Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Υπάρχουν Πολιτικοί που Λένε ΟΧΙ



της Δήμητρας Γκουντούνα

Στην ψύχρα, όλα για το κέρδος. Στην ψύχρα ο εκβιασμός ,ο εκφοβισμός τα αδιέξοδα τα οποία δημιουργούνται επί τούτου, στους αδελφούς μας Κυπρίους. Στην ψύχρα δώστε τα μας ΟΛΑ... Αλεξικέραυνο συμφορών αυτή η μικρή κοινότητα των Ελλήνων της Ανατολικής Μεσογείου, παρακλάδι του μυκηναϊκού μας πολιτισμού, δίνει ένα γερό χαστούκι πρώτα στη μάνα Ελλάδα, με τα Όχι της, αλλά και στους φίλους ευρωπαίους που αλληθωρίζουν βλέποντας τον πλούτο της μαρτυρικής γης της. Φτάνει πια η υποταγή. Με το Όχι των Κυπρίων οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών βλέπουν αυτή την κουκίδα το χρυσοπράσινο φύλλο πεταμένο στο πέλαγος [ Λ.Μαλένης], να γίνεται απειλή, παρά τον εκφοβισμό που επέβαλλαν δια μέσου της υποταγής κάποιων πολιτικών. Ναι είναι αλήθεια, η Κύπρος είπε ΟΧΙ στο Γιούρογκρουπ ,ΟΧΙ στους Γερμανούς ΟΧΙ στο παμφάγο οικονομικό παγκόσμιο σύστημα και ας έχει στο προσκέφαλό της πληγωμένο ακόμη τον Πενταδάκτυλο.
Τους χαιρέτησαν σχεδόν όλοι οι Λαοί άλλα και ο Σολομών και ο Ισαάκ που το αίμα τους χύθηκε για την Κυπριακή Σημαία, έγινε χθες ουράνιο τόξο πάνω από την Λευκωσία.
Μέσα στην ευφορία – απ’ ότι αποδείχθηκε - του Λαού της Ελλάδας , απ ΄ το Όχι της Κύπρου, έγινε και κάτι άλλο. Ξαφνικά συνειδητοποιήσαμε ότι το αφιόνι του εφησυχασμού και η περίοδος που κυκλοφορούμε σαν υπνωτισμένοι , πρέπει να τελειώσει. Τελικά το ραντεβού μας με την ιστορία ήταν ΛΆΘΟς. Ας το αλλάξουμε. Ας γίνουμε και πάλι ενεργοί πολίτες μ΄ όλες τις ενοχές και τα λάθη μας. Άλλωστε οι μόνοι αθώοι στις μεγάλες κοινωνικές εξεγέρσεις είναι μόνο οι νεκροί. Εμείς ας συνεχίσουμε να παλεύουμε με τις αδυναμίες μας ,τη θολούρα στο κεφάλι μας-ακόμη δεν έχουμε καταλάβει τι γίνεται-ας παλέψουμε έστω με την ήττα μας…. Κάτι θα είναι και αυτό. Οι ευκαιρίες δεν αναπαράγονται κατά βούληση. Πριν μπαγιατέψει η χαρά στις καρδιές μας για το Όχι των αδελφών μας Κυπρίων, ας μετρήσουμε τα δικά μας ΝΑΙ και ας σηκωθούμε όρθιοι. Και στο δικό μας λεξιλόγιο υπάρχει το ΟΧΙ. Δεν το λένε όλοι οι πολιτικοί μας ας το πούμε εμείς λοιπόν…..

avecnews.gr

Ο Α. Ο. Λουτρακίου Κυπελλούχος Κορινθίας, στα πέναλτι 5 - 3 τον Παννεμεατικό

 
O A.O. Λουτρακίου είναι απο σήμερα το απόγευμα ο Κυπελλούχος Κορινθίας για την περίοδο 2012 2013 καθώς μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα 120 λεπτών , στο Εθνικό Στάδιο Κορίνθου παρουσία 1.500 θεατών, και στην διαδικασία των πέναλτι νίκησε 5 - 3 τον Παννεμεατικό και  κατέκτησε το Κορινθιακό τρόπαιο, για δεύτερη φορά στην ιστορία του.

Η κανονική  διάρκεια, του αγώνα έληξε ισόπαλος χωρλις σκορ, ενώ. στην παράταση, ο Παννεμεατικός ανοιξε το σκορ στο 116' με πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα ο Μπασιώτης σε τράβηγμα του Μαυρέλη. Όμως οι "οράνιε" ισοφάρισαν κυριολεκτικά στην τελευταία φάση του αγώνα στο 122'  με πέναλτι που κέρδισε ο Μαυρέλης σε ανατροπή του από τον Αθανασόπουλο και το εκτέλεσε εύστοχα ο Αντωνίου γράφοντας το  1-1. Ετσι οι δύο ομάδες οδηγηθηκάν στη διαδικασία των πέναλτι. Οι Λουτρακιώτες ποδοσφαιριστές αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι, καθώς ευστόχησαν σε όλα τα πέναλτι με εκτελεστές τους Μαυρέλη, Γκαρμίρη, Τσώκο, Παινέση και  Αντωνίου. Αντίθετα, μοιραίος για την ομάδα της Νεμέας  στάθηκε ο Παπουτσής, ο οποίος αστόχησε στέλνοντας  ψηλά άουτ , ενώ ευστόχησαν οι Ν. Σαϊσανάς, Μαρινός και Σγούρος.
Οι παίκτες των ορανιε δια στόματος των αρχηγών Κώστα Αντωνιου και Δημήτρη Μαυρελη θα ήθελαν να αφιερώσουν το Κύπελλο μεταξύ των άλλων και στον αδικοχαμένο νεαρό ποδοσφαιριστή του Παννεμεατικου Γιωργο Μπεξή. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Παννεμεατικου. Μεγάλη και περήφανη πορεία στο φετινό θεσμό και πανάξιος αντίπαλος. Το ποδόσφαιρο ενώνει, δεν χωρίζει.
Τέλος γιά την ιστορία αναφέρουμε τις ομάδες που έχουν κατακτήσει το Κύπελλο Κορινθίας στα 42 χρόνια του θεσμού.
Κυπελλούχοι έχουν αναδειχτεί :
 
Ολυμπιακός Λουτρακίου 9 (1973 – 74, 1975 – 76, 1983 – 84, 1985 – 86, 1987 – 88, 1992 – 93,
  1997 – 98, 2006 – 07, 2008 – 09) 
 
Πέλοπας Κιάτου 9 ( 1972 – 73, 1978 – 79, 1990 – 91, 1993 – 94 , 1994 – 95, 1995 – 96,
 1996 – 97, 2002 – 03, 2003 – 04)
 
Κόρινθος 7 ( 2 ως Παγκορινθιακός ( 1980 – 81, 1991 – 92)  ) , 1999 – 2000, 2001 – 02,
 2004 – 05, 2005 – 06,  2011 – 2012  
 
Κύψελος 5 ( 1976 – 77, 1977 – 78, 1981 – 82, 1986 – 87, 2000 – 01)
 
Ελλάς Βέλου 2 ( 1979 – 80,  2010 – 2011)
 ΠΑΟ Λουτράκι 2 ( 1974 – 75 , 2012 - 13 }
ΑΠΣ Λουτράκι ’93 1 ( 1998 – 99) 
 
Αστέρας Δερβενίου 1 ( 1982 – 83)
Ατρόμητος Χιλιομοδίου 1 ( 1989 – 90) 

Δάφνη Εξαμιλίων 1 ( 1988 – 89) 

Ηρακλής Λεχαίου 1 ( 2007 – 08) 
 
Ηρακλής Ξυλοκάστρου 1( 2009 – 2010) 
 
Ολυμπιακός Άσσου 1 ( 1971 – 72)



ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΥΙΚ-ΙΑΤΡ​ΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ


Ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ και η Βουλευτής Δωδεκανήσου και Τομεάρχης Νησιωτικής πολιτικής του Κινήματος Μίκα  Ιατρίδη, έκαναν την εξής κοινή δήλωση:

«Την ώρα που οι εξελίξεις στην Κύπρο τρέχουν, οι προκλήσεις των Tούρκων κλικακώνονται, καθώς άλλο ένα τουρκικό, ερευνητικό τάχα, σκάφος, κινείται από το πρωί σήμερα, μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου.
Είναι εξοργιστικό ότι τις τελευταίες μέρες, οι «κρουαζιέρες»  των τουρκικών πλοίων στο Αιγαίο, από την Εύβοια μέχρι τα Κυκλαδονήσια και από την Κρήτη μέχρι τα Δωδεκάνησα είναι πυκνές και αλλεπάλληλες, ενώ υπερβαίνει κάθε προηγούμενο παθητικότητας και υποχωρητικότητας η παντελής αδράνεια της παρούσας συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη.
Είναι πασιφανές ότι ο πρωθυπουργός και οι κυβερνητικοί του εταίροι δείχνουν ανίκανοι (ή μήπως απρόθυμοι;) να αντιδράσουν, εκπέμποντας κάποιο μήνυμα πολιτικής ισχύος επί των εθνικών μας θεμάτων, αλλά ας βάλουν στο μυαλό τους ότι η εθνική ασφάλεια και η κυριαρχία μας είναι υπόθεση άκρως σοβαρή, ευαίσθητη και αδιαπραγμάτευτη για τους νησιώτες ακρίτες μας και για κάθε Έλληνα πατριώτη.
Από το νοτιοανατολικότερο άκρο του Αιγαίου, εμείς οι Δωδεκανήσιοι καλούμε τη συγκυβέρνηση να απαγκιστρωθεί από τις εθνικά επονείδιστες λογικές Σημίτη-Παπανδρέου περί των δήθεν «αμοιβαίων ζωτικών ενδιαφερόντων και συμφερόντων των δύο χωρών» και της «βήμα-προς-βήμα προσέγγισης» και να δώσει, έστω και με καθυστέρηση δύο βδομάδων, σθεναρή και υπερήφανη απάντηση στον επεκτατισμό της Άγκυρας και στις ιταμές θεωρίες και τα δόγματα του «kazan-kazan» και της συνεκμετάλλευσης».

Συναγερμός στο Αιγαίο με την τουρκική κορβέτα - Ενεργοποιούνται οι αεροπορικές δυνάμεις



Με την τουρκική κορβέτα να “κόβει βόλτες” στο Αιγαίο και το τουρκικό ωκεανογραφικό να κάνει έρευνες στο Καστελόριζο, ο Α/ΓΕΕΘΑ διέταξε ενεργοποίηση των αεροπορικών δυνάμεων της της δύναμης ταχείας αντίδρασης με σκοπό την προσβολή ναυτικής δύναμης.

Η διαταγή περιελέμβανε ενεργοποίηση του Συστήματος Αεράμυνας της χώρας με συμμετοχή του συνόλου των σταθμών ελέγχου (ΣΑΕ), κέντρων επιχειρήσεων, Α/Α συστημάτων και όπλων των 3 κλάδων των ΕΔ της χώρας και σκοπό την περαιτέρω βελτίωση των χρόνων αντίδρασης.

Δεν είναι μυστικό ότι υπάρχει ανησυχία για πιθανή τουρκική προσπάθεια δημιουργίας έντασης στην περιοχή που ήδη είναι αποσταθεροποιημένη από την κρίση στην Κύπρο και την Ελλάδα.

Με διάβημα απαντά η Αθήνα στην αναγγελία από την Τουρκία ερευνών του τουρκικού ωκεανογραφικού πλοίου «Bilim2» σε διεθνή ύδατα. Συγκεκριμένα απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με ωκεανογραφικές έρευνες τουρκικού πλοίου «Bilim2» σε διεθνή ύδατα, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Γρ. Δελαβέκουρας ανέφερε τα εξής:

«Από τον τουρκικό σταθμό Αττάλειας αναγγέλθηκε στις 18 Μαρτίου με NAVTEX ότι το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Bilim2», το οποίο ανήκει στη Διεύθυνση Ινστιτούτου Θαλασσίων Επιστημών του Πολυτεχνείου Μέσης Ανατολής της Άγκυρας, πρόκειται να πραγματοποιήσει ωκεανογραφικές έρευνες κατά το χρονικό διάστημα 18 έως 21 Μαρτίου 2013 σε διεθνή ύδατα, που επικαλύπτουν και τμήμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

newsit.gr

Τραγικό: Μέσα σε λιγότερο απο ένα μήνα πατέρας και γιός χάθηκαν ξαφνικά και απρόσμενα..!



Μία οικογένεια που μέσα σε 30 χρόνια έστησε μία ολόκληρη οικονομική αυτοκρατορία, στον χώρο του αυτοκινήτου και των κατασκευών.
Η οικογένεια Λουκά κατάγεται απο τα Μέγαρα αλλά επιχειρηματικά ξεκίνησε απο την Κόρινθο και επεκτάθηκε σε πολλές ακόμα περιοχές.
Ο μικρός αδελφός Μελέτης Λουκάς ήταν ο οικονομικός εγκέφαλος που επέκτεινε την εταιρεία “Auto Loukas”, όπως είναι γνωστή σε όλη την Ελλάδα και την έκανε την πρώτη στην χώρα.
Σε ολόκληρη την Πελοπόννησο κυκλοφορούν φορτηγά και μηχανήματα που πούλησε η εταιρεία των αδελφών Λουκά.
Στην Γερμανία όταν πήγαινε για αγορές ο Μελέτης Λουκάς, κάθονταν προσοχή οι Γερμανοί επιχειρηματίες γιατί ήξεραν την τεράστια ρευστότητα που είχε η εταιρεία του.
Την τελευταία δεκαετία η εταιρεία μπήκε και στον χώρο των κατασκευών. Εφτιαξε μεγάλα κτιριακά συγκροτήματα στην Αθήνα, την Κόρινθο αλλα και άλλες πόλεις της Πελοποννήσου.
Η ταμειακή ρευστότητα της επιχείρησης είναι τεράστια ακόμα και σήμερα… παρά την κρίση.
Τίποτα δεν μπορούσε να ανακόψει την πορεία αυτής της επιχείρησης..

Αλλά σκεπτόταν η μοίρα..
Πριν απο ένα μήνα ο επιχειρηματίας Μελέτης Λουκάς σε ηλικία 56 ετών έχασε την μάχη με τον καρκίνο.
Ξαφνικά χωρίς κανείς να προλάβει να καταλάβει τι έγινε. Οι γιατροί διέγνωσαν καρκίνο σε όλα σχεδόν τα ζωτικά του όργανα και σε λίγες ημέρες άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Κορίνθου..!
Τα ηνία της οικονομικής αυτοκρατορίας ανέλαβε ο 19χρονος γιός του…
Χθές το βράδυ μετά τις 10 έκλεισε τα γραφεία-στρατηγείο των επιχειρήσων στον Ισθμό της Κορίνθου, ανέβηκε στην μηχανή μαζί με την 17χρονη φίλη του και ξεκίνησε με υπερβολική ταχύτητα την πορεία του προς την Κόρινθο…
Μετά απο 50 μέτρα μπροστά απο τα γραφεία του κόπηκε το νήμα της ζωής του. Η μηχανή προσέκρουσε σε κολώνα φωτισμού και ο ίδιος εξέπνευσε πριν προλάβει να φτάσει το ασθενοφόρο.
Η 17χρονη δίνει μάχη στο νοσοκομείο Κορίνθου…!
Μέσα σε λιγότερο απο ένα μήνα πατέρας και γιός χάθηκαν ξαφνικά και απρόσμενα..!
Ετσι ήταν η βούληση της μοίρας…
http://www.diogenis-press.gr

korinthostv.blogspot.gr

Συμμετοχή του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης στην ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ

 
ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ - ΣΒΗΣΤΕ ΤΑ ΦΩΤΑ
Στις 23 Μαρτίου, στις 20:30, η Ελλάδα θα σβήσει για ακόμα μια χρονιά τα φώτα, συμμετέχοντας στην Ώρα της Γης, την παγκόσμια εκστρατεία ευαισθητοποίησης πολιτών της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF.
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και φέτος θα συμμετάσχει στην Ώρα της γης σβήνοντας τα φώτα από δημοτικά κτίρια και πλατείες στις 23 Μαρτίου και ώρα 20:30-21:30 μ.μ.
Δώστε και σεις το παράδειγμα σβήνοντας τα φώτα του σπιτιού σας και ενημερώνοντας φίλους και γνωστούς για τη συμμετοχή του Δήμου μας στην παραπάνω δράση.
Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος

Το ΟΧΙ της Κύπρου και οι Γερμανοί

Angela-Merkel-Nicos-Anastasiades

Του ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ

Σέ κρίσιμες στιγμές τής υπαρξης του ο Ελληνισμός έχει πεί,κι άς τό έχει πληρώσει ακριβά,όχι-από τό Μολών Λαβέ τού Λεωνίδα,τό Ελευθερία ή Θάνατος τού 1821,έως τό ΟΧΙ τού 1940.Μιά τέτοια στιγμή ήταν καί η χθεσινή, μέ τό ΟΧΙ αυτή τήν φορά νά τό βροντοφωνάζει στό γερμανοκρατούμενο Ευρωγκρούπ ο Κυπριακός Ελληνισμός.Ενα ΟΧΙ πού προκάλεσε σ’ όλους εμάς τούς Ελλαδίτες πραγματικές στιγμές εθνικής ανάτασης,κάτι πού χρόνια τώρα, εκμαυλισμένοι από φαύλες εξουσίες, είχαμε ξεχάσει.

Δεν συμφώνησαν Κύπρος-Ρωσία – Αύριο η συνέχεια

Cyprus-financial-crisis
Οι τελευταίες φήμες των αγορών που αναμεταδίδονται από την ιστοσελίδα της Guardian αναφέρουν ότι οι συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Κύπρου διακόπηκαν για σήμερα χωρίς να προκύψει συμφωνία.
Οι ίδιες φήμες αναφέρουν ότι οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών θα συνεχισθούν αύριο.
Θυμίζουμε ότι η κυπριακή κυβέρνηση αναζητά εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης, μετά και την χθεσινή απόρριψη από το κοινοβούλιο της χώρας του συμφωνημένου τρόπου διάσωσης.

 Η Κομισιόν “αδειάζει” το Eurogroup για την Κύπρο
european_commissionΣύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το πρόγραμμα που αποφασίσθηκε από το Eurogroup δεν αντιστοιχούσε σε όλες του τις λεπτομέρειες με τις προτάσεις και προτιμήσεις της Κομισιόν, αλλά ένιωθε το καθήκον να το υποστηρίξει. Προσέθεσε ότι οι εναλλακτικές λύσεις που παρουσιάσθηκαν συνεπάγονταν μεγαλύτερους κινδύνους από αυτούς που τελικά αναλήφθηκαν.
Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν παρατήρησε όμως, ότι η απόφαση του Eurogroup, παρότι δεν συμφωνούσαν όλοι με τις λεπτομέρειές της, ήταν ομόφωνη.
Τέλος, ανέφερε ότι είναι δουλειά της Κύπρου να βρει τρόπους χρηματοδότησης του επιπρόσθετου ποσού που απαιτείται, πέραν της ευρωπαϊκής βοήθειας, για την συγκρότηση του πακέτου στήριξης.

ysterografa.gr

Κατεπείγουσα εγκύκλιος Βρούτση για συντάξεις


βρουτσης-540x380Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, απέστειλε κατεπείγουσα εγκύκλιο προς όλους τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης και την ΗΔΙΚΑ, καλώντας να προωθηθούν οι άξονες υλοποίησης του σχεδίου δράσης του υπουργείου Εργασίας για την οριστική καταπολέμηση της παραβατικότητας στο πεδίο των συντάξεων και την εξυγίανση του ασφαλιστικού συστήματος.

ysterografa.gr

Έρχονται «καμπάνες» με το Παρατηρητήριο ΟΤΑ

Σε ασφυκτικό κλοιό μπαίνουν από σήμερα οι προϋπολογισμοί των δήμων, καθώς τέθηκε και επίσημα σε λειτουργία, με την παρουσίασή τους, το Παρατηρητήριο των ΟΤΑ καθώς και ο Κεντρικός Κόμβος Διαλειτουργικότητας των οικονομικών των ΟΤΑ. Στόχος των δύο παρεμβάσεων, η οικονομική εξυγίανση των «κόκκινων» ΟΤΑ, η «αναμόρφωση προϋπολογισμών ΟΤΑ μέχρι τέλος Ιουλίου», ώστε «από το Σεπτέμβριο να είναι δυνατή η προετοιμασία σύνταξης νέων, σύγχρονων και ρεαλιστικών Προϋπολογισμών για το 2014».
Όπως τονίστηκε από τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, το Παρατηρητήριο είναι μνημονιακή υποχρέωση της χώρας. Αποκάλυψε, δε, πως μέχρι τώρα 13 δήμοι, που τους χώρισε σε τρεις κατηγορίες, δεν έχουν στείλει καθόλου προϋπολογισμούς: κάποιοι νησιωτικοί, άλλοι που έχουν πολιτικό πρόβλημα και ορισμένοι ασυνεπείς.
Για τους ασυνεπείς δήμους, όπως είπε ο υπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της aftodioikisi.gr, «σε περίπτωση που δε στείλουν προϋπολογισμό θα τους κοπούν ΚΑΠ». Επιπλέον, «αν δε δώσουν προϋπολογισμούς, τότε θα υπάρχει νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία θα προχωρήσουν στην εκτέλεση του προϋπολογισμού του περσινό έτος μειώμενο κατά ένα ποσοστό».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη «Μυθική Πελοπόννησο» στη Ρώσικη αγορά

φωτογραφία-3.JPG
Έντονο ενδιαφέρον για τη «Μυθική Πελοπόννησο» διαπίστωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού της Μόσχας MITT 2013, όπου η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετέχει προβάλλοντας το «Μυθικό» τουριστικό της προϊόν σε μια στοχευμένη και ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για την Πελοπόννησο ρωσική αγορά.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ξενάγησε στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου το Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Αναστάσιο Λιάσκο και του παρουσίασε το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου, όπως επίσης τις δράσεις της Περιφέρειας για την προβολή του στις διεθνείς αγορές. «Στόχος μας είναι στο διεθνή χάρτη του τουριστικού προϊόντος η Πελοπόννησος να αποκτήσει διακριτή και αναγνωρίσιμη θέση» δήλωσε ο κ. Τατούλης και προσκάλεσε τα Γενικό Γραμματέα στη συνέντευξη τύπου που θα παραθέσει στα πλαίσια της έκθεσης σε τουριστικούς πράκτορες.

Ο Περιφερειάρχης, συνοδευόμενος από τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Ιωάννη Σταματάκο και τον Προϊστάμενο Τουρισμού κ. Αριστοτέλη Γκανά, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Ρωσική Πρωτεύουσα και της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης  θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών με στόχο την προώθηση όχι μόνο του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου, αλλά και των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της.  

Οργή για Γερμανία αλλά η Μέρκελ μπορεί να χαμογελά

Rösler Merkel 2
Μεγάλος κερδισμένος στην τελευταία δημοσκόπηση της Forsa εμφανίζεται ο κυβερνητικός σύμμαχος της Angela Merkel, FDP, ο οποίος καταφέρνει μετά από πολύ καιρό να υπερβεί το συνταγματικό όριο του 5%. Κατ’ επέκταση ισοδυναμούν οι πιθανές συμμαχίες CDU/CSU με FDP και Σοσιαλδημοκρατών, Πρασίνων και (πλέον) της Αριστεράς.
Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση το FDP καταγράφεται στο 6%, το CDU/CSU στο 40%, οι Σοσιαλδημοκράτες στο 24%, οι Πράσινοι στο 15% και η Αριστερά στο 7%. Το κόμμα των Πειρατών δεν φαίνεται ικανό να διεκδικήσει την είσοδό του στη βουλή.
Έξι μήνες πριν από την διεξαγωγή των εκλογών το άθροισμα αμφότερων των πιθανών συνασπισμών καταμετράται στο 46%, αν και οι ερευνητές εκτιμούν ότι ο πρώτος έχει ελαφρώς μεγαλύτερα περιθώρια συσπείρωσης.
Ενδιαφέρον εύρημα της μέτρησης είναι ακόμα το γεγονός ότι περισσότεροι από τους μισούς Γερμανούς ψηφοφόρους θεωρούν την Hannelore Kraft, Πρωθυπουργό της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, ισχυρότερη δυνητική αντίπαλο της Angela Merkel για την Καγκελαρία σε σύγκριση με τον νυν υποψήφιο του SPD, Peer Steinbrück, αν και εκείνη σε ευθεία αντιπαράθεση … ωχριά.

ysterografa.gr

Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της «25ης Μαρτίου» στο Δήμο Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων


Ο Δήμος Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων με σειρα εορταστικών εκδηλώσεων θα τιμήσει  και φέτος την Εθνική Επετείο της  «25ης Μαρτίου» .
Συμφωνα με την πρόσκληση του Δημάρχου κ. Κων/νου Λογοθέτη - το προγραμμα για τον Εορτασμό της Εθνικής Επετείου της  «25ης Μαρτίου»  έχει ως εξής:

Η πρώτη φορά που ο κ. Τσίπρας ασχολήθηκε με την Κύπρο ήταν για να την βλάψει!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Αυτό το ξαφνικό ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα προσωπικώς για την Κύπρο, θα ήταν πραγματικά συγκινητικό, αν ο ίδιος και το κόμμα του είχαν επιδείξει το παραμικρό ενδιαφέρον για την μεγαλόνησο και είχαν εκδώσει έστω και μια τόση δα ανακοίνωση για την Κατοχή, τις τουρκικές απειλές ενόψει της έναρξης γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, το φθινόπωρο του 2011, τις παράνομες τουρκικές γεωτρήσεις στην κατεχόμενη Σύγκραση, πριν από έναν χρόνο.

Αλλά όσο και να ψάξει κανείς, δεν θα βρει ούτε μια λέξη.

Τα εθνικά θέματα κάνουν τζίζ για τον ΣΥΡΙΖΑ και τις συνιστώσες του, των οποίων η πιο προσφιλής άποψη υπήρξε πάντα πως «το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του».

Μετά από σιωπή χρόνων, ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να… τα πει όλα μαζί την πιο κρίσιμη και επικίνδυνη ώρα.

Άμεση καταγγελία του μνημονίου ζητά η Χ. Α.

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Το ΟΧΙ των Ελλήνων της Κύπρου δείχνει τον δρόμο στην ξεπουλημένη ελλαδική ηγεσία. Οι κινδυνολογίες και τα ψέμματα περί ολοκληρωτικής καταστροφής πέφτουν στο κενό. Ήρθε η ώρα της καταγγελίας του μνημονίου και της απόρριψης των εξοντωτικών μέτρων που καταστρέφουν την οικονομία μας και οδηγούν τους Έλληνες στην εξαθλίωση.

Τουρκικό ωκεανογραφ​ικό στο Καστελόριζ​ο - Σιγή από κυβέρνηση και αντιπολίτε​υση

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ: ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ


Τον κώδωνα του κινδύνου για τη μετατροπή της ωραιότερης παραλίας της Αττικής, του ιστορικού κόλπου του Μαραθώνα σε «νεκρά θάλασσα», μετά την τοποθέτηση καλωδιώσεων για τη μεταφορά αιολικής ενέργειας, στα πλαίσια της «πράσινης ανάπτυξης» που με πάθος ευαγγελιζόταν ο τέως πρωθυπουργός Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου, έκρουσε με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος Ευάγγελο Λιβιεράτο, Υποδομών Κωστή Χατζηδάκη και Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη ο Βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Το περιβαλλοντικό αυτό έγκλημα, έφερε στο φως της δημοσιότητας με ρεπορτάζ της η Πόπη Σουφλή, για το έγκριτο δημοσιογραφικό ιστολόγιο attikanea.blogspot.com.
Σύμφωνα με την Πόπη Σουφλή, «τις τελευταίες ημέρες, το νορβηγικό πλοίο Nexans Skagerrak, εξυπηρετώντας ιδιωτικά συμφέροντα, απλώνει καλώδια ρεύματος στο Νότιο Ευβοϊκό, με σκοπό να πωλείται η πολύτιμη αιολική ενέργεια που παράγεται στην Εύβοια, με ακριβό τιμολόγιο στη ΔΕΗ της Αττικής
«Γιατί προχωρούν τη μεταφορά αιολικής ενέργειας στον ενιαίο καλλικρατικό Δήμο Μαραθώνα, τη στιγμή που λίγα χρόνια νωρίτερα είχε ληφθεί απόφαση από το τότε Νομαρχιακό Συμβούλιο της Ανατολικής Αττικής βάσει της οποίας απαγορευόταν η τοποθέτηση καλωδιώσεων;» ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και αποκαλύπτει πώς «σύμφωνα με τα οριζόμενα από τη σύμβαση του Aarhus, η Δημοτική Αρχή, όφειλε να προβεί σε ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής για το συγκεκριμένο έργο, κάτι που δεν συνέβη ποτέ».

Όταν οι λαοί ξυπνάνε, οι τύραννοι τρέμουν !!!



Όταν λέμε πως η κάθε καρέκλα εξουσίας πρέπει να υπηρετεί τη κοινωνία και όχι... αυτόν που κάθεται σε αυτή, πρέπει να το εννοούμε.
Και όταν καταλαβαίνουμε πως αυτό δεν γίνεται, πρέπει να σηκωνόμαστε από την καρέκλα και να στεκόμαστε δίπλα στον λαό.
Αυτό είναι πολιτική για μένα και για τους φίλους και συνοδοιπόρους με τους οποίους δημιουργήσαμε τους τελευταίους μήνες το Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα.
Και επειδή, φίλες και φίλοι, τα σύννεφα αρχίζουν να μαυρίζουν και πάλι πάνω από την Ελλάδα, παρά τις μεγάλες προσπάθειες της τρικομματικής κυβέρνησης και όλου του συστήματος που τη στηρίζει να εξωραΐσει την ζοφερή πραγματικότητα, νομίζω πως είναι περισσότερο ωφέλιμο και αναγκαίο από ποτέ, να μπορούμε να βρισκόμαστε όσο πιο κοντά γίνεται, όλες οι δημοκρατικές και πατριωτικές εκείνες δυνάμεις που δεν πείστηκαν από τις υποσχέσεις της σωτηρίας μέσω του μνημονίου, ούτε λύγισαν από τους διαρκείς εκφοβισμούς ή και τις απειλές, ντόπιων και ξένων δυναστών.
Το ξέρω και το ξέρετε ότι λένε ψέματα! Το ξέρω και το ξέρετε ότι η δική τους πολιτική προβλέπει ακόμα χαμηλότερο βασικό μισθό, ακόμα μικρότερες συντάξεις, ακόμα πιο μεγάλη ανεργία. Το ακούτε παντού τις τελευταίες μέρες...Δεν θα τους περάσει όμως...Η Ευρώπη αλλάζει, η Ελλάδα ξυπνάει. Και όταν οι λαοί ξυπνάνε, οι τύραννοι τρέμουν'!!!
 
Νίκος Νικολόπουλος

Πειθαρχικό έλεγχο 98 φορέων ζητεί ΙΔΑΧ ΔΕ από το Μανιτάκη

Σε δημόσια καταγγελία προχωρά, μέσω επιστολής του στην aftodioikisi.gr, υπάλληλος ΙΔΑΧ ΔΕ που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα από τις 13/11/2012, για τον τρόπο που διεξάγονται μέχρι σήμερα οι διαδικασίες και για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην ολοκλήρωσή τους. Όπως υπογραμμίζει, η καθυστέρηση στην ανακοίνωση από το ΑΣΕΠ των πινάκων Διαθεσιμότητας, που οφείλεται στην κωλυσιεργία της αποστολής των ψηφιακών στοιχείων – μηχανογραφικών 98 φορέων («διαθέσιμοι» 932 υπαλλήλοι), τον έχει εξοντώσει οικονομικά, με το δεδομένο ότι θα μπορούσε να μετακινηθεί σε κενή θέση του Δημοσίου, να αρχίσει να μισθοδοτείται κανονικά, και να μην παίρνει το 75% του μισθού του, όπως γίνεται μέχρι σήμερα.
Τι ζητεί από τους αρμοδίους με την επιστολή

Υπ. Εργασίας: Διατάξεις για την ασφάλιση των αιρετών

Στην αρμόδια Επιτροπή των Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, επεξεργάζεται σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας στο οποίο εμπεριέχονται και διατάξεις για την ασφάλιση των αιρετών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης, αλλά και για τους Συμπαραστάτες (δήμων ή περιφέρειας) που λαμβάνουν αντιμισθία. Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου:
- Δεν αλλάζουν ασφαλιστικό καθεστώς Κύριας και Επικουρικής Ασφάλισης Πρόνοιας και Υγειονομικής Περίθαλψης οι αντιδήμαρχοι, οι πρόεδροι δημοτικών συμβουλίων, αντιπεριφερειάρχες και πρόεδροι περιφερειακών συμβουλίων που δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι, υπάλληλοι ΝΠΔΔ, κρατικών ΝΠΙΔ και δημοσίων επιχειρήσεων, τη διοίκηση των οποίων διορίζει άμεσα ή έμμεσα το Δημόσιο.
Με βάση την 1/1/2011 και εφεξής οι αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές υπολογίζονται επί των συντάξιμων αποδοχών του τελευταίου μήνα απασχόλησης αυτών των προσώπων πριν την έναρξη της θητείας τους. Αναφορικά με τις εισφορές του ασφαλισμένου, αφενός βαρύνει τον αιρετό, και αφετέρου η εργοδοτική εισφορά βαρύνει το δήμο ή την περιφέρεια στην οποία υπηρετούν ως αιρετοί. Οι ΟΤΑ παρακρατούν την εισφορά του αιρετού – ασφαλισμένου και την αποδίδουν μαζί με την εργοδοτική εισφορά.
- Όσον αφορά στους ασφαλισμένους ελεύθερους επαγγελματίες – αιρετούς (ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ), επίσης από 1/1/2011 και πέρα, καταβάλλονται οι προβλεπόμενες από το νόμο ασφαλιστικές εισφορές ελεύθερου επαγγελματία, βάσει του συνολικού χρόνου ασφάλισης. Σε περίπτωση που υπάγονταν στην ασφάλιση περισσοτέρων του ενός ασφαλιστικών οργανισμών κατά τη διάρκεια της θητείας τους, θα εξακολουθούν να διέπονται από το ασφαλιστικό καθεστώς στο οποίο υπάγονταν.
Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, η ασφαλιστική εισφορά επιβαρύνει τον ίδιο τον ασφαλισμένο, ενώ οι ΟΤΑ βαρύνονται με την εργοδοτική εισφορά για τους φορείς ασφάλισης και πρόνοιας αλλά και για αυτήν προς το φορέα της υγειονομικής περιθαλψης. Η εισφορά για τους υπόλοιπους ασφαλιστικούς φορείς βαρύνει τους ίδιους τους ασφαλισμένους.
Για τα συγκεκριμένα πρόσωπα, ελεύθερους επαγγελματίες – αιρετούς, δεν παρακρατείται το σύνολο των εισφορών υπέρ των φορέων υγειονομικής περίθαλψης από 1/1/2011-31/12/2012· εάν υπάρχουν για το επίμαχο χρονικό διάστημα καταβληθείσες εισφορές για ασφάλιση ασθένειας ούτε αναζητούνται ούτε επιστρέφονται.
- Αιρετοί που πριν από την έναρξη της θητείας δεν υπάγονταν στην ασφάλιση οποιουδήποτε οργανισμού από 1/1/2011 και εφεξής υπάγονται στην ασφάλιση του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ καθώς και στην ασφάλιση του ΕΤΕΑ. Οι εισφορές ασφαλισμένου βαρύνουν τους ίδιους και η εργοδοτική εισφορά το δήμο ή την δεριφέρεια στην οποία έχουν εκλεγεί. Εισφορές που θα προκύψουν από την ασφάλιση των προαναφερθέντων προσώπων από την 1.1.2011 και μέχρι τη δημοσίευση του νόμου δεν επιβαρύνονται με πρόσθετα τέλη και προσαυξήσεις.

aftodioikisi.gr

Η εκκλησία στην Κύπρο βάζει πλάτη - Ποια είναι η πρόταση εξόδου από την κρίση από τον Χρυσόστομο

«Μοναστήρια και Μητροπόλεις θα πάρουν ομόλογα»

«Μοναστήρια και Μητροπόλεις θα πάρουν ομόλογα»
 
Στη διάθεση του κράτους θέτει ολόκληρη την περιουσία της Εκκλησίας ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, προκειμένου η Κύπρος να σταθεί στα δικά της πόδια, να μην καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα του τόπου και να στηριχθεί ο κυπριακός λαός.

Ο Μακαριώτατος, σε δηλώσεις του, ύστερα από 45λεπτη συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας νωρίς το πρωί, είπε ότι του υπέβαλε συγκεκριμένη πρόταση εξόδου από την κρίση, η οποία προνοεί την έκδοση κρατικών ομολόγων.

Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι ο λαός θα στηρίξει την προσπάθεια αυτή, ενώ σημείωσε ότι μπορεί να υποθηκευθεί όλη η περιουσία της Εκκλησίας, η οποία, όπως τόνισε, είναι τεραστίων διαστάσεων, και το αντίτιμο να επενδυθεί σε κρατικά ομόλογα.

Προσέθεσε ότι όλες οι Μητροπόλεις, τα Μοναστήρια και οι ενορίες θα πάρουν ομόλογα. Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η όλη κατάσταση είναι διαχειρίσιμη.

Συνεχάρη παράλληλα τους βουλευτές για την ορθή απόφαση που έλαβαν χθες, στέλνοντας μήνυμα στην Ευρώπη ότι πρέπει να μάθει επιτέλους να σέβεται και τους μικρούς.


Όταν ο Θ. Κολοκοτρώνης κατηγορήθηκε για εσχάτη προδοσία

Θανατική ποινή μαζί με τον Πλαπούτα ήταν η αρχική ετυμηγορία

Όταν ο Θ. Κολοκοτρώνης κατηγορήθηκε για εσχάτη προδοσία












Στις 20 Μαρτίου του 1834 ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Δημήτριος Πλαπούτας παραπέμπονται σε δίκη με τις κατηγορίες της συνωμοσίας και της εσχάτης προδοσίας.
Η δίκη των Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και Δημήτριου Πλαπούτα για συνωμοσία εναντίον του βασιλιά Όθωνα ξεκίνησε στις 16 Απριλίου. Ο «Γέρος του Μοριά» αν και πρωτοστάτησε στα γεγονότα για την εκλογή του Όθωνα, με την έλευση του τελευταίου το1832, έγινε στόχος συκοφαντιών εκ μέρους των πολιτικών του αντιπάλων. Η βαυαρική αντιβασιλεία δυσανασχετούσε έντονα εξαιτίας της φιλοκαποδιστριακής και φιλορωσικής του τοποθέτησης.
Ο Κολοκοτρώνης κατηγορήθηκε για εσχάτη προδοσία και συνελήφθη μαζί με τους Πλαπούτα, Τζαβέλα, Νικηταρά και άλλους στρατιωτικούς με την κατηγορία ότι ετοίμαζαν συνωμοσία για την ανατροπή του ανήλικου βασιλιά. Ήθελαν, λέει, να ανατρέψουν τον ανήλικο Όθωνα, και να επιβάλουν τη δική τους καταστροφική τάξη πραγμάτων.
Η ποινή για τον Κολοκοτρώνη και τον Πλαπούτα ήταν θανατική εκτέλεση στη λαιμητόμο, εντός 24 ωρών. Στο άκουσμά της ποινής το ακροατήριο έμεινε άναυδο.
Η απόφαση προκάλεσε μεγάλο σάλο. Λίγες ώρες αργότερα η βαυαρική αντιβασιλεία υποχρεώθηκε να μετατρέψει την ποινή σε κάθειρξη. Με την ενηλικίωσή του ο Όθων έδωσε χάρη.
Στο μεταξύ, ο Κολοκοτρώνης είχε περάσει στις φυλακές μεταχείριση που δεν του είχαν επιφυλάξει ούτε οι Οθωμανοί διώκτες του. Έζησε για εφτά μήνες στα μπουντρούμια των μεσαιωνικών φυλακών στο Παλαμήδι και την Ακροναυπλία.
Το σκοτεινό μπουντρούμι, που έχει ταυτιστεί στη συνείδησή μας ως φυλακή του Κολοκοτρώνη στο Παλαμήδι, φαίνεται πως δεν ήταν ο χώρος που έμεινε έγκλειστος ο θρυλικός Γέρος του Μοριά μετά την καταδίκη του σε θάνατο στις 26 Μαΐου 1834 από το καθεστώς της Αντιβασιλείας του Όθωνα.
Η φυλακή του ήταν όντως στο Παλαμήδι, όχι όμως στον προμαχώνα του Αγίου Ανδρέα. Ήταν σε ένα μικρό ισόγειο κτίσμα με παράθυρο και μικρή αυλή στον προμαχώνα του Μιλτιάδη.
Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Θ. Κολοκοτρώνης στα απομνημονεύματά του αναφέρεται συνοπτικά στη φυλάκισή του στο Παλαμήδι μετά την καταδίκη του χωρίς καμιά περιγραφή της φυλακής.
«Μ' έβαλαν έξι μήνες μυστική φυλακή, χωρίς να δω άνθρωπο εκτός του δεσμοφύλακα. Δεν ήξερα τι γίνεται για έξι μήνες, ούτε ποιος ζει, ούτε ποιος πέθανε, ούτε ποιόν [άλλον] έχουν στη φυλακή. Για τρεις μέρες δεν ήξερα πως υπάρχω, μου φαινόταν σαν όνειρο. Ρωτούσα τον εαυτό μου αν ήμουν εγώ ο ίδιος ή άλλος κανένας. Δεν ήξερα γιατί μ' έχουν κλεισμένο. Με τον καιρό μου πέρασε απ' το νου, πως ίσως η Κυβέρνηση, βλέποντας την υπόληψη που 'χε ο λαός προς εμένα, με φυλάκισε για να μου κόψει την επιρροή. Ποτέ δεν πίστεψα πως θα φτάσουν σε τέτοιο σημείο να φτιάξουν ψευδομάρτυρες».

.newsbeast.gr

Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση του Τόμας Πρωτόπαππα - «Περιμένουμε πια μόνο ένα θαύμα»

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του νεαρού ηθοποιού Τόμας Πρωτόπαπα, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο στην Αττική Οδό το πρωί της περασμένης Κυριακής.

Ο 26χρονος παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του ΚΑΤ.

«Οι γιατροί υπέβαλαν σε ακτινογραφία το κεφάλι του Τόμας και δυστυχώς τα αποτελέσματα δεν είναι θετικά. Η ακτινογραφία έδειξε πως η κατάστασή του έχει επιβαρυνθεί επιπλέον. Τώρα μένει μόνο ένα θαύμα», είπε χαρακτηριστικά ο θείος του Γ. Πρωτόπαππας στην εφημερίδα «Εspresso».

«Εδώ που φτάσαμε δυστυχώς δεν μπορώ να σας πω κάτι άλλο. Σήμερα υπάρχει επιβάρυνση, αύριο ίσως σταθεροποιηθεί. Τι να σας πω; Οι γιατροί μας είπαν πως δεν παίρνει άλλη εγχείρηση. Δεν αντιδράει στην αγωγή, οπότε… τώρα πια περιμένουμε μόνο ένα θαύμα», συνέχισε ο θείος του Τόμας, εξηγώντας πως μέχρι και τη Δευτέρα το βράδυ η κατάσταση του 25χρονου ηθοποιού ήταν κρίσιμη, αλλά σταθερή, την Τρίτη, όμως, τα δεδομένα άλλαξαν και η κατάστασή του επιβαρύνθηκε.

Έρευνες για τις συνθήκες του τροχαίου


Την ίδια ώρα η τροχαία της Αττικής Οδού συνεχίζει την έρευνα για να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τροχαίο.

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Ένα νέο παιδί δίνει μάχη για τη ζωή και προσευχόμαστε όλοι να βγει νικητής. Ο φάκελος της υπόθεσης είναι ανοιχτός. Προσπαθούμε να συλλέξουμε όλα τα στοιχεία και να ρίξουμε άπλετο φως στην υπόθεση. Ο οδηγός του αυτοκινήτου της Αττικής Οδού που έπεσε πάνω στο μικρό αυτοκίνητο έχει δώσει κατάθεση, έχει υποβληθεί σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και περιμένουμε τα αποτελέσματα. Δεν κρατείται. Όταν συμπληρωθεί ο φάκελος, θα υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα και αυτός θα αποφασίσει για τα περαιτέρω», δήλωσε ο Διοικητής Τροχαίας της Αττικής Οδού.

Οδηγός του μοιραίου βαν: «Δεν είδα το αμάξι. Με τύφλωνε ο ήλιος»


Σε κατάσταση σοκ είναι ο οδηγός του μοιραίου βαν, που τραυμάτισε σοβαρά τον 26χρονο ηθοποιό, Τόμας Πρωτόπαππα. Σύμφωνα με την εφημερίδα ο οδηγός στην απολογία του σήμερα είπε πως «δεν είδα το αμάξι. Με τύφλωνε ο ήλιος»…

newsbeast.gr

Κοινωνικό Ιατρείο για την στήριξη ευπαθών ομάδων δημιουργεί ο Δήμος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης

Κοινωνικό Ιατρείο για την στήριξη ευπαθών ομάδων δημιουργεί ο Δήμος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινοτικής Ψυχιατρικής Νοτιοδυτικής Ελλάδας. Οι υπηρεσίες του απευθύνονται σε πολίτες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης που είναι άνεργοι, ανασφάλιστοι, δικαιούχοι βιβλιαρίου κοινωνικής αλληλεγγύης (Πρόνοια) και ασφαλισμένοι άλλων φορέων με ετήσιο οικονομικό εισόδημα έως 5.000€. Το Κοινωνικό Ιατρείο λειτουργεί κάθε Τρίτη 10πμ.-1μμ. κατόπιν ραντεβού. Περισσότερες πληροφορίες στις κοινωνικούς λειτουργούς: Δερβενίου, κα Αλεξοπούλου Αθανασία τηλ. 2743030121 begin_of_the_skype_highlighting 2743030121 ΔΩΡΕΑΝ end_of_the_skype_highlighting και Ξυλοκάστρου κα Γεωργία Ματζίκου τηλ. 2743028235

“Να μην φοβηθεί η Ελλάδα και να τρυπήσει το Αιγαίο”

Arxiepiskopos-Kyprou-Xrysostomos
Σε… χρεοκοπία είναι αποφασισμένη να οδηγηθεί η Εκκλησία της Κύπρου, σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Χρυσόστομο, ο οποίος δήλωσε το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, αλλά και αργότερα μπροστά στις κάμερες των κυπριακών ΜΜΕ, πριν από τη συνάντησή του με τον Νίκο Αναστασιάδη, ότι η Εκκλησία της Κύπρου είναι έτοιμη να διαθέσει όλη την περιουσία της στο κράτος, για να αντιμετωπιστεί η σημερινή κρίση.
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της πολιτικής ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης, για τον χειρισμό της κρίσης στη Μεγαλόνησο, και δεν παρέλειψε να προβλέψει ότι η ζώνη του ευρώ δεν θα κρατήσει για καιρό ακόμη, εφόσον συνεχιστεί η ίδια πολιτική.
“Επιτέλους, πρέπει να πατήσουν πόδι και οι ελληνικές κυβερνήσεις, να τολμήσουν να τρυπήσουν στο Αιγαίο και να μην φοβηθούν τους Τούρκους”, δήλωσε ακόμη ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, αναφερόμενος στο θέμα της ελληνικής ΑΟΖ, για την οποία υπάρχει αντιπαράθεση με την Τουρκία.

Η τρόικα απέρριψε το Σχέδιο Β΄ για την Κύπρο!

Sokratis-XasikosΟ Υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Σωκράτης Χάσικος, μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Mega” της τηλεόρασης του Mega, με τον Γιώργο Οικονομέα και τον Δημήτρη Καμπουράκη, αποκάλυψε ότι η τρόικα έχει ήδη απορρίψει το εναλλακτικό σχέδιο, το λεγόμενο Σχέδιο Β΄που έχει παρουσιάσει η κυπριακή κυβέρνηση, κάτι που σημαίνει ότι η Μεγαλόνησος ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί.
Σύμφωνα με τον κ. Χάσικο, είναι εξαιρετικά πιθανό, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, οι δυο μεγάλες τράπεζες της Κύπρου, που παραμένουν κλειστές λόγω των εξελίξεων, είναι πιθανό να μην ανοίξουν ποτέ, εφόσον δεν βρεθεί λύση για την κυπριακή οικονομία.
ysterografa.gr
 

Ο Αναστασιάδης θα τα… πει με την τρόικα

anastasiadistroikaΚλιμάκιο της τρόικας θα συναντήσει το πρωί της Τετάρτης ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, όπως ανακοινώθηκε αργά απόψε. Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση μετά την καταψήφιση από την Κυπριακή Βουλή του νομοσχεδίου για το «κούρεμα» των καταθέσεων των τραπεζών. Της συνάντησης θα προηγηθεί συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου.

reporter

Κύπρος – Ελλάδα: Πολιτικοί βίοι παράλληλοι

Άρθρο του Χρήστου Α. Κατσαρού (Chris Sintiki)

Η πρωτοφανής απόφαση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης -βλέπε Τρόικα, άρα Γερμανία- για απομείωση, κοινώς κούρεμα, των καταθέσεων στην Κύπρο αφήνει πολλά ερωτηματικά τόσο για την συνοχή και αλληλεγγύη των κρατών-μελών στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και για τον ρόλο διεθνών οικονομικών και γεωπολιτικών συμφερόντων που ίσως και να ξεπερνούν τα στενά όρια της Γηραιάς ηπείρου. Το μήνυμα είναι διπλό: αφενός μεν στέλνεται σαφής προειδοποίηση στις χώρες του Ευρωπαϊκού νότου που έχουν υπογράψει το Μνημόνιο-και σε όσες άλλες θα ενταχθούν σε αυτό- ότι αν δεν ακολουθήσουν πιστά τις διαταγές της οικονομικής υπερκυβέρνησης θα πάθουν τα ίδια με την Κύπρο, αφετέρου, με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο ποσοστό καταθέσεων στο νησί προέρχεται από Ρώσους επενδυτές, η συγκεκριμένη απόφαση είναι ξεκάθαρο χτύπημα στη Ρωσική οικονομία που τα τελευταία χρόνια είχε αναδειχθεί σε ανερχόμενη δύναμη, αφού με στρατηγικές κινήσεις πήρε ό,τι της ανήκε διώχνοντας επιπλέον από το έδαφός της διεθνείς τοκογλύφους και τραπεζικούς οργανισμούς που την απομυζούσαν.

Η Δημοκρατία στο Απόσπασμα;

Γράφει η Μαριέττα Μπακαλοπούλου

Οι εξελίξεις τρέχουν τόσο για την Ελλάδα, όσο για την Κύπρο αλλά και για τις χώρες της Ευρωζώνης. Ένα δημοκρατικό πολίτευμα που απειλείται καθημερινά με διάφορους τρόπους. Ιστορικά, το γεγονός ότι ξεπεράστηκαν τα κατάλοιπα της βασιλείας, του νεποτισμού και της οικονομικο-κοινωνικής στατικής κατάστασης, διαμέσου της εξέλιξης της μπουρζουαζίας, επέφερε μοιραία μια σημαντική αλλαγή, η οποία στηρίχθηκε στην αξιοκρατία. Το συνονθύλευμα αυτό διαποτίστηκε από τις αρχές της δημοκρατίας.

Βενιζέλος – Κουβέλης: Δεν υπάρχει ζήτημα απολύσεων στο Δημόσιο

Με κοινό παρανομαστή το «όχι απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων», Βαγγέλης Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης βγήκαν από τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, δηλώνοντας βέβαιοι ότι η διοικητική μεταρρύθμιση που γίνεται στη χώρα μας θα πετύχει.
Βενιζέλος: Δεν έχουν λόγο να φοβούνται οι εχέφρονες και νομιμόφρονες δημόσιοι υπάλληλοι
Ξεκάθαρος, ερωτηθείς σχετικά, ήταν στο θέμα των απολύσεων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος: «Όχι δε θα γίνουν απολύσεις», είπε και προσέθεσε πως δε θα πρέπει, ωστόσο, να θεωρούνται ταμπού το ζήτημα αυτό στην περίπτωση των επίορκων υπαλλήλων.
«Εμείς είμαστε υπέρ των μεταρρυθμιστικών τομών στη δημόσια διοίκηση και όλη η ελληνική κοινωνία. Δεν θέλει κανείς συντεχνιακές αγκυλώσεις. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι αξιολόγηση, κινητικότητα, αξιοποίηση του προσωπικού και βεβαίως, θα αποχωρήσουν εάν χρειαστεί να αποχωρήσουν, αυτοί οι οποίο κρίνονται ακατάλληλοι. Δεν πρέπει αυτό να θεωρείται ταμπού. Και κανείς υπάλληλος που είναι καλός στη δουλειά του, εχέφρων, νομιμόφρων δεν πρέπει να φοβάται. Μιλάμε για τη συντριπτικότατη πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Κουβέλης: Τέτοια διοικητική μεταρρύθμιση δεν έχει συμβεί ποτέ στην Ελλάδα

Οι πρώτες δημοτικές εκλογές στην τότε Ελλάδα - 20 Μαρτίου 1835

Διήρκεσαν 5 μέρες (15 – 20 Μαρτίου).
 
Πριν από 174 χρόνια διενεργούνται οι πρώτες αυτοδιοικητικές εκλογές στην Ελλάδα στις απαρχές του νεοσύστατου τότε ελληνικού κράτους. Μπορεί η εκλογική διαδικασία να έχει αλλάξει όμως κάποια πράγματα παραμένουν μέχρι και σήμερα κοινά.
Η επικράτεια στη διάρκεια της οθωμανικής αυτοκρατορίας ήταν χωρισμένη σε εγιαλέτια, σαντζάκια και καζάδες -όπως οι σημερινοί νομοί- αλλά και σε κοινότητες. Οι κοτζαμπάσηδες ήταν οι αντίστοιχοι δήμαρχοι, η εξουσία των οποίων περιοριζόταν στην τήρηση της τάξης και στη διευθέτηση των δικαστικών διαφορών. Η φορολογία και γενικότερα η οικονομία ήταν ευθύνη της κεντρικής διοίκησης η οποία είχε και την εποπτεία. Την είσπραξη των φόρων ανέθετε όμως και σε ιδιώτες ανα περιοχή οι οποίοι αύξαναν το φόρο προς όφελός τους.

Τα φώτα στραμμένα στο «όχι» της Κύπρου

Τα φώτα στραμμένα στο «όχι» της Κύπρου
Πρώτο θέμα έγινε στα περισσότερα διεθνή ΜΜΕ η απόφαση της κυπριακής Βουλής να απορρίψει χωρίς ούτε μία θετική ψήφο το νομοσχέδιο που προέβλεπε “κούρεμα” στις καταθέσεις, καθώς είναι πλέον διάχυτος ο προβληματισμός για το μέλλον της Κύπρου, αλλά και της Ευρωζώνης.

Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος των Νew York Times, «Η Κύπρος απορρίπτει τη φορολόγηση καταθέσεων διαλύοντας το σχέδιο διάσωσης», ενώ η Washington Post σημειώνει ότι “η Κύπρος απορρίπτει το σχέδιο διάσωσης που θα έκανε τους καταθέτες να πληρώσουν, αυξάνοντας την αγωνία στην Ευρωζώνη”.

«Οι Κύπριοι νομοθέτες απορρίπτουν τον τραπεζικό φόρο – Σε αποδιοργάνωση το σχέδιο διάσωσης», αναφέρει το πρακτορείο Reuters, ενώ το Bloomberg έχει σαν τίτλο «H Κύπρος απορρίπτει το δασμό στις καταθέσεις, πλήττοντας το ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης».

Στα βρετανικά μέσα, ο Guardian σχολιάζει πως «βαθαίνει η κρίση στην Κύπρο μετά την απόρριψη του σχεδίου», ενώ το SKY News τονίζει ότι «οι Κύπριοι βουλευτές ψήφισαν με συντριπτική πλειοψηφία κατά του σχεδίου φορολόγησης των τραπεζικών καταθέσεων, θέτοντας ένα διεθνές σχέδιο διάσωσης σε κίνδυνο».

«Η Κύπρος απορρίπτει το κούρεμα των καταθέσεων και στρέφεται στη Ρωσία για βοήθεια» είναι ο τίτλος που επιλέγουν οι Financial Times, ενώ η Wall Street Journal προβάλλει ότι “το κυπριακό κοινοβούλιο απέρριψε την Τρίτη το αμφιλεγόμενο σχέδιο για κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων”.

newsbeast.gr

«Είναι ναυτικοί και όχι δημόσιοι υπάλληλοι» - Αντιδράσεις για την ένταξη πληρωμάτων ρυμουλκών στο ενιαίο μισθολόγιο

«Είναι ναυτικοί και όχι δημόσιοι υπάλληλοι»
«Απαράδεκτη», χαρακτηρίζει με σημερινή της ανακοίνωση, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, της ενέργειες της διοίκησης της Ανώνυμης Εταιρείας Διώρυγας Κορίνθου με τις οποίες ενέταξε, από 01/01/2013, τα πληρώματα των ρυμουλκών, στο ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.

Με σημερινή έγγραφό της, προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστή Μουσουρούλη, η ΠΝΟ κάνει λόγο για «πραξικοπηματική» και «αυθαίρετη» πράξη από τη διοίκηση της εταιρείας, που καταργεί την έννοια του ναυτικού όπως αυτή ορίζεται από τον Κώδικα Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου και τον Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου, αγνοώντας προκλητικά, όπως αναφέρει, τις ειδικότερες συλλογικές συμβάσεις εργασίας του κλάδου.

Επιστολή διαμαρτυρίας για το θέμα, έχουν αποστείλει προς τους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Ναυτιλίας, η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, η Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού και Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών.

Το σωματείο των εργαζομένων ναυτικών στη διώρυγα της Κορίνθου «Ο ΤΡΙΤΩΝ», που έχει αποστείλει εξώδικο προς τη διοίκηση, υποστηρίζει ότι η εταιρεία ενώ καταβάλλει στους ναυτεργάτες αποδοχές με βάση το ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου (ν.4024/2011) μη εφαρμόζοντας τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τα ρυμουλκά και ναυαγοσωστικά σκάφη, την ίδια ώρα αποδίδει τις κρατήσεις προς το ΝΑΤ και τη φορολογία, με βάση τη νομοθεσία για τους ναυτεργάτες.

Σημειώνεται ότι η Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγα της Κορίνθου είναι ΔΕΚΟ υπό την εποπτεία του υπουργείου Οικονομικών και σύμφωνα με τον νόμο 4093 και 4024 όλοι οι εργαζόμενοι σε αυτήν υποχρεωτικά εντάσσονται στο ενιαίο μισθολόγιο.

Έως σήμερα για τα πληρώματα των ρυμουλκών, ίσχυαν οι επιχειρησιακές συμβάσεις που είχαν υπογραφεί με την ιδιωτική εταιρεία που είχε τη διαχείριση των ρυμουλκικών εργασιών από το 2001 έως το 2009 και σε αυτές εμπεριέχονταν όλοι οι όροι αμοιβής και οι προϋποθέσεις που ισχύουν και στις συμβάσεις εργασίας των ναυτικών.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, έχει υποστηρίξει ότι κανείς εργαζόμενος δεν θα εξαιρεθεί από το ενιαίο μισθολόγιο.

newsbeast.gr

Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της Marc

Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της Marc
Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 23,4%, έναντι 22,6% της Νέας Δημοκρατίας, όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, δίνει νέα δημοσκόπηση της Marc που παρουσίασε ο Alpha.

Στην τρίτη θέση παραμένει η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 9,7%, ενώ ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 6,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Δημοκρατική Αριστερά με 4,4% έκαστος, ενώ το 6,7% αναφέρει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα, το 6,7 άκυρο, λευκό ή αποχή, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος συγκεντρώνει 8,2%.

Όσον αφορά στην παράσταση νίκης, προβάδισμα έχει και εκεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 44,8%, ενώ η ΝΔ συγκεντρώνει το 36,2%.

Ως καταλληλότερος πρωθυπουργός προηγείται ο Αντώνης Σαμαράς με 47,4% έναντι 32,4% του Αλέξη Τσίπρα.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, πρώτος έρχεται για πρώτη φορά ο Αντώνης Σαμαράς, με ποσοστό 45,8% στις θετικές γνώμες, ακολουθεί ο Φώτης Κουβέλης με 45,1% και στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας με 39,5%. Ακολουθούν κατά σειρά ο Πάνος Καμμένος με 30,8% θετικές γνώμες, η Αλέκα Παπαρήγα με 26,1%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 22,4% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 15,7%.

Στο ερώτημα ποια είναι η γνώμη τους για τη σημερινή κυβέρνηση, το 34% λέει μάλλον θετική, ενώ το 53,3% μάλλον αρνητική, ενώ το 12,2% απαντά ούτε θετική ούτε αρνητική.

Ερωτηθέντες σχετικά με το κούρεμα των κυπριακών καταθέσεων, το 75,6% υποστήριζε ότι δεν θα έπρεπε να το δεχθούν, ενώ μόνο το 16,7% τασσόταν υπέρ του «κουρέματος».

newsbeast.gr

Απορρίματα από την Πελοπόννησο στον ΧΥΤΑ Φυλής

Απορρίματα από την Πελοπόννησο στον ΧΥΤΑ Φυλής
Ενενήντα τόνους απορριμμάτων θα δέχεται καθημερινά, από τους δήμους Τρίπολης και Ερμιονίδας, ο ΧΥΤΑ Φυλής. Τη σχετική απόφαση έλαβε η εκτελεστική επιτροπή τού ΕΔΣΝΑ, κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Σγουρός, κάλεσε την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής να πάρει θέση και τόνισε ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει καμία απόκλιση από το χρονοδιάγραμμα των έξι μηνών, που έχει τεθεί και και υπέρβαση των ποσοτήτων που θα δέχεται ο ΧΥΤΑ, δεδομένου ότι - σύμφωνα με τις εισηγήσεις της αρμόδιας διεύθυνσης του ΕΔΣΝΑ - το κύτταρο απόθεσης των απορριμμάτων έχει διάρκεια ζωής έως δύο χρόνια.

Επίσης, ο κ. Σγουρός ζήτησε να υπάρξει παρέμβαση, ώστε να αντιμετωπισθούν τα χρέη του ΕΔΣΝΑ, ύψους 76,2 εκ. ευρώ, και να προκαταβάλλονται τα οφειλόμενα από τους Δήμους της Πελοποννήσου, ώστε να διασφαλίζεται η αποπληρωμή.

Για «νέο περιβαλλοντικό έγκλημα σε βάρος των κατοίκων της Αττικής» κάνει λόγο από την πλευρά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ).
newsbeast.gr

Στη Ζαχάρω έφτιαξαν Λαγάνα-γίγας!!


Τριάντα πέντε κιλά αλεύρι, δύο κιλά λάδι, αρκετό αλάτι και πολλή πολλή δουλειά χρειάστηκαν, ώστε η λαγάνα βάρους 52 κιλών να είναι έτοιμη για τους επισκέπτες και τους φίλους του αρτοποιού Δημήτρη Γουργόυλη στο κέντρο της Ζαχάρως.
Με τις διαστάσεις της να προκαλούν θαυμασμό, καθώς στο πλάτος έφτανε το ένα μέτρο και τα ενενήντα εκατοστά (1.90μ.), ενώ στο μήκος ξεπερνούσε τα δύο μέτρα και είκοσι εκατοστά (2.20μ.), είναι σίγουρα η μεγαλύτερη λαγάνα της Ηλείας και πιθανότατα μία από τις μεγαλύτερες της Ελλάδας!

patrisnews.com

Νεκρός 30χρονος μέσα στο αυτοκίνητό του στη Ποσειδονία Κορίνθου

Νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του στην περιοχή της Ποσειδωνίας Κορίνθου, εντοπίστηκε νωρίς απόψε, ένας 30χρονος καταγόμενος από το Χιλιομόδι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 30χρονος φέρει τραύμα με μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα.
Στο σημείο έχουν φτάσει οι αστυνομικές αρχές που ερευνούν το χώρο και εξετάζουν κάθε ενδεχόμενο, με πρώτο αυτό της αυτοκτονίας, και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ..

Κλινικά νεκρός στο ΚΑΤ ο Τόμας Πρωτόπαπας!



Μούδιασα όταν πληροφορήθηκα πριν λίγο ότι ο νεαρός ηθοποιός Τόμας Πρωτόπαπας νοσηλεύεται με βαριά τραύματα στο κεφάλι μετά από τροχαίο στο ΚΑΤ. Δίπλα του βρίσκεται όλη η ομάδα του Dr. Cook του Γιάννη Λουκάκου. Τι συνέβη;
Όλοι περίμεναν τον ηθοποιό σήμερα για τα γυρίσματα. Όμως γύρω στο μεσημέρι η παραγωγός του show δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από φίλο του Τόμας ο οποίος την ενημέρωσε για τα κακά μαντάτα. Ο Τόμας Πρωτόπαπας μόλις μία μέρα πριν το τροχαίο ατύχημα πραγματοποίησε φωτογράφιση για γνωστό κυπριακό περιοδικό. Ο 25χρονος ηθοποιός πόζαρε ευδιάθετος στον Ιππικό Όμιλο Τατοΐου στον φωτογραφικό φακό της Ολυμπίας Κρασαγάκης.
Ήταν πολύ ενθουσιασμένος καθώς την επόμενη μέρα, την Κυριακή, θα ξεκινούσε τα γυρίσματα για την νέα εκπομπή μαγειρικής του Mega. Δεν πρόλαβε όμως ποτέ να φτάσει στο στούντιο και οι συνεργάτες του έμαθαν ώρες μετά τι του συνέβη στην Αττική Οδό.
Ο Τόμας γεννήθηκε στις 19 Ιανουαρίου στην Αγγλία. Ξεκίνησε σε ηλικία 14 ετών ώς μοντέλο και κατόπιν ηθοποιός. Η τελευταία του δουλειά πέρα από τα κανάλια Mad και MTV Greece ήταν στη σειρά Βασιλειάδες του Mega.
Εύχομαι μέσα απο την καρδιά μου στo παλικάρι να τα καταφέρει αν και η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή! Πληροφορίες αναφέρουν πώς είναι κλινικά νεκρός! Μακάρι να τα καταφέρει!

gossip-tv.gr