Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023

Καρυά: Το γραφικό, καταπράσινο «Κολοκοτρωνίτσι»

 https://www.travel.gr/wp-content/uploads/webp/2023/02/Karya_04-1536x1006.webp  

Έχοντας ένα όνομα αρκετά κοινό σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, η Καρυά της Αργολίδας ζούσε ήσυχα, μακριά από τα φώτα της τουριστικής δημοσιότητας. Αυτό άλλαξε όμως στις αρχές του 21ου αιώνα, όταν το χωριό επιλέχθηκε για τα εξωτερικά γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς «Το Καφέ της Χαράς», η οποία αναδείχθηκε στα δημοφιλέστερα και πιο αγαπητά κωμικά σίριαλ της εποχής.

Από τότε, λοιπόν, πολλοί αναρωτήθηκαν πού βρισκόταν στην πραγματικότητα το θρυλικό «Κολοκοτρωνίτσι» –στη σειρά ήταν, υποτίθεται, στην Αρκαδία. Και η πληροφορία δεν άργησε να γίνει γνωστή (ιδιαίτερα μετά τη διάδοση που γνώρισε το ίντερνετ στη χώρα μας), εντοπίζοντάς το επίσης στην Πελοπόννησο, αλλά στα ορεινά της γειτονικής Αργολίδας.

Επεισόδια στο Σύνταγμα μετά τη σιωπηρή διαμαρτυρία για την τραγωδία στα Τέμπη

 Επεισόδια στο Σύνταγμα μετά τη σιωπηρή διαμαρτυρία για την τραγωδία στα Τέμπη 

Επεισόδια σημειώθηκαν μετά τη σιωπηρή διαμαρτυρία στο Σύνταγμα για τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη. Η πορεία είχε ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα από τα Προπύλαια και κατέληξε στο Σύνταγμα, μπροστά στη Βουλή. Οι συγκεντρωμένοι άναψαν κεριά στη μνήμη των θυμάτων. 

Κουκουλοφόροι αντιεξουσιαστές ωστόσο πέταξαν φωτοβολίδες και πέτρες στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, με αποτέλεσμα η Αστυνομία να κάνει χρήση χημικών, για να τους απομακρύνει. Για λίγη ώρα, μετά τις 20:30, η πλατεία Συντάγματος και οι γύρω δρόμοι μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης. 

Η συλλογικότητα «Αλληλεγγύη για Όλους» διοργάνωσε τη σιωπηρή διαμαρτυρία στη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της ανέφερε: «Βιώνουμε μια ανείπωτη τραγωδία, πενθούμε τον άδικο χαμό δεκάδων κυρίως νέων ανθρώπων, ζητάμε να μάθουμε την αλήθεια. Συμμετέχουμε στην σιωπηρή διαμαρτυρία στις 3 Μαρτίου 2023, στο Σύνταγμα στις 19:00».
Λόγω της πορείας είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πανεπιστήμιου και στη λεωφόρο Αμαλίας.

Αλλαγή κανονισμού στα πέναλτι: Τι θα ισχύει πλέον για τους τερματοφύλακες

 Αλλαγή κανονισμού στα πέναλτι: Τι θα ισχύει πλέον για τους τερματοφύλακες 

Ο τρόπος εκτέλεσης ενός πέναλτι θα αλλάξει από την πρώτη μέρα του Ιουλίου του ερχόμενου καλοκαιριού, λόγω των νέων κανονισμών που θα ισχύουν για τους τερματοφύλακες, που θα τους απαγορεύει να αλληλεπιδρούν με τους αντιπάλους τους. Ο λόγος των αλλαγών ακούει στο όνομα Εμιλιάνο Μαρτίνες

O τρόπος που ασκούσε ψυχολογικό «πόλεμο» στους αντιπάλους του πριν την εκτέλεση των πέναλτι ενάντια σε Ολλανδία στα προημιτελικά και Γαλλία στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έκανε το International FA Board, που είναι υπεύθυνο για τους κανονισμούς του «βασιλιά των σπορ», να κρίνει πως η συμπεριφορά των τερματοφυλάκων πριν από τα πέναλτι θα πρέπει να αλλάξει εντελώς.

Ο τροποποιημένος «νόμος 14» θα λέει πως οι τερματοφύλακες «απαγορεύεται να προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή των εκτελεστών πέναλτι με την συμπεριφορά τους, είτε σε ένα κερδισμένο πέναλτι είτε στην διαδικασία των πέναλτι».

Αυτό φυσικά σημαίνει πως αν ένας τερματοφύλακας προσπαθήσει να αποσπάσει την προσοχή του αντιπάλου του ακριβώς όπως έκανε ο Εμιλιάνο Μαρτίνες, θα αντιμετωπίσει είτε την κίτρινη είτε την κόκκινη κάρτα, ανάλογα με το τι θα έχει κάνει ακριβώς.

Πηγή: TheSun

 

Market Pass: Ελέγξτε τους λογαριασμούς σας - Σε ποιους μπήκε η διπλή δόση για Φεβρουάριο και Μάρτιο

Market Pass: Ελέγξτε τους λογαριασμούς σας  Σε ποιους μπήκε η διπλή δόση για Φεβρουάριο και Μάρτιο 

Αρχισε να πιστώνεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων το ποσό των 186 εκατ. ευρώ που θα καταβληθεί συνολικά.    

 Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι 3 στους 4 δικαιούχους επέλεξαν να λάβουν τα χρήματα μέσω τραπεζικού λογαριασμού, αν και σε αυτή την περίπτωση ήταν μειωμένα κατά 20%. 

 Διπλή δόση για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο θα λάβουν σήμερα οι δικαιούχοι του Market Pass που επέλεξαν την άυλη κάρτα. Όσοι έχουν επιλέξει κατάθεση σε λογαριασμό θα δουν το ποσό που τους αντιστοιχεί μειωμένο κατά 20%. Οι πρώτες πληρωμές του Market Pass αφορούν περίπου 2,3 εκατ. δικαιούχους που υπέβαλαν αίτηση έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Τραγωδία στα Τέμπη: Συστάθηκε η Ειδική Επιτροπή – Σε ποιους έδωσε τα «κλειδιά» του υπουργείο Μεταφορών ο Μητσοτάκης

Τραγωδία στα Τέμπη: Συστάθηκε η Ειδική Επιτροπή – Σε ποιους έδωσε τα «κλειδιά» του υπουργείο Μεταφορών ο Μητσοτάκης 

Στην κατανομή των καθηκόντων του υπουργείο Μεταφορών προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης διατηρεί την αρμοδιότητα για τη διερεύνηση των αιτιών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη

Στους υφυπουργούς Γιώργο Καραγιάννη και Μιχάλη Παπαδόπουλο ανατίθενται αρμοδιότητες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με κοινή απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη. 

Σύγκρουση τρένων - Εκπαιδευτής μηχανοδηγός: Υπουργός του ΠΑΣΟΚ είχε στείλει βαγόνι στο χωριό του για προεκλογικό αγώνα

 

  Για ένα τραγελαφικό περιστατικό που σημειώθηκε πριν από περίπου δύο δεκαετίες στην Πελοπόννησο, πριν από τις εκλογές του 2004, μίλησε στον ΣΚΑΪ συνταξιούχος εκπαιδευτής μηχανοδηγών, Νίκος Τσουρίδης.

Ο κ. Τσουρίδης αναφέρθηκε αρχικά στη διαδικασία εκπαίδευσης των μηχανοδηγών, λέγοντας πως «διαρκεί 16-20 μήνες, και χρειάζονται άλλα 2-3 χρόνια για να βγεις μηχανοδηγός. Είσαι αρχικά βοηθός, πηγαίνεις δίπλα σε έναν παλιό για να αποκτήσεις εμπειρία. Ο σταθμάρχης τελειώνει θεωρητική εκπαίδευση, νομίζω στους 6 μήνες και μετά τον βάζουν σε σταθμό. Ο συγκεκριμένος σταθμάρχης έπρεπε να είναι σε έναν άλλο, μικρότερο σταθμό».

 

βιντεο   

Στη συνέχεια, μίλησε για ένα ευτράπελο, όπως το χαρακτήρισε, που σημειώθηκε όταν ο ίδιος άνηκε στο ΠΑΣΟΚ και ήταν αποσπασμένος σε αρμόδια επιτροπή στη Βουλή των Ελλήνων, ώστε να καταδείξει τη νοοτροποία που επικρατούσε στον τομέα των μεταφορών.

Νεκροί οι δύο Αμερικανοί αγνοούμενοι στη Μεθώνη - Εντοπίστηκαν με το αυτοκίνητό τους στον Ταΰγετο

 zevgari-methoni-mak 

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση εξαφάνισης του ζευγαριού των Αμερικανών από τη Μεθώνη καθώς μετά τον εντοπισμό του αυτοκινήτου τους στην περιοχή «Πέντε δρόμοι» στον Ταΰγετο για το οποίο είχε σημάνει Silver Alert εδώ και περίπου τέσσερις εβδομάδες σήμανε συναγερμός. 

Αμέσως μετά εντοπίστηκαν δύο σοροί που όπως φαίνεται ανήκουν στο ηλικιωμένο ζευγάρι Ντέιβιντ και Λουκρητία Ρόμπινσον που δεν είχε δώσει σημεία ζωής από τις 23 Ιανουαρίου και για την αναζήτησή του έχει κινητοποιηθεί ολόκληρος μηχανισμός.

Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων: Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (μεικτή συνεδρίαση)