Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Νεκρή ηλικιωμένη στο Αίγιο

Άντρες του Λιμενικού Σώματος Αιγίου, εντόπισαν τη σορό μιας 85χρονης σε παραλία του Αιγίου.
Πρόκειται για την Στυλιανή Ρώρου, το πτώμα της οποίας εντοπίστηκε στην περιοχή του ΙΝΟΑ. Πληροφορίες αναφέρουν πως η 85χρονη είχε εξαφανιστεί από χθες και οι συγγενείς της βρίσκονταν στην αναζήτησή της.
Οι άντρες του Λιμενικού βρήκαν την 85χρονη γυμνή, έπειτα από την καταγγελία δύο ψαράδων που την εντόπισαν σφηνωμένη στα βράχια.
Ο θάνατός της διαπιστώθηκε στο Νοσοκομείο Αιγίου, ενώ η νεκροψία για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου της, θα γίνει στο Νοσοκομείο του Ρίου.

Η.. πρόκληση! Εθνοπατέρες ζητούν αυξήσεις στις συντάξεις τους

Αυτό κι αν είναι πρόκληση! Την ώρα που η χώρα δοκιμάζεται και οι πολίτες χάνουν τη δουλειά τους ή βλέπουν, να κόβονται με το… τσεκούρι μισθοί και συντάξεις, πρώην Εθνοπατέρες προκαλούν…!
Όπως αποκάλυψε η Αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Φλωρεντία Καλδή – κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής - περίπου 850 συνταξιούχοι βουλευτές επιμένουν να ζητούν να λάβουν αναδρομικά αυξήσεις, επί το πλείστον στη βάση της αντίστοιχης ρύθμισης που έχει γίνει για τους δικαστές (περίοδος 2003 – 2007), κι είναι θέμα χρόνου να βγει η τελική δικαστική απόφαση.
Μάλιστα η κ. Καλδή ζήτησε από το Κοινοβούλιο, επικαλούμενη εμμέσως πλην σαφώς φόρτο εργασίας, να φέρει σχετική νομοθετική ρύθμιση.
Θυμίζουμε ότι αν δικαιωθεί έστω και ένας συνταξιούχος βουλευτής που προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, ανοίγει ο δρόμος για να διεκδικήσουν αυξήσεις εκτός από τους συνταξιούχους, και όσοι εν ενεργεία βουλευτές το επιθυμούν.
Πάντως ο Πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος - όπως υπενθύμισε και κατά την επίμαχη συνεδρίαση ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης - έχει δεσμευτεί εκ μέρους των «300» ότι δεν πρόκειται να ζητήσουν οποιαδήποτε αύξηση.
Κοντός ψαλμός…!


newsit.gr

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ (21:45)

Ήρθε η ώρα για το τελευταίο clasico, που κρίνει και τον φετινό φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Μπαρτσελόνα υποδέχεται στο «Καμπ Νόου» τη Ρεάλ Μαδρίτης, έχοντας αποκτήσει σαφές προβάδισμα μετά το 2-0 του πρώτου αγώνα στο «Μπερναμπέου».

Αναβάλετε γιά την Τετάρτη 11 Μαίου ο αγώνας Κυπέλλου της Ελλάδος Βέλου στο Πανόπουλο

Σύμφωνα με  ανακοίνωση της η ΕΠΟ έκανε γνωστό την αναβολή του αγώνα του Πανόπουλου με την Ελλάδα Βέλου για το Κύπελλο Ερασιτεχνών, o οποίος θα γίνει την Τετάρτη 11/5 και όχι αύριο όπως αρχικά ήταν προγραμματισμένο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:
"O αγώνας της 3ης αγωνιστικής του 7ου ομίλου του Κυπέλλου Ελλάδος Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών ορίζεται να διεξαχθεί μεταξύ των ομάδων ΠΦΟ Πανόπουλου-Ελλάς Βέλου την Τετάρτη 11/5/2011 (αντί της 4-5-2011) και ώρα 16.30 στο γήπεδο Πανόπουλου."

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ MARFIN


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τα εκτεταμένα φαινόμενα ανομίας, ασυδοσίας και ατιμωρησίας που κυριαρχούν καθημερινά στην ελληνική κοινωνία εξοργίζουν τους Έλληνες. Πράξεις τυφλής και αναίτιας βίας οδηγούν σε απρόβλεπτες καταστάσεις. Καθένας έχει το δικαίωμα να διαφωνεί και να διαδηλώνει. Κανένας όμως δεν έχει το δικαίωμα να σπάει. Να καταστρέφει, να τραυματίζει και ακόμη χειρότερα να σκοτώνει αθώους πολίτες.

Αρχίζει στις 5 Μαΐου το 4ο Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου στην Κόρινθο

Ο Δήμος Κορινθίων, σε συνεργασία με το Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας» και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, διοργανώνει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου, από... 5 έως 9 Μαΐου, στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Ν.Δ.κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Θέλω πρώτα από όλα να εκφράσω εκ μέρους του Προέδρου της Ν.Δ. και του κόμματος τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας για το θάνατο του Θανάση Βέγγου. Δήλωση για τη μεγάλη αυτή απώλεια θα κάνει ο Πρόεδρος της Ν.Δ.
Επίσης, θέλω να σας ανακοινώσω ότι:

ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΔ. Κυβέρνηση των «κούφιων λόγων»

Για 20 μήνες η ελληνική κοινωνία βιώνει με επώδυνο τρόπο τις αλλεπάλληλες διαψεύσεις των κυβερνητικών εξαγγελιών. Οι πολίτες ακούν μονίμως τις επαναλαμβανόμενες, συνήθως υπεραισιόδοξες, προβλέψεις από τα χείλη των κυβερνητικών παραγόντων που στη συνέχεια καταρρέουν κάτω από το βάρος της σκληρής πραγματικότητας.
Το εύρος και το βάθος της αποτυχίας της ακολουθούμενης πολιτικής δεν έχει προηγούμενο. Η αδυναμία αντιμετώπισης του όποιου προβλήματος προκύπτει, στην οικονομική και κοινωνική σφαίρα, είναι πρωτοφανής. Αντί συγκεκριμένων, άμεσων και ουσιαστικών λύσεων εξαγγέλλονται για πολλοστή φορά «νέα μέτρα» με σύντομη ημερομηνία λήξεως.
Επιπλέον, το κάθε πρόβλημα βγάζει, συνήθως, στην επιφάνεια ενδοκυβερνητικές συγκρούσεις. Πρόκειται στην πραγματικότητα για κυβερνητικό σχήμα που δεν έχει ούτε ενιαία φωνή, ούτε ισχυρό συντονιστή του κυβερνητικού έργου, καθώς ο πρωθυπουργός περιορίζεται στη διατύπωση παραινέσεων, λησμονώντας μάλλον το ρόλο του.
Πρόσφατα συμβάντα που επιβεβαιώνουν τα παραπάνω είναι μεταξύ άλλων:
·         Η ανούσια επανάληψη των ίδιων εξαγγελιών για την πάταξη της βίας στα γήπεδα. Απέναντι στην έξαρση του φαινομένου η κυβέρνηση στην πραγματικότητα «χαϊδεύει αυτιά» και η πρόθεσή της να επιβάλει τη νομιμότητα προκαλεί απλώς το γέλωτα των πολιτών.
·         Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παρακολουθεί ως απλός θεατής την όξυνση των προβλημάτων στην ΕΛΑΣ που οδηγούν πλέον σε επικίνδυνα διαλυτικά φαινόμενα.
·         Η ανυπαρξία σοβαρής πολιτικής αποτροπής των μεταναστευτικών εισροών θέτει ήδη τη συμμετοχή της χώρας στη Schengen υπό μερικό έλεγχο. 
·         Στην περίπτωση της Κερατέας ο χαρακτηρισμός «θέατρο του παραλόγου» αποτυπώνει επακριβώς όσα έχουν συμβεί έως σήμερα. Μετά από τέσσερεις μήνες «πολεμικής» αναμέτρησης του κράτους με την τοπική κοινωνία κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει τελικά: Αυτό που λέει ο κ. Ραγκούσης ή αυτό που υπόσχεται η κα Μπιρμπίλη;
·         Η εξαγγελθείσα μετοχοποίηση της ΔΕΗ προκάλεσε τη δημοσιοποίηση των σοβαρών διαφωνιών μεταξύ του υπερασπιστή της συγκεκριμένης επιλογής υπουργού Οικονομικών, και πρώην καθοδηγητή των συνδικαλιστικών «ζωηρών» επεμβάσεων, κ. Παπακωνσταντίνου και της υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Τ. Μπιρμπίλη.
·         Μετά από 10 σχετικά με τη φορολογία νομοσχέδια και με μόνο σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων η κυβέρνηση κηρύσσει νέο «ανένδοτο» αγώνα κατά της φοροδιαφυγής, χωρίς σχέδιο και εξειδίκευση.    
Η ογκούμενη κατάσταση σύγχυσης και η καθολική αίσθηση του αδιεξόδου οδηγούν ακόμη και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος να ανεβάζουν περισσότερο τους τόνους της κριτικής τους καθώς ακούσαμε ακόμη και για «ανασχηματισμό για τα πανηγύρια».
Η οδυνηρή οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα και τα κοινωνικά προβλήματα που αυξάνονται εξαιτίας της, απαιτούν λύσεις άμεσες και ρεαλιστικές. Με αυτό το στόχο και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό η Νέα Δημοκρατία, θα διατυπώσει με το Ζάππειο 2 το δικό της πρόγραμμα εξόδου από την κρίση. 

ΑΠΌΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΚΟΎ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


ΑΠΕΣΣΑΣ     - ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2006                               3 - 1
ΚΥΨΕΛΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ                              3 -0 α.α.
ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ -ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ/ΣΤΡΟΥ               3 - 3
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ                           7/5 ΩΡΑ 11.00

O Αντώνης Σαμαράς, για το θάνατο του Θανάση Βέγγου

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, για το θάνατο του Θανάση Βέγγου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα, ο κόσμος του Πολιτισμού, της καλλιτεχνικής δημιουργίας και του   ελληνικού κινηματογράφου, έχασε τον «καλό του άνθρωπο», το Θανάση Βέγγο. Έναν από τους δημοφιλέστερους κωμικούς και συνάμα βαθύτατα τραγικούς ηθοποιούς. Ένα πρότυπο ήθους, απλότητας και αστείρευτου ταλέντου.
Ο Θανάσης Βέγγος σκορπούσε ανιδιοτελώς το χαμόγελο της Αισιοδοξίας και της Ελπίδας, που τόσο μας λείπει στους σημερινούς καιρούς. Ενσάρκωσε τον τίμιο Έλληνα που τρέχει ασταμάτητα για να καταφέρει το καλύτερο. Που αγωνίζεται για την επιβίωση της οικογένειάς του, χωρίς να αδιαφορεί για τους συνανθρώπους του. Που παλεύει καθημερινά και ασυμβίβαστα για αρχές και αξίες. Που αντιμετωπίζει ατελείωτες αντιξοότητες, αγωνίζεται με πίστη και, τελικά, τραβά μπροστά, πάντα με Αξιοπρέπεια.
Η ελληνική κοινωνία, για μισό και πλέον αιώνα, αποτυπώθηκε ζωντανά μέσα από τις ταινίες, όπου πρωταγωνιστούσε και τους χαρακτήρες που ενσάρκωνε. Στους ρόλους που υποδυόταν, ο καθένας μας έβλεπε κομμάτια του εαυτού του. Αντλούσε διδάγματα συνεχούς πάλης, αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας. Και όλα αυτά, θα κρατούν αιώνια τη μνήμη του.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στη σύζυγό του και τα παιδιά του».

Γιώργος Καρασμάνης: « o ΕΛΓΑ τα τελευταία χρόνια ουσιαστικό στήριγμα για τον Έλληνα αγρότη, βρίσκεται σήμερα κυριολεκτικά υπό διάλυση».

Ο Γραμματέας Αγροτικού της Ν.Δ. και βουλευτής Πέλλας κ. Γιώργος Καρασμάνης προέβη σήμερα στην ακόλουθη δήλωση:
        «Οκτώ μήνες μετά την ψήφιση από την κυβέρνηση του νέου νόμου για την ασφάλιση της αγροτικής δραστηριότητας και αντί η λειτουργία του ΕΛΓΑ να βελτιωθεί, ο Οργανισμός που, παρά τις όποιες αδυναμίες του, αποτελούσε τα τελευταία χρόνια ουσιαστικό στήριγμα για τον Έλληνα αγρότη, βρίσκεται σήμερα κυριολεκτικά υπό διάλυση.
        Δεκάδες χιλιάδες αγρότες εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι για τις αποζημιώσεις που δικαιούνται από τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες, το φυτικό και ζωικό τους κεφάλαιο στη διάρκεια της περσινής χρονιάς.
        Εκτιμήσεις δεν διενεργούνται από τους γεωπόνους-εκτιμητές του Οργανισμού για τις ζημιές που εκδηλώθηκαν στις καλλιέργειες το τελευταίο δίμηνο, καθώς ο ΕΛΓΑ δεν καλύπτει τις εκτός έδρας μετακινήσεις και το προσωπικό δεν επαρκεί. Επίσης χιλιάδες δενδροκαλλιεργητές  που έχουν υποστεί ζημιές, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ακόμα περιμένουν την απόφαση του ΕΛΓΑ, για να υποβάλουν δήλωση ζημίας.
        Καθυστερεί, εδώ και εβδομάδες, η έκδοση της υπουργικής απόφασης για τον περιορισμό κατά 20% των νέων, ιδιαίτερα αυξημένων σε σύγκριση με πέρσι, ασφαλιστικών εισφορών – τα αποκαλούμενα από τους αγρότες και ως «χαράτσια» - που μετά τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναγκάστηκε να μειώσει.
       Όμως, ο περιορισμός αυτός δεν φτάνει, καθώς με χαμηλότερο «εικονικά» ασφάλιστρο, ο αγρότης οδηγείται σε μειωμένη αποζημίωση σε περίπτωση ζημιών. Πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να προχωρήσει σε πραγματική και ουσιαστική – και όχι «εικονική» - μείωση των ανά στρέμμα ασφαλιστικών εισφορών-«χαρατσιών», ιδίως στις δενδρώδεις καλλιέργειες, όπως για παράδειγμα στα ροδάκινα, τα μήλα, τα αχλάδια, τα κεράσια, τις ελιές κ.α.
       Η Ν.Δ., μπροστά στην κατάσταση διάλυσης, στην οποία έχει περιέλθει ο ΕΛΓΑ εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής, αποφάσισε να προχωρήσει στη σύσταση ειδικής επιτροπής, με τη συμμετοχή τεχνοκρατών, για τη ριζική αλλαγή του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του Οργανισμού.
        Έργο και σκοπός της επιτροπής που συγκροτούμε είναι η κατάρτιση νομοθετικού πλαισίου, το οποίο το προσεχές διάστημα η Ν.Δ. θα φέρει ως πρόταση νόμου στη Βουλή, ώστε ο ΕΛΓΑ και η ασφάλιση της αγροτικής δραστηριότητας και παραγωγής να εξακολουθήσει να αποτελεί αρωγό και στήριγμα για τον Έλληνα αγρότη και όχι μηχανισμό ανενεργό, υπό διάλυση και φόρο-εισπρακτικό, όπως θέλει να τον μετατρέψει η κυβέρνηση».

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΗΜ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΗΛ ΔΙΑΚ κ ΧΡ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΑΔΕΔΥ

Την ΑΔΕΔΥ επισκέφτηκε σήμερα ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, κ. Χρήστος Ζώης  εν όψει της συζήτησης στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής του νομοσχεδίου που αφορά  την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και περιέχει και άλλες διατάξεις.

Η Απογραφή ξεκινά! Συμμετέχουμε όλοι γιατί όλοι μετράμε!

Η Απογραφή ξεκινά! Συμμετέχουμε όλοι γιατί όλοι μετράμε!
Τις ημέρες της Απογραφής ανοίγουμε την πόρτα μας στον απογραφέα, απογραφόμαστε στον τόπο κατοικίας μας, απαντάμε με ειλικρίνεια και συμμετέχουμε όλοι για να έχουμε την πραγματική εικόνα της Ελλάδας σήμερα.
http://www.apografi2011.gr/
10 - 24 Μαΐου
Ημέρες Απογραφής Πληθυσμού & Κατοικιών

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης Απαγόρευση φωτιάς στην ύπαιθρο

Αγαπητοί συμπολίτες,
σας ενημερώνουμε ότι απαγορεύεται η καύση αγροτικών εκτάσεων από
01-05-11 έως 31-10-11 χωρίς την έκδοση άδειας από την αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Τηλέφωνο Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιάτου : 2742023333.
Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος
Περικλής Μενούνος

Καθαρισμός ποταμού ΄΄Φόνισσα΄΄

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, η Τοπική Κοινότητα Ρεθίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ρεθίου ‘’ Ο Άγιος Χαράλαμπος’’ και ο σύλλογος Προστασίας του Δάσους ‘’Κυλλήνιος Άδωνις’’ σας προσκαλούν στον καθαρισμό του ποταμού ‘’Φόνισσα΄΄ την Κυριακή 08/05/11 και ώρα 8:30 π.μ.
Σημείο συνάντησης η πλατεία του χωριού.
Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας.
Ο Aρμόδιος Αντιδήμαρχος
Περικλής Μενούνος

BΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗ

Οι δηλώσεις αμφισβήτησης της αξιοπιστίας και της αποτελεσματικότητας της κυβέρνησης από υπουργούς και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ παίρνουν πλέον μορφή χιονοστιβάδας.  Σήμερα, οι βασικοί άξονες της κριτικής μας υιοθετούνται και εκφράζονται δημόσια από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι -μάλιστα- χρησιμοποιούν βαρύτατους και ευτελιστικούς χαρακτηρισμούς.
Συγκεκριμένα:
ü  Η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου, με συνέντευξή της, χθες στο «FLASH», ζητά «περισσότερο συντονισμό», «καλύτερη στρατηγική», «μεγαλύτερη τόλμη», ενώ μεταφέρει και το αίτημα των πολιτών «κάντε πιο γρήγορα».
ü  Ο υπουργός αναπληρωτής Π. Μπεγλίτης, επίσης, στο «FLASH», μιλά για «αντιφατικές προσεγγίσεις» και ζητά να είναι περισσότερο ειλικρινείς.
ü  Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Ανδρουλάκης, επίσης, χθες, στο «ΒΗΜΑ FM», μιλά με καυστικό και ειρωνικό τρόπο, για
«Κυβέρνηση που δεν μπορεί έτσι να προχωρήσει».,
-«Διακυβέρνηση αμέριμνη, με φρου-φρου και αρώματα, πράσινα ποδήλατα και πράσινες εκδρομές».
Λέει ακόμη ότι:
«Ο ανασχηματισμός ήταν για τα πανηγύρια».
«Τα προβλήματα στην κυβέρνηση τα δημιουργούν οι άνθρωποι του Παπανδρέου που αναδείχθηκαν σε ένα βράδυ, εκ του μηδενός».
«Ποια ιδιωτικοποίηση; Αυτά είναι Αστακός- line, αέρα, πατέρα.
Δεν υπάρχουν σχέδια. Όλα στον αέρα».
ü  Ο υπουργός Α. Λοβέρδος, προχθές, στη «REAL NEWS», μιλούσε για αρρυθμίες, αδεξιότητες, ασυνεννοησίες και χάσιμο πολύτιμου χρόνου.
ü  Ο υπουργός Ε. Βενιζέλος στο «ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», αντιγράφει θέσεις της Νέας Δημοκρατίας -τις οποίες εξακολουθεί να απορρίπτει η κυβέρνηση- σχετικά με τη φορολογία, την οικοδομική δραστηριότητα, το «πόθεν έσχες» των απλών πολιτών.

Και οι ίδιοι πλέον αναγνωρίζουν ότι δεν έχουν σχέδιο, ομολογούν ότι ευθύνονται για τα σημερινά αδιέξοδα και αμφισβητούν την ικανότητα της κυβέρνησης να βγάλει τον τόπο από την κρίση.
Σοβαρές καταγγελίες για το θέμα της επένδυσης στο «Ελληνικό» κάνει σήμερα η εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ». Μετά το φιάσκο της επένδυσης στον Αστακό, η δεύτερη μεγάλη επενδυτική εξαγγελία της κυβέρνησης βρίσκεται στον αέρα. Οφείλει η κυβέρνηση να απαντήσει συγκεκριμένα στα ερωτήματα που θέτει η εφημερίδα. 
  1. Για τον αδιαφανή ρόλο της διαδικασίας. Και
  2. Για το ρόλο του Ισπανού αρχιτέκτονα Χοσέ Αθεμπίγιο.

Ειδικότερα:
·   Γιατί προτιμήθηκε η διαδικασία της απευθείας ανάθεσης για την επένδυση του Ελληνικού;
·   Η εταιρεία Barcelona Strategic Urban Systems (BSUS) είναι πράγματι τεχνικός σύμβουλος για την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου; 
·   Εάν «ναι», ποια είναι η αμοιβή της για τις υπηρεσίες που θα προσφέρει; 
·   Υπάρχει σχέση του Ισπανού αρχιτέκτονα Χοσέ Αθεμπίγιο με την Barcelona Strategic Urban Systems (BSUS);
·   Ο κ. Αθεμπίγιο αμείβεται για τις υπηρεσίες του από την ελληνική κυβέρνηση;

Οι μέχρι τώρα δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων, για το θέμα αυτό, όχι μόνο δεν διαφωτίζουν την υπόθεση, αλλά αντίθετα τη συσκοτίζουν. 

Δήλωση Ντόρας Μπακογιάννη για το θάνατο του Θ. Βέγγου

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του Θανάση του Βέγγου αλλά και σε ολόκληρο τον Ελληνικό λαό. Ο Θανάσης ο Βέγγος για όλους εμάς σημάδεψε τη ζωή μας με την παρουσία του, με το γέλιο του, με τη χαρά του και ανέδειξε όλες τις αρετές του Έλληνα. Τις αρετές τις οποίες σήμερα είναι ίσως περισσότερο αναγκαίες παρά ποτέ. Μας αφήνει μια πολύ μεγάλη παρακαταθήκη κινηματογραφική κι ελπίζω οτι άνθρωποι αυτού του ήθους του Θανάση του Βέγγου θα βρούνε μιμητές πολλούς απο ΄δω και πέρα γιατί θα το χρειαστούμε όλοι.

Ο βουλευτής και υπεύθυνος του κοινοβουλευτικού τομέα Πολιτισμού της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Η απώλεια του Θανάση Βέγγου κάνει φτωχότερη την Ελλάδα. Πηγαίο ταλέντο, συνεπής επαγγελματίας, βαθιά λαϊκός και ανθρώπινος, γέμισε τις καρδιές των Ελλήνων με γέλιο.
Ενσάρκωνε τον απλό Έλληνα, τα προβλήματα, τις αγωνίες και τις ελπίδες του. Με τις ταινίες του μας δίδαξε ανθρωπιά και καλοσύνη.
Αντίο «καλέ μου άνθρωπε», θα σε θυμόμαστε για πάντα».

Grafeio Typou DIM Sim

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚ​ΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΠΤΩΣΗ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ​Υ

Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
 

«Η χθεσινή απώλεια, ευτυχώς χωρίς ανθρώπινα θύματα, του δεύτερου επιθετικού ελικοπτέρου Apache του Ελληνικού Στρατού μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά και έντονο προβληματισμό.
Ο προβληματισμός αυτός μεγαλώνει από το ότι και αυτό το ελικόπτερο, όπως και το προηγούμενο που συνετρίβη στις 30 Ιουλίου 2010, με την τραγική απώλεια και των δυο χειριστών, προέρχεται από τα 12 που για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν παραλάμβανε η Κυβέρνηση της ΝΔ, λόγω τεχνικών προβλημάτων. Κάτι που έσπευσε να κάνει αμέσως η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ!

Κατανοούμε τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πατρίδα, τα οποία έχουν επίπτωση και στις Ένοπλες Δυνάμεις. Εκείνο που, ως Δημοκρατική Συμμαχία, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε και πολύ περισσότερο να δεχτούμε, είναι οι επιπτώσεις αυτής της κρίσης σε θέματα που άπτονται της ασφάλειας προσωπικού και μέσων.

Σε αυτό οι ευθύνες της Κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι μεγάλες. Καλούνται να τις αναλάβουν και το κυριότερο να δώσουν λύσεις, πριν να είναι αργά». 

Σήμερα στις 3μμ στο AXION TV...


Σήμερα στις 3 το μεσημέρι στο AXION TV και στην εκπομπή της κ. Λιλής Μουζάκη, θα συζητήσουμε μαζί με άλλους ερασιτέχνες και επαγγελματίες του διαδικτύου, για τη μπλογκόσφαιρα και τα θέματα που έχουν προκύψει τώρα τελευταία, με αφορμή το σήριαλ Beglitis vs Korinthix.
 
 Armonistas

Δημοσκόπηση: 58% «όχι» στη μονιμότητα του δημοσίου,74% «ναι» στις ιδιωτικοποιήσεις


Το 74% των Ελλήνων, δηλαδή σχεδόν επτά στους δέκα Έλληνες, τάσσονται υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων, ενώ το 58% στρέφεται κατά της μονιμότητας στο Δημόσιο, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue, για λογαριασμό της εφημερίδας «Καθημερινή» και του «Σκάι».
Η δημοσκόπηση δείχνει σημαντική μεταστροφή της κοινής γνώμης σε θέματα που μέχρι σήμερα θεωρούνταν ταμπού, γράφει η «Καθημερινή». Εξάλλου, τον δημόσιο τομέα συνεχίζουν να υπερασπίζονται σθεναρά εκτός από τους συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους του ίδιου του δημοσίου και όλα τα κόμματα της Αριστεράς, πλην της συγκρατημένης διαφοροποίησης της ΔΗΜ.ΑΡ.
«Σίγουρα αναγκαίες» χαρακτηρίζει τις ιδιωτικοποιήσεις το 41% ενώ το 33% τις θεωρεί «μάλλον» αναγκαίες. Επτά στους 10 Έλληνες, πιστεύουν ότι για να πετύχουμε την οικονομική ανάπτυξη της χώρας θα πρέπει να ενισχύσουμε τον ιδιωτικό τομέα .
Η εικόνα για τον δημόσιο τομέα είναι αρνητική, αφού το 59% των πολιτών τον αξιολογεί αρνητικά. Σχεδόν απαραίτητη θεωρεί την ιδιωτικοποίηση στον ΟΣΕ το 65% των ερωτηθέντων, για τα καζίνο το 64%, τον ΟΠΑΠ το 60%, τις συγκοινωνίες το 57%. Μόνο το 48% τάσσεται κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.
Οι πολίτες που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση εμφανίστηκαν θετικοί όσον αφορά στη λειτουργία επιχειρήσεων που βρίσκονται κάτω από τον έλεγχο ιδιωτών, όπως ο ΟΤΕ (58% θετικοί), η Ολυμπιακή (54%) και η Εμπορική Τράπεζα (43%). Αντίθετα οι μισοί περίπου εμφανίστηκαν αρνητικοί (σχεδόν 50%) σχετικά με τη λειτουργία του ΟΛΠ, της ΑΓΕΤ Ηρακλής και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.
(Πηγή: Καθημερινή, Ελευθεροτυπία)
http://www.eklogika.gr/news/4683

Αναδιάρθρωση, επιμήκυνση, «κούρεμα» με μεζούρα, χρονόμετρο και ψαλίδι

Υπογραφή:Χρήστος Καψάλης

"Όταν κάποια μεταγενέστερη στιγμή η κυβέρνηση εκτιμήσει ότι το κόστος της αναδιάρθρωσης του χρέους θα είναι πλέον μικρότερο από τα οφέλη, τότε η αναδιάρθρωση ή όπως αλλιώς θα βαφτιστεί, θα είναι προ ή και εντός των πυλών". Αυτό γράφαμε σε προγενέστερο άρθρο στις 4 Απριλίου, ύστερα από κατηγορηματικές διαψεύσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Στον ένα μήνα που μεσολάβησε, η συζήτηση, οι δηλώσεις, οι προβλέψεις και οι αντίθετες απόψεις διατήρησαν το θέμα της αναδιάρθρωσης , όχι μόνο στους πρώτους τίτλους της επικαιρότητας, αλλά όπως είναι φανερό στους φακέλους των υπό συζήτηση θεμάτων μεταξύ όλων των αμέσως ή εμμέσως εμπλεκομένων (ελληνική κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ, ΗΠΑ, ΕΚΤ, ξένες τράπεζες, ελληνικές τράπεζες, λοιποί δανειστές).
Τις τελευταίες ημέρες το επίκεντρο της συζήτησης έχει μετατοπιστεί στο αν η λύση που θα επιλεγεί θα είναι η επιμήκυνση του χρέους με ταυτόχρονη μείωση επιτοκίων, αντί του «κουρέματος» το οποίο θεωρείται από πολλούς επικίνδυνο και με οδυνηρές συνέπειες.

Τα παλιά νέα μέτρα Κυνηγούν τώρα τη… γιάφκα της φοροδιαφυγής


Της Σοφίας Βούλτεψη

Μετά από εννιά φορολογικούς νόμους, μια ακόμη αλλαγή ονόματος της αρμόδιας υπηρεσίας, μια παραίτηση γενικού γραμματέα και τον χθεσινό περιορισμό καθηκόντων ενός δεύτερου, αναρίθμητες εξαγγελίες, λεονταρισμούς, βρυχηθμούς και καταδίκες της «αντιπατριωτικής στάσης» της φοροδιαφυγής, φαίνεται ότι βρισκόμαστε ξανά στο σημείο μηδέν – γεγονός που επανειλημμένα έχει στιγματιστεί από την τρόικα.

Οι… έρευνες για τον εντοπισμό της… γιάφκας της φοροδιαφυγής ανατέθηκαν χθες στον πρώην αντεισαγγελέα Ιωάννη Διώτη, που αναλαμβάνει ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ – αν και έχει γίνει γνωστός για τις επιδόσεις του κατά της τρομοκρατίας και την εξάρθρωση της 17Ν.

Συγγνώμη, αλλά εμείς στο πηγάδι κατουρήσαμε;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ξέρετε τι συμβαίνει στην Πορτογαλία τις τελευταίες δύο εβδομάδες; Όχι, πού να το μάθετε, μέσα στον ορυμαγδό της σκόπιμης ή οφειλόμενης σε απανωτές ανοησίες προπαγάνδας και παραπληροφόρησης.

Πού να το μάθουμε όταν δυο εβδομάδες τώρα, μεταξύ Πάσχα, Πρωτομαγιάς, Ατρόμητου και ΑΕΚ – με ολίγες προσαγωγές από περσινά ξινά σταφύλια – ασχολούμεθα με το τι είπε ο κ. Πάγκαλος κατά την επίσκεψή του στη Πόλη, με το αν ήταν καλή ή κακή η απογραφή και με το τι είπε ο κ. Τσοχατζόπουλος στη Βουλή για τα μονόπαντα υποβρύχια;

Στη διάρκεια, λοιπόν, της (ορθόδοξης) Μεγάλης Εβδομάδας, όταν εμείς μεταξύ Επιταφίου και μαγειρίτσας και καυγάδων περί Χουριέτ και περί απογραφής, βλέπαμε τα spread να ανεβαίνουν στον Θεό και αναρωτιόμασταν «τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;», η Πορτογαλία ενημερωνόταν για τους όρους και τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα λάβει το δάνειο από την τρόικα.

Σιγά τα λάχανα, θα πείτε. Εμείς αυτά τα παίζουμε στα δάχτυλα από τον περσινό Μάιο. Αμ δε!

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δράμας, κ. Μαργαρίτης Τζίμας, με αφορμή την ανάφλεξη στο αέρα απόψε, επιθετικού ελικοπτέρου AH-64DAH Apache στα Μέγαρα, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Ο  Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δράμας, κ. Μαργαρίτης Τζίμας, με αφορμή την ανάφλεξη στο αέρα απόψε, επιθετικού ελικοπτέρου AH-64DAH Apache στα Μέγαρα, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Ευτυχώς σώθηκαν οι πιλότοι μας.
Όμως για μια ακόμη φορά γίναμε περίγελος διεθνώς ως χώρα.
Είναι το δεύτερο ατύχημα μέσα σε ένα χρόνο οπότε και έχουν παραληφθεί επίσημα τα ελικόπτερα αυτά. Στις 31 Ιουλίου 2010 κατέπεσε ένα ακόμα Apache, παρασύροντας στο θάνατο τους δύο πιλότους του.
Αληθεύει ότι τα ελικόπτερα αυτά ήταν καθηλωμένα στο έδαφος επί μήνες χωρίς συντήρηση;
Αληθεύει ότι οι πιλότοι μας δεν εκπαιδεύονται πλέον στο εξωτερικό;
Γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση δεν παρελάμβανε αυτά τα ελικόπτερα; Μήπως γιατί είχαν εντοπιστεί τεχνικές ατέλειες;
Πως και με ποιες εγγυήσεις η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρέλαβε τα ελικόπτερα αυτά και μέσα σε ένα χρόνο κατέπεσαν εν καιρώ ειρήνης δύο από αυτά;
Και όμως η κυβέρνηση υπερηφανεύεται για τη μείωση των δαπανών στις ένοπλες δυνάμεις της πατρίδας μας.
Έχει τεράστιες ευθύνες η κυβέρνηση που απλώς παρακολουθεί να συμβαίνουν τα τραγικά αυτά γεγονότα στο χώρο των ενόπλων δυνάμεων.
Τι άλλο πρέπει να περιμένουμε;
Πως μπορεί αυτή η κυβέρνηση να διαβεβαιώνει τους Έλληνες πολίτες για το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων;
Μέχρι τώρα βλέπαμε η πολιτική του μνημονίου να μειώνει τα εισοδήματα των Ελλήνων.
Μήπως τώρα γινόμαστε μάρτυρες μείωσης του αξιόμαχου των ενόπλων δυνάμεων της χώρας;»

2o Χαριστικό Παζάρι! Σάββατο 7 Μαΐου - Κόρινθος

Η πρωτοβουλία πολιτών «Στην Κόρινθο με ποδήλατο»
σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στο

2o Χαριστικό Παζάρι!Σάββατο 7 Μαΐου - Κόρινθος


  •  Τι είναι αυτό?
Είναι ένα παζάρι από όλους μας για όλους μας,  ένα πάρε– δώσε χωρίς χρήματα, μια συνάντηση ανταλλαγής και αλληλεγγύης…. και παράλληλα μια πράξη αγάπης προς τον πλανήτη μας!
Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ανοίξουμε τις ντουλάπες και τις αποθήκες μας και να μαζέψουμε όλα τα αντικείμενα που δεν χρειαζόμαστε πια αλλά είναι σε καλή κατάσταση και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κάποιον άλλον! Αντί να τα πετάξουμε τα χαρίζουμε επεκτείνοντας έτσι τον κύκλο ζωής τους. Αντίστοιχα κι εμείς μπορούμε να βρούμε αντικείμενα που άλλοι βαρέθηκαν αλλά για μας είναι νέα και χρήσιμα!
Ό, τι συγκεντρωθεί χαρίζεται χωρίς χρήματα ενώ μπορούμε να πάρουμε ακόμα κ αν δεν έχουμε κάτι να χαρίσουμε! Ο σκοπός είναι η επαναχρησιμοποίηση αντί της αχρήστευσης των αντικειμένων αλλά και η ανάπτυξη ενός δικτύου αλληλεγγύης σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για την ελληνική κοινωνία. Χωρίς αντίτιμο σημαίνει προσφέρω, μοιράζομαι!
  • Πώς συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος?
Με την επαναχρησιμοποίηση ουσιαστικά ανακυκλώνουμε  τις  πρώτες ύλες και παράγουμε λιγότερα απορρίμματα.
  •  Τι μπορούμε να φέρουμε?
Οτιδήποτε εκτός από ογκώδη έπιπλα, αρκεί να είναι σε καλή κατάσταση! Αντικείμενα που θα χαρίζαμε σε έναν φίλο μας. Ρούχα, βιβλία, cd, παιχνίδια, διακοσμητικά ή άλλα αντικείμενα. ΠΡΟΣΟΧΗ τα ρούχα πρέπει να είναι πλυμένα και σιδερωμένα! 
  •  Πώς, που, πότε?
Το Χαριστικό παζάρι θα γίνει το Σάββατο 7 Μαϊου, στο αίθριο της δημοτικής αγοράς (Κύπρου & Περιάνδρου, Κόρινθος) από τις 12πμ ως τις 4μμ.
Η συλλογή των αντικειμένων θα γίνεται επί τόπου από τις 11πμ και καθ’ όλη τη διάρκεια του παζαριού  ή τις προηγούμενες μέρες μετά από επικοινωνία με κάποιο μέλος της ομάδας στα τηλέφωνα 6974941108, 6978555322, 6946689885. (Αν χρειάζεστε βοήθεια στη μεταφορά μη διστάσετε να επικοινωνήσετε στα παραπάνω τηλέφωνα) 

πρωτοβουλία "στην Κόρινθο με ποδήλατο"
www.podilatada.gr

Συνεδρίαση της Διευρυμένης ΝΟ.Δ.Ε. Ν. Δ. Κορινθίας - 2 Μαΐου 2011

Πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 2 Μαΐου 2011, στα κεντρικά γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Κορινθίας, λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, η προγραμματισμένη συνεδρίαση της Διευρυμένης ΝΟ.Δ.Ε. Κορινθίας.

