Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

Άλλο τα φιλικά, άλλο τα επίσημα : Άλυτος γρίφος η Λαμία για τον ΠΑΟ

Άλλο τα φιλικά, άλλο τα επίσημα : Άλυτος γρίφος η Λαμία για τον ΠΑΟ | in.gr
Ο Παναθηναϊκός γέννησε υψηλές προσδοκίες με τις εμφανίσεις του στα φιλικά προετοιμασίας, αλλά στο πρώτο επίσημο παιχνίδι η άμυνα της γηπεδούχου Λαμίας αποδείχτηκε άλυτος γρίφος (1-1).
Οι Πράσινοι μόλις στο 20′ είδαν τους… εφιάλτες να επιστρέφουν. Σε ένα γήπεδο όπου κάθε φορά που πηγαίνει υποφέρει, δεν μπήκε καλά για ακόμα μια φορά, είδε τη Λαμία να κάνει το παιχνίδι της, δεν είχε απάντηση στο σκληρό – στα όρια του αντιαθλητικού – παιχνίδι των παικτών του Αντωνίου. Και βρέθηκε πίσω στο σκορ από ένα τραγικό λάθος του Διούδη, αν και ο διαιτητής… χαρίστηκε στη

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές της Π.Ε. Κορινθίας - Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για αύριο Κυριακή 25 Αυγούστου 2019 για όλους τους Δήμους της Π.Ε.Κορινθίας.


 https://moriasnews.gr/wp-content/uploads/2019/06/apagoreusi_kykloforias_autokiniton_dasos-735x400.jpg
ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών για αύριο Κυριακή 25 Αυγούστου 2019, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4)  για όλους τους Δήμους της Π.Ε. Κορινθίας.

Υπενθυμίζουμε,  ότι οι περιοχές όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία και παραμονή εκδρομέων όταν ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι κατηγορίας 4 και 5, σύμφωνα  με την υπ΄ αριθμ. πρωτ.: 174542/947/02.07.2018 (ΑΔΑ:7ΥΤΤ7Λ1-28Ρ) απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας η οποία είναι σε ισχύ με την υπ΄ αριθμ. πρωτ.: 149754/1157/30.05.2019  ΑΔΑ: 6Γ3Δ7Λ1-ΝΨΟ απόφαση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, είναι:

       α. Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας- Αγ. Θεοδώρων
Μαυρολίμνη στη δεξαμενή, Στραβά – Σχίνο, Αγ. Μαρίνα – Πίσσια, Γερμανικός στη θέση Ν. Πολιτεία, Λουτράκι – Φανερωμένη, Πλάτανος – Φανερωμένη  (Αγ. Αθανάσιος), Αγ. Θεόδωροι – Πράθι (πυροφυλάκιο), θέση Λιοντάρι – Κατσιβίρι, Πίσσια – Λουτράκι δρόμος προς Όσιο Πατάπιο, Βουλιαγμένη – Ηραίο, Εκκλησιαστικό Λύκειο (έλεγχος στις εισόδους Αγ. Ειρήνη, Καλλιθέα)
      β.  Δήμος Κορινθίων
Από Φανερωμένη προς παλαιό μοναστήρι, διασταύρωση Αθικίων – Άγ. Ιωάννη προς Άγ. Δημήτριο, από Κασιντή προς Τσάλικα, από ράντσο Σκούρα προς Τσάλικα, από οδό by pass (Σοφικό) προς Τσάλικα, από Αθίκια προς Ρυτό (δρόμος σκουπιδότοπου), από Αθίκια προς Φανερωμένη, από Σοφικό προς Στήρι, από Κόρφο προς  Στήρι, Ξέστι – Στήρι – Ντοροβάτα, Ρυτό προς εκκλησία Μάζι (κλισαμάζι).
      γ.  Δήμος Σικυωνίων
Λαύκα : είσοδος Λυκόρεμα –διασταύρωση, δρόμος Αγ.Σωτήρα -τέλος χωριού
Κλημέντι : από κατασκήνωση προς Αγ. Κων/νο και από κατασκήνωση προς Βελίνα.
Βελίνα : είσοδος Βελίνας (1ος χωματόδρομος - κρουνός) προς  Αγ. Τριάδα και στην κεντρική διασταύρωση δύο χωματόδρομοι προς δάσος  Αγ. Τριάδας.
Δάσος Μουγγοστό: 1η είσοδος από Κουτρουμπή και 2η από Θροφαρί .
Λέχωβα : Δρόμοι προς  Λέχωβα από Αστεροσκοπείο, από πηγή Κρυονερίου, από Καίσαρι,από Τιτάνη και από Γονούσα.
Πανόραμα – Διάσελο Κυνηγού.
      δ. Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης
 Μέση ΣυνοικίαΤρικάλων – Λίμνη Δασίου (Ψηλή Ράχη, διασταύρωση με δρόμο  Ζήρεια - Γκούρα).
Επαρχιακός δρόμος Καρυάς – Σαραντάπηχου (θέση Δέλτα Δασικών δρόμων και Δοκίμι προς πυροφυλάκιο Προφήτη Ηλία ).

Παράλληλα συνιστούμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά.

 Σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

                                                      Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
                                                                 Γεώργιος Σταθάς


Συμπτώματα της λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου, που μεταδίδεται με τα κουνούπια





Ο ιός του Δυτικού Νείλου (ΔΝ) μεταδίδεται με τσίμπημα μολυσμένων κουνουπιών. Η κύρια δεξαμενή του ιού στη φύση είναι τα πτηνά, ενώ οι άνθρωποι και τα θηλαστικά θεωρούνται ως αδιέξοδοι ξενιστές, καθώς ο τίτλος του ιού στο αίμα τους, κατά τη διάρκεια της ιαιμίας, είναι χαμηλός και δεν επαρκεί για τη μόλυνση των κουνουπιών.
Η πλειονότητα των ανθρώπων που μολύνονται με τον ιό είναι ασυμπτωματικοί, περίπου 20% εμφανίζουν ήπια συμπτώματα γριπώδους συνδρομής και λιγότεροι από 1% παρουσιάζουν σοβαρότερες εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα, κυρίως εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα, οξεία χαλαρή παράλυση. Οι πιο σοβαρές εκδηλώσεις εμφανίζονται συνήθως σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας (>50 ετών), ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς και γενικά άτομα με χρόνια υποκείμενα νοσήματα. ...................

Δημόσιο: Μειώσεις στο εφάπαξ έως 22,3% -Πώς διαμορφώνεται για όσους αποχωρούν από το 2015


Μειώσεις στο εφάπαξ του Δημοσίου που κυμαίνονται από 18,5% ως 22,3% δείχνουν τα επίσημα στοιχεία του ΕΤΕΑΕΠ για τις πληρωμές που έχουν γίνει μέχρι στιγμής με το νέο τρόπου υπολογισμού του βοηθήματος σε όσους υπαλλήλους συνταξιοδοτήθηκαν από το 2014 και μετά.
Με τον ισχύον μαθηματικό τύπο ένας υπάλληλος Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Π.Ε.) που συνταξιοδοτήθηκε με 35ετία το 2016, πληρώθηκε με εφάπαξ 32.844 ευρώ, ενώ για την ίδια κατηγορία και τα ίδια έτη το εφάπαξ πέφτει στα 30.760 ευρώ με αποχώρηση το 2018. Τα ποσά του εφάπαξ μειώνονται γιατί απότο 2014 και μετά μπαίνουν περισσότερα χρόνια υπολογισμού με το σύστημα άτοκης επιστροφής εισφορών.

aftodioikisi.gr

Νευροενδοκρινείς Όγκοι. Καρκίνος με συμπτώματα όπως εξάψεις, διάρροια, βήχας, αιματηρά φλέματα για μεγάλο διάστημα





Οι Νευροενδοκρινείς Όγκοι (neuroendocrine tumours -NETs) κατατάσσονται στην κατηγορία των σπάνιων ογκολογικών νοσημάτων. Προέρχονται από κύτταρα του νευρικού και του ενδοκρινικού συστήματος τα οποία παράγουν και εκκρίνουν διάφορες ορμόνες που ρυθμίζουν τις σωματικές λειτουργίες και τα οποία είναι ευρέως κατανεμημένα στον ανθρώπινο οργανισμό.
Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία σημαντική αύξηση στον αριθμό των περιστατικών ΝΕΤ, πιθανώς λόγω της ανάπτυξης διαγνωστικών τεχνικών και καλύτερης ενημέρωσης, αυξάνεται δε με ταχύτερους ρυθμούς από ότι άλλες κακοήθειες. Οι περιπτώσεις στις οποίες η διάγνωση αφορά νευροενδοκρινείς όγκους είναι περίπου 5/100.000 ετησίως, ωστόσο η συχνότητα έχει τετραπλασιαστεί τα τελευταία 30 χρόνια.
Δυστυχώς, οι ΝΕΤ συχνά διαγιγνώσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Για παράδειγμα, περίπου το 60% των ασθενών με παγκρεατικό ΝΕΤ βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο της ασθένειάς τους κατά τη διάρκεια της διάγνωσης. ...................

Κτηματολόγιο: Σε ποιες περιοχές δόθηκε παράταση - ανάσα για τις δηλώσεις

Κτηματολόγιο: Σε ποιες περιοχές δόθηκε παράταση - ανάσα για τις δηλώσεις | tanea.gr 

Παρατείνεται η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση του

Superleague: Πρώτη σέντρα στην Λαμία, στη «μάχη» ρίχνονται Ολυμπιακός και Άρης

 Superleague: Πρώτη σέντρα στην Λαμία, στη «μάχη» ρίχνονται Ολυμπιακός και Άρης | in.gr
Το καλοκαίρι σιγά-σιγά φτάνει στο τέλος του και πλέον όλα αρχίζουν να μπαίνουν σε έναν ρυθμό κανονικότητας, με το ποδόσφαιρο να μην αποτελεί εξαίρεση αφού ήδη πολλά πρωταθλήματα έχουν ξεκινήσει, με την Superleague να κάνει πρεμιέρα απόψε.
Συγκεκριμένα, ένα διαφορετικό πρωτάθλημα, σε σχέση με αυτά που είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, θα είναι αυτό που θα αρχίσει.
Η έλευση της τεχνολογίας και στην Ελλάδα είναι γεγονός με το VAR να μπαίνει για τα καλά στη ζωή μας από την φετινή αγωνιστική περίοδο.
Άλλη μια αλλαγή είναι η μείωση των ομάδων σε 14 και η δημιουργία της Superleague 2, όπως φυσικά και η διεξαγωγή πλέι-οφ (στα πρότυπα του Βελγίου) για να αναδειχθεί ο πρωταθλητής.
Όλα αυτά συνθέτουν ένα άκρως ενδιαφέρον πακέτο που σίγουρα θα τραβήξει την προσοχή του κοινού για να δει αν όλα αυτά δουλέψουν προς το καλύτερο για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Για να επιστρέψουμε στο αγωνιστικό κομμάτι λοιπόν, η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη να γίνει σήμερα στις 19:00 στην Λαμία, όπου η ομώνυμη ομάδα και μία από τις εκπλήξεις του περσινού πρωταθλήματος, θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό που παραδοσιακά δυσκολεύεται κόντρα στους «κυανόλευκους».
Στις 21:00 ο Άρης, στο «Κλεάνθης Βικελίδης», καλείται να ξεκινήσει με το δεξί τη νέο πρωτάθλημα και να πραγματοποιήσει μια πολύ καλή πορεία, θέλοντας παράλληλα να ξεχάσει τον αποκλεισμό από το Europa League παρά την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε.
Τελευταία αναμέτρηση της ημέρας στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (στις 21:30) με τον Ολυμπιακό να έρχεται φουριόζος από το ευρύ 4-0 επί της Κράσνονταρ, για τα πλέι-οφ του Champions League, θέλοντας να κάνει μια καλή αρχή κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης που αναμένεται να παραταχθεί ιδιαίτερα ανανεωμένος.