Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

ΕΡΕΥΝΑ ΚΕΦΙΜ Ηρωικό παρελθόν, ευρωπαϊκό μέλλον

 Ηρωικό παρελθόν, ευρωπαϊκό μέλλον 

ΣΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Η μάχη στα Δερβενάκια και η πολιορκία της Τρίπολης είναι για την πλειοψηφία των Ελλήνων τα δύο σημαντικότερα γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης, ενώ η συμμετοχή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση θεωρείται από τους περισσότερους το πιο σημαντικό επίτευγμα της Ελλάδας τα τελευταία διακόσια χρόνια. 

Αυτό προκύπτει, μεταξύ άλλων, από τα στοιχεία της δεύτερης πανελλαδικής έρευνας για το 1821 που διοργάνωσε το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών «Μάρκος Δραγούμης» (ΚΕΦίΜ). Οι νέες ερωτήσεις που προστέθηκαν στη δημοσκόπηση του 2020 αφορούν τα σημαντικότερα γεγονότα του ’21, τα αίτια της επιτυχίας, τα εξωτερικά δάνεια και την πορεία της χώρας μέσα στα 200 χρόνια. 

ΔΟΕ: Επανεξελέγη στην προεδρία ο Τόμας Μπαχ

  

Ο Τόμας Μπαχ επανεξελέγη την Τετάρτη γι’ ακόμη τέσσερα χρόνια στη θέση του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), στην οποία ηγείται από το 2013. Ο Γερμανός παράγοντας ανανέωσε τη θητεία του, κάτι περισσότερο από τέσσερις μήνες πριν από τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, οι οποίοι έχουν πληγεί από την πανδημία της Covid-19.

Πήραν πίσω, μετά τις αντιδράσεις, την χωρίς σταυρό εκλογή τέως Δημάρχων ως Δημοτικών Συμβούλων

 

Όπως είχε αναδείξει ο AIRETOS  , στο σχέδιο του εκλογικού Ν/Σ που η Κυβέρνηση είχε στείλει στην ΚΕΔΕ, θεσπίζονταν ειδικές διατάξεις εύκολης εκλογής για όσους έχουν διατελέσει τουλάχιστον 8 χρόνια Δήμαρχοι μετά την 1η Ιανουαρίου 2011 και θα επιθυμούσαν να γίνουν Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Πάτρα: Επίθεση με μολότοφ στο πάρκινγκ της αστυνομίας

 

20 μολότοφ κάποιες και με γκαζάκια πέταξαν άγνωστοι τα ξημερώματα στο υπαίθριο πάρκινγκ της αστυνομίας που βρίσκεται στην Πάτρα απέναντι από το κτήριο της Περιφέρειας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία 10 άτομα έφτασαν πεζά στο χώρο, πέταξαν τουλάχιστον 20 μολότοφ με αποτέλεσμα να προκαλέσουν ζημιές σε  ΙΧ και δύο παλιά περιπολικά που βρίσκονταν στο υπαίθριο πάρκινγκ.

Eurovision 2021: Παρουσιάστηκε επισήμως το τραγούδι της Ελλάδα «Last Dance»

  

Η ΕΡΤ δημοσιοποίησε επίσημα το τραγούδι «Last Dance» με το οποίο η Στεφανία Λυμπερακάκη θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη φετινή διοργάνωση της Eurovision στο Ρότερνταμ.


Το «Last dance» είναι μια σύνθεση των Δημήτρη Κοντόπουλου, Arcade, Sharon Vaughn, ενώ creative director για την οπτικοποίηση του τραγουδιού είναι ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας σε εξέλιξη με χιόνια ακόμα και στην Αττική

 Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας σε εξέλιξη με χιόνια ακόμα και στην Αττική

Σε εξέλιξη βρίσκεται ένα κύμα κακοκαιρίας από τις απογευματινές ώρες σήμερα, με τις σημαντικότερες βροχοπτώσεις να έχουν ήδη εκδηλωθεί στην Κέρκυρα και στην Ήπειρο.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, από αργά το βράδυ απόψε έως τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης, χιονοπτώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο, φαινόμενα που στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι τοπικά έντονα.

Στην υπόλοιπη χώρα αύριο θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις, οι οποίες κατά τόπους και κυρίως πάνω από τη θάλασσα θα συνοδεύονται από καταιγίδες, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

ΕΠΟ: Ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του για την προεδρία ο Ζαγοράκης

 zagorakis 

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΕΠΟ, με ένα ενωτικό μήνυμα, δίνοντας παράλληλα το στίγμα της αλλαγής που θέλει να φέρει στο ελληνικό ποδόσφαιρο!

