Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

Μητσοτάκης: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας – Να διασφαλίσω τη σταθερότητα της χώρας με οποιοδήποτε προσωπικό κόστος

 Μητσοτάκης: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας – Να διασφαλίσω τη σταθερότητα της χώρας με οποιοδήποτε προσωπικό κόστος 

Η χώρα χρειάζεται κυβερνητική σταθερότητα, είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξή του στον ρ/σ ΣΚΑΪ, επισημαίνοντας ότι είναι δύσκολες οι κυβερνήσεις συνεργασίας.

«Σκεφτείτε να έπρεπε να συνεννοηθούμε με τον κυβερνητικό εταίρο τι να κάνουμε με τον Έβρο ή την καραντίνα», ανέφερε.

Ο ναυαγοσώστης που έσωσε 6χρονη στο Κάτω Σαμικό Ηλείας: «Είδα κάτι χέρια να κουνιούνται»

Ο ναυαγοσώστης που έσωσε 6χρονη στην Ηλεία: «Είδα κάτι χέρια να κουνιούνται» 

Ο ναυαγοσώστης που έσωσε την 6χρονη που ήπιε νερό και έχασε τις αισθήσεις της, το μεσημέρι της Τετάρτης (6/7), σε παραλία του Κάτω Σαμικού, περιγράφει στο newsit.gr λεπτό προς προς λεπτό της στιγμές αγωνίας που εκτυλίχθηκαν στην παραλία.
Χθες, ήταν γύρω στις 3 με 3:30, όπως λέει ο Χρήστος Τζηράς, ο ναυαγοσώστης, «είχε μια πολύ ωραία μέρα, ήρεμη θάλασσα, ενώ η παραλία δεν είχε πολύ κόσμο», όταν ξαφνικά, περίπου 400 μέτρα αριστερά

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας στην Πελοπόννησο - Σήμερα 1.660 νέα κρούσματα ( 266 στην Κορινθία, 595 στην Αχαΐα.)

Κορονοϊός 30/06:  15498 νέα κρούσματα 13 θάνατοι 97 διασωληνωμένοι

Μείωση κρουσμάτων κορωνοϊού ,  ( -140) καταγράφηκε  το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά  παρατηρήθηκαν 1.660  νέες μολύνσεις ,  εκ των οποίων  τρεις περιοχές  (Κορινθία, Μεσσηνία και Αχαΐα ) καταγράφουν  σήμερα   σχεδόν διπλάσιο αριθμό  νέων κρουσμάτων (1.085) σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές (575).  

  Συγκεκριμένα:

Κορονοϊός 07/07: 18.297 κρούσματα, 28 νέοι θάνατοι και 98 διασωληνωμένοι, ο χάρτης της διασποράς.

Κορονοϊός 07/07: 18297 κρούσματα 28 νέοι θάνατοι και 98 διασωληνωμένοι  

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα (07/07) ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου(άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 18.297. Οι 9.971 μολύνσεις εντοπίζονται στην Αττική. Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 1.759 νέες μολύνσεις.

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των σημερινών κρουσμάτων:

Ψευτογιατρός: Ζητά προκλητικά από τα θύματά του να τον συγχωρέσουν – «Να είστε καλοί χριστιανοί»

Ψευτογιατρός: Ζητά προκλητικά από τα θύματά του να τον συγχωρέσουν – «Να είστε καλοί χριστιανοί»  

Ο Dr Kontos, όπως συστηνόταν στους ασθενείς, ρωτήθηκε από τον εισαγγελέα της έδρας εάν επιθυμεί να ζητήσει συγγνώμη από κάποιον.

Η απάντηση του κατηγορουμένου ήταν σαφής: «Δεν πιστεύω ότι έχω κάνει κακό σε κάποιον άνθρωπο. Δεν απολογούμαι, αλλά εξομολογούμαι, απέναντι μου βλέπω τους γονείς μου, τους παππούδες μου, τους

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καρού από την ΕΜΥ – Έρχεται… χειμώνας, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ – Έρχεται… χειμώνας καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας  

Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, προβλέπεται από αύριο Παρασκευή καθώς και το Σάββατο στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Αύριο Παρασκευή (08-07-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από τις προμεσημβρινές ώρες

Ένα κόμμα… μύθος, που ανέτρεψε ακόμη και τη Μάργκαρετ Θάτσερ

 https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2022/07/Screenshot-2022-07-07-at-1.02.46-PM.png 

Του Μάνου Οικονομίδη

Twitter @EmOikonomidis

Μια αέναη χρησιμότητα της πολιτικής… αλλού, είναι να την παρακολουθείς προσεκτικά, με ψυχολογία μελετητή. Να προσπαθείς να καταλάβεις, να κατανοήσεις, να ερμηνεύσεις. Αν μάλιστα μεταφέρεις τη σχετική εμπειρία στα… του οίκου μας, ακόμη καλύτερα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία, είναι τα τρία βασικά

Το (πολιτικό) τέλος του (δεύτερου) μεγαλύτερου… χορηγού του Ζελένσκι

 https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2022/07/Screenshot-2022-07-07-at-12.47.26-PM.png 

Του Κυριάκου Βελισσάριου

Όσο περνάει ο καιρός, τόσο περισσότερο γίνεται αντιληπτό από τους περισσότερους, τουλάχιστον όσους δεν έχουν άλλους… τυχοδιωκτικούς λόγους για να συμπεριφέρονται ως χούλιγκαν, ότι τα συμφέροντα του ουκρανικού λαού δεν συμπορεύονται με εκείνα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Παραιτήθηκε ο Μπόρις Τζόνσον - «Λυπάμαι που εγκαταλείπω την καλύτερη δουλειά στον κόσμο»

 Παραιτήθηκε ο Μπόρις Τζόνσον  «Λυπάμαι που εγκαταλείπω την καλύτερη δουλειά στον κόσμο» 

Μιλώντας μπροστά από την πρωθυπουργική οικία στο νο. 10 της οδού Ντάουνινγκ Στριτ στο Λονδίνο, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε σήμερα (7/7) την παραίτησή του από την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος. Ο Τζόνσον επιβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να υπηρετεί ως πρωθυπουργός, μέχρι να βρεθεί αντικαταστάστης.

Είναι ξεκάθαρη τώρα η βούληση του κοινοβουλευτικού Συντηρητικού Κόμματος να υπάρξει νέος αρχηγός του κόμματος και επομένως νέος πρωθυπουργός, είπε ο Τζόνσον από το πόντιουμ, μπροστά στο συγκεντρωμένο πλήθος.

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της Πα.Δ.Ε.Ε.


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, συναντήθηκε σήμερα στο Κοινοβούλιο με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) κ.κ. Λεωνίδα Ραπτάκη και Steve Γεωργανά.

Ο κ. Ραπτάκης ενημέρωσε τον κ. Τασούλα για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί στο αμερικανικό Κογκρέσο και στη Γερουσία προκειμένου να ενημερώσει τους