Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022

Συνέλευση αγροτών και κατοίκων στο Λέχαιο για την άρδευση των χωραφιών / ολοκληρωτική καταστροφή στις καλλιέργειες των επιτραπέζιων σταφυλιών

  

Έγγραφο που αναδεικνύει το πρόβλημα με το νερό,  με την προβληματική άρδευση των καλλιεργειών στην περιοχή του Άσσου – Λεχαίου Κορινθίας, συνέταξαν και προώθησαν φορείς (κοινοτάρχες και πρόεδροι συνεταιρισμών) της περιοχής.

Το έγγραφο που κάνει επίσης λόγο, για σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή στις καλλιέργειες των επιτραπέζιων σταφυλιών, αναφέρεται και σε ευθύνες (ΑΟΣΑΚ) , απευθύνεται στο δήμο Κορινθίων, ενώ κοινοποιείται και στους βουλευτές της περιοχής καθώς και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.


Τέλος γνωστοποιείται, ότι στις 20 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί, προγραμματίζεται ” ανοιχτή λαική συνέλευση ” του αγροτικού και του αστικού πληθυσμού της περιοχής, στο κλειστό γυμναστήριο του Λεχαίου, ώστε να υπάρξει ενημέρωση και να παρθούν αποφάσεις αντίδρασης.

AEK B' - Ηλιούπολη 0-0: Πρώτος πόντος και για τις δύο... / Απόλλων Λάρισας- Μακεδονικός 1-0: Από το ναδίρ στο ζενίθ οι Θεσσαλοί

 AEK B' - Ηλιούπολη 0-0: Πρώτος πόντος και για τις δύο...

Δίχως νικητή και γκολ έληξε η αναμέτρηση της ΑΕΚ Β' με την Ηλιούπολη στο «Σεραφείδειο» των «κιτρινόμαυρων» προπονητικών εγκαταστάσεων στα Σπάτα.

Αποτέλεσμα που σηματοδοτεί τον πρώτο πόντο για τους δύο αντιπάλους στο νέο πρωτάθλημα της Super League 2 αφού στην πρεμιέρα είχαν γνωρίσει ήττες. Ο μεν «δικέφαλος» (του Οφρυδόπουλου) στη Ριζούπολη από τον Απόλλωνα Σμύρνης (0-1), οι δε Ηλιουπολίτες (του Παντέλη) από την Κηφισιά εντός έδρας (0-2).

Ο Αστέρας Δερβενίου σάρωσε 5 - 0 μέσα στο Γαλατάκι τον Σαρωνικό και βρίσκεται μόνος επικεφαλής στη Β΄ Κορινθίας. Έχασαν έδαφος Παννεμεατικός και ΑΟ Λυκοποριάς.

 

 Με την σαρωτική και εκτός έδρας νίκη του με το ευρύ 5 - 0 στο Γαλατάκι , επί του τοπικού Σαρωνικού στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής,  ο Αστέρας Δερβενίου εδω και λίγη ώρα , βρίσκεται μόνος επικεφαλής στον βαθμολογικό πίνακα της Β΄ κατηγορίας Κορινθίας . Σκόρερ του Αστέρα αναδείχθηκαν οι Βράζιος (2), Παππάς, Πράττος και Πετρόπουλος.

οι μέχρι σήμερα ισοβαθμοί του στο "βαθμολογικό ρετιρέ, έχασαν έδαφος καθώς ο ΑΟ Λυκοποριάς έχασε εκτός έδρας με 2 - 0 από την Δάφνη Εξαμιλίων και ο Παννεμεατικός που γνωρισε την ήττα (1 - 2) μέσα στη Νεμέα από τον Εθνικό Ξυλοκερίζης, και τον προσπέρασε στην βαθμολογικά. 

Η ομάδα του Εθνικού μοιράζεται την 2η θέση της βαθμολογίας μαζί με τον ΠΑΣ Κλένια ( νικησε 1 - 0 τον Αστέρα Κορίνθου) και την Κόρινθος ΄06 που επικράτησε με 3 - 0 επί του ΑΟ Μαψού.  

Τέλος  χωρίς νικητή ισόπαλοι με σκορ 2 - 2 έληξαν οι αγώνες  του Άρη Βοχαϊκού  με τον Ολυμπιακό Λουτρακίου , του ΑΟ Σπαθοβουνίου με την Πρόοδο   Αγίου Βασιλείου και του ΑΟ Ασπρόκαμπου με τον ΑΟ Ζευγολατιού.

4η Αγωνιστική 

 Άρης Βοχαϊκού -   ΣΦΛ Ολυμπιακός  2 - 2

 Α.Σ. Κόρινθος 2006 -  ΑΟ Μαψού  3 - 0

 Παννεμεατικός - ΠΑΣ Εθνικός Ξυλοκερίζης 1 - 2

 ΑΟ Σπαθοβουνίου -  Πρόοδος Αγ. Βασιλείου 2 - 2

ΠΑΣ Κλένια - Αστέρας Κορίνθου 1 - 0

ΑΟ Ασπροκάμπου -  ΑΟ Zευγολατιού  2 - 2

Σαρωνικός Γαλατακίου -Αστέρας Δερβενίου' 0 - 5

Δάφνη Εξαμιλίων - ΑΟ Λυκοποριάς  2 - 0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ  

1

Αστέρας Δερβενίου

4

 

15 - 3

10

2

ΠΑΣ Κλένια

4


13 - 3

9

3

Α.Σ. Κόρινθος 2006

4


10 - 5

9

4

ΠΑΣ Εθνικός Ξυλοκερίζης

4


7 - 6

9

5

Παννεμεατικός

4

 

9 - 4

7

6

Άρης Βοχαϊκού

4


8 - 5

7

7

ΑΟ Λυκοποριάς

4

 

8 - 8

7

8

Πρόοδος Αγ. Βασιλείου

4


8 - 5

6

9

ΑΟ Zευγολατιού

4


6 - 6

5

10

ΑΟ Ασπροκάμπου

4


5 - 11

5

11

ΑΟ Σπαθοβουνίου

4


7 - 7

4

12

Δάφνη Εξαμιλίων

4


5 - 11

3

13

ΣΦΛ Ολυμπιακός

4


7 - 10

2

14

Αστέρας Κορίνθου

4


2 - 6

1

15

ΑΟ Μαψού

4


6 - 14

1

16

Σαρωνικός Γαλατακίου

4


3 - 13

1

 

SUPER LEAGUE 2 Ολυμπιακός Β' - Καλαμάτα 0-2: Δύο στα δύο για τους Μεσσήνιους με εκτελεστή τον Πασά

 Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση του Ολυμπιακού Β' με την Καλαμάτα 

Ο Ολυμπιακός Β' γνώρισε την ήττα από την Καλαμάτα 2-0 στο προπονητικό κέντρο στον Ρέντη για τη δεύτερη αγωνιστική της Super League 2, χάρη στα δύο τέρματα που πέτυχε ο Γιάννης Πάσας. Σε αυτό το παιχνίδι το οποίο έγινε υπό το βλέμμα του Μίτσελ, αγωνίστηκαν για πρώτη φορά ο Ντορόν Λάιντνερ και ο Παϊτίμ Κασάμι. 

Super League: Ντέρμπι επιβίωσης μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ, ψάχνει τη 12η νίκη ο Παναθηναϊκός

Να νικήσει σε ένα αληθινό ντέρμπι

Ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος της Super League με τα παιγνίδια της 13ης αγωνιστικής, η οποία θα διεξαχθεί αύριο Κυριακή 13 και Δευτέρα 14 Νοεμβρίου και παράλληλα η αγωνιστική δράση θα σταματήσει λόγω του Μούντιαλ.

Της αγωνιστικής δεσπόζει το ντέρμπι τεπιχειρήσειου Φαλήρου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, ενώ ο Παναθηναϊκός στη Λεοφώρο υποδέχεται στις 17:15, τον Ατρόμητο. Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ θα επιχειρήσει τον Βόλο στην κατάταξη, ενώ στο "Αθανάσιος Διάκος" Λαμία και Παναιτωλικός τίθενται αντιμέτωποι στο ντέρμπι της Ρούμελης, Κομβικό είναι και ο αγώνας στους "Ζωσιμάδες" για τον ΠΑΣ Γιάννενα και τον Άρη που έχουν εντελώς διαφορετικούς στόχους.

Το κόμμα του Αβραάμ Λίνκολν… μετράει αντίστροφα για να ξανακερδίσει τον Λευκό Οίκο το 2024

 

Του Μάνου Οικονομίδη

Twitter@EmOikonomidis

Ένα μεγάλο, κόκκινο κύμα, που δεν ήρθε ποτέ, τα δεδομένα ωστόσο στην πολιτική ζωή των Ηνωμένων Πολιτειών, μετακινήθηκαν επαρκώς, ώστε να ιχνηλατούνται ήδη οι πρώτες πινελιές ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024.

Οι Ρεπουμπλικανοί κέρδισαν τις εκλογές, με το προβάδισμά τους έναντι των Δημοκρατικών σε εθνικό επίπεδο, να προσδιορίζεται στο 3%. Η ανάκτηση του ελέγχου της Βουλής των Αντιπροσώπων, δεν τους προσφέρει μονάχα το αντικειμενικό πολιτικό πλεονέκτημα για την επόμενη διετία, με τη δυνατότητα να μπλοκάρουν τη νομοθετική ατζέντα του διδύμου Μπάιντεν-Χάρις, και την ευχέρεια να ξεκινήσουν τη διαδικασία διώξεων κατά του σημερινού ενοίκου του Λευκού Οίκου, που θα τσαλακώσουν περαιτέρω το προφίλ του. Τους προσφέρει την άνεση να συσπειρωθούν γύρω από τον Κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις, και να ασκήσουν την αναγκαία παρασκηνιακή πίεση στον Ντόναλντ Τραμπ, ώστε να τον αποτρέψουν από να επιμείνει ως το τέλος σε μια νέα υποψηφιότητα, ανεξάρτητα από την ανακοίνωσή της.