Η δήλωση του Θοδωρή Ζαγοράκη:

«Οι επικείμενες εκλογές της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας θα αποτελέσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σημείο τομής για την πορεία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μπορούν και πρέπει να εξελιχθούν σε μια μοναδική ευκαιρία για να αλλάξουμε και να αφήσουμε στη άκρη όλα όσα μας χωρίζουν.

Super League 1: Την Καθαρά Δευτέρα (15/3) θα γίνει ηλεκτρονικά η κλήρωση των playoff και playout

Super League 1: Την Καθαρά Δευτέρα (15/3) θα γίνει ηλεκτρονικά η κλήρωση των playoff και playout 

Την ερχόμενη Κυριακή (14/3) θα ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος του ελληνικού πρωταθλήματος με τη διεξαγωγή της τελευταίας αγωνιστικής.

Με ανακοίνωση της η Super League γνωστοποίησε πως την Καθαρά Δευτέρα (15/3) θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά η κλήρωση των playoff και playout. Συγκεκριμένα στις 18:30 θα γίνει εκείνη των playoff και στις 19:15 εκείνη των playout.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ανακοινώνεται ότι η ηλεκτρονική κλήρωση για τα Play Οff και τα Play Οut του Πρωταθλήματος Super League Interwetten, αγωνιστικής περιόδου 2020-21, θα διεξαχθεί την Καθαρά Δευτέρα, 15.03.2021, ως εξής:

- Η ηλεκτρονική κλήρωση για τα Play Οff θα πραγματοποιηθεί στις 18:30

- Η ηλεκτρονική κλήρωση για τα Play Οut θα πραγματοποιηθεί στις 19:15

Η κλήρωση θα διεξαχθεί με τη χρήση ηλεκτρονικής πλατφόρμας και θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης».

 

Λαμία - ΑΕΛ 2-1: Ο πρώην «Λαρισαίος» Ντέλετις ...βύθισε την ΑΕΛ

 Λαμία - ΑΕΛ 2-1: Ο πρώην «Λαρισαίος» Ντέλετις ...βύθισε την ΑΕΛ  

Το πρώτο γκολ του Μίλος Ντέλετιτς ως παίκτης της Λαμίας έδωσε στην ομάδα της Φθιώτιδας τη νίκη, 2-1, στο εξ αναβολής ματς κόντρα στην ΑΕΛ και έφερε το συγκρότημα του Μιχάλη Γρηγορίου τρίτο από το τέλος στο +6 (22 π. έναντι 16) της ουραγού  αντιπάλου.του , Σε «μπελάδες» μπήκαν και οι Παναιτωλικός και ΟΦΗ που βρίσκονται κάτω από τη Λαμία.

96 χρόνια Ολυμπιακός: Η γέννηση ενός Θρύλου, με βροντερές καμπάνες!

 96 χρόνια Ολυμπιακός: Η γέννηση ενός Θρύλου, με βροντερές καμπάνες!

Συνιστᾶται ἐν Πειραιεῖ ὑπό τόν τίτλον «Ὀλυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιῶς» Σωματεῖον, οὕτινος σκοπός εἶναι η ἀνάπτυξις τῆς σωματικῆς ἀγωγῆς παρά τῇ νεολαίᾳ καί ἡ κατά πάντα φίλαθλον τρόπον ἐξύψωσις αυτῆς...

Ημερομηνία ορόσημο για τον ελληνικό αθλητισμό είναι η 10η Μαρτίου, καθώς σαν σήμερα πριν από 96 χρόνια (10/3/1925) ιδρύθηκε ο Ολυμπιακός, η ιστορία του οποίου από μόνη της είναι μια υπερβολή. Το fosonline.gr γυρίζει το χρόνο πίσω, για να μοιραστεί με τους αναγνώστες του ιστορίες από τη γέννηση του «Θρύλου» του ελληνικού αθλητισμού.

Η ΙΔΕΑ: Ο ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΜΠΕΡΟΣ

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο / 213 νέα κρούσματα σήμερα ( 84 στην Αχαΐα - 50 στην Κορινθία.)

 

  

Μικρή μείωση κρουσμάτων κορωνοϊού  , καταγράφηκε σήμερα,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά παρατηρήθηκαν  213  νέες μολύνσεις  το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων 84 καταγράφονται στην  Αχαΐα και 50 στην Κορινθία.

Εκατοπέντε (105) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν σήμερα στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τα μισά εξ αυτών(50) να ανακοινώνονται  στην Π.Ε. Κορινθίας, ενώ 30 μολύνσεις παρουσιάστηκαν στην Π. Ε. Αργολίδας και 20 στην Π. Ε. Αρκαίας.

 Επίσης 108 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας και  Ηλείας

Σήμερα   10 / 3 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 213 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 11.556 ( 5.246 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου). 

Σήμερα Τετάρτη 10 / 3 /21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (84),  Μεσσηνίας  (2) ,  Κορινθίας (50), Ηλείας (24), Αργολίδας (30), Αρκαδίας (20) και Λακωνίας (3) .

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας                5.256

Π.Ε. Κορινθίας           1.699

Π.Ε. Αργολίδας          1.177

Π.Ε. Ηλείας                1.048

Π.Ε. Μεσσηνίας           967

Π.Ε. Αρκαδίας             872

Π.Ε. Λακωνίας            533

Κορωνοϊός 10/03: 2.633 νέα κρούσματα ( 50 στην Κορινθία) , 43 νέοι θάνατοι, 479 διασωληνωμένοι / Αναλυτικά ο χάρτης της διασποράς

 

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα (10/3) ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.633, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Οι περισσότερες από τις 2.633 νέες μολύνσεις που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη 10/3 , αφορούν στην Αττική, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της επιδημίας με 1.322 νέα κρούσματα σε 24 ώρες. Παράλληλα η Θεσσαλονίκη καταγράφει 283 νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Ο χάρτης της διασποράς

H Ξάνθη 1 - 0 την Δόξα Δράμας

 Super League 2: Η Ξάνθη νίκησε την Δόξα (1-0) (highlights)  

Σε εξ’ αναβολής ματς για την 3η αγωνιστική στη Super League 2, η Ξάνθη επικράτησε στο γειτονικό ντέρμπι της Δόξας (1-0), την τρίτη φορά που κάθισε στον πάγκο της ο Μπάμπης Τεννές.
Νίκη που χρειάζονταν οι ερυθρόλευκοι από τη στιγμή που είχαν κερδίσει μόνο ένα από τα πέντε προηγούμενα παιχνίδια, μένοντας πίσω στην κούρσα για την άνοδο.

;Ξυλοδαρμός αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη: Κρατείται 22χρονος χούλιγκαν ως δράστης

Ξυλοδαρμός αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη: Κρατείται 22χρονος χούλιγκαν ως δράστης 

 
Στην ταυτοποίηση και κράτηση ενός από τους δράστες του ξυλοδαρμού του αστυνομικού της ομάδας ΔΡΑΣΗ στη διάρκεια των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη φαίνεται ότι έχει προχωρήσει η αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 22χρονο, ο οποίος κατηγορείται ότι ήταν ένας από εκείνους που ξυλοκόπησαν τον αστυνομικό κατά τα εκτεταμένα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη. Ο 22χρονος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες προέρχεται από ομάδα χούλιγκανς, ενώ από τον ίδιο χώρο εκτιμάται ότι προέρχονται οι περισσότεροι από τους δράστες.

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Αναστασίου Γκιολή στο Κέντρο Υγείας & εμβολιαστικό κέντρο Κορίνθου / Παρέδωσε 500 rapidtest για τις ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας στο Νομό Κορινθίας

 

Κόρινθος 10-03-2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το Κέντρο Υγείας και εμβολιαστικό κέντρο Κορίνθου επισκέφθηκε την Τρίτη 9 Μαρτίου ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής και συναντήθηκε με συναδέλφους ιατρούς όπως τον παιδίατρο κ. Μιχάλη Τσακίρη και τη γενική ιατρό κα Εμυ Τσαλτα, διαπιστώνοντας πως καθημερινά εμβολιάζονται περίπου 200 άτομα στα πλαίσια των οδηγιών του Υπουργείου Υγείας.

 

Ο κ. Γκιολής παρέδωσε 500 rapidtest για τις ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην επόπτρια κινητών ομάδων μονάδων υγείας (Κ.Ο.Μ.Υ) του νομού Κορινθίας κα Ιωάννα Τζουμάρη και στη διευθύντρια Κ.Υ. Κορίνθου κα Βασιλική Παπακωνσταντίνου.