Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

Στρατηγός Κωνσταντίνος Κόρκας: «Το Αιγαίο είναι η καρδιά της Ελλάδος και αυτή ούτε κόβεται, ούτε και διχοτομείται» - Η κόρη του Ελένη μιλά στον Ε.Τ. για τον μεγάλο Έλληνα

 Στρατηγός Κωνσταντίνος Κόρκας: «Το Αιγαίο είναι η καρδιά της Ελλάδος και αυτή ούτε κόβεται, ούτε και διχοτομείται» - Η κόρη του Ελένη μιλά στον Ε.Τ. για τον μεγάλο Έλληνα 

«Αυτά που τον χαρακτήριζαν ήταν η αξιοπρέπεια, η βαθιά πίστη σε κάποιες αρχές και η απέραντη αγάπη προς την πατρίδα. Ηταν έτοιμος να θυσιάσει τα πάντα για τα πιστεύω του. Αγαπούσε τη μόρφωση. Θυμάμαι, μου έλεγε: “Μην πιστέψεις ποτέ σε πλούτη. Η περιουσία όλη είναι ό,τι θα βάζεις στο κεφάλι σου. Αυτά θα κουβαλάς, αυτά θα αξιοποιείς και αυτά θα είναι τα βέλη στη φαρέτρα σου, τίποτε άλλο!”».

Στιγμές δίπλα στον πατέρα της, τον «θρύλο» των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγό Κωνσταντίνο Κόρκα, που έφυγε την περασμένη εβδομάδα από τη ζωή σε ηλικία 101 ετών, μοιράζεται στον «Ε.Τ.» της Κυριακής η κόρη του Ελένη Κόρκα, καθηγήτρια Αρχαιολογίας στο ΕΚΠΑ. Η ζωή -βγαλμένη σαν από μυθιστόρημα- του τελευταίου ιερολοχίτη είχε τα πάντα: δράση, ήθος, αφοσίωση, αυταπάρνηση και επαγγελματισμό. Σε αυτό στέκονται όσοι είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν. «Στην όλη του πορεία ποτέ δεν έβαζε μπροστά τον εαυτό του. Ηταν πάντοτε υπέρμαχος της ελευθερίας για την οποία και αγωνίστηκε με όλη του την ψυχή», λένε χαρακτηριστικά.

Γ’ Εθνική: Ανέβηκε και ο Αγροτικός Αστέρας – Νίκες για Παναχαϊκή και Ηλιούπολη

Γ’ Εθνική: Ανέβηκε και ο Αγροτικός Αστέρας – Νίκες για Παναχαϊκή και Ηλιούπολη 

Το δεύτερο εισιτήριο ανόδου για την Super League 2 σφραγίστηκε από τον Αγροτικό Αστέρα, έπειτα από την εκτός έδρας νίκη επί του Ηρακλή Λάρισας (3-1). Έτσι η ομάδα του Ευόσμου ακολούθησε την πρωταθλήτρια Παναχαϊκή, η οποία δεν χαρίστηκε στον ΠΑΟ Ρουφ, του οποίου επικράτησε με 2-1.

Επιπλέον, η Ηλιούπολη

Επιστροφή ιστορικών ομάδων σε Εθνική κατηγορία. Ανέβηκαν στη Γ΄Εθνική , Παναργειακός, ΑΟ Χαλκίς, Μοσχάτο , Πανηλειακός , Πάτραι και Πανθουριακός.

ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ Archives - Argonafplia Sport

Με την 7η  αγωνιστική τελείωσαν  σήμερα Κυριακή (5/6/22) τα μπαράζ που έδωσαν οι πρωταθλητές των Ενώσεων όλης της χώρας για την άνοδο 24 ομάδων στη Γ’ Εθνική . Για μία ακόμη ( δεύτερη κατά σειρά) ο Νόμος Κορινθίας δεν θα εκπροσωπηθεί από ομάδα του σε επίπεδο εθνικής κατηγορίας. Ο πρωταθλητής της Α΄ κατηγορίας Τενεάτης Αθικίων  δεν κατάφερε στους αγώνες  μπαράζ ικανά αποτελέσματα ώστε να συγκεντρώσει τους απαιτούμενους βαθμούς για την άνοδό του στην Γ΄ Εθνική κατηγορία.

 Πρίν από λίγο ο Τενεάτης , στα πλαίσια της 7ης και τελευταίας αγωνιστικής στον 6ο όμιλο επικράτησε  στο ΔΑΚ Κορίνθου με 2 – 1 επί του πρωταθλητή Βοιωτίας Κυπάρισσου Αντίκυρας. Ο Παπαχρίστου στο 21΄προηγείθηκε για τον Τενεάτη ,στο 66΄ο Κάραι ισοφάρισε για τους Βοιωτούς  και στο 90΄ ο Οικονόμου σημείωσε το νικητήριο τέρμα για την πρωταθλήτρια ομάδα της Κορινθίας. Από τον 6ο όμιλο, επιστρέφουν σε εθνική κατηγορία οι ιστορικές ομάδες του ΑΟ. Χαλκίς και του Παναργειακού, οι οποίες σε αναμέτρηση που έγινε στην Εύβοια, αναδείχτηκαν ισόπαλες 1 – 1. Προηγήθηκε η Χαλκίδα  στο 46+1 με τον Χαλιώτη για να ισοφαρίσουν οι «Λύκοι» από το Άργος στο ΄49΄ με τον Φλεβάρη.  Την άνοδό της στην Γ ΄ Εθνική πέτυχε και η ΑΕ Μοσχάτου η οποία επεβλήθη  με 5 – 2 επί του Απόλλωνα Ευπαλίου (8΄- 15΄ Νιζάμης, 10΄Χαλβατζής, 36΄- 56΄Πασαλίδης / 21΄Παπανδρέου, 90,1΄) . Τέλος ρεπό είχε ο Αίολος Καρπενησίου.

7η Αγωνιστική (Τελευταία )

Α.Ε. ΜΟΣΧΑΤΟΥ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ 5 - 2

 Α.Ο ΧΑΛΚΙΣ. – ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ 1 - 1

ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ –. ΚΥΠΑΡΙΣΣΟΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ 2 - 1

Ρεπό ο ΑΙΟΛΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

 

Η  τελική βαθμολογία

1

ΑΕ Μοσχάτου

6

16-4

14

2

 Παναργειακός

6

13-5

12

3

ΑΟ Χαλκίς

6

8-3

10

4

Απόλλων Ευπαλίου

6

12-10

9

5

Τενεάτης Αθικίων

5

9-9

4

6

Κυπάρισσος Αντίκυρ

6

8-9

5

7

Αίολος Καρπενησίου

6

0-26

0

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας στην Πελοπόννησο - Σήμερα 174 νέα κρούσματα ( 25 στην Κορινθία, 37 στην Μεσσηνία, 51 στην Αχαΐα.)

  

Μείωση  κρουσμάτων κορωνοϊού ,  σε σχέση με χθες (-92) καταγράφηκε  το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά  παρατηρήθηκαν 174 νέες μολύνσεις ,  εκ των οποίων  τρεις περιοχές  (Κορινθία , Μεσσηνία και Αχαΐα ) καταγράφουν  σήμερα σχεδόν διπλάσιο αριθμό  νέων κρουσμάτων (113) σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές (61).  

  Συγκεκριμένα: