Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Σοβαρό τροχαίο στην Κυλλήνη - Εκσφενδονίστηκε οδηγός μηχανής! [pics]

Σοβαρό τροχαίο στην Κυλλήνη - Εκσφενδονίστηκε οδηγός μηχανής! [pics]
Το τροχαίο έγινε λίγο μετά της 19:00 έξω απο την 117 Π.Μ. Μία μηχανή που εκινείτο απο το λιμάνι προς την Ε.Ο. έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο ήταν στην αντίθετη κατεύθυνση και έστριβε προς την 117ΠΜ.
Σύμφωνα με το Iliaoikonomia ο οδηγός της μηχανής εκσφενδονίστηκε τούλαχιστον 100 μέτρα απο το σημείο της σύγκρουσης ενώ η μηχανή ακολουθώντας τρελή πορεία, σταμάτησε πάνω στην μεταλλική περίφραξη της 117ΠΜ.
Ο οδηγός της μηχανής φορούσε κράνος καθώς και κατάλληλη προστατευτική ένδυση αλλά η σύγκρουση ήταν πολύ δυνατή με συνέπεια τον σοβαρό του τραυματισμό. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο οδηγός της μηχανής ήταν περίπου 45-50ετών.
Πηγή: iliaoikonomia

Tweet: prisma news - Τα έδωσαν πάλι όλα και...

Οι διατροφικές ελλείψεις που εμποδίζουν την απώλεια βάρους

paxis.ets.jpgΟι διατροφικές ελλείψεις που εμποδίζουν την απώλεια βάρους


Ορισμένες δατροφικές ελλείψεις μπορεί να γίνουν τροχοπέδη στην προσπάθεια απώλειας βάρους, προκαλώντας απογοήτευση στα άτομα που κάνουν δίαιτα. Το ζήτημα αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, δεδομένου ότι κλινικές διατροφικές μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι του δυτικού πολιτισμού υποφέρουν από μαζικές διατροφικές ελλείψεις σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

Διαβάστε περισσότερα 

kravvaritie1234.jpgΝεκρή σε τροχαίο ενδοκρινολόγος από την Άρτα


Τη ζωή της έχασε σε τροχαίο η 47χρονη ενδοκρινολόγος από την Άρτα, Μαρία Κραββαρίτη. Το

Προ των πυλών το πολυνομοσχέδιο για τους ΟΤΑ


Την επόμενη εβομάδα ή το αργότερο μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου, αναμένεται να κατατεθεί για διαβούλευση το πολυνομοσχέδιο για τους ΟΤΑ του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο θα περιλαμβάνει περισσότερα από 100 άρθρα.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από το υπουργείο Εσωτερικών, το πολυνομοσχέδιο για τους ΟΤΑ, θα κατατεθεί σε σύντομο χρόνο, αμέσως μετά

Τα τελευταία νέα της EurActiv.gr

Κατρούγκαλος: Διεκδικούμε την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκου από το Λονδίνο

Κατρούγκαλος: Διεκδικούμε την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκου από το Λονδίνο

Τους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα διεκδικεί την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκου από το Ηνωμένο Βασίλειο μετά την απόφαση για Brexit, παρουσίασε στην Euractiv.com ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, επισημαίνοντας ότι ο φαρμακευτικός τομέας είναι «στρατηγικός» για τη χώρα. Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκου (ΕΜΑ) είναι η ρυθμιστική αρχή της ΕΕ που να διασφαλίζει ότι τα φάρμακα που διατίθενται σε …
---
Δεν υπάρχει πλέον επιστροφή για το Brexit

Δεν υπάρχει πλέον επιστροφή για το Brexit

Ο Τόνι Μπλερ θέλει τους συμπατριώτες του να «επαναστατήσουν» και να εμποδίσουν ή να χαλαρώσουν το Brexit, αλλά μπορεί πλέον να μην είναι στο χέρι τους - πολλοί Ευρωπαίοι απλά θέλουν να συνεχιστεί η διαδικασία

Δεύτερο κύμα μεταναστευτικής εξόδου από την Αφρική στην Ευρώπη

Περισσότεροι από 300 Αφρικανοί μετανάστες πήδηξαν τον εξάμετρο φράχτη μεταξύ του Μαρόκου και της Ισπανίας σήμερα Δευτέρα, στη δεύτερη μαζική έξοδο μεταναστών που σημειώθηκε στο σημείο από την Παρασκευή. Έντεκα άνθρωποι μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο μετά την προσπάθειά τους αυτή να πηδήξουν το σύνορο που βρίσκεται στην πόλη της βόρειας ακτής της Αφρικής, Θέουτα, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό. Την …
EurActiv.gr

Γερμανία δημοσκόπηση: Προβάδισμα ξανά για Μέρκελ έναντι του Σουλτς


Δημοσκόπηση του ινστιτούτου INSA για την εφημερίδα Bild που δημοσιεύθηκε χθες, αναφέρει ότι η συντηρητική Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) της Γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελας Μέρκελ και το αδελφό τους κόμμα στη Βαυαρίας (CSU) επανέκτησε το προβάδισμα έναντι του κεντροαριστερού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD).
Η δημοσκόπηση του INSA μεταξύ 2.030 ψηφοφόρων από την 17 έως και την 20η Φεβρουαρίου έδειξε ότι ο συνδυασμός CDU/CSU θα κέρδιζε 31,5% στις

Παιδί, Έφηβος, Ενήλικας



Η αρνητική συμπεριφορά στην εφηβεία - Ποιος είναι ο σκοπός της;

Κάθε συμπεριφορά εξυπηρετεί ένα σκοπό. Όλοι μας συμπεριφερόμαστε με έναν τρόπο γιατί θέλουμε να ικανοποιήσουμε ή να πετύχουμε κάτι. Άλλοτε μπορεί να θέλουμε να ικανοποιήσουμε μια ανάγκη ή μια επιθυμία και έτσι να...

Πέτρος Τατούλης «Εκπληρώνουμε όνειρο δεκαετιών με την αποκατάσταση της γέφυρας Λαγκαδίων»

Εμφάνιση IMG_2125.JPG
«Υλοποιούμε ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για τα Λαγκάδια και την Εθνική Οδό Τρίπολης – Λαγκαδίων – όρια νομού μέχρι την Ηλεία, το οποίο αποτελούσε όνειρο δεκαετιών και λύνει τεράστια προβλήματα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την υπογραφή της σύμβασης αποκατάστασης της λίθινης γέφυρας στην είσοδο των Λαγκαδίων, την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017 στην έδρα της Περιφέρειας.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ότι το έργο θα υλοποιηθεί πολύ σύντομα, ώστε εντός του καλοκαιριού να έχει ολοκληρωθεί, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.
Αφού τόνισε ότι «καταφέραμε με σκληρή και επίμονη δουλειά να εξασφαλίσουμε ένα τόσο δύσκολο έργο» ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε από το Υπουργείο τη χρηματοδότηση και άλλων σημαντικών υποδομών του συγκεκριμένου οδικού άξονα.
Σύμφωνα με την παρούσα εργολαβία προβλέπεται να γίνουν εργασίες για την αποκατάσταση της στατικότητας της λίθινης γέφυρας στην είσοδο των Λαγκαδίων επί της Εθνικής Οδού Τρίπολης – Πύργου και την αύξηση της διατομής του, ώστε να αποκτήσει δύο ρεύματα κυκλοφορίας, βελτιώνοντας τόσο το επίπεδο ασφάλειας, όσο και άνεσης. 

Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Βαγγέλης Γιαννακούρας και οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας. 

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου

Ομιλία/συζήτηση με τον καθηγητή αστροφυσικής Δρ. Μάνου Δανέζη

Εμφάνιση danezis4 2017 copy.jpg
Σας προσκαλούμε στην ομιλία/συζήτηση με τον καθηγητή αστροφυσικής Δρ. Μάνου Δανέζη με θέμα "Στο δρόμο ενός Νέου Πολιτισμού - τα Πρώτα βήματα", που διοργανώνει ο μη κερδοσκοπικός συνεταιρισμός «ΑΛΛΟΤΡΟΠΟΝ ΣΥΝ. ΠΕ.» το Σάββατο 4 Μαρτίου στις 6:30 το απόγευμα στο Κέντρο Νέων Κορινθίας, Κολιάτσου 112| Κόρινθος 
Θα ακολουθήσει συζήτηση. Είσοδος ελεύθερη!

ΑΛΛΟΤΡΟΠΟΝ ΣΥΝ.ΠΕ. Συνεταιρισμός, μη κερδοσκοπικός

ΕΜΒΟΛΙΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ η 17η αγωνιστική στη Football League

ΑΟ Χανιά-Απόλλων Σμύρνης 1-4: Κονσέρτο για πολυβόλα!
Εμβόλιμη θα είναι η 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Football League, καθώς είναι προγραμματισμένη για το διήμερο 22-23 Φεβρουαρίου. Οι περισσότερες αναμετρήσεις θα γίνουν την Τετάρτη, με μοναδική εξαίρεση τον αγώνα της ΑΣΑ με τη Λαμία που θα διεξαχθεί την Πέμπτη.
Αναλυτικά:
Τετάρτη (22/2)
15:00 Καλλιθέα – Χανιά
15:00 Σπάρτη – Άρης (ΕΡΤ3)
15:00 Παναιγιάλειος – Τρίκαλα
15:00 Αγροτικός Αστέρας – Πανελευσινιακός
15:00 Αιγινιακός – ΟΦΗ
15:00 Πανσερραϊκός – Καλλονή
15:00 Κισσαμικός – Αχαρναϊκός
Πέμπτη (23/2)
15:00 Αναγέννηση Καρδίτσας – Λαμία (ΕΡΤ3)

Σεισμός "μαμούθ" στη Βoλιβία - Αισθητός σε 3 πόλεις!

Σεισμός `μαμούθ` στη Βoλιβία - Αισθητός σε 3 πόλεις!

Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Βολιβία την Τρίτη (21.02.2017). 
Ο σεισμός είχε μέγεθος 6,4 Ρίχτερ και έγινε αισθητός σε τρεις πόλεις. Ο ισχυρός σεισμός έγινε στην ορεινή περιοχή Chuquisaca 38 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης Padilla και 143 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης του Sucre. στην κεντρική Βολιβία στις 10:09 το πρωί (τοπική ώρα). 
Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας κατά των ανθρωπιστικών καταστροφών είναι εδώ
Βρώσιμα τηλεχειριζόμενα αεροσκάφη, γεμάτα με τρόφιμα, νερό και φάρμακα, μπορεί σύντομα να μετατραπούν στο νέο «υπερόπλο» για την αντιμετώπιση ανθρωπιστικών καταστροφών καθώς θα μεταφέρουν εφόδια σε απομακρυσμένες ή αποκλεισμένες περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές ή από συγκρούσεις.
Οι κατασκευαστές των «νόστιμων» μη επανδρωμένων αεροσκαφών

Σας «κατασκοπεύει» το κινητό σας; Δείτε πώς θα προστατευθείτε!

Σας «κατασκοπεύει» το κινητό σας; Δείτε πώς θα προστατευθείτε!
Οι εφαρμογές που χρησιμοποιούμε στα κινητά μας τηλέφωνα μας κάνουν τη ζωή πιο εύκολη, καθώς με μερικά χτυπήματα του δαχτύλου μας στην οθόνη μπορούμε να βρούμε πληροφορίες, να ενημερωθούμε, να ελέγξουμε το πρόγραμμά μας και να δούμε πού έχει μποτιλιάρισμα.

Ασφαλιστικό-Εργασιακά-Φορολογικό: Τα μέτρα που έρχονται & τα «αντίμετρα» (λίστα)


Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, η συμφωνία περιλαμβάνει τελικά τον απαράβατο όρο που έθεσε η ελληνική πλευρά για «ούτε ένα ευρώ περισσότερη λιτότητα».
Σύμφωνα με πληροφορίες:

Ενισχύσεις 529.000 ευρώ σε δήμους

Έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις ύψους 528.957,51 ευρώ σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενέκρινε ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης, αποκλειστικά για την επιδιόρθωση ζημιών που προκλήθηκαν στα δίκτυα και τις υποδομές των δήμων, λόγω των φυσικών καταστροφών από την πρόσφατη κακοκαιρία. Συγκεκριμένα στον παρακάτω πίνακα αναφέρονται αναλυτικά τα ποσά που κατανέμονται σε δήμους:

Σβήνει κλήσεις μετα θάνατον... ο δήμος της Αθήνας

Το πήρε απόφαση ο Δήμος Αθηναίων και άρχισε να δέχεται χωρίς δεύτερη συζήτηση τις αιτήσεις πολιτών που ζητούν να ακυρωθούν κλήσεις από παράνομη στάθμευση, επειδή ...
airetos.gr

Aφιέρωμα στον Αριστοφάνη, από τη θεατρική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Κορίνθου

Εμφάνιση 16825750_398483073842181_709144350639541643_o.jpg 


















ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εμφάνιση 16797888_398482660508889_2674869822381808595_o.jpg
Η θεατρική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Κορίνθου συμμετείχε στο διήμερο Σεμινάριο Θεατρικής Παιδείας 2017, με αφιέρωμα στον Αριστοφάνη, που διοργάνωσε το Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας» και πραγματοποιήθηκε στις 18 και 19/2/2017, στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου. 
Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου, οι μαθητές που συμμετείχαν στη θεατρική ομάδα, με την καθοδήγηση των υπευθύνων καθηγητριών τους, παρουσίασαν απόσπασμα και τραγούδια από την κωμωδία του Αριστοφάνη «Εκκλησιάζουσες» (μετάφραση- διασκευή: Κάρμεν Ρουγγέρη, σκηνοθεσία: Κορνηλία Κουντούρη - Μαρία Γεωργούδη, μουσική επιμέλεια: Κορνηλία Κουντούρη). 
Εμφάνιση 16804119_398482663842222_7901416591885762001_o.jpgΕμφάνιση 16836504_398483537175468_6955884107657679892_o.jpg

3ο Γυμνάσιο Κορίνθου