Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Βρέχει καταρρακτωδώς σε όλη τη χώρα - Ποιοι νομοί κινδυνεύουν από ακραία φαινόμενα - Ποτάμια οι δρόμοι στη Χαλκίδα

Βρέχει καταρρακτωδώς σε όλη τη χώρα - Ποιοι νομοί κινδυνεύουν από ακραία φαινόμενα - Ποτάμια οι δρόμοι στη Χαλκίδα
 Ήδη το κύμα κακοκαιρίας χτυπάει όλη τη χώρα και τα πρώτα προβλήματα εμφανίστηκαν στην Αττική κυρίως στην περιοχή του Μενιδίου, όπου η Πυροσβεστική έλαβε κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια. Προβλήματα εντοπίζονται και στην κυκλοφορία των οχημάτων στον Κηφισό και ειδικά στο ύψος της Ιεράς Οδού, όπου τα αυτοκίνητα κινούνται με δυσχέρεια.

Ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν την Εύβοια από το απόγευμα και οι δρόμοι της Χαλκίδας μετατράπηκαν σε ποτάμια, μέσα σε λίγη ώρα από την ισχυρή νεροποντή που βρίσκεται σε εξέλιξη. Έντονα είναι και τα κυκλοφοριακά προβλήματα, καθώς σε πολλά σημεία τα αυτοκίνητα ακινητοποιούνται στους δρόμους και σχηματίζουν ουρές. Η κακοκαιρία θα έχει μεγάλη διάρκεια και οι Αρχές του Νομού που βρίσκονται σε επιφυλακή, συνιστούν ιδιαίτερη προσοχή στους οδηγούς.

Στις 02:00 τη νύχτα της Παρασκευής θα υπάρχουν επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στις περιοχές:
 Νομός ς – Ισχυρή βροχόπτωση και καταιγίδα θα υπάρχουν στην Αττική, Λακωνία, Μεσσηνία, Ευβοία και στις Κυκλάδες όπου θα πνέουν και θυελλώδεις άνεμοι
Την Παρασκευή, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική νησιωτική χώρα και σταδιακά θα εξασθενήσουν.

newsit.gr

''ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΜΝΟΥ''...

Διαβεβαιώσεις ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πλήρη προστασία του εθνικού ύμνου έδωσε ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος στη Βουλή, με αφορμή καταγγελία του Γιάννη Δημαρά και του Τέρενς Κουίκ ότι όποιος ανεβάζει τον εθνικό ύμνο σε διαδικτυακές πλατφόρμες, θα πρέπει να καταβάλει χρηματικό ποσό σε ιδιωτική εταιρεία, η οποία ισχυρίζεται ότι κατέχει τα πνευματικά του δικαιώματα.

«Υπάρχει μια προσπάθεια να γίνει πολιτική εκμετάλλευση με τον εθνικό ύμνο. Ο εθνικός ύμνος δεν είναι απλό εθνικό δημιούργημα. Είναι η ψυχή του έθνους, έχει εμβληματικό χαρακτήρα και εμβληματική αξία για κάθε Έλληνα. Ανήκει στην εθνική ολότητα μας, στο έθνος μας» είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε τα ακόλουθα:
«Εμείς έχουμε παρέμβει και ήδη οι διαδικτυακές πλατφόρμες έχουν αναγνωρίσει ότι είναι δικό τους λάθος. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι λαμβάνουμε όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε ο εθνικός ύμνος να τύχει πλήρους προστασίας και να μην έχομε τέτοια γεγονότα που ενοχλούν το σύνολο των Ελλήνων, ανεξάρτητα του τι ψηφίζουν».
Πηγή : naftemporiki.gr

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ 17 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΟΓΑ...

Προτάσεις για τη ρύθμιση των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ κατέθεσαν με ερώτηση τους προς τον υπουργό Εργασίας 17 βουλευτές της Ν.Δ., με στόχο να μη μένει κανένας αγρότης χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Οι βουλευτές προτείνουν:
α) παράταση χρόνου καταβολής ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΟΓΑ
β) δυνατότητα ρύθμισης από το πρώτο ασφαλιστικό εξάμηνο ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους ασφαλισμένους αυτούς να ρυθμίσουν το χρέος τους, να γίνει διακανονισμός με ανοιχτό λογαριασμό και να πληρώνουν κάθε μήνα ένα ποσό, ώστε σε σύντομο χρόνο να εξοφλήσουν του χρέος τους και να έχουν τη δυνατότητα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
γ) δυνατότητα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους κριθέντες από τον ΟΓΑ
συνταξιούχους, οι οποίοι έχουν οφειλές προς τον ΟΓΑ και τους παρακρατείται η σύνταξη για την εξόφληση των οφειλών τους.
Την ερώτηση υπογράφουν οι: Ιορδ. Τζαμτζής, Κ. Κουκοδήμος, Κ. Κόλλιας, Αλ. Κοντός, Γ. Κοντογιάννης, Φ. Αραμπατζή, Γ. Πασχαλίδης, Στ. Κωνσταντινίδης, Δ. Σαμπαζιώτης, Ανδρ. Μαρίνος, Αλ. Δερμεντζόπουλος, Χρ. Κέλλας, Ανδρ. Κουτσούμπας, Θ. Σολδάτος, Π. Βογιατζή, Ηλ. Βλαχογιάννης, Κ. Κοντογεώργος.
Πηγή : naftemporiki.gr

ΤΕΛΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΙ...

Τους τελικούς πίνακες των υπαλλήλων προς διαθεσιμότητα από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) ανακοίνωσε ότι παρέλαβε το ΑΣΕΠ ...
από το Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο για τα Πανεπιστήμια και τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.
Επίσης, το ΑΣΕΠ ανακοίνωσε ότι παρέλαβε τους αντίστοιχους πίνακες και για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Οι πίνακες παρελήφθησαν κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας, ανά κατηγορία, κλάδο ή/ και ειδικότητα προσωπικού και αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ. Επίσης, αναρτώνται και στη σελίδα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς και στον οικείο πίνακα ανακοινώσεων του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Πηγή : naftemporiki.gr

Πρώτο φαβορί για το Μουντιάλ η Βραζιλία, 26ο η Ελλάδα

braz
Η Βραζιλία είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του Μουντιάλ 2014, σύμφωνα με τον Stoiximan. Ακολουθούν Γερμανία, Αργεντινή, Ισπανία και Βέλγιο, ενώ 26ο φαβορί η Ελλάδα.

Η διοργανώτρια του Μουντιάλ 2014, Βραζιλία, είναι το μεγάλο φαβορί για κατάκτηση του τροπαίου, σύμφωνα με όλες τις μεγάλες εταιρίες στοιχήματος.
Η Σελεσάο έχει στην ιστοσελίδα stoiximan.gr απόδοση 4.25, ενώ ακολουθούν Αργεντινή και Γερμανία με απόδοση 6.00.
Η παγκόσμια πρωταθλήτρια, Ισπανία, είναι 4η με απόδοση 7.00 ή 7.50, ενώ ακολουθεί το Βέλγιο με 13.00 μέχρι και 15.00, πάνω από Ιταλία, Ολλανδία, Κολομβία, Ουρουγουάη, Πορτογαλία, Γαλλία και Αγγλία.
Η Ελλάδα είναι 26ο φαβορί με απόδοση από 250.00 μέχρι και 300.00.

 Αρβανιτόπουλος: Διάλογος με ανοιχτά Πανεπιστήμια

Konstantinos-Arvanitopoulos

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Αρβανιτόπουλος σήμερα, Πέμπτη 21.11.2013, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 

«Σήμερα ολοκληρώθηκε η διαδικασία της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, μετά την απογραφή τους, τη μοριοδότηση από τον ΑΣΕΠ, και την απόφαση του τριμελούς ειδικού υπηρεσιακού συμβουλίου. 
Καλώ αύριο τις Πρυτανικές Αρχές των οκτώ Ιδρυμάτων σε διάλογο, προκειμένου η Πολιτεία και το Υπουργείο να τους συνδράμουν στην διαδικασία της διοικητικής αναδιάρθρωσης που πρέπει να ακολουθήσουν.
Καλώ επίσης σε διάλογο τους διοικητικούς υπαλλήλους των Ιδρυμάτων που συμμετείχαν στην διαθεσιμότητα, για να επιταχύνουμε τις διαδικασίες διαιδρυματικής κινητικότητας και της επανατοποθέτησης των περισσοτέρων σε φορείς του δημοσίου.
Ο διάλογος προϋποθέτει ανοικτά Πανεπιστήμια, που είναι καθολική απαίτηση της Ελληνικής κοινωνίας».

Απόστολος Ε. Παπαφωτίου: Κινητοποιώντας τις Περιφέρειες


Εμφάνιση Φωτ.2.jpg


Ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Απόστολος Ε. Παπαφωτίου εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη και την Περιφέρεια Πελοποννήσου μετείχε στις εργασίες του Διεθνούς Σεμιναρίου EUSAIR - Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την Αδριατική & το Ιόνιο: «Κινητοποιώντας τις Περιφέρειες», που πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα , το διήμερο 18 & 19 Νοεμβρίου 2013.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΙΣ START UPS ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ" ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ "ΟΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΙ"

Εμφάνιση ekdilwsi.jpg


Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των δράσεων «Οι Καινοτόμοι. Εναλλακτική προσέγγιση στην επιχειρηματικότητα», που διοργανώνονται από τη Νέα Δημοκρατία, εκδήλωση με θέμα «Μια εναλλακτική προσέγγιση στις start ups επιχειρήσεις».
Ομιλητές ήταν ο κ. Νότης Μηταράκης υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ο κ. Λουκάς Πιλήτσης, CEO Piraeus Equity Advisors, Head of the Venture Capital, η κα Αρχοντούλα Παπαπαναγιώτου, Εξειδικευμένη νομικός σε θέματα διανοητικής ιδιοκτησίας, ο κ. Δημήτρης Καλαβρός, Co-founder Foundation, ο κ. Γιάννης Παπαδάκης, CEO Pollfish και συντονιστής ο δημοσιογράφος κ.  Δημήτρης Μαρκόπουλος.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης επισημάνθηκαν οι ευκαιρίες που φέρνουν οι start ups επιχειρήσεις και αναπτύχθηκαν οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις που προωθούνται από την κυβέρνηση για την ενθάρρυνση της νέας και νεανικής επιχειρηματικότητας.
Οι δράσεις ολοκληρώνονται την Κυριακή με εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ, στο Μέγαρο Μουσικής, με θέμα «Family Business. Απ’ το τεφτέρι, στο τάμπλετ».
Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ανάδειξη εργαλείων στήριξης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, η ανάπτυξη εναλλακτικών προτάσεων, η ενθάρρυνση της νέας και νεανικής επιχειρηματικότητας και η συμβολή στο άνοιγμα του δρόμου για ένα υγιές και στέρεο αναπτυξιακό μοντέλο

Χαλάει ο καιρός τις επόμενες ώρες

Χαλάει ο καιρός τις επόμενες ώρες - Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία
 Κύμα κακοκαιρίας φτάνει στη χώρα μας. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ, τα φαινόμενα από το απόγευμα θα επεκταθούν σε όλη την Ελλάδα.
 Μετά το Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά, η κακοκαιρία θα επεκταθεί στην Πελοπόννησο και από το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά, Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανόν τη Θράκη. Τα φαινόμενα θα είναι κατά περιόδους έντονα. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 9 έως 22 βαθμούς κελσίου.
 Στην Αττική, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το απόγευμα και έως και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής!
 Το βράδυ της Πέμπτης και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Παρασκευή, ισχυρότατες βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στην Πελοπόννησο (ιδιαίτερα στα νότια και ανατολικά), στον Αργοσαρωνικό, στο Μυρτώο Πέλαγος, στην Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πιθανότατα και της Αττικής), στην Εύβοια, στις Κυκλάδες (κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα), στο Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο και πιθανόν στα δυτικά τμήματα της Κρήτης.
Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου τα ισχυρά φαινόμενα θα εντοπίζονται στο Αιγαίο (με ιδιαίτερη επιμονή στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα), στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση.

Θεσσαλονίκη: Παραιτήθηκε ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης

Θεσσαλονίκη:Παραιτήθηκε ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης
Την παραίτηση του από δήμαρχος Βόλβης υπέβαλε ο Δημήτρης Γαλαμάτης στον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Αθανάσιο Καρούντζο.

Έκλεβαν μηχανές από την Πάτρα και έστελναν τα ανταλλακτικά στην Αλβανία

Έκλεβαν μηχανές από την Πάτρα και έστελναν τα ανταλλακτικά στην Αλβανία
"Εξαγωγές" κλοπιμαίων στην Αλβανία έκαναν τα μέλη της σπείρας, που φέρεται να έκλεβε δίκυκλα από διάφορες περιοχές της Πάτρας.
Αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών συνέλαβαν, ως μέλη της σπείρας, πέντε Αλβανούς, ηλικίας 26, 21, 20, 19 και 17 ετών, ενώ αναζητούνται αλλά πέντε άτομα.
Σύμφωνα με την αστυνομία, όπως προέκυψε κατά την διάρκεια των ερευνών, τα μέλη της σπείρας είχαν κάνει το τελευταίο τετράμηνο 34 κλοπές μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων από διάφορες συνοικίες της Πάτρας.
Στη συνέχεια τα μέλη της σπείρας, αποσυναρμολογούσαν τα περισσότερα δίκυκλα που έκλεβαν
και τα πωλούσαν ως ανταλλακτικά, τόσο στην Αλβανία όσο και στην Ελλάδα.

"Θέλετε να γίνετε διάδοχος του Αντώνη Σαμαρά;"

Kyriakos-Mitsotakis
Η ερώτηση της Εύας Αντωνοπούλου αιφνιδίασε τον Κυριάκο Μητσοτάκη. “Θέλετε να γίνετε διάδοχος του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας;”, ρώτησε η νεαρή παρουσιάστρια της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στον επίλογο της συνέντευξης που της παραχώρησε στη σημερινή εκπομπή “Live”.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρχικά αιφνιδιάστηκε, γρήγορα ωστόσο έδωσε την… politically correct απάντηση ότι εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι να κάνει καλά τη δουλειά του, στο υπουργείο στο οποίο βρίσκεται, ώστε να συμβάλλει από την πλευρά του στην εθνική προσπάθεια εξόδου της Ελλάδας από την κρίση.

ysterografa.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Την επόμενη εβδομάδα η πρόταση για την Εξεταστική για τα υποβρύχια

tsiprasvouli
Το Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη σημερινή συνεδρίασή του κατέληξε στη θέση ότι «το θέμα Τατσόπουλου έχει κλείσει» και υπό το πρίσμα αυτό, δεν θα δώσει συνέχεια.
Την ενημέρωση του Προεδρείου (Λαφαζάνης, Βούτσης, Κουρουμπλής, Παπαδημούλης) έκανε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κώστας Αθανασίου, ο οποίος είχε παραστεί και στη χθεσινή συνεδρίαση τη Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε η στάση του βουλευτή Πέτρου Τατσόπουλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο το Προεδρείο της ΚΟ, όσο και γενικότερα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν προτίθενται να δώσουν συνέχεια στο θέμα αυτό, θεωρώντας ότι για το κόμμα η «υπόθεση Τατσόπουλου» έκλεισε, στη συνεδρίαση της ΚΟ και κατά τη συνεδρίαση άφησαν να εννοηθεί ότι από εδώ και στο εξής, ο ίδιος ο βουλευτής πρέπει να εξετάσει την περαιτέρω στάση του.
Στο μεταξύ, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σειρά στελεχών, έχουν ολοκληρώσει, σύμφωνα με όσα αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την προεργασία του απαιτείται για τη σύνταξη του φακέλου σχετικά με την κατάθεση της πρότασης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων.
Η πρόταση αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την προσεχή Δευτέρα ή Τρίτη

Η Γερουσία είπε «ναι» στην Γιέλεν με 14-8

Janet-Yellen
Με ψήφους 14-8, η αρμόδια Επιτροπή Τραπεζών της Γερουσίας των ΗΠΑ ενέκρινε τον διορισμό της Τζάνετ Γιέλεν στην ηγεσία της Fed.
Η Τζάνετ Γιέλεν, μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, είχε προταθεί από τον Μπαράκ Ομπάμα για τη διαδοχή του Μπεν Μπερνάνκι στην προεδρία της Fed, όταν ο φερόμενος ως εκλεκτός του Λευκού Οίκου και άλλοτε υπουργός Οικονομικών των κυβερνήσεων του Μπιλ Κλίντον, Λάρι Σάμερς, δεν κατάφερε να ξεπεράσει τη σφοδρή αντίδραση των “υγιών” δυνάμεων της οικονομίας, που έβλεπαν στο πρόσωπό του τον κατεξοχή “άνθρωπο της Wall Street”.
ysterografa.gr

Η "θυσία" της Μέρκελ για να κερδίσει... τον πόλεμο

Angela-Merkel-Sigmar-Gabriel
Twitter@EmOikonomidis
Το θέμα της καθιέρωσης εθνικού κατώτατου μισθού, αποτελούσε για το SPD περίπου το… Ιερό Δισκοπότηρο στις διεκδικήσεις του από την Άνγκελα Μέρκελ, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη με την κεντροδεξιά συμμαχία του CDU και του CSU.

Σε ειδικό δικαστήριο ο Παπακωνσταντίνου για κακουργήματα – Ολόκληρη η εισήγηση του Αρείου Πάγου

papako55
Αθήνα
Αρ. Πρωτ.:
Π ρ ο ς
Το Ειδικό Δικαστικό Συμβούλιο
του Αρείου Πάγου
(άρθρο 86 παρ. 4 του Συντάγματος)
—————————

Δημοσκόπηση-βόμβα εξηγεί γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε στα κάγκελα

tsipras1
Η εταιρεία δημοσκοπήσεων είναι από τις 3-4 πιο καθιερωμένες και αξιόπιστες.
Σύμφωνα με τα πραγματικά στοιχεία που έχει στην διάθεσή της αν γινόταν σήμερα εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπαιρνε 33,5-34%, η ΝΔ βρίσκεται κοντά στο 22% με τρίτο κόμμα την Χρυσή Αυγή η οποία βρίσκεται κοντά στο 10%.
Έτσι έχουν τα πράγματα γι΄ αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζει διαρκώς στροφές ενώ φλερτάρει ανοιχτά με τους λεγόμενους παπανδρεικούς που είναι παιδιά αλανιάρηδες και χωμένοι στο σύστημα εξουσίας. Άλλες πληροφορίες θέλουν τον Σαμαρά να τα παίζει όλα στην συνάντηση με την Μέρκελ και το περιβάλλον του να μην αποκλείει την προσφυγή στις κάλπες ανά πάσα στιγμή.

arouraios.gr

Τα νέα σύνορα της Ελλάδος

karsin
Εάν σας ρωτήσει κάποιος ποιες είναι οι παραμεθόριες περιοχές της Ελλάδος, η εύλογη απάντησή σας θα είναι η Ξάνθη, η Χίος, η Σάμος, η Κομοτηνή και γενικά περιοχές που βρίσκονται κοντά στα σύνορα…

Σίγουρα δεν θα σκεφτείτε τη Λαμία και ακόμη περισσότερο την Καλαμάτα. Κι όμως, για τον ΟΑΕΔ κάτι τέτοιο δεν ισχύει.
Σύμφωνα με αυτό, οι επιχειρήσεις που βρίσκονται σε παραμεθόριες περιοχές επιδοτούνται με 12% επί του κόστους μισθοδοσίας του προσωπικού τους. Αυτά για τους νομούς Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου και με κάποιες ποσοστώσεις για Καβάλα και Δράμα. Επειδή, όμως, η Καλαμάτα είναι το κέντρο του κόσμου για τη σύγχρονη Ελλάδα και –λογικά- αποτελεί ξεχωριστό κρατίδιο και άρα έχει σύνορα γύρω της είναι κι αυτή στην παραμεθόριο
Για την ιστορία, πάντως, παραμεθόριες περιοχές –τουλάχιστον για μετατάξεις και μεταθέσεις θεωρούνται οι:
Ν. Ξάνθης, Ν. Ροδόπης, Ν. Έβρου, Ν. Λέσβου, Ν. Χίου, Ν. Σάμου, Ν. Δωδεκανήσου, Ν. Κυκλάδων (με προσθήκη του Ν. 2503/1997 ΦΕΚ 107/Α/1997), όλα τα νησιωτικά επαρχεία της Χώρας (με προσθήκη του Ν. 2503/1997 ΦΕΚ 107/Α/1997), Ν. Πέλλας (με προσθήκη του Ν. 3536/2007 ΦΕΚ 42/Α/2007), Ν. Σερρών (με προσθήκη του Ν.3613/2007 ΦΕΚ 263/Α/2007), Ν. Δράμας (με προσθήκη του Ν.3613/2007 ΦΕΚ 263/Α/2007), Ν. Φλώρινας (με προσθήκη αρ. 30 παρ. 7 του Ν.3731/2008), Ν. Κιλκίς (με προσθήκη αρ. 30 παρ. 7 του Ν.3731/2008), Ν. Καστοριάς,(με προσθήκη αρ. 30 παρ. 7 του Ν.3731/2008).

arouraios.gr

Είπε τον καιρό χωρίς ρούχα! Το είχε υποσχεθεί σε περίπτωση πρόκρισης της Γαλλίας στο Μουντιάλ (video)

doria-tillier

Όταν λέει κάτι η Doria Tillier το εννοεί.
Δελτίο καιρού χωρίς ρούχα είχε υποσχεθεί η Γαλλίδα και σίγουρα αυτό που παρουσίασε το Canal+ το βράδυ της Τετάρτης έσπασε κάθε ρεκόρ τηλεθέασης.
Γιατί όλοι περίμεναν να δουν αν η πανέμορφη παρουσιάστρια θα κρατούσε την υπόσχεσή της.
Η Doria είχε δεσμευθεί στον «αέρα» ότι αν η Γαλλία προκρινόταν στο Μουντιάλ, τότε θα παρουσίαζε το δελτίο καιρού χωρίς ρούχα!
«Γ@@το, 2-0 η Γαλλία την Ουκρανία. Αρχίζω να αγχώνομαι», έγραψε στο Twitter έπειτα από το δεύτερο γκολ των «τρικολόρ» (κέρδισαν τελικά 3-0), όμως παρά τους ενδοιασμούς της δεν έκανε πίσω.
Βέβαια, η παρουσιάστρια κατέφυγε σε κόλπο.
Δείτε το video


arouraios.gr

Aκαδία: Η... τιμωρία του φτωχού παππού - Οι ληστές τον άφησαν με το εσώρουχο!

Αρκαδία: Η... τιμωρία του φτωχού παππού - Οι ληστές τον άφησαν με το εσώρουχο!
Όταν ο άτυχος ηλικιωμένος ευχαριστούσε τα τρία άτομα που σταμάτησαν στο ωτοστόπ που τους έκανε, σίγουρα δεν φανταζόταν τα όσα θα ακολουθούσαν...
Όλα ξεκίνησαν σε χωριό του νομού. Ο άτυχος ηλικιωμένος αναζητούσε μέσο για να επιστρέψει στον Άγιο Ανδρέα και σκέφτηκε να κάνει ωτοστόπ. Κάποια στιγμή σταμάτησε ένα τζιπ, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα και ο ηλικιωμένος αφού τους ευχαρίστησε μπήκε μέσα. Τότε δεν φανταζόταν τα όσα θα ακολουθούσαν...
Λίγο πριν φθάσουν στον Άγιο Ανδρέα, ο άγνωστος οδηγός άλλαξε κατεύθυνση και οδήγησε το τζιπ προς το Ορεινό Κορακοβούνι, όπου σταμάτησε. Οι τρεις άγνωστοι ζήτησαν απειλητικά από τον τρομοκρατημένο γέροντα όσα χρήματα είχε πάνω του.
Όταν εκείνος απάντησε πως δεν είχε, τον έγδυσαν και άρχισαν να ψάχνουν τα ρούχα του. Οι δράστες διαπίστωσαν πως ο ηλικιωμένος πράγματι δεν είχε ούτε ευρώ και τότε πήραν την απόφαση να τον πετάξουν στο δρόμο με το εσώρουχο.
Για την ιστορία ο άτυχος παππούς επέστρεψε σπίτι με τη βοήθεια συγχωριανού του. Οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη...

newsit.gr

Ο τρόμος των χουντικών αξιωματικών στο ενδεχόμενο να πολεμήσουν!

Ο τρόμος των χουντικών αξιωματικών στο ενδεχόμενο να πολεμήσουν!
 Η χούντα είχε καταφέρει να διαλύσει το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων. Αξιωματικοί που μόνο στόχο είχαν να "πατάξουν" όσους στρατιώτες ήταν "ύποπτοι".
Από στρατιωτική εκπαίδευση όμως τίποτα. Αλλά και οι ίδιοι όταν υπήρξε η υποψία ότι θα χρειαστεί να πολεμήσουν ,τότε με τη Κύπρο, έδειξαν ανίκανοι και τρομοκρατημένοι.

Διαβάστε στο www.onalert.gr το τελευταίο μέρος της συνέντευξης των δύο στρατιωτών που έκαναν θητεία στο τελείωμα της χούντας στον Αντώνη Κακαρά.

Φως στο Τούνελ: Η αιματοβαμμένη διαδρομή του Μάριου Παπαγεωργίου

Στο φως νέα στοιχεία για την απαγωγή
Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, στις 23:00, η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» και η Αγγελική Νικολούλη φέρνουν στο φως άγνωστα στοιχεία για την απαγωγή του νεαρού Μάριου Παπαγεωργίου που έχει παγώσει την κοινή γνώμη.

Μάρτυρες αποκαλύπτουν όλα όσα είδαν εκείνες τις ώρες του μυστηρίου…

Τα νέα ευρήματα συμπληρώνουν το παζλ της αιματοβαμμένης διαδρομής τη μοιραία νύχτα του Αυγούστου.
 zappit.gr

Παπούλιας: Η κρίση δεν τραυμάτισε το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων

papoulias
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας προσφέρουν κοινωνικό έργο πέραν της αποστολής τους για την ασφάλειά της, τονίζει σε μήνυμά του για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.
«Τιμάμε σήμερα τις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας που μας προσφέρουν, όχι μόνο το συλλογικό αίσθημα ασφάλειας, αλλά και ένα σημαντικό κοινωνικό έργο». Ο κ. Παπούλιας συμπληρώνει, ότι παρά την κρίση, ούτε το επίπεδο ούτε το ηθικό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων τραυματίστηκε και αυτό είναι ένα μήνυμα αισιόδοξο για όλους μας.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εκφράζει την εκτίμηση και τον σεβασμό σε όλες τις γυναίκες και τους άντρες που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις και σε όλους τους στρατευμένους νέους, «μαζί με την ελπίδα μου, ότι οι θυσίες τους θα πιάσουν τόπο».

Και… με το νόμο καταβολή μισθού μετά από 3 μήνες!

Elefterotypia
Όπως αποκαλύπτει η “Ελευθεροτυπία”, με βασικό θέμα στην πρώτη σελίδα της, τον ασκό του Αιόλου ανοίγουν δυο επιχειρησιακές συμβάσεις, οι οποίες εκτός των άλλων ανατρέπουν νομικές υποχρεώσεις του εργοδότη, όπως αυτή της μηνιαίας καταβολής του μισθού.
Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι σύμφωνα με τις νέες αυτές επιχειρησιακές συμβάσεις, ο εργοδότης μπορεί να καταβάλει τον μισθό στους εργαζομένους μετά από τρεις μήνες, μια ρύθμιση που εκτιμάται ότι μπορεί να λειτουργήσει ως κερκόπορτα για την περαιτέρω επιβάρυνση των εργασιακών σχέσεων.
Και οι δυο εταιρείες, όπως αποκαλύπτει η “Ελευθεροτυπία”, δραστηριοποιούνται στον χώρο της φύλαξης, και η μια σύμβαση έχει ήδη κυρωθεί από το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας.
“Η καταβολή των αποδοχών του προσωπικού θα λαμβάνει χώρα εντός 90 ημερών από τη λήξη του μήνα εντός του οποίου παρασχέθηκε η εργασία, είτε με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό των εργαζομένων, είτε μετρητοίς, είτε συνδυαστικά και με τους δυο τρόπους”, αναφέρει το σχετικό άρθρο της σύμβασης, όπως το αποκαλύπτει η σημερινή “Ελευθεροτυπία”.

Απετράπη απόπειρα δολοφονίας του Ερντογάν! (video)

Tayyip-Erdogan
Οπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, η Αστυνομία της Άγκυρας πυροβόλησε επίδοξο βομβιστή αυτοκτονίας, ο οποίος επιχείρησε το μεσημέρι να μπει στο γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν.
Η είδηση έγινε γρήγορα πρώτο θέμα σε όλα τα διεθνή πρακτορεία.
Όπως μεταδόθηκε αργότερα, ο υποψήφιος δολοφόνος του Ταγίπ Ερντογάν ήταν ένας 52χρονος ζωσμένος με εκρηκτικά, τον οποίο σταμάτησαν οι ανδρες της προσωπικής ασφαλείας του Τούρκου πρωθυπουργού, πριν προλάβει να ενεργοποιήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό.
Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι ο δράστης πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε, στη συνέχεια ωστόσο αποκαλύφτηκε ότι οι άνδρες της ασφάλειας του Ταγίπ Ερντογάν πυροβόλησαν απλώς τρεις φορές στον αέρα, προκειμένου να τον σταματήσουν.


ysterografa.gr

Λυκούδης: Οι επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ είναι ακραίες από πολιτική άποψη

likoudis
Κατά της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται ο γραμματέας και βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Σπύρος Λυκούδης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Εκτιμά μάλιστα ότι «σε πολλά ζητήματα οι επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ είναι ακραίες από πολιτική άποψη».
«Το πιστεύω απολύτως» τονίζει ο κ. Λυκούδης και προσθέτει: «Έζησα την περίοδο της δικής μας κρίσης, όταν η ανανεωτική του πλευρά έφυγε από το συνέδριο του Συνασπισμού, έχω ζήσει τις πολιτικές απόψεις και τις πλατφόρμες μέσα στις οποίες εκινείτο τότε ο Συνασπισμός και ο ΣΥΡΙΖΑ. Τότε, οι απόψεις ήταν πολύ πιο μετρημένες από τις σημερινές… Θεωρώ ότι σε πολλά ζητήματα είναι ακραίες οι επιλογές, ακραίες από πολιτική άποψη φυσικά».
Παρά τις διαφωνίες του με τις απόψεις της πλειοψηφίας στη ΔΗΜΑΡ, ενόψει του συνεδρίου του κόμματος, ο κ. Λυκούδης τονίζει κατηγορηματικά: «Κανένα πρόβλημα διάσπασης και κανένα πρόβλημα διχασμού στη Δημοκρατική Αριστερά. Υπάρχει μια συζήτηση, όπως σε όλα τα κόμματα της Αριστεράς, που γίνεται με έντονο τρόπο, είναι μια συζήτηση ζωντανή, υπάρχουν διαφωνίες, αμφισβητήσεις, αλλά είναι απολύτως βέβαιη, το επαναλαμβάνω απολύτως βέβαιη, η διατήρηση της ενότητας του κόμματός μας στο συνέδριο».
Αναφερόμενος στις προτάσεις, που διατυπώνονται για την επάνοδο της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, ο κ. Λυκούδης εκφράζει την αντίθεσή του. «Δεν συμφωνώ. Εγώ, που ήμουν πολύ επιφυλακτικός έως αρνητικός στην έξοδό μας από την κυβέρνηση, δεν είμαι τώρα υπέρ της επανόδου στην κυβέρνηση» σημειώνει.

Τατσόπουλος: Δεν παραιτούμαι, γιατί δεν καταστρέφω τον ΣΥΡΙΖΑ

tatsopoulos12
«Εγώ δεν παραιτούμαι, διότι πιστεύω ότι κάνω καλό στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πιστεύω ότι καταστρέφω τον ΣΥΡΙΖΑ. Το αντίθετο: πιστεύω ότι εκφράζω τη μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα FM”, ο Πέτρος Τατσόπουλος.
Σχολιάζοντας τη στάση του Βασίλη Μουλόπουλου, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «… Είτε ο Β. Μουλόπουλος ήταν διεφθαρμένος μέσα στον ΔΟΛ τον καιρό που δούλευε -και ήταν πολύς, 20 χρόνια- και ξαφνικά είδε το φως το αληθινό και ανένηψε και από ένας διεφθαρμένος δημοσιογράφος έγινε αγνός, άτεγκτος και αδιάφθορος και πήγε και ανέλαβε τον επικοινωνιακό τομέα στον ΣΥΡΙΖΑ. Η δεύτερη υπόθεση είναι ότι δεν ήταν ποτέ διεφθαρμένος, αλλά για λόγους που χρίζουν ψυχανάλυσης ο Στ. Ψυχάρης, που ήθελε δίπλα του γελωτοποιούς, τζουτζέδες και πουλημένους ρουφιάνους, αργυρώνητους, στην περίπτωσή του έκανε μια εξαίρεση. Είπε ότι όλοι θα είστε διεφθαρμένοι, εκτός από το δεξί μου χέρι, τον Β. Μουλόπουλο. Τον θέλω αδιάφθορο, για έναν κρυφό μαζοχισμό του Στ. Ψυχάρη… Δεν μας οδηγεί καμμία δήλωσή του που να γνωρίζω ότι όταν δούλευε στον ΔΟΛ εξυπηρετούσε συμφέροντα. Πού θέλω να καταλήξω; Ότι με λέει γελωτοποιό, σημαίνει ότι πρέπει να ξέρει τον κλάδο και τον αναγνωρίζει. Δεν λέω ότι είναι ο ίδιος, αλλά ως δεξί χέρι του αφεντικού του φαντάζομαι ότι θα είχε παραστεί σε πολλές οντισιόν γελωτοποιών».
Ερωτηθείς για τη στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, σε σχέση τις επικρίσεις εναντίον του κ. Τατσόπουλου, είπε: «Εάν πίστευα ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν αυτής της λογικής, πρώτα απ’ όλα θα ήταν οξύμωρο ότι εγώ είμαι ακόμα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα υπήρχε αυτή η περίπτωση. Διότι υπήρξε μια προστατευτική ασπίδα απέναντι σε μία τάση -διότι αυτοί είναι τάση- και είναι ελπιδοφόρο ότι δεν είναι η κυρίαρχη αυτή η αυταρχική τάση. Ο Αλέξης Τσίπρας και πολλοί συνάδελφοί μου βουλευτές, στην κοινοβουλευτική ομάδα, καταδίκασαν απερίφραστα τις συκοφαντίες εναντίον μου. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με την κριτική που μου ασκήθηκε, και την άγρια κριτική εναντίον μου. Αλλά η κριτική να είναι κριτική. Είναι άλλο η υιοθέτηση των συκοφαντιών».

ysterografa.gr

Σε επέμβαση υποβλήθηκε ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος

Carlos
Ο βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος εισήχθη σήμερα στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε νέα, δεύτερη επέμβαση στο ισχύο σε διάστημα περίπου ενός μήνα.
Ο 75χρονος βασιλιάς πρόκειται να υποβληθεί σε επέμβαση για την τοποθέτηση μόνιμης πρόθεσης στο ισχύο, η οποία θα αντικασταστήσει την προσωρινή που του τοποθετήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου.
Οι δύο επεμβάσεις στοχεύουν στη θεραπεία της λοίμωξης που είχε δημιουργηθεί γύρω από την προηγούμενη πρόθεση ισχύου που του είχε τοποθετηθεί.
“Είστε ήδη εδώ, έτοιμοι”, είπε αστειευόμενος ο Χουάν Κάρλος στους δημοσιογράφους από το αυτοκίνητο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο.
Ο ισπανός βασιλιάς έχει υποβληθεί σε επέμβαση οκτώ φορές τα τελευταία 3,5 χρόνια για προβλήματα όπως ένας καλοήθης όγκος στον πνεύμονα, αλλά και προβλήματα στο πόδι, στο ισχύο και στη μέση.
Οι χειρουργικές επεμβάσεις ενέτειναν την ανησυχία για την υγεία του Χουάν Κάρλος σε μία εποχή κατά την οποία τα Ανάκτορα έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλο διαφθοράς με πρωταγωνιστή τον γαμπρό του Ινιάκι Ουρντανγκαρίν.
Το Παλάτι έχει απορρίψει τις φήμες ότι ο Χουάν Κάρλος θα παραιτηθεί του θρόνου υπέρ του 45χρονου γιού του, του πρίγκιπα Φελίπε.

Σαμαράς: Αισθητό το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα

‘ .
Για οικονομική σταθερότητα στην Ελλάδα που παράγει πλέον απτά αποτελέσματα μίλησε ο Αντώνης Σαμαράς στις δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με την υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ Πένι Πρίτζκερ.
Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει για πρώτη φορά πρωτογενές πλεόνασμα, πλεόνασμα στο ισοζύγιο πληρωμών και μηδενικό έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο.
«Αυτά τα χειροπιαστά αποτελέσματα μαζί με την προσδοκία ότι η Ελλάδα πλέον μπαίνει σε περίοδο ανάκαμψης μετά από έξι οδυνηρα χρόνια ύφεσης, αναδεικνύουν σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες για τη χώρα» τόνισε ο Πρωθυπουργός.
Πρόσθεσε επίσης ότι υπάρχει ήδη αισθητό επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα που αντανακλά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα εκείνου που προλαβαίνει και τα αξιοποιεί πρώτος, κάτι που είναι σημαντικό όταν μια χώρα καταφέρνει να βελτιώσει τη δημοσιονομική σταθερότητα και την ανταγωνιστικότητά της όπως σήμερα -επισήμανε- η Ελλάδα.
Ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος στη συνάντηση είπε ότι μίλησαν και για τον Διατλαντικό Συναιτερισμό Εμπορίου και Επενδύσεων που θα είναι αντικείμενο διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ κατά την ελληνική προεδρία.
Από την πλευρά της, η Αμερικανίδα υπουργός Εμπορίου ανέφερε πως γνωρίζει η ίδια και ο πρόεδρος Ομπάμα ότι «ο πρωθυπουργός έχει πάρει και θα συνεχίσει να παίρνει σκληρές και δύσκολες αποφάσεις για να κρατήσει την Ελλάδα στο μονοπάτι των διαρθρωτικών και δομικών μεταρρυθμίσεων στην προσπάθεια να προωθήσει ανάπτυξη και συνολική οικονομική ευημερία».
Η Πρίτζκερ τόνισε, επίσης, ότι «η Ελλάδα δεν θα πρέπει να εστιάζει μόνο σε περικοπές αλλά και σε βήματα που προωθούν ανάπτυξη, δουλειές, εμπόριο και επιχειρηματικοτητα που θα ωφελήσουν όλους τους Έλληνες». Συμπλήρωσε, ακόμη, ότι η Ελλάδα συνεχίζει να αντιμετώπιζει δύσκολες επιλογές.
«Η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βηματα αλλά υπάρχουν πολλά να γίνουν. Οι Έλληνες έχουν καλύψει μεγάλο μέρος του δύσκολου δρόμου για να εγκαταλειψουν τώρα τις προσπάθειες» επισήμανε η Αμερικανίδα υπουργός.

ysterografa.gr

Η Μέρκελ έστρωσε… κόκκινο χαλί στον Σαμαρά

Angela-Merkel-Antonis-Samaras
Μερικές ώρες πριν από την αυριανή συνάντησή της με τον Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έσπευσε σήμερα να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, καθώς με δηλώσεις της ομολόγησε την… έκπληξή της για το γεγονός ότι η χώρα μας κατάφερε να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα, έναν εξαιρετικά σημαντικό στόχο, που προφανώς δεν πίστευαν πολλοί ότι θα μπορούσε να υλοποιήσει.
Η Άνγκελα Μέρκελ σημείωσε με νόημα ότι η Ελλάδα πέτυχε ένα πρωτογενές πλεόνασμα που κανείς δεν περίμενε, και για το οποίο είχαν εκφραστεί επιφυλάξεις, ενώ επανέλαβε ότι η Γερμανία επιθυμεί να βοηθήσει ώστε η Ελλάδα να καταφέρει να ξανασταθεί στα πόδια της.
Η Γερμανίδα Καγκελάριος αναφέρθηκε και στη συνάντηση που θα έχει αύριο Παρασκευή στο Βερολίνο με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, επισημαίνοντας ότι παρόλο που οι Έλληνες πρέπει να δουλέψουν ακόμη αρκετά ώστε να επιτύχουν τους στόχους τους, η ίδια έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση.

ysterografa.gr

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ





ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                
ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ- ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ                    
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ                             
ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ


Σας καλούμε όπως προσέλθετε στο Δημοτικό κατάστημα (πρώην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου άνωθεν του Πολυϊατρείου της Δημοτικής Κοινότητας) την 22η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ , ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:00 μ.μ. για ΄Εκτακτη και Κατεπείγουσα Συνεδρίαση – λόγω χρονικών προθεσμιών -σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων του Ν. 83,88,89 του Ν. 3852/10 για την συζήτηση και λήψη του παρακάτω θέματος:

1)   Παραχώρηση ή μη Κλειστού Γυμναστηρίου Αγίων Θεοδώρων στον ΠΑΝΓΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΡΑΤΕ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ « ΘΗΣΕΑΣ» .
2)   Χορήγηση ή μη προέγκρισης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος κομμωτηρίου « ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ» της ΚΑΝΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ του ΜΕΛΕΤΙΟΥ ,το οποίο θα λειτουργήσει επί της οδού Ιατρίδου αριθμ. 1 στους Αγίους Θεοδώρους.
                                           
                                                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                                                     ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

                                                           ΛΗΜΝΙΩΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