Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

Ο ναυαγοσώστης που έσωσε 6χρονη στο Κάτω Σαμικό Ηλείας: «Είδα κάτι χέρια να κουνιούνται»

Ο ναυαγοσώστης που έσωσε 6χρονη στην Ηλεία: «Είδα κάτι χέρια να κουνιούνται» 

Ο ναυαγοσώστης που έσωσε την 6χρονη που ήπιε νερό και έχασε τις αισθήσεις της, το μεσημέρι της Τετάρτης (6/7), σε παραλία του Κάτω Σαμικού, περιγράφει στο newsit.gr λεπτό προς προς λεπτό της στιγμές αγωνίας που εκτυλίχθηκαν στην παραλία.
Χθες, ήταν γύρω στις 3 με 3:30, όπως λέει ο Χρήστος Τζηράς, ο ναυαγοσώστης, «είχε μια πολύ ωραία μέρα, ήρεμη θάλασσα, ενώ η παραλία δεν είχε πολύ κόσμο», όταν ξαφνικά, περίπου 400 μέτρα αριστερά

του, «έξω από το όριο ευθύνης μου, είδα κάτι χέρια να κουνιούνται. Ήταν κάποιοι άνθρωποι σε πανικό, τότε πήδηξα γρήγορα από τον πύργο που βρισκόμουν και έτρεξα προς τα εκεί. Ήταν ένα κοριτσάκι, το οποίο είχε πιει πολύ νερό και το είχε βγάλει έξω από τη θάλασσα η μητέρα του, η οποία ήταν σε πανικό».

Ο ναυαγοσώστης συνεχίζει λέγοντας ότι ξεκίνησε να της προσφέρει τις πρώτες βοήθειες.

«Έλεγξα τον σφυγμό της, ο οποίος ήταν καλός, οπότε χρειάστηκε να κάνω μόνο τεχνητές αναπνοές, για να βγάλει τα υγρά από τα πνευμόνια της και να συνέλθει. Το κοριτσάκι ήταν αναίσθητο και σε κρίσιμη κατάσταση, παρόλο που η καρδιά του λειτουργούσε κανονικά» περιγράφει ο ίδιος στο newsit.gr.
Ο ναυαγοσώστης δεν έφυγε ούτε λεπτό δίπλα από το παιδί, αφού ήταν μαζί του και κατά την μεταφορά του στο κέντρο υγείας «αφού το παιδί δεν μπορούσε να αναπνεύσει»…
Το περιστατικό δεν έγινε βαθιά, έγινε εκεί που σκάει το κύμα, σύμφωνα με τον ναυαγοσώστη.
Το 6χρονο κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στο Ρίο διασωληνώθηκε, αλλά πλέον έχει αποσωληνωθεί και είναι καλά στην υγεία του. 

Αναστασία Σταματοπούλου