Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Σοβαρή η κατάσταση της 34χρονης από την Ζαχάρω Ηλείας μετά τον εμβολιασμό – Τι λένε οι γιατροί

 Σοβαρή η κατάσταση της 34χρονης από τον Πύργο μετά τον εμβολιασμό – Τι λένε οι γιατροί 

Σε έκτακτο χειρουργείο υποβλήθηκε από τους γιατρούς στο Τζάνειο η 34χρονη από τη Ζαχάρω Ηλείας με την κατάστασή της να κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή μετά τον εμβολιασμό της.

«Ήταν μεγάλο το ρίσκο, ευτυχώς πήγαν όλα καλά. Κι ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσει να τα καταφέρει. Πρέπει να ξέρετε ότι είναι πολύ δύσκολα», λέει ο Αθανάσιος Πρεκατές, διευθυντής ΜΕΘ Τζάνειου νοσοκομείου.

Η 34χρονη βρίσκεται σε κώμα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μετά το αιμορραγικό εγκεφαλικό που υπέστη 15 ημέρες μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca.

Μυστράς: Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας τα “Παλαιολόγεια 2021”

  

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα τιμήσει με την παρουσία της τις εκδηλώσεις «Παλαιολόγεια 2021» στο Μυστρά το Σάββατο 29 Μαΐου ενώ στη Λακωνία   βρίσκεται από την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Περιορίστηκε η φωτιά στον Κάβο Ισθμίων

  

Η  μεγάλη κινητοποίηση και η άμεση επέμβαση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής στον Κάβο Ισθμίων, είχαν ως αποτέλεσμα να περιοριστεί η πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση.

Αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο ενώ δεν χρειάστηκε να εκκενωθούν κατοικίες και ξενοδοχεία που βρίσκονται στην περιοχή.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 3 καναντέρ και 1 ελικόπτερο, 13 οχήματα, 37 πυροσβέστες και 7 άτομα πεζοπόρο τμήμα και μηχανήματα ΟΤΑ.

Μαλδίβες: Δημοπρατούν 16 ακατοίκητα νησιά σε καλές τιμές, αλλά υπό όρους

 Μαλδίβες: Δημοπρατούν 16 ακατοίκητα νησιά σε καλές τιμές, αλλά υπό όρους 

Η κυβέρνηση των Μαλδιβών δημοπρατεί 16 από τα πάνω από 1.000 -κυρίως ακατοίκητα- νησιά σε καλές τιμές εκκίνησης αλλά και υπό όρους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού, όποιος πλειοδοτήσει θα μισθώσει ένα νησί για 50 χρόνια. Ένας από τους όρους είναι όμως ότι οι μισθωτές θα πρέπει να χτίσουν ένα ξενοδοχείο στο νησί τους χωρητικότητας τουλάχιστον 100 κλινών το καθένα.

Ώθηση στον τουρισμό

Κορονοϊός: Στην κεντρική Ευρώπη οι περισσότεροι θάνατοι αναλογικά με τον πληθυσμό τους

Κορωνοϊός Κορονοϊός 

Οι επτά χώρες που θρηνούν επί του παρόντος τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών από την Covid-19 σε σχέση με τον πληθυσμό τους βρίσκονται στην κεντρική και την ανατολική Ευρώπη, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου σήμερα στις 17.00 ώρα Ελλάδας.

Με 307 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους, η Ουγγαρία είναι, μεταξύ των χωρών με περισσότερους από 100.000 κατοίκους, η πλέον πληγείσα σε σχέση με τον πληθυσμό της.

Ακολουθεί η Τσεχική Δημοκρατία (281 θάνατοι ανά 100.000 κατοίκους), η Βοσνία-Ερζεγοβίνη (280), η Βόρεια Μακεδονία (258), η Βουλγαρία (254), το Μαυροβούνιο (251) και η Σλοβακία (226).

10ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών "Τα 12 Κουπέ" στο χώρο της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Οι υπαίθριοι πολιτιστικοί χώροι άνοιξαν και το 10ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ» έρχεται να εγκαινιάσει το καλοκαιρινό πρόγραμμα της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ στην απλόχωρη open-air Αποβάθρα.

Από 11 έως και 20 Ιουνίου καθημερινά από τις 19:30 έως τις 23:30, δεκάδες νέοι ταλαντούχοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν πρωτότυπες performances σε μία 10ήμερη καθημερινή σκυταλοδρομία δημιουργικής έκφρασης και πρωτοπορίας.

Η Τατιάνα Λύγαρη, καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ, σημειώνει: