Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

Διαγωνισμός του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΓΗ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ»

  https://www.dronestagr.am/wp-content/uploads/2015/08/vlcsnap-2015-08-10-22h37m31s71.jpgdrone.jpg 

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης προκηρύσσει ανοικτό διαγωνισμό μέσω ΕΣΗΔΗΣ κάτω των ορίων, με σφραγισμένες προσφορές και κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά (βάσει τιμής), για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΓΗ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ» (αριθμός μελέτης 1/2022), προϋπολογισμού 403.201,39€ (χωρίς Φ.Π.Α. 24%), 499.969,72€ (συμπ. Φ.Π.Α. 24%).

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάστηκε από τους μικρούς μας εξερευνητές στον Πευκιά!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που εορτάζεται στις 5 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο δάσος του Πευκιά Ξυλοκάστρου μια όμορφη δράση, στην οποία συμμετείχαν ομάδες μαθητών από τα 1ο και 3ο Δημοτικά Σχολεία Ξυλοκάστρου αλλά και από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Συκιάς - Ξυλοκάστρου.

Η δράση αυτή έγινε με πρωτοβουλία του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. (Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής) και του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

Οι δραστηριότητες των… μικρών εξερευνητών!

Οι μικροί μαθητές των παραπάνω σχολείων είχαν στην παρέα τους την κ. Ελένη Σβορώνου, συγγραφέα βιβλίων με θέμα το περιβάλλον, η οποία τους αφηγήθηκε ιστορίες βιοποικιλότητες, συντόνισε διάφορα εκπαιδευτικά παιχνίδια και συζήτησε μαζί τους για «Το Δίκτυ της Ζωής», την περιβαλλοντική δηλαδή αλυσίδα που φέρει και τον τίτλο από το βιβλίο της.

Τα παιδιά έπαιξαν τους μικρούς εξερευνητές μες στον Πευκιά και έφυγαν ενθουσιασμένα με νέα γνώση και καινούργιες εμπειρίες. Φεύγοντας, τους δόθηκε μια πράσινη τσάντα προσφορά της Δημοτικής Αρχής Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κι ένα καλάθι, που περιείχε τον εξοπλισμό του εξερευνητή.

Βράβευση του 4ου Γυμνασίου Κορίνθου για ταινία μικρού μήκους

 Βράβευση του 4ου Γυμνασίου Κορίνθου για ταινία μικρού μήκους  

Ειδικό βραβείο πήραν μαθητές του 4ου Γυμνασίου Κορίνθου, για την παραγωγή ταινίας μικρού μήκους.

Θέμα της ταινίας ήταν ο μαχητικός και ηρωικός Πόντιος δημοσιογράφος Νίκος Καπετανίδης.

Η εκδήλωση έγινε από το δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης και απ’ το σωματείο ” δράσης Νίκος Καπετανίδης ”.

Η απονομή έγινε στο δήμο Αμπελοκήπων.

Στην αποστολή, που έγινε υπό την αιγίδα του δήμου Κορινθίων, συμμετείχαν όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος στην ταινία, μαζί με τον διευθυντή του σχολείου, Μάριο Γεωργιάδη και την επικεφαλής της ομάδας, εκπαιδευτικό Κατερίνα Αμπατζή.

Από πλευράς δήμου Κορινθίων, την αποστολή συνόδευσε ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Τάσος Ταγαράς, ο οποίος και χαιρέτησε την εκδήλωση, εκ μέρους του δήμου Κορινθίων.

Η δακοκτονία και οι νέοι αγρότες απασχολούν την Περιφέρεια Πελοποννήσου

  

Έγγραφο με τα σημαντικά θέματα του πρωτογενούς τομέα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, έστειλε, πρόσφατα, στον υπηρεσιακό Υπουργό της Αγροτικής Ανάπτυξης και των Τροφίμων, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Η επιστολή του περιφερειάρχη, αποτελεί συνέχεια επικοινωνίας που ο υπουργός είχε – στο τέλος του Μαίου – με τον Παναγιώτη Νίκα, στην οποία εξέφρασε την πρόθεση να συνδράμει στην επίλυση ζητημάτων που αφορούν στον πρωτογενή τομέα της Πελοποννήσου.

Τα θέματα προτεραιότητας που θέτει ο Παναγιώτης Νίκας, με την επιστολή του, είναι αυτό της δακοκτονίας και αυτό που έχει να κάνει με το υπομέτρο 6.1 (νέοι γεωργοί) του Προγράμματος της Αγροτικής Ανάπτυξης.