Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Αυστραλία: Πάσχα α λα ελληνικά από τους ομογενείς

Με σύμμαχο τον καλό καιρό ο Ελληνισμός της Αυστραλίας γιόρτασε μαζικά και με λαμπρότητα το Πάσχα. Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και ο καταγάλανος ουρανός έδωσε τη δυνατότητα στην πολυάριθμη ομογένεια να κάνει Πάσχα α λα Ελλάδα.
Οι «ελληνοκρατούμενες»... περιοχές των προαστίων της Μελβούρνης και του Σίδνεϊ πλημμύρισαν από τις ευωδιές του ψητού οβελία, τις χαρούμενες φωνές και τα αθάνατα ελληνικά τραγούδια.
Με λαμπρότητα αλλά και με κατάνυξη οι ομογενείς παρακολούθησαν και την τελετή της Ανάστασης. Κοσμοσυρροή επικράτησε σε όλες τις εκκλησίες και τους γύρω χώρους τους ενώ εντυπωσιακό ήταν το θέαμα και για τους Αυστραλούς, οι οποίοι έβλεπαν χιλιάδες ανθρώπους εν τω μέσω της νυκτός να μεταφέρουν το αναστάσιμο φως στα σπίτια τους.
Πάντως τα τελευταία χρόνια έχουν απαγορευτεί αυστηρά από την Αστυνομία τα βαρελότα και τα βεγγαλικά, λόγω των πολλών τραυματισμών.

tro-ma-ktiko.blogspot.com

Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας εορτάστηκε η Ανάσταση

Ακόμη και στην Ανάσταση δεν έλειψαν οι αποδοκιμασίες κατά πολιτικών στο ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι. Στη λειτουργία της Ανάστασης παρέστησαν ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος και οι, Όλγα Κεφαλογιάννη, Γιώργος Κουτρουμάνης, Ιωάννης Τραγάκης και Άννα Διαμαντοπούλου. Την ώρα που ο Αρχιεπίσκοπος έψελνε το "Χριστός Ανέστη" δεκάδες πιστοί που βρίσκονταν έξω απο τον Νάο άρχισαν να ψέλνουν τον Εθνικό Υμνο
Λίγα λεπτά μετά το «Χριστός Ανέστη», και ενώ οι πολιτικοί που παρέστησαν έβγαιναν από το ναό, ακούστηκαν σποραδικές αποδοκιμασίες από πολίτες.
Τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή ήταν δρακόντεια, με αποτέλεσμα οι εκατοντάδες απλοί πολίτες να μην μπορούν να πλησιάσουν το ναό.
tro-ma-ktiko.blogspot.com

Πρώτη η Ν.Δ. και στους τρεις νομούς της Δυτικής Ελλάδος - Γκάλοπ των φοιτητών της Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών

Οι φοιτητές/τριες του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης για το μάθημα της «Στατιστικής των Επιχειρήσεων» διεξάγουν πανελλαδική έρευνα που ξεκίνησε στις 26 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στις 22 Απριλίου.
Επισυνάπτεται το μέρος των αποτελεσμάτων της έρευνας που αφορά το διάστημα 26 Μαρτίου έως 11 Απριλίου. Για την αναγωγή της πρόθεσης ψήφου των αναποφάσιστων χρησιμοποιήθηκαν τα ποσοστά της "παράστασης νίκης".

Δείγμα επικράτειας: 2000 άτομα
Σχόλιο: Όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν ότι η σύνθεση της επόμενης βουλής θα είναι πολυκομματική αφού εννέα κόμματα φαίνεται ότι εξασφαλίζουν την είσοδό τους σε αυτήν, ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κυρίως, και η ΔΗΣΥ, δευτερευόντως, έχουν πιθανότητες εισόδου στη Βουλή.

Στην Αχαϊα  σε δείγμα 550 ατόμων, η ΝΔ εμφανίζεται ως η πρώτη δύναμη με ποσοστό 19,4%. Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει σημάδια συσπείρωσης των ψηφοφόρων του και αγγίζει το 13,2%. ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ σταθεροποιούνται σε διψήφια ποσοστά ενώ η ΔΗΜΑΡ ξεπερνάει το 9%. Αντίθετα, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Οικολόγοι - πράσινοι και Χρυσή Αυγή εμφανίζουν ελαφρά κάμψη των ποσοστών τους.
Οι 8 στους 10 κάτοικους της Αχαϊας αναμένουν να αυξηθεί η εγκληματικότητα λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης. Οι 7 στους 10 θεωρούν ως πιθανή συνέπεια της κρίσης τη δημιουργία κύματος μετανάστευσης Ελλήνων/νίδων στο εξωτερικό. Όμως, οι 3 στους 4 πιστεύουν ότι είναι πιθανό να αυξηθούν οι κοινωνικές ανισότητες. Ίδιο ποσοστό, 3 στους 4, θεωρούν ότι η πιθανότητα βίαιων εξεγέρσεων είναι μεγάλη

Στην Ηλεία και σε δείγμα 180 ατόμων, οι αναποφάσιστοι αποτελούν τη μεγαλύτερη πολιτική δύναμη αφού το 28% των ερωτηθέντων δεν έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει στις επερχόμενες εκλογές της 6ης Μαϊου.
Το 55% των ερωτηθέντων απαντά ότι αντιμετωπίζει τις οικονομικές του υποχρεώσεις δύσκολα ή πολύ δύσκολα. Το 89% των πολιτών δηλώνει ότι τους τελευταίους δώδεκα μήνες έχει υποστεί μείωση εισοδημάτων. Η μέση μείωση εισοδημάτων είναι περίπου 30%.
Τα σημαντικότερα προβλήματα των ερωτηθέντων είναι η ανεργία, οι απολύσεις, οι χαμηλοί μισθοί, η αύξηση της εγκληματικότητας, το φορολογικό σύστημα, το κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η υγεία - κοινωνική ασφάλιση.
Οι 9 στους 10 αναμένουν αύξηση της εγκληματικότητας λόγω της οικονομικής κρίσης. Οι 8 στους 10 κάτοικους της Ηλείας πιστεύουν ότι είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθεί ρεύμα μετανάστευσης Ελλήνων/νίδων στο εξωτερικό. Οι 3 στους 4 αναμένουν τη διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων ενώ οι 7 στους 10 θεωρούν πιθανό να υπάρξουν βίαιες κοινωνικές εξεγέρσεις.

Στην Αιτωλοακαρνανία και σε δείγμα 180 ατόμων, πρώτο κόμμα είναι οι αναποφάσιστοι αφού αγγίζουν το 30% όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές.
Τα σημαντικότερα προβλήματα των ερωτηθέντων είναι η ανεργία, οι απολύσεις, οι χαμηλοί μισθοί, η αύξηση της εγκληματικότητας, το φορολογικό σύστημα, το κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η υγεία - κοινωνική ασφάλιση.
Το 60% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι αντιμετωπίζει τις οικονομικές του υποχρεώσεις δύσκολα/πολύ δύσκολα ενώ το 90% δηλώνει ότι έχει υποστεί μείωση εισοδημάτων τους τελευταίους δώδεκα μήνες. Η μέση μείωση των εισοδημάτων στην Αιτωλοακαρνανία είναι 35%.
Το 85% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι θα αυξηθεί η εγκληματικότητα λόγω της οικονομικής κρίσης. Οι 8 στους 10 πιστεύουν ότι είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθεί ρεύμα μετανάστευσης Ελλήνων/νίδων στο εξωτερικό. Οι 6 στους 10 εκτιμούν ότι θα εμφανιστούν φαινόμενα διάλυσης της δημόσιας διοίκησης.

patrastimes.gr

Κοιτάζοντας πρός τόν Κόσμο πού έφτιαξε...

ΧΡΙΣΤΟΣ  ΑΝΕΣΤΗ !Καί η Πατρίδα μας, αλλά καί η κάθε δοκιμαζόμενη οικογένεια φίλων καί εχθρικώς διακειμένων είθε καί μακάρι,  "εκ νεκρών" νά Αναστηθεί !


ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ  ΠΡΟΣ  ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ...
" Είς τά ίδια ήλθεν καί οί ίδιοι ( οί άνθρωποι πού Δημιούργησε ) αυτόν ού παρέλαβον..."
 ( κατά Ιωάννη Α΄  11 ).
 Καί όχι μόνο "ού παρέλαβον..." αλλά καί εσταύρωσαν Αυτόν !

" ΓΡΑΜΜΑ" ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ  ΤΟΠΟΥΣ...

Άν καί η ομιλία αυτή, τού Γέροντος Φιλόθεου Ζερβάκου έχει ειπωθεί σε παλαιότερους χρόνους, εν τούτοις μέσα στό κλίμα τών ημερών Σταύρωσης καί Ανάστασης πού ζούμε νομίζουμε ότι μπορεί νά θεωρηθεί επίκαιρη.

Τήν ξεχωρίσαμε τόσο δια τίς κρίσιμες, καί αδιευκρίνιστου τέλους ημέρες πού περνάμε, όσο καί διότι τα λόγια αυτά ειπώθηκαν από έναν δίκαιο καί Άγιο άνθρωπο εγνωσμένης αξίας στόν Ορθόδοξο Χριστιανικό χώρο πού γιά 50 τόσα χρόνια διετέλεσε ηγούμενος τής πιό αυστηρής Μονής τής Πάρου.
Κοιμήθηκε Οσιακά στά 1980 καί η τελευταία του παραίνεση καί παρακαταθήκη πρός τον Ελληνικό λαό ήταν συνοπτικά τα παρακάτω λόγια:
" Αδύνατον, αδύνατον ( μέ τόση αποστασία από τον Θεό καί μέ τόσες μεγάλες καί κρυφές αμαρτίες)  η Ελλάδα να ζήσει πολλά χρόνια. Θά πηγαίνει κάθε χρόνο από το κακό στό χειρότερο μέχρι νά σβύση, εάν ο λαός καί οί άρχοντες δέν μετανοήσουν..."
Καί εάν αυτά ειπώθηκαν λίγο πρίν το 1980, σήμερα τί βλέπουμε ;

Τά χρόνια πού πέρασαν λοιπόν, παρά τήν κάποια στήν αρχή ψευδή πολιτική ευφορία τής "Αλλαγής", υπήρξαν το ένα χειρότερο τού άλλου, εξαχρείωσαν στήν ουσία τον λαό κοινωνικά, ηθικά, καί οικονομικά, ώστε νά λέει καί ο ίδιος  "κάθε πέρυσι καί καλύτερα",  φθάνοντας σήμερα στό πιό οριακό σημείο τής μετά τό 1821 Ιστορικής μας διαδρομής ! 

Τό ερώτημα πού τίθεται είναι :

" Θά παραμείνουμε άραγε εδώ, ή θα πάμε καί ακόμη χειρότερα ;"
 
Διαβάστε περισσότερα »  patrablog.blogspot.com

ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΚΧΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ

ΓΙΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Η διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας ή θα γίνει όπως το επιθυμεί η Ελλάδα η δεν θα ανάψει για τους φετινούς αγώνες.

Τα κόμματα της συγκυβέρνησης που οικοδόμησαν τη πλήρη εκχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας,συνεχίζουν να συμβάλλουν με τη γνωστή τους υποταγή στη Νέα Τάξη Πραγμάτων,στα απαράδεκτα και επικίνδυνα παιγνίδια σε βάρος της Ελλάδας και του Ελληνικού Έθνους.
Η εξαίρεση Καστελλόριζου-Ρόδου-Δωδεκανήσων από την διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας,δείχνει ότι οι παραδομένοι στα Μνημόνια Κατοχής:
1.Αδυνατούν να επιβάλουν στη διεθνή κοινότητα,το αυτονόητο.Ότι το Καστελλόριζο δεν μπορεί να είναι πιόνι στις βλέψεις εκείνων που επιβουλεύονται την απόλυτη ελληνικότητα του Αιγαίου και την ΑΟΖ της χώρας μας.
2.Συμπράττουν στην μη παγκόσμια τουριστική προβολή των Δωδεκανήσων,αφήνοντας τη Τουρκία να πουλάει διαφημιστικά το Αιγαίο ως...τουρκικό.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ υπενθυμίζουν στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και στους άβουλους παράγοντες της Ελληνικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων όπως και στους Πολιτικούς-θεατές αυτής της απαράδεκτης εξαίρεσης,ότι η Ολυμπιακή Φλόγα είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ και δεν εκχωρείται για να παίζονται σκοτεινά πολιτικά παιγνίδια σε βάρος της χώρας μας.
Η διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας ή θα γίνει όπως το επιθυμεί η μητέρα της η Ελλάδα η δεν θα ανάψει για τους φετινούς αγώνες.
Οι αγώνες ας ονοματισθούν απλά "Αγώνες του Λονδίνου" και ας ανάψουν φλόγα με τον αναπτήρα που πρόθυμα θα τους δώσει η Νέα Τάξη Πραγμάτων της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης.

Μήνυμα του Πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας,κ. Αντώνη Σαμαρά,για την Ανάσταση


Πιστοί στις παραδόσεις της Ορθοδοξίας, οι Έλληνες αντλούμε, σήμερα, το μέγα μήνυμα: Ότι, μετά το Γολγοθά και τα Πάθη, έρχεται η Ανάσταση.
Μονιασμένοι και αποφασιστικοί, με πίστη, σχέδιο και αγώνα, όπως κάναμε πολλές φορές στην Ιστορία μας, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και τις σημερινές αντιξοότητες. Να ξεπεράσουμε την κρίση και να αναστήσουμε τη χαμένη ελπίδα για όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες.
Μαζί θα παλέψουμε και μαζί θα τα καταφέρουμε.
Καλή Ανάσταση!

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ


Ανεστη Χριστος και Ζωη πολιτευεται! Ανεστη Χριστος και νεκρος ουδεις επι μνηματος. Χριστος γαρ εγερθεις εκ νεκρων, απαρχη των κεκοιμημενων εγενετο.


XΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ - ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ - ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - ΑΓΑΠΗ - ΕΙΡΗΝΗ - ΕΥΤΥΧΙΑ.
Μαζί με τις ευχές μας που απευθήνουμαι σε όλους και όλες εσας , τους φίλους που μας διαβάζεται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό , διασκεδάσεται παρέα μας με τραγούδια του τόπου μας , που επίλεξαμαι εμείς για σας και σας παρουσιάζουν οι "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ"  απο το Δερβένι για το Λαμπριάτικο γλέντι σας



Στη γέφυρα στα Λαλέικα (Χελυδόρι)


ΠΥΡΓΑΚΗ μέρος 1ο

ΠΥΡΓΑΚΗ μέρος 2ο

ΣΕ ΕΝΑ ΨΗΛΟ ΔΕΡΒΕΝΙ

Η κόρη από το Δερβένι ( Κάτω στην άκρη του γιαλού)

ΜΕΣ' ΤΑ ΑΓΙΩΡΓΙΟΥ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΛΕΖΑΣ...( 12 ΕΥΖΩΝΑΚΙΑ)

ΜΙΑ ΒΛΑΧΑ ΔΕΡΒΕΝΙΩΤΙΣΣΑ

ΣΤ' ΑΝΑΠΛΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΛΜΙΔΙ

Η ΧΡΥΣΩ ΔΕΝ ΕΦΑΝΕΙ (Πιτσαδέικο)