Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Στους 91 οι νεκροί από τις πυρκαγιές, 25 οι αγνοούμενοι

https://www.eklogika.gr/uploads/files-2/Diafora/Pyrkagies_Kineta3.JPG
Στους 25 ανέρχεται, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ο αριθμός των αγνοουμένων από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική, με τους επιβεβαιωμένους νεκρούς να έχουν αυξηθεί περαιτέρω, φτάνοντας πια τους 91, αφού, σύμφωνα με το εθνικό κέντρο επιχειρήσεων υγείας, κατέληξαν ακόμη τέσσερα άτομα, τα οποία νοσηλεύονταν σε διάφορα νοσοκομεία της Αττικής.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, αναφορικά με τους

Αναστέλλονται έξι δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για ένα μήνα λόγω θερινής περιόδου και μειωμένης επιβατικής κίνησης

Αναστέλλονται έξι δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για ένα μήνα 
 Μεταβολές σε ορισμένα δρομολόγια του δικτύου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα υπάρξουν από μεθαύριο, Τετάρτη 1 Αυγούστου, έως και την Παρασκευή, 31 Αυγούστου, λόγω της θερινής περιόδου και της μειωμένης επιβατικής κίνησης που παρατηρείται κάθε χρόνο σε συγκεκριμένες διαδρομές.
Αναλυτικά τα δρομολόγια που αναστέλλονται, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο είναι τα εξής:

Πώς επιδρούν οι ορμόνες Προγεστερόνη, Οιστραδιόλη, Τεστοστερόνη, FSH, LH, στην περίοδο, στα οστά, στην καρδιά, στο βάρος;


 
Οι γυναικείες ορμόνες παίζουν ρόλο σε πολλές λειτουργίες σ' όλη τη διάρκεια της ζωής της γυναίκας. Οι κυριότερες σχετίζονται με την ανάπτυξη των οργάνων αναπαραγωγής, τη ρύθμιση του κύκλου και της εμμήνου ρύσεως, τη γονιμότητα και αναπαραγωγή, ενώ σημαντική είναι η επίδραση των ορμονών αυτών στα οστά (πρόληψη οστεοπόρωσης) και στην καρδιά (πρόληψη καρδιαγγειακών επεισοδίων).
Αναφορικά με το θέμα του σωματικού βάρους οι γεννητικές ορμόνες ασκούν έντονη επίδραση, και θετική και αρνητική. Η επίδραση αυτή είναι πιο εμφανής σε ορισμένες ευαίσθητες περιόδους της ζωής της γυναίκας όπως είναι η εφηβεία, η εγκυμοσύνη και η εμμηνόπαυση. Οι βασικές ορμόνες που ρυθμίζουν την περίοδο και την γονιμότητα παράγονται από την υπόφυση, τον κεντρικό αδένα σε μέγεθος μπιζελιού που βρίσκεται στον εγκέφαλο, και τις ωοθήκες. ....................

Με ξεχωριστή λαμπρότητητα εορτάστηκε η επέτειος απελευθέρωσης της Μονεμβασίας


Η ιστορική πόλη της Μονεμβασίας και ολόκληρος ο Δήμος Μονεμβασίας, εόρτασε την  επέτειο της Απελευθέρωσης της πόλης, η οποία αποτελεί ημέρα μνήμης και απόδοσης φόρου τιμής, στους αγωνιστές που έδωσαν την ζωή τους για την απελευθέρωση της πόλης από τους Τούρκους, στις 23 Ιουλίου 1821.
Φέτος οι επετειακές εκδηλώσεις ελαμπρύνθησαν με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου, ενώ παράλληλα στο λιμάνι της Μονεμβασίας προσέγγισε και παρέμεινε η πυραυλάκατος «Δανιόλος»,

Συνέντευξη Δημάρχου Άργους Μυκηνών


Στην εκπομπή του HighTV "Δήμοι σε Δράση" με τον δημοσιογράφο Γιώργο Βαθιώτη παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε πολλά θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, την αλληλεγγύη, τα έργα υποδομής, τις νέες κατασκευές, τις αναπλάσεις, την καθαριότητα, την διαχείριση απορριμμάτων, τον λόγο της διαγραφής του τον Ιούνιο του 2018 από την ΝΔ, την ομάδα security για την ασφάλεια των πολιτών, την προσέγγιση ξένων επενδυτών για μείωση της ανεργίας με κάλυψη 5000 θέσεων εργασίας, την ανάπλαση των 50 στρεμμάτων, τα 2 νέα σχολεία, το κολυμβητήριο, το σχέδιο πόλης του νοτίου τμήματος, την δωρεάν ασφάλιση των μαθητών από το Νηπιαγωγείο, τις δωρεάν εκδρομές για όλους τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, το "ΟΧΙ" του Δήμου στην φιλοξενία προσφύγων, τις αθλητικές υποδομές, τους αρχαιολογικούς χώρους, τα οράματα, τις κοινωνικές δομές, τις πρωτοποριακές πολιτιστικές δράσεις αλλά και όλα τα νεα έργα που έρχονται στο Δήμο Άργους-Μυκηνών.
 

Γραφείο_Τύπου Δήμου_Άργους_Μυκήνων

1 εκατ ευρώ σε δράσεις στήριξης πυρόπληκτων

cid:image001.jpg@01D3B23E.64D6EDC0 


Αθήνα, 30 Ιουλίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. της Τράπεζας Eurobank ενέκρινε τη διάθεση ποσού ύψους ενός (1) εκ. ευρώ για συγκεκριμένες δράσεις αποκατάστασης βασικών υποδομών στις πληγείσες από τις καταστροφικές πυρκαγιές περιοχές, συμμετέχοντας στη μεγάλη προσπάθεια για τη στήριξη και ανακούφιση των συνανθρώπων μας και ιδιαίτερα των πιο ανήμπορων θυμάτων, των μικρών παιδιών.
Στο πλαίσιο αυτό και κατόπιν σχετικού αιτήματος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, ως εναρκτήρια δράση αποφασίσθηκε η συνδρομή στην αποκατάσταση του ορφανοτροφείου «Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα» στο Νέο Βουτζά.
Το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα φιλοξενεί σήμερα 45 παιδιά χωρίς γονείς καθώς και περιορισμένο αριθμό ηλικιωμένων, που έχουν μεταφερθεί προσωρινά σε προσφερόμενα καταλύματα.
Επιπλέον, σημειώνεται ότι διατηρείται σε ισχύ το Πρόγραμμα Αρωγής Πυροσβεστών το οποίο υλοποιείται από το Ίδρυμα Eurobank σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.
Αντικείμενο του Προγράμματος Αρωγής Πυροσβεστών το οποίο διαθέτει σήμερα αδιάθετα κεφάλαια ύψους 1,2 εκατ. ευρώ,  αποτελεί η παροχή οικονομικού βοηθήματος στις οικογένειες  των πυροσβεστών, μόνιμων εποχικών και εθελοντών, οι οποίοι έχουν χάσει τη ζωή τους ή έχουν υποστεί μόνιμη ολική ανικανότητα κατά την άσκηση καθηκόντων τους που σχετίζονται με πυροσβεστικές επιχειρήσεις.
Τέλος υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα έχει λάβει σειρά μέτρων για την ανακούφιση των πληγέντων πελατών της στο πλαίσιο των δράσεων που ανακοίνωσε πρόσφατα η Ελληνική Ένωση Τραπεζών._


Eurobank Press Office



Το τριήμερο της λογοκρισίας και οι γάιδαροι της προπαγάνδας

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ειλικρινά όσο και αν προσπάθησα δεν στάθηκε δυνατόν να καταλάβω τον λόγο για τον οποίο το Εποπτικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εξέδωσε μια ανακοίνωση ίσων αποστάσεων με αφορμή την τραγωδία που από την περασμένη Δευτέρα πλήττει την πατρίδα μας.
Στην ανακοίνωση, αφού εκθειάζεται η παρουσία των δημοσιογράφων στις επάλξεις του καθήκοντος μέσα σε επικίνδυνες συνθήκες, υπογραμμίζεται η ανάγκη για σεβασμό και διακριτικότητα προς τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας και την δημοσιογραφική δεοντολογία. Και η ανακοίνωση καταλήγει:

Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων


Αποτέλεσμα εικόνας για δημοσ λουτρακιου
 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ              Λουτράκι     27/07/2018
          ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                        Αριθμ. Πρωτ.:12065
                     ΔΗΜΟΣ
     ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ -
    ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ 



Παρακαλούμε όπως προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως, Λουτράκι) την 31η    Ιουλίου 2018, ημέρα Τρίτη και ώρα 6:00 μ.μ. σε τακτική συνεδρίαση, για συζήτηση  επί των κατωτέρω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:

Νίκος Ανδρουλάκης «Συντονισμός διαχειριστικής ανεπάρκειας οδήγησε στην τραγωδία»

https://cdn1.bbend.net/media/com_news/story/2018/01/21/854416/snapshot/ANDOYLAKHS.jpgΓια τις πρόσφατες πυρκαγιές στο Μάτι Αττικής και την έλλειψη συντονισμού  στην διαχείριση τους, μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣKAI ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Νίκο Ανδρίτσο και στην εκπομπή «Στο Στόμα του Νίκου», ο Ευρωβουλευτής υπογράμμισε ότι:

