Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Δεύτερο μήνυμα σε μία εβδομάδα από τη βασίλισσα Ελισάβετ: Το Πάσχα δεν ακυρώνεται

Δεύτερο μήνυμα σε μία εβδομάδα από τη βασίλισσα Ελισάβετ: Το Πάσχα δεν ακυρώνεται

Η βασίλισσα Ελισάβετ διαμήνυσε σήμερα ότι ο νέος κορωνοϊός «δεν θα μας καταβάλλει», στο δεύτερο μήνυμά της προς το έθνος μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας.
Η 93χρονη μονάρχης, που είναι και επικεφαλής της Εκκλησίας της Αγγλίας, τόνισε ότι «το Πάσχα δεν ακυρώνεται», σε αυτό το πρώτο διάγγελμά της για την ιερή γιορτή της χριστιανοσύνης.
«Φέτος, το Πάσχα θα είναι διαφορετικό για πολλούς από εμάς, αλλά μένοντας χωριστά, κρατάμε τους άλλους ασφαλείς. Όμως το Πάσχα δεν ακυρώνεται·

Έτσι θα έρθει το Άγιο Φως στην Ελλάδα – Oι λεπτομέρειες και σε ποιες πόλεις θα μεταφερθεί

 
Πάσχα διαφορετικό… σε κάθε επίπεδο φέτος. Ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης μιλά για την μεταφορά του Αγίου Φωτός. Ποια θα είναι η διαδικασία υποδοχής.
Φέτος το Πάσχα θα είναι όλα αλλιώς, όλα διαφορετικά και τίποτα δεν θα θυμίζει τις προηγούμενες χρονιές. Ούτε και η διαδικασία με το Άγιο Φως. Είμαστε στο κατώφλι της Μεγάλης Εβδομάδας και όλοι οι Έλληνες βρισκόμαστε ανάμεσα σε δυο πραγματικότητες. Σε αυτή την πραγματικότητα που είχαμε μάθει να ζούμε τόσα χρόνια με τα έθιμα και τις παραδόσεις που συγκροτούν το ελληνικό Πάσχα και στην νέα πραγματικότητα της εποχής του κορονοϊού.
Πως θα είναι το Πάσχα εν μέσω της πανδημίας; Τι θα γίνει την μεταφορά του Αγίου Φωτός φέτος και μάλιστα όταν έρχεται από μια χώρα που μας έστειλε τα πρώτα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα; Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης, αρμόδιος για τα θρησκευτικά θέματα και τα θέματα απόδημου ελληνισμού, απαντάει στο newsit.gr και την Μάγδα Τσέγκου σε όλα τα κρίσιμα ερωτήματα.


 newsit.gr

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ

Πρώτη σε κρούσματα και θύματα οι ΗΠΑ παγκοσμίως από σήμερα στο Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο που οδεύει στη λήξη του. Απέναντι σε έναν αόρατο εχθρό το Κράτος-Πολιτεία της Νέας Υόρκης δείχνει ανοχύρωτο και παίρνει σειρά στις κατεστραμμένες χώρες της Κίνας, Ρωσίας, Ιράν, Τουρκίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Γαλλίας, Αγγλίας και Ελλάδας.

Εφυγε από τη ζωή ο Περικλής Κοροβέσης

gre1683423_629662

Ο Περικλής Κοροβέσης, ο άνθρωπος που έγινε παγκοσμίως γνωστός για το «κατηγορώ» του ενάντια στην 7χρονη δικτατορία, πέθανε σε νοσοκομείο της Αθήνας, σε ηλικία 79 ετών. Μέσα από το βιβλίο του, «Ανθρωποφύλακες», έκανε γνωστό σε όλο τον κόσμο ότι η χούντα κάνει βασανιστήρια κατά των αντιπάλων της.

Τα θερμά του συλλυπητήρια εκφράζει ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας για τον θάνατο του πρώην βουλευτή Περικλή Κοροβέση.

 https://www.sdna.gr/sites/default/files/styles/main/public/2020-04/periklis_korovesis_thanatos-850x500.jpg?itok=18lWybG2
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, πληροφορηθείς τον 
θάνατο του πρώην βουλευτή Περικλή Κοροβέση προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Αποχαιρετούμε με θλίψη σήμερα έναν σημαντικό άνθρωπο της ελληνικής λογοτεχνίας, ο Περικλής Κοροβέσης υπηρέτησε με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο τον κόσμο των γραμμάτων, αφήνοντας ένα ξεχωριστό και διαχρονικό αποτύπωμα.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της δημόσιας πορείας του, η συνέπεια και η υπεράσπιση των αρχών και των ιδεών του ήταν τα στοιχεία που τον χαρακτήριζαν και τον καθοδηγούσαν.
Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους οικείους του».   


Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

ΕΝΠΕ για το δημοσίευμα του airetos.gr: Συνέχιση των Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ ως έχουν, καμία αναστολή σε εντάξεις νέων έργων

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης, με αντικείμενο τη συμμετοχή των Περιφερειών στην υλοποίηση των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας Convid19.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΝΠΕ δήλωσε ρητώς ότι είναι αποφασισμένο να στηρίξει με κάθε πρόσφορο μέσο την εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση τόσο της υγειονομικής κρίσης, όσο και των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι Περιφέρειες της χώρας αποφάσισαν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση και αυτής της κρίσης, όπως ήδη κάνουν από την πρώτη στιγμή, με πνεύμα συνεργασίας και συνεννόησης με την Κυβέρνηση και όλους τους εμπλεκόμενους φορ
 
Όπως ηταν φυσικό την τηλεδιάσκεψη απασχόλησε το δημοσιευμα του ΑΙΡΕΤΟΥ (Δείτε ΕΔΩ) για το πάγωμα του ΕΣΠΑ

Σχετικά με τη συμβολή των Περιφερειακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης και στο πλαίσιο της κάλυψης χρηματοδοτικών αναγκών για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, η θέση και των 13 Περιφερειών της χώρας είναι η ακόλουθη:
-Θεωρούμε ότι η προτεινόμενη διαδικασία από το Υπουργείο Ανάπτυξης, στην ουσία «παγώνει» την πρόοδο των ενταγμένων δράσεων και κατ’ επέκταση των Προγραμμάτων και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τις Περιφέρειες, γιατί δημιουργεί τον κίνδυνο απώλειας πόρων και έργων για τη χώρα. Ενώ και σε επίπεδο νομιμότητας θεωρούμε πως μια τέτοια διαδικασία δεν συνάδει με το Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου της τρέχουσας Προγραμματικής Περιόδου.
Ως εκ τούτου το Δ.Σ. της ΕΝΠΕ προτείνει:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΥΛΙΚΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ & ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση πραγματοποίησε την Παρασκευή 10 Απριλίου στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας κ. Χρυσοβαλάντη Μέλλο, προκειμένου να του παραδώσει υγειονομικό υλικό για την κάλυψη των αναγκών του Συλλόγου.

Ο κ. Μέλλος με επιστολή του Συλλόγου ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα καθώς και τον κ. Γκιολή για τη θετική και άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του συλλόγου για την προμήθεια των υλικών.

Επίσης συνάντηση πραγματοποίησε την ίδια ημέρα ο  κ. Αναστάσιος Γκιολής με τον Υπεύθυνο Συντονιστή του Κέντρου Υγείας Κορίνθου κ. Νικόλαο Γεωργακόπουλο, προκειμένου να του παραδώσει υγειονομικό υλικό για την κάλυψη των αναγκών του Κέντρου Υγείας. Παρόντες ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Πολιτισμού κα Αθηνά Κόρκα καθώς κλιμάκιο διοικητικών και τεχνικών υπαλλήλων του ΚΥ Κορίνθου.
Ο κ. Γεωργακόπουλος με επιστολή του Κέντρου Υγείας ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα καθώς και τον κ. Γκιολή για την προσφορά υφασμάτινων μασκών και γαντιών προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες για την προστασία των ιατρών και του υγειονομικού προσωπικού από τη διασπορά του κορονοϊου.
 


Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Της Λέττας Καλαμαρά

Την Ελλάδα που κυβερνούσε επί 7 μήνες και δεν άλλαξε διόλου πριν ξεσπάσει το κύμα του COVID-19 αποκάλυψε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Πολιτικές γνωριμίες για την παροχή ενός κρεβατιού ΜΕΘ σε βαριά

Η ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ COVID-19

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ

Της Λέττας Καλαμαρά 

Εντυπωσιακή εμφάνιση πολιτικής πυγμής του διορισμένου Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη και Κρίσεων κ. Χαρδαλιά μετά του Επιστήμονα κ. Τσιόδρα σήμερα ημέρα ήττας του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ελλάδας δυστυχώς στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Η απαράδεκτη στάση του Πρωθυπουργού να σύρει την Ελλάδα στο στρατόπεδο των 9 ηττημένων χωρίς να εκτιμήσει ορθά τις πιθανότητες νίκης για το "λεφτόδεντρο" του κορωνο-ομολόγου καλύφθηκε επικοινωνιακά από τους Ρομά της Λάρισας. 

Κορωνοϊός: 1,6 εκατ. τα κρούσματα και 103.664 οι θάνατοι παγκοσμίως

Κορωνοϊός: 1,6 εκατ. τα κρούσματα και 103.664 θάνατοι παγκοσμίως
Περισσότερα από 1,6 εκατομμύρια τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο από την COVID-19, με τους νεκρούς να καταγράφονται στις 103.664, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters.

 16.353 νεκροί και 161.852 κρούσματα στην Ισπανία
Ο ημερήσιος αριθμός θανάτων στην Ισπανία από την κορωνοϊό μειώθηκε σήμερα, για 3η συνεχόμενη ημέρα, καθώς αναφέρθηκαν 510 θάνατοι κατά το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με

Κορωνοϊός – Χαρδαλιάς: Διπλασιάζεται ο αριθμός των λαϊκών αγορών

Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Διπλασιάζεται ο αριθμός των λαϊκών αγορών Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς στη σημερινή του ενημέρωση ανέφερε ότι στη Λάρισα έχουν γίνει συνολικά 362 τεστ για τον κορωνοϊό, εκ των οποίων τα 25 βγήκαν θετικά.
Αρχικά είχαν γίνει 333 τεστ από τα οποία βγήκαν 4 θετικά περιστατικά. Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς 16 άτομα μεταφέρθηκαν από τον οικισμό της Νέας Σμύρνης Λάρισας σε κέντρο αποκατάστασης.
Επίσης ο κ. Χαρδαλιάς αποκάλυψε πως διπλασιάζεται ο αριθμός των λαϊκών αγορών προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω συνωστισμός από 111 σε 222 όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.
Παράλληλα ανακοίνωσε ότι έκλεισαν τέσσερις λαϊκές αγορές που δεν τηρούσαν τα μέτρα προστασίας.

Σχέδιο της Super League 1 για την επανέναρξη – Πρώτες προπονήσεις στις 20 Μαΐου

Σχέδιο της Super League 1 για την επανέναρξη - Πρώτες προπονήσεις στις 20 ΜαΐουΣυνεχίζονται τα περιοριστικά μέτρα στη χώρα για την καταπολέμηση του κορωνοϊου αλλά την ίδια στιγμή στην Σούπερ Λίγκα έχουν στο μυαλό τους την επανέναρξη του πρωταθλήματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Sportday οι υπεύθυνοι της Λίγκας έχουν

Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στην Καλιφόρνια


Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στην ΚαλιφόρνιαΣεισμός μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στην κεντρική Καλιφόρνια, όπως ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε απόσταση 446 χιλιομέτρων βορείως του Λος Άντζελες και το εστιακό βάθος του ήταν 10 χιλιόμετρα.

Απευθείας Σύνδεση – Αρχιερατικός Εσπερινός Κυριακής των Βαΐων Ι. Μ. Παναγίας Δοβρά Βεροίας



Παρακολουθήστε σε απευθείας σύνδεση σήμερα Σάββατο 11 Απριλίου τον Αρχιερατικό Εσπερινό της Κυριακής των Βαΐων από την Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος. 

 Παραγωγή: Γραφείο Τύπου Ι.Μ.Β.Ν.Κ.

Κορωνοϊός: 72 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα, 2081 συνολικά – Στους οι 93 νεκροί

Κορωνοϊός: 72 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα, 2081 συνολικά - Στους οι 93 νεκροί


Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας, ανήλθαν στα 2.081 ενώ το σύνολο των νεκρών έφτασαν τους 93  σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα.

Όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας είχαμε 72 επιπλέον κρούσματα, και 3 νέους θανάτους ενώ σημείωσε πως από το σύνολο των ασθενών 75 άτομα είναι διασωληνωμένα (60 άνδρες και 15 γυναίκες).
Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας στην καθημερινή του ενημέρωση συμπλήρωσε ότι οι θανόντες έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 72 χρόνια, με το 90% να έχει υποκείμενα νοσήματα. Συνολικά, 37.344 κλινικά δείγματα έχουν ελεγχθεί. 
«Η ζωή κερδίζει και συνεχίζεται» τόνισε ο κ. Τσιόδρας.
Ένας 87χρονος κατέληξε το βράδυ της Παρασκευής στο Θριάσιο, με τον θάνατό του να δηλώνεται το πρωί του Σαββάτου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο θανών είχε βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό κι αντιμετώπιζε με χρόνια νεφρική νόσο.
Σχετικά με τις εικόνες εξόδου των πολιτών που παρατηρούνται, λόγω και του καλού καιρού, ο κ. Τσιόδρας υπενθύμισε ότι η αξιολόγηση γίνεται με καθυστέρηση περίπου 15 ημερών και αυτό θα χρησιμοποιηθεί ως κριτήριο και για την επάνοδο από τα περιοριστικά μέτρα.
Αν τώρα δεν συμπεριφερθούμε σωστά, αν πούμε «τελείωσε» και πανηγυρίσουμε, σε 15 ημέρες θα δούμε τις συνέπειες, τόνισε ο κ. Τσιόδρας και συμπλήρωσε: Με επιστημονικό τρόπο θα βγούμε από αυτό το δρόμο με τις στροφές και θα μπούμε στη λεωφόρο της κανονικότητας.
Αύριο, αντί της καθιεωρωμένης ενημέρωσης από τον κ. Τσιόδρα και τον Νίκο Χαρδιαλιά, θα υπάρξει γραπτή ανακοίνωση.