Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Μπλακ-άουτ...!!! στο σκοτάδι το κέντρο της Κορίνθου-φωτό

 
Χωρίς ρεύμα έχουν μείνει αρκετές περιοχές της Κορίνθου λόγω βλάβης σε μετασχηματιστή υψηλής τάσης της ΔΕΗ.
protinews.blogspot.gr

Ιστορίες της Εθνικής Ελλάδος από το Καραϊσκάκη

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/11/ethniki-ellados-karaiskaki-500.jpg
Παρελθόν αποτελεί το γήπεδο Καραϊσκάκη για την εθνική ομάδα, καθώς η νέα διοίκηση αποφάσισε να αποχωρήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα από το φαληρικό γήπεδο και να αναζητήσει αλλού έδρα για τους αγώνες της προκριματικής φάσης του 2020 και για το Nation League.
Απόφαση που κυρίως έχει οικονομικά κίνητρα από τη στιγμή που η ΕΠΟ θεώρησε ασύμφορη τη σύμβαση που υπήρχε (σ.σ.: ισχυρίζεται ότι έδινε 200.000 ευρώ σε κάθε ματς), ενώ μεγάλο ρόλο έπαιξε και η επικοινωνιακή πολιτική της ομοσπονδίας που θέλει να χαράξει εντελώς διαφορετική στάση από τους προηγούμενους.
Παρ’ όλα αυτά, στο γήπεδο Καραϊσκάκη έχουν διαδραματιστεί συγκλονιστικές ιστορίες με «γαλανόλευκο» φόντο και κάποιες από αυτές θα αναδείξει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής.

Η αρχή

Στους "32" του Κυπέλλου Ελλάδoς...Ατρόμητος , Λαμία , Ξάνθη , ΟΦΗ και ΠΑΣ

Πρόκριση στους «32» για Ξάνθη, Ατρόμητο, ΟΦΗ και Λαμία 
Σε... παράσταση για ένα ρόλο εξελίχθηκε η αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής του 4ου ομίλου του Κυπέλλου Ελλάδας, ανάμεσα στη Σπάρτη και τον Ατρόμητο, με την ομάδα του Περιστερίου να νικάει εύκολα 4-0 και να παίρνει την πρόκριση στην επόμενη φάση, την ίδια στιγμή που η ομάδα της Λακωνίας

Μάτια: 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον καταρράκτη


cataracts-screening.pngΤί σκέφτεστε όταν ακούτε την πάθηση «καταρράκτης»; Πιθανώς ό,τι ο πολύς κόσμος: πρόβλημα στα μάτια που αφορά τους ηλικιωμένους.

Διαβάστε περισσότερα

stogiatro.gr

Η σχέση των παιδιών με τον παππού και τη γιαγιά

pappous_giagia_sxesi_eggonia.jpgΟι περισσότεροι άνθρωποι θα γίνουν παππούδες, γιαγιάδες για περίπου το 1/3 της ζωής τους. Με την υπογεννητικότητα και τη δημογραφική γήρανση των δυτικών βιομηχανικών κοινωνιών, τα οικογενειακά δίκτυα αλλάζουν από ευρείες-οριζόντιες σε στενές-κάθετες δομές, στις οποίες οι παππούδες έχουν ένα αυξανόμενα σημαντικό ρόλο να παίξουν.

Διαβάστε περισσότερα

stogiatro.gr

Ποια σπάνια νόσος του πέους σχετίζεται με τον καρκίνο;


peyronie_disease.jpgΜελέτη σε 1,5 εκατομμύριο άνδρες, που παρουσιάστηκε στο Αμερικανικό Συνέδριο για την Αναπαραγωγική Ιατρική, βρήκε ανησυχητικές συσχετίσεις ανάμεσα στη νόσο Peyronie και στον καρκίνο του στομάχου, του δέρματος και των όρχεων.

Διαβάστε περισσότερα

stogiatro.gr

Αυτές είναι οι 8.845 μόνιμες θέσεις στους δήμους (πίνακες με ειδικότητες)

 
Τις αποφάσεις με τις οποίες εγκρίνεται η εκκίνηση των διαδικασιών κάλυψης  συνολικά 8.845  μόνιμων θέσεων εργασίας σε δήμους, καθώς  και σε ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ των δήμων, για ανταποδοτικού χαρακτήρα υπηρεσίες (καθαριότητα και

Τα κριτήρια, οι όροι και οι προϋποθέσεις για την χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος




*του Αναστάσιου Λυμπερίου

Εμφάνιση 18486320_426375131051997_1089633946789037566_n.jpgΞεκίνησε αλλά με μεγάλες αδικίες  και προβλήματα η υποβολή των  αιτήσεων για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος μέσω του  ιστότοπου  https://www.koinonikomerisma.gr/. Μέσα από την συγκεκριμένη  πλατφόρμα θα μπορείτε  να διαπιστώσετε αν είστε δικαιούχος του κοινωνικού μερίσματος χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στη φορολογική βάση δεδομένων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων

Η αίτηση, η οποία επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του ν.1599/1986 (Α' 75) ως προς τα δηλούμενα στοιχεία και

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΜΕ ΝΕΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δύο νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για τους ΟΤΑ παρουσίασαν χθες ο Υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης και ο Αν. Υπουργός Οικονομίας Αλ. Χαρίτσης. Η χρηματοδότηση, που σε βάθος πενταετίας αναμένεται να φτάσει συνολικά έως και τα 2 δισ. ευρώ, θα αξιοποιηθεί κυρίως για έργα υποδομών (ύδρευση, αποχέτευση, δίκτυο), για τη δημιουργία παιδικών χαρών και για την ανέγερση δημοτικών κτιρίων.
Τα προγράμματα αυτά συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠ&Δ),

Κυκλοφόρησε από την MLK η νέα δισκογραφική δουλειά της Τατιάνας Ζωγράφου με τίτλο "Φόραγε κίτρινο σκουφί".

Εμφάνιση zografou-kitrino-skoufi-2.jpg
ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Τατιάνα Ζωγράφου
«Φόραγε κίτρινο σκουφί»


Δεκαπέντε ολόφρεσκα τραγούδια της γνωστής τραγουδοποιού Τατιάνας Ζωγράφου μάς ταξιδεύουν με το κίτρινο αυτή τη φορά ντεσεβό της σε παράξενα παραμύθια, αλλόκοτους μύθους και αργυρά φεγγάρια.

Τους στίχους υπογράφουν οι Μαριάννα Αβούρη, Φίλια Δενδρινού, Τατιάνα Ζωγράφου, Ιουλίτα Ηλιοπούλου, Βεατρίκη Κάντζολα Σαμπατάκου, Ελισσάβετ Τάρη, Στέλλα Τζίβα και ο Μάκης Τσίτας.

Τα τραγούδια ενορχήστρωσε ο Δημήτρης Μπουζάνης και την επιμέλεια του CD

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Εμφάνιση pnv1.jpg 
Το Φανάρι επισκέφθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης, όπου έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο. Ο κ. Βούτσης εξέφρασε συγκίνηση, τιμή και σεβασμό, καθώς είναι η πρώτη φορά, την τελευταία δεκαετία, που Πρόεδρος της ελληνικής Βουλής επισκέπτεται το Φανάρι.
Ο κ. Βούτσης εξήρε το ρόλο που διαδραματίζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης, στη σημερινή, πολύ κρίσιμη, περίοδο για όλη την

Ξεκινά την Τετάρτη η υποδοχή αιτημάτων πλημμυροπαθών για την εθελοντική προσφορά βασικών εργασιών αποκατάστασης των κατοικιών στη Μάνδρα - Προχωρά η πρωτοβουλία αλληλεγγύης του ΤΕΕ για έμπρακτη συμπαράσταση στους πολίτες της Δυτικής Αττικής από τον τεχνικό κόσμο της χώρας

http://fonografos.net/v1/wp-content/uploads/2013/11/tee.jpg 
Προχωρά η Πρωτοβουλία του ΤΕΕ για έμπρακτη στήριξης των πολιτών της Δυτικής Αττικής που βίωσαν τις επιπτώσεις της πρόσφατης πλημμύρας. Όπως ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας αναλαμβάνει τον συντονισμό ώστε να προχωρήσουν οι αναγκαίες μελέτες και οι πρώτες απαραίτητες εργασίες για να

Έλεγχος για τις θέσεις στάθμευσης ΑμΕΑ στο Λουτρακι



 Αποτέλεσμα εικόνας για Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων
EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                             Λουτράκι, 28/11/2017
ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                                                                      
ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ –
ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ                                           
---------------------------------------------------------------
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
                                                               
                                                                                               

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


Σε συνέχεια της από 14/11/2017 συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, στα πλαίσια της οποίας συζητήθηκαν θέματα χορήγησης ατομικών θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων ΑμεΑ, ενημερώνουμε τους δημότες ότι ξεκίνησε ο επανέλεγχος των υφιστάμενων θέσεων.
Ο έλεγχος αφορά στους όρους και τις προϋποθέσεις των θέσεων για τις οποίες έχει παρέλθει το διάστημα τριών ετών από τη χορήγησή τους. Οι παλαιότερες άδειες θα επανελεγχθούν από την αρμόδια Υπηρεσία, από τη στιγμή που οι δικαιούχοι προσκομίσουν τα νόμιμα δικαιολογητικά.
Στόχος είναι η καταγραφή όλων των θέσεων, ώστε με την ολοκλήρωση της διαδικασίας να έχουμε επικαιροποιημένο αρχείο και να διασφαλίσουμε ότι κατέχουν θέσεις μονάχα άτομα που τις έχουν πραγματικά ανάγκη.

                                                                                                                    Με εκτίμηση,
                                                                                                            Μαρία Πρωτοπαππά
                                                                                 Αντιδήμαρχος Διοικητικού-Οικονομικού/ Α.Α.

Θερμές ευχαριστίες Δημάρχου Λουτρακίου σε κοινωνικά ευαισθητοποιημένους ιδιοκτήτες και εκπαιδευτικούς των φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης



Αποτέλεσμα εικόνας για Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων

Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων



Λουτράκι, 28 Νοεμβρίου 2017


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης αισθάνεται την υποχρέωση να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες στους κοινωνικά ευαισθητοποιημένους ιδιοκτήτες και εκπαιδευτικούς των φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης του Δήμου μας που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά προσφέρουν εθελοντικά και αφιλοκερδώς σε άπορους ή οικονομικά αδύναμους μαθητές δωρεάν θέσεις παρακολούθησης μαθημάτων.
Για μια ακόμη χρονιά και ειδικά στην εποχή της οικονομικής κρίσης όπου θεσµοί και αξίες αμφισβητούνται, ανταποκρίνονται πλήρως στο ρόλο τους, βρίσκονται κοντά στους μαθητές και προσφέρουν ανιδιοτελώς και συστηματικά τις διδακτικές και παιδαγωγικές τους υπηρεσίες.
Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων ευχαριστεί θερμά τους εθελοντές εκπαιδευτικούς για την πολύτιμη προσφορά τους και τα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης:
·        "ΕΡΕΥΝΑ"
·        "ΕΥΣΤΟΧΟ"
·        "ΜΕΘΟΔΟΣ"
για την κοινωνική ευαισθησία που επιδεικνύουν και στηρίζουν με πράξεις τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επενδύσεις: Κάποιοι χρειάζονται εντατικά μαθήματα

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Αλλού τα κακαρίσματα κι’ αλλού γεννούν οι κότες.
Όπως έγινε γνωστό το επενδυτικό κλίμα στην ευρωζώνη τον Οκτώβριο ανήλθε σε υψηλό δεκαετίας και διαμορφώθηκε στις 29,7 μονάδες από τις 28,2 μονάδες του Σεπτεμβρίου. Περισσότερο από το αναμενόμενο, αφού οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθεί στις 28,5 μονάδες. Την ίδια ώρα, ο υποδείκτης τρεχουσών συνθηκών ανήλθε στις 41,8 από τις 39,8 μονάδες τον Σεπτέμβριο.
Στην Ελλάδα, επενδύσεις ακούμε και επενδύσεις δεν βλέπουμε.