Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

«Παραδόθηκε» και στην Αγγλία, η ΑΕΚ που έχασε μεσα σε τρία λεπτά 2 - 0 από τη Λέστερ και αποχαιρέτισε την Ευρωπη.

 Λέστερ – ΑΕΚ: «Παραδόθηκε» και στην Αγγλία

 Η ΑΕΚ είχε ηττηθεί πριν μπει στο αεροπλάνο και αποχαιρέτησε την Ευρώπη χάνοντας με 2-0 από τη Λέστερ, η οποία έκανε απλώς διαχείριση του αγώνα και δεν απειλήθηκε στο ελάχιστο .   
Με τρομερά κενά για μια ακόμα φορά στην άμυνά της η ΑΕΚ έγινε… παιχνιδάκι στα χέρια της Λέστερ χάνοντας στην Αγγλία και αποχαιρέτησε το Europa League παίρνοντας μόλις τρεις βαθμούς! 

Ο ΠΑΟΚ αποχαιρετησε την Ευρωπη, 0 - 0 με την Γρανάδα.

 ΠΑΟΚ - Γρανάδα 0-0: Αντίο Ευρώπη με ρεκόρ

 Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε την Ευρώπη φέρνοντας 0-0 κόντρα στη Γρανάδα στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League. 
Μετά από την ήττα στην Κύπρο από την Ομόνοια ο ΠΑΟΚ δεν είχε ελπίδες πρόκρισης στους «32» της διοργάνωσης. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το ότι ακολουθεί το ντέρμπι με τον Άρη οδήγησε τον Πάμπλο Γκαρσία στην απόφαση να κάνει ροτέισον στο ματς με τη Γρανάδα.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός έδωσε την ευκαιρία στους Λύρατζη και Κούτσια να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε ένα ευρωπαϊκό ματς. Ο Κούτσιας, μάλιστα, σε ηλικία 16 ετών και 10 μηνών, έγινε ο νεότερος παίκτης του ΠΑΟΚ που αγωνίστηκε ποτέ στην Ευρώπη.

Η Γρανάδα έχασε δυο μεγάλες ευκαιρίες, στο 13΄και στο 22 για να προηγηθεί στο πρώτο ημίχρονο. Αλλά και ο ΠΑΟΚ είχε τη δική του καλή στιγμή, στο 44΄με τον Βαρέλα που έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι ύστερα από φάουλ του Μουργκ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Γκαρσία άλλαξε τους Κούτσια, Τζόλη με τους Ζίφκοβιτς, Τσιγγάρα και ο ΠΑΟΚ κάπως ζωντάνεψε... Απείλησε με τον Μουργκ στο 53΄ενώ κέρδισε αρκετά κόρνερ που όμως δεν έφεραν αποτέλεσμα καθώς ούτε στο αποψινό ματς μπόρεσε ο Τσόλακ να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Ο αντικαταστάτης του Σφιντέρσκι στα λίγα λεπτά που έπαιξε δημιούργησε τις προϋποθέσεις για γκολ, ωστόσο αστόχησε στο 84΄από καλή θέση και στις καθυστερήσεις του αγώνα (απέκρουσε ο γκολκίπερ). Kι έτσι το ματς έληξε χωρίς σκορ. 

ΠΑΟΚ (Γκαρσία): Πασχαλάκης, Λύρατζης (63΄Ουαγκέ), Ίνγκασον, Βαρέλα, Κρέσπο, Ελ Καντουρί, Μουργκ, Εσίτι (63΄Αουγκούστο), Τσόλακ (81΄Σφιντέρσκι), Κούτσιας (46΄ Ζ. Ζίβκοβιτς), Τζόλης (46΄Τσιγγάρας)

ΓΡΑΝΑΔΑ (Μαρτίνεθ): Μπανακλότσε, Φουλκιέ, Ναχούεν Πέρεζ, Σάντσεθ (66΄Σουάρες), Χερμάν, Κένεντι (66΄Νέβα), Σόρο, Μπράις (85΄Σολδάδο) Μίγια, Αντόνιο Πουέρτας, Χόρχε Μολίνα.

 

Θρήνος στο ιταλικό ποδόσφαιρο: Πέθανε ο Πάολο Ρόσι, ο ήρωας της Ιταλίας στο Μουντιάλ του 1982 - Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του , στους αποψινούς αγώνες.

 Πάολο Ρόσι: Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του (pic) 

Με ανακοίνωσή της η UEFA έκανε γνωστό ότι στα αποψινά ματς του Europa League οι ομάδες θα τιμήσουν τη μνήμη του Πάολο Ρόσι που πέθανε τα ξημερώματα

Μετά τον Ντιέγκο Μαραντόνα, ένας ακόμα μεγάλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου έχασε τη ζωή του.

Ο Πάολο Ρόσι Ιταλός επιθετικός, πρώτος σκόρερ του Mundial του 1982, που οδήγησε τη «σκουάντρα ατζούρα» στην κατάκτηση του τροπαίου στα ισπανικά γήπεδα, έφυγε από τη ζωή στα 64 του και βύθισε στο πένθος τη γειτονική ποδοσφαιρική χώρα και όχι μόνο.

Τα κρούσματα από τον Κορωνοϊό στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο από την αρχή της πανδημίας .

 

Κορωνοϊός - Σοκ με τους 34 νέους θανάτους και τα 2556 νέα κρούσματα - 207 οι διασωληνωμένοι

Δεκαέξι (16) νέα κρούσματα κατεγράφησαν σήμερα στη Περιφέρεια Πελοποννήσου με τα 7 να καταγράφονται στην Π.Ε.  Κορινθίας. Επίσης άλλα 39 κρούσματα κατεγράφησαν στις Περιφερειακές ενότητες Αχαΐας και Ηλείας, 

Σήμερα 10/12 κατεγράφησαν, συνολικά 55 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 3.740 ( 2.015) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου). 

Σήμερα Πέμπτη 10/12/20 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (36 ),  Μεσσηνίας  (2) ,  Κορινθίας (7), Ηλείας (3), Αργολίδα (4) , Αρκαδία (1) και Λακωνία (2) .

Επίσης από την αρχή της πανδημίας έχουν αναφερθεί 17 θάνατοι ( 14 στην Αχαΐα, 4 στην Ηλεία και 1 στην Κορινθία)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας               1.322 (14)

Π.Ε. Μεσσηνίας          630   (0) 

Π.Ε. Κορινθίας           539    (1) 

Π.Ε. Ηλείας                403    (4)

Π.Ε. Αργολίδας          393    (0) 

Π.Ε. Αρκαδίας            296    (0)

Π.Ε. Λακωνίας           157    (0)

Δήλωση-Βόμβα: Οι εξωγήινοι υπάρχουν, αλλά οι άνθρωποι δεν είναι έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουν!

 

Πρώην επικεφαλής της διαστημικής ασφάλειας του Ισραήλ ισχυρίζεται ότι τόσο η χώρα του, όσο και οι ΗΠΑ έχουν έρθει σε επαφή με τη «Γαλαξιακή Συνομοσπονδία», την ύπαρξη της οποίας διατηρούν επίτηδες κρυφή.

Από μεριάς τους, οι εξωγήινοι συμφωνούν με την κίνηση αυτή, καθώς εκτιμούν και οι ίδιοι πως η ανθρωπότητα δεν θα ήταν έτοιμη να αποδεχτεί την ύπαρξή τους, οδηγούμενη πιθανότατα σε μαζικό πανικό και υστερία.

Κορωνοϊός – κρούσματα 10/12: 81 νεκροί, 571 διασωληνωμένοι και 1.534 τα νέα κρούσματα - Ο χάρτης της διασποράς

 

Συνεχίζεται η πίεση που ασκεί η πανδημία στη χώρα μας, με υψηλά νούμερα στις καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ που αφορούν κρούσματα, θανάτους εξαιτίας του ιού αλλά και διασωληνώσεις ασθενών που έχουν προσβληθεί από εκείνον.

Ανακοινώθηκαν 1.534 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 23 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

Αναλυτικότερα:

Europa League: ΠΑΟΚ για ΑΕΚ για το γόητρο και… την βαθμολογία της UEFA

  

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αντιμετωπίζουν σήμερα την Λέστερ και  τη Γρανάδα στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της φάση των ομίλων του Europa League και το ζητούμενο είναι μία καλή εμφάνιση ενώ το κέρδος θα ήταν η συγκέντρωση πόντων στην βαθμολογία της UEFA.

"Κοινή γραμμή" Νέας Δημοκρατίας - ΣΥΡΙΖΑ στην εντιεμβολιαστική ρητορική Βελόπουλου

Απίστευτος Βελόπουλος: Για να επιτεθεί στον Τσιόδρα παρομοίασε τον κορωνοϊό με τις πισίνες 

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συνασπίστηκαν σημερα στη Βουλή προκειμένου να αντιμετωπίσουν από κοινού την αντιεμβολιαστική ρητορική του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου που δεν δίστασε να την εκφράσει από το βήμα της Βουλής.

«Περιμένει ο Πρωθυπουργός να πάω να εμβολιαστώ μαζί του και να πάρω το κόστος – ενώ έχω επιφυλάξεις – της επιλογής προς το θάνατο. Τον δικό μου πατέρα πειραματόζωο δεν θα τον κάνω», είπε χαρακτηριστικά.

Με πρωτοβουλία του πρώην Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, διαμόρφωσαν άμεσα κοινό μέτωπο απέναντι στην αντιεπιστημονική ρητορική

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Τάσου Γκιολή με τον Δήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιο Γκιόνη,

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αντιπεριφερειάρχης  Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής πραγματοποίησε συνάντηση, σήμερα Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου με το Δήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιο Γκιόνη, τον Αντιδήμαρχο κ. Σπύρο Ράπτη και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Κορινθίας.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν σε υπο δημοπράτηση έργα όπως