Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

Μητσοτάκης στο Νταβός: Δεν θα πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία - Εκλογές κάποια στιγμή την άνοιξη

 Μητσοτάκης στο Νταβός: Δεν θα πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία - Εκλογές την άνοιξη 

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον γνωστό δημοσιογράφο του CNNi, Φαρίντ Ζακαρία, στο πλαίσιο της παρουσίας του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, στο Νταβός. Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στα ελληνοτουρικά, ο πρωθυπουργός προέβλεψε πως «δεν θα πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία, αλλά τα τελευταία τρία χρόνια βιώσαμε πολλές εντάσεις και όχι μόνο για το Καστελόριζο».

«Θα πρέπει να μπορούμε να κάτσουμε με την Τουρκία ως λογικοί ενήλικες και να συζητήσουμε το θέμα της υφαλοκρηπίδας και των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο. Το κάναμε επιτυχώς και με την Ιταλία και με την Αίγυπτο, με την Αλβανία θα παραπέμψουμε το ζήτημα στη Χάγη και αυτή θα αποφασίσει» υπογράμμισε.

Ξεκίνησαν τα πρώτα έργα της ανάπλασης του παλαιού σταθμού του ΟΣΕ στην Κόρινθο

  

Ξεκίνησαν τα πρώτα έργα της ανάπλασης του παλαιού σταθμού του ΟΣΕ, στην Κόρινθο. Το έργο της ανάπλασης, αφορά έκταση, περίπου 16.000 τ.μ. Έχει προυπολογισμό 1,3 εκατ. Ευρώ.

Θα δημιουργηθεί μουσείο τρένου, παιδικά χαρά, χώροι εκγύμνασης ενηλίκων, μικρό κυκλοφοριακό πάρκο, ποδηλατοδρόμοι, χώροι ξεκούρασης και περιπάτου, υπαίθριος εκθεσιακός χώρος για συλλόγους, σωματεία, ιδιώτες κλπ. κυλικείο με αύλειο χώρο κλπ. Θα ενισχυθεί το πράσινο, ενώ θα γίνει και αντικατάσταση φωτισμού.

Η ανάπλαση του παλαιού σταθμού του ΟΣΕ, συνδέεται, άρρηκτα με το έργο της ανάπλασης και της ενοποίησης του παραλιακού μετώπου της Κορίνθου και του Λουτρακίου (έργο, ύψους 12 εκατ. Ευρώ, βρίσκεται στη διαδικασία της δημοπράτησης).

Ελληνικό – Ρομανί λεξικό από το σχολείο Ζευγολατιού – Εκδόθηκε από τη Βουλή

 

Ελληνικό – Ρομανί λεξικό, το οποίο επιμελήθηκαν μαθητές και δάσκαλοι από το 2ο Δημοτικό σχολείο και το 3ο Νηπιαγωγείο Ζευγολατιού, εκδόθηκε με χορηγία της Βουλής των Ελλήνων. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, παρέδωσε τον τελευταίο και ολοκληρωμένο τόμο στο Δημοτικό Σχολείο και στο 3ο Νηπιαγωγείο Ζευγολατιού.

Όπως σημειώνει ο υφυπουργός, σε

Κορωνοϊός: Στους 186 οι θάνατοι λόγω Covid τη 2η εβδομάδα του έτους Στην Ελλάδα έχει εντοπιστεί, πέραν της «Κράκεν» και η νέα υπο-παραλλαγή «Όρθρος» σε 93 δείγματα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ

 koronoios_maskes_athina_xr 

Στους 186 έφτασαν οι θάνατοι λόγω Covid στη χώρα τη δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου (9-15 του μήνα), ενώ αυξήθηκαν τόσο οι εισαγωγές ασθενών στις ΜΕΘ και οι διασωληνώσεις, σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ.

Επιπλέον, η νέα παραλλαγή της Omicron με την ονομασία «Όρθρος» έχει εντοπιστεί σε 93 δείγματα από τις τελευταίες εβδομάδες του 2022. 

Σχετικά με τον ιο γρίπης, καταγράφηκαν από την εβδομάδα 40/2022 έως και την εβδομάδα 02/2023 νοσηλεύτηκαν 46 άτομα με γρίπη σε ΜΕΘ και καταγράφηκαν 12 θάνατοι ασθενών με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Την τελευταία εβδομάδα, οι θάαντοι από γρίπη ήταν δύο

Αναλυτικά:

Καιρός – meteo: Βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας – Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

Αλλάζει σημαντικά το σκηνικό του καιρού από το απόγευμα της Πέμπτης (19.1.2023), καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά τη χώρα με βροχές αλλά και χιόνια στα ορεινά. Σημειώνεται πως το μεσημέρι της Πέμπτης η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.

Σύμφωνα με το meteo.gr, ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική μεταβολή από το απόγευμα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τα χιόνια.

Τι είναι τα τριγλυκερίδια και ποιες οι φυσιολογικές τιμές; Ποια η κατάλληλη διατροφή για τη μείωσή τους;

 

της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος, medlabnews.gr

Η παχυσαρκία, η καθιστική ζωή, το κάπνισμα, η υπέρμετρη χρήση αλκοόλ, δίαιτες υψηλές σε υδατάνθρακες, διάφορα φάρμακα, ακόμη και διάφορες παθήσεις όπως ο σακχαρώδης διαβήτης και χρόνιες νόσοι των νεφρών, έχουν σαν αποτέλεσμα την άνοδο των τριγλυκεριδίων στο αίμα.

Τα τριγλυκερίδια ονομάζονται και ουδέτερα λίπη. Είναι οργανικές χημικές ενώσεις, και το μόριό τους αποτελείται από ένα μόριο γλυκερόλης, ενωμένο με τρία μόρια ανώτερων λιπαρών οξέων. Από αυτήν ακριβώς τη σύνθεση λαμβάνουν και το χαρακτηριστικό τους όνομα τριγλυκερίδια. Τα διάφορα τριγλυκερίδια μπορεί να είναι στερεά στη συνήθη θερμοκρασία δωματίου, δηλαδή είναι λίπη, είτε να είναι υγρά, οπότε και αποκαλούνται έλαια.

Τα τριγλυκερίδια αποτελούν τα λίπη του αίματος και συνιστούν σημαντικό βαρόμετρο μεταβολικής υγείας: οι υψηλές τιμές σχετίζονται με στεφανιαία νόσο, διαβήτη και λιπώδες ήπαρ. .................

read more

EUROVISION 2023: Αυτά είναι τα τρία επικρατέστερα τραγούδια για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα!

 https://ogaegreece.com/wp-content/uploads/2022/11/Greece_Eurovision_2023_f.jpg

Εξελίξεις είχαμε σήμερα αναφορικά με την ελληνική συμμετοχή στην Eurovision 2023. Συγκεκριμένα, μέσα από την εκπομπή “Πρωΐαν σε εἶδον, τήν μεσημβρίαν”, την οποία παρουσιάζουν ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Τζένη Μελιτά, ανακοινώθηκαν οι τρεις καλλιτέχνες οι οποίοι συνεχίζουν στην κούρσα της εκπροσώπησης της χώρας μας για τον 67ο διαγωνισμό που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Μάιο στο Λίβερπουλ.

Εφτά συνολικά προτάσεις τέθηκαν στην κρίση της επιτροπής του κοινού 70 ατόμων που εισήγαγε φέτος η ΕΡΤ για την επιλογή του εκπροσώπου με βαρύτητα 50,6% και στην συνέχεια η ειδική κριτική επιτροπή της ΕΡΤ έκρινε τα τραγούδια με βαρύτητα 49,4%.

Τα τρία τραγούδια που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους είναι:

Γ.Ψυχογιός: Στη Βουλή η ανάγκη άμεσης χορήγησης των σχολικών γευμάτων στα σχολεία της Κορινθίας

 

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατέθεσε ο βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γ. Ψυχογιός, με την συνυπογραφή της αρμόδιας τομεάρχη και πρώην Υπουργού, Θ. Φωτίου, σχετικά με τη μη χορήγηση σχολικών γευμάτων στα σχολεία της Κορινθίας. Κι ενώ, όπως επισημαίνεται, η Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κορινθίας,

Κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Εθνικής Άμυνας-Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων και της Γαλλικής Γερουσίας

Με πρωτοβουλία του Προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνου Γκιουλέκα, πραγματοποιήθηκε χθες διαδικτυακή συνεδρίαση της Επιτροπής με την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, Άμυνας και Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλικής Γερουσίας. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η  ευρωπαϊκή ήπειρος από τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και στις σχέσεις Ελλάδας-Γαλλίας.

ΚΥΣΕΑ: Νέος Αρχηγός στην Πυροσβεστική ο Γεώργιος Πουρναράς / Είχε υπηρετήσει ως Διοικητής ΠΥ Κορίνθου.

 ΚΥΣΕΑ: Νέος Αρχηγός στην Πυροσβεστική ο Γεώργιος Πουρναράς