Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Παναθηναϊκός- Άρης 0-1: Τεράστια νίκη, μεγάλο «κάζο»!

  

Οι "πράσινοι" ηττήθηκαν από την ομάδα του Άκη Μάντζιου με 1-0 στο "Απόστολος Νικολαΐδης", και τους έκοψε κάθε ελπίδα για το πρωτάθλημα, ενώ έστειλε και το… δικό του μήνυμα ενόψει του τελικού Κυπέλλου.

Με “καλησπέρα” στο “Απόστολος Νικολαΐδης” ο Άρης βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα μετά από κεφαλιά του Ζαμόρα ανοίγοντας πολύ νωρίς στο σκορ μόλις στο 2ο λεπτό. Η συνέχεια δεν ήταν

Παγκόσμια Ημέρα Ανοσολογίας. Απλοί τρόποι για να δυναμώσετε την άμυνα του οργανισμού σας και να βελτιώσετε την υγεία σας

 

της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου,

Η 29η Απριλίου είναι Παγκόσμια Ημέρα Ανοσολογίας. Το «Καταπληκτικό Ανοσιακό μας Σύστημα», όπως αναφέρεται και στο βιβλίο που κυκλοφόρησε από την Ελληνική Εταιρεία Ανοσολογίας, μας προστατεύει από χιλιάδες μικρόβια που βρίσκονται γύρω μας και μπορούν να εκδηλώσουν ασθένεια.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανοσολογίας, αναφέρουμε εδώ μερικούς απλούς τρόπους που θα μας βοηθήσουν να ενδυναμώσουμε το ανοσιακό μας σύστημα και να βελτιώσουμε την άμυνά μας έναντι στις ασθένειες.

1. Μειώστε το στρες Το να έχουμε λίγο στρες ίσως είναι και καλό, καθώς αποτελεί μία μέθοδο του οργανισμού να προετοιμαστεί για μία πρόκληση. ......................

read more

Φωτιά στους Δελφούς, επιχείρησαν και εναέρια μέσα

 Φωτιά στους Δελφούς, επιχείρησαν και εναέρια μέσα 

 

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής (28.04.2024) στους Δελφούς, στην Φωκίδα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση σε δυσπρόσιτο σημείο στους Δελφούς και για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 27 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος 11 οχήματα. Όσο υπήρχε φως επιχείρησαν ένα ελικόπτερο καθώς και ένα αεροσκάφος.

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 3-2:Στο 90' με Σάστρε «ζωντανοί» στο κυνήγι του τίτλου οι Θεσσαλονικείς σε ματς 2 ανατροπών

 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 3-2:Στο 90' με Σάστρε «ζωντανοί» στο κυνήγι του τίτλου οι Θεσσαλονικείς σε ματς 2 ανατροπών 

Από πέντε ματς όλων των διοργανώσεων χωρίς νίκη προερχόταν ο ΠΑΟΚ (κι ισάριθμους κόντρα στην ΑΕΚ) κι επέστρεψε στις επιτυχίες την κατάλληλη στιγμή νικώντας 3-2 την πρωτοπόρο «Ένωση» σ' ένα ματς διαφήμιση του ποδοσφαίρου αφού τα είχε όλα και πάνω απ' όλα δύο ανατροπές.

Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν στο 3ο λεπτό αλλά στο 81' έχαναν 1-2 από την «Ένωση» αλλά η ομάδα με τα περισσότερα γκολ στο φινάλε στην έβαλε δύο φτάνοντας τα 22 και πήρε την νίκη μένοντας στη διεκδίκηση του τίτλου!

Ολυμπιακή Φλόγα: Το Bellem άνοιξε πανιά και διέσχισε το Κανάλι της Κορίνθου

 Ολυμπιακή Φλόγα: Το Bellem άνοιξε πανιά και διέσχισε το Κανάλι της Κορίνθου 

Μέσω της Διώρυγας της Κορίνθου έγινε η διέλευση της ναυαρχίδας του Γαλλικού Εμπορικού Ναυτικού “Belem” που μεταφέρει την Ολυμπιακή φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία για τους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

Στα Ίσθμια, στις εγκαταστάσεις της Ανωνύμου Εταιρίας Διώρυγας Κορίνθου, έγινε εκδήλωση υποδοχής Επίσημων και Προσκεκλημένων και ακολούθησε η διαδικασία Επιβίβασης στην Πλοηγίδα και στα Τουριστικά πλοία ΑΝΝΑ ΙΙ & ΑΡΓΩ .

Το περίφημο «Βelem», τελευταίο τρικάταρτο ιστιοφόρο του γαλλικού εμπορικού ναυτικού, με τα τετράγωνα πανιά και τη χαλύβδινη γάστρα, το ιστιοφόρο 800 τόνων χάλυβα και ξύλου, με πηδάλιο, διατηρεί την αρχική του μορφή και είναι ικανό να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Στο λιμάνι της Μασσαλίας θα φθάσει μετά από 10 μέρες, στις 8 Μαΐου 2024.

Super League 2: Νίκες για Χανιά, Παναχαϊκή, Αιγάλεω και Λεβαδειακό

 Super League 2: Νίκες για Χανιά, Παναχαϊκή, Αιγάλεω και Λεβαδειακό 

Σπουδαίες νίκες στη μάχη για την παραμονή στην Super League 2 πέτυχαν η Παναχαϊκή επί του Ολυμπιακού Β' (1-0) και το Αιγάλεω επί του Γιούχτα (1-0). Στον αντίποδα, οι φιλοξενούμενοι παραμένουν στην ζώνη υποβιβασμού και δυσκολεύει ακόμα περισσότερο η προσπάθεια για τη σωτηρία.

Σε. ότι αφορά τα πλέι οφ, τα Χανιά πέτυχαν σημαντική νίκη επί της Καλαμάτας (2-0), μείωσαν την απόσταησ από την Καλλιθέα στους τρεις βαθμούς και ελπίζουν σε ήττα της ομάδας του «Ελ Πάσο» την Δευτέρα (29/4) με τον Ιωνικό στη Νεάπολη. Στον βόρειο όμιλο, ο Λεβαδειακός επικράτησε στο Πανθεσσαλικό της Νίκης Βόλου (0-1) και εξακολουθεί να οδηγεί την κούρσα προς τη Σούπερ Λίγκα, για την οποία έχει διασφαλίσει την άνοδο. 

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: Έκανε το καθήκον του

 Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: Έκανε το καθήκον του 

Ο Ολυμπιακός δεν έκανε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από το καθήκον του. Επικράτησε με 4-1 της Λαμίας στο Καραϊσκάκη έχοντας ένα «γεμάτο» πρώτο ημίχρονο, αλλά έριξε κατακόρυφα τις στροφές του μετά τη χαμένη ευκαιρία του Μασούρα στο 55’ για το 4-0. Η Λαμία μείωσε σε 3-1 και θα μπορούσε να μειώσει και σε 3-2! Η ουσία είναι ότι στο τέλος ο Ολυμπιακός πανηγύρισε το τρίποντο πετυχαίνοντας εκείνος ακόμη ένα τέρμα στο φινάλε.

Νικηφόρο ξεκίνημα στο δρόμο γιά την άνοδο ο ΑΟ Λουτρακίου πέρασε με 2 - 0 από το Κερατσίνι.

 Α.Ο.Λουτράκι: Αύριο το τελευταίο και πολύ σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς! -  Sfedona.gr

Με την διεξαγωγή της 1ης αγωνιστικής ξεκίνησαν σήμερα Κυριακή τα μπαράζ μεταξύ των πρωταθλητών των Ενώσεων για την άνοδο στην Γ’ Εθνική. Από κάθε όμιλο την άνοδο θα πάρουν 3 ομάδες.  Νικηφόρα ξεκίνησε το  ταξίδι του για την άνοδο ο πρωταθλητής Κορινθίας ΑΟ Λουτράκι που   επικράτησε με 2 – 0 με τέρματα του Δημάκη στο 74΄ και του Λαζαρίδη το 90+3  μέσα στο Κερατσίνι επί της τοπικής ομάδας.

Τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής στους ομίλους 5ο και 6ο όπου μετέχουν οι 7 πρωταθλήτριες των ΕΠΣ της Πελοποννήσου, είναι το ακόλουθα…

 

5ος όμιλος 

Πανγυθεατικός- Μιλτιάδης 4 – 0 ( 21΄ Γουάρντεν, 26΄ αυτογκόλ, 45΄ - 88΄πεν.  Κουρτέσης)

Θύελλα Αμπελοκήπων – Ατρόμητος Πατρών 2 – 0 ( 12΄ Κουτί , 90΄ Ματαράγκας)

Παναρκαδικός – Παλληξουριακός 1 – 1 ( 34΄  Μιχόπουλος / 52΄  Συριάτος)

ΡΕΠΌ Ξενοφών Κρεστένων

6ος όμιλος

Κερατσίνι – ΑΟ Λουτρακίου 0 – 2 ( 74΄ Δημάκης , 90+3΄ Λαζαρίδης)

Αμαρυνθιακός- Θήβα 3 – 0 (5΄ αυτογκόλ, 51΄ Τόρα , 62΄ Βεσέλι)

Απόλλων Ευπαλίου – Ποταμιά 3 – 0 α.α.

ΡΕΠΌ Πανναυπλιακός/Ηρακλής

Β΄ Κορινθίας ( 29η αγωνιστική): Ο Ολυμπιακός Λουτρακίου πέρασε με 2 - 0 από την Κλένια

 https://www.loutraki365.gr/sites/default/files/olympiakos_loytrakioy_2.png

Με την προτελευταία του (29η )  αγωνιστική  , συνεχίστηκε , σήμερα Κυριακή 28/4/2024 το πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας. Κορινθίας.   

Μια αγωνιστική με πολλά ενδιαφέροντα παιγνίδια, όπου ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός Λουτρακίου , πέρασε νικηφόρα με 2 - 0 εκτός έδρας, από τον ΠΑΣ Κλένια  Με εντός έδρας νίκες προχώρησαν  Κόρινθος 2006 και Σαρωνικός Γαλατακίου με σκορ 6 – 1 & 4 -1  επί Δάφνης Εξαμιλίων και ΑΟ Λυκοποριάς , αντίστοιχα.

Την ίδια στιγμή  στη Λυκοποριά το ντέρμπι της Δυτικής Κορινθίας ανάμεσα στον Πανευρωστινιακό και τον Πανκαμαριακό,  έληξε ισόπαλο 3 - 3

 Στον Ασπρόκαμπο,  στο ντέρμπι  «των ορεινών» ο  ΑΟ Ασπροκάμπου  έχασε  με σκορ 2 – 4  από  τον Αετό Κρυονερίου , ενώ  στη Τραγάνα του Κιάτου η   Θύελλα  Κάτω  Διμηνιού έχασε με 0 – 1 από τον Παννεμεατικό

Στον Άγιο Βασίλειο η  ουραγός Πρόοδος Αγίου Βασιλείου έχασε με 1 – 2 απότον  Ηρακλή Λεχαίου, ενώ στα Εξαμίλια ο  Αστέρα Κορίνθου επικράτησε  με 3 - 2 του  Εθνικού. Ξυλοκέριζας

29η Αγωνιστική

Ο Παναργειακός πρωταθλητής στο Γ΄ όμιλο της Γ΄ Εθνικής ανεβαίνει μετά απο 22 χρόνια στη Β΄ Εθνική.

 Παναργειακός ΑΠΟ 1926 updated... - Παναργειακός ΑΠΟ 1926Αρχείο:Panargeiakos logo.png - Βικιπαίδεια

Με δύο αναμετρήσεις  άνοιξε  το Σάββατο η αυλαία της 34ης και τελευταίας αγωνιστικής στο Γ΄ όμιλο του πρωταθλήματος της  Γ’ Εθνικής και η  δράση ολοκληρώθηκε την Κυριακή. 

Στο ΔΑΚ Κορίνθου ο ΠΑΣ Κόρινθος αποχαιρέτησε το κοινό του αγωνιζόμενος  με τον ΑΟ Πυλίου Κω. Ο αγώνας ξεκίνησε με γκολ από τα αποδυτήρια.  Ακριβώς στοο Ζαχαράκης  πέτυχε το 1 – 0 για τον ΠΑΣ για να ισοφαρίσει  στο για τους νησιώτες , σε 1 – 1,  ο Εσαλέ. Στο 59΄ ο Γκουντρουμπής σημείωσε το 2 – 1 για την Κόρινθο, ενώ στις καθυστερήσεις του αγώνα ( 90+2΄) με τον Λάντζιο οι νησιώτες πέτυχαν το τελικό 2 - 2. Έτσι η ομάδα της Κορίνθου τερμάτισε τον φετινό μαραθώνιο του πρωταθλήματος στη δεύτερη θέση ...

Στη Ραφήνα η τοπική Θύελλα , επικράτησε με 3 – 0 επί της Ρόδου με τέρματα των Κοντογιάννη στο 16΄, Κωστάκη στο 22΄ και Ντολάνι στο 30΄.  Με την νίκη της αυτή η ομάδα της διασταύρωσης Ραφήνας τερμάτισε το πρωτάθλημα στην 3η θέση της βαθμολογίας του ομίλου ενώ η ομάδα της Ρόδου τερμάτισε στην 7η θέση.

Η αγωνιστική ολοκληρώθηκε σήμερα  Κυριακή με τον ήδη πρωταθλητή  (μετά από 22 έτη ) Παναργειακό να περνάει νικηφόρα από τη Βάρδα με 2 – 0 επί του τοπικού ΠΑΟ, ενώ στην Ελευσίνα ο Πανελευσινιακός έχασε με 2 – 5 από την Ελλάδα Σύρου. Από την τελευταία αγωνιστική δεν απουσιάζουν  τα ντέρμπι  , στη Ρόδο η Ιάλυσος νίκησε με 1 – 0 την ΑΕ Μυκόνου, στη Βάρη ο Κυανούς Αστέρας  με την Μαρκό έμειναν στη «λευκή»ισοπαλία, και στο Μεσολόγγι στο ντέρμπι της ουράς η ΑΕΜ έχασε με 1 – 2 από την Ερμιονίδα.  Στα Φιλιατρά η  τοπική Εράνη  έχασε με 3 – 4 από τον Παναιγιάλειο, ενώ τέλος η   ΑΕΡ Αφάντου κέρδισε στα «χαρτιά» (3 -0) τον Βύζαντα Μεγάρων.

Ο Παναργειακός κερδίζει άνοδο στη Β΄ Εθνική κατηγορία , η ΑΕΡ Αφάντου θα διεκδικήσει την παραμονή της στα μπαράζ, ενώ οι ομάδες  ΠΑΟ Βάρδας, ΑΟ Πυλίου , Πανελευσινιακός , Βύζας Μεγάρων ,Εράνη φιλιατρών , ΑΕ Ερμιονίδας και ΑΕ Μεσολογγίου υποβιβάζονται στα τοπικά πρωταθλήματα από τα οποία προέρχονται.

34η (τελευταία) αγωνιστική 

Ξεκινάνε σημέρα τα μπαράζ μεταξύ των πρωταθλητών των Ενώσεων για την άνοδο στην Γ’ Εθνική. Η Α΄ αγωνιστική σε 5ο & 6ο όμιλο.

 Αποτελέσματα - Γ' Εθνική

Με την διεξαγωγή της 1ης αγωνιστικής αρχίζουν την Κυριακή τα μπαράζ μεταξύ των πρωταθλητών των Ενώσεων για την άνοδο στην Γ’ Εθνική. Από κάθε όμιλο την άνοδο θα πάρουν 3 ομάδες. Το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής στους ομίλους 5ο και 6ο όπου μετέχουν οι 7 πρωταθλήτριες των ΕΠΣ της Πελοποννήσου, είναι το ακόλουθο…

 

5ος όμιλος 

Πανγυθεατικός- Μιλτιάδης

Θύελλα Αμπελοκήπων – Ατρόμητος Πατρών

Παναρκαδικός – Παλληξουριακός

ΡΕΠΌ Ξενοφών Κρεστένων

6ος όμιλος

Κερατσίνι – ΑΟ Λουτρακίου

Αμαρυνθιακός- Θήβα

Απόλλων Ευπαλίου – Ποταμιά

ΡΕΠΌ Πανναυπλιακός/Ηρακλής

 

Super League: «Μάχη» ΠΑΟΚ - ΑΕΚ στην Τούμπα, στις έδρες τους Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός υποδέχονται Άρη και Λαμία

 LIVE: Ολυμπιακός - Λαμία (17:00) 

Τρεις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση των play offs και ο τίτλος "περνάει" από την Τούμπα. 

Μεγάλο ματς στην Τούμπα μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, ενώ ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός υποδέχονται Άρη και Λαμία αντίστοιχα για την 8η αγωνιστική των play off της Super League.

Ολυμπιακός - Λαμία

Το πρόγραμμα ξεκινάει στις 17:00 στο Φάληρο (CosmoteSport 1) με τον Ολυμπιακό να μην έχει περιθώρια για άλλες απώλειες υποδεχόμενος τη Λαμία.

Μπάσκετ Α1 Γυναικών Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 61-45: Με άμυνα μπετόν αρμέ πρωτάθλημα ξανά στον Πειραιά!

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 61-45: Με άμυνα μπετόν αρμέ πρωτάθλημα ξανά στον Πειραιά!  

Τι κι αν έβγαλε σχεδόν όλο το ματς χωρίς την αρχηγό του, Αγγελική Νικολοπούλου, ο Ολυμπιακός τρώγοντας σίδερα στην άμυνα, «τσάκισε» τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ με 61-45 και κάνοντας το 3-2 κατέκτησε πανάξια το πρωτάθλημα στην Α1 γυναικών για 3η συνεχόμενη χρονιά και 8η φορά τα τελευταία 9 χρόνια! Η κυριαρχία των «ερυθρόλευκων» συνεχίζεται!

Όλα τα κορίτσια του Θρύλου έκαναν πραγματική κατάθεση ψυχής, με πρώτες σκόρερ τις Ουίλιαμς, Χριστινάκη, Τόμπιν και την Καρλάφτη κομβική ξανά. Για τον …φοβισμένο ΠΑΟ ξεχώρισε η Αλέιν.

Σύσταση Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης Υδάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου.

  

 

Τη σύσταση Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης Υδάτων στην Πελοπόννησο, γνωστοποίησε, σε ομιλία του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, μιλώντας σε συνέδριο που έγινε στην Καλαμάτα και αφορούσε την ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας.

Όπως ανέφερε, η Περιφέρεια, βρίσκεται σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία, ώστε να εκπονηθεί το master plan της διαχείρισης υδάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το οποίο θα αφορά τη διαχείριση του νερού, τα εγγειοβελτιωτικά έργα και την αντιπλημμυρική προστασία.

Στην ομιλία του στο εν λόγω συνέδριο, ο Δημήτρης Πτωχός, στάθηκε και στο θέμα της αξιοποίησης των πόρων της δίκαιης μετάβασης, αλλά και στο brand της Πελοποννήσου, πάνω στα εμβληματικά γεωργικά προιόντα.


Στο 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας, το οποίο συνέπεσε με την ολοκλήρωση 10 χρόνων δραστηριοποίησης της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, στον πρωτογενή και