Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Δήλωση της αναπλ. Τομεάρχη Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ν.Δ. κυρίας Α. Καραμανλή για την απώλεια του δημοσιογράφου Κώστα Μότση

http://www.sport24.gr/football/article3986997.ece/BINARY/w620/1318682.jpg
H αναπληρωτής Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, κυρία Άννα Καραμανλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η οικογένεια της αθλητικής δημοσιογραφίας θρηνεί την πρόωρη απώλεια του αγαπημένου Κώστα Μότση.
Ο Κώστας Μότσης υπήρξε η ψυχή  της ΕΡΑΣΠΟΡ και υπηρέτησε το αθλητικό ρεπορτάζ για περισσότερα από 30 χρόνια. Ξεχώρισε για το ήθος του, για το πάθος του για τη δουλειά μας και για τον επαγγελματισμό του. 
Οι Κυριακές με τη φωνή του που έδινε "μικρόφωνο στα γήπεδα" θα μείνουν αλησμόνητες σε όλη την ελληνική φίλαθλη κοινότητα.
Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».

Μητσοτάκης: Να ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί από τις βίλες στη Μύκονο

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/12/kuriakos-mitsotakis-500.jpg _DIM9943.jpg
Στο 28ο Ετήσιο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου μίλησε απόψε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κλιμακώνοντας την πολυμέτωπη επίθεσή του στην κυβέρνηση.

Κυρίες και κύριοι,

Με μεγάλη χαρά δέχθηκα την πρόσκληση του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου να μιλήσω στο 28ο Συνέδριό σας. Ο τίτλος του, «Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας - Αναμόρφωση της Οικονομίας - Αναβίωση της Επιχειρηματικότητας» πολύ εύστοχα ορίζει ότι η αναμόρφωση της ελληνικής οικονομίας συμβαδίζει με την αναβίωση της επιχειρηματικότητας στον τόπο μας. Μια παραδοχή που μπορεί σήμερα να κατανοούν όλοι οι Έλληνες, αλλά μόλις

Κύπελλο Ελλάδος: Χωρίς ντέρμπι η φάση των «16» – Η κλήρωση

Κύπελλο Ελλάδος: Χωρίς ντέρμπι η φάση των «16» – Η κλήρωση | Newsit.gr

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΕΠΟ η κλήρωση της φάσης των «16» του κυπέλλου Ελλάδας. Οι 16 ομάδες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ βάσει της κατάταξής τους στη φάση των ομίλων. Έτσι, το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας συγκρότησαν οι ομάδες, που κατέκτησαν την πρώτη θέση στον όμιλό τους, δηλαδή οι ΟΦΗ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ατρόμητος, Ολυμπιακός, Ξάνθη, ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκός, ενώ στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας ήταν αυτές που κατέλαβαν την δεύτερη θέση, ήτοι οι Πλατανιάς, Λεβαδειακός, Λαμία, Τρίκαλα, Αστέρας Τρίπολης, Παναιτωλικός, Πανιώνιος και ΑΕΛ.

H κλήρωση:
Πλατανιάς-Ολυμπιακός
Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος
Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα
Λαμία-Παναθηναϊκός
Παναιτωλικός-ΑΕΚ
Τρίκαλα-ΠΑΟΚ
Πανιώνιος-ΟΦΗ
Λάρισα-Ξάνθη

Ο Ολυμπιακός τελειώνει Καπίνο, Καρσελά, Μίλιτς και Ζντιέλαρ - Ενημερώθηκαν να βρουν ομάδα

Φεύγουν από τον Ολυμπιακό οι Καπίνο, Καρσελά, Μίλιτς και Ζντιέλαρ! | Newsit.gr 
Σκούπα παίρνουν στον Ολυμπιακό και... ξεσκαρτάρουν το ρόστερ εν όψει και της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου.
Όπως αποφάσισε η τεχνική ηγεσία και η διοίκηση των Ερυθρολεύκων, οι Στέφανος Καπίνο, Μεχντί Καρσελά, Χρβόγιε Μίλιτς και Σάσα Ζντιέλαρ αποχωρούν άμεσα από την ομάδα του Πειραιά.
Η απόφαση έρχεται μια ημέρα πριν από τον αγώνα με τη Γιουβέντους για το

Ατρόμητος και στην Κρήτη,επικράτησε με ανατροπή 3-1 του Πλατανιά

Πλατανιάς-Ατρόμητος 1-3: Τον... Ενσικουζούλανε με Βασιλακάκη! 
Σπουδαία νίκη με ανατροπή σημείωσε ο Ατρόμητος, ο οποίος επικράτησε 3-1 εκτός έδρας του Πλατανιά για την 13η αγωνιστική της Super League. Οι Κρητικοί "αυτοκτόνησαν", καθώς προηγήθηκαν με γκολ του Ενσικουλού (22’) κι έχασαν στη συνέχεια πέναλτι. Οι Περιστεριώτες αφού γλίτωσαν το 2-0, γύρισαν το ματς και με γκολ των Βασιλακάκη (61’, 76’) και Ουάρντα (71’) πήραν το μεγάλο

Η Καλλιθέα "ληγισε" στο τέλος τον Παναιγιάλειο - Ο ΟΦΗ νικητής στο κρητικό ντέρμπι.(Football League: αποτεσματα 6ης αγωνιστικής - βαθμολογία)

 Έκανε σεφτέ η Καλλιθέα, μοιρασιά στα Τρίκαλα - Η βαθμολογία της Football League
Σεφτέ έκανε η Καλλιθέα καθώς επικράτησε 2-1 του Παναιγιάλειου στο γήπεδο «Γρηγόρης Λαμπράκης», στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής.
 Η αθηναϊκή ομάδα είχε προηγηθεί στο 14΄ με τον Σμυρλή, με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν προσωρινά στο 68΄ με τον Κόκκορη. Με γκολ του Ταλέντο στο 88΄, η Καλλιθέα πανηγύρισε την πρώτη φετινή νίκη της στο πρωτάθλημα της Football League.

O Δήμαρχος Λουτρακίου στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.)


Εμφάνιση kede 006.jpg


Λουτράκι, 4 Δεκεμβρίου 2017


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) που έλαβε χώρα στα Ιωάννινα από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου 2017, συμμετείχε ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης  και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Σωτήριος Πέρρας.

Μαϊντανός, ως διουρητικό, τονωτικό, για μελανιές, αλλά με προσοχή στην υπερβολική κατανάλωση







 
Το Διετές, ιθαγενές φυτό ο Μαϊντανός (Petroselium sativum) ανήκει στο γένος πετροσέλινο της οικογένειας των σκιαδοφόρων. Καλλιεργείται στις εύκρατες περιοχές για τα φύλλα του που χρησιμοποιούνται στη μαγειρική και σε διάφορες σαλάτες.
Ήταν γνωστός στους αρχαίους Έλληνες που τον χρησιμοποιούσαν ως αρωματικό βότανο αλλά και σαν φάρμακο σε διάφορες παθήσεις. Τμήμα που χρησιμοποιείται: Όλο το φυτό.
Ο μαϊντανός είναι πλούσιος σε μέταλλα και περιέχει περισσότερο σίδηρο από οποιοδήποτε άλλο πράσινο λαχανικό. Περιέχει πολλή βιταμίνη Α και Β και τρεις φορές περισσότερη βιταμίνη C απ' ό,τι τα εσπεριδοειδή. .....................

Απ’ τα ψηλά στα χαμηλά: Ποιοι επώνυμοι χάνουν τα ακίνητά τους στους πλειστηριασμούς


Ηχηρά ονόματα της ελληνικής κοινωνίας που χρωστούν σε Δημόσιο και Τράπεζες είδαν και όπως φαίνεται θα δουν την ακίνητη περιουσία τους να βγαίνει στο σφυρί.
Πολυτελείς επαύλεις, οικόπεδα στη Μύκονο, κτίρια και διαμερίσματα επωνύμων βγαίνουν σε πλειστηριασμό για χρέη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ των διάσημων ιδιοκτητών τους προς το Δημόσιο και τις Τράπεζες.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος σε αυτά φέρονται να φιγουράρουν:

Το παραμύθι της μείωσης της ανεργίας

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Δεν είχαμε την παραμικρή αμφιβολία ότι η «μείωση της ανεργίας» με την οποία μας ζαλίζουν το κεφάλι από το πρωί ως το βράδυ ήταν σκέτη προπαγάνδα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΑΕΔ στις 20 Νοεμβρίου, περισσότεροι κατά 3,07% είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι (δηλαδή αυτοί που αναζητούν εργασία) τον Οκτώβριο, σε σχέση με τον Σεπτέμβριο. Συνολικά ανέρχονται σε 824.517. Από αυτούς, το 59,83% είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή περισσότερο από 12 μήνες και το 40,17% για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.
Στην πρώτη θέση παραμένουν οι γυναίκες με ποσοστό που ξεπερνά το 63%. Επίσης, οι περισσότεροι

Γέφυρα Στραβόρεμα: Ένα μνημείο που χρήζει ανάγκη άμεσης επέμβασης


Ταυτισμένη με τη νεότερη ιστορία του τόπου, η Γέφυρα στο Στραβόρεμα, λίγα χιλιόμετρα πριν τη Μονεμβασία, παραμένει σε πείσμα των καιρών αγέρωχη στη θέση της, γεφυρώνοντας τις εκατέρωθεν πλευρές του ρέματος.
Με πάνω από έναν αιώνα ζωής και έχοντας δεχθεί τα χτυπήματα του χρόνου,

Νεκρός ο τέως πρόεδρος της Υεμενης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/12/salex-500.jpg
http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/12/salex-nekros2.jpgΤο υπουργείο Εσωτερικών της Υεμένης σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του, επιβεβαίωσε τον θάνατο του τέως προέδρου της χώρας Άλι Αμπντάλα Σάλεχ.
Παρουσιάστηκαν, μάλιστα, στα ΜΜΕ σκληρές φωτογραφίες του πτώματός του.


Το θάνατο του Σάλεχ μετέδωσαν και οι αντάρτες Χούτι μέσω του ραδιοσταθμού τους.Το κόμμα του, Γενικό Λαϊκό Κογκρέσο διέψευδε νωρίτερα ότι ο Σάλεχ είναι νεκρός, επιμένοντας ότι εξακολουθεί να ηγείται των δυνάμεών του στις συγκρούσεις με τους Χούτι.



"Έφυγε" ο δημοσιογράφος Κώστας Μότσης, ο ιδρυτής της ΕΡΑ ΣΠΟΡ

Πέθανε ο δημοσιογράφος και ιδρυτής της ΕΡΑ ΣΠΟΡ, Κώστας Μότσης | Newsit.gr
Έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο δημοσιογράφος Κώστας Μότσης, που συνέδεσε το όνομα του με την ίδρυση της ΕΡΑ Σπορ. Η φωνή του ήταν η παρέα πολλών Ελλήνων φιλάθλων κατά τη διάρκεια των αγωνιστικών ημερών, μέσω της εκπομπής «Μικρόφωνο στα γήπεδα».

Το Δερβένι τιμά την μνήμη της Μεγαλομάρτηρας Αγίας Βαρβάρας, Προστάτιδας του Πυροβολικού


Το Δερβένι και ιδιαίτερα η συνοικία της Ροδιάς , καθώς και η γειτονική Λυγιά ττιμούν , σήμερα 4 Δεκεμβρίου, την μνήμη της Μεγαλομάρτηρας Αγίας Βαρβάρας,  Προστάτιδας του Πυροβολικού  , με Θεία λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό. 
https://www.pentapostagma.gr/wp-content/uploads/2013/12/%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b2%ce%b1%cf%81%ce%b2%ce%ac%cf%81%ce%b1.jpg Ο Ορθόδοξος Συναξαριστής αναφέρει
Η Αγία Βαρβάρα έζησε κατά τους χρόνους του αυτοκράτορος Μαξιμιανού (286 - 305 μ.Χ.) και ήταν κόρη του ειδωλολάτρη Διοσκόρου ο οποίος ήταν από τους πιο πλούσιους ειδωλολάτρες της Ηλιουπόλεως.
Ο πατέρας της λόγω της σωματικής ωραιότητας της Αγίας, την φύλαγε κλεισμένη εντός πύργου. Δεν γνωρίζουμε που διδάχθηκε τις χριστιανικές αλήθειες, καθώς ο πατέρας της ήταν φανατικός ειδωλολάτρης, λόγος για τον οποίο άλλωστε προσπάθησε να κρατήσει κρυφή την πίστη της στον Τριαδικό Θεό. Ένα τυχαίο περιστατικό, όμως, την πρόδωσε. Ο πατέρας της πληροφορήθηκε από τεχνίτες ότι η Αγία ζήτησε να τις ανοίξουν τρία παράθυρα στον πύργο όπου
ήταν έγκλειστη, στο όνομα¨της Αγίας Τριάδος και, έτσι, βεβαιώθηκε ότι η

Νέος πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Πατρών εξελέγη ο Αθανάσιος Ζούπας

Ο Θανάσης Ζούπας νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας - Στο... νήμα η εκλογή με 12 ψήφους διαφορά από τον Τ. Παπαδόπουλο Οι σταυροί των υποψηφίων από την κάλπη της προηγούμενης ΚυριακήςΝέος πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Πατρών αναδείχθηκε ο Αθανάσιος Ζούπας, ο οποίος επικράτησε του αντιπάλου του Τάκη Παπαδόπουλου, με 12 ψήφους διαφορά.
Ειδικότερα, κατά τη χθεσινή εκλογική διαδικασία του δευτέρου γύρου υπήρξε μεγάλη συμμετοχή, αφού ψήφισαν 595 δικηγόροι, επί συνόλου 717 εγγεγραμμένων.
Ο Αθανάσιος Ζούπας, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, έλαβε 295 ψήφους, ενώ ο Τάκης Παπαδόπουλος 283.
Επίσης, βρέθηκαν οκτώ λευκά ψηφοδέλτια και εννέα άκυρα.
Ο κ. Ζούπας στην εκλογικη διαδικασία της περασμένης Κυριακής έλαβε 266 ψήφους και ο κ. Παπαδόπουλος 246, ενώ η κυρία Τζαμαλούκα 67. Στην κάλπη της περασμένης εβδομάδας είχαν βρεθεί 13 λευκά και 23 άκυρα ψηφοδέλτια.

Ο Πανιώνιος «άλωσε» τη Λεωφόρο - Η ΑΕΚ παρέμεινε στην κορυφή

 Ο Πανιώνιος πέρασε από τη Λεωφόρο, 1-0 τον Παναθηναϊκό
Ο Πανιώνιος έκανε την έκπληξη και υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό σε ήττα έπειτα από είκοσι αγώνες στη Λεωφόρο. Η «χρυσή αλλαγή» του Μιχάλη Γρηγορίου, Φιορίν Ντουρμισάι, σκόραρε 12 λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς (73΄) και ο Πανιώνιος έφυγε με το τεράστιο «διπλό» (0-1), στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Super League.