 1 - 1
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ 4 - 0
AETO
Σ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ 1 - 1
Η βαθμολογία
( Σε 16 αγώνες)
 
1
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
48- 11
39
2
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
34- 12
35
3
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
62- 24
34
4
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ
34- 27
30
5
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ
42- 32
26
7
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ
21- 20
25
6
ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ
33- 28
24
8
Α.Ο. ΑΛΜΥΡΗΣ
24- 29
24
9
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ
17- 19
23
10
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ
31- 29
21
11
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ
34- 26
18
12
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
25- 39
15
13
Α.Ο. ΛΕΧΑΙΟΥ
18- 37
14
14
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ
15- 43
10
15
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
12- 37
9
16
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ
11- 58
1

Παμβοχαϊκάρα, Η μόνη ομάδα που "κάρφωσε" 3-0 τον Ολυμπιακό


Φαρμακερή αποδείχθηκε η 13η αγωνιστική για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στη Volleyleague από τον Παμβοχαϊκό με 3-0  (25-23, 25-22, 26-24) σετ.
Ο Παμβοχαϊκός θυμήθηκε τι έκανε πέρυσι στον Ολυμπιακό και το ξαναέκανε! Τον νίκησε με 3-0 σετ και ήταν αυτή ήταν η πρώτη ήττα των «ερυθρολεύκων» στο φετινό πρωτάθλημα. Μάλιστα, ιδιαίτερη εντύπωση κάνει πως είναι και ο μοναδικός αγώνας που ο Ολυμπιακός δεν πήρε ούτε σετ!
Η ομάδα από το Βραχάτι βρήκε τον τρόπο να κάμψει την αντίσταση του πρωτοπόρου στην βαθμολογία, Ολυμπιακού και τον υποχρέωσε να… υποκλιθεί! Ο Παμβοχαϊκός φτάνει στην ένατη συνεχόμενη νίκη και έχει εδραιωθεί για τα καλά στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος.
 
Η ομάδα του Νίκου Ζαλμά σ' ένα ματς ντέρμπι που κρίθηκε στα σημεία και τις λεπτομέρειες επικράτησε και υποχρέωσε τον Ολυμπιακό στην πρώτη του ήττα στη φετινή αγωνιστική σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις μετά από 18 συνεχόμενες νίκες (12 στη Βόλεϊ Λιγκ και έξι στην Ευρώπη). Ήταν η ένατη σερί νίκη στη Βόλεϊ Λιγκ για την ομάδα του Βραχατίου που μετά τις τέσσερις ήττες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές έχει πάρει ...φόρα και δείχνει πως μπορεί να αποτελέσει την έκπληξη του πρωταθλήματος κοντράροντας στα ίσα τον Ολυμπιακό, δικαιώνοντας τις προσδοκίες των ιθυνόντων του συλλόγου.
Πολύ καλή παρουσία από τον Ζόραν Γιοβάνοβιτς για τους νικητές με 21 πόντους, ο Καλντέιρα είχε 14, ενώ ο Σωτήρης Πανταλέων κέρδισε τον Ολυμπιακό μετά από τρία χρόνια.
Ο Ολυμπιακός έκανε τη χειρότερη φετινή του εμφάνιση, ήταν άτονος, χωρίς πάθος στο παιχνίδι του. Ο Ιορντάνοφ σημείωσε 17 πόντους έχοντας 58% στην επίθεση, αλλά οι επιθέσεις που πήρε στα κρίσιμα σημεία του ματς δεν ήταν επιτυχημένες. Αρκετά καλή παρουσία για τον Τζωρτζ Παπαδόπουλο που λόγω απουσίας του Γιούρισιτς αγωνίστηκε βασικός μαζί με τον Νίκο Σμαραγδή. Πρόσωπο του αγώνα ο Ποτότσνικ που επέστρεψε ως αντίπαλος στο Βραχάτι, ξεκινώντας βασικός στο τρίτο σετ στη θέση του Κοκκινάκη.
 Ο Παμβοχαϊκός είχε συνέχεια προβάδισμα στο σκορ. Στο 1ο σετ ήταν μπροστά με 2-3 πόντους μέχρι το 19-19. Τα σερβίς του πατρινού Παναγιώτη Παπαδόπουλου που μπήκε αλλαγή χάλασαν την υποδοχή του Ολυμπιακού και το σκορ έγινε 22-19 και η διαφορά διατηρήθηκε μέχρι το τέλος.

Στο 2ο σετ τα σερβίς του Καλντέιρα χάλασαν την υποδοχή του Ολυμπιακού και ο Παμβοχαϊκός από το 2-3 έκανε σερί 6-0 και ξέφυγε 8-3. Ο Ολυμπιακός μείωσε στον πόντο 9-8 με επιθέσεις του Ιορντάνοφ κι ενώ προηγουμένως ο Δημήτρης Καζάζης άλλαξε τον Φιλίποφ με τον Μαρούλη. Το 19-18 επιθέσεις από τον Γιοβάνοβιτς και τον Καλντέιρα έκαναν το 21-18. Ο Κοκκινάκης μείωσε 21-19, αλλά το μπλοκ του Καραγιάννη στον Γιορντάνοφ έδωσαν καθοριστικό πόντο στην ομάδα του Νίκου Ζαλμά (22-19). Ο Γιοβάνοβιτς έχασε το σερβίς (22-2), αλλά ο Καλντέιρα πήγε το σκορ και πάλι στο +3 (23-20). Με δύο επιθέσεις του Ιορντάνοφ ο Ολυμπιακός μείωσε 23-22 αλλά με επίθεση πρώτου χρόνου από τον Καραγιάννη και άουτ επίθεση του Χριστοφιδέλη έγινε το 25-22 και το 2-0 σετ.

Στο 3ο σετ το παιχνίδι συνεχίστηκε στο ίδιο τέμπο. Ο Παμβοχαϊκός συνέχιζε να πιέζει στο σερβίς και να έχει συνέχεια προβάδισμα. Με 2-3 πόντους μέχρι το 21-21 οπότε ισοφάρισε ο Ολυμπιακός. Ο Χριστοφιδέλης έχασε την ευκαιρία για προβάδισμα (22-21), αλλά στην επόμενη φάση ισοφάρισε ο Σμαραγδής (22-22). Με λάθος σερβίς του Γιορντάνοφ και πόντο του ίδιου το σκορ έγινε 23-23. Ο Γιοβάνοβιτς έφερε σε ματς μπολ τον Παμβοχαϊκό αλλά στην επόμενη φάση ο Μαντέκας έπεσε πάνω στο μπλοκ του Παπαδόπουλου (24-24). Ο Μαντέκας ζήτησε και πάλι τη μπάλα και έβαλε πάλι μπροστά τον Παμβοχαϊκό (25-24) ενώ μετά το σερβίς του Παμβοχαϊκού ο Ολυμπιακός έκανε πρώτο χρόνο και ο Πανταλέων που το αντιλήφθηκε έπιασε ατομικό μπλοκ τελειώνοντας τον αγώνα.

Ο προπονητής του Παμβοχαϊκού Νίκος Ζαλμάς δήλωσε για τη νίκη της ομάδας του επί του Ολυμπιακού: «Ήμασταν καλοί σε σερβίς και επίθεση και εκμεταλευτήκαμε τα κενά στην υποδοχή του Ολυμπιακού. Αξιοποιήσαμε σωστά την υπεροχή μας. Φοβόμουν λίγο την αναμέτρηση λόγω της μεγάλης απραξίας των 20 ημερών. Είναι διπλή νίκη για μας διότι νικήσαμε τον Ολυμπιακό, ενώ οι άλλες ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους με μας δεν τα έχουν καταφέρει ή θα είναι δύσκολο να τον νικήσουν. Τα πράγματα πάνε καλά. Από την 4η θέση δεν μπορείς να μιλάς για τίτλο. Είναι ακόμα νωρίς να πούμε περισσότερα. Θα δούμε τον Απριλίο τι πραγματικά μπορούμε να κάνουμε κι αν μπορούμε να φτάσουμε στα τελικά. Μετά θα δούμε...».

Ο Βραζιλιάνος του Παμβοχαϊκού Λεονάρντο Καλντέιρα είπε: «Κάναμε καλή νίκη. Θέλουμε να αμφισβητήσουμε την κυριαρχία του Ολυμπιακού και με τη νίκη αυτή δείξαμε ότι μπορούμε να το κάνουμε. Παίξαμε καλά και μπορούμε να παίξουμε ακόμα σε υψηλότερο επίπεδο. Δεν αφήσαμε τον Ολυμπιακό να έχει τον έλεγχο. Το πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Δημήτρης Καζάζης δήλωσε: «Όλα για κάποιο λόγο γίνονται... Ισως είναι η καλύτερη στιγμή αυτή που ήρθε η ήττα. Φάνηκε πως δεν είμαστε ανίκητοι. Πρέπει να γίνουμε πιο προσεκτικοί. Είναι ένα μάθημα για όλους. Παίξαμε χωρίς τον καλύτερο κεντρικό του Α΄ γύρου που είναι ο Γιούρισιτς. Το πάθος του Παμβοχαϊκού ήταν μεγαλύτερο». Σχετικά με την απώλεια του Νίκου Σαμαρά σχολίασε: «Τα λόγια είναι περιττά. Δεν αναπληρώνεται το κενό του Σαμαρά».

Ο λίμπερο του Ολυμπιακού Γιώργος Στεφάνου στις δηλώσεις που έκανε στη Nova ξεκίνησε με αναφορά στο Νίκο Σαμαρά: «Το χώμα του σκεπάζει το Νίκο Σαμαρά ακόμα είναι φρέσκο. Εχουμε λυπηθεί πολύ. Είναι άσχημο που παίξαμε την προηγούμενη αγωνιστική». Για τον αγώνα είπε: «Ο Παμβοχαϊκός νίκησε δίκαια. Πρέπει να προβληματιστούμε από αυτή την ήττα. Όπως φάνηκε υπάρχει αντίπαλος. Μέχρι τώρα δεν είχαμε πιεστεί. Δεν μας κοστίζει πολλά αυτή η ήττα αλλά πρέπει να μας κάνει να γίνουμε πιο δυνατοί».
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αθλητές του Ολυμπιακού αγωνίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια τιμώντας την μνήμη του αδικοχαμένου Νίκου Σαμαρά, ενώ εκείνοι των γηπεδούχων είχαν σε σημείο της φανέλας τους τον αριθμό 9.
Διαιτητές: Γεροθόδωρος-Γεωργουλέας
Τα σετ: 25-23, 25-22, 26-24
ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟΣ (Ζαλμάς): Μαντέκας 6 (6/14 επ., 55% υπ. - 32% άριστες), Καλντέιρα 14 (13/19 επ., 56% υπ. - 25% άριστες), Τερζής 2, Καραγιάννης 9 (6/7 επ., 3 μπλοκ), Πανταλέων 6 (4/6 επ., 2 μπλοκ), Γιοβάνοβιτς 21 (18/32 επ., 1 άσοι, 2 μπλοκ) / Δημητρακόπουλος -λ (55% υπ. - 18% άριστες), Δρογκάρης , Παπαδόπουλος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καζάζης Δ.): Χριστοφιδέλης 10 (6/19 επ., 2 άσοι, 2 μπλοκ, 80% υπ. - 52% άριστες), Παπαδόπουλος 7 (5/8 επ., 1 άσος, 1 μπλοκ), Φιλίποφ 3 (1 άσος, 1 μπλόκ), Κοκκινάκης 8 (7/15 επ., 1 άσοι, 53% υπ. - 37% άριστες), Γιορντάνοφ 17 (15/26 επ., 2 άσοι), Σμαραγδής 6 (4/7 επ., 1 άσος, 1 μπλοκ) / Στεφάνου -λ (64% υπ. - 45% άριστες), Μαρούλης 1, Ποτότσνικ 1, Σωτηρίου