Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Εορτάζει το Μετόχι του Αγίου Γερασίμου στα Μεντουριάνικα

 

 Αύριο, Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023 εορτάζει ο Ιερός Ναός στο Μετόχι της γυναικείας κοινοβιακής Ιεράς Μονής του Προφήτη Ηλία Ζάχολης με τιμώμενο τον Άγιο Γεράσιμο , που λειτουργεί στα Μεντουριάνικα για τη χειμερινή παραμονή των μοναζουσών. 

 


Σήμερα, Πέμπτη 19 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα εψάλει Μέγας  Πανηγυρικός  Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος.  

Την Παρασκευή , ανήμερα της εορτής του Αγίου Γερασίμου θα τελεστεί στις 7:15 π.μ., με λαμπρότητα Όρθρος, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετά Θείου κηρύγματος παρουσία  πιστών.  Το απόγευμα στις 5:30 μ. μ.  θα ψαλεί Μεθεόρτιος Εσπερινός μετά παρακλήσεως στον Άγιο Γεράσιμο ,τον Θαυματουργό.
Το μετόχι του Αγίου Γερασίμου βρίσκεται περίπου 1 χιλιόμετρο νότια από το Δερβένι , στο χωριό Μεντουριάνικα  (Χελυδόρι) . 

Ο ΤΙΜΩΜΕΝΟΣ ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

Αντζελίνα Τζολί: Η τελευταία φωτογραφία της στην Ηλεία μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων

 
Μπορεί η χολιγουντιανή σταρ Αντζελίνα Τζόλι να έχει εγκαταλείψει την Ηλεία εδώ και λίγα 24ωρα, όπου πραγματοποιήθηκαν μέρος των γυρισμάτων της ταινίας αφιέρωμα στη ζωή της Μαρίας Κάλλας, ωστόσο η τελευταία της φωτογραφία μέσα από το ξενοδοχειακό συγκρότημα της Σκαφιδιάς "Aldemar Olympia Village", όπου διέμεινε κάνει τον γύρω του διαδικτύου. 

Σε ποια σημεία στην Πελοπόννησο γίνονται δωρεάν rapid test την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου

 Σε ποια σημεία γίνονται δωρεάν rapid test την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου

Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι: «Η

ΕΟΔΥ: 51 θάνατοι και 53 διασωληνωμένοι από κορονοϊό – Ένας θάνατος από γρίπη

 

Αύξηση στις εισαγωγές, στις νέες διασωληνώσεις και στους θανάτους από COVID-19, καταγράφει η επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για την εβδομάδα 9-15 Οκτωβρίου για τις ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος.

Ιός SARS-CoV2 – λοίμωξη COVID-19: Η θετικότητα στο σύνολο των

Ο Ιταλός διαιτητής, Φάμπιο Μαρέσκα, θα διευθύνει το ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στο Φάληρο

Ο Ιταλός  Φάμπιο Μαρέσκα, από τη 2η κατηγορία της UEFA, ορίστηκε στο μεγάλο ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στο Φάληρο για την όγδοη αγωνιστική της Super League.  O 42χρονος διαιτητής έρχεται από κορυφαίο πρωτάθλημα αλλά δεν έχει σημαντικές παραστάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Τζιοβάνι Μπατσίνι, Βαλέριο Βέκι, 4ος ο Γκορτσίλας και στο VAR ο Μάρκο Πιτσινίνι με τον Νικολακάκη.

Το Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ θα σφυρίξει ο Σιδηρόπουλος (VAR ο Ευαγγέλου), το ΠΑΟΚ-Ατρόμητος ο Πουλικίδης (VAR ο Ζαμπαλάς) και το Πανσερραϊκός-Άρης ο Περράκης (VAR ο Τζήλος). 

Αναλυτικά οι διαιτητές της 8ης αγωνιστικής:

Κύπελλο Ελλάδος: Οι κληρώσεις από τη φάση των «16» μέχρι τον τελικό

 

Με καλεσμένο τον Κώστα Χαλκιά θα διενεργηθούν την Παρασκευή και ώρα 14:30 στο ξενοδοχείο President (αίθουσα Europa A) οι κληρώσεις του Κυπέλλου Ελλάδας από τη φάση των «16» έως και τον τελικό. Ο Κώστας Χαλκιάς έχει αναδειχτεί Κυπελλούχος Ελλάδας το 2004 και δύο μήνες μετά κατέκτησε το EURO με την Εθνική Ομάδα στην Πορτογαλία.

Η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας θα γίνει με κάποιες εκκρεμότητες που

Εγκαίνια έκθεσης και συνέδριο για τις μετακινήσεις των προσφυγικών και μεταναστευτικών πληθυσμών, στην Αλεξανδρούπολη

 




Αθήνα, 19 Οκτωβρίου 2023

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εγκαίνια έκθεσης και συνέδριο για τις μετακινήσεις των προσφυγικών και μεταναστευτικών πληθυσμών, στην Αλεξανδρούπολη

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης παρουσιάζουν την έκθεση ΣΗΚΩ ΨΥΧΗ ΜΟΥ!... Εικόνες και μουσικές των προσφύγων του ’22 στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023, στις 7 μ.μ., και η έκθεση θα λειτουργεί έως τις 17 Νοεμβρίου 2023.

Τα φωτογραφικά, οπτικοακουστικά και αρχειακά εκθέματα επικεντρώνονται στο ρόλο της μουσικής και των τραγουδιών ως κινητήριας δύναμης του προσφυγικού Ελληνισμού και αναπτύσσονται με βασικούς άξονες τη ζωή πριν από το 1922 στη Σμύρνη, την Ιωνία, την Καππαδοκία, τον Πόντο, την Κωνσταντινούπολη, την Προποντίδα, την Ανατολική και τη Βόρεια Θράκη (Ανατολική Ρωμυλία).

Παράλληλα με την παρουσίαση της έκθεσης, το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία διοργανώνει, από κοινού με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης (σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Π2) και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, διεθνές συνέδριο με θέμα Μετακινήσεις πληθυσμών, 1900-1951: ο κόσμος και η Θράκη / Population movements, 1900-1951: the world and Thrace. Το συνέδριο θα διεξαχθεί στην Αλεξανδρούπολη στις 20 και 21 Οκτωβρίου 2023, στον συνεδριακό χώρο Avdira 2, στο ξενοδοχείο Astir*Egnatia Alexandroupolis Grecotel Hotel, στο πάρκο Εγνατίας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες, ακολουθήστε το σύνδεσμο https://foundation.parliament.gr/el/happenings/synedrio-metakiniseis-plithysmon-1900-1951-o-kosmos-kai-i-thraki

 

·         Επισυνάπτονται παρακάτω το πρόγραμμα και η πρόσκληση του συνεδρίου, καθώς και φωτογραφικό υλικό της έκθεσης.

 Συνεδριακός χώρος: AVDIRA 2 ASTIR*EGNATIA ALEXANDROUPOLIS GRECOTEL HOTELΜετακινήσειςπληθυσμών, 1900-1951:


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης (σε συνεργασία με το Ινστιτούτο π2) και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σας προσκαλούν σε διεθνές συνέδριο με θέμα

Που οφείλεται η οστεοπόρωση στα παιδιά; Πώς γίνεται η διάγνωση; Yπάρχει θεραπεία; Ο ρόλος της διατροφής

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr

Η Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης εορτάζεται στις 20 Οκτωβρίου με σκοπό να ευαισθητοποιήσει όλο και πιο πολλούς για την έγκαιρη πρόληψη της νόσου.

Η οστεοπόρωση σε παιδιά ή εφήβους είναι μια ασυνήθιστη κατάσταση. Συμβαίνει είτε ως αποτέλεσμα κάποιων παθήσεων είτε από φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την θεραπεία τους όπως τα κορτικοστεροειδή. Ωστόσο σε σπάνιες περιπτώσεις όταν δεν υπάρχει υποκείμενη ασθένεια ή δεν εντοπίζεται ασθένεια, η διάγνωση είναι η ιδιοπαθής νεανική οστεοπόρωση.

Η οστεοπόρωση που εμφανίζεται ως αποτέλεσμα μιας άλλης ασθένειας ονομάζεται δευτεροπαθής οστεοπόρωση. Η χαμηλή οστική πυκνότητα-μάζα στα παιδιά συχνά οφείλεται σε γενετικούς παράγοντες, όμως μπορεί και να εμφανίζεται ως αποτέλεσμα ορισμένων νοσημάτων ή της λήψης φαρμακευτικής αγωγής για άλλα νοσήματα. Κάποιες φορές μάλιστα τα αίτια παραμένουν άγνωστα. ...................

read more

Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Κορινθίας : Φωτογραφίες από την εκδήλωση αναφορικά με την παρουσία των Σικυωνίων στους αιγυπτιακούς Πάπυρους.

 

 













Από την σημερινή εκδήλωση του Εργαστηρίου του Συνδέσμου Φιλολόγων Κορινθίας, ΓλώΦ2Ις. 

Ο δρ. Δημήτρης Ρουμπέκας (ΕΚΠΑ) μας ανέλυσε τμήμα της μεταδιδακτορικής του έρευνας αναφορικά με την παρουσία των Σικυωνίων στους αιγυπτιακούς Πάπυρους.

ΟΣΥΑΠΕ: ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΠΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

 

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: info@osyape.gr

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6932442150

                                            Αθήνα    18/10 /2023  

                                       Αριθμ. Πρωτ.: 102


Άμεσα ανταποκρίθηκαν συνάδελφοι Κτηνίατροι, Επόπτες Δημόσιας Υγείας, οδηγοί κ.α. από τις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας και Ηπείρου στο κάλεσμα εθελοντικής στήριξης των υπηρεσιών της πλημμυροπαθούς Περιφέρειας Θεσσαλίας. Αποτελούν παράδειγμα αλληλεγγύης και συναδελφικότητας καθώς έσπευσαν να προσφέρουν υπηρεσίες στους πληγέντες  νομούς παρά τις προσωπικές, οικογενειακές αλλά και υπηρεσιακές δυσκολίες που προέκυψαν και προκύπτουν, καθώς είναι δεδομένο πως οι υπηρεσίες όλων των Περιφερειών στενάζουν από την υποστελέχωση.

Είμαστε περήφανοι για τους συναδέλφους μας, που έμπρακτα έδειξαν την αλληλεγγύη τους στο λαό της Θεσσαλίας, αλλά ταυτόχρονα θεωρούμε πως ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη δεν μπορεί  να καλύψει τις τεράστιες ανάγκες που έχουν προκύψει στην περιοχή.

Είναι μεγάλη η  ευθύνη της κυβέρνησης που  ενώ έχουν  περάσει τόσες μέρες δεν έχει γίνει ακόμα καμιά ενέργεια για την άμεση κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων στις υπηρεσίες Θεσσαλίας με μόνιμο προσωπικό.

Επανερχόμαστε στην αναγκαιότητα να προχωρήσουν στην  Περιφέρεια Θεσσαλίας, άμεσα με κατεπείγουσες διαδικασίες, αξιοποιώντας τους πίνακες της προκήρυξης 13Κ, του γραπτού διαγωνισμού κλπ, διορισμοί μόνιμου προσωπικού όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων, όπως Κτηνιάτρων, Γεωπόνων, Μηχανικών, Εποπτών Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικών Λειτουργών και άλλων επαγγελμάτων υγείας, οδηγών και χειριστών μηχανημάτων, Διοικητικών, εργατοτεχνικού προσωπικού κ.α.

Οι «πληγές» δεν κλείνουν με προσωρινές λύσεις!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

                                Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                             ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                 ΣΤΑΜΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΤΑΣΑ

 

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

wwwosyape.gr

info@osyape.gr

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος