Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Ο Γιώργος Μπαλταδώρος είναι ο νεκρός πιλότος του Mirage 2000-5 που έπεσε στην Σκύρο


 
Ο Γιώργος Μπαλταδώρος που υπηρετούσε στην 331 Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας είναι ο πιλότος που σκοτώθηκε από την πτώση του Mirage 2000-5 που συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή εννέα ναυτικά μίλια βορειονατολικά της Σκύρου.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός «Epsilon» έχει οικογένεια με τρία παιδιά.
Στην περιοχή που συνετρίβη το μαχητικό αεροσκάφος βρέθηκαν συντρίμμια, η κάσκα του, η μικρή σωστική λέμβος, το κιτ επιβίωσης, καθώς και άλλα στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι ο άτυχος πιλότος για άγνωστο λόγο δεν κατάφερε να εγκαταλείψει το αεροπλάνο.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ημέρα πένθους είναι η σημερινή για την Πολεμική Αεροπορία καθώς ένας ικανός πιλότος με πολλές ώρες πτήσεις χάθηκε πάνω το καθήκον. 
Ο πιλότος του Mirage 2000-5 ήταν ο αρχηγός της ομάδας που το πρωί της Δευτέρας πήραν την εντολή να αναχαιτίσουν τουρκικά αεροσκάφη που είχαν μπει στο FIR Αθηνών. Η επιχείρηση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και το κακό έγινε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες κατά τη επιστροφή τους στην βάση της Σκύρου.
  Στις 12:15 ο πιλότος του δεύτερου μαχητικού ανέφερε στον πύργο ελέγχου ότι ο νούμερο ένα δεν τον ακολουθεί και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες που ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί τους είπε ότι πουθενά στον ορίζοντα δεν είδε αλεξίπτωτο που θα σήμαινε ότι ο πιλότος είχες προλάβει να εκτοξευθεί από την θέση του. Επίσης είναι δεδομένο ότι ο άτυχος πιλότος δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου ώστε να ενημερώσει τον πύργο ελέγχου για πιθανό πρόβλημα που αντιμετώπιζε.
Σημειώνεται ότι το αεροσκάφος ανήκε στην Μοίρα 331 Παντός Καιρύ Θησέας που εδρεύει στην 104 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα. Είχε μετασταθμεύσει στη μονάδα ετοιμότητας της Σκύρου την Μεγάλη Εβδομάδα ως ένα από τα αεροσκάφη επιφυλακής.
Από την στιγμή που οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές και δεν υπήρξε καμία αναφορά για βλάβη άμεσα ξεκίνησαν τα σενάρια συνωμοσίας, ότι δηλαδή το μαχητικό καταρρίφθηκε από τα τούρκικα. Αυτό τόσο από τις ελληνικές όσο και από τις τούρκικες ένοπλες δυνάμεις διαψεύστηκε άμεσα, καθώς τα αεροσκάφη επέστρεφαν από την αποστολή τους η οποία είχε ολοκληρωθεί.
Δεδομένα υπάρχουν πάρα πολλά ερωτηματικά για τα αίτια της τραγωδίας αλλά αυτή την στιγμή αυτό που κυριαρχεί είναι το βαρύ πένθος για έναν πιλότο που χάθηκε πάνω στο καθήκον.


Πόνος στα πλευρά, πλευροδυνία, νευραλγία. Ποιες οι αιτίες και πότε πρέπει να πάτε σε γιατρό; Read more: http://medlabgr.blogspot.com/2015/06/flank-pain.html#ixzz5CRqan2FK

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ασθένειας του Πάρκινσον καθιερώθηκε το 1997 με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ασθένεια Πάρκινσον (EPDA) και την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Ένας πόνος στα πλευρά πέρα από την ενόχληση που μπορεί να προκαλεί μπορεί να υποδηλώνει κάτι πολύ σοβαρό, άρα δεν θα πρέπει να μας αφήσει αδιάφορους.
Ο πόνος στα πλευρά μπορεί να οφείλεται σε αίτια ή καταστάσεις συνήθεις και απλές ή σε σοβαρές και δυνητικά επικίνδυνες για τη ζωή
Για παράδειγμα, μπορεί να είναι το αποτέλεσμα της κακής πέψης, αερίου ή

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΟΥ ΧΩΡΑΙΤΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ 21 ΚΑΙ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Π. ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Α' ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΕΔΕ

Τις εργασίες βελτίωσης της Αίθουσας Ολομέλειας του Κοινοβουλίου επέβλεψε ο Πρόεδρος της Βουλής

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης επισκέφθηκε το εργοτάξιο και ενημερώθηκε για τις επεμβάσεις βελτίωσης και ενίσχυσης της κατασκευής κάλυψης της Αίθουσας Συνεδριάσεων της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου.

Lunch and lecture - ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ "η λειτουργική μικροθρεπτική διατροφή και οι σχέσεις της στην καλύτερη ποιότητα ζωής και στην αποκατάσταση της υγείας" με έμφαση στην πνευματική και σωματική ευεξία.



Τρίπολη, 12 Απριλίου 2018


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πιστεύοντας ακράδαντα ότι η ενδοεπιχειρησιακή επικοινωνία, η διαμόρφωση κατάλληλων εργασιακών σχέσεων και η εξειδικευμένη ενημέρωση αποτελούν τα ¨κλειδιά¨ για την καλύτερη οργάνωση της ευαίσθητης δουλειάς μας και τη δημιουργία ενός καλύτερου πνεύματος συνεργασίας, η Διοίκηση του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ οργάνωσε την Τετάρτη (11/4/18) ειδικά για το προσωπικό του Κέντρου ένα γεύμα που συνδυάστηκε με μια πολλή ενδιαφέρουσα ομιλία ( lunch and lecture ). Θέμα της ομιλίας ήταν: "η λειτουργική μικροθρεπτική διατροφή και οι σχέσεις της στην καλύτερη ποιότητα ζωής και στην αποκατάσταση της υγείας" με έμφαση στην πνευματική και σωματική ευεξία.

Η παραπλάνηση των ψηφοφόρων


Γράφει
Μαριέττα Γιαννάκου
Το ψέμα είναι ίδιον μεγάλου αριθμού ανθρώπων. Συνήθως το χρησιμοποιούν γιατί ωφελούνται από αυτό ή και αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της αλήθειας στις σχέσεις τους με τους άλλους. Εξυπακούεται ότι στην πολιτική το ψέμα, όχι μόνο υπάρχει, αλλά έχει και βαρύτερες συνέπειες λόγω της δημόσιας σφαίρας στην οποία κινούνται τα πολιτικά πρόσωπα και της εμπιστοσύνης που συχνά απολαύουν από τους πολίτες, οι οποίοι εντέλει είναι και ψηφοφόροι. Εξάλλου, το ψέμα στην πολιτική αναπαράγεται με μεγάλη ταχύτητα μέσω του internet, επομένως έχει πολλαπλασιαστικές συνέπειες.
Επειδή, μάλιστα, το αποτύπωμα του δημόσιου λόγου παραμένει για πάντα, οι ασύμβατες μεταξύ τους

Επενδύσεις: Ούτε στο νυχάκι του Σαμαρά ο Τσίπρας


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η τακτική του «μεγάλου ψέματος» παραμένει στο επίκεντρο της στρατηγικής του κ. Τσίπρα. Γι’ αυτό και κατά την ομιλία του στο Λαύριο (31 Μαρτίου, παραμονή πρωταπριλιας), δήλωσε το απίστευτο:
«Μόνο μέσα στη βδομάδα που μας πέρασε, ανακοινώθηκαν τρία μεγάλα επενδυτικά σχέδια που αφορούν την χώρα μας».
Αναφέρθηκε στην επένδυση της Deutsche Telekom για την ανάπτυξη τεχνολογικών δικτύων οπτικών ινών, ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, στην ανακοίνωση της δημιουργίας ενός fund συνολικού ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ, σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στην ανακοίνωση της απόφασης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης να επενδύσουν

Δερβένι (Κορινθιακός κόλπος) live


camera: IXS

ΔΕΡΒΕΝΙ ( κεντρο ) live


camera: Paris