Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνα Νικολάκου Με αισιοδοξία ανατέλλει το 2018 για τον τουρισμό στην Πελοπόννησο



http://i1.wp.com/messiniapress.gr/wp-content/uploads/2017/08/%CF%8913-2.jpg?fit=800%2C400Είναι ιδιαίτερη ικανοποίηση μας για το γεγονός ότι η Πελοπόννησος κατατάσσεται από το Αμερικανικό περιοδικό Travel + Leisure στους καλύτερους προορισμούς του κόσμου για το 2018, με ειδική αναφορά σε συγκριτικά της πλεονεκτήματα, όπως την αυθεντικότητα της, τη γαστρονομία της και τη βελτίωση των υποδομών της.

Η κυκλοφορία των εφημερίδων κατά την αργία των Θεοφανείων Πώς θα εργαστούν οι δημοσιογράφοι

Η κυκλοφορία των εφημερίδων κατά την αργία των Θεοφανείων
Ανακοίνωση σχετικά με την αργία των Θεοφανείων εξέδωσε η Ένωση Συντακτών, για τον τρόπο που θα εργαστούν οι λειτουργοί του Τύπου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, κατά την αργία των Θεοφανείων, οι συντάκτες του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης θα εργαστούν σύμφωνα με τα οριζόμενα στις αντίστοιχες συλλογικές συμβάσεις εργασίας, που καθορίζουν και την αμοιβή τους για Κυριακές και αργίες.
Οι συντάκτες του ΑΠΕ-ΜΠΕ θα εργαστούν και θα αμειφθούν σύμφωνα με τα οριζόμενα στη ΣΣΕ ΕΣΗΕΑ-ΕΙΗΕΑ.
Οι εφημερίδες θα κυκλοφορήσουν και οι δημοσιογράφοι θα εργαστούν ως εξής:

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 12 νεκροί από την κακοκαιρία που «κοκαλώνει» τα πάντα

http://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2018/01/usa-kairos-7-1.jpg

Συνεχίζει να "τσακίζει" τις ΗΠΑ η σπάνια χειμερινή καταιγίδα, που έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην χώρα, ενώ αναμένεται νέα μετεωρολογική "βόμβα" την ανατολική ακτή. 
Είναι η πρώτη φορά εδώ και 30 χρόνια που η πρωτεύουσα της Φλόριντα, Ταλαχάσι ντύνεται στα λευκά, ενώ την Πέμπτη (04.01.2017) αναμένονται νέες

Η Κρήτη και το ποδόσφαιρο αποχαιρετούν τον Ευγένιο Γκέραρντ- Σε λαϊκό προσκύνημα η σωρός του

Φωτογραφία του Manolis Papadakis.

Δεκάδες φίλοι και γνωστοί βρέθηκαν στο σπίτι του Ευγένιου Γκέραρντ στην Ελιά Ηρακλείου, για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Ολλανδό, που «έφυγε» από τη ζωή την Τρίτη.

Τον νίκησε μέσα στο Μετς... Ο Ολυμπιακός ισοπέδωσε τον Παναθηναϊκό 3-0 σετ

Ο Ολυμπιακός ισοπέδωσε τον Παναθηναϊκό 3-0 σετ 
Με τον καλύτερο τρόπο έκανε... ποδαρικό στο 2018 ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 3-0 τον Παναθηναϊκό στο κλειστό του Μετς, στο ντέρμπι «αιωνίων» που «άνοιξε την αυλαία» της 11ης αγωνιστικής στην Α1 βόλεϊ των ανδρών.
Το ματς ήταν ντέρμπι μόνο στο πρώτο σετ όπου οι Πράσινοι αντιστάθηκαν σθεναρά, αλλά στη συνέχεια μίλησε η κλάση των Ερυθρολεύκων που

Στα χώματα του Αθανασίου Διάκου

http://www.diakopes.gr/files/1/Media/2015/02/12/20810736_mousounitsa.jpg?maxwidth=645&maxheight=400&mode=crop&scale=both&align=middlecenter 
Στην καρδιά της Ρούμελης, ανάμεσα στα Βαρδούσια, την Γκιώνα και την Οίτη, γεννήθηκε, ανδρώθηκε και έγινε ατρόμητο παλικάρι ένας από τους πλέον ένδοξους ήρωες της Επανάστασης του 1821, ο Αθανάσιος Διάκος.

Γεννημένος το 1788 ή το 1791 στην Άνω Μουσουνίτσα (σύμφωνα με μια άλλη

Μονή Οσίου Λουκά, η Αγια-Σοφιά της Ρούμελης

http://www.diakopes.gr/files/1/Media/2014/11/12/19978233_osios.loukas3.jpg?maxwidth=645&maxheight=400&mode=crop&scale=both&align=middlecenter
Στις δυτικές υπώρειες του όρους Ελικώνα, σε υψόμετρο 450 και κοντά στην ακρόπολη της αρχαίας Στείριδας (Στειρίου), βρίσκεται ένας θησαυρός των Μεσοβυζαντινών Χρόνων, η μονή του Οσίου Λουκά.
Μνημείο που συγκαταλέγεται στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, το μοναστηριακό συγκρότημα του Οσίου Λουκά περικλείεται από περίβολο, περιλαμβάνει δε διώροφα και τριώροφα

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Αυτά είναι τα νέα ψέματα της κυβέρνησης για το 2018, για τις μειώσεις μισθών και συντάξεων

ΝΔ: Αυτά είναι τα νέα ψέματα της κυβέρνησης για το 2018 
Τη μείωση των εισοδημάτων των δημοσίων υπαλλήλων, ενστόλων, γιατρών και συνταξιούχων που επέβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καταγγέλλει η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της.
«Ήδη από τις πρώτες μέρες του χρόνου οι πολίτες νιώθουν διπλά εξαπατημένοι. Γιατί η κυβέρνηση εξακολουθεί να κοροϊδεύει και δεν παραδέχεται τις αυξήσεις σε φόρους και εισφορές, ούτε τις περικοπές σε συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα» αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση, δίνοντας τα παρακάτω παραδείγματα:

Οι αποφάσεις που παίρνουμε κάθε Πρωτοχρονιά και που δύσκολα τηρούμε...


SGHSGFSDGDFGDFGDF.jpgΓια μια ακόμη χρονιά, με το ξεκίνημα του νέου έτους, αμέτρητοι άνθρωποι παίρνουν «ηρωικές» αποφάσεις ότι επιτέλους αυτή τη φορά θα κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν: να χάσουν κιλά, να τρώνε πιο υγιεινά, να πληρώσουν τα χρέη τους και να βάλουν χρήματα στην άκρη, να σταματήσουν το κάπνισμα και τόσα άλλα, ων

Εργαζόμενοι δήμων: Ουρές για διεκδίκηση 13ου,14ου μισθού -Ποιοι κατέθεσαν αγωγές (λίστα)


Ουρές σχηματίστηκαν τόσο στο Πρωτοδικείο Αθηνών όσο και σε πολλά περιφερειακά Δικαστήρια της χώρας για καταθέσεις αγωγών από εργαζόμενους στους δήμους προκειμένου να διεκδικήσουν τον 13ο και 14ο μισθό που είχαν περικοπεί με το ενιαίο μισθολόγιο τις τελευταίες ημέρες του 2017. Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, για εργαζόμενους που είχαν

ΑΣΕΠ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την προκήρυξη 1Γ/2017 (όλες οι λεπτομέρειες)

 
Γνωστοποιείται από το ΑΣΕΠ ότι εκκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων στην Προκήρυξη 1Γ/2017 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 40/01-12-2017 και ΦΕΚ 44/21-12-2017, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που αφορά στη διεξαγωγή γραπτού διαγωνισμού για την πλήρωση  συνολικά  πεντακοσίων σαράντα οκτώ (548) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.).
Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση

ΚΕΔΕ: Κανένα παιδί εργαζόμενης οικογένειας, εκτός δημοτικών παιδικών σταθμών

Η Κ.Ε.Δ.Ε. εδώ και χρόνια επισημαίνει ότι αποτελεί εθνική ανάγκη η εκπόνηση ενός μακροπρόθεσμου, ολοκληρωμένου εθνικού σχεδίου για την αύξηση του αριθμού και τη βελτίωση της ποιότητας των δημοτικών υποδομών φιλοξενίας βρεφών και νηπίων, σε όλους τους Δήμους της χώρας, χωρίς εξαιρέσεις, ώστε να μην μείνει μελλοντικά ούτε ένα παιδί εργαζόμενης οικογένειας εκτός

Δημόσιο: Τα νέα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για το 2018 (πίνακας)

 
Νέα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ισχύουν από την 1η/1/2018 για τους ασφαλισµένους όλων των Ταµείων που συµπληρώνουν µέσα στη νέα χρονιά το 50ό ως το 60ό έτος. Οι αλλαγές του 2018 επιφέρουν αυτόµατη αύξηση των ορίων ηλικίας ως και 2 έτη σε σχέση µε το 2017 για 45 κατηγορίες ασφαλισµένων.
Η ηλικία συνταξιοδότησης καθορίζεται, βάσει του ν. 4336/2015, από τηνπραγµατική ηλικία που θα έχουν µέσα στο 2018. Για παράδειγµα στο

Τι αλλάζει με το νυχτερινό ρεύμα -Για ποιους θα αυξηθεί

 
Στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ θα μπουν όσοι πήραν κοινωνικό μέρισμα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης. Ο  κ. Σταθάκης επεσήμανε ότι από 1η Φεβρουαρίου όσοι πήραν κοινωνικό μέρισμα θα είναι και στο κοινωνικό

Ποδαρικό στο 2018 με φόρους και μέτρα

Εμφάνιση 18486320_426375131051997_1089633946789037566_n.jpg  *του Αναστάσιου Λυμπερίου

Νέους άμεσους και έμμεσους φόρους,  μειώσεις συντάξεων και νέες επιβαρύνσεις στις ασφαλιστικές εισφορές επιφυλάσσει το 2018 για τους φορολογούμενους.

Ο λογαριασμός είναι και φέτος αυξημένος καθώς από 1/1/2018 η κυβέρνηση θέτει σε εφαρμογή μια σειρά από νέα μέτρα δημιουργώντας συνθήκες οικονομικής ασφυξίας στα ήδη επιβαρημένα ελληνικά νοικοκυριά και επιχειρήσεις από την υπέρμετρη φορολόγηση. Αναλυτικά τα νέα μέτρα:

1ης Πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων στήριξης έτους 2017,του υπομέτρου 4.1 « Στήριξη για επενδύσεις σε Γεωργικές εκμεταλλεύσεις»(Σχέδια Βελτίωσης)



ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ 
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ    
 ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
                                                                             Τρίπολη, 3/1/2018                                                                                              
                                                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1ης Πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων στήριξης έτους 2017,του υπομέτρου 4.1 « Στήριξη για επενδύσεις σε Γεωργικές εκμεταλλεύσεις»(Σχέδια Βελτίωσης)

Δράση 4.1.1 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης» και Δράση 4.1.3 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στη χρήση ΑΠΕ καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος»
 Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου σας ενημερώνει ότι αναρτήθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η Πρόσκληση των «Σχεδίων Βελτίωσης», και συγκεκριμένα των Δράσεων 4.1.1«Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης» και 4.1.3 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στη χρήση ΑΠΕ καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 με ΑΔΑ: ΩΔΓΗ4653ΠΓ-45Ν.

Καρκίνος του στομάχου. Ποια τα συμπτώματα και ποια τα μέτρα πρόληψης; Ποιες τροφές βοηθούν και τι προσέχουμε;

Ο καρκίνος του στομάχου είναι μία νόσος κατά την οποία τα στομαχικά κύτταρα γίνονται κακοήθη (καρκινικά) και αυξάνονται ανεξέλεγκτα, σχηματίζοντας όγκο. Γίνεται λόγος για την πέμπτη πιο διαδεδομένη μορφή καρκίνου στην Ευρώπη, τέταρτη παγκοσμίως και έβδομη στην χώρα μας, προσβάλλει συχνότερα τους άντρες

Κατασκευή νέου γηπέδου της ΕΠΣ Αργολίδας, τη χρηματοδότηση του οποίου εξασφάλισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.



http://www.argolidaportal.gr/sites/default/files/styles/large/public/field/image/hlootapitas-sto-gipedo-tis-prosymnis.jpg?itok=hXy2QX4V

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο πολιτικό της πρόγραμμα στον εκσυγχρονισμό και στη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων άθλησης. 
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η κατασκευή του νέου γηπέδου ποδοσφαίρου της ΕΠΣ Αργολίδας, τη χρηματοδότηση του οποίου εξασφάλισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης
Ο ίδιος άλλωστε έχει την αποκλειστική ευθύνη του σχεδιασμού και του προγραμματισμού της αναβάθμισης και της δημιουργίας χώρων άθλησης. Οποιαδήποτε άλλη ανακοίνωση για το θέμα αυτό είναι εκ του περισσού. 

Οι καλικάντζαροι πήραν μαζί τους και το ΕΚΑΣ!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Λίγο πριν από την εκπνοή του 2017 δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ και η Κοινή Υπουργική Απόφαση σχετικά με την χορήγηση του ΕΚΑΣ από την 1η Ιανουαρίου 2018 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018.
Τα αποτελέσματα ήταν άμεσα: Στις 21 Δεκεμβρίου το επίδομα κατατέθηκε μειωμένο και από φέτος δεν θα ξεπερνά τα 35 ευρώ το μήνα και θα καταβάλλεται σε συνταξιούχους άνω των 65 ετών των οποίων το ετήσιο εισόδημα δεν θα ξεπερνά τα 7.720 ευρώ.
Πρόκειται φυσικά για άγριο τσεκούρι, καθώς το 2017, όσων το ετήσιο εισόδημα ήταν ως 7.216 ευρώ λάμβαναν

ΣΤΡΙΒΕΙΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις  στο 2018, με ανεξήγητη βιάση τα νταούλια στην πολιτική εξουσία και την ενημέρωση βαράνε άρον άρον για έναν ακόμη εθνικό διχασμό στο Βορρά. Αποτελεί διπλωματικό μαζοχισμό αναμφίβολα να ζητά κάποιος να εισέλθει σε μία συμμαχία, σε μία ένωση και να προκαλεί διχασμό σε αυτόν που βρίσκεται ήδη μέσα χάρη στις θυσίες ηρώων στα βουνά της Πίνδου.

Τελικά είναι θολό, κάτι σαν δημιουργική ασάφεια, αν το Σκοπιανό γίνεται επιθετικό όπλο για να διχάσει τη Νέα Δημοκρατία ή όπλο αυτοχειρίας για τον τερματισμό της σημερινής Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σε κάθε περίπτωση ωφελημένοι καταλήγουν οι Αλβανοί και Σλάβοι των Σκοπίων και

Έπεσε εκπαιδευτικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας στην παραλία της Καλαμάτας

Συναγερμός σήμανε στην Πολεμική Αεροπορία στις 12:02. Οι χειριστές ενός εκπαιδευτικού αεροσκάφους τύπου Τ-2 ανέφεραν βλάβη και το εγκατέλειψαν.
Το αεροσκάφος σ;yμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κατέληξε στην δυτική παραλία της Καλαμάτας κοντά στην πίστα καρτ.
Ευτυχώς οι δυο χειριστές είναι καλά στην υγεία τους και σύμφωνα με τις πληροφορίες του OnAlert περισυνελεγησαν απο ελικόπτερο και μεταφέρονται στην 120 ΠΕΑ/363ΜΕΑ αναγκάστηκαν, για άγνωστο λόγο να το εγκαταλείψουν δυο ναυτικά μίλια νότια της Καλαμάτας.
Από εκεί θα παραληφθούν από αεροσκάφος C-130 που θα τους μεταφέρει στην 112 ΠΜ στην Ελευσίνα και εν συνεχεία στο 251 ΓΝΑ για να υποβληθούν σε αναλυτικό έλεγχο.  

 

Νέος πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου ο Σταύρος Αργειτάκος

http://www.report24.gr/wp-content/uploads/argeitakos2.jpg
Tη θέση του παραιτηθέντος τέως Δήμαρχου Ευρώτα, Γιάννη Γρυπιώτη, έλαβε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Σπάρτης, Σταύρος Αργειτάκος, ο οποίος εξελέγη Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου.

Οι σχετικές αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του ΦΟΔΣΑ έλαβαν ώρα στην Τρίπολη, κατά τη συνεδρίαση του Φορέα την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου. Ο πρώην Δήμαρχος Σπάρτης και επικεφαλής των «Ενωμένων Πολιτών», Σταύρος Αργειτάκος συγκέντρωσε τη σχετική πλειοψηφία στη δεύτερη φάση της ψηφοφορίας.

Ο κ. Αργειτάκος προτάθηκε για την θέση του Προέδρου από το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, το Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτρη Καφαντάρη. Στην πρώτη του τοποθέτηση ο νέος Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου έκανε λόγο για συνεργασία, ενότητα, πλήρη ενημέρωση των μελών για όλα τα θέματα και σημείωσε πως μετά τις γιορτές θα πρέπει να δουν και τα οικονομικά ζητήματα που απασχολούν τον Φορέα, αφού υπάρχουν και δικαστήρια εν εξελίξει, λόγω προστίμων και διαφόρων επιβαρύνσεων που καλείται να πληρώσει ο ΦΟΔΣΑ.

Απολύονται ως το τέλος του 2018 14.000 εργαζόμενοι σε δημόσια νοσοκομεία

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/01/nosokomeia-ergazomenoi-500.jpg
Σε … ομηρία βρίσκονται 14.000 εργαζόμενοι των δημόσιων νοσοκομείων, για τους οποίους το 2018 κάθε άλλο παρά μια καλή χρονιά θα είναι καθώς θα δουν την πόρτα της εξόδου από το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ).
Οι «ελαστικοί» του ΕΣΥ,

Άγριο έγκλημα στην Σπάρτη: Γρονθοκόπησαν μέχρι θανάτου 60χρονο

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/12/astynomia-peripoliko-500.jpg
Ένα απίστευτης αγριότητας έγκλημα έγινε τα ξημερώματα στην Σπάρτη όπου ένας 60χρονος δέχτηκε επίθεση μέχρι θανάτου με γροθιές έξω από κέντρο εστίασης σε κεντρικό δρόμο της Σπάρτης.

Δέκα ανατροπές στα μισθολόγια καθηγητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/01/tei-aei-500.jpg
Δέκα τροποποιήσεις στις διατάξεις του νόμου 4472/2017 για τα ειδικά μισθολόγια των μελών του διδακτικού προσωπικού των ΑΕΙ και των ΤΕΙ και των μουσικών επήλθαν με τους νόμους 4490/2017 και 4494/2017. Οι αλλαγές αυτές, οι οποίες ισχύουν αναδρομικά από την 1η-1-2017, μαζί με το σύνολο των διατάξεων των νέων ειδικών μισθολογίων περιγράφονται αναλυτικά σε διευκρινιστική εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη, η οποία απεστάλη στις 28 Δεκεμβρίου 2017 προς όλες τις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες.

Οι αλλαγές

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Χρήστος Δοξαράς

Πέθανε ο ηθοποιός Χρήστος Δοξαράς | tlife.gr

Τον γνωρίσαμε από τις δεκάδες ελληνικές ταινίες στις οποίες έχει παίξει αλλά και πολλά σήριαλ. Ο Χρήστος Δοξαράς έφυγε από τη ζωή και τη δυσάρεστη είδηση δημοσίευσε στην προσωπική του σελίδα – την οποία δημιούργησε πρόσφατα- ο αγαπημένος ηθοποιός Κώστας Βουτσάς.
Ο Χρήστος Δοξαράς γεννήθηκε στην Πάτρα το 1935 και σπούδασε στη

Το 2018 το φεγγάρι θα γίνει κόκκινο δυο φορές…

Το 2018 το φεγγάρι θα γίνει κόκκινο δυο φορές… και δεν είναι προφητεία! | Newsit.gr

Δύο φορές μέσα στο 2018 το φεγγάρι θα «κοκκινίσει» στον ουρανό, καθώς θα υπάρξουν δύο ολικές εκλείψεις της Σελήνης, μία στο τέλος Ιανουαρίου και μία στο τέλος Ιουλίου. Οι ολικές εκλείψεις θα είναι ορατές από κάθε σημείο της Γης που θα έχει νύχτα και η διάρκεια κάθε ορατής έκλειψης θα διαφέρει από τόπο

Eurasia: Αυτοί είναι οι 10 παγκόσμιοι κίνδυνοι για το 2018

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/01/eurasia-group-1000.jpg

Σε μια εκτενή ανάλυση προχωράει το κέντρο γεωπολιτικών μελετών Eurasia, σε μια απόπειρα να αποκρυπτογραφήσει τους φανερούς, αλλά κι αθέατους κινδύνους για το νέο έτος.

«Το 2018 δεν εισέρχεται με αισιοδοξία», σημειώνει στην εισαγωγή του το γνωστό think tank.
«Πέρσι, η υφήλιος έμπαινε σε μια περίοδο γεωπολιτικής ύφεσης, καθώς με την εκλογή του Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, εισήλθαμε σε μια εν δυνάμει ψυχροπολεμική κατάσταση που πλέον είναι πιο κοντά προς αυτό το ενδεχόμενο, παρά στο ενδεχόμενο να εκτονωθεί», σημειώνεται στον πρόλογο.

Nέος σεισμός 4 Ρίχτερ στο Κιλκίς – Ανησυχία στους κατοίκους - Σεισμός και στην Κω.

Ενας δυνατός μετασεισμός εντάσεως 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 19:30 στην περιοχή του Κιλκίς, προκαλώντας εκ νέου ανησυχία στους κατοίκους μετά τη σεισμική δόνηση των 4,8 Ρίχτερ που είχε εκδηλωθεί το πρωί.
Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται 8 χιλιόμετρα βόρεια από το Δροσάτο, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5 χιλιόμετρα.Ο σεισμός έγινε επίσης αισθητός σε Σκόπια και Βουλγαρία σύμφωνα με το σεισμολογικό

Πρόσκληση για τον Πανηγυρικό Εορτασμό του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Δερβενίου

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης σας προσκαλεί να παραστείτε στον Πανηγυρικό Εορτασμό του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Δερβενίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Διονυσίου, την Κυριακή  7 Ιανουαρίου 2018.
Προσέλευση επισήμων ώρα 09:45 π.μ.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα γίνει ανταλλαγή ευχών στην Αίθουσα του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
ΗΛΙΑΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Πρόσκληση - Πρόγραμμα Τελετής Αγιασμού των Υδάτων Θεοφάνια 2018 σε Ξυλόκαστρο και Δερβένι

ΘΕΟΦΑΝΙΑ 2018 ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ
5-1-2018   Ορίζεται  γενικός  σημαιοστολισμός  Δημοτικών Καταστημάτων και οικιών.

6-1-2018   ΑΓΙΑΣΜΟΣ  ΥΔΑΤΩΝ
ΩΡΑ 07.30 Έναρξη  ακολουθίας στον Ι. Ν. Αγίου Βλασίου.
    10.00 Προσέλευση Αρχών
    10.15 Αγιασμός  των  υδάτων
    10.45 ΤΕΛΕΤΗ  ΚΑΤΑΔΥΣΗΣ  ΤΙΜΙΟΥ  ΣΤΑΥΡΟΥ
Σχηματισμός πομπής κατά τα κεκανονισμένα και διαδρομή γύρω από την πλατεία Αγ. Βλασίου.

Παρακαλούνται  οι  Αιδεσιμότατοι  για  την  ρύθμιση  της  τελετής και  το Αστυνομικό  Τμήμα  για  την  τάξη.
Προσκαλούνται όλοι οι συμπολίτες μας να συμμετέχουν.

Τελετάρχες ορίζονται οι υπάλληλοι του Δήμου
κ.κ. Σαλωνίτης Ιωάννης, Σοφία Φιλιππάκη και Παρίδης Βασίλειος.


ΘΕΟΦΑΝΙΑ 2018 ΔΕΡΒΕΝΙ

05-1-2018 : Ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός Δημοτικών καταστημάτων
06-1-2018 : ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΥΔΑΤΩΝ
ΩΡΑ  07:30 Έναρξη Ακολουθίας
     10:00 Προσέλευση Αρχών
     10:15 Ακολουθία Μεγάλου Αγιασμού στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Δερβενίου
     10:45 ΤΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΔΥΣΗΣ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ στην πλατεία Κων/νου Αδαμόπουλου

Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
ΗΛΙΑΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ε.Σ.Π.Ε.Π. Final Four Νεανίδων στο Δερβένι 4 & 5/1/2018

https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/26229584_1736284726391461_8441309669748764942_n.jpg?oh=c570ec9e6114e599f9157a77cc816f76&oe=5AF89112

Την Πρωτοχρονιά του 2018 τραβήχτηκε η φωτογραφία της χρονιάς

http://news.in.gr/files/1/Media/2018/01/02/30061458_photo-stelth.JPG
Μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή φωτογραφία, που διεκδικεί το βραβείο για την καλύτερη φωτογραφία της χρονιάς, τράβηξε ο φωτογράφος Μαρκ Χόλτζμαν την Πρωτοχρονιά.
Ο φωτογράφος, που ειδικεύεται στις λήψεις από αέρος, πετώντας με ένα Τσέσνα