Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

NASA: Στον Άρη υπήρχε μεγάλη λίμνη με νερό – Τα ευρήματα από πέτρες

  

Τα πρώτα δύο πέτρινα δείγματα -τα πρώτα από άλλο πλανήτη- που συνέλλεξε στον Άρη στις 6 και 8 Σεπτεμβρίου το ρομποτικό ρόβερ Perseverance της NASA, ανοίγοντας τρύπες με το τρυπάνι του, φέρουν ενδείξεις μακρόχρονης έκθεσης τους σε νερό στο μακρινό παρελθόν.

Επιβεβαιώνονται έτσι οι εκτιμήσεις των επιστημόνων ότι ο κρατήρας Jezero όπου βρίσκεται το ρόβερ, είχε κάποτε μια μεγάλη λίμνη νερού για πολύ καιρό.

Γιώργος Ανατολάκης: Πώς από τον Ολυμπιακό και τη Βουλή έφτασε να εργάζεται ως ντελίβερι

 Γιώργος Ανατολάκης 

Σημαντικές οικονομικές δυσκολίες εξακολουθεί ν’ αντιμετωπίζει ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και μετέπειτα βουλευτής, Γιώργος Ανατολάκης, ο οποίος το τελευταίο διάστημα εργάζεται ως ντελίβερι.

Ο Γιώργος Ανατολάκης, ως γνωστόν, μετά από μια 15ετία στα γήπεδα και μια «γεμάτη» δεκαετία με τη φανέλα του Ολυμπιακού, εξελέγη βουλευτής με το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη στις εκλογές του 2009, ενώ μετά προσχώρησε στην Νέα Δημοκρατία επί προεδρίας Αντώνη Σαμαρά.

Οι οικονομικές δυσκολίες ωστόσο «χτύπησαν» τον πρώην ποδοσφαιριστή, ο οποίος έχασε το σπίτι του στην Βούλα λόγω χρεών προς τις Τράπεζες ενώ και ο χωρισμός του με την επί 15 χρόνια σύζυγό του Ζάννα Χολέβα (με την οποία απέκτησε 2 παιδιά) και η διατροφή που κλήθηκε να πληρώσει τον πλήγωσε σε οικονομικό επίπεδο.

Έτσι, στα 47 του χρόνια ο Ανατολάκης αναγκάστηκε να τ’ αλλάξει όλα στην προσπάθειά του να ορθοποδήσει οικονομικά: όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, «Πρώτο Θέμα», ο πρώην βουλευτής σήμερα εργάζεται ως delivery σε κατάστημα ανταλλακτικών στη Θηβών.


Τροχαία δυστυχήματα: Πού σκοτώνονται οι περισσότεροι – Οι περιοχές με τους λιγότερους νεκρούς

 Τροχαία δυστυχήματα: Πού σκοτώνονται οι περισσότεροι – Οι περιοχές με τους λιγότερους νεκρούς 

Γεωγραφικός χάρτης για τα τροχαία δυστυχήματα φέτος το καλοκαίρι στη χώρα. Μειώθηκαν στη Δυτική Ελλάδα και αυξήθηκαν στην Πελοπόννησο, συγκριτικά με τους καλοκαιρινούς μήνες του 2020.

Ειδικότερα ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών από τροχαία δυστυχήματα στις τρεις περιφερειακές ενότητες της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο του 2021, μειώθηκαν οριακά σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι.

Αντίθετα, στις πέντε περιφερειακές ενότητες της διοικητικής περιφέρειας Πελοποννήσου καταγράφηκε το ίδιο χρονικό διάστημα αύξηση του αριθμού των νεκρών, σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του 2020, ενώ ο αριθμός των τραυματιών μειώθηκε.

11η Σεπτεμβρίου – Δίδυμοι Πύργοι: Οι ΗΠΑ τίμησαν τη μνήμη των 3.000 νεκρών των τρομοκρατικών επιθέσεων

 11η Σεπτεμβρίου – Δίδυμοι Πύργοι: Οι ΗΠΑ τίμησαν τη μνήμη των 3.000 νεκρών των τρομοκρατικών επιθέσεων 

Είκοσι χρόνια από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Η ασύλληπτη τραγωδία έχει πλέον περάσει στην πολιτική Ιστορία και τη συλλογική μνήμη των ΗΠΑ. Ωστόσο, ο πόνος των οικογενειών των θυμάτων και των επιζώντων εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά ζωντανός.

Δύο δεκαετίες μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, τις πιο φονικές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ιστορία, οι ΗΠΑ απέτισαν φόρο τιμής με επιμνημόσυνες δεήσεις και επίσημες τελετές στους σχεδόν 3.000 νεκρούς των χτυπημάτων της Αλ Κάιντα, σε ένα βεβαρημένο κλίμα μετά τη χαοτική αποχώρηση των Αμερικανών από το Αφγανιστάν.

Καιρός – Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

 Καιρός – Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) εξέδωσε η ΕΜΥ, προιειδοποιώντας για μεταβολή του καιρού  την Κυριακή (12-09-2021) στη δυτική Ελλάδα, με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και θα επηρεάσουν κυρίως τα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο.

Πιο αναλυτικά: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θα εκδηλωθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (12-09-2021) στα νησιά του Ιονίου, βαθμιαία στη δυτική Πελοπόννησο και πιθανώς πρόσκαιρα στη δυτική Στερεά.

Τα έντονα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες και από τα βόρεια βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

«Μπλακ άουτ» στο Ίντερνετ μπορεί να φέρει η επόμενη ηλιακή καταιγίδα

  

Ο Ήλιος εκτοξεύει προς τη Γη ένα ρεύμα φορτισμένων σωματιδίων από την ανώτερη ατμόσφαιρά του. Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται «ηλιακός άνεμος». Ως επί το πλείστον, η μαγνητική ασπίδα του πλανήτη μας εμποδίζει αυτόν τον άνεμο να κάνει πραγματική ζημιά στη Γη ή στους κατοίκους της, στέλνοντας αντίθετα αυτά τα σωματίδια προς τους πόλους και αφήνοντας πίσω, ένα όμορφο σέλας.

Εξαγγελίες-μήνυμα Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Κανείς δεν μένει πίσω στην Ελλάδα που αλλάζει - Όλα όσα κερδίζουν νέοι, επιχειρήσεις και φορολογούμενοι

 Άμεση Ανάλυση - Εξαγγελίες-μήνυμα Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Κανείς δεν μένει πίσω στην Ελλάδα που αλλάζει 

Οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, που κρατήθηκαν ως επτασφράγιστο μυστικό μέχρι την τελευταία στιγμή, είναι δεδομένο ότι προκάλεσαν ευχάριστες εκπλήξεις σε όλους τους Έλληνες, αλλά και θα προκαλέσουν ένα ισχυρό θετικό σοκ στην ελληνική οικονομία.

Το πλέγμα των νέων θετικών μέτρων που ανακοίνωσε απόψε ο Πρωθυπουργός έχει απ’ όλα: Μέτρα στήριξης των χαμηλών, μικρομεσαίων και μεσαίων στρωμάτων, μέτρα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, καίριες απαντήσεις-παρεμβάσεις στα φλέγοντα θέματα (σ.σ. όπως είναι το παγκόσμιο κύμα ανατιμήσεων, η κλιματική αλλαγή και η πανδημία), αποφασιστικά βήματα προκειμένου οι νέοι της χώρας να πάρουν τις τύχες της στα χέρια τους, αλλά και περαιτέρω ενίσχυση της εθνικής μας άμυνας με την αγορά νέων Rafale.

WRC – Ράλι Ακρόπολις: Ο Ροβάνπερα αύξησε την διαφορά του στην κορυφή

 WRC – Ράλι Ακρόπολις: Ο Ροβάνπερα αύξησε την διαφορά του στην κορυφή 

Η τρίτη μέρα του Ράλι Ακρόπολις ήταν καθοριστική στην μάχη της κορυφής. Ο Φινλανδός Κάλε Ροβάνπερα κέρδισε τις τέσσερις πρώτες ειδικές της ημέρας στα ελληνικά βουνά και εδραιώθηκε στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης.

Ο 20χρονος Ροβάνπερα, που μέσα στη χρονιά έγινε ο νεότερος που οδηγεί την βαθμολογία και ο νεότερος νικητής στην ιστορία του WRC με την πρώτη θέση στην Εσθονία. Οι άλλες δύο ειδικές κατέληξαν στον Εσθονό Οτ Τάνακ και τον πρωτοπόρο στην κατάταξη Σεμπαστιάν Οζιέ με Toyota.

Παναθηναϊκός- Απόλλων Σμ. 4-0: Ήταν… μόνος στο σπίτι!

Παναθηναϊκός- Απόλλων Σμ. 4-0: Ήταν… μόνος στο σπίτι! 

 Ο Παναθηναϊκός έκανε ιδανική πρεμιέρα στη Λεωφόρο κερδίζοντας με σκορ 4-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης έχοντας πρωταγωνιστές τους Βιτάλ και Καρλίτος και παίζοντας καλό ποδόσφαιρο από το 25΄και έπειτα.

Από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλά, αλλά μετά το 2-0 και την κόκκινη κάρτα του Φατιόν δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν την κατάσταση και… κατέρρευσαν.

Λευκή πρεμιέρα στο Αγρίνιο... Παναιτωλικός - Αστέρας Τρίπολης 0 - 0.

Παναιτωλικός-Αστέρας Τρίπολης 0-0: Λευκή πρεμιέρα...(highlights) 

Παναιτωλικός και Αστέρας Τρίπολης άνοιξαν με πολλή ενέργεια, αλλά χωρίς γκολ, την αυλαία του πρωταθλήματος της Super League. Ισορροπημένο ματς στο πρώτο μέρος, καλύτερος στην επανάληψη ο Αστέρας και με αρκετές ευκαιρίες, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να φύγουν με το τρίποντο από το Αγρίνιο, με το ματς να μένει στο 0-0. Με τον Μπαράλες να είναι σε αρκετές φάσεις στο δεύτερο μέρος, αλλά να μη βρίσκει στόχο και τους γηπεδούχους να μην είναι ιδιαίτερα απειλητικοί.

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο . 256 νέα κρούσματα σήμερα ( 56 στην Αργολίδα - 34 στην Μεσσηνία - 74 στην Αχαΐα.)

Μικρή αύξηση , σε σχέση με χθες,  κρουσμάτων κορωνοϊού (+7), καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο.  Συνολικά σήμερα παρατηρήθηκαν 256  νέες μολύνσεις, εκ των οποίων  τρεις περιοχές παρουσιάζουν σήμερα  υψηλό αριθμό νέων κρουσμάτων! Συγκεκριμένα, αυτές οι περιοχές είναι:η Αχαΐα με 74 νέα κρούσματα , η Μεσσηνία με 34 και η Αργολίδα με 56.

Εκατόν πενηντατέσσερα (154) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 30 νέες μολύνσεις παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας , 34 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και οι υπόλοιπες 90 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (56), Αρκαδίας (21) και Λακωνίας (13).

Επίσης άλλα 102 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας (74) και Ηλείας (28).   

Σήμερα  11 / 9 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 256 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 43.785 ( 20.695) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Σάββατο  11 / 9 /21, ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (74),  Μεσσηνίας  (34) ,  Κορινθίας (30), Ηλείας (28), Αργολίδας (56), Αρκαδίας (21) και Λακωνίας (13)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                17.896

Π.Ε. Κορινθίας             6.810

Π.Ε. Ηλείας                  5.375

Π.Ε. Μεσσηνίας           5.230

Π.Ε. Αργολίδας           3.812

Π.Ε. Αρκαδίας             3.100

Π.Ε. Λακωνίας            2.015