Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Στο Κύπελο Ελλάδος Βάραγε στα... Ψαχνά η ΑΕΚ . Πέρασε από τα Σφαγεία η Παναχαική

«Τριάρα» η ΑΕΚ, νίκες για Ηρακλή, Παναχαϊκή, Τύρναβο, «Χ» στα ΧανιάΜε τις αναμετρήσεις της 2ης αγωνιστικής για την φάση των ομίλων, συνεχίζεται το Κύπελλο Ελλάδoς. Η αγωνιστική δράση άρχισε σήμερα όπου η  ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ χωρίς να αντιμετωπίσει ιδαίτερη δυσκολία, επικράτησε με 3-0 του Ηρακλή Ψαχνών κάνοντας βήμα πρόκρισης στους «16» του Κυπέλλου έχοντας δυο δοκάρια με Σαρρή-Ζόριτς και χαμένο πέναλτι με Μπαρμπόσα.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο και έψαξε κυρίως με την μπάλα στημένη το γκολ. Το 1-0, όμως, ηρθε στο 42', όταν η Ενωση με άπιαστο σουτ του Κορδέρο πήρε το προβάδισμα.
 Η ΑΕΚ  στο 55' είδε την μπάλα να μην της κάνει για 2η φορά το χατίρι. Ηταν η φάση που ξεκίνησε από τα πόδια του Ρόβα με τον Ζόριτς να πιάνει ωραία κεφαλιά, αλλά το δοκάρι να ανακόπτει την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα με το 1-0 να παραμένει. Στο 58' η Ενωση με τον Μπαρμπόσα κέρδισε πέναλτι από τον Παληγεώργο, όμως το εκτέλεσε - ένα λεπτό αργότερα - άουτ με τα Ψαχνά στο 61' να μένουν με δέκα παίκτες και επί της ουσίας οι τίτλοι τέλους, έστω και έτσι, να πέφτουν στο ματς σε ό,τι έχει να κάνει με τον νικητή.
Η ΑΕΚ, όμως, συνέχισε να ψάχνει το 2ο γκολ, το οποίο εν τέλει ήρθε στο 66'  με τον Μάνταλο που είχε μπει στο 57' στη θέση του σκόρερ του 1-0. Ο άσος της Ενωσης εκμεταλλεύτηκε το φάουλ-ξυράφι του Μπαρμπόσα και με το κεφάλι έκανε το 2-0 για τους γηπεδούχους.
Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν ξεκάθαρο πως είχαν διάθεση να προσφέρουν θέαμα και εκμεταλλευόμενοι το αριθμητικό πλεονέκτημα έφθασαν στο 79' στο 3-0 με δράστη τον Μπακάκη. Ο μπακ-χαφ της Ενωσης εκμεταλλεύτηκε την μπαλιά-τρύπα του Ντακόλ και με πλασέ έγραψε το 3-0 υπέρ της ομάδας του. Ένα σκορ που έμελλε να είναι το τελικό στο ΟΑΚΑ.
ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Κολοβέτσιος (69' Φαγιέ), Σαρρής, Γροντής, Κορδέρο (57' Μάνταλος), Ρόβας, Ζόριτς, Πλατέλλας, Μπαρμπόσα (76' Αραβίδης), Ντακόλ.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ: Μανιάτης, Παλαιολόγος, Μπακομήτρος (61΄ Κοτίτσας), Παπαδόπουλος, Παληγεώργος, Γκεμίσης, Λόμπα (67' Δηλαβέρης), Φλίγγος (72' Σικαλιάς), Γουόρντεν, Ποσίνκοβιτς, Ραπτάκης.

 Η Παναχαϊκή πέρασε νικηφόρα από τον Ταύρο, επικρατώντας 2-0 του Φωστήρα στον 1ο όμιλο του κυπέλλου και πλέον θα παίξει την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.  Ο Μαρουκάκης στο 36΄ και ο Πατηνιώτης στο 64΄ πέτυχαν τα γκολ των Αχαιών, οι οποίοι αγωνίστηκαν σε όλο το β΄ ημίχρονο με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Αναστασόπουλου στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.
ΦΩΣΤΗΡΑΣ (Κριστόφ Βαζέχα): Γκέκας, Μπίρης, Γρομητσάρης, Αχείμαστος, Μήτκας, Μπελέρης (67΄ Κανελλόπουλος), Ποτουρίδης, Κακαράς (18΄ Μεντί), Ράμα, Ματσούκας (29΄ Σιώπης), Μουστογιάννης.
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Δημήτρης Σπανός): Μπαλασάκης, Κάργας, Άλα, Ασίγκμπα, Πατηνιώτης, Μπαλού, Αναστασόπουλος, Στεργίδης (68΄ Χούσα), Ζλατκόφσκι (46΄ Χαρτσιάς), Ντα Κόστα (75΄ Πλέγας), Μαρουκάκης.

Ο Ολυμπιακός Βόλου απέσπασε ισοπαλία 0-0 από τα Χανιά στα Περιβόλια, σε αναμέτρηση για τη 2η αγωνιστική του 8ου ομίλου του κυπέλλου Ελλάδας. Πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο τερματοφύλακας των Θεσσαλών Κασμερίδης, ο οποίος πραγματοποίησε σωτήριες επεμβάσεις, με αποκορύφωμα το πέναλτι του Πάγκαλου στο 60ο λεπτό. Παρά τη σημερινή απώλεια, η κρητική ομάδα παραμένει σε τροχιά πρόκρισης, χάρη στην εκτός έδρας νίκη της πρεμιέρας επί του Παναιτωλικού, αλλά και οι «ερυθρόλευκοι» του Βόλου διατηρούν ελπίδες να πάρουν το εισιτήριο για τους «16»
 Σημαντικό βήμα πρόκρισης στους «16» του κυπέλλου  έκανε ο Ηρακλής, επικρατώντας στις Σέρρες 2-1 του Εθνικού Γαζώρου, στο  4ο όμιλο. Και οι δύο ομάδες τελείωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκαν ο Μπαρτολίνι από το Ηρακλή (69΄) και ο Κουκολής από τον Εθνικό Γαζώρου (80΄). Οι Θεσσαλονικείς έφτασαν στους τέσσερις βαθμούς, ενώ η ομάδα των Σερρών γνώρισε τη δεύτερη ήττα της και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.
Ο Τύρναβος επικράτησε 2-1 του Αιγινιακού στο Στάδιο Αλκαζάρ, σε αναμέτρηση του 7ου ομίλου του κυπέλλου , και διατήρησε ολοζώντανες τις ελπίδες του για πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης. Τα γκολ της θεσσαλικής ομάδας, η οποία στην πρεμιέρα είχε αποσπάσει ισοπαλία στη Μυτιλήνη από την Καλλονή, πέτυχε ο Οτα στο 45΄ και στο 72΄, ενώ ενδιάμεσα οι φιλοξενούμενοι είχαν ισοφαρίσει με τον Δεμηρτζόγλου στο 58΄. Οι γππεδούχοι τελείωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Σολφερίνο στο 75΄. Ο Αιγινιακός, μετά τη δεύτερη ήττα σε ισάριθμους αγώνες, αποκλείστηκε οριστικά από τη συνέχεια του κυπέλλου.

Η 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του κυπέλλου Ελλάδος

1ος ΟΜΙΛΟΣ
Φωστήρας-Παναχαϊκή 0-2
Ολυμπιακός-Πανιώνιος 29/10

2ος ΟΜΙΛΟΣ
ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 29/10
Κέρκυρα-Απόλλων Καλαμαριάς 30/10

3ος ΟΜΙΛΟΣ
Νίκη Βόλου-Ζάκυνθος 30/10
ΟΦΗ-Ξάνθη 30/10

4ος ΟΜΙΛΟΣ
Εθνικός Γαζώρου-Ηρακλής 1-2
Λεβαδειακός-Πλατανιάς 29/10

5ος ΟΜΙΛΟΣ
ΑΕΚ-Ηρακλής Ψαχνών 3-0
Ατρόμητος-Πανθρακικός 29/10

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Εργοτέλης-Βέροια 29/10
Ερμιονίδα-Απόλλων Σμύρνης 30/10

7ος ΟΜΙΛΟΣ
Τύρναβος-Αιγινιακός 2-1
Αστέρας Τρίπολης-Καλλονή 29/10

8ος ΟΜΙΛΟΣ
Χανιά-Ολυμπιακός Βόλου 0-0
Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 30/10

Το πρώτο video από την ανασκαφή στην Αμφίπολη – Νέες φωτογραφίες από τις Σφίγγες

sfigges1

Το υπουργείο Πολιτισμού έδωσε στην δημοσιότητα video αμοντάριστο από την αποκάλυψη του ψηφιδωτού, στο ταφικό μνημείο της Αμφίπολης. Παράλληλα παρουσιάστηκαν και φωτογραφίες από τα τμήματα των φτερών των Σφιγγών.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του Yπουργείου Πολιτισμού:

Κίνδυνος τιμωρίας 2-6 μηνών για Αναστασίου!

Κίνδυνος τιμωρίας 2-6 μηνών για Αναστασίου!

Ο Γιάννης Αναστασίου αποβλήθηκε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και κινδυνεύει με πολύ βαριά τιμωρία βάσει του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ.
Ακόμα και με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους από 2-6 μήνες κινδυνεύει ο τεχνικός του Τριφυλλιού, για το “είστε αλήτες”, που καταγράφηκε στο φύλλο αγώνα ότι είπε στον τέταρτο διαιτητή της κυριακάτικης αναμέτρησης.
ADVERTISEMENT
Σύμφωνα άλλωστε με το άρθρο 11 του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ (δείτε εδώ) για ποινές σε αξιωματούχους ομάδας: «... δύναται να επιβάλλεται ποινή απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο, όταν αυτό κρίνεται σκόπιμο ανάλογα με τη βαρύτητα του διαπραχθέντος αδικήματος», ενώ κινδυνεύει και με πρόστιμο από 2,5 χιλ. ως 15 χιλ. ευρώ.

Τατσόπουλος: Όχι σε εκλογές που θα τις επιβάλλουν οι φασίστες

Petros-Tatsopoulos-Vouli

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, Πέτρος Τατσόπουλος, σχολίασε στο Facebook τις… απειλές του Νίκου Μιχαλολιάκου ότι θα παραιτηθεί σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής αν δεν της επιτραπεί να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας κι έτσι η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές.
«Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή”, απειλεί ότι, σε περίπτωση που δεν επιτραπεί στους προφυλακισμένους βουλευτές της να μετάσχουν στις τρεις ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου, θα παραιτηθεί ολόκληρη η κοινοβουλευτική της ομάδα ώστε να προκληθούν εκλογές και (φυσικά) να πέσει η κυβέρνηση που τους οδήγησε πίσω από τα κάγκελα. Δυστυχώς, έπρεπε να κατέβουμε και αυτό το σκαλοπάτι. Αφού η Νέα Δημοκρατία φλέρταρε πάνω από ενάμιση χρόνο με την ιδέα μιας “σοβαρής” Χρυσής Αυγής, βγαλμένης από τα σπλάχνα της ναζιστικής συμμορίας, την κατεδίωξε κατόπιν με μισή καρδιά (η άλλη της μισή στον Μπαλτάκο βρίσκεται) και ρισκάρει σήμερα, προ του “κινδύνου” να μην βγει Πρόεδρος, να την καταστήσει ξανά ρυθμιστή της πολιτικής μας ζωής. Ε, όχι, Αντώνη. Να πάμε κανονικά στις ψηφοφορίες για την Προεδρική Εκλογή. Να ψηφίσουν και οι φασίστες -αφού δεν τους βγάλαμε Εκτός Νόμου όταν μπορούσαμε και όταν έπρεπε. Και αν δεν βγει Πρόεδρος, να πάμε σε εκλογές. ΄Οχι σε εκλογές που θα τις επιβάλλουν οι φασίστες. Σε εκλογές που θα τις επιβάλλει η ίδια η Δημοκρατία για να περισώσει όση αξιοπρέπεια τής έχει απομείνει».

ysterografa.gr

Αβραμόπουλος: Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πάντα έτοιμες

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, αναφέρθηκε στην ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμων, μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης στην Θεσσαλονίκη.
«Ημέρα τιμής η σημερινή στους προγόνους μας, εκείνους που έγραψαν ένδοξες στιγμές το 1940.
Είναι μία μέρα, όμως, που γυρνάμε όχι μονάχα τις μνήμες πίσω, αλλά κοιτάμε με αισιοδοξία το μέλλον.
Η Ελλάδα, πέρα και πάνω από την κρίση, παραμένει ένας από τους ισχυρότερους παράγοντες σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή μας, η οποία και πάλι δοκιμάζεται. Εγγυητής της ασφάλειας και της ανεξαρτησίας της Ελλάδος οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις τις οποίες σήμερα, για μία ακόμα φορά, χιλιάδες κατοίκων της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα, θαυμάσαμε με τους άψογους σχηματισμούς τους, κάτι που δείχνει ότι το εθνικό αμυντικό μας σύστημα είναι πάντοτε έτοιμο να ανταποκριθεί στην υπέρτατη αποστολή.
Μέσα από αυτή την εντυπωσιακή παρέλαση και με τους συμβολισμούς της ημέρας, στέλνουμε ένα γενικότερο μήνυμα. Καταρχήν στην ευρύτερη γειτονιά μας. Μήνυμα ασφάλειας, σταθερότητας και ειρήνης. Μήνυμα προς τον ελληνικό λαό, ο οποίος πρέπει να αισθάνεται ασφαλής και σίγουρος. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις εκτελούν στο ακέραιο το καθήκον τους και είναι πάντοτε έτοιμες. Μήνυμα προς τους νέους ανθρώπους, ότι η Ελλάδα της ισχύος, της περηφάνιας, του κύρους και της τιμής είναι πάντα εδώ.
Η σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή, οι συμβολισμοί είναι ξεκάθαροι. Και κάτι τελευταίο και σημαντικό. Όπου διακυβεύονται τα συμφέροντα της Ελλάδος, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι πάντα παρούσες», κατέληξε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΕΧΑΙΟΥ ΠΗΡΕ ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΚΛΕΨΟΥΝ ΛΕΕΙ …. ΟΙ ΡΟΜΑ!!



Η ενέργεια του προέδρου προκάλεσε την κατακραυγή ολόκληρου του χωριού
Όπως μας ενημέρωσε ο πρώτος εκλεγμένος τοπικός σύμβουλος  με τον συνδυασμό ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ  κ.Ανδρέας  Πούλος σήμερα το πρωί  ανήμερα της Εθνικής Επετείου έγινε ένα απίστευτο  και πρωτόγνωρο γεγονός στο Τ.Δ Λεχαίου του Δήμου Κορινθίων.
Συγκεκριμένα το τελετουργικό της ημέρας με την παρέλαση και την κατάθεση στεφανιών στο ηρώο της πλατείας της τοπικής εκκλησίας  τελείωσαν στις 11.30 .

Αμέσως μετά ο πρόεδρος του χωριού κ.Κουλούκης που έχει εκλεγεί με τον συνδυασμό του Αλ Πνευματικού έδωσε εντολή  και εξαφάνισαν κυριολεκτικά τα στεφάνια που είχαν κατατεθεί στο Ηρώο.
Οι κάτοικοι που ήταν στους γύρω χώρους είδαν την ενέργεια αυτή του προέδρου και  το χαρακτήρισαν ως απρέπεια για την Εθνική μας Επέτειο και τους ώρες που σκοτώθηκαν  για την πατρίδα
 Τότε ο  σύμβουλος κ.Σπυρόπουλος ειδοποίησε τον πρόεδρο ότι η ενέργειά του έχει προκαλέσει την κατακραυγή όλου του χωριού και τότε ο κ.Κουλούκης έδωσε εντολή να επιστρέψουν τα στεφάνια μετά από μια ώρα περίπου δηλαδή στις 12.30 !
Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε από το Ηρώο του Λεχαίου με «φευγάτα» τα στεφάνια έχει  ληφθεί όπως μας ενημέρωσαν στις 12.10.
Ξέρεται ποιά ήταν η απίστευτη αιτιολογία που έδωσε ο πρόεδρος του χωριού για την πρωτόγνωρη αυτή ενέργειά του;
Τα  εξαφάνισε λέει από το Ηρώο για να μην τα κλέψουν οι ρομά!
Και καλά βρε πρόεδρε . Οι ρομά θα πήγαιναν παρουσία πλήθους κόσμου που βρισκόταν κοντά στο ηρώο και  μάλιστα αμέσως μόλις τελείωσε η τελετή για να κλέψουν τα στεφάνια;
Δεν περίμενες τουλάχιστον να φύγει ο κόσμος και να πάς να τα πάρεις αργά το μεσημέρι;
Αν δηλαδή ευσταθεί το σκεπτικό σου – ότι δηλαδή θα έκλεβαν τα δάφνινα στεφάνια οι ρομά  επειδή ήθελαν να ρίχνουν δάφνες στις φακές και στα άλλα φαγητά τους!!

sfedona.gr

Το Μελίσσι απέκτησε Εφημέριο

ΝΕΟΣ ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΣΤΟ ΜΕΛΙΣΣΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ  (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή 26ην – 10 -2014 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος λειτούργησε στον πανηγυρίζοντα περικαλλή Ι. Ναό του Αγίου Δημητρίου Μελισσίου με την ευκαιρία της μνήμης του Μυροβλήτου Αγίου Μεγαλομάρτυρος και θαυματουργού, παρουσία του Δημάρχου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Ηλία Ανδρικόπουλου, του Αντιδημάρχου κ Δημητρίου Κάσσιου και πλήθους των πιστών

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhmgG__XJD-NuB90YUMXzZxZqUUq-Lw43B_-iqD3ntgB-flu9rnDmROFejfvRKyKe587Y7MHsPpFPdYxC-Qiog-qW9iBs0hjXTs1oV_8F_bkGtvrtlyhBZlBAVq4m7-5i23vJ4cBkwfkq4/s1600/unnamed+(21).jpg
Μετά την Θ. Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος ομίλησε επίκαιρα στο πλήθος των πιστών, που τίμησαν με την παρουσία τους την μνήμη του Μεγαλομάρτυρος, και παρουσίασε και τον νέο Εφημέριο στην κενή αυτή Ενοριακή θέση του συγκεκριμένου Ι. Ναού, τον Ιερέα π. Γεώργιο Καλαντζή, Εφημέριο έως τώρα του Ι. Ναού Αγ. Κων/νου και Ελένης Λεχαίου, ο οποίος παρίστατο λειτουργών και ο οποίος θα μετατεθεί προς τον σκοπό αυτό. Οι πιστοί συγκινημένοι στο άκουσμα της αποκτήσεως Εφημερίου, τον οποίον εστερήθησαν από του έτους 2011, όταν εκοιμήθη ο ρέκτης και κτήτορας του Ναού των Ιερεύς τους μακαριστός π. Γεώργιος Σταματούλης, εξεδήλωσαν την ευχαρίστησή τους με ευγνώμονες επευφημίες και χειροκροτήματα προς τον Μητροπολίτη μας, κ. Διονύσιο που παρά τις αντίξοες συνθήκες, όσον αφορά στον διορισμό νέων Εφημερίων, φρόντισε με την ποιμαντική ευθύνη που τον διακατέχει και την ανύστακτη φροντίδα του για την πλήρωση της κενής αυτής Εφημεριακής θέσεως προς εξυπηρέτηση των πιστών της κωμοπόλεως του Μελισσίου, υποδεχθέντες τον νέο Εφημέριό τους με την Εκκλησιαστική ιαχή Α Ξ Ι Ο Σ. 

Σοφία Βέμπο η «Τραγουδίστρια της Νίκης».


Η Σοφία Βέμπο υπήρξε η τραγουδίστρια όλων των Ελλήνων. Με την τόσο χαρακτηριστική χροιά της φωνή της, με το τεράστιο καλλιτεχνικό εκτόπισμα και την ισχυρή της προσωπικότητα κατάφερε να ανέβει στην κορυφή μιας μοναδικής πανελλήνιας δημοτικότητας και να σφραγίσει μια ολόκληρη εποχή.
Κι όταν το 1940 η χώρα ξεσηκώθηκε απ’ άκρη σ’ άκρη και είπε με ένα στόμα ΟΧΙ στην αδικία, ΟΧΙ στην βδελυρή σκλαβιά, η Βέμπο αγκάλιασε και ζέστανε με την φωνή της σύνορα και μετόπισθεν παίζοντας τη ζωή της κορώνα-γράμματα. Όταν τα πράγματα δυσκόλεψαν κι η ζωή της έγινε εφιαλτική, οι Ελληνικές Μυστικές Υπηρεσίες σε συνεργασία με τον Άγγελο Έβερτ (διοικητή της Ασφάλειας Αθηνών) και το Αγγλικό Επιτελείο Μέσης Ανατολής, την φυγαδεύουν στην Μέση Ανατολή. Η Βέμπο τραγουδά για να εμψυχώσει τις Ένοπλες Δυνάμεις. Τραγουδά σε στρατόπεδα, αεροπορικές μονάδες, καταστρώματα πολεμικών πλοίων, νοσοκομεία και προσφυγικούς καταυλισμούς. Δίνει τα πάντα για τον αγώνα. Καλλιτεχνικά και οικονομικά. Και για όλη αυτή τη δράση της δεν πήρε δεκάρα από το Ελληνικό κράτος.
Όμως κέρδισε κάτι άλλο, ακόμη πιο πολύτιμο. Την αγάπη, τον σεβασμό, το χειροκρότημα ενός ολόκληρου λαού μαζί με τον τίτλο της «Τραγουδίστριας της Νίκης».

Πως «γεννήθηκαν» τα «Παιδιά,της Ελλάδος παιδιά»...

Το 1940 ένα από τα ελάχιστα θέατρα που είχαν παραμείνει ανοιχτά ήταν αυτό που πρωταγωνιστούσε η Βέμπο και φυσικά έπαιζε...πολεμική επιθεώρηση. Οι παραστάσεις δίνονταν η πρώτη στις 3 και η δεύτερη στις 6:30 το απόγευμα.
Εκείνο λοιπόν το χειμώνα η Βέμπο εμφανιζόταν στο θέατρο Μόντρεαλ στην επιθεώρηση

Περισσότερα : korinthiakoi-orizontes.blogspot.gr

Νέος τεχνικός στην Κόρινθο ο Γιάννης Δουβίκας

Νέος τεχνικός στην Κόρινθο ο Γιάννης ΔουβίκαςΡαγδαίες είναι οι εξελίξεις στην  ομάδα της Κορίνθου, μετά την ήττα της στο Δερβένι, το περασμένο Σάββατο, από τον Αστέρα.
Με ανακοίνωσή της η δίοικηση του ΠΑΣ Κόρινθος γνωστοποίησε ότι ο νέος τεχνικός του συλλόγου για τα επόμενα 3 χρόνια, είναι ο Γιάννης Δουβίκας,ο οποίος μάλιστα πραγματοποίησε και την πρώτη του προπόνηση το απόγευμα της Δευτέρας.
Ο Γιάννης Δουβίκας, θεωρείται από τους ανερχόμενους τεχνικούς, καθώς έχει περάσει με ιδιαίτερη επιτυχία από τους πάγκους ομάδων όπως ο Παναργειακός, η Ένωση Μιδεάς και  Ένωση Ερμιονίδας.
 Ο μέχρι πρότινος τεχνικός κ. Θανάσης Σταματόπουλος, θα παραμείνει ως γυμναστής στην ομάδα, με τον Γιάννη Δουβίκα να καταστρώνει ήδη τα πλάνα του, για τον αγώνα της 5ης αγωνιστικής με τον Τενεάτη Αθικίων και σίγουρα είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να επιστρέψει   η «Μπάρτσα» στις νίκες και να αφήσει πίσω την ήττα από τον Αστέρα Δερβενίου.
Στην Κόρινθο ευελπιστούν, πως δε θα χρειαστεί να γίνει και νέα αλλαγή προπονητή, καθώς αν και βρισκόμαστε μόλις στην 5η αγωνιστική, έχουν αποτελέσει παρελθόν οι Γιώργος Χορμής και Αντώνης Αυλωνίτης, ενώ ο Θανάσης Σταματόπουλος, όπως φάνηκε ήταν μια προσωρινή λύση, ως υπηρεσιακός.

Το αίσχος του κράτους. Ο τελευταίο Νεμεάτης Ήρωας του Ελληνοϊταλικού πολέμου ζει με 342,60€ σύνταξη και οι βουλευτές μισθοδοτουνται με 5-6000 ευρώ το μήνα (video)

Το αίσχος του κράτους. Ο τελευταίο Νεμεάτης Ήρωας του Ελληνοϊταλικού πολέμου ζει με 342,60€ σύνταξη και οι βουλευτές μισθοδοτουνται με 5-6000 ευρώ το μήνα (video)

Πολέμησε στο αλβανικό μέτωπο και η πολιτεία αξιολόγησε τις ηρωικές του πράξεις με το ποσό των 342,60€ και οι βουλευτές μισθοδοτουνται με 5-6000 ευρώ το μήνα.

Ο Α. Γ. Καλλής επ Πρόεδρος του Εμπορικού Συλ. Νεμέας συναντά τον τελευταίο Νεμεάτη πολεμιστή του Αλβανικού μετώπου, Χαράλαμπο Κουρελή, 101 χρονών, που η πολιτεία αξιολόγησε τις ηρωικές του πράξεις με το ποσό των 342,60€, ενώ στον κο Πάγκαλο που συνδέθηκε με τη μαύρη σελίδα των Ιμίων δίνει 1800€.

ΑΙΣΧΟΣ ~ ΑΙΣΧΟΣ

Παρέλαση… ντροπής και φέτος στην Αθήνα - Λοβέρδος: Ας είναι η τελευταία χρονιά με τέτοια μέτρα ασφαλείας

Vouli-parelasi

Για άλλη μια φορά στα χρόνια του Μνημονίου, η πόλη που γέννησε τη Δημοκρατία, βίωσε την ιστορική εθνική ντροπή οι μαθητές της να παρελαύνουν σε… προστατευόμενο περιβάλλον.
Η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα για την εθνική επέτειο του “ΟΧΙ” είχε και πάλι τα χαρακτηριστικά της παρωδίας, με τους μαθητές και τους γονείς τους να είναι εκ νέου τα θύματα της συλλογικής κουταμάρας, που απαγορεύει την προσέλευση πολιτών, και επιτάσσει την παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ. Με τα.. κάγκελα, απαραίτητο αξεσουάρ.
Τέτοιες εικόνες σε κάνουν να απορείς για τον κοινό νου, αλλά και για τον βαθμό νοημοσύνης των υπευθύνων, που δεν έχουν καταφέρει τόσα χρόνια να βρουν μια λύση, που θα διασφαλίζει ότι δεν θα υπάρχουν έκτροπα, και την ίδια στιγμή δεν θα προκαλεί τα συναισθήματα ντροπής που βίωσαν όσοι βρέθηκαν σήμερα στο Σύνταγμα, ή παρακολούθησαν τις σχετικές εικόνες.
  Ειδικά οι γονείς των παιδιών που παρέλασαν στην μαθητική παρέλαση της Αθήνας πέρασαν από φωτιά και σίδερο για να συνοδεύσουν τα βλαστάρια τους στο Ζάππειο.
Για να τα απολαύσουν να παρελαύνουν ούτε λόγος! Από μακριά και με τα κυάλια! Οι μόνοι που είδαν την παρέλαση και από καλό σημείο, ήταν οι επίσημοι και οι δημοσιγράφοι και οι φωτορεπόρτερ. Θλίψη δηλαδή για άλλη μια χρονιά.

Ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας ευχήθηκε να μην υπάρξει άλλη χρονιά που να είναι τόσο αστυνομοκρατούμενη η παρέλαση και αναφέρθηκε σε κάποιους που διαφωνούν. Δεν τους κατονόμασε. Νωρίτερα, όπως είπε ο ίδιος δεν άργησε να πάει σητν Δοξολογία που προηγείται γιατί δεν είχε ενημερωθεί ότι έπρεπε να πάει...

«Δεν πρέπει να επανέλθουμε σε πρόσφατα γεγονότα του παρελθόντος όπου δεν υπήρχε ιερή στιγμή, ήταν όλες ίδιες και ο καθένας μπορούσε να εκφράσει αυτό που θα ήθελε διαλύοντας παρελάσεις, μη επιτρέποντας να γίνουν παρελάσεις ή σταματώντας τις. Πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε ορισμένες εξαιρέσεις. Όλες οι μέρες είναι μέρες ελευθερίας για τον καθένα να εκφράσει στα όρια του Συντάγματος του νόμου τις διαμαρτυρίες του, να πει τις απόψεις του. Υπάρχουν όμως και λίγες στιγμές μέσα στο χρόνο που πρέπει να τις σεβαστούμε», επισήμανε ο υπουργός Παιδείας.
Ο κ. Λοβέρδος ζήτησε, επίσης, κόμματα και συνδικάτα να σεβαστούν τις επετείους, ώστε να καταργηθούν τα μέτρα ασφαλείας. 

Απολογισμός της φετεινής μαθητικής παρέλασης στην Αθήνα:

- Οι αστυνομικοί περισσότεροι από γονείς και μαθητές
- Παρέλαση - ξεπέτα με διάρκεια μόλις 35 λεπτά
- Κανείς δεν μπόρεσε να χειροκροτήσει τα παιδιά του - άλλωστε γι' αυτό δεν γίνονται οι παρελάσεις;
- Τα κάγκελα ήταν περισσότερα και από τους θεατές οι οποίοι έψαχναν μια γωνιά που να μπορούν να δουν κάτι...

 
Και μετά το Ζάππειο, οι κλούβες! Κλούβες παντού, αστυνομικοί παντού, θλίψη! Απέραντη θλίψη. Αυτό που κάποτε ήταν γιορτή, αυτό που κάποτε ήταν παρέλαση με χειροκροτήματα από τον κόσμο που καμάρωνε για τα παιδιά του, τώρα είναι ένα αστυνομοκρατούμενο τσίρκο με τους επίσημους να είναι επι της ουσίας οι μόνοι θεατές αυτής της παρωδίας.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

epideinosi-kairouΗ Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.
Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
“ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ (28-10-2014) ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ).
ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:
1. ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ (28-10-2014) ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ (ΝΟΤΙΟΤΕΡΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ), ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ (ΚΥΡΙΩΣ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ), ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ (ΚΥΡΙΩΣ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ).
2. ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ (29-10-14) ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ”.


Από το κύμα κακοκαιρίας, θα επηρεαστούν το επόμενο 24ωρο, περιοχές του νότιου Ιονίου, της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλίας, των Κυκλάδων και της Κρήτης. Δείξτε μεγάλη προσοχή μέσα στη Τετάρτη, στη Πελοπόννησο και τη κεντρική Στερεά Ελλάδα, καθώς θα πέσουν αρκετά χιλιοστά βροχής και κάποιες πλημμύρες δεν αποκλείονται. Χαλάζι θα πέσει κυρίως σε ημιορεινές περιοχές της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη Πελοπόννησο πάνω από τα 1500-1600 περίπου μέτρα υψόμετρο και στη Στερεά Ελλάδα πάνω από τα 1400-1500 περίπου μέτρα υψόμετρο. Το βράδυ της Τετάρτης και προς τα ξημερώματα της Πέμπτης, καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα σημειωθούν στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού, βορειοανατολικού Αιγαίου, ενώ πυκνές χιονοπτώσεις θα πέσουν στη Θράκη, πάνω από τα 1200-1300 μέτρα υψόμετρο.

Η βροχή ματαίωσε τις παρελάσεις στη Ζάκυνθο και στο Ρέθυμνο

Ματαιώθηκε η μαθητική παρέλαση στη Ζάκυνθo, λόγω της ισχυρής βροχής που έπληξε τις πρωινές ώρες το νησί.
Έτσι, οι εορτασμοί περιορίστηκαν στην καθιερωμένη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό, καθώς και στην κατάθεση στεφάνου από τους επισήμους στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Aκυρώθηκε επίσης η παρέλαση και στο  Ρέθυμνο, λόγω της συνεχούς νεροποντής, καθώς κρίθηκε ότι θα δημιουργούσε ανυπέρβλητα προβλήματα στη διαδικασία.

Πάντως στο Ρέθυμνο είχαν στηθεί τα γνωστά κιγκλιδώματα και όλα ήταν έτοιμα, όταν στους ελάχιστους (λόγω της βροχής) συγκεντρωμένους ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα ότι η παρέλαση ματαιώνεται.

Παπούλιας: Η κρίση δεν θα μας νικήσει

Karolos-Papoulias

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας έκανε μια δήλωση με νόημα, για την κρίση την οποία διέρχεται η Ελλάδα, με αφορμή τη σημερινή εθνική επέτειο του “ΟΧΙ”, μετά τη στρατιωτική παρέλαση την οποία παρακολούθησε στη Θεσσαλονίκη.
Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε τα εξής:
“Ήταν μια εξαιρετική παρέλαση, ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα, οι Ένοπλες Δυνάμεις, ο ελληνικός λαός, όλοι είμαστε πολύ δυνατοί.
Είμαστε εδώ για να αποτρέψουμε την οποιαδήποτε απειλή.
Σήμερα είναι μια εξαιρετική ημέρα. Μια ημέρα μνήμης, τιμής και σεβασμού για εκείνους που έπεσαν και θυσιάστηκαν στον Αγώνα του 1940.
Τότε, στείλαμε ένα μήνυμα στην Ευρώπη, ότι η Δημοκρατική Ευρώπη μπορεί να επικρατήσει. Και έτσι έγινε.
Σήμερα, ο ελληνικός λαός αγωνίζεται κάτω από δύσκολες συνθήκες.
Εύχομαι, με ενότητα, αλληλεγγύη και αγάπη, ο ένας για τον άλλο, να ξετυλίξουμε τις ίδιες αρετές με τους προγόνους μας.
Αν το κάνουμε, θα ξεπεράσουμε την κρίση.
Η κρίση δεν θα μας νικήσει.
Υποφέρουμε, το ξέρουμε.
Θα δώσουμε όμως τη μάχη και θα ξεπεράσουμε την κρίση”.

Ο Στουρνάρας βάζει... αστερίκους στα stress tests!

stournarasmail
Έναν σχολιασμό με… αστερίσκους, αφιέρωσε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας στα αποτελέσματα των stress tests των ελληνικών τραπεζών, που προκάλεσαν έντονη πολιτική αντιπαράθεση, αλλά δέχτηκαν και πολλαπλές ερμηνείες.
Μιλώντας στην “Καθημερινή” ο άλλοτε Υπουργός Οικονομικών σημειώνει μεταξύ άλλων τα εξής:
“Τα αποτελέσματα του πανευρωπαϊκού τεστ αντοχής των τραπεζών είναι πολύ καλύτερα των αναμενόμενων. Παρά τα τραύματα που έχει προκαλέσει η κρίση, οι ελληνικές τράπεζες, άλλες λιγότερο άλλες περισσότερο, έμειναν όρθιες και ολοκλήρωσαν με επιτυχία και τη δύσκολη αυτή δοκιμασία.
Από εδώ και πέρα οι τράπεζες μπορούν να ατενίζουν με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον και να επικεντρωθούν στην υλοποίηση των επιχειρησιακών τους σχεδίων και την υποστήριξη της πραγματικής οικονομίας.
Τα καλά αποτελέσματα της άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων επ’ ουδενί δεν πρέπει να οδηγήσουν σε εφησυχασμό, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ποιότητα των χαρτοφυλακίων δανείων και την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Αν δεν αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η μεγάλη πρόκληση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, τότε αυτά θα συνεχίσουν να δημιουργούν κεφαλαιακές ανάγκες στο μέλλον”.

ysterografa.gr

Μεσογαίας Νικόλαος: Να θυμόμαστε την Ιστορία και το παρελθόν μας

Mitropolitis-Mesogaias-Nikolaos-3

Στη σημασία του εορτασμού της σημερινής ημέρας αναφέρεται ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, με σχετικό μήνυμα το οποίο εξέδωσε.
Ακολουθεί το μήνυμα του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαου:

Πού θα πάει η ντροπή με τις προσκλήσεις στις παρελάσεις;

parelasi

Στα χρόνια της εθνικής κρίσης και του Μνημονίου, η Ελλάδα έζησε μια παράπλευρη διάσταση ντροπής, που δυστυχώς συνοδεύει μέχρι και σήμερα την εθνική πραγματικότητά μας: Οι μεγάλες παρελάσεις για τις εθνικές επετείους, συνοδεύονται από… προσκλήσεις για εκείνους στους οποίους επιτρέπεται να τις παρακολουθήσουν.
Υπό τον φόβο επεισοδίων, οι παρελάσεις που θα έπρεπε να συνιστούν αφορμή εθνικής ανάτασης, κατάντησαν εθνική ντροπή, με συμμετέχοντες… μέσω προσκλήσεων, πολιτικούς, δημοσιογράφους και λοιπούς παράγοντες.
Κατά βάση δηλαδή, στις παρελάσεις στην εποχή της κρίσης συμμετέχουν ως κοινό εκείνοι που… μας έφεραν στην κρίση. Και από μακριά παρακολουθούν, σε ρόλο παθητικού θεατή, απλοί πολίτες και γονείς των μαθητών. Δηλαδή εκείνοι που υφίστανται την κρίση.
Προφανώς και η ντροπή αυτή πρέπει να σταματήσει. Χρειάζεται βέβαια να αλλάξουμε μυαλά. Και σε αυτούς που θα έβλεπαν την παρέλαση ως… πολεμικό πεδίο για να προκαλέσουν επεισόδια, αλλά και σε εκείνους που θεωρούν ότι μπορούν να μετατρέψουν μια εθνική παρέλαση σε… prive party. Με προσκλήσεις.


Η τελευταία εθνική επέτειος πριν τις εκλογές (του Μαρτίου) ;

agnostos_stratiotis

Ο σημερινός εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, και του “Όχι” στον ξένο κατακτητή, έχει μια πρόσθετη, πολιτική σημειολογία, εφόσον οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές διεξαχθούν την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015, όπως εκτιμούν πολλοί.
Θα είναι η τελευταία εθνική επέτειος πριν από εκείνες τις εκλογές, που αναμένεται να προκαλέσουν μεγάλες αλλαγές και ανατροπές στο πολιτικό σύστημα, καθώς η επόμενη εθνική επέτειος, η 25η Μαρτίου, θα εορταστεί 3 μέρες μετά τις κάλπες.
Εφόσον το παραπάνω σενάριο επιβεβαιωθεί στην πράξη, στην επόμενη εθνική επέτειο οι περισσότεροι από τους σημερινούς πρωταγωνιστές του πολιτικού βίου θα βρίσκονται σε διαφορετικές… θέσεις και αξιώματα.
Το σημαντικό βέβαια θα είναι να έχει αλλάξει ριζικά η δεινή σήμερα θέση στην οποία βρίσκεται η ελληνική κοινωνία. Και η Ελλάδα να έχει γυρίσει σελίδα, αφήνοντας πίσω την κρίση, αψηφώντας τις φωνές των άκρων και του λαϊκισμού, και διεκδικώντας ένα εθνικό μέλλον περισσότερο βιώσιμο από το… χρέος της.

ysterografa.gr

Ποιες είναι οι τέσσερις αλλαγές στην επιλογή προϊσταμένων – Όλη η νέα διαδικασία (εγκύκλιος)

Τις τέσσερις βασικές αλλαγές στο νέο σύστημα επιλογή προϊσταμένων αποτυπώνει εγκύκλιος του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με βάση τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο 4275 του 2014. Σύμφωνα με την εγκύκλιο οι αλλαγές είναι:

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: ΗΜΕΡΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ!



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEimrizHmwjc6pUk0MGZMApA5qan6K3_6wN5ZTTWmlwgoi4MjkKQx8pWFBU_P3GE4RKk2duUBhy9jB0RWBTGGtKvElo1au5qrXTcXAuRXxWosoBOrY6gYpnQsTfB1LUzoipJJmzaL6ku9Rk/s1600/1593a2e94be11fe71e52437230fe7984.pngΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΑΡ. ΝΤΑΒΡΗΣ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Χρόνια πολλά σε όλους. Η Ελλάδα είναι το φως του κόσμου! Δεν αγοράζεται, δεν πουλιέται. Προσπαθούν κάποιοι να μας διαλύσουν. Πλανώνται οικτρά.

Η Ελληνική Τάξη Πραγμάτων κείται υπεράνω και πέραν της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Είναι φως, είναι φιλοσοφία! Είναι χρυσή τομή! Είναι τραγωδία. Είναι ομορφιά!

Είναι Μέγας Αλέξανδρος, είναι Λεωνίδας! Είναι Αριστοτέλης, είναι Πλάτωνας, είναι Σωκράτης!

Είναι Όλυμπος, είναι Πίνδος, είναι Σμύρνη, είναι Κωνσταντινούπολη! Είναι Τραπεζούντα, είναι Έβρος! Είναι Κρήτη, είναι Καστελόριζο! Είναι Κύπρος, είναι Αιγαίο, είναι Καρπάθιο, είναι Ιόνιο!

Είναι Βόρειος Ήπειρος. Είναι Πόντος!

Είναι Κότσαρης, είναι Καλαματιανός, είναι Τσάμικος, είναι Ικαριώτικος! Είναι Πεντοζάλης, είναι Τσιριγώτικος! Είναι Ροδίτικος, είναι Ηπειρώτικος!

Είναι, είναι, είναι… ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΦΩΣ!

Είναι το λευκό και το γαλάζιο. Είναι λεμονιά, θυμάρι, πορτοκαλιά!

Είναι Αγία Σοφία. Είναι άσπρο εκκλησάκι στο βράχο!

Είναι οικογένεια! Είναι σταυρός και Παναγία!

Πάνω απ’ όλα είναι ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, η παγκόσμια κοσμοϊστορική ταυτότητα!

Για όλα αυτά πολέμησαν και πέθαναν οι ήρωες που τιμούμε σήμερα.

Εμείς τι κάνουμε; Θεοποιήσαμε το χρήμα; Υποκύψαμε στους τραπεζίτες;

ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ στο χρήμα!

ΟΧΙ στο διχασμό!

ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ στην ενότητα, στον αγώνα, στη δουλειά, στο σχολείο!

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Ψηλά, πολύ ψηλά τη γαλανόλευκη. Όλοι μαζί μόνο έτσι θα νικήσουμε!



Γεώργιος Νταβρής
Ανεξάρτητος Βουλευτής Αχαΐας
Μέλος της Ομάδας Νόστος