Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Aπεργία των σιδηροδρομικών την Πέμπτη 2 Μαρτίου

 Aπεργία των σιδηροδρομικών την Πέμπτη 2 Μαρτίου 

Σε 24ωρη απεργία κατέρχεται ο κλάδος των σιδηροδρομικών την Πέμπτη 2 Μαρτίου, μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Όπως ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.): «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς ως και οι Διοικήσεις του συνόλου των Πρωτοβαθμίων Σωματείων που λειτουργούν στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο, σε έκτακτη συνεδρίασή τους που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 1η Μαρτίου 2023 αποφάσισαν ΟΜΟΦΩΝΑ την προκήρυξη 24ωρης απεργίας την Πέμπτη 02 Μαρτίου 2023 του συνόλου του προσωπικού που απασχολείται σε όλες τις σιδηροδρομικές εταιρείες.
Πλέον ο πόνος έγινε οργή για τις δεκάδες των νεκρών και των τραυματιών συναδέλφων και συμπολιτών μας.

Μια τέλεια μονοήμερη στο Ρέμα των Μύλων , στη Ζάχολη

  

Νομίζεις πως την ξέρεις την Ορεινή Κορινθία, αφού έχεις στήσει τα πικνίκ σου στις όχθες της Λίμνης Δόξα, έχεις μπερδέψει τα Κάτω με τα Μεσαία Τρίκαλα, και έχεις χαζέψει σαν πιτσιρίκι από τα μπαλκόνια του Μουσείου της Στυμφαλίας. Μέχρι κάποιος να σου μιλήσει για την Ζάχολη και το οροπέδιό της, στο οποίο βρίσκεται μια από τις ωραιότερες και πλέον βατές πεζοπορικές διαδρομές που έκανες ποτέ, και να συνειδητοποιήσεις ότι τα μέρη που νομίζεις πως τα ξέρεις είναι που κρύβουν τις μεγαλύτερες εκπλήξεις.

Να σας συστήσουμε την Ζάχολη

Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του νέο ιδρυθέντος Ομίλου Πνευματικών Αθλημάτων Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEignZmThJ7USWZYugYVzy-sj84KsBE8jYML4y8d0xIqzJI2eG6KF6j7Ddd2t3rCxxbnIrf2LwoknI654ikSMHHW4cjO_x8JujnPyiELWaPuoanboV3-UQq7vIkhFty__bgz_QNIJj_pfkU3xI1vJh0KZfeDBnNTXkOcliEs-lvPXE3p26z1YbwjC5r3iw/s1024/%CF%83%CE%BA%CE%B1%CE%BA%CE%B9.jpg

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στις 19-2 -2023 έγιναν οι πρώτες αρχαιρεσίες του νέο ιδρυθέντος ομίλου .
Στις 23-2-2023 το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα, η σύνθεσή του είναι η εξής:
Τσαγρής Τιμολέων (Τίμος) Πρόεδρος
Μενούνου Αγγελική (Ελίνα) Αντιπρόεδρος
Φιαμέγκος Ανδρέας Γενικός Γραμματέας
Παπανικολάου Παναγιώτης (Τάκης) Ταμίας
Γούλας Κωνσταντίνος Μέλος


Προς το παρόν θα γίνει έναρξη δύο πνευματικών αθλημάτων : ΣΚΑΚΙ (ΖΑΤΡΊΚΙΟ) και ΜΠΡΙΤΖ.
Αυτά τα δύο πνευματικά αθλήματα πλην από την ευχαρίστηση που προκαλούν, ακονίζουν και το μυαλό και είναι για κάθε ηλικία από παιδιά Δημοτικού μέχρι οποιασδήποτε ηλικίας. Απευθυνόμαστε σε όσους ενδιαφέρονται είτε είναι δημότης του Δήμου μας είτε όχι να επικοινωνήσει στο email του προέδρου : timostsagris1@gmail.com δίνοντας στοιχεία ώστε να επικοινωνήσουμε με τ-ον,ην ενδιαφερόμεν-ο,η.

Ξυλόκαστρο 24-2 – 2023
 
Ο πρόεδρος                        Ο γενικός γραμματέας
Τιμολέων Τσαγρής                  Ανδρέας Φιαμέγκος

Επεισόδια στο Σύνταγμα και έξω από τα γραφεία της Hellenic Train και στη Συγγρού

epeisodia__7_ 

 DSC_7798 

Επεισόδια γίνονται  τόσο στην πλατεία Συντάγματος όσο και στην οδό Πανεπιστημίου.Οι διαδηλωτές, που σύμφωνα με την ΕΛΑΣ είναι γύρω στα 1000 άτομα, συγκρούστηκαν με τους αστυνομικές δυνάμεις που προχώρησαν σε ρίψη χημικών. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκαν επεισόδια έξω από τα γραφεία της Hellenic Train που βρίσκονται στη διασταύρωση των οδών Πετμεζά και Συγγρού

Μάλιστα στο συγκεκριμένο σημείο κατά τη διαρκεία των επεισοδίων άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε κάδους ενώ οι αστυνομικοί και σε αυτή την περίπτωση προσπάθησαν να διαλύσουν τους διαδηλωτές προχωρώντας σε ρήψη χημικών. 

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποίηθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της εταιρείας με αφορμή το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Λόγω της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, η ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Συγγρού, από το ύψος της οδού Καλλιρόης στο ρεύμα προς Αθήνα.

 

Τραγωδία στα Τέμπη: Στους 43 οι νεκροί, με DNA γίνονται οι αναγνωρίσεις

 nosokomeio-larsas-maketa 

Ο αριθμός των νεκρών από την τραγωδία στα Τέμπη έχει φτάσει πλέον τους 43, δήλωσε αργά την Τετάρτη στην ΕΡΤ η Ρουμπίνη Λεοντάρη, προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας.

Επισήμανε ότι η ιατροδικαστική εξέταση ολοκληρώθηκε σε 43 σορούς, οι οποίες στην πλειοψηφία τους ήταν νέων ανθρώπων (20-30 ετών) και σε πολύ κακή κατάσταση.

Στη Λάρισα βρίσκονται τέσσερις ιατροδικαστές, αλλά και ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών.

Τραγωδία στα Τέμπη-Μητσοτάκης: «Θα δουλέψουμε για το ποτέ ξανά» - Νέος υπουργός Μεταφορών ο Γεραπετρίτης - Τέλος οι επικεφαλής του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ

Τραγωδία στα ΤέμπηΜητσοτάκης: «Θα δουλέψουμε για το ποτέ ξανά»  Νέος υπουργός Μεταφορών ο Γεραπετρίτης  Τέλος ο Καραμανλής και οι επικεφαλής του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ 

  Μήνυμα στον ελληνικό λαό για την ανείπωτη τραγωδία που έλαβε χώρα στα Τέμπη απηύθυνε ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, αναλαμβάνοντας την αντικειμενική πολιτική ευθύνη, υπέβαλε αμέσως την παραίτηση του. Το ίδιο και οι επικεφαλής του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Επίσης έκανε γνωστό ότι ο Γιώργος Γεραπετρίτης θα αναλάβει μεταβατικός υπουργός Μεταφορών και ότι θα υπάρξει επιτροπή εμπειρογνωμόνων που θα εξετάσει τα αίτια της τραγωδίας.

Αναλυτικά η δήλωσή του

Ο Παναγιώτης Νίκας για την τραγωδία των Τεμπών : ” Θρηνούμε μαζί με τους οικείους των αδικοχαμένων “

Π. Νίκας για την τραγωδία των Τεμπών :  ” Θρηνούμε μαζί με τους οικείους των αδικοχαμένων “ 

Με αφορμή το τραγικό, πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, έκανε την εξής δήλωση:

“Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από τη μεγάλη συμφορά που έπληξε την ελληνική κοινωνία. Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί ακρωτηριάστηκαν ή τραυματίστηκαν βαριά.

Ας οδηγήσει η συγκλονιστική αυτή τραγωδία στις αναγκαίες και στις αυτονόητες αποφάσεις και στα μέτρα προστασίας και ασφάλειας. Θρηνούμε μαζί με τους οικείους των αδικοχαμένων”.

‘Οπως είναι γνωστό, η χώρα μας – με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη – κηρύχθηκε σε τριήμερο εθνικό πένθος, από την 1η έως και την 3η Μαρτίου, στο πλαίσιο του οποίου, οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια, θα κυματίζουν μεσίστιες, ενώ αναστέλλονται, το ίδιο χρονικό διάστημα και όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις.

ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΓΩΝΩΝ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

 

 

 

Σας γνωρίζουμε πως μετά από απόφαση της ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της Ε.Π.Σ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

λόγω του 3μερου ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΕΝΘΟΥΣ

τα σημερινά ορισθέντα παιχνίδια ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ.

Οι αγώνες θα ορισθούν με νεότερο έγγραφο.-

Τραγωδία στα Τέμπη: Στους 40 οι νεκροί – Δεκάδες τραυματίες από την φονική σύγκρουση των αμαξοστοιχιών

 Τραγωδία στα Τέμπη: Στους 40 οι νεκροί – Δεκάδες τραυματίες από την φονική σύγκρουση των αμαξοστοιχιών 

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής οι νεκροί ανέρχονται στους 40.

Η κατάσταση είναι τόσο τραγική στο σημείο του δυστυχήματος και το περιέγραψε, νωρίτερα, πολύ γλαφυρά ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής.

Όπως είπε: «Από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, το βαγόνι – εστιατόριο βρέθηκε πάνω σε δύο άλλα βαγόνια. Από τη σύγκρουση ξέσπασε φωτιά, η οποία ανέβασε τη θερμοκρασία έως και σε 1.300 βαθμούς Κελσίου, που

Πόσες ανείπωτες τραγωδίες θα ζήσει ακόμη η Ελλάδα;

 https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2023/03/Screenshot-2023-03-01-at-6.54.54-AM.png 

 Του Νίκου Φυλάγγελου

Να ξυπνάς μέσα στη νύχτα, υπό τον ήχο ακόμη μιας ανείπωτης τραγωδίας.

Στο γύρισμα του μήνα, και της εποχής, από τον Φεβρουάριο στον Μάρτιο, από τον χειμώνα στην άνοιξη, η Ελλάδα βιώνει ακόμη μια ανείπωτη τραγωδία.

Από τις φυσικές καταστροφές, με τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές, και τους εκατοντάδες νεκρούς, στα τραγικά δυστυχήματα.

Αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Βουλής το 59ο τεύχος του περιοδικού «Επί του… περιστυλίου!»

 

Με αφιέρωμα στο πρώτο συνέδριο της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα με θέμα «Εφημερίδες 2024» και αφορά το μέλλον των έντυπων μέσων ενημέρωσης, αναρτήθηκε σήμερα στον ιστότοπο του Κοινοβουλίου το νέο, 59ο τεύχος του περιοδικού της Βουλής των Ελλήνων «Επί του... περιστυλίου!».

Με αφορμή το συνέδριο αυτό, το  περιοδικό της Βουλής παρουσιάζει δύο από τις βασικές εισηγήσεις στις αντίστοιχες θεματικές ενότητες και συγκεκριμένα:

  • Στοιχεία από τα αποτελέσματα της έρευνας της εταιρείας Focus Bari που πραγματοποιήθηκε ειδικά για το συνέδριο και καταγράφει τόσο τη δυναμική όσο και τη συγκριτική τοποθέτηση του Τύπου στο συνολικό τοπίο της ενημέρωσης. Την ανάλυση κάνει η ιδρύτρια της εταιρίας Ξένια Κούρτογλου.
  • Θεσμικά ζητήματα που –ολοένα και περισσότερο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο– διαμορφώνουν το κανονιστικό πλαίσιο το οποίο ορίζει τη θέση του Τύπου στο οικοσύστημα της επικοινωνίας, ειδικά απέναντι στις κυρίαρχες παγκόσμιες πλατφόρμες. Την παρουσίαση κάνει ο Ηλίας Κοντέας, Γενικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκδοτών Εφημερίδων.

Στην υπόλοιπη θεματογραφία, στον τομέα του Κοινοβουλευτικού Έργου κυριαρχούν ρεπορτάζ για: