Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Σεισμός στο Αιγαίο - Ιδιαίτερα αισθητός έγινε στην Αθήνα

seismos
 Σεισμική δόνηση 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 19:14 σήμερα, στον υποθαλάσσιο χώρο περίπου 44 χιλιόμετρα βόρεια της Άνδρου, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται μεταξύ Άνδρου και Σκύρου, 125 χιλιόμετρα ανατολικά της Αθήνας, ενώ είχε εστιακό βάθος 30 χιλιόμετρα.

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Αττική, την Εύβοια, αλλά και τη Χίο. Έως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή υλικές ζημιές Ο σεισμός έγινε αισθητός .

Πνίγηκε 74χρονος στο Καμάρι

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή στο Καμάρι  Κορινθίας, 74χρονος.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών για διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κιάτου

Η Πελοπόννησος στην ψηφιακή εποχή


Στην ψηφιακή εποχή της τηλεόρασης πέρασαν  περιοχές της Πελοποννήσου από σήμερα τα ξημερώματα.Τηρώντας το χρονοδιάγραμμα της επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής μετάβασης όπως καθορίζεται από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε συνεργασία με το Υπουργείο, η παύση του αναλογικού τηλεοπτικού σήματος με ταυτόχρονη έναρξη του ψηφιακού, πραγματοποιήθηκε στις 02:00 τα ξημερώματα.
Από σήμερα στο Δερβένι και σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου είναι εφικτή  η μετάδοση τοπικών καναλιών άλλων περιοχών, ενώ χρειάζεται νέος συντονισμός των καναλιών και για όσους έχουν ήδη αποκωδικοποιητή, όχι μόνο για την εύρεση των νέων καναλιών,  αλλά γιατί οι τηλεοπτικές συχνότητες συνολικά θα αλλάξουν σε τελικές. Ωστόσο στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης υπάρχουν και οικισμοί όπως τα Μεντουριάνικα , ο Πύργος , η Ζάχολη , το Άνω Πιτσά, το Σαραντάπηχο, η Καρυά , τα Λαγκαδαίικα κ.λ.π , που λόγω γαιομορφίας του εδάφους  δεν καλύπτονται ψηφιακά από τα δύο κέντρα εκπομπής σε Κατσικά (Ιτέα) και Καμάρι ( Ξυλόκαστρο) . .
Για την κάλυψη των ιδίως των οικισμών Μεντουριάνικα , Πύργος , Ζάχολη και Άνω Πιτσά, και προς εξυπηρέτηση  κατοίκων και παραθεριστών , ο Δήμος θα πρέπει να εγκαταστήση λινκ στην κεραία του Πυργιώτικου Αηλιά. Οι κάτοικοι της Πελοποννήσου και των γύρω περιοχών πλέον θα πρέπει να διαθέτουν τηλεόραση (με ενσωματωμένο δέκτη) ή εξωτερικό αποκωδικοποιητή τεχνολογίας DVB-T, MPEG-4 ή H.264, τους οποίους και να συντονίσουν στις νέες συχνότητες. Σε ορισμένες περιοχές με ενδεχόμενη κάλυψη πιθανόν να χρειαστεί η τοποθέτηση ενισχυτή σήματος).
Σε αυτό το πρώτο περιοχικό switch off  ενεργοποιήθηκαν συνολικά 19 κέντρα εκπομπής που θα δώσουν πρόσβαση στο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα σε περίπου ένα εκατομμύριο κατοίκους των νομών Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αχαΐας, Ηλείας καθώς και των νοτίων παραλιών της Στερεάς Ελλάδας και τμήματος της Ζακύνθου. Από τα 19 κέντρα εκπομπής, τρία (Αρόη, Ξυλόκαστρο και Πεταλίδι) είναι ήδη ενεργά και εκπέμπουν στις μεταβατικές συχνότητες. Όσοι κάτοικοι λαμβάνουν το ψηφιακό σήμα από αυτά τα κέντρα θα χρειαστεί να επανασυντονίσουν τους δέκτες τους
Τόσο οι ιδιωτικοί σταθμοί εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας όσο και οι δημόσιοι εκπέμπουν το τηλεοπτικό τους πρόγραμμα σε νέες συχνότητες. Επόμενο σημείο μετάβασης είναι τα κέντρα της ευρύτερης περιοχής της Αττικής, τα οποία είναι προγραμματισμένα για τις 11 Ιουλίου. Λόγω των αγώνων του Μουντιάλ αντεπεξέλθει αναμένεται η μεταφορά της ημερομηνίας για τις 18 Ιουλίου. Όλα αυτά τα κανάλια που έπαιζαν μέχρι τώρα σε μερικούς νομούς ή σε έναν νομό θα παίζουν σε όλη την περιφερειακή ζώνη 6, δηλαδή σε όλη την Πελοπόννησο ένθεν και ένθεν του Κορινθιακού, βόρεια μέχρι και το Λιδορίκι και το Μεσολόγγι, ανατολικά μέχρι τον Πόρο και μέρος της Αίγινας και της ανατολικής Αττικής, δυτικά μέχρι το Ληξούρι της Κεφαλονιάς και ολόκληρη τη Ζάκυνθο και νότια μέχρι τα Αντικύθηρα και περιοχές της Βόρειας Κρήτης. Τα 18 αυτά κανάλια θα είναι χωρισμένα κατά αλφαβητική σειρά σε δυο εννιάδες , με αρκετά καλή ανάλυση τουλάχιστον ως προς την χωρητικότητα.
Για τον 1ο δίαυλο η ομάδα των τηλεοπτικών σταθμών είναι: Το Achaia με έδρα την Πάτρα, η Αρκαδική Τηλεόραση με έδρα την Τρίπολη, το AXION με έδρα την Κόρινθο, το Best με έδρα την Καλαμάτα, το DR με έδρα το Άργος, το ΕΛΛΑΔΑ με έδρα την Σπάρτη, το ΗΛΕΚΤΡΑ με έδρα την Κόρινθο το ΙΟΝΙΑ με έδρα τη Ζάκυνθο και το COSMOS TV με έδρα τον Πύργο.
Στο 2ο δίαυλο θα βλέπουν οι Πελοποννήσιοι το LEPANDO με έδρα την Ναύπακτο, το MAX με έδρα το Ναύπλιο ,το ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ με έδρα την Καλαμάτα, το ΝΕΤ με έδρα την Καλαμάτα, την ΟΡΤ με έδρα τον Πύργο, το RTP με έδρα την Κόρινθο, το SUPER με έδρα την Κόρινθο, το SUPER B με έδρα την Πάτρα και το TOP με έδρα την Κόρινθο
Από τις 2 τα ξημερώματα της Παρασκευής οι τηλεθεατές θα πρέπει να συντονίσουν τους τηλεοπτικούς τους δέκτες στις παρακάτω συχνότητες ανάλογα με το κέντρο εκπομπής που καλύπτει τον τόπο κατοικίας τους ως εξής:
Πάτρα (Αρόη, Καλάβρυτα)
Ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας: 25, 31, 35, 42
Ιδιωτικά κανάλια περιφερειακής εμβέλειας: 44, 53
Δημόσια Τηλεόραση - ΝΕΡΙΤ: 24, 34

Κόρινθος (Ξυλόκαστρο, Κάτσικας, Οσιος Πατάπιος, Λιδορίκι)
Ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας: 29, 41, 47, 48
Ιδιωτικά κανάλια περιφερειακής εμβέλειας: 51, 56
Δημόσια Τηλεόραση - ΝΕΡΙΤ: 26, 43

Πύργος (Φραγκαπήδημα, Σμέρνα)
Ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας: 30, 38, 47, 49
Ιδιωτικά κανάλια περιφερειακής εμβέλειας: 52, 56
Δημόσια Τηλεόραση - ΝΕΡΙΤ: 26, 40

Τρίπολη (Δολιανά, Ασέα, Λεβίδι)
Ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας: 23, 24, 42, 45
Ιδιωτικά κανάλια περιφερειακής εμβέλειας: 50, 60
Δημόσια Τηλεόραση - ΝΕΡΙΤ: 21,28

Ναύπλιο (Δίδυμα, Ναύπλιο, Δαρδίτσα)
Ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας: 35, 39, 53, 55
Ιδιωτικά κανάλια περιφερειακής εμβέλειας: 58, 59
Δημόσια Τηλεόραση - ΝΕΡΙΤ: 33, 44

Καλαμάτα (Πεταλίδι, Αετός)
Ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας: 31, 32, 43, 44
Ιδιωτικά κανάλια περιφερειακής εμβέλειας: 48, 51
Δημόσια Τηλεόραση - ΝΕΡΙΤ: 29, 37

Σπάρτη (Ρειχέα, Αναβρυτή, Κύθηρα)
Ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας: 25, 27, 36, 40
Ιδιωτικά κανάλια περιφερειακής εμβέλειας: 52, 57
Δημόσια Τηλεόραση - ΝΕΡΙΤ: 22,30

Επίσης, μπορείτε να μπείτε εδώ   και να πληκτρολογήσετε την περιοχή σας [δήμο ή οικισμό] για να δείτε από ποιο κέντρο εκπομπής λαμβάνετε το ψηφιακό σήμα.

Στουρνάρας: Μπήκαν οι βάσεις για την βελτίωση της ελληνικής οικονομίας

stournaras
Ο Γιάννης Στουρνάρας, στο περιθώριο της ορκωμοσίας του ως νέος Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, υπογράμμισε ότι έχουν μπει οι βάσεις για την βελτίωση της ελληνικής οικονομίας, ενώ χαρακτήρισε την δημοσιονομική σταθερότητα ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη.
Παράλληλα, ο νέος διοικητής της ΤτΕ επεσήμανε  ότι από τη νέα του θέση θα κάνει ό,τι μπορεί προκείμενου η ελληνική οικονομία να έχει μια καλύτερη πορεία. Πάντως ο κ. Στουρνάρας αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για την επικείμενη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα.
Το παρών στην ορκωμοσία έδωσε και ο νέος υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

ysterografa.gr

Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις μέχρι τις 14 Ιουλίου

forologikesdiloseis
Παράταση δύο εβδομάδων έδωσε το υπουργείο Οικονομικών για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων
Από τις 30 Ιουνίου που ήταν η καταληκτική ημερομηνία τώρα μεταφέρεται στα μεσάνυχτα της Δευτέρας 14 Ιουλίου.

Η αξιολόγηση φέρνει απολύσεις στο Δημόσιο

Η κυβέρνηση αρνείται τον καθορισμό ποοστικού στόχου για πραγματοποίηση απολύσεων το 2015. Παρόλο που οι 2.000 απολύσεις στις οποίες αναφέρεται το ΔΝΤ στην έκθεσή του για την Ελλάδα προγραμματίζονται έτσι κι αλλιώς, με απομακρύνσεις επιόρκων και υπαλλήλων που προσλήφθηκαν με πλαστά πιστοποιητικά, η κυβέρνηση δεν θέλει μια σαφή δέσμευση σε συγκεκριμένο αριθμό απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων. Ο λόγος είναι κυρίως ψυχολογικός-επικοινωνιακός και ως προς αυτό έχει δεσμευτεί προσωπικά ο ΥΠΔΜ Κ. Μητσοτάκης ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί κάτι τέτοιο.
Ωστόσο, η υπόδειξη του ΔΝΤ που φαίνεται ότι θα υιοθετηθεί στην πράξη είναι η σύνδεση της αποδοτικότητας με τις απολύσεις. Θα χρησιμοποιηθεί, δηλαδή, η αξιολόγηση ως μηχανισμός δημιουργίας δεξαμενών υπαλλήλων προς αναγκαστική απομάκρυνση. Οι πιστωτές θέτουν ευθέως θέμα απολύσεων με βάση τη βαθμολογία που θα πάρουν οι υπό κρίση δημόσιοι υπάλληλοι. Το ΥΠΔΜ δεν παραδέχεται ότι υπάρχουν τέτοιες προθέσεις, ωστόσο η καθιέρωση της ποσόστωσης αντιμετωπίζεται από τους συνδικαλιστές ως εργαλείο πραγματοποίησης απολύσεων.

aftodioikisi.gr

Ο μικρός Τζέι δεν θα πάει Βραζιλία

jei1
Δεν θα δώσει το παρών στον αγώνα της Ελλάδας με την Κόστα Ρίκα ο μικρός Τζέι, που όμως ευχαρίστησε για την πρόσκληση και ευχήθηκε καλή επιτυχία!
Ο μικρός Τζέι ενθουσιάστηκε στο άκουσμα της πρόσκλησης να παρακολουθήσει από κοντά τον αγώνα της ελλάδας με την Κόστα Ρίκα, όπως ενημέρωσε, όμως, μέσα από βίντεο-απάντηση, του είναι αδύνατον να δώσει το παρόν. Παρόλα αυτά, δεν έκρυψε την χαρά του και μόνο για την κίνηση, ενώ ευχήθηκε στην χώρα μας και τον αγαπημένο του «Σάμι» καλή επιτυχία!

Thanks everyone for all your lovely messages. This morning we got a call with a fantastic offer for us all to go to the World Cup to see the Greece game and Jays hero Samaras. unfortunately we were actually at the airport heading off on our family holiday when we got the call,so naturally we were unable to take up the offer and are so gutted but truly grateful that people would do this for Jay. We cannot believe that this has happened and are so humbled and would like to wish Greece all the best in the World Cup. Jay has just seen samaras press statement and wanted to send one back. thank you everyone
Δείτε το βίντεο

Κυκλοφορεί ως… παπάς ο Χριστόδουλος Ξηρός!

christodoulos-xiros-epistoli--vinteo
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Espresso ο Χριστόδουλος Ξηρός κυκλοφορεί στα Εξάρχεια φορώντας… ράσο!
Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ ο εκτελεστής της 17Ν  είναι κατά πολύ αδυνατισμένος, έχει αφήσει μούσι και μακριά μαλλιά.
Η αντιτρομοκρατική φέρεται να έχει πληροφορίες για εμφανίσεις του στην περιοχή των Εξαρχείων και παρακολουθεί συγκεκριμένα στοιχεία.

ysterografa.gr

«Λίφτινγκ» της κυβέρνησης σε φορολογικές επιβαρύνσεις

xardouvelis
Βελτιώσεις σε φορολογικές επιβαρύνσεις δρομολογεί η κυβέρνηση, κάτι που είχε επισημάνει την Πέμπτη ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το «Έθνος» σχεδιάζεται από το 2015 να μειωθούν κατά 50% οι συντελεστές 1% ως 4% της έκτακτης εισφοράς με τους οποίους επιβαρύνονται ανάλογα με τα εισοδήματά τους.
Παράλληλα, σχεδιάζεται ο διπλασιασμός του αφορολόγητου στον φόρο για τα ακίνητα, ενώ εξετάζεται η μείωση των συντελεστών φορολόγησης των μικροιδιοκτητών,.
Επίσης η κυβέρνηση σκέφτεται την μείωση των φόρων για μισθωτούς και συνταξιούχους από το 42% που είναι σήμερα στο 33%.
Τέλος έχει δρομολογηθεί ή μείωση κατά 15% με 20% του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης.

ysterografa.gr

«Μπλόκο» της ΑΔΕΔΥ στην αξιολόγηση στο Δημόσιο- Ξεκινά κινητοποιήσεις την ερχόμενη εβδομάδα

Σειρά κινητοποιήσεων με στόχο να μην εφαρμοσθεί η αξιολόγηση στο Δημόσιο ξεκινάει η ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με σημερινή απόφαση του Γενικού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα

12 ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Δείτε τη διαδικτυακή μετάδοση της συναυλίας από τις Βρυξέλλες, στο ΦΟΥΓΑΡΟ σε συνεργασία με το EUROPE DIRECT Ναυπλίου



Οι «12 ώρες για την Ελλάδα» είναι ένα μήνυμα αλληλεγγύης και φιλίας στον ελληνικό λαό από τις Βρυξέλλες. Με πρωτοβουλία Ελλήνων και Βέλγων των Βρυξελλών, διοργανώνεται μία μεγάλη εκδήλωση που συγκεντρώνει κάθε χρόνο πάνω από 2,500 επισκέπτες και δημοσιότητα σε βελγικά, ελληνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Η φετινή εκδήλωση «12 ώρες για την Ελλάδα» περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ανάγνωση της Ιλιάδας του Ομήρου από 200 αναγνώστες, συζητήσεις, masterclasses ελληνικής κουζίνας,  ανάγνωση της «Αναφοράς στον Γκρέκο» από τον Γιώργο Χωραφά και
μεγάλη συναυλία με τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Αλέκα Κανελλίδου, Γιάννη Ζουγανέλη και Πάνο Μουζουράκη, στις 9 μ.μ. το Σάββατο 28/6.
Το Europe Direct Περιφέρειας Πελοποννήσου και το ΦΟΥΓΑΡΟ θα αναμεταδίδουν ζωντανά μέσω διαδικτύου τις εκδηλώσεις και στη συνέχεια τη συναυλία,
στην αίθουσα της βιβλιοθήκης ΑΝΘΟΣ από τις 6 μ.μ. και μέχρι τα μεσάνυχτα, το Σάββατο 28 Ιουνίου 2014, ελεύθερα για το κοινό.
Φέτος η εκδήλωση διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. Οι 12 ώρες για την Ελλάδα παρουσιάζουν μία σύγχρονη και θετική εικόνα της Ελλάδας και των Ελλήνων μέσα από καλλιτεχνικές και πολιτιστικές δράσεις. Επιπλέον στοχεύουν στην οικονομική ενίσχυση φιλανθρωπικών δράσεων (στο παρελθόν ενισχύθηκαν φορείς όπως το «Χαμόγελο του Παιδιού» και οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα – Ελλάδα»). Τα έσοδα από την φετινή εκδήλωση θα δοθούν σε σχολεία της Β. Ελλάδας για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης.  


Ανδρονίκη Τζομάκα
Συντονίστρια δράσεων
Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT Περιφέρειας Πελοποννήσου-Ναύπλιο

Μίκα Ιατρίδη: «Λύσετε άμεσα το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τους ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ. Έχετε φέρει σε απόγνωση χιλιάδες επαγγελματίες».



Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας κατέθεσε η Μίκα Ιατρίδη, σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την ασφάλιση και τη συνταξιοδότησή τους οι επαγγελματίες ακρίτες νησιώτες και οι κάτοικοι ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών.

Για το ίδιο θέμα, η βουλευτής Δωδεκανήσου είχε καταθέσει εγκαίρως αντίστοιχη ερώτηση τον Ιανουάριο του 2013 και είχε ζητήσει την παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας, ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο της ερώτησης που κατατέθηκε σήμερα, μετά την αλλαγή των κριτηρίων από πληθυσμιακά σε εισοδηματικά, πολλοί επαγγελματίες έχουν κληθεί να ασφαλιστούν στον ΟΑΕΕ. Η αλλαγή αυτή έχει επιφέρει μεγάλα προβλήματα, καθώς καλούνται να καταβάλλουν εισφορές στον ΟΑΕΕ που ξεπερνούν τα 20.000 ευρώ, ενώ, σύμφωνα με καταγγελίες, πολλοί ακρίτες επαγγελματίες που ζήτησαν να συνταξιοδοτηθούν, καλούνται από τον ΟΑΕΕ να καταβάλλουν ποσά της τάξης των 50.000 ευρώ.

Η βουλευτής Δωδεκανήσου, επισημαίνει ότι με αυτόν τον τρόπο οδηγούνται στην απόγνωση οι επαγγελματίες ακρίτες νησιώτες και οι κάτοικοι των ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών και ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να ληφθούν άμεσα μέτρα, ώστε να λυθεί το ζήτημα της ασφάλισης και συνταξιοδότησης των επαγγελματιών της ακριτικής ελληνικής περιφέρειας.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

Έχουμε κανέναν εμφύλιο και μιλάμε για «Βάρκιζες»;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Είναι βέβαιο ότι λαός που δεν γνωρίζει την Ιστορία του, είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει.
Η ημιμάθεια, όμως, και η στρεβλή μεταφορά εφιαλτικών ιστορικών γεγονότων στον παρόντα χρόνο, μπορούν να αποβούν ακόμη πιο καταστροφικές.
Και επιπλέον, την Ιστορία την διδασκόμαστε για να μαθαίνουμε από τα λάθη του παρελθόντος και όχι για να τα επαναλάβουμε στο παρόν.
Αφορμή για τις σκέψεις αυτές παίρνω από τις πολλαπλές αναφορές των τελευταίων ημερών σε «Ιουλιανά», «Βάρκιζες», «πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων» και άλλα… ωραία που ακούγονται και γίνονται αντικείμενο εσωκομματικής αντιπαράθεσης στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Εκεί, οι θιασώτες της κομματικής «ορθοδοξίας» φαίνεται ότι κατηγορούν τους επιχειρούντες ανοίγματα και σε άλλους πολιτικούς χώρους πως με τον τρόπο αυτό, «θα πάμε σε νέα Βάρκιζα», δηλαδή σε «νέα παράδοση των όπλων».
Οι τελευταίοι πάλι, ανταπαντούν ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα και να… τελειώνει η πλάκα!

Τι νόημα έχουν όλα αυτά;
Αν δεν ρίχναμε μια ματιά στο ημερολόγιο, θα πιστεύαμε ότι βρισκόμαστε κάπου μεταξύ 1946 και 1966!
Αλλά όχι! Βρισκόμαστε στο 2014 και η σημερινή εποχή, παρ’ όλες τις απίστευτες δυσκολίες της, δεν έχει καμιά σχέση και από καμιά άποψη με εκείνη τη σκληρή μετεμφυλιακή περίοδο της πατρίδας μας.
Συγγνώμη, αλλά έχουμε τώρα κανέναν εμφύλιο;
Κρατά κανείς όπλο για να πρέπει ή όχι να το παραδώσει σε καμιά «Βάρκιζα»;
Και όταν αναφέρουμε στους σημερινούς νέους τη λέξη «Βάρκιζα», φέρνουν στο νου τους τίποτε άλλο από την ωραία παραλία με τις καφετέριες και τα μπάνια;

Επιτέλους, ας σοβαρευτούμε!
Όποιος θέλει να θυμάται εμφυλίους, να θεωρεί ότι κάποιοι κρατούν όπλα (έστω και μεταφορικά) και κάποιοι άλλοι θέλουν να τους υποχρεώσουν να τα παραδώσουν, δεν έχει παρά να… τσακωθεί με τον εαυτό του!
Δεν θα βρει πρόθυμους να τον ακολουθήσουν σ’ αυτόν τον καταστροφικό δρόμο.

Υ.Γ. Αλήθεια, οι ευρωβουλευτές και τα στελέχη του «Podemos», που γεννήθηκαν από το κίνημα των αγανακτισμένων στην Ισπανία, κάνουν καμιά αναφορά στον Ισπανικό Εμφύλιο;

elzoni.gr

Κώστας Κόλλιας: «Υπέρτατος νόμος είναι η σταθερή πορεία προς τη σωτηρία της πατρίδας»

 Άρθρο του Βουλευτή Κώστα Κόλλια



Έπειτα από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την επαναφορά των μισθών των δικαστικών στα επίπεδα του 2012, είναι βέβαιο ότι ανοίγει ο δρόμος για ανάλογες διεκδικήσεις, τουλάχιστον και από τους υπόλοιπους κλάδους που ανήκουν στην κατηγορία των ειδικών μισθολογίων. Το κόστος από τυχόν δικαίωση των προσφυγών υπολογίζεται στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Και δυστυχώς το κόστος αυτό δεν αφορά μόνο χαμηλόβαθμους αστυνομικούς, που για 800 ευρώ έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με το οργανωμένο έγκλημα, θέτοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο, και που ορθώς η Κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ότι θα αποκατασταθούν κατά προτεραιότητα.
Αφορά και ειδικά μισθολόγια υψηλόβαθμων δικαστικών, διπλωματών, διευθυντών δημοσίου, Βουλευτών, που προκαλούν το δημόσιο αίσθημα, με δεδομένο βεβαίως ότι η οικονομική πίεση που δέχεται το σύνολο των μεσαίων τάξεων της ελληνικής κοινωνίας είναι αφόρητη. Διότι το κόστος ανατρέπει τον προϋπολογισμό, διαταράσσει την ομαλή πορεία της δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ανάγκη αναπλήρωσης της μαύρης τρύπας με άλλα μέσα.
Το κόστος αυτό δεν μπορεί να καλυφθεί. Τα χρήματα μπορούν να βρεθούν είτε από το πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο όμως η Κυβέρνηση έχει δεσμευθεί, και σωστά, ότι προορίζεται για την ανακούφιση των πιο ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, είτε με ισοδύναμα μέτρα, όπως με  παράταση της εισφοράς αλληλεγγύης ή με  καθυστέρηση των σχεδιαζόμενων φορολογικών ελαφρύνσεων, που θα πέσουν πάλι στις πλάτες των φορολογούμενων.
Και τα δύο αυτά ενδεχόμενα όχι μόνο με βρίσκουν κατηγορηματικά αντίθετο, αλλά είναι και αντικειμενικά εκτός πραγματικότητας, καθώς τα όρια των φορολογουμένων έχουν εξαντληθεί προ πολλού. Θα μπορούσε ίσως το κόστος τέτοιων αποφάσεων να καλυφθεί με μέτρα που θα αφορούν μόνο τους ίδιους κλάδους που δικαιώνονται με τις δικαστικές αποφάσεις. Και πάλι όμως η απειλή να διασαλευθεί η ομαλή ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας παραμένει, διότι στο Συμβούλιο της Επικρατείας εκκρεμούν ακόμα προσφυγές για μεταρρυθμίσεις που έχουν εφαρμοστεί.
Έχουμε νωπό το παράδειγμα της Πορτογαλίας, όπου κάποια  μέτρα κρίθηκαν αντισυνταγματικά και τα οποία η εκεί κυβέρνηση καλείται να καλύψει με ισοδύναμα, πιθανότατα μάλιστα με νέες φορολογικές επιβαρύνσεις. Επομένως δεν επιτυγχάνεται τίποτα, παρά να μετακυλύεται το κόστος από τη μια κοινωνική ομάδα στην άλλη, να επέρχεται κοινωνικός διχασμός και να παρεμποδίζεται η οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Είναι δε βέβαιο ότι εάν υπάρξουν στο  μέλλον ανάλογες αποφάσεις, αυτές θα είναι άνευ αντικειμένου, διότι απλούστατα η πολιτεία δεν θα έχει τα χρήματα να τις ικανοποιήσει.
Υπέρτατος νόμος είναι η σωτηρία της πατρίδας, διότι από εκεί θα εκπορευθεί η όποια βελτίωση στην καθημερινότητα όχι ενός εκάστου, αλλά του συνόλου των Ελλήνων πολιτών. Η συλλήβδην αποκατάσταση όλων όσων ανήκουν στα ειδικά μισθολόγια, και μάλιστα με αναδρομική ισχύ, είναι άδικη, όταν υπάρχουν καθηγητές που αμείβονται με 700 ευρώ, γιατροί της πρώτης γραμμής των 1000 ευρώ, εργαζόμενοι με τετράωρα των 280 ευρώ. Έχουμε 1,3 εκατομμύρια ανέργους, απολυμένους οικογενειάρχες, επαγγελματίες που καλούνται να πληρώσουν χρήματα που δεν έχουν, αγρότες στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, συνταξιούχους των 300 ευρώ.
Αυτοί είναι οι άνθρωποι που πρέπει κατά προτεραιότητα να στηριχθούν, αυτές είναι οι αδικίες που πρέπει να αποκατασταθούν. Όμως η αποκατάσταση αυτή θα πρέπει να είναι ενταγμένη σε έναν κεντρικό σχεδιασμό που θα εξελίσσεται σύμφωνα με τις δυνατότητες της εθνικής οικονομίας. Θα ήταν εγκληματικό για τη χώρα να υπαναχωρήσουμε τώρα από το έργο της εξόδου από την κρίση, διότι μόνο με την ολοκλήρωσή του θα έχουμε την ευκαιρία να αποδώσουμε κοινωνική δικαιοσύνη στη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών που υπέφεραν από τη μεγάλη δοκιμασία της εθνικής σωτηρίας.

Η Ρωσία… σπίτι της, στους «16» η Αλγερία

algeria

Την παρουσία της για πρώτη φορά στους «16» του Mουντιάλ πανηγυρίζει η Αλγερία, που πήρε την ισοπαλία που ήθελε κόντρα στη Ρωσία και προκρίθηκε από τη 2η θέση του 8ου ομίλου, όπου θα τεθεί αντιμέτωπη με την Γερμανία .
Ωστόσο, εκείνοι που κατάφεραν να φτάσουν πρώτοι στο γκολ ήταν οι τυπικά φιλοξενούμενοι, Ρώσοι, όταν στο 6’ ο Κοκόριν πήρε αμαρκάριστος την κεφαλιά στην περιοχή κι έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Μπολί.
Ο Ισλάμ Σλιμανί με κεφαλιά στο 60΄πέτυχε το «χρυσό» γκολ για την Αλγερία, με τον τερματοφύλακα της Ρωσίας Ικγόρ Ακινφέεφ να φέρνει τεράστια ευθύνη, καθώς έχασε την έξοδο στη φάση του γκολ.

ΑΛΓΕΡΙΑ (Χαλίλχοτζιτς): Εμ' Μπολί, Μπελκαλέμ, Χαλίς, Μεσμπά, Μαντί, Φεγκουλί, Μπραχίμι (71' Γιεμπντά), Μεντζανί, Μπενταλέμπ, Τζαμπού (77' Γκιλάς), Σλιμανί (90+1 Σουντανί).
ΡΩΣΙΑ (Καπέλο): Ακινφέεφ, Κοζλόφ, Σ. Ιγκνάσεβιτς, Μπερεζούτσκι, Γκλουσάκοφ (46' Ντενίσοφ), Σατόφ (67' Σατόφ), Σαμέντοφ, Φαϊζούλιν, Κομπάροφ, Κοκόριν, Κερζάκοφ (80' Κανουνίκοφ)

Σούπερ Βέλγιο, 1-0 την Ν.Κορέα

belgium

Το Βέλγιο πέτυχε για πρώτη φορά στην ιστορία του τρεις νίκες στον όμιλο, καθώς νίκησε με σκόρερ στο 77' τον Βερτόγκεν και τη Νότια Κορέα (1-0)   έστω κι αν έμεινε με δέκα παίκτες από το 43′ και τερμάτισε στην πρώτη θέση του όγδοου ομίλου.
Η αγγαρεία πέρασε νικηφόρα για το Βέλγιο, το οποίο θ' αρχίσει από την Παρασκευή (27/6) την προετοιμασία του για τον νοκ άουτ αγώνα της φάση των «16» της 1ης Ιουλίου κόντρα στις ΗΠΑ του Γιούργκεν Κλίνσμαν.
Οι «κόκκινοι διάβολοι» παρότι αγωνίστηκαν για ολόκληρο το β' μέρος με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Ντεφούρ στο τέλος του α' μέρους (απευθείας κόκκινη για μαρκάρισμα στον Σίν Βουκ Κιμ), έστω και αν είχαν αλλαγές στο βασικό τους σχήμα, έβγαλαν και πάλι το… μέταλλο νικητή που τους διακατέχει στο γήπεδο.
Κι έγραψαν ιστορία. Καθώς για πρώτη φορά σε τελική φάση Mundial, έκαναν το τρία στα τρία στις νίκες στη φάση των ομίλων.
Ούτε το 1986 όταν και είχαν τερματίσει στη 4η θέση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Μεξικού δεν είχαν πετύχει κάτι ανάλογο (μία νίκη, μία ισοπαλία, μία ήττα τότε).
Έστω και αν η Νότια Κορέα, λοιπόν, ήταν εκείνη που «καιγόταν» όχι απλά για τη νίκη, αλλά και για πολλά γκολ, οι Βέλγοι ήταν αυτοί που - αν και αρκούνταν και στο «Χ» για να κατακτήσουν την πρωτιά ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο ματς Αλγερία – Ρωσία - πήραν το… τρίποντο. Ακριβώς διότι είναι έτσι δομημένοι από το Μαρκ Βίλμοτς.

Ν. ΚΟΡΕΑ (Χονγκ Μιούνγκμπο): Σεουνγκού Κιμ, Γιουν, Γιουνγκόν Κιμ, Σον (73' Γι), Γιονγκ Λι, Κου, Χαν (46' Κέουν Χο Λι), Κι, Τσουν Γιονγκ Λι, Σίν Βουκ Κιμ (66' Μπο Κιουνγκ Κιμ), Χονγκ.
ΒΕΛΓΙΟ (Μαρκ Βίλμοτς): Κουρτουά, Βερτόνγκεν, Φελαϊνί, Μιραλάς (88' Αζάρ), Μέρτενς (60' Οριζί), Φαν Μπούιτεν, Ντεφούρ, Λόμπαερτς, Ντεμπελέ, Γιανουζάι (60' Τσαντλί), Βάντεν Μπόρε.

O κόσμος θέλει τον μικρό Τζέι στο Μουντιάλ! “Όλα εξαρτώνται από τον πατέρα του!”

“Όλα εξαρτώνται από τον πατέρα του!” - Ποιοι είναι οι δημιουργοί της σελίδας στο facebook για τον μικρό Jay – Πώς έγινε η πρόσκληση στη Βραζιλία

O JAY PAEI Mundial"Η σχέση του μικρού Τζέι με τον Γιώργο Σαμαρά έχει συγκινήσει τον κόσμο. Σελίδα στο Facebook ζητάει από την ΕΠΟ να τον στείλει στο Μουντιάλ της Βραζιλίας για να δει από κοντά το ίνδαλμά του.

Περισσότεροι από 75.000 άνθρωποι (ο αριθμός ανεβαίνει με εντυπωσιακό ρυθμό) ζητούν μέσω του Facebook να καλύψει τα έξοδα ώστε ο μικρός Τζέι να βρεθεί στη Βραζιλία για να δει από κοντά τον Γιώργο Σαμαρά.
Οι δυο τους έχουν στενή σχέση που δημοσιοποιήθηκε μετά το εκπληκτικό πλάνο κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών της Σέλτικ για την κατάκτηση του τίτλου.
Ο Τζέι λατρεύει τον Έλληνα άσο και χαρακτηριστικές είναι οι αντιδράσεις του στο γκολ που σημείωσε ο Σαμαράς στον αγώνα με την Ακτή Ελεφταντοστού.

Δείτε ΕΔΩ τη σελίδα.
 Η απόδειξη ότι υπάρχει ανθρωπιά. Η απόδειξη ότι όταν πολλοί άνθρωποι ενώνουν τις δυνάμεις τους, μπορούν να καταφέρουν κάτι που μπορεί να φαίνεται ακατόρθωτο.

Στην αρχή ήταν ένας, ο Στράτος Αλεξίου, μετά έγιναν δυο, μαζί με τον Δημήτρη Αθανασόπουλο, μέχρι το μεσημέρι τα μέλη της σελίδας του facebook  "Ο JAY PAEI Mundial" είχαν ξεπεράσει τους 75.000 και... συνεχώς αυξάνονται!

Ο σκοπός ήταν ένας: να κινητοποιηθεί η ΕΠΟ, ώστε ο μικρός θαυμαστής και φίλος του Γιώργου Σαμαρά να ταξιδέψει στη Βραζιλία και να είναι παρών την ερχόμενη Κυριακή στο ματς της Εθνικής με την Κόστα Ρίκα, για την πρόκριση στους "8" του Μουντιάλ.
 Μπήκα διαχειριστής της σελίδας, όταν ήταν 350 τα likes και ανέβηκε τόσο πολύ, από τις άμεσες ενέργειες σε πάσης φύσεως ΜΜΕ: κανάλια, ραδιοφωνικούς σταθμούς, blogs...", λέει στο Newsit ο Δημήτρης Αθανασόπουλος και πρόσθεσε: "Έτσι με την στήριξή τους και με απίστευτα πολλά τηλεφωνήματα φτάσαμε την σελίδα εκεί που της αξίζει για να δώσουμε ένα γερό μήνυμα στην ΕΠΟ, το οποίο και δόθηκε με τον καλύτερο τρόπο, αφού το μόνο που μένει είναι η έγκριση του μπαμπά του Jay". 
Στη συνέχεια αναφερόμενος σε αυτήν την ομαδική προσπάθεια, τόνισε: "Είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για όλο τον κόσμο που λέει ότι κάτι δεν ειναι εφικτό. Και σε εμένα τον ίδιο έδωσε αυτό το μήνυμα, χωρίς υπερβολή. Αν θέλεις να κάνεις κάτι, το κάνεις και εμείς το κάναμε σε λιγότερο απο μια ημέρα! Σε λιγότερο απο μια ημέρα στέλνουμε ένα παιδάκι από την Σκωτία στη Βραζιλία, χωρίς να έχουμε σχέσεις μαζί του. Είναι καθαρά, θέμα ανθρωπιάς και δείγμα πολιτισμού".
Την ώρα που τα likes στη σελίδα αυξάνονταν συνεχώς, ο κ. Αθανασόπουλος είχε αρχίσει τις... έρευνες για να έρθει σε επικοινωνία με τον πατέρα του μικρού Jay. 

Πώς τα κατάφερε; "Εγώ αφού επικοινώνησα με την ΕΠΟ και διάφορους αθλητικούς φορείς, μου είπαν οτι χρειάζεται η άδεια του πατέρα του. Οπότε και εγώ πήρα τηλέφωνο στα κεντρικά της Celtic FC. Και από εκεί, με πολλές συζητήσεις και ανθρώπους μου δόθηκε το προσωπικό νούμερο του πατέρα.  Αν και πετούσαν για Βοστόνη εκείνη την ώρα, μου είπε ότι δεν είναι δυνατόν. Όμως οι έντονες πιέσεις του κόσμου, της ΕΠΟ αλλά και του ίδιου του Γιώργου Σαμαρά, σίγουρα τον έκαναν να το σκέφτεται πιο θετικά! Τώρα όλα εξαρτώνται από την άδειά του. Εμείς πάντως πετύχαμε τον σκοπό μας...". 

Από αυτό το συγκινητικό βίντεο, με τους πανηγυρισμούς του μικρού Jay στο γκολ του Σαμαρά, γεννήθηκε η ιδέα για τη δημιουργία της σελίδας στο facebook...