Η ανταπόκριση των στελεχών της παράταξης και των μελών της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής υπήρξε καθολική και μαζική, ενώ το «παρών» έδωσαν ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κ. Κόλλιας, η πρώην Βουλευτής κα Αθ. Κόρκα – Κώνστα, οι πολιτευτές κκ Σ. Μάρκελλος και Π. Καλλίρης. Παρόντες επίσης ήταν η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Μ. Σούκουλη, ο πρώην Αντινομάρχης Κορινθίας κ. Θ. Μαρίνης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κκ Χ. Κορδώσης, Γ. Βαφειάδης, Αν. Γκιολής και ο Τομεάρχης της Ν.Δ. για το Ν.Κορινθίας κ. Σ. Σπεντζούρης.
Στόχος της συνεδρίασης ήταν να εξεταστούν τα πρώτα αποτελέσματα των κλιμακίων της ΝΟ.Δ.Ε. Κορινθίας στις Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις της παράταξης στο νομό και στους πρώην «καποδιστριακούς» δήμους. Συζητήθηκαν εκτενώς τα διάφορα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους και έχουν καταγραφεί από τα κλιμάκια, ενώ τα διάφορα εξειδικευμένα θέματα ανατέθηκαν τους αρμόδιους υπευθύνους τομέων δράσης της ΝΟ.Δ.Ε. Κορινθίας για περαιτέρω επεξεργασία. Σκοπός είναι από την επεξεργασία αυτή και την επανάληψη του κύκλου επισκέψεων των κλιμακίων, να προκύψουν εμπεριστατωμένες δέσμες προτάσεων για κάθε περιοχή της Κορινθίας που θα ενσωματωθούν στον προγραμματικό λόγο της παράταξης.

Συζητήθηκαν επίσης οργανωτικά θέματα, καθώς προγραμματίζονται για το επόμενο χρονικό διάστημα τουλάχιστον πέντε εκδηλώσεις ενημερωτικού και πολιτικού χαρακτήρα σε διάφορα σημεία του νομού. Στον πυρήνα των οργανωτικών θεμάτων βρέθηκε η ανακοίνωση του επικαιροποιημένου οικονομικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί από τον Πρόεδρό της, κ. Αντώνη Σαμαρά τις επόμενες ημέρες και στόχος είναι να φτάσει σε κάθε πολίτη του νομού, έτσι ώστε να μάθουν όλοι οι πολίτες ότι η ασφυξιογόνα πολιτική του Μνημονίου και της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ δεν είναι μονόδρομος, αλλά υπάρχει ελπιδοφόρα εναλλακτική πρόταση για την πατρίδα, η πρόταση της παράταξης της Ν.Δ..


Η συζήτηση συνεχίστηκε με την ανάλυση των δεκάδων προβλημάτων που έχουν προκαλέσει στις τοπικές κοινωνίες, η εφαρμογή του «Καλλικράτη», οι συγχωνεύσεις των σχολείων, η ξηρασία στις τοπικές αγορές, η «φεουδαρχική» συμπεριφορά της Κυβέρνησης απέναντι στις κοινωνίες με αποφάσεις που παίρνονται χωρίς διαβούλευση και χωρίς την παρουσίαση των οφελών που προκύπτουν από αυτές, όπως για παράδειγμα είναι η απόφαση για το κλείσιμο του στρατοπέδου της πόλης της Κορίνθου. Αναλύθηκε επίσης πλήθος άλλων ζητημάτων και πολύ σύντομα θα επαναληφθεί συνεδρίαση της διευρυμένης ΝΟ.Δ.Ε. για να κωδικοποιηθούν αυτά τα ζητήματα και να αποσταλούν στα αρμόδια κομματικά όργανα.
Υπογραμμίστηκε ότι η ΝΟ.Δ.Ε. Κορινθίας είναι η πρώτη και η μοναδική (μέχρι στιγμής) ΝΟ.Δ.Ε. στην Ελλάδα που χρησιμοποιεί στο έπακρο τις νέες δυνατότητες της ιστοσελίδας της παράταξης, ένα πολύ χρήσιμο διαδικτυακό εργαλείο επικοινωνίας που ήδη έχει αρχίσει να εμφανίζει θετικά αποτελέσματα σε ό,τι αφορά την αμφίδρομη διαδικασία πολιτικού διαλόγου με τους πολίτες.

Τέλος, ιδιαίτερη μνεία έγινε για τις επικείμενες φοιτητικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 18 Μαΐου, δίνοντας ακόμα μια χρονιά το μήνυμα της υπεροχής της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε Πολυτεχνεία, Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, έτσι όπως συμβαίνει στην Ελλάδα για περισσότερο από δύο δεκαετίες. Στην Κόρινθο και φέτος αναμένεται εντυπωσιακή επικράτηση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ, με κύριο συμπέρασμα το ότι η συνεργασία και η εργατικότητα των μελών της ΝΟ.Δ.Ε. Κορινθίας έχει ήδη αποδώσει σημαντικούς καρπούς, αλλά χρειάζεται ακόμα περισσότερη δουλειά, υπομονή και επιμονή. Τα μέλη της ΝΟ.Δ.Ε. και οι ΔΗΜ.Τ.Ε. έχουν τεθεί στην πρώτη γραμμή για να διαμορφώσουν και να μεταδώσουν το μήνυμα ελπίδας που φέρνει η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς, για όλους τους Έλληνες, για την πατρίδα, για την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ της ελληνικής κοινωνίας και των παραγωγικών της τάξεων !


ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Ν. Κορινθίας

Να σώσουμε τις πόλεις μας! Πανελλαδικ​ή Ποδηλατοπο​ρεία - Κυριακή 8 Μαΐου

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ετήσια ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ
με ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ και ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ

Να σώσουμε τις πόλεις μας!
με αναβαθμισμένες Δημόσιες Συγκοινωνίες
Ποδηλατόδρομους
Πεζόδρομους

Με αυτό το σύνθημα, την Κυριακή 8 Μαΐου στις 12:00 το μεσημέρι, σε όλη την Ελλάδα, τα ποδήλατα θα κατέβουν στους δρόμους. Από την Θεσσαλονίκη ως το Ηράκλειο, από την Κέρκυρα ως την Κομοτηνή, στην Αθήνα, στη Χίο, στα Ιωάννινα, στην Πάτρα, στα Χανιά, στο Ναύπλιο, στην Καλαμάτα και σε πολλές άλλες ελληνικές πόλεις οι ποδηλάτες και ποδηλάτισσες θα διεκδικήσουμε ανθρώπινες, βιώσιμες και φιλικές προς το περιβάλλον πόλεις.

Η πρωτοβουλία πολιτών «στην Κόρινθο με ποδήλατο» σας προσκαλεί στην ποδηλατοπορεία που θα γίνει και στην Κόρινθο ταυτόχρονα με τις υπόλοιπες πόλεις.
  • συγκέντρωση στις 11.30 π.μ. στη πλ. ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΑ.
  • ενημέρωση σχετικά με θέματα ασφάλειας κατά τη χρήση του ποδηλάτου στην πόλη.
  • εκκίνηση στις 12.00μμ με πορεία στους δρόμους της πόλης.
  • συνέχεια (με όσους/ες αντέχουν!) για εξόρμηση προς την παραλία Άσσου.                  

Ελάτε εξοπλισμένοι με νερά και καύσιμα… σαντουιτσάκια, σοκολάτες ή άλλα τρόφιμα της αρεσκείας σας!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κατά τη διαδρομή ο καθένας είναι υπεύθυνος για την ασφάλειά του!
                       Τα παιδιά είναι απαραίτητο να συνοδεύονται από κάποιο ενήλικο άτομο.


Υ.Γ. Σχετικά με την Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία δεν είναι άλλη μια, μεγαλύτερη σίγουρα, ποδηλατόβολτα. Είναι η κορυφαία συλλογική πράξη διεκδίκησης της ποδηλατικής κοινότητας για το αυτονόητο: μια αξιοπρεπή ποιότητα ζωής στις πόλεις μας, που θα βασίζεται στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο βλέπουμε τις μετακινήσεις. Το ποδήλατο, σε συνδυασμό φυσικά με τις συγκοινωνίες, μπορεί να συμβάλλει στην κατεύθυνση αυτή. Η σημερινή κατάχρηση του αυτοκινήτου είναι αποδεδειγμένα καταστροφική τόσο για τον άνθρωπο όσο και για το περιβάλλον. Ως εκ τούτου κάθε πολιτική που συμβάλλει ή διατηρεί την κατάχρηση αυτή μας βρίσκει αντίθετους



Πρωτοβουλία πολιτών
«στην Κόρινθο με ποδήλατο»
www.podilatada.gr

Σκέψεις με αφορμή μια επίσκεψη σε… Δημόσιο Νοσοκομείο, σε μορφή υστερόγραφου

 



Δημόσιο Νοσοκομείο
Αφού τα τρώμε όλα, καλά παθαίνουμε!

Χθες το πρωί έτυχε να συνοδεύσω έναν συνταξιούχο του δημοσίου σε επαρχιακό νοσοκομείο, για μια απλή εξέταση. Η νοσοκόμος στα εξωτερικά ιατρεία μας είπε ότι πρέπει πρώτα να περάσουμε από το λογιστήριο για να πληρώσουμε. Εμείς απαντήσαμε ότι δεν θα πληρώσουμε σε δημόσιο νοσοκομείο και αν θέλετε διώξτε μας. Κάτι που φυσικά δεν έγινε και οι γιατροί με ευγένεια και προσοχή έκαναν την εξέταση. Ίσως να ήθελαν και να πουν, καλά κάνατε!

Αυτό που με έκανε όμως πολύ αρνητική εντύπωση ήταν η ειρωνική παρέμβαση κυρίου που ήταν και αυτός στην αναμονή και μάλιστα για αρκετή ώρα, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ μας εγκάλεσε γιατί δεν θέλουμε να πληρώσουμε, ενώ είναι νόμος του κράτους(!), όπως είπε. Ακόμη παρατήρησα ότι πολλοί αδιαμαρτύρητα στήθηκαν στην ουρά του λογιστηρίου για να πληρώσουν και κάποιοι ελάχιστοι, απλώς γκρίνιαξαν.

(Video )Το πολύ το "μαζί τα φάγαμε" στο τέλος σε κάνει να ψάχνεις φαγητό στα σκουπίδια ...



Σκηνές με ανθρώπους να ψάχνουν να φάνε από τα σκουπίδια γίνανε πια καθημερινότητα ...στους δρόμους της Αθήνας ...
Πριν λίγα μόλις χρόνια θα μας έκανε εντύπωση και θα το παρουσιάζαμε ως μέγα κοινωνικό γεγονός ... Τώρα το έχουμε συνηθίσει ...δεκάδες , εκατοντάδες πεινασμένων συνανθρώπων μας ψάχνουν  για λίγο
φαγητό στα σκουπίδια της γειτονιάς μας ..κάτω ακριβώς από το σπίτι σας θα δείτε και
έναν ... κατάντια ; σημεία των καιρών ; τέλος εποχών ; κανείς δεν ξέρει και δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα … Το μόνο σίγουρο είναι ότι η δυστυχία , η πείνα , η ανεργία , οι …2 αυτοκτονίες την ημέρα ..κάθε μέρα … είναι δίπλα μας, ας μη φοβόμαστε να
τις κοιτάξουμε κατάματα .
Παρακολουθώ σε μπλοκς και σε ιστοσελίδες φιλοζωικών οργανώσεων ανθρώπους που ταΐζουν από το υστέρημα τους πεινασμένα και
αδέσποτα ζωάκια … (και καλά κάνουν) θα πρέπει όμως να υπάρξουν και κάποιοι από μας για να ταΐσουν και αυτούς τους ανθρώπους … Ας δούμε επιτέλους την αλήθεια και την πραγματικότητα όπως είναι …. Η δυστυχία είναι δίπλα μας και ζει μαζί μας . Όποιος δει ανθρώπους να ψάχνουν στα σκουπίδια για να φάνε ας τους δώσει ένα πιάτο φαί …
Ένα πιάτο όλοι μας μπορούμε να βρούμε .
Η δυστυχία είναι δίπλα μας ..ας την γλυκάνουμε όπου μπορούμε 

Κολλημένος με τη ΔΑΠ !


Φοιτητικές Εκλογές - 18 Μαΐου









onned-korinthias.gr

Τίτλοι τέλους για το Θανάση Βέγγο - Έφυγε ο «καλός μας άνθρωπος»

Απεβίωσε σήμερα στις 7:15 το πρωί ο Θανάσης Βέγγος μετά από μάχη με αρκετά προβλήματα υγείας τα οποία αντιμετώπιζε, όπως ανακοίνωσε ο Ανδρέας Μαρτίνης, πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού στο οποίο νοσηλευόταν ο διάσημος ηθοποιός.

 Ο Θανάσης Βέγγος είχε αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα υγείας λόγω ανευρύσματος και είχε χειρουργηθεί στη Νευροχειρουργική κλινική του νοσοκομείου του Ρίου. Από εκείνη τη στιγμή η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί και τον τελευταίο καιρό βρισκόταν σε καταστολή στον Ερυθρό Σταυρό.

Η καρδιά του μεγάλου ηθοποιού σταμάτησε να χτυπάει λίγο μετά της 7 το πρωί. Η είδηση του θανάτου του έχει προκαλέσει σοκ στην ελληνική κοινωνία.
Η πορεία του...