Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Ο KonKon δεν χρειάζεται είδωλα Και τρολάρει ασύστολα


Ο Κωνσταντίνος είναι 30 χρονών. Δηλώνει 25. Έχει σπουδάσει στην ΑΣΟΕΕ Διοικητική Επιστήμη και Τεχνολογία. Δουλεύει στο λογιστήριο μιας εταιρείας. Παίζει κιθάρα, γράφει στίχους και κάνει και vocals άμα λάχει. Το αγαπημένο του σημείο στην Αθήνα είναι η τουαλέτα του και γενικά θέλω να πω ότι ήταν η πιο δύσκολη συνέντευξη έβερ. Γιατί τρολάρει συνέχεια.
Η μουσική πώς προέκυψε;

Ηλεία: 78χρονος παρέδωσε δεμένη την 55χρονη φίλη του στην Αστυνομία γιατί αρνήθηκε να τον παντρευτεί

demeni 

Είναι απίστευτη η ιστορία που εκτυλίχθηκε στην Πάτρα με πρωταγωνιστή έναν 78χρονο από τη Ζαχάρω. Παρέδωσε δεμένη την 55χρονη φίλη του γιατί αρνήθηκε να τον παντρευτεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr ο 78χρονος συζούσε με την 55χρονη και φέρεται να της είχε κάνει πρόταση γάμου με την τελευταία να αρνείται. Ο 78χρονος για να την τιμωρήσει και να την εκδικηθεί την έδεσε χειροπόδαρα και την μετέφερε από τη Ζαχάρω στο Γ’ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών.
Η κίνηση αυτή συνολικά προκάλεσε ερωτήματα στους αστυνομικούς και εκείνος δικαιολογήθηκε άλλοτε πως τον έκλεψε και άλλοτε πως ήθελε να τον σκοτώσει. Είπε ακόμα στους αστυνομικούς πως την πήγε στην Πάτρα για να μη δημιουργηθεί σκάνδαλο στα μέρη του, αν την πήγαινε στο Αστυνομικό Τμήμα της Ζαχάρως. Το περιστατικό που έγινε το μεσημέρι της Τρίτης, προκάλεσε σαφώς αναστάτωση στις αρχές της Πάτρας, που άρχισαν να ψάχνουν τι συνέβαινε. Παράλληλα ήταν σε διαρκή επαφή με τους συναδέλφους τους στην Ηλεία, για να λάβουν στοιχεία και πληροφορίες για τον 78χρονο που παρουσίαζε περίεργη συμπεριφορά.
Σήμερα αναμένεται να δοθεί συνέχεια στην υπόθεση και περισσότερα στοιχεία για αυτή…

ilialive.gr

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από αύριο έως και τις 20 Σεπτέμβρη στη Νέα και Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου - Πατρών, στις Καμάρες

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από αύριο έως και τις 20 Σεπτέμβρη στη Νέα και Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου - Πατρών, στην περιοχή Καμάρες  Πώς θα διεξάγεται η κυκλοφορία 
Από την Πέμπτη 11/09 έως και τις 20/09, θα εφαρμοστούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Νέα και Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου Πατρών, στην περιοχή Καμάρες (περί τη ΧΘ 185 της ΝΕΟ) ως εξής:
- Η κυκλοφορία στην ΠΕΟ θα διακοπεί στην περιοχή «Καμάρες» και η κίνηση των ΙΧ και στις δύο κατευθύνσεις θα εκτρέπεται μέσω της κάτω διάβασης παραπλεύρως του ποταμού Φοίνικα και τοπικών οδών, ενώ η κίνηση των βαρέων οχημάτων (άνω των 5t) θα εκτρέπεται στη ΝΕΟ Κορίνθου Πατρών, στην μεν κατεύθυνση προς Πάτρα μέσω του κόμβου Σελιανίτικων, στη δε κατεύθυνση προς Αθήνα μέσω Κάτω Διάβασης στην περιοχή των Μπαρμπουνέικων (ανώτατο ύψος 4,00μ.) και προσωρινής ράμπας εισόδου περί τη ΧΘ 186+300 της ΝΕΟ.
- Η κυκλοφορία των οχημάτων επί της ΝΕΟ από τη ΧΘ 184+800 έως τη ΧΘ 187+550 θα διεξάγεται σε μια λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση.
Οι ρυθμίσεις είναι απαραίτητες για την εκτέλεση των εργασιών κατασκευής (B’ Φάσης) της Γέφυρας των Καμαρών του αριστερού κλάδου του νέου αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου-Πατρών περί τη ΧΘ 185 από τον αρμόδιο Κατασκευαστή (ΑΚΤΩΡ μέλος της Κ/Ξ ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ).
Η Ολυμπία Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική εργοταξιακή σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την εν λόγω περιοχή.

Μητσοτάκης και Κικίλιας παρουσίασαν το νέο τρόπο έκδοσης Αστυνομικής Ταυτότητας

kikilias

Μείωση της γραφειοκρατίας, διευκόλυνση της ζωής των πολιτών και σημαντική εξοικονόμηση πόρων υπόσχεται το νέο σύστημα έκδοσης Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, το οποίο παρουσίασαν την Τετάρτη ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης και η Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Θα σώσει ο... (άνθρωπος του) Στρος-Καν την ευρωζώνη;

Moscovici-blesse-par-DSK

Twitter@EmOikonomidis
Η ανάληψη των ηνίων του χαρτοφυλακίου της Οικονομίας στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τον Πιέρ Μοσκοβισί, αντιμετωπίζεται ήδη περίπου ως το… Ιερό Δισκοπότηρο των προσδοκιών για μια μεγάλη στροφή στην πολιτική της τυφλής και αδιέξοδης λιτότητας που έχει επιβάλλει η Γερμανία στο σύνολο της ευρωζώνης.
Ο Σοσιαλιστής πρώην Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, είναι… αυτό ακριβώς. Γάλλος και Σοσιαλιστής. Δηλαδή, προέρχεται από μια χώρα του ταλαιπωρημένου ευρωπαϊκού Νότου, και από μια πολιτική οικογένεια που, στα χαρτιά τουλάχιστον, ενδιαφέρεται περισσότερο για έννοιες όπως η κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη.
Ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι τα περιθώρια αυτονομίας του Μοσκοβισί είναι εκ των πραγμάτων… συζητήσιμα, λόγω και της παρουσίας του θιασώτη της λιτότητας Κατάινεν σε ρόλο αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής ότι μιλάμε για… λάθος Γάλλο, και… λάθος Σοσιαλιστή.
Ο Πιέρ Μοσκοβισί ήταν ο “αντ’ αυτού” του Ντομινίκ Στρος-Καν, την περίοδο πριν έρθουν οι… χειροπέδες, τότε που ο DSK φάνταζε το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το προεδρικό χρίσμα του Σοσιαλιστικού Κόμματος, ίσως και για την ίδια την Προεδρία της Γαλλίας στις εκλογές του 2012.
Στη συνέχεια… μετακόμισε στο στρατόπεδο του Φρανσουά Ολάντ, και επιβραβεύτηκε με τη θέση του Υπουργού Οικονομικών στην πρώτη κυβέρνηση των Σοσιαλιστών μετά τη διπλή αναμέτρηση του 2012, υπό τον (φιλο-Γερμανό) Ζαν-Μαρκ Ερό.
Ενώ βρέθηκε εκτός κυβέρνησης επί πρωθυπουργίας Μανουέλ Βαλς, όταν κρίθηκε από το Προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων ότι ήταν αναγκαία μια στροφή στην οικονομική πολιτική της Γαλλίας.
Ο Πιέρ Μοσκοβισί δεν διαθέτει την επιβλητική πολιτική “σκιά”, ούτε το αντίστοιχο ηγετικό αποτύπωμα για να σταθεί απέναντι στο Βερολίνο και τη Μέρκελ. Ίσως μονάχα ο… ίδιος ο Ντομινίκ Στρος-Καν να μπορούσε να το κάνει.
Ή έστω η Γαλλίδα που βρίσκεται στα ηνία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, και αποτελεί το αντίπαλο δέος της Καγκελαρίου σε αυτή την άτυπη μάχη χαρακωμάτων για το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας.
Μόνο που η Κριστίν Λαγκάρντ… μένει πολύ μακριά από τις Βρυξέλλες.

ysterografa.gr

Η αποστροφή Χαρδούβελη που προκάλεσε αίσθηση

xardouvelis

Ο Γκίκας Χαρδούβελης από το βήμα της Βουλής τόνισε πως αντιλαμβάνεται τις αντιδράσεις για τον ΕΝΦΙΑ, ωστόσο, σημείωσε πως η Ελλάδα έχει αρχίσει να στέκεται στα πόδια της και υπογράμμισε πως «μας διακρίνει η υπευθυνότητα και όχι ο λαϊκισμός και η παροχολογία».
Η τελευταία φράση είναι προφανές πως απαντούσε στις επικρίσεις βουλευτών της συμπολίτευσης στον ΕΝΦΙΑ.
Ο κ. Χαρδούβελης σημείωσε στην ομιλία του: «Αντιλαμβάνομαι πλήρως τις αντιδράσεις των πολιτών στα λάθη. Από την πρώτη στιγμή που προσωπικά τα εντόπισα, προχωρήσαμε σε αλλαγές.  Αυτό κάνουμε και σήμερα.  Διορθώνουμε λάθη και αποκαθιστούμε αδικίες.   Συγχρόνως, όμως, προχωρούμε και σε περαιτέρω φοροελαφρύνσεις, που δεν υπήρχαν στον αρχικό Νόμο.
Αντιλαμβάνομαι και την πίεση που αισθάνονται οι βουλευτές της Συμπολίτευσης», συνέχισε ο υπουργός των Οικονομικών αναφερόμενος στο επεισόδιο με την κυρία Καραμανλή.
«Σέβομαι το καθήκον τους  να μεταφέρουν σ’ αυτή την αίθουσα τα αιτήματα συμπολιτών μας και μάλιστα σε μια πολύ δύσκολη, σε μια πολύ σκληρή περίοδο, όπως αυτή που διανύουμε τα τελευταία χρόνια», τόνισε ο ΥΠΟΙΚ και πρόσθεσε:
«Οφείλω, όμως να πω ότι τώρα που το Πρόγραμμα φτάνει στο τέλος του, τώρα που αρχίζουμε να πατάμε στα πόδια μας, με λιγότερες εξαρτήσεις και δεσμεύσεις, ο δικός μου ρόλος, και είμαι σίγουρος και των βουλευτών που στηρίζουν την κυβέρνηση, είναι να διαφυλάξουμε την πορεία της ελληνικής οικονομίας, της ελληνικής κοινωνίας και της χώρας προς την έξοδο από την κρίση».
Τέλος, σημείωσε πως το οικονομικό επιτελείο έχει καθήκον να κάνει ό,τι πρέπει για τους πολλούς: «Να κάνουμε το σωστό και αναγκαίο για τη χώρα, για τους πολλούς που πιέζονται, για τους πολλούς που έχουν υπάρξει θύματα της πρωτοφανούς κρίσης που πέρασε η Ελλάδα, αλλά δεν θέλουν οι θυσίες τους να πάνε χαμένες. Αυτό είναι το καθήκον μας.
Είναι πεποίθησή μου ότι κάνουμε το σωστό και αναγκαίο για τη χώρα. Μας διακρίνει η υπευθυνότητα και όχι ο λαϊκισμός και η παροχολογία, που δεν απαντά στο ερώτημα πού θα βρεθούν οι πόροι».

Η απορία της Κοππά για τον Μοσκοβισί στο Twitter

Marilena-Koppa
Tον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter χρησιμοποίησε η πρώην ευρωβουλευτής Μαριλένα Κοππά, για να διατυπώσει μια απορία της, αναφορικά με τον διορισμό του Πιέρ Μοσκοβισί στη θέση του νέου Επιτρόπου Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
“Ο σοσιαλιστής Μοσκοβισί, νεος Επιτροπος Οικονομικών, μπορεί να αλλάξει ή να απηρεασει τη νεοφιλελευθερη συνταγη;
Οψόμεθα…”, αναρωτήθηκε η Μαριλένα Κοππά στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter

ysterografa.gr

ΥΠΟΙΚ: Στα 80 λεπτά η τιμή του πετρελαίου με το επίδομα θέρμανσης

  • 0


Στα επίπεδα του 0,80 ευρώ/λτ. θα κινηθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης για κάθε νοικοκυριό που δικαιούται το επίδομα, ενώ η λιανική τιμή πώλησης θα υποχωρήσει στα επίπεδα του 1,150 ευρώ/λτ. τον Οκτώβριο, από τα 1,259 ευρώ/λτ. που είχε διαμορφωθεί τον Απρίλιο του 2014, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, σχετικά με την προβλεπόμενη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.
Το μέτρο που υιοθετήθηκε το Νοέμβριο του 2011, όπως αναφέρει το γραφείο Τύπου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, απέδειξε ότι υπήρξε «οικονομικά αναποτελεσματικό και κοινωνικά άδικο», ενώ «η συμβολή του στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου ήταν περιορισμένη και δεν οδήγησε σε αύξηση των δημοσίων εσόδων».

Το πιο σημαντικό ψήφισμα που κάναμε ποτέ

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,



Μας μένουν λίγες μέρες για να παραδώσουμε στην έκτακτη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή το μεγαλύτερο ψήφισμα που έγινε ποτέ για να απαιτήσουμε έναν κόσμο που θα τροφοδοτείται από 100% καθαρή ενέργεια. Ο αριθμός των υπογραφών θα διαβαστεί μπροστά σε όλους τους παγκόσμιους ηγέτες κατά τη διάρκεια της συνόδου! Υπόγραψε το ψήφισμα ΣΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ με ένα κλικ!


SIGN THE PETITION
Μπορώ να πω με βεβαιότητα πως αυτή είναι η πιο σημαντική ψηφοφορία που κάναμε ποτέ.

Συγνώμη για το λεξιλόγιο, αλλά ένας κορυφαίος επιστήμονας μόλις μας προειδοποίησε ότι «τη γαμ*σαμε» αν η υπερθέρμανση του πλανήτη απελευθερώσει τις τεράστιες ποσότητες μεθανίου της αρκτικής τούνδρας. Ο ΟΗΕ γνωρίζει πολύ καλά πως αυτή είναι απλά μία απ’τις πολλές καταστροφικές κλιματικές απειλές που αντιμετωπίζουμε και γι’αυτό κάλεσε τους παγκόσμιους ηγέτες στη Νέα Υόρκη σε μια σύνοδο κορυφής εκτάκτου ανάγκης.

Εκατοντάδες χιλιάδες από εμάς θα κατέβουμε σε δρόμους και πλατείες του κόσμου στη μεγάλη Πορεία των Λαών για το Κλίμα που θα γίνει λίγο πριν τη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ. Ας παραδώσουμε λοιπόν την ίδια μέρα και το μεγαλύτερο ψήφισμα που έκανε ποτέ το Avaaz για να απαιτήσουμε τη μία και μόνη λύση: τη μετάβαση σε μια φάση όπου ο κόσμος μας θα τροφοδοτείται με 100% καθαρή ενέργεια. Κάνε κλικ εδώ για να υπογράψεις το ψήφισμα με ένα κλικ και διάδωσέ το στους πάντες:

https://secure.avaaz.org/el/100_clean_final/?bcwfShb&signup=1&cl=5775057585&v=44969

Αυτό είναι το ψήφισμα:

Πελοπίδας Ι. Καλλίρης Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας: καλή και δημιουργική σχολική χρονιά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί μια καινούρια προσπάθεια με την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Στη δύσκολη αυτή περίοδο για τη χώρα μας η επένδυση στη μάθηση και τη γνώση είναι η μόνη ελπίδα για το μέλλον του τόπου μας .
Εύχομαι από καρδίας καλή και δημιουργική σχολική χρονιά , τόσο στους μαθητές , όσο και στους γονείς που στηρίζουν με κόπο αυτή τη προσπάθεια των παιδιών τους.
Στους εκπαιδευτικούς μας δύναμη και επίμονη για να ανταπεξέλθουν στον δύσκολο και πολύπλευρο ρόλο τους.
 Θέλω όλοι να γνωρίζετε ότι η περιφέρεια Πελοποννήσου και η Π.Ε Κορινθίας θα είναι αρωγοί σ αυτήν σας την προσπάθεια τη νέα σχολική χρονιά.

 Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας
 Πελοπίδας Ι. Καλλίρης

Από την “ώρα ΠΑΣΟΚ” στην… “ώρα Κουβέλη”

Fotis-Kouvelis

Η σημερινή συνέντευξη Τύπου του Φώτη Κουβέλη στη Θεσσαλονίκη, στο περιθώριο της ΔΕΘ, επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κινείται με τους δικούς του ρυθμούς. Και έχει συγκεκριμένη προσέγγιση των πραγμάτων, ίσως και διαφορετική από εκείνη στην κατεύθυνση της οποίας δείχνει η τρέχουσα πραγματικότητα.
“Όλα στην ώρα τους”, ήταν η πιο χαρακτηριστική αποστροφή του Φώτη Κουβέλη, που θύμισε έντονα την… ώρα ΠΑΣΟΚ, η οποία είχε καθιερωθεί επί σειρά πολλών ετών στην ελληνική πολιτική σκηνή.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του για την Προεδρία της Δημοκρατίας, δεν ξεκαθάρισε τις προθέσεις του, συνέδεσε τις πολιτικές εξελίξεις και τη δική του στάση με την αλλαγή πορείας και προσανατολισμού από την πλευρά της κυβέρνησης, και άφησε αιχμές για όσους εγκατέλειψαν τη ΔΗΜΑΡ, με τελευταίο και πλέον ηχηρό παράδειγμα τον Σπύρο Λυκούδη.

υστερογραφα

Σαμαράς: Δείγμα εμπιστοσύνης στην Ελλάδα

Σαμαράς: Επιβράβευση το χαρτοφυλάκιο του Αβραμόπουλου
Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έκανε την παρακάτω δήλωση, μετά την ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπό τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, και την ανάληψη του χαρτοφυλακίου των Εσωτερικών Υποθέσεων και της Μετανάστευσης από τον Έλληνα Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο:
“Εξαιρετικά τιμητική για την Ελλάδα, σημαντικό δείγμα εμπιστοσύνης στη χώρα μας εκ μέρους του φίλου Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, είναι η απόφασή του να εμπιστευθεί στην πατρίδα μας ένα από τα πιο κρίσιμα χαρτοφυλάκια.
Ο Έλληνας Επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων, ένα εντελώς νέο χαρτοφυλάκιο που δημιουργήθηκε από την αρχή, προκειμένου να υπογραμμιστεί η ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στις ευρωπαϊκές πολιτικές μετανάστευσης.
Η αναγνώριση της ανάγκης να αντιμετωπιστεί η παράνομη μετανάστευση υπήρξε πάντοτε στις προτεραιότητες της Ελληνικής Κυβέρνησης.
Το χαρτοφυλάκιο που αναλαμβάνει ο Έλληνας Επίτροπος αποτελεί επιβράβευση μιας πολύχρονης και επίπονης προσπάθειας, ώστε να αναληφθεί κεντρική ευρωπαϊκή δράση που θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα.
Στον Έλληνα Επίτροπο, στο σύνολο της Επιτροπής και βεβαίως στον φίλο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ εύχομαι δύναμη και καλή επιτυχία στο δύσκολο και με πολλές προκλήσεις έργο που αναλαμβάνουν, προς όφελος των λαών της Ευρώπης”.

Και επίσημα Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης ο Αβραμόπουλος

Dimitris-Avramopoulos

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ανακοινώθηκε και επισήμως το μεσημέρι της Τετάρτης από τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ως ο νέος Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,  για την περίοδο 2014-2019.
. Επίσης ο επίτροπος της Κύπρου, Χρήστος Στυλιανίδης, αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο της Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων.
Αντιπρόεδροι της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής ορίστηκαν οι: Φρανς Τίμερμανς, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, Αλένκα Μπράτουσεκ, Γίρκι Κατάινεν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, Άντρους Άνσλπ.
Ο Φρανς Τίμερμανς ορίστηκε πρώτος αντιπρόεδρος, ενώ επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διπλωματίας θα είναι η Ιταλίδα Φεντερίκα Μογκερίνι.
Εκπρόσωπος της Επιτροπής ορίστηκε ο Έλληνας Μαργαρίτης Σχινάς.

Αναλυτικά, τα μέλη της Επιτροπής:
Πολωνία Εζμπιέτα Μπιεκόβσκα – Εσωτερικής Αγοράς και Βιομηχανίας
Σουηδία Σεσίλια Μάλμστρομ- Εμπορίου
Ουγγαρία Τίμπρος Ναβράσκικς- Παιδείας και Πολιτισμού
Ελλάδα Δημήτρης Αβραμόπουλος- Μετανάστευση, Δικαιώματα και Εσωτερικές Υποθέσεις
Κροατία Νέβαν Μιμικά- Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης
Ιρλανδία Φιλ Χόγκαν – Αγροτικής Ανάπτυξης
Μάλτα Καρμένου Βέλα- Περιβάλλοντος και Θαλασσίων Υποθέσεων
Γερμανία Γκίντερ Έτινγκερ- Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας
Γαλλία Πιερ Μοσκοβισί – Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων
Δανία Μαργκρέτ Βέσταγκερ- Ανταγωνισμού
Πορτογαλία Κάρος Μοέδας- Έρευνας, Επιστήμης και Καινοτομίας
Ηνωμένο Βασίλειο Τζόναθαν Χιλ- Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και Αγορών
Τσεχία Βέρα Τζουρόβα – Δικαιοσύνης και Ισότητας
Κύπρος Χρίστος Στυλιανίδης- Ανθρωπιστικής Βοήθειας
Ρουμανία Κορίνα Κρέτου- Περιφερειακής Πολιτικής
Βέλγιο Μαριάν Τίσεν- Απασχόλησης και Κοινωνικών Σχέσεων
Σλοβακία Μάρος Σέβκοβιτς- Μεταφορών
Αυστρία Γιοχάνες Χαν – Πολιτικής “γειτονιάς”
Λιθουανία Βίτενισ Αντριουκάτις- Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων.
Ισπανία Μιγκέλ Άριας Κάνετε – Κλιματικής Αλλαγής και Ενέργειας

Ξαφνικό... δωράκι από UEFA! Κέρδη για τις ελληνικές ομάδες

Ξαφνικό... δωράκι από UEFA! Κέρδη για τις ελληνικές ομάδες
 Ευχάριστα νέα προέκυψαν από τη συνεδρίαση της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων, για όσες ομάδες συμμετείχαν στις περσινές ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς η UEFA θα μοιράσει σε αυτές τα χρήματα από τις τιμωρίες των Παρί Σεν Ζερμέν  και Μάντσεστερ Σίτι.
Η UEFA έχει τιμωρήσει τους πρωταθλητές Αγγλίας και Γαλλίας από 60 εκατ. ευρώ αφού είχαν παραβιάσει τους κανονισμούς για το Financial Fair Play. Σε μικρότερο βαθμό είχαν τιμωρηθεί και οι Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Ρούμπιν Καζάν, Ανζί, Γαλατασαράι, Μπούρσασπορ, Τράμπζονσπορ και Λέφσκι Σόφιας.
 Εδώ όμως έρχονται πλέον τα ευχάριστα για τους συλλόγους που αγωνίστηκαν την περασμένη σεζόν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αφού από τη συνεδρίαση της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων προέκυψε πως τα χρήματα αυτά θα καταλήγουν στους συλλόγους.

Εφόσον Σίτι και Παρί συνετιστούν, τότε η τιμωρία θα πέσει στα 24 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν ως εκ τούτου στους 70 συλλόγους που αγωνίστηκαν στις περσινές διοργανώσεις του Champions League και του Europa League.

Αυτές οι ομάδες θα βάλουν στα ταμεία τους 265.000 ευρώ και τα υπόλοιπα θα μοιραστούν ισόποσα στους συλλόγους που αποκλείστηκαν από τις προκριματικές φάσεις.

Οι ελληνικές ομάδες που βγαίνουν οικονομικά οφελημένες είναι ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, αλλά και οι Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος και Skoda Ξάνθη, που έπαιξαν στα προκριματικά του Europa League

Κακός χαμός στη Βουλή για τον ΕΝΦΙΑ! - Ποιοι θα καταψηφίσουν την τροπολογία

Κακός χαμός στη Βουλή για τον ΕΝΦΙΑ! - Ποιοι θα καταψηφίσουν την τροπολογία
 Έντονες είναι οι αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της αντιπολίτευσης για την τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για τον ΕΝΦΙΑ, η ψήφιση της οποίας αναβλήθηκε για αύριο, Πέμπτη. 
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σηφουνάκης, δήλωσε ότι θα την καταψηφίσει γιατί δεν θέλει όπως είπε, να συνηγορήσει στη συνέχιση μιας εξόφθαλμης αδικίας.
"Για δεύτερη φορά δεν θα συναινέσω σε αλλαγές που δεν λύνουν το πρόβλημα και εν τέλει δημιουργούν και δικαίως, ένα αίσθημα εμπαιγμού σε χιλιάδες φορολογούμενους. Δεν ξέρω αν θα φτάσω στο σημείο να αναπολήσω το "ΕΤΗΔΕ", όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη συνέντευξή του στη ΔΕΘ, αλλά δεν θα συνηγορήσω στη συνέχιση μιας εξόφθαλμης αδικίας", τόνισε ο κ. Σηφουνάκης.

Καραμανλή για το "να πάει να γα... ο Χαρδούβελης": Παραφέρθηκα αλλά...

Καραμανλή για το `να πάει να γα... ο Χαρδούβελης`: Παραφέρθηκα αλλά...
 Σάλο έχει προκαλέσει η ένταση και τα "γαλλικά" της Άννας Καραμανλή κατά του Γκίκα Χαρδούβελη με αφορμή τον ΕΝΦΙΑ. Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας "απολογήθηκε" μέσω twitter.
Το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή όλοι έμειναν άναυδοι όταν είδαν την Άννα Καραμανλή να ξεσπά και με δάκρυα στα μάτια να επιτίθεται φραστικά στον σύμβουλο του υπουργού Οικονομικών, Γ. Θεοδωρακόπουλο.

«Μας έχετε καταστρέψει, δεν μπορούμε να βγούμε στον κόσμο, το μόνο που μας έχει μείνει είναι η αξιοπρέπεια μας. Είναι ντροπή όλα αυτά που έχετε κάνει και να πάτε να τα πείτε στον Χαρδούβελη. Έλεος πια, να πείτε στον Χαρδούβελη να πάει να γ...», είπε ωρυόμενη η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Μπακογιάννης: Μάστιγα τα διόδια. Αυτή η ιστορία δεν πάει άλλο, φτάνει πια

Ως μάστιγα για τη Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο χαρακτηρίζει τα διόδια, ο νέος Περιφερειάρχης της Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.

Με αφορμή την ανακοίνωση για την λειτουργία των πλευρικών σταθμών διοδίων Μώλου και Μπράλου από την εταιρεία «ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΔΟΣ», ο κ. Μπακογιάννης εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία τονίζει μεταξύ άλλων ότι «αυτή τη στιγμή προέχει να δώσουμε όλοι μαζί αυτή τη μάχη.
Πέρα και πάνω από κόμματα και ιδεολογίες, οφείλουμε να είμαστε όλοι μία γροθιά και να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους πάντες: Αυτή η ιστορία δεν πάει άλλο. Ως εδώ».
Αναλυτικά η ανακοίνωση του περιφερειάρχη:

«Η υπόθεση των διοδίων έχει εξελιχθεί σε πραγματική μάστιγα για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Οι χθεσινοβραδινές βεβιασμένες και πρόχειρες κινήσεις, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα κυριολεκτικά να ασφυκτιούν δύο μοναδικά πολιτιστικά μνημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, το Μνημείο του Αθανασίου Διάκου στην Αλαμάνα και ο ιστορικός χώρος των Θερμοπυλών, είναι ανεπίτρεπτες και πραγματικά απαράδεκτες. Επιπρόσθετα αντιβαίνουν και στην κοινή λογική.

Εμείς, όπως ξέρετε, έχουμε εκφράσει πολλές φορές, ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές την άποψή μας για το συγκεκριμένο θέμα. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διερευνά νομικά το ζήτημα για να δει ποια είναι τα εργαλεία τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας για να δώσουμε μία απάντηση. Μία απάντηση εκ μέρους όλου του λαού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, εκ μέρους και των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων. Αυτή τη στιγμή προέχει να δώσουμε όλοι μαζί αυτή τη μάχη. Πέρα και πάνω από κόμματα και ιδεολογίες, οφείλουμε να είμαστε όλοι μία γροθιά και να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους πάντες: Αυτή η ιστορία δεν πάει άλλο. Ως εδώ».

Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Τετάρτης συνεδριάζει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων για τις εξελίξεις στα διόδια.

Πηγή: lamiareport.gr

airetos.gr

Ξέσπασμα του Μητροπολίτη Φθιώτιδας για τα διόδια

Mitropolitis-Fthiotidos-Nikolaos

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Νικόλαος έκανε την παρακάτω δήλωση για το θέμα των διοδίων:
Πηγή: www.romfea.gr
“Μαζί με τη φωνή διαμαρτυρίας των φορέων της Φθιώτιδος και του λαού για την αύξηση των διοδίων και την απαράδεκτη καθημερινή φορολόγηση στην διακίνηση των πολιτών, ενώνω και τη δική μου φωνή ως εκπροσώπου του Ιερού Κλήρου και του λαού και καταθέτω την αγανάκτηση όλων μας για την άσπλαχνη και παράλογη μεταχείριση εκ μέρους της πολιτείας των διερχομένων δια της εθνικής οδού αλλά κυρίως των κατοίκων της περιοχής μας, οι οποίοι καταδικάζονται σε αναγκαστικό περιορισμό των κινήσεών τους και σε ουσιαστική απομόνωση από το κέντρο.
Αγωνισθήκαμε μέχρις εσχάτων να γίνει το πέταλο του Μαλιακού, το οποίο εκμηδένισε τα τροχαία ατυχήματα. Τώρα το ίδιο το κράτος ουσιαστικά το αχρηστεύει και μας αναγκάζει να επιλέξωμε τους παράπλευρους δρόμους, που εκ της κατασκευής τους έχουν μεγάλη επικινδυνότητα.
Ξεχάσαμε τις ομαδικές κηδείες και τα τραγικά θύματα, που έβαφαν καθημερινά με το αίμα τους την άσφαλτο; Αυτό το αγαθό της ασφάλειας των εποχουμένων είναι για τους ολίγους; Δεν αφορά στο λαό;
Είναι απαράδεκτο μέσα στον ίδιο Νομό να λειτουργούν 4 διόδια. Και ακατανόητο επί πλέον να υπάρχουν διόδια και στους παραπλεύρους οδούς.
Αυτοί που σχεδιάζουν και αποφασίζουν δεν έχουν ψυχή, να κατανοήσουν τον οικονομικό βρόχο, που σφίγγει το λαιμό του πτωχού λαού;
Ακούσθηκε, ότι κάποιος κυβερνητικός είπε, ότι αν θέλουμε να έχουμε ασφαλή διέλευση πρέπει να πληρώσουμε.
Και εκείνοι, που δεν έχουν να πληρώσουν, πρέπει να κινδυνεύουν να σκοτωθούν στους στενούς παραπλεύρους δρόμους, τους οποίους οι νταλίκες έχουν κυριολεκτικά κατασκάψει;
Ως Ποιμενάρχης της Φθιώτιδος, που μαζί με όλους τους φορείς διεκδικήσαμε και επιτύχαμε την κατασκευή του εθνικού δρόμου του πετάλου του Μαλιακού, κάνω έκκληση προ τους αρμόδιους να ακούσουν τη φωνή του λαού και από κοινού με τους φορείς να βρουν την δικαιότερη λύση του οξυτάτου τούτου προβλήματος.
Είναι άστοχο και επιζήμιο για το κράτος σε μια δύσκολη περίοδο, όπως η σημερινή, να προσθέτει στην σωρεία των προβλημάτων του λαού άλλα προβλήματα, τα οποία υπερβαίνουν τις αντοχές του”.

Η απίθανη ιστορία του συζύγου βουλευτού της ΔΗΜΑΡ με το πλαστό πτυχίο από το LSE!- Δίδασκε στο ΕΚΔΔΑ & δήλωνε ότι εργάζεται στο «πτωχό Δημόσιο» (φωτο)

O σύζυγος της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ στη Β΄ Πειραιά και υποψήφιας περιφερειάρχη Αττικής Μαρίας Γιαννακάκη, Κώστας Γασπαρινάτος είναι ο δημοτικός υπάλληλος που εντoπίστηκε με πλαστό πτυχίο. To παραδέχεται και η ίδια η βουλευτής, η οποία, μετά την αποκάλυψη της aftodioikisi.gr, σε δήλωσή της τονίζει ότι είχε άγνοια για το πλαστό πτυχίο, ζητώντας ο σύζυγός της να υποστεί τις προβλεπόμενες από το νόμο συνέπειες. 
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, όλα ξεκίνησαν όταν...

Ο Μπαλτάκος… απουσίαζε τόσα χρόνια από τη χώρα;

Takis-Baltakos

Η δημόσια ρητορική αλλά και η παρασκηνιακή κινητικότητα την οποία έχει αναπτύξει ο Τάκης Μπαλτάκος μετά την αποπομπή του από το αξίωμα του Γενικού Γραμματέα της κυβέρνησης, ως αποτέλεσμα του “Κασιδιάρης gate”, επιβεβαιώνει τη διάψευση των μύθων, αλλά και εξηγεί τις συστημικές παθογένειες που οδήγησαν την Ελλάδα στη σημερινή κρίση.
Ο γνωστός δικηγόρος επιμένει να ομιλεί περί “δεξιάς στροφής” της Νέας Δημοκρατίας, επιδεικνύοντας κοντόφθαλμη αντίληψη περί της πολιτικής πραγματικότητας και των πολιτικών συσχετισμών, των νέων ισορροπιών που έχουν διαμορφωθεί στην κοινωνία λόγω της εθνικής πληγής του Μνημονίου, αλλά και προσπερνώντας με… ευκολία την πρόσφατη Ιστορία.
Μιλώντας για παράδειγμα σήμερα στο ραδιόφωνο των “Παραπολιτικών”, ο άλλοτε πανίσχυρος Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης προέβλεψε ότι η Νέα Δημοκρατία θα συρρικνωθεί σε μονοψήφια ποσοστά, και η Χρυσή Αυγή θα επελαύνει, στην περίπτωση που ο Αντώνης Σαμαράς ακολουθεί μετριοπαθείς στρατηγικές, με στόχευση στον μεσαίο χώρο και το κοινωνικό κέντρο, αντί να πάει… δεξιότερα.
Ο Τάκης Μπαλτάκος μοιάζει να… απουσίαζε για χρόνια από τη χώρα, καθώς προσπερνάει το γεγονός ότι για περίπου μια δεκαετία, μετά το 2000, η Νέα Δημοκρατία κυριάρχησε πολιτικά χάρη στη στρατηγική του μεσαίου χώρου που υιοθέτησε και ακολούθησε ο Κώστας Καραμανλής.
Καταφέρνοντας να διευρύνει τα πολιτικά σύνορα της Κεντροδεξιάς, διαμορφώνοντας μια πλατιά κοινωνική συμμαχία, που αριθμούσε εκατομμύρια πολιτών, πολύ περισσότερων από εκείνους που έφτασαν στις κάλπες τόσο στις εθνικές εκλογές του 2012, όσο και στις πρόσφατες ευρωεκλογές του Μαϊου του 2014.
Και καθόλη τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας, ούτε Χρυσή Αυγή μας ταλαιπωρούσε, ούτε τα λοιπά άκρα και οι ακρότητες που τα συνοδεύουν, σεργιάνιζαν στον δημόσιο βίο.

ysterografa.gr

Γερμανική «ακτινογραφία» στους ΟΤΑ – Τι περιλαμβάνει το ερωτηματολόγιο Φούχτελ προς τους αιρετούς

«Διευθύνσεις και… ονόματα» ζητάει να συμπληρωθούν εν ολίγοις, το 8σελιδο ερωτηματολόγιο που εστάλη σε δήμους και περιφέρειες της χώρας από την «Ελληνογερμανική Συνέλευση». Το έντυπο θέτει ερωτημάτα για τα πλήρη περιουσιακά στοιχεία του κάθε Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τις υποδομές που διαθέτει, καθώς και την κοινωνική κατάσταση και μάλιστα με λεπτομέρειες ακόμη και για την «ακτινογραφία» του (π.χ. μετανάστες και Ρομά).
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ερωτηματολόγιο υπάρχει συγκεκριμένη ενότητα για τα απορρίμματα και τη διαχείρισή τους. Ζητούνται απαντήσεις για το ποια είναι τα αστικά, ποια τα ανακυκλώσιμα, τα μπάζα και τα ογκώδη απορρίμματα ερωτώνται οι Περιφερειάρχες και οι Δήμαρχοι.
Οι πρώτες αντιδράσεις από πλευράς εργαζομένων είναι ήδη σφοδρές. Το ερωτηματόλογιο ήρθε στη δημοσιότητα μέσω ανακοίνωσης της ΠΟΕ-ΟΤΑ (βλ. εδώ)

aftodioikisi.gr

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ (όλες οι αλλαγές)

Έκπτωση 20% για τα κενά μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα σε όλη τη διάρκεια του 2013 προβλέπει η ρύθμιση με τις διορθώσεις για τον ΕΝΦΙΑ που απεστάλη στα κόμματα και κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ της Τρίτης.
Συνεπώς, εάν ένα ακίνητο ήταν ενοικιασμένο για κάποιο διάστημα εντός του 2013, ο ιδιοκτήτης του δεν δικαιούται την έκπτωση.
Το ποσοστό της έκπτωσης οριστικοποιήθηκε χθες σε σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη με τον υφυπουργό Οικονομικών Γ.Μαυραγάνη και τη γ.γ Δημοσίων Εσόδων Κατ. Σαββαΐδου.
Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση «προκειμένου κατά το έτος 2014 να ελαφρυνθούν φυσικά πρόσωπα που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος και έχουν δικαιώματα επί κύριων χώρων κατοικιών, μονοκατοικιών, διαμερισμάτων και επαγγελματικών στεγών, τα οποία παρέμειναν καθ’ όλη τη διάρκεια του προηγούμενου έτους (2013) κενά και ουδόλως κατά το έτος αυτό ηλεκτροδοτήθηκαν, προβλέπεται ότι ο προκύπτον φόρος (κύριος και συμπληρωματικός) μειώνεται κατά 20%. Είναι αυτονόητο, ότι η διάταξη αυτή αφορά αποκλειστικά τα ανωτέρω κτίσματα τα οποία έχουν αποπερατωθεί και ηλεκτροδοτηθεί, πλην, όμως, καθ’ όλο το έτος 2013, παρέμειναν κενά και δεν ηλεκτροδοτήθηκαν. Αυτονόητα, για τα ακίνητα της κατηγορίας αυτής δεν μπορεί να εφαρμοστεί ο Συντελεστής Ημιτελών Κτισμάτων».
Επίσης, στη ρύθμιση «κλειδώνουν» οι έξι δόσεις για την καταβολή των δόσεων, με πρώτη πληρωμή ώς τις 30 Σεπτεμβρίου 2014 και τελευταία στις 28 Φεβρουαρίου 2015.
Για τους οικισμούς εκτός αντικειμενικών αξιών ορίζεται ότι «εφόσον οικόπεδο βρίσκεται σε περιοχή, στην οποία δεν εφαρμόζεται το σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού αξίας ακινήτων, τόσο η μοναδιαία αξία του οικοπέδου ανά τετραγωνικό μέτρο για τον υπολογισμό του κύριου φόρου των υποκείμενων σε ΕΝ.Φ.Ι.Α., όσο και η φορολογητέα αξία για τον υπολογισμό του συμπληρωματικού φόρου των υποκείμενων σε ΕΝ.Φ.Ι.Α., δεν μπορεί να υπερβαίνει την τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο, με βάση την οποία υπολογίσθηκε ο φόρος ακίνητης περιουσίας φυσικών προσώπων κατά το έτος 2013».

Εύα Αντωνοπούλου: Ποιο τρελό μυαλό σκέφτηκε τους περιορισμούς στο τεστ ΠΑΠ;

Eva-Antonopoulou
Πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η υπουργική απόφαση, η οποία θέτει όρια και προϋποθέσεις για τη διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων βάσει κατευθυντήριων οδηγιών που ισχύουν σε άλλα κράτη.
Για παράδειγμα, σύμφωνα με την απόφαση, η διενέργεια του τεστ ΠΑΠ δεν ενδείκνυται πλέον σε γυναίκες κάτω των 21 ετών και σε όσες είναι πάνω από 65 με αρνητικούς προηγούμενους ελέγχους και θα διενεργείται ανά τριετία στις ηλικίες από 21 έως 65 ετών.
Η συγκεκριμένη απόφαση μπήκε στο στόχαστρο της Εύας Αντωνοπούλου, η οποία έκανε ένα αιχμηρό σχόλιο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter:
«Ποιο τρελό μυαλό σκέφτηκε να μην καλύπτεται το τεστ παπ σε γυναίκες κάτω από 21 και άνω των 65;» αναρωτήθηκε συγκεκριμένα η παρουσιάστρια του ΣΚΑΪ.

ysterografa.gr

Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση Δημοτικής Κοινότητας Λουτρακίου-Περαχώρας



                 EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
                 ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                                           Λουτράκι  10/09/14
                               ΔΗΜΟΣ                                                                                                  Αρ.Πρωτ. 19598
    ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ- ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-  ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ                                

          ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

       ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ

Δ/νση:      Ιάσoνος 1, 20300 Λουτράκι                                    

Τηλ:         2744360112
Φαξ:         2744067978
E-mail:     info@loutraki.gr             

      
Θ Ε Μ Α  :  "Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση
Δημοτικής Κοινότητας Λουτρακίου-Περαχώρας".

            Παρακαλούμε όπως προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως) την   16η    Σεπτεμβρίου   2014, ημέρα ΤΡΙΤΗ  και ώρα 18:30 για συζήτηση και λήψη Απόφασης στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

1.                        Χορήγηση ή μη άδειας και παράτασης ωραρίου, λειτουργίας μουσικών οργάνων τριετούς διάρκειας, εντός του καταστήματος Υ.Ε.-ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ-ΜΠΑΡ που λειτουργεί εντός του ξενοδοχείου ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ της «ΛΟΓΟΘΕΤΗ Ι.-ΧΑΤΖΗΣΤΑΥΡΑΚΗΣ Ν. Ο.Ε.», το οποίο λειτουργεί στην οδό Ελ. Βενιζέλου 12, στο Λουτράκι.
2.                        Χορήγηση ή μη προέγκρισης εγκατάστασης , θερινού κινηματογράφου  (ΗΛΕΚΤΡΑ) , 160 θέσεων, της « ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ & ΜΑΡΙΑ ΔΡΙΤΣΑ Ο.Ε.» επί της οδού Γ. Λέκκα 9 στο Ο.Τ. 104, στο Λουτράκι.
3.                        Χορήγηση ή μη προέγκρισης άδειας ίδρυσης καταστήματος ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ & ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ ( Ζεστής ή κρύας κουζίνας-ΟΒΕΛΙΣΤΗΡΙΟ) της ΝΕΑΝΙΔΗ ΣΒΕΛΤΑΝΑΣ το οποίο βρίσκεται επί της οδού Λ.Κατσώνη 7 , Ο.Τ. 90, στο Λουτράκι.
4.                        Χορήγηση ή μη προέγκρισης άδειας ίδρυσης καταστήματος ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ καθώς και ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ κατά κύριο λόγο οινοπνευματωδών ποτών ( ΚΑΦΕ-ΜΠΑΡ) του ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ το οποίο βρίσκεται επί της Αγ.Ιωάννου 5, Ο.Τ. 12, στο Λουτράκι.
5.                        Χορήγηση ή μη άδειας και παράτασης ωραρίου, λειτουργίας μουσικών οργάνων τριετούς διάρκειας για το κατάστημα ΚΑΦΕ-ΜΠΑΡ της ΜΟΣΧΟΥ ΝΙΚΗΣ , το οποίο λειτουργεί επί των οδών Δαμασκηνού 12 & Ποσειδώνος, στο Λουτράκι.
6.                        Χορήγηση ή μη άδειας και παράτασης ωραρίου, λειτουργίας μουσικών οργάνων τριετούς διάρκειας για το κατάστημα ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ-ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ, του ΜΕΛΕΤΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ,το οποίο λειτουργεί επί της οδού Ποσειδώνος 78, στο Λουτράκι.
7.                        Χορήγηση ή μη άδειας και παράτασης ωραρίου, λειτουργίας μουσικών οργάνων τριετούς διάρκειας για το κατάστημα ΣΤΕΓΑΣΜΕΝΟΣ & ΥΠΑΙΘΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ του ΡΟΥΣΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ το οποίο λειτουργεί εντός του Ξενοδοχείου « ΙΣΘΜΙΑ ΠΡΑΪΜ» , στον Ισθμό Κορίνθου του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων.


8.                        Χορήγηση ή μη άδειας και παράτασης ωραρίου λειτουργίας μουσικών οργάνων τριετούς διάρκειας για το κατάστημα ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ-ΣΝΑΚ ΜΠΑΡ της « Χ.&Β.ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Ο.Ε.», το οποίο λειτουργεί επί της οδού Λ. Ποσειδώνος στο Λουτράκι.
9.                        Χορήγηση ή μη άδειας και παράτασης ωραρίου λειτουργίας μουσικών οργάνων τριετούς διάρκειας για το κατάστημα ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ & ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ-ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ ΕΝΤΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΑΛΥΣΙΔΑΣ GOODYS, της « ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ Ο.Ε.», το οποίο λειτουργεί στην περιοχή του Ισθμού.
10.                    Χορήγηση ή μη προέγκρισης άδειας καταστήματος ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ( ΚΥΛΙΚΕΙΟ), εντός εκπαιδευτικού ιδρύματος, της « ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΖΑΚΟΣ-ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ-ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ Ο.Ε.», το οποίο λειτουργεί στο 4ο χλμ της Π.Ε.Ο. Κορίνθου-Αθηνών, στον Ισθμό.


                                                                                                           H ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                                                                                              ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
 ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ

                                                                                                  ΕΛΕΝΗ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ

ISIS: Νέο Βιετνάμ ή νέο Αφγανιστάν; Ή μήπως ήρθε η ώρα να ξαναγίνει υπερδύναμη η Ρωσία;


Του Φώτη Σαραντόπουλου

Τον Ιούλιο έκανα την πρόβλεψη ότι ο Πόλεμος στην Ουκρανία θα λήξει στον Σεπτέμβριο. Και ότι πριν συμβεί αυτό, Δυτικοί και Ρώσοι θα σκληρύνουν το παιχνίδι, προσπαθώντας να δείξουν στους προστατευόμενούς τους (Ουκρανούς και Ρωσόφονους) ότι προσπάθησαν να τους βοηθήσουν, αλλά ότι η συνέχιση του πολέμου δεν συμφέρει ούτε τους ίδιους. Είχα γράψει τότε ότι Δύση και Ρωσία, έψαχναν με τον τρόπο αυτό, μία «τιμητική έξοδο» (honorary exit) για να βγουν από την μεταξύ τους διαμάχη.

Σήμερα θα κάνω μία ακόμη πιο τολμηρή πρόβλεψη, σε σχέση με την αντιμετώπιση της ISIS.

ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ''ΔΕΞΙΑ'' ΕΛΙΑ



ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΚΟΤΤΑΚΗ

Ήρθε νομίζω η ώρα να μιλήσουμε με διευθύνσεις και ονόματα. Αναφέρομαι στην περίφημη διεύρυνση της ΝΔ η οποία σε αυτή την φάση εξαντλείται στην συζήτηση για την συνεργασία του Γιώργου Καρατζαφέρη με τη ΝΔ ενώ σε επόμενη φάση θα λάβει γενικότερο χαρακτήρα.
Το Μαξίμου μελετά την πιθανότητα να κατέλθει στις εκλογές με την μορφή της σύμπραξης ένα σχήμα που να περιλαμβάνει τη ΝΔ, το ΛΑΟΣ , τη Νέα Μέρα , την Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό, Ανεξάρτητους Βουλευτές και ορισμένα ρετάλια της Δημοκρατικής Αριστεράς.
 Η απάντηση στο ερώτημα που τίθεται τώρα, '' μπορεί ο Καρατζαφέρης να επιστρέψει στη ΝΔ; '' είναι '' ναι '' αλλά όχι με το σκεπτικό που προκρίνει ο ίδιος. Ο ίδιος επιθυμεί την συνεργασία με την μορφή σύμπραξης προφανώς για να μην διαλυθεί το κόμμα του και χάσει την κρατική χρηματοδότηση . Ζητά δέσμευση για υπουργοποίηση ( Άμυνας ) και θεωρεί ότι η καλύτερη πολιτική στρατηγική είναι η σύμπηξη ενός μετώπου εναντίον του Τσίπρα.

Σε λίγο θα μας πουν πως ο τάφος χτίστηκε στον καιρό του Μνημονίου!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Εκεί στην Αμφίπολη, η αρχαιολογική σκαπάνη δεν φέρνει στο φως συνεχώς νέα σημαντικά ευρήματα, που κόβουν την αναπνοή, όπως οι Καρυάτιδες που μόλις αποκαλύφθηκαν.
Δυστυχώς, εκεί στην Αμφίπολη η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στην επιφάνεια – αν και δεν χρειαζόταν να σκάψει και πολύ, είναι γνωστό και άκρως διαδεδομένο το σπορ του διχασμού – και μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία εθνικής ομοψυχίας.
Μιας εθνικής ομοψυχίας που δυστυχώς δεν πέφτει ποτέ θύμα σύλησης.
Όσα και να της κλέψεις, πάντα βρίσκεται εκεί να δηλητηριάζει ακόμη και τις πιο σημαντικές στιγμές του Έθνους.
Δεν πρόλαβε να αποκαλυφθεί η ύπαρξη του μοναδικού αυτού ταφικού μνημείου και άρχισε ένας ορυμαγδός μιζέριας και κακίας.
Σε πρώτη φάση, είχαμε την επίθεση μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού, λίγο πριν από τον Δεκαπενταύγουστο.
Το τι ακούστηκε, δεν λέγεται:

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη μεταφορά των μαθητών ανακοινώνει:




Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σχετικά με το θέμα της μεταφοράς των μαθητών ανακοινώνει:
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε εφαρμογή της ΚΥΑ 24001 του Υπουργείου Εσωτερικών, παράλληλα με τους διεθνείς διαγωνισμούς, και δεδομένων των ασφυκτικών προθεσμιών που αυτή έθεσε, προκήρυξε πρόχειρους διαγωνισμούς ανά Περιφερειακή Ενότητα για τη μεταφορά των μαθητών της σχολικής περιόδου 2014 – 2015 μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2014,προκειμένου να διασφαλίσει την απρόσκοπτη μεταφορά των μαθητών.
Μέριμνα των υπηρεσιών μας για τη σύνταξη των όρων των πρόχειρων διαγωνισμών ήταν η τήρηση του μαθηματικού τύπου που προέβλεπε η σχετική ΚΥΑ και ο εξορθολογισμός του κόστους και των δρομολογίων.
Στις Περιφερειακές Ενότητες Αρκαδίας, Κορινθίας και Αργολίδας οι διαδικασίες των πρόχειρων διαγωνισμών έχουν ολοκληρωθεί σε όλα τα δρομολόγια και υπήρξε θετική ανταπόκριση των δημοσίων μεταφορέων (ΚΤΕΛ, Ταξί, κλπ).
Στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, υπήρξε ανταπόκριση των δημόσιων μεταφορέων και επιλύονται τα προβλήματα σε μικρό αριθμό δρομολογίων που εκκρεμούν.  
Στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας η ανταπόκριση των μεταφορέων με μικρά και μεγάλα λεωφορεία ήταν θετική. Σε ότι αφορά τα δρομολόγια που εκκρεμούν και που θα εκτελούνται με ταξί, εκτιμούμε ότι στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας με τους επαγγελματίες σύντομα και αυτή η διαδικασία θα ολοκληρωθεί.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εκφράζει την ικανοποίησή της για το επίπεδο συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και καλεί όλους να συνδράμουν, ώστε το σύνολο των μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να μετακινηθεί με ασφάλεια.
Απευθύνει τέλος κάλεσμα σε κάποιους που ενδεχομένως δημιουργούν προσκόμματα να σταθούν στο ύψος της ευθύνης τους και να αποφύγουν να προκαλέσουν επιπρόσθετα κοινωνικά προβλήματα σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα.