Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

ΗΠΑ: Άνετες νίκες για Μπάιντεν και Τράμπ στη “Σούπερ” Τρίτη των εσωκομματικών εκλογών

  

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναδείχθηκε ήδη νικητής στις δέκα από τις δεκαπέντε πολιτείες όπου διεξήχθησαν χθες εσωκομματικές ψηφοφορίες των Ρεπουμπλικάνων για την ανάδειξη του υποψήφιου ή της υποψήφιας της παράταξης στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της «Σούπερ Τρίτης», του σημαντικότερου ραντεβού της κούρσας, κατά προβλέψεις και στατιστικές προβολές αμερικανικών ΜΜΕ.

Ο πρώην πρόεδρος, κατά τους υπολογισμούς αυτούς, κέρδισε σε Βιρτζίνια, Βόρεια Καρολίνα, Οκλαχόμα, Τενεσί, Μέιν, Άρκανσο, Αλαμπάμα, Μασαχουσέτη και Μινεσότα τη μοναδική αντίπαλό του πλέον στην κούρσα, τη Νίκι Χέιλι, πρώην πρεσβεύτρια της κυβέρνησής του στον ΟΗΕ.

Αναδεικνύεται επίσης νικητής στο Τέξας, μεγάλη πολιτεία του αμερικανικού Νότου, μια από τις πολυπληθέστερες της χώρας.

Βάσει των μέχρι στιγμής αποτελεσμάτων ο Δημοκρατικός και ο Ρεπουμπλικάνος ξεκίνησαν τη βραδιά κερδίζοντας τη Βιρτζίνια, τη Βόρεια Καρολίνα, την Οκλαχόμα, το Τενεσί, το Κολοράντο, την Αλαμπαμα, το Αρκάνσας, το Τέξας, το Μέιν, τη Μασαχουσέτη, τη Μινεσότα και την Καλιφόρνια. Ο Μπάιντεν κέρδισε επίσης το Βερμόντ, τη Γιούτα και την Αϊόβα.

Ντέρμπι στο Βερμόντ για τους Ρεπουμπλικάνους με τον Τραμπ να προηγείται της Χέιλι με μόλις μια ψήφο με καταμετρημένο το 33%. Μοναδική ήττα για τον Μπάιντεν στην αμερικανική Σαμόα που νικητής αναδείχθηκε ο Τζέισον Πάλμερ.

ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: εκλογές για την ανάδειξη νέων Συντονιστικών κάθε Οργάνωσης Μελών και των νέων Νομαρχιακών Επιτροπών την Κυριακή 10 Μαρτίου.

 

 


Νομαρχιακή Επιτροπή  Κορινθίας

 

05.03.2024

Δελτίο Τύπου

Σε μια δημοκρατική, συμμετοχική διαδικασία ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κορινθίας καλεί την Κυριακή 10Μαρτίουόλα τα μέλη του να δώσουν το παρόν και να αναδείξουν τους αντιπροσώπους τους στα όργανα.

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Κορινθίας καλούνται να ψηφίσουν για την ανάδειξη τόσο των νέων Συντονιστικών Γραφείων κάθε Οργάνωσης Μελών του Νομού, όσο και της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής Κορινθίας.

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που έχουν γραφτεί στις Ο.Μ. ή στον isyriza έως και τις 3.2.2024.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι κάθε μέλος ψηφίζει στην Οργάνωση που είναι εγγεγραμμένος.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στα παρακάτω εκλογικά κέντρα: