Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Γιόρτάζει ο Άγιος Νικόλαος στο Ορεινό Χελυδόρι

ΑύριοΤετάρτη 9 Μαΐου 2018,  εορτάζει ο αξιόλογος ιστορικός , αλλά ίσως και ο μοναδικός για την σπανιότητα του σε όλη την Ελλάδα Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου στο Ορεινό Χελυδόρι ( Κούτος) ,η οποία κτίστηκε πριν το έτος 1798, από την βυζαντινή οικογένεια Μαμωνά, η οποία ήλθε και εγκαταστάθηκε εδώ γύρω στα 1300 μ. Χ από την Μονεμβασιά.. 
 Η Οικογένεια Μαμωνά , έκτισε την εκκλησία του Αγίου Νικολάου , 100 μέτρα νοτίως του πύργου της ( δεν υπάρχει σήμερα ) κατά τον ΙΕ’ αιώνα.  

Είναι η Εκκλησία που η φωτογραφία της κοσμεί την δεξιά πλευρά στη ονομασία το ιστιολογιό μας «ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ».


Όπως αναφέρει σε σημείωμά του ο τ. γραμματέας της τ. Κοινότητας Χελυδορέου

OΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟ ΧΕΛΥΔΟΡΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ- Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου και η παγκόσμια μοναδικότητά του! (VIDEO)

Με αφορμή την εορτή του Αγίου Νικολάου του Νέου ( 9 Μαΐου), όπου εορτάζει η  ιστορική εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Ορεινό Χελιδόρι Κορινθίας οι ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ σας παρουσιάζουν απόσπασμα από την εκπομπή "Ελάτε να μαγειρέψουμε μαζί" με την Μαίρη Νικολοπούλου που μεταδίδοταν από το τηλεοπτικό σταθμό "ΗΛΕΚΤΡΑ TV" της Κορίνθου,  όπου ΄καταγράφεται μιά ξενάγηση στον ορεινό  οικισμό της Δυτικής Κορινθίας.
Στο video το οδοιπορικό στο Χελυδόρι που θα παρακολουθήσετε και στην κάμερα της εκπομπής καταγράφεται η ιστορία της άλλοτε κοινότητας Χελυδορέου , η αρχοντική οικογένεια Μαμωνά και η παρουσίαση της Μητρόπολης του χωριού Αγίου Νικολάου, με την παγκόσμια μοναδικότητά του . Την παρουσίαση  της ιστορίας του χωριού αλλά και του ιστορικού Ναού κάνει ο 90χρονος άλλοτε γραμματέας της Κοινότητας κ Χρήστος Ανδρέου Λάλος
 

Ολα αυτά στο VIDEO που ακολουθεί

«Κλεισθένης 1»: Ποιοι δήμοι δείχνουν «κόκκινη κάρτα» στο νομοσχέδιο




http://www.aftodioikisi.gr/wp-content/uploads/2017/10/dimarxeio-trikalon.jpg
Σε απόρριψη του «Κλεισθένη 1» προχωρούν μια σειρά από δημοτικά συμβούλια σε δήμους της χώρας. Ειδικότερα σε συνεδριάσεις που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες μέρες δημοτικές αρχές και πλειοψηφίες απέρριψαν την εφαρμογή τόσο της απλής αναλογικής όσο και συνολικά το νομοσχέδιο.

Κλεισθένης1 και Κοινότητες έως 500 κατοίκους : μια ανάλυση της νέας πραγματικότητας

Μία από τις εμφανείς αλλαγές που περιλαμβάνει το ν/σ του ΥπΕσ είναι η λεκτική επαναφορά της ιστορικά παρωχημένης λέξης “Κοινότητα” (χωρίς δηλαδή να προηγείται η λέξη “Δημοτική” ή “Τοπική”).
Η ουσία όμως, πολιτική και διοικητική, δεν έγκειται στη λεκτική τροποποίηση του ονόματος προς αναβίωση νοσταλγικών μνημών στους γηραιότερους,  αλλά στις λεπτομέρειες του νέου τρόπου εκλογής και διοίκησης των Κοινοτήτων κάτω των 500 κατοίκων.
Σε αυτές εστιάζει σήμερα ο AIRETOS, σκιαγραφώντας τη νέα πραγματικότητα του ν/σ.

Προσλήψεις στην ΑΑΔΕ -Έρχεται η προκήρυξη του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ)

 
Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ από το υπουργείο Εργασίας η κατανομή των προσλήψεων από τους προστατεύομενους του ΟΑΕΔ και ο καθορισμός του αριθμού θέσεων για την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.). Οι θέσεις καλύπτονται από άτομα που προστατεύονται από τον ν. 2643/1998. Στο ΦΕΚ αναφέρονται οι

Το ΤΕΕ αποχαιρετά τον μακροβιότερο πρόεδρό του – Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Λιάσκας

 Εμφάνιση LIASKAS.JPG
Το ΤΕΕ και ο τεχνικός επιστημονικός κόσμος της χώρας αποχαιρετούν με θλίψη και σεβασμό τον Κώστα Λιάσκα, τον μακροβιότερο Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, που έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 76 ετών.
Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η απώλεια του Κώστα Λιάσκα, του μακροβιότερου προέδρου του ΤΕΕ, για τέσσερις συνεχόμενες θητείες, προκαλεί θλίψη σε όλα τα στελέχη και τα μέλη

ΟΜΙΛΙΑ Γ.ΤΣΟΓΚΑ ΕΠΙ ΤΟΥ Σ/Ν ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΟΧΗ-ΥΙΟΘΕΣΙΑ(ΒΙΝΤΕΟ)


Βίντεο με την σημερινη ομιλία του Βουλευτή Γ. Τσόγκα  στην Ολομέλεια της Βουλής επί του σ/ν "Μέτρα για την Προώθηση των Θεσμών της Αναδοχής και Υιοθεσίας."

Γιάννη Μανιάτη Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στο Action 24 με Στ. Ζαχαρό

 
Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης του Γιάννη Μανιάτηστο Action 24 με Στ. Ζαχαρό,
 για το τέλος του 3ου μνημονίου, τις μειώσεις συντάξεων, τη ΔΕΗ, το Κίνημα Αλλαγής και άλλα θέματα επικαιρότητας

(Εκπομπή "Capital Control", 07/5/2018)

Τα παραμύθια του ΣΥΡΙΖΑ για τις τράπεζες

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Πανηγυρισμοί ουρανομήκεις την περασμένη εβδομάδα για το γεγονός ότι οι τράπεζες πέρασαν τα stress tests – χωρίς, βέβαια, την παραμικρή συμβολή στη ρευστότητα της οικονομίας.
Λέξη αντίδρασης από την κυβέρνηση στην απομάκρυνση του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας – τον οποίο η κυβέρνηση είχε τοποθετήσει σ’ αυτήν την θέση τον Μάρτιο του 2015 – μετά από απαίτηση του ΤΧΣ και της ευρωπαϊκής τραπεζικής εποπτείας.
Ήταν που θα έβαζαν τα πόδια του τραπεζικού συστήματος σε ένα παπούτσι και που θα δημιουργούσαν τραπεζικό

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής για την απώλεια του Κώστα Λιάσκα

http://assets.in.gr/AssetService/Data/D2002/D1029/1el79b.jpgΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
Με θλίψη πληροφορήθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης, το θάνατο του μακροβιότερου Προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Κώστα Λιάσκα.
Ο Πρόεδρος της Βουλής, δήλωσε:
 
«Εκφράζω τη θλίψη μου για την απώλεια του Κώστα Λιάσκα, του μακροβιότερου προέδρου του ΤΕΕ, που για τέσσερις συνεχόμενες θητείες, πάλεψε για την προάσπιση των δικαιωμάτων του τεχνικού κόσμου της χώρας. Με τη συνδικαλιστική του δράση και την παρουσία του στη δημόσια ζωή της χώρας κατέστη μια σημαντική μορφή στον χώρο των Διπλωματούχων Μηχανικών, αφού εργάστηκε άοκνα για 3 δεκαετίες μέσα από τη συλλογική έκφραση του ΤΕΕ, παραμένοντας επί 24 χρόνια στο Διοικητικό του Συμβούλιο και επί 12 χρόνια πρόεδρός του. Ο Κώστας Λιάσκας έγινε ευρύτερα γνωστός από τη θετική συμβολή που είχε η παρουσία του ως υπουργός ΠΕΧΩΔΕ στην   Υπηρεσιακή Κυβέρνηση Γρίβα (Οκτώβριος - Νοέμβριος 1989) και  την Οικουμενική Κυβέρνηση Ζολώτα (Νοέμβριος 1989 – Μάρτιος 1990).
Στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στο 3o διήμερο φεστιβάλ ΓΙΟΡΤΗ ΓΗΣ & ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ

 https://lh3.googleusercontent.com/-0Xp2arjJn64/VQXQDFSRZ_I/AAAAAAAAAGc/0DbkENg5HJU/w530-h530-n/allotropon%2B20X20%2Bcopy.jpg
Tο «ΑΛΛΟΤΡΟΠΟΝ» διοργανώνει το 3ο διήμερο φεστιβάλ ΓΙΟΡΤΗ ΓΗΣ και ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ 16 & 17 Ιουνίου στην Κόρινθο.
Η γιορτή θα περιλαμβάνει έκθεση και πώληση προϊόντων, παρουσιάσεις, ενημερωτικές εκδηλώσεις και πρακτικά εργαστήρια και διάλεξη/συζήτηση με τον Δρ. Μάνο Δανέζη, Αστροφυσικός, μέλους του Σώματος Ομοτίμων Καθηγητών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα θα πλαισιώνεται από μουσικά και θεατρικά δρώμενα.
Στη γιορτή θα μπορούν να συμμετέχουν: