Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Υποψήφιος για τον Δήμο της Αθήνας ο Παύλος Γερουλάνος


Την υποψηφιότητά του για το Δήμο Αθηναίων ανακοίνωσε πριν λίγο, από την πλατεία Κυψέλης, ο Παύλος Γερουλάνος.
Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ ανέφερε, σε σύντομη δήλωσή του, ότι «γνωρίζουμε τα προβλήματα της πόλης, με πρώτα στην ιεράρχηση, την καθαριότητα και την ασφάλεια.
Ψάχνουμε όμως τις λύσεις. Θα είναι από τα Υπουργεία ή από την κοινωνία των πολιτών;
Ξεκινάμε από την Κυψέλη, θα πάμε γειτονιά-γειτονιά, πόρτα-πόρτα, σε συζήτηση

100 χρόνια από τη γέννηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη – Οι εκδηλώσεις μνήμης για τον μεγάλο πολιτικό άνδρα

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/10/mitsotakis-500-5.jpg
Ημέρα μνήμης είναι η σημερινή για την οικογένεια Μητσοτάκη καθώς με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο Δήμος Χανίων και το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης διοργανώνουν εκδηλώσεις στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα πολιτικού που άφησε για πάνω από μισό αιώνα ανεξίτηλο το στίγμα του στη δημόσια ζωή της χώρας.
Οι εκδηλώσεις μνήμης, που θα πραγματοποιηθούν στην γενέτειρα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, τα Χανιά, περιλαμβάνουν τα αποκαλυπτήρια και την

37 χρόνια ΠΑΣΟΚ (στην εξουσία) και φυλακή… μόνο ο Άκης



Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Η επέτειος της Αλλαγής. Μιας Αλλαγής που υποτίθεται ότι θα ήταν προς το καλύτερο για όλους τους Έλληνες. Κυρίως για τους αδικημένους και όσους βρίσκονταν στο περιθώριο…
Υποτίθεται… 37 χρόνια μετά την εκλογική νίκη του Ανδρέα Παπανδρέου στις 18 Οκτωβρίου του 1981. 37 χρόνια το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, ανεξαρτήτως του κόμματος που

Ο Μαρινάκης κατέθεσε αίτηση για νέα τηλεοπτική άδεια

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/04/marinakis-500.jpg
Αίτηση  στο ΕΣΡ κατέθεσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης ο οποίος διεκδικεί μία από τις δύο «ορφανές» τηλεοπτικές άδειες.
Η αίτηση κατατέθηκε από την Αλτερ Εγκο ΑΕ μαζί με εγγυητική επιστολή ύψους 3,5 εκατ. ευρώ. Η επιλογή αυτή έγινε και ενώ η Άλτερ Έγκο ΜΜΕ έχει ήδη τη συμμετοχή  (22%) στην Τηλέτυπος ΑΕ, η οποία πλέον δεν έχει το δικαίωμα μετάδοσης τηλεοπτικού σήματος και στις 30 Οκτωβρίου συζητείται η αίτηση υπαγωγής της εταιρείας, με καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης μετά από αίτημα των τραπεζών.
Είναι ακόμη άγνωστο αν η κίνηση Μαρινάκη έχει αν κάνει με το MEGA και την διάσωσή του. Θυμίζουμε ότι από την πρώτη αγωνιστική διαδικασία αδειούχοι κρίθηκαν οι σταθμοί ΑΝΤ1, Alpha, Star, ΣΚΑΪ και Epsilon ενώ απορρίφθηκε η αίτηση της εταιρείας συμφερόντων του Φ. Βρυώνη.

ΝΔ για μυστικά κονδύλια: Η κυβέρνηση να δώσει άμεσα εξηγήσεις

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/10/nd-nea-dimokratia-neo-sima-6.jpg

«Όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη διαχείριση των μυστικών κονδυλίων του κράτους αποτελούν μείζον πολιτικό ζήτημα» τονίζει η Νέα Δημοκρατία, ζητώντας από την κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει ό,τι σχετικά στοιχεία έχει.
Όπως αναφέρει συγκεκριμένα η αξιωματική αντιπολίτευση, «ο κ. Καμμένος που κατήγγειλε τον κ. Κοτζιά για αδιαφανείς διαδικασίες στη διάθεση των απόρρητων κονδυλίων του ΥΠΕΞ οφείλει σήμερα κιόλας να δημοσιοποιήσει ό,τι στοιχεία έχει, όπως και ο κ. Κοτζιάς που προφανώς δεν ζήτησε τυχαία να ελεγχθούν τα κονδύλια που διαχειρίζεται ο κ. Καμμένος ως υπουργός Άμυνας.
Η διαχείριση των κρατικών κονδυλίων δεν αφορά μόνο τις ενδοκυβερνητικές ισορροπίες και τους αλληλλοεκβιαζόμενους συναρχηγούς της, αλλά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Τσίπρας οφείλουν να δώσουν στους πολίτες ξεκάθαρες απαντήσεις».

Εκθεση-σοκ για το δημογραφικό: 2.5 εκατ. λιγότεροι θα είναι οι Ελληνες το 2050 - μη αναστρεψιμη η κατασταση.

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/02/simaia-ellada-500.jpg

Στοιχεία σοκ για την συρρίκνωση του πληθυσμού στην Ελλάδα προκύπτουν από την έκθεση των ειδικών επιστημόνων που όρισε η επιτροπή της Βουλής για το δημογραφικό.
Τα βασικά σημεία της έκθεσης είναι τα ακόλουθα:

Γ. Μανιάτης: «Θλιβερός εκβιαζόμενος Τσίπρας με προϋπολογισμό λιτότητας» Ομιλία Γ. Μανιάτη, στο προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού 2019


Ο Γ. Μανιάτης στη σημερινή του ομιλία στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του προσχεδίου του κρατικού προϋπολογισμού 2019, χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα θλιβερό, εκβιαζόμενο – όμηρο του κ. Καμμένου, που βλέπει το πουλόβερ της κυβέρνησής του να ξηλώνεται και ταυτόχρονα συμπεριφέρεται προσβάλλοντας

Πώς μπορεί να επηρεάσει τα παιδιά η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης

pos-borei-na-epireasei-ta-paidia-i-ypervoliki-katanalosi-zaxaris.jpg
Μια νέα έρευνα που βασίζεται σε στοιχεία που συνέλεξαν από 26 χώρες επιστήμονες από την Ιταλία και το Ισραήλ συνδέει την υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης στην παιδική ηλικία με την παραβατική συμπεριφορά σε μεγαλύτερες ηλικίες, καθώς επίσης με το κάπνισμα και το αλκοόλ.
Στην έρευνα έλαβαν μέρος περισσότερα από 100.000 παιδιά ηλικίας από 11 έως

Καρδιαγγειακά, καρκίνος και σακχαρώδης διαβήτης οι μάστιγες του σύγχρονου κόσμου.

kardiaggeiaka-karkinos-kai-sakxarodis-diavitis-oi-mastiges-tou-sygxronou-kosmou.jpgΟι καρδιαγγειακές παθήσεις, ο καρκίνος και ο σακχαρώδης διαβήτης χαρακτηρίζονται από τους ειδικούς ως οι μάστιγες του σύγχρονου κόσμου, ενώ σοβαρότατη απειλή για την υγεία συνιστούν οι οφθαλμολογικές παθήσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε τύφλωση, παρά τις διαθέσιμες νέες διαγνωστικές και θεραπευτικές μεθόδους.
Διαβάστε περισσότερα

stogiatro.gr

Αύξηση του προσδόκιμου ζωής σε παγκόσμιο επίπεδο


ayksisi-tou-prosdokimou-zois-se-pagkosmio-epipedo.jpgΠαγκοσμίως, η υγεία των ανθρώπων βελτιώνεται ενώ αυξάνεται και το προσδόκιμο ζωής, όμως δυστυχώς δεν σημειώνεται αντίστοιχη πρόοδος στην αντιμετώπιση των χρόνιων νοσημάτων τα οποία προκαλούν 7 στους 10 θανάτους , σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε πρόσφατα.

Διαβάστε περισσότερα

stogiatro.gr

Τα εγκεφαλικό και το έμφραγμα μπορούν να προληφθούν


ta-egkefaliko-kai-to-emfragma-boroyn-na-prolifthoyn.jpgΗ κολπική μαρμαρυγή μια συχνή μορφή αρρυθμίας, είναι ο δεύτερος σημαντικότερος παράγοντας κινδύνου εκδήλωσης Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων (ΑΕΕ), μετά την υψηλή αρτηριακή πίεση. Σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα εκτιμάται ότι αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης ενός αγγειακού εγκεφαλικού κατά 3 έως 5 φορές και συνδέεται με το ένα τέταρτο περίπου των συνολικών ισχαιμικών εγκεφαλικών.

Διαβάστε περισσότερα

stogiatro.gr

Ρωσοφάγος με… καλάσνικοφ!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Δεν μετέχει μόνο ο Τσίπρας στη θεατρική παράσταση που από κοινού σκηνοθετεί με τον Καμμένο. Στην ίδια παράσταση μετέχουν και οι εκτός Ελλάδας συνομιλητές του Καμμένου, ενώ γνωρίζουν με ποιον συνομιλούν. Απλώς, θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους.
Ούτε, βέβαια, ενδιαφέρονται για τον διεθνή διασυρμό που υφίσταται η χώρα μας. Το αντίθετο. Κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν γιατί γνωρίζουν πως τέτοιες μαύρες σελίδες ξενοκρατίας ουδέποτε είχαν γραφεί στην Ελλάδα – ακόμη και στις πιο σκοτεινές εποχές.
Τι είπε ο κ. Καμμένος στις ΗΠΑ προκειμένου να παρουσιάσει το… παράλληλο σχέδιό του για το Σκοπιανό (αλά παράλληλο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης του Τσίπρα);

Πράσινο φως» για έργα σε Μονές της Αρκαδίας από τον Πέτρο Τατούλη

Αποτέλεσμα εικόνας για τατουλησ μοναστηρια


http://www.pna.gr/media/k2/items/cache/12f0e0fbf1bb0224fccf943cbdb34ac1_XL.jpgΤο «πράσινο φως» από το Περιφερειακό Συμβούλιο στην Τρίπολη στις 15 Οκτωβρίου, προεξάρχοντος του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, πήραν τρεις προγραμματικές συμβάσεις που αφορούν Ιερές Μονές της Αρκαδίας και θα ενισχύσουν τον θρησκευτικό τουρισμό.

ΑΣΕΠ: Ανησυχία υποψηφίων μετά το «πάγωμα» διαγωνισμού-Φόβοι για την 3Κ/2018


Ανησυχία σε υποψηφίους που αναμένουν τα προσωρινά ή, κυρίως, τα οριστικά αποτελέσματα προκηρύξεων του ΑΣΕΠ προκαλεί η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου να «παγώσει» το διαγωνισμό που αφορά την προκήρυξη 1Κ/2017 λόγω αυθαίρετων διαδικασιών. Μάλιστα, το ίδιο το ΑΣΕΠ σε χθεσινή του ανακοίνωσε επιβεβαιώνει ότι η τύχη του συγκεκριμένου διαγωνισμού θα κριθεί στα δικαστήρια.
Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση, που χθες έφτασε και στη Βουλή μέσω ερώτησής του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Μαυρωτά, αφορά την αλλαγή στάσης του

Οστεοπόρωση. Τι είναι, επιπτώσεις, αιτίες, συμπτώματα, διάγνωση, θεραπεία, πρόληψη


 
Η Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης εορτάζεται στις 20 Οκτωβρίου με σκοπό να ευαισθητοποιήσει όλο και πιο πολλούς για την έγκαιρη πρόληψη της νόσου.
Η οστεοπόρωση είναι μια ασθένεια που χαρακτηρίζεται από χαμηλή οστική πυκνότητα και μέτρια ποιότητα οστού. Εξελίσσεται χωρίς συμπτώματα ή πόνους έως ότου προκύψει κάποιο κάταγμα, που εντοπίζεται συνήθως στο ισχίο, στην σπονδυλική στήλη, ή στον καρπό. Γι΄ αυτό χαρακτηρίζεται ως η σιωπηλή επιδημία της εποχής μας. Μπορεί να οδηγήσει σε πόνους, ανικανότητα και σε ορισμένες περιπτώσεις, στο θάνατο. Σε όλους μας παρατηρείται κάποια οστική απώλεια με το πέρασμα των χρόνων, αλλά δεν θα εμφανίσουμε όλοι οστεοπόρωση. Στην μέση ηλικία, η πιθανότητα για τις γυναίκες να εκδηλώσουν οστεοπόρωση μεγαλώνει, γιατί χάνουν την προστατευτική ιδιότητα των οιστρογόνων στα οστά, όμως η οστεοπόρωση μπορεί να εκδηλωθεί σε οποιαδήποτε ηλικία και στα δύο φύλα λόγω πολλών παραγόντων ....................

Κήρυξη έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας δημοτικών ενοτήτων του δήμου Τρίπολης

Δήμος Τρίπολης
Σήμερα Πέμπτη 18 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Δημήτρης Παυλής ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Ιωάννη Ταφύλλη, σχετικά με την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν την 29-09-2018 σε περιοχές του Δήμου Τρίπολης, αποφασίστηκε ύστερα από το αίτημα του Δήμου Τρίπολης την 1-10-2018 και συνέχεια στις 11-10-2018 και την σύμφωνη γνώμη τις Περιφέρειας Πελοποννήσου, η κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας (Αρ.Πρωτ.:7473/2018 – ΑΔΑ:7ΤΖΩ46ΜΚ6Π-ΘΕΝ) των Δημοτικών Ενοτήτων: Σκυρίτιδας, Κορυθίου, Τεγέας (Ριζών, Γαρέας, Μαγούλας, Μαυρικίου, Λιθοβουνίων και Ψιλής Βρύσης), Μαντινείας (Λουκά, Νεστάνης, Πικερνίου, Αρτεμισίου και Σάγκα), Λεβιδίου (Κανδήλας και Παλαιοπύργου).
Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για τρεις (3) μήνες, ήτοι έως και 31-12-2018.
Αναμένεται η έκτακτη χρηματοδότηση που έχει ζητηθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές. 

Γραφείο Τύπου ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΣΗ ΠΤΒ ΓΙΑ ΑΠΟΡΡΗΤΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕ

http://s.kathimerini.gr/resources/2018-07/voylh-synent-thumb-large-thumb-large--2-thumb-large-thumb-large.jpg
Ο Προέδρος της Βουλής ενημέρωσε σήμερα τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες για τη διαδικασία ενημέρωσης της Βουλής σχετικά με τις απόρρητες δαπάνες του Υπουργείου Εξωτερικών.

Πλήρης απομαγνητοφώνηση της ενημέρωσης

Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης:
Θα έπρεπε να σας ενημερώσουμε, για να ξέρετε από πρώτο χέρι, διότι εσείς κάνετε τη δουλειά μέσα στη Βουλή, σε ό,τι αφορά τη Βουλή και δεν θα πρέπει μόνο από τις δηλώσεις που γίνονται από το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα να παίρνετε αφορμή για να γράφετε τα γραπτά σας, να σας ενημερώσουμε πάνω στην ακριβή διαδικασία με την οποία και η Βουλή τα τελευταία δύο χρόνια, για

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ

Δημοσιεύτηκε 2 Νοεμβρίου 2014

Ο Πόλεμος είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αφεθεί στους στρατιωτικούς είχε πει ο Γάλλος Πρωθυπουργός Κλεμανσώ. Ο Πόλεμος είναι επίσης πολύ σοβαρή υπόθεση για να αφεθεί στους πολιτικούς που δεν γνωρίζουν τι είναι Πόλεμος, μπορεί να αντιτείνει