Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Στο Κύπελο Ελλάδος Βάραγε στα... Ψαχνά η ΑΕΚ . Πέρασε από τα Σφαγεία η Παναχαική

«Τριάρα» η ΑΕΚ, νίκες για Ηρακλή, Παναχαϊκή, Τύρναβο, «Χ» στα ΧανιάΜε τις αναμετρήσεις της 2ης αγωνιστικής για την φάση των ομίλων, συνεχίζεται το Κύπελλο Ελλάδoς. Η αγωνιστική δράση άρχισε σήμερα όπου η  ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ χωρίς να αντιμετωπίσει ιδαίτερη δυσκολία, επικράτησε με 3-0 του Ηρακλή Ψαχνών κάνοντας βήμα πρόκρισης στους «16» του Κυπέλλου έχοντας δυο δοκάρια με Σαρρή-Ζόριτς και χαμένο πέναλτι με Μπαρμπόσα.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο και έψαξε κυρίως με την μπάλα στημένη το γκολ. Το 1-0, όμως, ηρθε στο 42', όταν η Ενωση με άπιαστο σουτ του Κορδέρο πήρε το προβάδισμα.
 Η ΑΕΚ  στο 55' είδε την μπάλα να μην της κάνει για 2η φορά το χατίρι. Ηταν η φάση που ξεκίνησε από τα πόδια του Ρόβα με τον Ζόριτς να πιάνει ωραία κεφαλιά, αλλά το δοκάρι να ανακόπτει την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα με το 1-0 να παραμένει. Στο 58' η Ενωση με τον Μπαρμπόσα κέρδισε πέναλτι από τον Παληγεώργο, όμως το εκτέλεσε - ένα λεπτό αργότερα - άουτ με τα Ψαχνά στο 61' να μένουν με δέκα παίκτες και επί της ουσίας οι τίτλοι τέλους, έστω και έτσι, να πέφτουν στο ματς σε ό,τι έχει να κάνει με τον νικητή.
Η ΑΕΚ, όμως, συνέχισε να ψάχνει το 2ο γκολ, το οποίο εν τέλει ήρθε στο 66'  με τον Μάνταλο που είχε μπει στο 57' στη θέση του σκόρερ του 1-0. Ο άσος της Ενωσης εκμεταλλεύτηκε το φάουλ-ξυράφι του Μπαρμπόσα και με το κεφάλι έκανε το 2-0 για τους γηπεδούχους.
Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν ξεκάθαρο πως είχαν διάθεση να προσφέρουν θέαμα και εκμεταλλευόμενοι το αριθμητικό πλεονέκτημα έφθασαν στο 79' στο 3-0 με δράστη τον Μπακάκη. Ο μπακ-χαφ της Ενωσης εκμεταλλεύτηκε την μπαλιά-τρύπα του Ντακόλ και με πλασέ έγραψε το 3-0 υπέρ της ομάδας του. Ένα σκορ που έμελλε να είναι το τελικό στο ΟΑΚΑ.
ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Κολοβέτσιος (69' Φαγιέ), Σαρρής, Γροντής, Κορδέρο (57' Μάνταλος), Ρόβας, Ζόριτς, Πλατέλλας, Μπαρμπόσα (76' Αραβίδης), Ντακόλ.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ: Μανιάτης, Παλαιολόγος, Μπακομήτρος (61΄ Κοτίτσας), Παπαδόπουλος, Παληγεώργος, Γκεμίσης, Λόμπα (67' Δηλαβέρης), Φλίγγος (72' Σικαλιάς), Γουόρντεν, Ποσίνκοβιτς, Ραπτάκης.

 Η Παναχαϊκή πέρασε νικηφόρα από τον Ταύρο, επικρατώντας 2-0 του Φωστήρα στον 1ο όμιλο του κυπέλλου και πλέον θα παίξει την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.  Ο Μαρουκάκης στο 36΄ και ο Πατηνιώτης στο 64΄ πέτυχαν τα γκολ των Αχαιών, οι οποίοι αγωνίστηκαν σε όλο το β΄ ημίχρονο με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Αναστασόπουλου στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.
ΦΩΣΤΗΡΑΣ (Κριστόφ Βαζέχα): Γκέκας, Μπίρης, Γρομητσάρης, Αχείμαστος, Μήτκας, Μπελέρης (67΄ Κανελλόπουλος), Ποτουρίδης, Κακαράς (18΄ Μεντί), Ράμα, Ματσούκας (29΄ Σιώπης), Μουστογιάννης.
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Δημήτρης Σπανός): Μπαλασάκης, Κάργας, Άλα, Ασίγκμπα, Πατηνιώτης, Μπαλού, Αναστασόπουλος, Στεργίδης (68΄ Χούσα), Ζλατκόφσκι (46΄ Χαρτσιάς), Ντα Κόστα (75΄ Πλέγας), Μαρουκάκης.

Ο Ολυμπιακός Βόλου απέσπασε ισοπαλία 0-0 από τα Χανιά στα Περιβόλια, σε αναμέτρηση για τη 2η αγωνιστική του 8ου ομίλου του κυπέλλου Ελλάδας. Πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο τερματοφύλακας των Θεσσαλών Κασμερίδης, ο οποίος πραγματοποίησε σωτήριες επεμβάσεις, με αποκορύφωμα το πέναλτι του Πάγκαλου στο 60ο λεπτό. Παρά τη σημερινή απώλεια, η κρητική ομάδα παραμένει σε τροχιά πρόκρισης, χάρη στην εκτός έδρας νίκη της πρεμιέρας επί του Παναιτωλικού, αλλά και οι «ερυθρόλευκοι» του Βόλου διατηρούν ελπίδες να πάρουν το εισιτήριο για τους «16»
 Σημαντικό βήμα πρόκρισης στους «16» του κυπέλλου  έκανε ο Ηρακλής, επικρατώντας στις Σέρρες 2-1 του Εθνικού Γαζώρου, στο  4ο όμιλο. Και οι δύο ομάδες τελείωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκαν ο Μπαρτολίνι από το Ηρακλή (69΄) και ο Κουκολής από τον Εθνικό Γαζώρου (80΄). Οι Θεσσαλονικείς έφτασαν στους τέσσερις βαθμούς, ενώ η ομάδα των Σερρών γνώρισε τη δεύτερη ήττα της και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.
Ο Τύρναβος επικράτησε 2-1 του Αιγινιακού στο Στάδιο Αλκαζάρ, σε αναμέτρηση του 7ου ομίλου του κυπέλλου , και διατήρησε ολοζώντανες τις ελπίδες του για πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης. Τα γκολ της θεσσαλικής ομάδας, η οποία στην πρεμιέρα είχε αποσπάσει ισοπαλία στη Μυτιλήνη από την Καλλονή, πέτυχε ο Οτα στο 45΄ και στο 72΄, ενώ ενδιάμεσα οι φιλοξενούμενοι είχαν ισοφαρίσει με τον Δεμηρτζόγλου στο 58΄. Οι γππεδούχοι τελείωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Σολφερίνο στο 75΄. Ο Αιγινιακός, μετά τη δεύτερη ήττα σε ισάριθμους αγώνες, αποκλείστηκε οριστικά από τη συνέχεια του κυπέλλου.

Η 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του κυπέλλου Ελλάδος

1ος ΟΜΙΛΟΣ
Φωστήρας-Παναχαϊκή 0-2
Ολυμπιακός-Πανιώνιος 29/10

2ος ΟΜΙΛΟΣ
ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 29/10
Κέρκυρα-Απόλλων Καλαμαριάς 30/10

3ος ΟΜΙΛΟΣ
Νίκη Βόλου-Ζάκυνθος 30/10
ΟΦΗ-Ξάνθη 30/10

4ος ΟΜΙΛΟΣ
Εθνικός Γαζώρου-Ηρακλής 1-2
Λεβαδειακός-Πλατανιάς 29/10

5ος ΟΜΙΛΟΣ
ΑΕΚ-Ηρακλής Ψαχνών 3-0
Ατρόμητος-Πανθρακικός 29/10

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Εργοτέλης-Βέροια 29/10
Ερμιονίδα-Απόλλων Σμύρνης 30/10

7ος ΟΜΙΛΟΣ
Τύρναβος-Αιγινιακός 2-1
Αστέρας Τρίπολης-Καλλονή 29/10

8ος ΟΜΙΛΟΣ
Χανιά-Ολυμπιακός Βόλου 0-0
Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 30/10