Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Η κακοκαιρία πλήττει ολόκληρη την χώρα - Με αλυσίδες η κυκλοφορία στην ορεινή Κορινθία

Η κακοκαιρία πλήττει ολόκληρη την χώρα. Η θερμοκρασία σε αρκετές περιοχές που βρίσκονται στα βορειοδυτικά έχει πέσει κάτω από το μηδέν. Σύμφωνα με την ΕΜΥ τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν από την Δευτέρα, ωστόσο το κρύο θα είναι ιδιαιτέρως «τσουχτερό» λόγω των ισχυρών βορείων ανέμων.
Χιονίζει από χθες το μεσημέρι σε ορεινές περιοχές της Kορινθίας και της Αχαίας και εκχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονται σε καίρια σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου.
Από το γραφείο ενημέρωσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι: λόγω χιονόπτωσης η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσχέρεια
και μόνο με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα παρακάτω οδικά δίκτυα:

Α.Δ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

1. Απο 10χλμ έως 17χλμ επ. οδ. Γκούρας-Δερβενίου
2. Απο 9χλμ έως 14χλμ επ. οδ. Γκούρας-Κιάτου
3. Απο 12χλμ έως 19χλμ επ. οδ. Γκούρας-Λυκουριάς

Στην Ηλεία όπως μεταδίδει το ilialive μια ισχυρή ανεμοθύελλα έπληξε στην περιοχή του Κατακόλου, έως και την Σκαφιδιά. Πρόκειται για μια μικρής διάρκειας «επίθεση» του ανέμου μέσα στη νύχτα, που όμως προκάλεσε αρκετές ζημιές κυρίως σε δέντρα και καλλιέργειες που θα εκτιμηθούν καλύτερα με το πρώτο φως της ημέρας.

4,3 ρίχτερ στο Κιάτο

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 3.23 σήμερα, το πρωί, κοντά στο Κιάτο Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλ. και το επίκεντρο 18 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Κιάτου, κοντά στο χωριό Κρυονέρι.
Πάντως, ο σεισμός, αν και δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους, ενώ έγινε αισθητός μέχρι και το Αίγιο

Ισοπαλία στο Αίγιο, πλησίασε ο Αχαρναϊκός, νίκησε η Κόρινθος

Η 7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΤΗ FOOTBALL LEAGUE 2
Ισοπαλία στο Αίγιο, πλησίασε ο Αχαρναϊκός, 7Χ7 η Καλαμαριά

 






Ο Παναιγιάλειος μπορεί για ακόμα μία αγωνιστική να μην πήρε τους βαθμούς της νίκης, όμως δεν έχασε κι' όλας! Επέστρεψε από το 0-2 κόντρα στον Πανηλειακό και πήρε το βαθμό της ισοπαλίας (2-2).  Δεν πρόεκυψε νικητής στον Πελοποννησιακό… πόλεμο του Αιγίου ανάμεσα στον πρωτοπόρο, Παναιγιάλειο και τον φορμαρισμένο, Πανηλειακό, οι οποίοι στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Football League 2 έμειναν στο 2-2.
Στο 5' ο Κυριακίδης και στο 43' ο Κολόκας έδωσαν προβάδισμα δυο γκολ στην ομάδα του Πύργου, όμως οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Στο 59' ο Γκοτσούλιας μείωσε για να έρθει στο 80' ο Διαμαντόπουλος να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.
Ετσι με δεδομένο το αποτέλεσμα στο ντέρμπι, ο Αχαρναϊκός δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη… Νίκησε στο Μενίδι με 1-0 την Προοδευτική με γκολ του Νεόφυτου στο 17' και πλησίασε στους 2 βαθμούς τον πρωτοπόρο

Με ένα γκολ στην αρχή και ένα στο τέλος του αγώνα η Κόρινθος «καθάρισε» το παιχνίδι με τη Γλυφάδα στο γήπεδο του Συνοικισμού και διατηρήθηκε στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας.
Η ομάδα του Σωτήρη Αντωνίου βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας με 11 βαθμούς όσους έχουν Πανηλειακός και Φωστήρας και «κυνηγάει» Παναιγιάλειο και Αχαρναϊ
Η Κόρινθος επιβλήθηκε με 2-0 (13' Τσουβαλτσίδης, 86' Σαμπάνης)της Γλυφάδας που είχε στο 13' δοκάρι με τον Καλογιάννη.
Κόρινθος (Σωτήρης Αντωνίου): Μέλκας, Κατσίκης, Κουρούπης, Σπυρόπουλος, Παππάς, Λουμπαρδέας, Παπαευθυμίου, Τσουβαλτσίδης (90+1' Τσατσόπουλος), Χαρίτος (69' Τάνης), Σαμπάνης, Νικολόπουλος (82' Ματεντζίδης).
Γλυφάδα (Βαγγέλης Μάλλιος):
Ανδριόλας, Χατζησαϊας, Καλογιάννης, Καϊμακαμούδης (82' Νικόλτσης), Καρλιάμπας, Κολοτούρος, Ζαχαράτος, Καζαντζής, Κόντι (58' Λύγκος), Τσιρογιάννης (89' Βατίστας), Κόκκαλης.


Ο Φωστήρας συνέχισε τα θετικά αποτελέσματα και δεν αντιμετώπισε δυσκολίες κόντρα και νίκησε με 2 - 0 (36' Κάμπας φάουλ, 48' Στάμος σουτ) τον Αστέρα Μαγούλας  Στο 49' δοκάρι ο Ιατρού.

Η Καλαμάτα ηττήθηκε εντός έδρας από την Επισκοπή με 1-0(76' Τριανταφύλλου)
Καλαμάτα (Ζόραν Γέφτοβιτς): Ζαρόπουλος, Τρίψας, Τριανταφυλλάκης, Καντούτσης, Σκαρλάτος, Τσιμικλής, Τσαγκαράκης (82' Πούτσι), Ηλιόπουλος, Καούνος, Πασάς (75' Αθανασόπουλος), Γεωργιόπουλος.
Επισκόπη (Γιώτης Σταματόπουλος):
Κελαϊδής, Ψωμάς, Τριανταφύλλου, Ρουμπάκης, Δελήμπασης, Κοζανίδης (66' Μποτωνάκης), Σελινιωτάκης, Αργυράκης, Τζέκος (70' Φραντζεσκάκης), Μαραθιανός, Δερμίσης.
Τέλος, άνευ αγώνος, τα Χανιά πήραν το ματς με 3-0 κόντρα στον Εθνικό Αστέρα.
 


Η αγωνιστική

Κόρινθος – Γλυφάδα              2-0
Καλαμάτα – Επισκοπή           0-1
Αχαρναϊκός – Προοδευτική 1-0
Φωστήρας – Αστέρας Μ.       2-0 
Χανιά - Εθνικός Αστέρας      3-0 α.α.
Η Ρούβα είχε ρεπό.

Η βαθμολογία


1. Παναιγιάλειος
7
12-4
17
2. Αχαρναϊκός
7
13-5
15
3. Επισκοπή
6
13-8
12
4. Πανηλειακός
7
13-12
11
5. Φωστήρας
6
8-4
11
6. Κόρινθος
7
9-6
11
7. Αστέρας Μαγούλας
6
7-6
10
8. Γλυφάδα
7
9-14
8
9. Χανιά
6
10-10
7
10. Καλαμάτα
6
3-4
6
11. Προοδευτική
7
9-10
6
12. Ρουβάς
6
5-10
4
13. Εθνικός Αστέρας
6
0-18
-2

 


 

Ο Α. Ο. Λουτρακίου έμεινε στο "Χ" με τον Αστέρα και έπεσε, στο Δερβένι από τον "θρόνο" του (video)


Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση του Αστέρα Δερβενίου με τον ΠΑΟ Λουτράκι , στο γήπεδο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" στο Δερβένι, ύστερα από υπέρροχο αγώνα,καθώς οι δύο ομάδες είχαν τις ευκαιρίες να πάρουν το παιχνίδι, τελικά... μοίρασαν βαθμούς και θέαμα με το ισόπαλο 2 - 2.


Η ομάδα του Λουτρακίου προηγήθηκε στο 6΄ με δυνατό σουτ του Χρυσαφιδη, μετά από γύρισμα του Αποστολάκη από τα πλάγια όμως ο Αστέρας έδειξε για μια ακόμα φορά ότι δεν αστειεύεται. Έξι λεπτά αργότερα, στο 12΄, απάντησε με τον συνήθη ύποπτο Μυργιώτη , που με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση φάουλ του Μετεβελή, ισοφάρισε ενώ στο 24΄ ο ίδιος με πέναλτι που κέρδισε από τον Τσώκο έδωσε το προβάδισμα στον Αστέρα .
Στο 32΄ οι φιλοξενούμενοι έχασαν ευκαιρία με τον Δημάκη από την μικρή περιοχή, μετά σέντρα του Αντωνίου απο πλάγια, να ισοφαρίσουν και ο Κολιμάδης μπλόκαρε έγκαιρα. Τρία λεπτά αργότερα οι Λουτρακιώτες μετά από κόρνερ του Αποστολάκη, κεφαλιά του Κουγιουμτζίδη κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Αστέρα.
Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 54΄ ο Αστέρας έχασε την ευκαιρία να διευρύνει την διαφορά όταν ο Αναγνωστόπουλος, μετά από κάθετη πάσα του Δημόπουλου, βρέθηκε απέναντι στον Μπέκο που έπεσε και έδιωξε τελευταία στιγμή με τα πόδια.



Η ομάδα του Λουτρακίου ισοφάρισε στο 67΄ με εκτέλεση φάουλ του Αποστολάκη που κέρδισε εκτός περιοχής ο Καλλάς στο τελικό 2-2.
Στο 83' και πάλι ο ΠΑΟΛ απείλησε την άμυνα του Αστέρα, με τον Αποστολάκη να περνάει όμορφα τον Μαστρογιαννόπουλο που σουτάρει, με τον Κολιμάδη να απομακρύνει δύσκολα.
Στις καθυστερήσεις του αγώνα και συκεκριμένα στο 92' ήταν η σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν με τον Δημόπουλο να κάνει το σουτ από πολύ μακριά και την μπάλα να περνάει ξυστά από το δεξί δοκάρι του Μπέκου.

Δυστυχώς γιά τον Αστέρα δεν έλειψαν και οι τραυματισμοί καθώς οι Μυργιώτης και Κουτρούλης έχουν πρόβλημα στο πόδι, ενώ ο Αναγνωστόπουλος έσπασε ένα οστό στον καρπό του δεξιού του χεριού σε μια ανύποπτη φάση όταν άθελά του, τον πάτησε κάποιος παίκτης των φιλοξενούμενων. Τέλος ο Τόλιας δείχνει ακόμα επηρεασμένος από τον τραυματισμό του στη μέση και δε μπόρεσε να βοηθήσει όσο θα ήθελε. Μετά το αποτέλεσμα αυτό η ομάδα του Λουτρακίου , "εκτοπίστικε" από τον Α. Ο. Σπαθοβουνίου από το βαθμολογικό ρετιρέ της Α1 Κορινθίας, στον πόντο, ενω την ΑΟΛ ισοβάθμησαν στη δεύτερη θέση , ο ΠΑΣ Κλένια και η Ελλάς Βέλου και την ακολουθούν στον -1 βαθμό ο Ατρόμητος Χιλιομοδίου και ο Ολυμπιακός Λουτρακίου
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Κολιμάδης, Μαστρογιαννόπουλος,  Μετεβελής, Γιαννακόπουλος, Γιαννόπουλος, Φωλιάς, Κουτρούλης (70' Παπαδημητρίου), Αναγνωστόπουλος, Μυργιώτης, Δημόπουλος, Τόλιας (79'΄Βυζάς)
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ:Μπέκος, Σπέτσης, Τσώκος (46' Τσώκος), Αντωνιου (92' Παυλάτος), Μαυρέλης, Αποστολάκης, Καλλάς, Γιαννακούλης, Κουγιουμτζίδης, Δημάκης (73' Βουτσινάς), Χρυσαφίδης



Συγκλονισμένο το πανελλήνιο από την απίστευτη τραγωδία στην Καβάλα- Η θυσία του 14χρονου αδελφού - Το σοκ που έχει υποστεί η πολύτεκνη οικογένεια που μέχρι πριν από λίγες ώρες μετρούσε δέκα παιδιά, είναι μεγάλο


Συγκλονισμένο το πανελλήνιο από την απίστευτη τραγωδία στην Καβάλα- Η θυσία του 14χρονου αδελφού  Το σοκ που έχει υποστεί η πολύτεκνη οικογένεια που μέχρι πριν από λίγες ώρες μετρούσε δέκα παιδιά, είναι μεγάλοΣοκάρει το πανελλήνιο ο τραγικός θάνατος τριών ανήλικων παιδιών που κάηκαν ζωντανά, την ώρα που κοιμόντουσαν, από φωτιά που ξέσπασε σε σπίτι στο χωριό Μεσορόπη Καβάλας. Τρία αγγελούδια ηλικίας, πέντε, επτά και δεκατεσσάρων ετών χάθηκαν καθώς περικυκλωμένα από τις δυνατές φλόγες δεν πρόλαβαν να βγουν από το σπίτι. Ούτε οι σπαρακτικές φωνές της μάνας για βοήθεια, μπόρεσαν να ξορκίσουν το κακό…
Το σοκ που έχει υποστεί η πολύτεκνη οικογένεια που μέχρι πριν από λίγες ώρες μετρούσε δέκα παιδιά, είναι μεγάλο. Οι μνήμες από τον εγκλωβισμό στη φωτιά είναι νωπές. Μια συνηθισμένη επίσκεψη των γονιών με τα έξι από τα δέκα παιδιά τους στο πατρικό σπίτι του πατέρα, έμελλε να τους στοιχειώσει για πάντα.
Όπως αναφέρει το protothema, το σούρουπο της παγωμένης Παρασκευής βρήκε την οικογένεια μαζί με τον παππού και τη γιαγιά γύρω από την αναμμένη σόμπα που είναι εγκατεστημένη στο σαλόνι του σπιτιού. Άλλωστε ο πατέρας τους είχε μεριμνήσει από νωρίς το μεσημέρι για τον εφοδιασμό των ξύλων. Ο ίδιος είναι υπάλληλος στη ΔΕΗ Καβάλας και από νωρίς το πρωί της ίδιας ημέρας είχε ζητήσει από τον προϊστάμενο του να σχολάσει μία ώρα νωρίτερα προκειμένου να προλάβει να κόψει ξύλα.
Η σύζυγος είναι καθηγήτρια γαλλικής φιλολογίας και όπως κάθε Σαββατοκύριακο έτσι και αυτό θα έφευγαν μαζί με τα έξι ανήλικα παιδιά τους, με προορισμό το πατρικό σπίτι του πατέρα της οικογένειας. Μέχρι εκείνη τη ώρα τίποτα δεν προμήνυε ότι αυτό θα τους οδηγούσε στη απώλεια των παιδιών τους. Τα άλλα τέσσερα παιδιά σπουδάζουν στις σχολές της ιατρικής και της φιλολογίας.
Ήταν περίπου στις τρεις τα ξημερώματα όταν το ξύλινο ταβάνι του σπιτιού πήρε φωτιά από το θερμαινόμενο μπουρί της μεταλλικής σόμπας. Εκείνη την ώρα οι γονείς μαζί με τα έξι παιδιά και τους παππούδες κοιμόντουσαν και δεν πρόλαβαν να αντιληφθούν το τι ακριβώς συνέβη.
Οι γονείς ξύπνησαν έντρομοι όταν αντελήφθησαν ότι το σπίτι τυλίχτηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα στις φλόγες. Επικράτησε μόνο φόβος και πανικός. Οι γονείς πετάχτηκαν από τα κρεβάτια και τραβούσαν από το χέρι όποιον έβλεπαν δίπλα τους. Πρόλαβαν και βγήκαν από το σπίτι έχοντας στην αγκαλιά τους τα τρία μικρότερα σε ηλικία παιδιά και τους ανήμπορους ηλικιωμένους γονείς. Μόλις συνειδητοποίησαν ότι τα δυο αγόρια ηλικίας πέντε και εφτά ετών είχαν περικυκλωθεί από τις φλόγες, αποφάσισαν να μπουν μέσα στο σπίτι.

Οι δυνατές φλόγες όμως δεν επέτρεπαν σε κανέναν να διαβεί το εσωτερικό μέρος του σπιτιού. Εκλιπαρούσαν τους γείτονες για βοήθεια.

Τότε ήταν που πήρε την γενναία απόφαση ο 14χρονος αδερφός, μαθητής της δευτέρας γυμνασίου, να επιστρέψει στο σπίτι και να σώσει τα αδέρφια του. «Κατάφερε και μπήκε μέσα» λένε οι γείτονες αλλά την ώρα που έφτασε στο σαλόνι, έπεσε η φλεγόμενη σκεπή του σπιτιού πάνω του και καταπλάκωσε και αυτόν και τα αδέρφια του. Ο άτυχος έφηβος ήταν ο τελευταίος που βγήκε σώος από το σπίτι, λίγο πριν πάρει την απόφαση να γυρίσει πάλι πίσω για να σώσει τα δυο μικρότερα αδέρφια του.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελευθερούπολης κινητοποιήθηκε άμεσα, όμως λόγω της μορφολογίας του χωριού που είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένο και της παλαιότητας των σπιτιών η κατάσβεση της φωτιάς ήταν ιδιαίτερα δύσκολη. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατέβαλαν τιτάνιο αγώνα ώστε να κατασβήσουν τη φωτιά η οποία κατάστρεψε ολοσχερώς το σπίτι ενώ επεκτάθηκε και στα γειτονικά σπίτια χωρίς όμως να προκαλέσει ζημιές αφού κατασβήστηκε γρήγορα.
Αργότερα το μεσημέρι έγινε η κηδεία των άτυχων παιδιών στο δήμο Παγγαίου Καβάλας, τόπο καταγωγής του πατέρας τους

thebest.gr

Προκάλεσαν οι Τράπεζες την Κρίση στην Ελλάδα; Μυθολογία και στοιχεία


Του Χρίστου Σπ. Κατηφόρη

Μέσα στην αχλύ της ακατάσχετης αλλά ατεκμηρίωτης φλυαρίας περί κρίσης, μεγάλες μερίδες της κοινωνίας εξακολουθούν να κατευθύνουν την αγανάκτηση τους προς λάθος κατεύθυνση.
Με αφορμή την 4η θλιβερή επέτειο του καψίματος της Αθήνας και εις μνημόσυνο των τεσσάρων δολοφονημένων ψυχών στη Marfin που στις 5 Μαίου 2010 πλήρωσαν με τη ζωή τους το τυφλό μίσος προς «τους τραπεζίτες» που ορισμένοι σχολαστικά και υστερόβουλα συνεχίζουν να καλλιεργούν, παραθέτουμε ορισμένα αδιαμφισβήτητα στοιχεία που καταρρίπτουν έναν από τους πιο αγαπημένους μύθους της κρίσης:

Ότι για την Κρίση στην Ελλάδα φταίνε οι τράπεζες που χρεοκόπησαν λόγω υπερβολικών «ανοιγμάτων» τους σε «τοξικά», σε θαλασσοδάνεια και εορτοδάνεια που μοίρασαν σε φουκαράδες κλπ.

Τουρκική κορβέτα έκανε… βόλτες στο Αιγαίο

korv
Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ τουρκική κορβέτα εξερχόμενη από το λιμάνι της Σμύρνης, εισήλθε σε ελληνικά χωρικά ύδατα μεταξύ Εύβοιας – Άνδρου και κινούμενη μεταξύ Κέας – Κύθνου, εξήλθε την 8η Δεκεμβρίου γύρω στις 19:32.
Στη συνέχεια κινήθηκε σε διεθνή ύδατα δυτικά της Μήλου και βόρεια της Κρήτης και την 9η Δεκεμβρίου με ανατολική πορεία απομακρύνθηκε ανατολικά της Κρήτης.
Πλοίο και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολούθησαν το τουρκικό σκάφος, καθ’ όλη τη διάρκεια του πλου του.

ysterografa.gr

Ο καρκίνος επέστρεψε και ο Τσάβεζ όρισε διάδοχο

Hugo-Chavez-Venezuela
Με ένα τηλεοπτικό διάγγελμα που προκάλεσε σοκ, ο Ούγκο Τσάβεζ ενημέρωσε τους πολίτες της Βενεζουέλας ότι ο καρκίνος τον οποίο πίστευε ότι έχει νικήσει, επέστρεψε, και έτσι θα υποχρεωθεί να μεταβεί εκ νέου σήμερα στην Κούβα προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, με αποτέλεσμα να ορίσει για πρώη φορά διάδοχό του, τον σημερινό αντιπρόεδρο Νίκολας Μαντούρο. Για την περίπτωση που η εξέλιξη της υγείας του είναι η χειρότερη δυνατή, και η Βενεζουέλα οδηγηθεί και πάλι σε εκλογές.
Τα νέα αιφνιδίασαν και τους υπουργούς της κυβέρνησής του, καθώς κανείς δεν γνώριζε για την επιδείνωση της υγείας του Ούγκο Τσάβεζ, ενώ υποστηρικτές του ηγέτη της Βενεζουέλας συγκεντρώθηκαν στις πλατείες των μεγάλων πόλεων, για να μοιραστούν τη θλίψη και την αγωνία τους.
“Είναι απολύτως απαραίτητο να κάνω αυτή την επέμβαση. Με τη βοήθεια του Θεού, όλα θα πάνε καλά, όπως και τις προηγούμενες φορές”, δήλωσε στο διάγγελμά του ο Ούγκο Τσάβεζ.

ysterografa.gr

«ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ» ΑΘΗΝΑΣ - ΠΕΚΙΝΟΥ


Το εμπορικό άνοιγμα της χώρας μας στην αχανή κινέζικη αγορά με έμφαση την πρωτεύουσα Πεκίνο των 20 εκατομμυρίων αλλά και τη Σαγκάη τη μεγαλύτερη πόλη και οικονομικό και εμπορικό κέντρο της Κίνας, ξεκινάει ο Δήμος Αθηναίων. Πρόκειται για ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που έχει αρχίσει να υλοποιείται εδώ και μερικούς μήνες με πρωτοβουλία του δημάρχου Γιώργου Καμίνη και του αντιδημάρχου Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων Φώτη Προβατά σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Κίνας στην Αθήνα, καθώς ο κινέζος πρέσβης Du Qiwen, όπως επιβεβαιώνεται και από τη συνέντευξη που παραχώρησε στην aftodioikisi.gr, επιδεικνύει προσωπικό ενδιαφέρον για την υπόθεση,
Η ιδέα είναι απλή και εύκολα υλοποιήσιμη: Να αλλάξουν προσανατολισμό τα μέλη της φθίνουσας (έχουν μείνει περίπου 25.000 από τους 35.000 των περασμένων ετών) , λόγω κρίσης, κινέζικης παροικίας στην Αθήνα και από μικροέμποροι εισαγωγείς να γίνουν εξαγωγείς των ιδιαίτερα δημοφιλών ελληνικών προϊόντων στην Κίνα, με έμφαση στον τομέα των τροφίμων (λάδι, κρασί, μέλι, ελιές, κρόκος) αλλά και τα ελληνικά μάρμαρα. Ήδη, πολλοί από τους εν Ελλάδι κινέζους έχουν ταξιδεύσει το προηγούμενο διάστημα στην πατρίδα τους και κυρίως, στο Πεκίνο, τη Σαγκάη, τη Γκουαντζού ή Καντώνα εμπορικό λιμάνι της νότιας Κίνας και την Τσινγκντάο, στα ανατολικά με τους δήμους των οποίων ο Δήμος Αθηναίων έχει υπογράψει ή πρόκειται να υπογράψει πρωτόκολλο συνεργασίας.
Στην Κίνα αντιπροσωπεία του Δήμου Αθηναίων
Επιπλέον το προηγούμενο διάστημα ταξίδευσε στην Κίνα αντιπροσωπεία του Δήμου Αθηναίων με επικεφαλής τον κ. Προβατά, προκειμένου να συναντήσει αξιωματούχους των αντίστοιχων δήμων αλλά και κινέζους επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να εισάγουν προϊόντα και να «εξάγουν» τουρίστες στη χώρα μας. Το επόμενο βήμα ήταν η εξαιρετικά πετυχημένη ημερίδα για το εξαγωγικό εμπόριο ειδών διατροφής που διοργανώθηκε από την αντιδημαρχία Διεθνών Σχέσεων στο δημαρχιακό Μέγαρο της πλατείας Κοτζιά, την Παρασκευή, ενώ το μεθεπόμενο προγραμματίζεται τον Ιανουάριο του 2013 με την επίσκεψη κινέζων επιχειρηματιών (εισαγωγέων) στην Ελλάδα προκειμένου να έρθουν σε επαφή με τους έλληνες εξαγωγείς.
Άι τσιν με φόντο και την Ακρόπολη
Πλην των αγροτικών προϊόντων, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στον τουρισμό καθώς δεκάδες χιλιάδες κινέζοι τουρίστες επισκέπτονται τα τελευταία χρόνια τη χώρα μας.
Το ρεύμα αυτό άρχισε να αυξάνει την τελευταία δεκαετία με αφορμή την προβολή μιας δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς με τον τίτλο «Ερωτεύομαι στο Αιγαίο» που αναφερόταν σ' ένα ζευγάρι που ερωτεύτηκε στα ελληνικά νησιά του αρχιπελάγους και ιδιαίτερα στη Σαντορίνη. Καθώς μάλιστα η κινέζικη λέξη Άι τσιν που είναι ομόηχη με τη λέξη Aegean σημαίνει αγάπη, πολλά ζευγάρια νεαρών κινέζων επιλέγουν την Ελλάδα και ιδιαίτερα τη Σαντορίνη για να παντρευτούν.
Θέλοντας να εκμεταλλευτεί αυτό το μεγάλο ρεύμα ο Δήμος Αθηναίων , σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, σκοπεύει το επόμενο διάστημα να τελούνται γάμοι νεαρών κινέζων στο δημαρχιακό Μέγαρο της πλατείας Κοτζιά με φόντο την Ακρόπολη.

Δ.Σ. Πατρέων: «Open date» με τις παραιτήσεις των μελών και του δημάρχου


Μήνυμα προς την κυβέρνηση στέλνει το δημοτικό συμβούλιο Πατρέων, το οποίο συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως, και με ψήφισμά του-εισήγηση του Γιάννη Δημαρά αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραιτηθούν τα μέλη του και ο δήμαρχος, σε συντονισμό με άλλους δήμους της χώρας, στην περίπτωση που δεν αποσυρθεί το μέτρο της διαθεσιμότητας.
Στο ψήφισμα, που πέρασε με τη δημοτική πλειοψηφία καθώς και τις ψήφους των ανεξάρτητων Τασίας Παπαντωνοπούλου και Γεωργίας Χρυσανθακοπούλου, αποφασίστηκε να σταλούν στα συναρμόδια υπουργεία στοιχεία με τις ελλείψεις προσωπικού, όχι όμως και στοιχεία υπαλλήλων ΙΔΑΧ ΔΕ, καταγγέλλεται η Πράξη Μανιτάκη, ο δήμος δηλώνει πως θα ξεκινήσει ενημέρωση της κοινής γνώμης (κάτι που είναι και θέση του Έκτακτου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ).
Για το θέμα του θαλάσσιου μετώπου και του λιμανιού, η συζήτηση στο Σώμα θα γίνει μεθαύριο, στις 8 το βράδυ. Σύμφωνα με την ενημέρωση Δημαρά στο δημοτικό συμβούλιο, υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρόεδρο του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων για το ζήτημα το μεσημέρι της επόμενης Παρασκευής.

Πάρκο του Αϊ-Βασίλη στο Ναύπλιο


Με μια σειρά πολιτιστικών δράσεων, από θέατρο, μουσική, χορό -και φυσικά το άναμμα το χριστουγεννιάτικου δέντρου- ο Δήμος Ναυπλιέων είναι έτοιμος να υποδεχθεί τους επισκέπτες του, προκειμένου να τους διασκεδάσει και να δώσει μια άλλη εικόνα, ευχάριστη, στη δύσκολη καθημερινότητά τους. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν χθες Παρασκευή και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 6 Ιανουαρίου, με τη ρίψη του Σταυρού, στο λιμάνι της πόλης, κατά την Εορτή των Θεοφανίων.
Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Πάρκο του Αϊ-Βασίλη, που δημιούργησε ο δήμος στο κέντρο της πόλης, στο πάρκο του ΟΣΕ. Εκεί, «από 22/12-6/1, δέκα ξύλινα σπιτάκια θα περιμένουν τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους επισκέπτες για να τους χαρίσουν μια αξέχαστη, χριστουγεννιάτικη εμπειρία».
Στο Πάρκο του Αϊ-Βασίλη, μικροί και μεγάλοι, θα συναντήσουν το σπιτάκι του Αϊ-Βασίλη, το εργαστήριό του, το ταχυδρομείο του, το σπιτάκι για τα κεράσματα, το σπιτάκι Πινακοθήκη, το Ζαχαρόσπιτο, το σπίτι της μουσικής, όπως επίσης και το σπιτάκι της Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Στην έξοδο του Πάρκου, έχει δημιουργηθεί ένα παγοδρόμιο και ένα μεγάλο καρουζέλ.
ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ

Πανέτοιμος και για το +19 ο θρύλος στο ντέρμπι!


Πανέτοιμος και για το +19 ο θρύλος στο ντέρμπι!  
Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε με την πρωινή προπόνηση την προετοιμασία του για το Κυριακάτικο (9/12, 19:30) ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και οι «ερυθρόλευκοι» πάνε πανέτοιμοι στην έδρα του αντιπάλου τους, με στόχο να αυξήσουν τη διαφορά από τους «πράσινους» στους 19 βαθμούς.

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ έχει αποφασίσει για την ενδεκάδα με την οποία θα παρατάξει την ομάδα του στο μεγάλο ματς κι επί της ουσίας μια θέση είναι αυτή που «παίζει» για τους πρωταθλητές.
Τερματοφύλακας θα είναι ο Ρόι Κάρολ και στο δεξί άκρο της αμυντικής διάταξης των πειραιωτών θα παίξει ο Βασίλης Τοροσίδης. Στο κέντρο της άμυνας θα είναι ο Μανωλάς με τον Σιόβα και στα αριστερά θα παίξει ο Χοσέ Χολέμπας.
Στον άξονα της μεσαίας γραμμής Μανιάτης και Μοντέστο έχουν σίγουρη τη θέση και μπροστά τους θα είναι ο Αριέλ Ιμπαγάσα, από τον οποίο περιμένει πολλά ο Λεονάρντο Ζαρντίμ και οι φίλοι των «ερυθρόλευκων».
Στο αριστερό άκρο της επιθετικής τριάδας θα είναι ο Αμπντούν ενώ δεξιά τη θέση διεκδικούν ο Νταβίντ Φουστέρ και ο Πάουλο Μασάντο. Ο Ισπανός πάντως είναι αυτός που φαίνεται να έχει το προβάδισμα έναντι του Πορτογάλου συμπαίκτη του.
Τέλος στην κορυφή της «ερυθρόλευκης» επίθεσης αναμένεται να είναι ο Μήτρογλου, με τον Ζαρντίμ να επιλέγει τελικά τον Έλληνα στράικερ και όχι τον Τζιμπούρ.
Οι παίκτες του Ολυμπιακού δούλεψαν πολύ στις «στημένες» φάσεις στη διάρκεια της Σαββατιάτικης (8/12) προπόνησης και ο Ζαρντίμ αναμένεται να μιλήσει και την Κυριακή (9/12) πριν από το μεγάλο ματς στους «ερυθρόλευκους», ζητώντας προσοχή και αποφασιστικότητα από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης
Όλοι στα... όπλα για τον ΟλυμπιακόΕΤΟΙΜΟΙ ΣΙΣΟΚΟ, ΣΟ, ΒΥΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ
Στο τελευταίο «προσκλητήριο» του Χουάν Ρότσα πριν από το αυριανό (Κυριακή 9/12, 19:30) μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό όλοι οι αμφίβολοι του Παναθηναϊκού, μετά τη «μάχη» με την Τότεναμ στο Λονδίνο δήλωσαν «παρόντες».
Οι Σισοκό, Σο και Βύντρα ξεπέρασαν τους μικροτραυματισμούς που τους ταλαιπώρησαν το προηγούμενο 24ωρο και πήραν το «ΟΚ» από το ιατρικό επιτελείο για να τεθούν στη διάθεση του 58χρονου τεχνικού, ο οποίος πλέον μπορεί να προετοιμάσει με μεγαλύτερη ηρεμία (και περισσότερες) επιλογές τα πλάνα του για το clasico με τους Πειραιώτες.
Ο μοναδικός που έκανε θεραπεία και πάλι ήταν ο Κουίνσι, ο οποίος αναμένεται να μπει σε φουλ πρόγραμμα από τη Δευτέρα, μένοντας εκτός για ακόμη ένα ματς. Μαζί του «κόπηκαν» από την αποστολή και οι Μπουμσόνγκ, Πίντο, Ταμπάκης, Κουσίδης, Δώνης και Μαρινάκης.
 Ο Ρότσα συμπεριέλαβε στην αποστολή την ίδια 22αδα που είχε πάρει μαζί του στο Λονδίνο και φαίνεται πως ετοιμάζει ορισμένες αλλαγές έχοντας στο μυαλό του τον Πετρόπουλο αντί του Τοτσέ για την κορυφή της επίθεσης.
 Την αποστολή απαρτίζουν οι: Καρνέζης, Κοτσόλης, Καπίνος, Βελάσκες, Τριανταφυλλόπουλος, Βύντρα, Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος, Μαρίνος, Χουχούμης, Βιτόλο, Σο, Λαγός, Ζέκα, Σισοκό, Φουρλάνος, Χριστοδουλόπουλος, Μαυρίας, Φορναρόλι, Πετρόπουλος, Τοτσέ, Μπαρμπαρούσης.
 

Πράσινος... διασυρμός - "Μαύρη σελίδα" για Παναθηναϊκό!

 
 Οι “πράσινοι” αγωνίστηκαν με τους εφήβους κόντρα στη Βουλιαγμένη και γνώρισαν πολύ βαριά ήττα (18-3), για την 5η αγωνιστική της Α1 πόλο των Ανδρών.
Αυτό που αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή μια εβδομάδα πριν, στον εντός έδρας με τη Χίο, συνέβη τώρα, με τον Παναθηναϊκό να παρατάσσεται στο Λαιμό με δέκα έφηβους και να γνωρίζει την ήττα από τη Βουλιαγμένη με 18-3 για την 5η αγωνιστική της Α1 ανδρών.
Οι παίκτες της ανδρικής ομάδας λίγες ώρες πριν από τον αγώνα με τη Χίο είχαν αποφασίσει να πέσουν στην πισίνα του ΟΑΚΑ, δίνοντας μια τελευταία ευκαιρία στη διοίκηση του Ερασιτέχνη να δώσει λύση στα οικονομικά προβλήματα και να τους καλέσει για την υπογραφή των ιδιωτικών συμφωνητικών.
Αντί αυτού μέσα στην εβδομάδα άκουσαν πρόταση για μείωση ύψους 40% των χρημάτων που είχαν συμφωνηθεί το καλοκαίρι προφορικά , με 18μηνη καταβολή τους, μία κίνηση που αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Οι παίκτες του "τριφυλλιού" αποφάσισαν να μην αγωνιστούν στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής κόντρα στην Βουλιαγμένη και έτσι το απόγευμα για τους νταμπλούχους ήταν κάτι παραπάνω από εύκολο.
Ο Τεό Λοράντος έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους παίκτες να πάρουν χρόνο συμμετοχής αφού στο παιχνίδι επέβαλλαν τον ρυθμό τους από το πρώτο κιόλας οκτάλεπτο.

Τα οκτάλεπτα: 3-0, 5-1, 4-0, 6-2

ΝΟ Βουλιαγμένης (Τεό Λοράντος): Τσαλκάνης, Μυλωνάκης 1, Χατζηδάκης, Κομάντινα 1, Ελμισιάν, Βελώνιας 1, Αφρουδάκης Χρ. 3, Καρούντζος 1, Βλαχόπουλος 1, Γούνας 1, Τίγκας 2, Βουλγρακάκης 2, Πρωτονοτάριος 1, Μαυρωτάς Λ. 2, Μασμανίδης 2.

Παναθηναϊκός (Φάνης Κουντουδιός): Μιχαλόπουλος, Σιδέρης Γ. 1, Γερακούδης, Χατζηστεφάνου, Βογιαζιάνος, Γκαράνης 1, Φώσκολος 1, Οικονομίδης, Πλυτάς, Κονταξής.

Παραιτείται ο Μάριο Μόντι

 
 Ο Ιταλός πρωθυπουργός κατά την συνομιλία του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο έκανε γνωστή την πρόθεσή του να παραιτηθεί αμέσως μετά την έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2013 από το κοινοβούλιο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής προεδρίας. Ο Μόντι υπογράμμισε ότι οι δηλώσεις του γραμματέα της κεντροδεξιάς Αντζελίνο Αλφάνο αποτελούν ουσιαστικά "μια δήλωση απόλυτης δυσπιστίας προς την κυβέρνηση και την πολιτική της γραμμή", μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
Ο προϋπολογισμός αναμένεται να εγκριθεί ως το τέλος του έτους.
newsit.gr

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εθνική οδό Κορίνθου - Τριπόλεως - Καλαμάτας και ταλαιπωρία για οδηγούς

 
 Βραδυπορίες και διακοπές της κυκλοφορίας όλων των ειδών οχημάτων θα σημειωθούν στην εθνική οδό Κορίνθου - Τριπόλεως - Καλαμάτας και στις δύο κατευθύνσεις.
Ο λόγος είναι η διέλευση υπέρβαρου και υπερμεγέθους οχήματος του ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας), και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα γίνουν με σκοπό κυρίως την πρόληψη και αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων.

Ειδικότερα, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η διέλευση του υπέρβαρου και υπερμεγέθους οχήματος, από τον Ασπρόπυργο έως το ενεργειακό κέντρο Μεγαλόπολης, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμόζονται, καθημερινά από τις 7.00 το πρωί έως τη δύση του ηλίου, από την Τρίτη 11 έως και την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου.