Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Aκάθεκτος o Oλυμπιακός πέρασε και από το Βερολίνο με 93-60 και συνεχίζει μόνος στην κορυφή

Aκάθεκτος o Oλυμπιακός πέρασε και από το Βερολίνο με 93-60 και συνεχίζει μόνος στην κορυφή 

 Για την 24η “στροφή” της Euroleague, ο Ολυμπιακός νίκησε με 93-60 την Άλμπα στο Βερολίνο και συνεχίζει ακάθεκτος και μόνος στην κορυφή της διοργάνωσης. Τι και αν έλειπαν για τρίτο σερί ματς οι Σλούκας και Πίτερς, οι “ερυθρόλευκοι” έχουν… βαλθεί να τρελάνουν όλη την Ευρώπη και με την έκτη τους συνεχόμενη νίκη στέλνουν μήνυμα πρωτιάς.    

Με ψήφους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πέρασε η τροπολογία για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη - Παρών ο ΣΥΡΙΖΑ

 Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη 

 

Τραυματισμός ναυτικού στην Κόρινθο

Τραυματισμός ναυτικού στην Κόρινθο 

Τραυματισμός 55χρονου, αλλοδαπού, ναυτικού, σημειώθηκε στην Κόρινθο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το Β Λιμενικό Τμήμα της Ίσθμιας, του Λιμεναρχείου της Κορίνθου, ενημερώθηκε για το συγκεκριμένο περιστατικό. Ο 55χρονος, ήταν μέλος πληρώματος φορτηγού πλοίου, με σημαία Παναμά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο ναυτικός, φαίνεται να τραυματίστηκε, μετά από εκτίναξη του πρυμναίου κάβου, κατά τη διάρκεια κατάπλου του πλοίου. Ο 55χρονος, παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Κορίνθου, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Προανάκριση διενεργεί η οικεία Λιμενική Αρχή.

 

Λύση στο θέμα της Κορινθιακής σταφίδας ζητούν τέσσερις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας

 Λύση στο θέμα της Κορινθιακής σταφίδας ζητούν τέσσερις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας

Λύση στο θέμα της Κορινθιακής σταφίδας και στις χαμηλές τιμές παραγωγού, ζητούν, με κοινή τους παρέμβαση, τέσσερις βουλευτές της Ν.Δ., με ερώτησή τους.

Προτείνουν την συμπερίληψη του προιόντος στο πρόγραμμα της ανθρωπιστικής βοήθειας της χώρας μας προς την Τουρκία και τη Συρία, οι οποίες δοκιμάζονται απ’ τις επιπτώσεις του καταστροφικού σεισμού, αλλά και προς την Ουκρανία, που συνεχίζει να βρίσκεται αντιμέτωπη με την ρωσική εισβολή.

Όπως σημειώνουν στην ερώτησή τους, οι βουλευτές Μεσσηνίας, Περικλής Μαντάς, Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος, Αχαίας Ιάσονας Φωτήλας και Κορινθίας, Κώστας Κόλλιας, η αγορά της Κορινθιακής σταφίδας, βρίσκεται σε συνθήκες ”γενικευμένης απορρύθμισης”, λόγω των αδιάθετων αποθεμάτων που έχουν συσσωρευτεί, από σοδειές προηγούμενων ετών, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα, την χωρίς προηγούμενο, κατάρρευση των τιμών του παραγωγού.

Σύμφωνα με τους βουλευτές, η κατάσταση έχει επιβαρυνθεί ιδιαίτερα, κυρίως, λόγω των περιορισμών της πανδημίας και του πολέμου στην Ουκρανία, που οδήγησαν σε πολύ χαμηλή ζήτηση για το προιόν, για μεγάλο διάστημα, αλλά και εξαιτίας των καλών παραγωγικά, ετών, που ακολούθησαν, γεγονός που εκτόξευσε ακόμα περισσότερο, την προσφορά.

Οι βουλευτές αναφέρονται στις προσπάθειες που έγιναν τους περασμένους μήνες, για να λυθεί το πρόβλημα (συμφωνία 2021 για πρόγραμμα απορρόφησης αποθεμάτων).

Ωστόσο, όπως σημειώνουν, ”η συμφωνία αυτή, ποτέ δεν υλοποιήθηκε με αποτελεσματικό τρόπο”.

Αποτέλεσμα όλων αυτών, ήταν η μη ουσιαστική και οριστική λύση του θέματος.

Οι βουλευτές, επιθυμούν να υπάρξει απορρόφηση των αποθεμάτων και προτείνουν – όπως αναφέραμε – οι αδιάθετες ποσότητες, να συμπεριληφθούν σε πρόγραμμα παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας.

Διακόπηκε η κίνηση στην επαρχιακή οδό Πούντας – Καλαβρύτων, λόγω χιονόπτωσης

  

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» συνεχίζει να δείχνει τα δόντια της σε πολλά σημεία της Ελλάδας, όπως στην Αχαΐα, όπου διακόπηκε η κίνηση των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην επαρχιακή οδό Πούντας – Καλαβρύτων, λόγω χιονόπτωσης.

Η κακοκαιρία συνεχίζει να χτυπάει περιοχές της ανατολικής Αχαΐας όπου επικρατούν απόψε (8.2.2023) δυσμενείς καιρικές συνθήκες, λόγω χιονοπτώσεων. 

Σύμφωνα με την αστυνομία της Πάτρας, διακόπηκε πλήρως η κίνηση των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην επαρχιακή οδό Πούντας – Καλαβρύτων, λόγω χιονοπτώσεων. Η εν λόγω επαρχιακή οδός συνδέει τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Πατρών με την περιοχή των Καλαβρύτων.

Όπως ανέφερε το kalavrytanews, η διακοπή θα ισχύει έως τις πρωινές ώρες που θα είναι δυνατός ο αποχιονισμός του οδοστρώματος από τα συνεργεία.

Ο οδικός άξονας Πατρών – Καλαβρύτων μέσω Χαλανδρίτσας είναι ανοικτός και χωρίς προβλήματα χιονιού. Οι αρχές όμως, εφιστούν την προσοχή στους οδηγούς λόγω παγετού.

Πέτρος Φιλιππίδης: Οκτώ χρόνια κάθειρξη, αλλά ελεύθερος με αναστολή

 filippidis 

Ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του σε δεύτερο βαθμό μένει, με απόφαση δικαστηρίου, ο Πέτρος Φιλιππίδης. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι, νωρίτερα σήμερα, κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος δύο γυναικών συναδέλφων του και ομόφωνα αθώος λόγω αμφιβολιών για το αδίκημα του βιασμού κατ΄εξακολούθηση εις βάρος μιας τρίτης γυναίκας, επίσης ηθοποιού.

Πιο συγκεκριμένα, το δικαστήριο, με ομόφωνη απόφασή του, επέβαλε στον Πέτρο Φιλιππίδη έξι έτη κάθειρξης για την πρώτη απόπειρα βιασμού και πέντε έτη για τη δεύτερη. Η εισαγγελέας πρότεινε συνολική ποινή κάθειρξης οκτώ ετών και το δικαστήριο έκανε ομόφωνα δεκτή την πρότασή της.

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ: Συγκέντρωση Ανθρωπιστικής Βοήθειας για την Τουρκία & τη Συρία

 

 Κουβέρτες , παπλώματα , χειμερινά καθαρά ρούχα , σκηνές , φαρμακευτικό υλικό, τρόφιμα μακράς διαρκείας.

Δευτέρα - Παρασκευής  Ώρα 09.00 - 13.00

Σημεία Συγκέντρωσης:

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ : Ισόγειο Κέντρου Νεότηττας Ασπασίας Κρινάκου , Ξυλόκαστρο.

ΔΕΡΒΕΝΙ: Δημαρχείο

Τηλεφωνα : 2743360219, 6934293193, 2743360101

Πέθανε ο ηθοποιός και λογοτέχνης Μάκης Πανώριος

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο λογοτέχνης, εικαστικός και ηθοποιός, Μάκης Πανώριος. Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή μέσα από ανάρτησή του στο Facebook ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Έφυγε ένας αξιόλογος άνθρωπος του θεάτρου και των γραμμάτων. Ηθοποιός, συγγραφέας, εικονογράφος και κριτικός θεάτρου. Πολυσχιδής, υπηρέτησε το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση πλάθοντας ποικίλους ρόλους.

Γεννημένος το 1935 θα ταφεί στην πατρίδα του την Κεφαλλονιά… Καλό ταξίδι αγαπημένε συνάδελφε Μάκη Πανώριε» έγραψε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Μπιμπίλας.

 Γεννήθηκε στην Κεφαλονιά το 1934. Σπούδασε ζωγραφική και θέατρο στη Δραματική Σχολή Θεάτρου και Σκηνοθεσίας του Πέλου Κατσέλη. Εργάστηκε για 18 χρόνια σαν ηθοποιός, τα δέκα εκ των οποίων στο Εθνικό Θέατρο, ενώ απασχολήθηκε στην ελληνική ραδιοφωνία και στην τηλεόραση. Η πρώτη εμφάνισή του χρονολογείται το 1962, όταν συμμετείχε στο θίασο του Μάνου Κατράκη ερμηνεύοντας το ρόλο του χάρου, στην παράσταση «Το Τραγούδι του Νεκρού Αδερφού του Mίκη Θεοδωράκη».


   

 

Πέθανε ο βουλευτής της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης, Αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας.

https://www.insider.gr/sites/default/files/styles/cover_image_725x500/public/2023-02/ape_voloudakis.jpg?itok=EwxpF5Qi 

Σε ηλικία 57 ετών πέθανε ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Μανούσος Βολουδάκης, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας. Ο εκλιπών αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας. Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε από το Σάββατο, όταν η υγεία του άρχισε να επιδεινώνεται δραματικά και σήμερα έχασε τελικά τη μάχη.

Η διαδρομή του στην πολιτική

Ο Μανούσος Βολουδάκης γεννήθηκε

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής και τήρηση ενός λεπτού σιγής για την απώλεια του Μανούσου Βολουδάκη


https://www.ipliroforia.gr/wp-content/uploads/2023/02/ipiccy_image-23-1-1200x630.jpg

Αθήνα, 8 Φεβρουαρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, πληροφορηθείς την είδηση της απώλειας του πρώην Υπουργού και βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, Μανούσου Βολουδάκη, έλαβε το λόγο στην Ολομέλεια της Βουλής:

Συλλογή Ειδών Πρώτης Ανάγκης για την υποστήριξη των σεισμόπληκτων στην Τουρκία και τη Συρία

  

Η Νέα Δημοκρατία και η ΟΝΝΕΔ προχωρούν στην άμεση συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, για να συνδράμουν τους πληγέντες από τον φονικό σεισμό σε Τουρκία και Συρία.

Συγκεκριμένα, θα συγκεντρωθούν:

- Τρόφιμα μακράς διάρκειας (γάλατα, κονσέρβες, βρεφικές κρέμες, δημητριακά κ.α.)

- Κουβέρτες & κλινοσκεπάσματα (συσκευασμένα)

Ως σημείο συγκέντρωσης ορίζονται τα Κεντρικά Γραφεία Νέας Δημοκρατίας (Πειραιώς 62, Μοσχάτο, Τ.Κ. 18346), καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, από σήμερα μέχρι και τις 20 Φεβρουαρίου.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