Επιθεώρηση Οικονομία & Αγορές «Η Ελληνική Οικονομία: Ενδιάμεση Έκθεση για το 2018»


 cid:image001.jpg@01D3B23E.64D6EDC0

Αθήνα, 30 Ιουλίου 2018



Η Διεύθυνση Οικονομικής Ανάλυσης και Έρευνας Διεθνών Κεφαλαιαγορών της Eurobank εξέδωσε σήμερα το δεύτερο τεύχος της Επιθεώρησης Οικονομία & Αγορές για το 2018. Η έκδοση φιλοξενεί έκθεση με τίτλο: «Η Ελληνική Οικονομία: Ενδιάμεση Έκθεση για το 2018». Συγγραφείς της μελέτης είναι οι:
Δρ. Τάσος Αναστασάτος, Group Chief Economist της Eurobank.
Δρ. Στυλιανός Γώγος, Economic Analyst
Άννα Δημητριάδου, Economic Analyst
Παρασκευή Πετροπούλου, Senior Economist
Δρ. Θεόδωρος Σταματίου, Senior Economist


Περίληψη

ΕΝΑΣ ΚΑMΜΕΝΟΣ Α ΛΑ ΤΣΙΠΡΑ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ



Της Λέττας Καλαμαρά

Στο νησί της Αίγινας, η πολιτική ευθύνη του Αλέξη Τσίπρα για την εκατόμβη νεκρών ξεπλένεται πολιτικά μέσα από ένα ανασχηματισμό παρωδία στο ελληνικό δράμα. Έναν "Καμμένο" ανασχηματισμό που στοχεύει στην άλωση της άμυνας της χώρας από τη ριζοσπαστική Αριστερά, επιτέλους. Δεδομένη έτσι, πρέπει να θεωρείται η μετακίνηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ.Καμμένου και η παράδοσή της στη ριζοσπαστική Αριστερά για άμεσες ριζοσπαστικές κρίσεις και επακόλουθες εθνικές κρίσεις.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Η κυβέρνηση φέρει πλήρη ευθύνη για την εκατόμβη νεκρών στην Αττική

Εμφάνιση LOGO_TELIKO_MIKRO.jpg
 Η συνέντευξη τύπου Υπουργών της κυβέρνησης και της ηγεσίας του πυροσβεστικού σώματος ήταν η πιο άθλια κίνηση στην οποία θα μπορούσε να προβεί μια κυβέρνηση μετά από την εκατόμβη νεκρών στο λεκανοπέδιο της Αττικής!
Ήταν μια συνέντευξη τύπου με την οποία ήθελαν να ενημερώσουν τους πολίτες ότι η κυβέρνηση δεν φέρει καμία ευθύνη για τίποτα, ότι τα έκανε όλα σωστά και για τους νεκρούς ευθύνεται ο 

ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ

 Γράφει ο Γρηγόρης Κλαδούχος
 
https://i.pinimg.com/564x/83/8f/d7/838fd790a7b23c9ab342b9336b8f0d4d.jpgΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΘΕΣΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ εδώ 
 
(https://www.civilprotection.gr/el/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE) ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.  

ΚΑΚΟΒΟΥΛΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ

Φωτογραφία του Basilis Lalos.

Αναστάτωση και αηδία επικρατεί στους κατοίκους και παραθεριστές του Δερβενίου, τα όσα ανάξια λόγου κακόβουλα δημοσιεύματα κάνουν το γύρω του διαδικτύου για την περιοχή μας, εδώ και ένα μήνα. 
Οι δημοσιεύσεις αυτές ξεκίνησαν πριν από ένα μήνα περίπου όταν αναφέρθηκε σε ιστοσελίδα, ότι υπάρχει παράλιος οικισμός στην Ελλάδα ( Δερβένι), όπου κάθε σπίτι έχει την δικιά του (ιδιωτική) πλαζ. 
 Εγώ νόμισα ότι ο συντάκτης του άρθρου εντυπωσιάστηκε με τους προβόλους και θεώρησε χρήσιμο τις οποίες εντυπώσεις του να μεταφέρει στο διαδίκτυο που αναπαράχθηκαν από πολλές ιστοσελίδες. 
Οι πρόβολοι δεν είναι κλείσιμο της παραλίας για ιδιωτική πλαζ των κτιρίων , αλλά για την προστασία της από διάβρωση της ακτής από την οποία πάσχει σχεδόν όλη η παραλία του Κορινθιακού . Με αυτόν τον τρόπο τα θαλάσσια ρεύματα συγκεντρώνουν άμμο και προσχώνουν την ακτή για προστασία . Σε κάποια ιστοσελίδα κάποια κυρία δημοσίευσε φώτο μην γνωρίζοντας τον σκοπό των προβόλων , το θεώρησε μπάζωμα της ακτής για δημιουργία οικοπέδων Τώρα βλέπω με θλίψη ότι κάποιοι πάνω σ' αυτό το αρχικό δημοσίευμα , με παραλλαγές και με δημοσιεύματα που στάζουν "χολή", προσπαθούν να προβοκάρουν το Δερβένι προσπαθώντας να το μειώσουν στα μάτια παραθεριστών ωφελώντας δικές τους περιοχές. Μάλιστα σήμερα το θέμα πήρε διαστάσεις όταν ιστοσελίδες χαρακτήρισαν το Δερβένι ως ένα «Μάτι» και αν υπάρχει σχέδιο εκκένωσης, καθώς ότι στη περιοχή καταπατήθηκε ο αιγιαλός από κατοίκους που μάντρωσαν τις οικίες τους και άλλα ανυπόστατα ότι δεν υπάρχει πρόσβαση προς την παραλία!!! 

 Τους απαντάμε 
 Μα μιλάνε για το Δερβένι, που σε κάθε 30 μέτρα υπάρχει στενό ή δρόμος που καταλήγει στη θάλασσα... Μα οι περισσότερες οικίες στο Δερβένι ήσαν μαντρωμένες εδώ και 90+ χρόνια, ενώ η ακτή ήταν 150 με 200 πιο βαθιά από όπου είναι σήμερα..
Το Δερβένι με τις λεμονιές, που δεν αναφλέγονται εύκολα, έχει σχέδιο από το 1910, αναφέρει ο κ. Αθανασιος Γεραρής και δεν συγκρίνεται με Βουτζα και Ματι που έκτισαν, χωρίς σχέδιο πόλεως , μέσα στα πεύκα και καμάρωναν. 
Ο κ. Γιώργος Γεωργαντόπουλος αναφέρει ότι στο Δερβένι δεν κτίσαμε τα σπίτια μας στη θάλασσα αλλά αυτή μπήκε στα περιβόλια μας ειδικά στη Ροδιά ας δουν τοπογραφικά όλοι οι λασπολόγοι. 
Ενώ ο κ. Χρήστος Σπυρόπουλος συμπληρώνει ότι «Η θάλασσα έχει εξαφανίσει αποθήκες, στάβλους, από κει και πέρα τα 150-200 μέτρα!» 
Όπως γράφει ο κ. Γιώργος Μεντζελίδης "Αν θέλουμε να αλατοποιούμε τα πάντα είναι εύκολο. Δεν θα αφήσουμε να γράφονται αυτές οι εντελώς ατεκμηρίωτες ανοησίες για τον τόπο μας. Μιλάμε για κατοικίες που προ εκατό ετών είχαν διακόσια μέτρα παραλία μπροστά τους. Δυστυχώς η θάλασσα κατέφαγε την παραλία. Έχει γίνει άλλωστε και θέμα στα ΜΜΕ το γεγονός αυτό. Πασχίζουμε να κρατήσουμε τη θάλασσα μακριά αλλά είναι δύσκολο. Ναι υπάρχουν ΚΑΙ αυθαιρεσίες ΚΑΙ παρανομίες. Ναι υπάρχουν διαχρονικά ευθύνες από την εκάστοτε τοπική και περιφερειακή εξουσία. Αυτό είναι ένα σοβαρό θέμα και πρέπει αυτές οι ευθύνες να αποδοθούν. ΑΛΛΑ το ότι η πρόσβαση είναι αδύνατη είναι μεγάλο ψέμα. Η πρόσβαση είναι ανεμπόδιστη σε ποσοστό 98%. Ελάτε στον τόπο μας να το διαπιστώσετε. Τέλος με αυτή την αθλιότητα. Δεν θα προσθέσουν μερικοί ανόητοι ή καθοδηγούμενοι στην κρίση που περνάμε και άλλα ανύπαρκτα προβλήματα....
https://scontent.fath5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/38085365_10209576444568377_2876306492523282432_n.jpg?_nc_cat=0&oh=9b47edf7e2c413a17d99bcbf30a7bd59&oe=5C1071BC
ΒΑΣ. ΛΑΛΟΣ