Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Αποκάλυψη! Έκαναν λάθος σε έναν συντελεστή και οδήγησαν την Ελλάδα στην εξαθλίωση


Με τίτλο «Λιτότητα: Έχουμε κάνει λάθος εφ' όλης της ύλης», το εβδομαδιαίο περιοδικό «Μarianne» δημοσιεύει μεγάλο αφιέρωμα στο «απίστευτο λάθος των ειδικών του ΔΝΤ». Είναι το πρώτο από τα γαλλικά έντυπα που προσπαθεί να ρίξει φως και να κατανοήσει την έκθεση του Ολιβιέ Μπλανσάρ, επικεφαλής του ερευνητικού τμήματος του ΔΝΤ, που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 3 Ιανουαρίου.
Από τα γαλλικά μίντια μόνο το κρατικό κανάλι France2 είχε κάνει μια σύντομη αναφορά, ενώ κατά τα άλλα το θέμα έχει περάσει στα ψιλά της έντυπης δημοσιογραφίας.

Στο πολυσέλιδο αφιέρωμα της «Μarianne» γίνεται συνεχής αναφορά στις συνέπειες που έχει υποστεί η Ελλάδα από την επιβολή της λιτότητας που επέβαλαν οι «ειδικοί» του ΔΝΤ και αυτό, όπως λέει, εξ αιτίας ενός λάθος στους υπολογισμούς...

Πρόστιμο στον Alpha για εξύβριση του Γιάννη Πρετεντέρη.



Υπόδειξη προς όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, εξέδωσε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, να μη προβάλουν την εικόνα προσώπων που βρίσκονται σε κατάσταση κοινωνικής εξαθλίωσης ή ένδειας, καθώς και προσώπων που οδηγούνται ενώπιον των δικαστικών, εισαγγελικών ή αστυνομικών και λοιπών Αρχών, άνευ ρητής ή σιωπηρής συναινέσεως αυτών.

Κατά τα λοιπά, πρόστιμα 200.000 ευρώ επιβλήθηκαν στον ΑΝΤ1 για την προβολή του τηλεπαιχνιδιού Boing, στις 29/9, 3-4/10 και 20/11, χωρίς την άδεια από την Επιτροπή Ελέγχου Παιγνίων, ενώ με το ίδιο αιτιολογικό επιβλήθηκε πρόστιμο 40.000 ευρώ στο Extra 3 για την προβολή τού τηλεπαιχνιδιού «Το κάτι άλλο».

Τέλος, πρόστιμο 5.000 ευρώ επιβλήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha για εξύβριση του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη.
zappit.gr

Μετά τη συγκλονιστική διπλή καραμπόλα... γέννησε δίδυμα!


Η γυναίκα ήταν μέσα στο ασθενοφόρο και πήγαινε να γεννήσει. Το ασθενοφόρο όμως, ήταν ανάμεσα στα αυτοκίνητα που ενεπλάκησαν στην δεύτερη καραμπόλα που έγινε το πρωί στην Εγνατία!
Παρά τα όσα συνέβησαν, η γυναίκα έφερε στον κόσμο τα δίδυμα παιδιά της και σίγουρα θα έχει πολλά να τους διηγηθεί, για την ημέρα της γέννησής τους.
Δυστυχώς βέβαια, στην περίπτωση μιας άλλης γυναίκας, της 78χρονης το αυτοκίνητο της οποίας ενεπλάκη στην πρώτη από τις δύο καραμπόλες, ο θάνατος κατάφερε να νικήσει τη ζωή.
Η γυναίκα εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό της και τελικά υπέκυψε στα τραύματά της λίγο μετά το δυστύχημα.
Οι καραμπόλες έγιναν σε απόσταση 500 μέτρων και ενεπλάκησαν 27 οχήματα, στο ύψος της Βέροιας.
Ο τραγικός απολογισμός είναι μια γυναίκα νεκρή και 26 τραυματίες και 27 αυτοκίνητα σμπαράλια, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας. Όλοι όσοι βρέθηκαν στο σημείο δεν πίστευαν ότι δεν υπήρχαν και άλλες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.
Η κυκλοφορία στον οδικό άξονα της Εγνατίας Οδού Ηγουμενίτσας – Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Κλειδιού Ημαθίας αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι...

Η Ν.Δ. καταγγέλλει τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Διαμαντόπουλο ότι στοχοποίησε το Mall 4 ημέρες πριν το χτύπημα


4 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ MALL Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Β. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ  ΤΑ ΟΠΛΑ

“Ανομία είναι το Mall του κ. Λάτση, το οποίο είναι αυθαίρετο.
Γιατί αυτή τη στιγμή λένε στον κόσμο, στην παραφροσύνη σου ή αυτοκτόνα ή πάρε το όπλο.
Αν δε σέβεσαι τη νομιμότητα και το κράτος, αν προσπαθείς για άλλους λόγους να πιέζεις από δίπλα ή από πάνω ή από κάτω, δημιουργούνται άλλες καταστάσεις. Κι όταν αυτό έχει αρχίσει από το Κοινοβούλιο με αυτή τη συγκυβέρνηση με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, με κατεπείγοντα, τότε περνάμε σε μια άλλη κατάσταση. Αυτή είναι η ανομία. Και όχι η βίλα Αμαλία”.


 
Blogs@nd.gr

 

Αυτό είναι το νέο dress code της Βουλής


Ποια πολιτικά πρόσωπα λανσάρουν νέες ενδυματολογικές τάσεις;
Μετά τη μεγάλη έκταση που πήρε το θέμα των ενδυματολογικών επιλογών των βουλευτών, φαίνεται πώς κάποιοι άρχισαν να βλέπουν το θέμα λίγο διαφορετικά...

Νέοι κανόνες μπαίνουν στο dress code της Βουλής, εμπνευσμένοι από τη χλαμύδα.

Δείτε τις προτάσεις των Ράδιο Αρβύλα:



zappit.gr

Flying over Greece | Πετώντας πάνω από την Ελλάδα

    {images:title}
Μια μαγευτική περιήγηση -σε high definition- πετώντας πάνω από την Ελλάδα. Ξεκινώντας από την Αθήνα, θα μας ταξιδέψει σε μοναδικά μέρη εξερευνώντας διάσπαρτα Ελληνικά νησιά στο λαμπρό μπλε του Αιγαίου, αρχαία ερείπια, καταπράσινους λόφους, βραχώδεις ακτές και ιστορικούς τόπους γεμάτους παραδόσεις. Την δραματική άποψη ενισχύσαμε με την μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου!
Θα πετάξουμε από την Κέρκυρα στην Κρήτη, από τα Μετέωρα στην Μύκονο, στην Πελοπόννησο, στη Ρόδο, στη Σαντορίνη, στη Θεσσαλονίκη και σε πολλούς άλλους λαμπρούς προορισμούς αυτού του υπέροχου τόπου!
A breathtakingly beautiful virtual tour shot in high definition from a helicopter-mounted camera. Lifting off from Athens, you embark on a modern odyssey as varied and dramatic as Greek history, exploring exotic islands scattered like stones in the brilliant blue Aegean, ancient ruins, verdant hills, rocky coastlines, and timeless traditions.


Αρχικός τίτλος «Visions of Greece»

Producer: Stavros Niarchos, 2003
Executive Producer: Roy Hammond
Producer, Writer, Editor: Sam Toperoff
Producer, Aerial Director: Duby Tall
Wescam Technician and Operator: Grant Bieman
Helicopter Pilot: Stelios Bounas (85 hours flight over the Greece)

isthmos.gr

Εσείς είδατε την 2 ετών Μακένα να τραγουδάει Adele;


Πάνω από 11 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν δει την μικρή Μακένα που έχει γίνει παγκόσμια σταρ από τον περασμένο Μάρτιο όταν οι γονείς της ανέβασαν στο YouTube την μόλις 2 ετών μπεμπούλα να τραγουδάει Adele!
Σίγουρα η τραγουδίστρια θα είναι πολύ περήφανη για την τόσο λιλιπούτεια θαυμάστριά της η οποία ερμηνεύει συγκλονιστικά το τραγούδι.


newsit.gr

Πενταετές συμβόλαιο με τη Ρόμα υπογράφει ο Τοροσίδης!



Ο Βασίλης Τοροσίδης βρίσκεται στην Αιώνια Πόλη για να ολοκληρωθεί η απόκτησή του από τη Ρόμα. Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα οι Τζιανλορόσι του προσφέρουν πενταετές συμβόλαιο.
Η L' Equipe αναφέρει ότι η Ρόμα θέλει να "δέσει" ως το 2018 τον Βασίλη Τοροσίδη και του προσφέρει πενταετές συμβόλαιου που θα του αποφέρει συνολικά 2,5 εκ. ευρώ.

Τα χρήματα αυτά είναι κατά 200.000 ευρώ το χρόνο λιγότερο από όσα του προτεινε ο Ολυμπιακός όμως η χρονική διάρκεια είναι πολύ μεγαλύτερη.

Μένει να φανεί αν θα επιβεβαιωθεί το δημοσίευμα και αν ο Τοροσίδης θα μεταναστεύσει για τα επόμενα πέντε χρόνια στην Ιταλία.

WALL STREET JOURNAL : ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο Α. ΤΣΙΠΡΑΣ


Το συγκεκριμένο άρθρο είναι αποκαλυπτικό για την τακτική που ακολουθεί ο κ. Τσίπρας, όχι μόνο εντός Ελλάδας αλλά και εκτός συνόρων. Τονίζει τη διγλωσσία και την ανευθυνότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, τις «ετοιμοθάνατες» ιδέες του για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, που οδηγούν τη χώρα σε μια χαμένη ευκαιρία. 

Ακολουθεί το άρθρο της εφημερίδας:

Greece's Anticapitalist Turn

Alexis Tsipras leads Syriza's struggle against 'globalized large capital.'


Alexis Tsipras, the leader of Greece's Syriza party-the Alliance of the Radical Left-is currently visiting the United States. It will be an interesting experience for both sides.

Δίωξη στον πρόεδρο ΕΛΣΤΑΤ για διόγκωση του ελλείμματος του 2009 ζητούν οι εισαγγελείς!

Ζητούν δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διόγκωση του ελλείμματος του 2009
Την απαγγελία κατηγορίας σε βαθμό κακουργήματος ζήτησαν οι οικονομικοί εισαγγελείς σε βάρος του πρώην προέδρου αλλά και στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ, μετά από το πέρας της προκαταρκτικής έρευνας, που διενεργήθηκε με αφορμή καταγγελίες για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009, κάτι το οποίο θα έχει, φυσικά, και πολιτικές προεκτάσεις.
Οι εισαγγελείς ζήτησαν την άσκηση ποινικής δίωξης από την εισαγγελία Πρωτοδικών για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιπτώσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου (1608/50) σε βάρος του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, καθηγητή Ανδρέα Γεωργίου, του προϊσταμένου Διεύθυνσης Εθνικών Λογαριασμών, Κωνσταντίνου Μορφέτα, και της Ασπασίας Ξενάκη, προϊσταμένης της Ειδικής Διεύθυνσης Στατιστικών Ερευνών. Σε βάρος του κ. Γεωργίου ζητείται να ασκηθεί δίωξη και για την επιπλέον κατηγορία, σε βαθμό πλημμελήματος, της παράβασης καθήκοντος.
Η έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, αφορούσε τις καταγγελίες της καθηγήτριας Οικονομετρίας, Ζωής Γεωργαντά, πρώην μέλους του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, περί σκόπιμης εμφάνισης διογκωμένου του αναθεωρημένου χρέους της χώρας για το 2009, με απώτερο σκοπό την ένταξή της σε ευρωπαϊκό μηχανισμό με τη συμμετοχή του ΔΝΤ. Η κ. Γεωργαντά, που στο πλαίσιο της έρευνας έδωσε πολύωρη κατάθεση στους εισαγγελείς, ισχυρίστηκε ότι με μη αποδεκτή μεθοδολογία το αναθεωρημένο έλλειμμα του 2009 διογκώθηκε τεχνητά, ώστε να αποτυπωθεί από το 12% του ΑΕΠ στο 15,4%, προκειμένου να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής. Μάλιστα, η καθηγήτρια υποστηρίζει ότι η επίμαχη, μη αποδεκτή επιστημονικά, μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε έγινε σε γνώση και ουσιαστικά με προτροπή της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής.
Οι εισαγγελείς ζητούν να διαβιβαστεί η τεράστιου όγκου δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση σε ειδικό ανακριτή αρμόδιο για θέματα διαφθοράς στο Δημόσιο. Ζητούν, επίσης, κατά τη διάρκεια της κύριας ανάκρισης ο δικαστικός λειτουργός να διαπιστώσει αν προκύπτουν ηθικοί αυτουργοί της πράξης που βαρύνει τα στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ και να εντοπίσει τα πρόσωπα αυτά καθώς και να αναζητήσει αν προκύπτει η διάπραξη και άλλων αδικημάτων, αλλά και συμμετοχή και άλλων προσώπων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση εστάλη πριν από περίπου έναν χρόνο από τους εισαγγελείς στη Βουλή, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών τού τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του αρμόδιου υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Από την κοινοβουλευτική διαδικασία δεν προέκυψαν στοιχεία πολιτικών ευθυνών και έτσι η δικογραφία με το συνοδευτικό πόρισμα επιστράφηκε στο Εφετείο για τη συνέχιση της έρευνας ως προς ενδεχόμενες ευθύνες μη πολιτικών προσώπων.

Από δεκατρία και όχι δεκαπέντε μέλη θα απαρτίζεται τελικά η Προανακριτική Επιτροπή



Από δεκατρία και όχι δεκαπέντε μέλη θα απαρτίζεται τελικά η Προανακριτική Επιτροπή Από δεκατρία μέλη θα απαρτίζεται τελικά η Προανακριτική επιτροπή, που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Τα ονόματα των βουλευτών θα ανακοινωθούν επισήμως αύριο, και αφού πρώτα η Ολομέλεια της Βουλής εγκρίνει τη νέα σύνθεση της Προανακριτικής Επιτροπής στην οποία δεν θα εκπροσωπούνται οι ανεξάρτητοι βουλευτές. Η επιτροπή θα αποτελείται από πέντε βουλευτές της ΝΔ, τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και από έναν βουλευτή από το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τη Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.
Η Ολομέλεια της Βουλής κατέληξε στη συναινετική λύση να συμμετέχουν στην Επιτροπή 13 αντί για 15 βουλευτές, όπως είχε αρχικά αποφασιστεί, μετά από ενστάσεις που εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ προς τον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στον οποίο κατήγγειλε πως δεν τηρούνται οι προβλεπόμενες κοινοβουλευτικές διαδικασίες ως προς την αναλογική συμμετοχή της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων. Την ένσταση του ΣΥΡΙΖΑ διαβίβασαν στον κ. Μεϊμαράκη, οι βουλευτές του κόμματος Ζωή Κωνσταντοπούλου, Σταύρος Κοντονής και Παναγιώτης Λαφαζάνης. Σύμφωνα με την κ. Κωνσταντοπούλου, «πρέπει να τηρηθούν πλήρως οι προβλεπόμενες κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Βάσει της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να εκπροσωπείται από δύο βουλευτές στην Προανακριτική Επιτροπή και η αξιωματική αντιπολίτευση με τρεις. Δεν μας ενδιαφέρει αν είναι 12μελής ή 15μελής η Επιτροπή, ή 20μελής. Αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι να υπάρξει αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση των κομμάτων, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής».
Μετά από διαβουλεύσεις του κ. Μεϊμαράκη με όλους τους εκπροσώπους των κομμάτων, κατέληξαν στη συναινετική λύση να μειωθεί κατά ένα βουλευτή η εκπροσώπηση του ΠΑΣΟΚ και να μην εκπροσωπηθούν οι ανεξάρτητοι βουλευτές. Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κ. Μεϊμαράκη, «η λύση αυτή είναι απόλυτα σύμφωνη με τον κανονισμό της Βουλής και δεν αφήνει κανένα περιθώριο στο πρώην υπουργό Οικονομικών, αν ενδεχομένως παραπεμφθεί, να προσβάλει την νομιμότητα της σύνθεσης της Προανακριτικής».
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ προτείνει για μέλη στην Προανακριτική, τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη, τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, τον Άδωνη Γεωργιάδη, τον Λάζαρο Τσαβδαρίδη και τον Κωνσταντίνο Κουτσογιαννακόπουλο. Ο ΣΥΡΙΖΑ την Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον Θοδωρή Δρίτσα και τον Σταύρο Κοντονή. Το ΠΑΣΟΚ τον Παναγιώτη Ρήγα, η ΔΗ.ΜΑΡ τον Βασίλη Οικονόμου, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες τον Βασίλη Καπερνάρο, η Χρυσή Αυγή τον Ηλία Κασιδιάρη και το ΚΚΕ τον Σπύρο Χαλβατζή. Πρόεδρος της Επιτροπής αναμένεται να οριστεί ο κ. Μαρκογιαννάκης.
Σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, θα πρέπει να παραδώσει το πόρισμά της μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου χωρίς να αποκλείεται να της δοθεί και μία παράταση λίγων ημερών.

Χρ. Μαρκογιαννάκης: Θα είναι μια ανοιχτή δημοκρατική διαδικασία
Ο βουλευτής της ΝΔ Χρ. Μαρκογιαννάκης, με δηλώσεις που έκανε την Κυριακή στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5», είπε ότι δεν θα επιτρέψει η επιτροπή να μετατραπεί σε αρένα και πρόσθεσε ότι θα είναι μια ανοιχτή δημοκρατική διαδικασία -όχι κουκούλωμα, όπως είπε χαρακτηριστικά. Ακόμη, διαβεβαίωσε ότι η Επιτροπή δεν θα περιοριστεί στις ευθύνες στον κ. Παπακωνσταντίνου αλλά θα ασχοληθεί και με ευθύνες άλλων προσώπων εφόσον προκύψουν. Ο κ. Μαρκογιαννάκης, ωστόσο, απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει διεύρυνση κατηγοριών χωρίς προηγουμένως να υπάρξει εντολή από τη Βουλή.
Ακόμη, σημείωσε ότι θα προτείνει η κατάθεση των μαρτύρων να μην ξεπερνάει τις δύο ώρες την ημέρα, εκτίμησε ότι στα τέλη της εβδομάδας θα έχουν κληθεί οι πρώτοι μάρτυρες και ότι πρόθεσή του είναι να έχει παραδοθεί το πόρισμα έως τις 25 Φεβρουαρίου.
Σε ό,τι αφορά τους μάρτυρες ο κ. Μαρκογιαννάκης είπε ότι μπορεί να μην χρειαστεί να καταθέσει ο πρώην πρωθυπουργός ή οικονομικοί εισαγγελείς ωστόσο αυτό θα είναι αποτελέσει αντικείμενο απόφασης.

eklogika.gr

Εισαγγελική παρέμβαση για τους απεργούς του μετρό, μετά τις καταγγελίες Χατζηδάκη

Εισαγγελική παρέμβαση για τους απεργούς του μετρό, μετά τις καταγγελίες Χατζηδάκη
Προκαταρκτική εξέταση σχετικά με την καταγγελία του υπουργού Ανάπτυξης για «αδειούχους» απεργούς στο μετρό ζήτησε ο εισαγγελέας. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, θα εξεταστεί και κατά πόσον παραβιάστηκε η δικαστική απόφαση αναφορικά με την κήρυξη της απεργίας ως παράνομης και καταχρηστικής.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, την πρώτη ημέρα της απεργίας στο μετρό, δηλαδή στις 17 Ιανουαρίου, το ποσοστό των απεργούντων υπαλλήλων του έφθασε στο 33%. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, στις 18 Ιανουαρίου απήργησε το 48% των εργαζομένων στο μετρό, το 44% στους ΗΣΑΠ και το 3,94% στο τραμ, ενώ το Σάββατο 19 Ιανουαρίου, απεργούσε στο μετρό μόλις το 16% και την Κυριακή 20 Ιανουαρίου μόλις το 14%.
Ο υπουργός κατήγγειλε ότι εργαζόμενοι μετέρχονται διάφορες μεθόδους (π.χ. δηλώνουν ότι βρίσκονται σε άδεια ή ρεπό ή ότι ασθενούν), ενώ γίνονται, όπως πρόσθεσε, και παρεμβάσεις στο κέντρο ελέγχου.
Από την πλευρά των εργαζομένων του μετρό ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) Αντ. Σταματόπουλος ανέφερε ότι «οι μαϊμουδιές, για τις οποίες μίλησε ο κ. Χατζηδάκης, δεν αφορούν τους εργαζομένους» και πρόσθεσε: «Οι απεργοί δεν πληρώνονται και μπορούμε ανά πάσα στιγμή να δείξουμε τα εκκαθαριστικά μας σε όποιον τα ζητήσει».


Στάσεις εργασίας από την επόμενη εβδομάδα στα ΜΜΕ πλην μετρό
Εν τω μεταξύ, σήμερα, Τρίτη, πραγματοποιήθηκε η κοινή σύσκεψη όλων των σωματείων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (ΣΤΑΣΥ-ΟΣΥ-ΟΣΕ) για τη συνέχεια των κινητοποιήσεών τους. Στη σύσκεψη προτάθηκε τα σωματεία, εκτός του Μετρό το οποίο θα καθορίσει μόνο του τις περαιτέρω κινητοποιήσεις, να προβούν σε συντονισμένες δράσεις μέσα στην εβδομάδα. Οι δράσεις αυτές θα συζητηθούν σε συνελεύσεις των σωματείων και στη συνέχεια θα ανακοινωθούν οι κινητοποιήσεις.
Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε την ερχόμενη Τρίτη 29 Ιανουαρίου στάση εργασίας σε όλα τα Μέσα και την Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου απεργία σε όλα τα Μέσα και του προαστιακού περιλαμβανομένου.

Σημειώνεται ότι σήμερα, Τρίτη, η Αθήνα παραμένει χωρίς μετρό, καθώς το Σωματείο Λειτουργίας Εργαζομένων αποφάσισε και νέα απεργία, παρά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ότι είναι παράνομες οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς.
Παράλληλα, στάση εργασίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία και τα τρόλεϊ από τις 11:00 το πρωί έως τις 4:00 το απόγευμα, ενώ ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ θα είναι ακινητοποιημένα από τις 12:00 το μεσημέρι έως και τις 4:00 το απόγευμα.


eklogika.gr

Στο σφυρί «και γρήγορα» λιμάνια, αεροδρόμια, μαρίνες, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ

Στο σφυρί «και γρήγορα» λιμάνια, αεροδρόμια, μαρίνες, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ. Τι έγινε στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου

Να προωθηθούν με ταχύτερους ρυθμούς οι αποκρατικοποιήσεις που θεωρούνται «άμεσης προτεραιότητας» ζήτησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που συγκάλεσε σήμερα, Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Κατά τη σύσκεψη, καταρτίστηκε ο «κατάλογος» με τις αποκρατικοποιήσεις που εμπίπτουν στη συγκεκριμένη κατηγορία. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κορυφή του καταλόγου αυτού βρίσκονται λιμάνια, περιφερειακά αεροδρόμια, μαρίνες, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ.
Μετά τη σύσκεψη, ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός «παρακολουθεί προσωπικά τα θέματα που σχετίζονται με τις επενδύσεις, την αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας και τις Αποκρατικοποιήσεις». «Σήμερα λοιπόν θέλησε να γίνει μία σύσκεψη συντονισμού ανάμεσα στα συναρμόδια υπουργεία και στο ΤΑΙΠΕΔ. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το αποτέλεσμα. Το συγκεκριμένο και μετρήσιμο έργο. Η επόμενη σύσκεψη θα γίνει στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ», είπε ο κ. Χατζηδάκης.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τα σχέδια στα οποία η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι «έγινε συνολικός συντονισμός και τέτοιες συσκέψεις θα γίνονται συχνά. Το 2013 θα πρέπει να υπάρξει συγκεκριμένη πρόοδος».
Σημειώνεται ότι το θέμα της επιτάχυνσης των αποκρατικοποιήσεων, φέρεται να έχει συζητηθεί και κατά την πλέον πρόσφατη συνάντηση που είχαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση και αναμένεται να συζητηθεί εκτενέστερα και στη νέα συνάντηση που θα έχουν μέλλον την επόμενη εβδομάδα.
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, συμμετείχαν όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί και συγκεκριμένα οι: Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης, Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Καλαφάτης και ο υφυπουργός Μάκης Παπαγεωργίου.
Επίσης, κλήθηκαν να συμμετάσχουν και ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) Τάκης Αθανασόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Εμίρης.

ΠΑΣΟΚ: Ξέσπασμα Παναγιωτακόπουλου κατά κατά Λοβέρδου - Χρυσοχοϊδη

ΠΑΣΟΚ: Ξέσπασμα Παναγιωτακόπουλου κατά στελεχών της κυβέρνησης Παπανδρέου, μει αιχμές για Λοβέρδο και Χρυσοχοΐδη
Αναζωπυρώνεται εκ νέου η ένταση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, καθώς ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, εξαπέλυσε σκληρή επίθεση εναντίον νυν, αλλά και πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ που μετείχαν στις κυβερνήσεις του Γ. Παπανδρέου και διατυπώνουν σήμερα διαφωνίες με την πολιτική που ασκήθηκε, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Ανδ. Λοβέρδου, αλλά και του Μ. Χρυσοχοΐδη.
«Ο ένας δεν διάβασε, ο δεύτερος δεν κατάλαβε, ο τρίτος πιέστηκε, ο τέταρτος διαφώνησε, ο πέμπτος τα προέβλεψε και όλοι μαζί… υλοποίησαν την ίδια πολιτική! Μια πολιτική που αποκτά σήμερα ακόμη πιο σκληρά αντιλαϊκά χαρακτηριστικά», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο κ. Παναγιωτακόπουλος και αναρωτιέται αν πρόκειται για έναν «ατελείωτο πολιτικό παραλογισμό ή για ατελείωτη πολιτική απάτη».
Σημειώνει ακόμη ότι οι πολιτικές του μνημονίου είναι εδώ και πως τα αποτελέσματά τους είναι επίσης εδώ, συμπληρώνοντας πως οι υποκριτικές δηλώσεις πρώην υπουργών για τις διαφωνίες με τις πολιτικές που επιβλήθηκαν από τους δανειστές προκαλούν την κοινή λογική».
«Απέναντί τους βρίσκεται μια ολόκληρη κοινωνία που εξαθλιώνεται, που φτωχαίνει, που χάνει τις δουλειές της, που φοβάται για το αύριο, που δεν βρίσκει δημόσια παιδεία και υγεία. Απέναντί τους βρίσκονται τα δικά τους θύματα!», συνεχίζει.
Αναφερόμενος δε στον παραλογισμό της περιόδου ο κ. Παναγιωτακόπουλος παρατηρεί: «Είναι να απορεί κανείς πώς οι πρώην αντιμνημονιακοί έγιναν μνημονιακοί και πώς οι πρώην μνημονιακοί προσπαθούν να εμφανιστούν σαν αντιμνημονιακοί, πάντα όμως σωτήρες!».

eklogika.gr

Και ηλεκτρονικ​ά οι βεβαιώσεις ανεργίας από τη σελίδα του ΟΑΕΔ

oaed
Βεβαιώσεις ανεργίας και ηλεκτρονικά θα μπορούν να προμηθεύονται οι ενδιαφερόμενοι από το portal του ΟΑΕΔ.
Μετά την διαπίστωση ότι πολλοί υποψήφιοι υποβάλλουν σε διάφορους φορείς ελλιπής ή λανθασμένες βεβαιώσεις , ο Οργανισμός αποφάσισε να τροποποιήσει το περιεχόμενο των βεβαιώσεων ανεργίας δημιουργώντας δύο διακριτούς τύπους βεβαίωσης.
Οι βεβαιώσεις είναι πλέον προσαρμοσμένες με βάση την κατάσταση ανεργίας, επιδοτούμενη ή μη.
Ειδικότερα οι βεβαιώσεις που θα χορηγούνται από το portal στους ενδιαφερόμενους θα είναι:
-Βεβαίωση ανεργίας η οποία χορηγείται σε εγγεγραμμένους μη επιδοτούμενους ανέργους για χρήση σε προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ για τη βαθμολόγηση του κριτηρίου της ανεργίας ή όπου αλλού χρειάζεται να αποδειχθεί το διάστημα της εγγεγραμμένης ανεργίας (εφόσον υπάρχει Δελτίο Ανεργίας σε ισχύ).
-Βεβαίωση επιδότησης, η οποία χορηγείται σε επιδοτούμενους ανέργους για χρήση σε προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ για τη βαθμολόγηση του κριτηρίου της ανεργίας ή όπου αλλού χρειάζεται να αποδειχθεί το διάστημα επιδοτούμενης ανεργίας. Σ’ αυτήν εμφανίζεται το διάστημα επιδοτούμενης ανεργίας και οι ημέρες επιδότησης για κάθε έτος αναφοράς.
Ωστόσο ηλεκτρονικά, μέσω του portal θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι και να εκδίδουν και την βεβαίωση για την Εφορία, όπου εμφανίζονται τα ποσά που έχει λάβει ο άνεργος από υπαγωγές σε προγράμματα επιδότησης και λοιπές παροχές, όπως π.χ. Επίδομα τακτικής ανεργίας, Επίδομα μακροχρονίως ανέργων, Επίδομα στράτευσης, Οικογενειακό επίδομα, Ειδική παροχή προστασίας μητρότητας κλπ., για φορολογική χρήση.
Σημειώνεται ότι όλες οι εκδοθείσες ηλεκτρονικές βεβαιώσεις φέρουν υπογραφή, ασφαλή χρονολόγηση και έχουν ισχύ ακριβούς αντιγράφου.
Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, με τη δυνατότητα παροχής διακριτών τύπων βεβαιώσεων, επιτυγχάνεται η μείωση διοικητικού κόστους για τους φορείς που είναι αποδέκτες των βεβαιώσεων ανεργίας.
Η υπηρεσία έκδοσης των ηλεκτρονικών βεβαιώσεων παρέχεται αποκλειστικά σε πιστοποιημένους χρήστες της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ και είναι διαθέσιμη στην επιλογή «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες».

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΧΟΡΛΙΑΦΑΚΗ / ysterografa.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ


Για μία ακόμα φορά οι Οικονομικοί Εισαγγελείς, εκπροσωπώντας την Ελληνική Δκαιοσύνη, δεν κουκούλωσαν μία κορυφαία υπόθεση, την παραποίηση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, όπως με τις μαϊμού Εξεταστικές Επιτροπές έπραξε μέχρι τώρα η μαφία των συγκαλύψεων. Ένα πολιτικό σύστημα με πολλές σάπιες ρίζες.

Προκαλεί ικανοποίηση η ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, έπειτα από παραγγελία του Οικονομικού Εισαγγελία για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση και ψευδή βεβαίωση σε βάρος του Δημοσίου.
Ταυτόχρονα δικαιώνεται ο έντιμος και ανοικτός αγώνας της καθηγήτριας κας Ζωής Γεωργαντά, η οποία πρώτη άνοιξε το δρόμο για να αποκαλυφθεί η μεγαλύτερη πολιτική απάτη, που έφερε σε διατεταγμένη υπηρεσία τη Τρόικα, τα Μνημόνια και τις τοκογλυφικές δανειακές συμβάσεις, οι οποίες εξοντώνουν της Ελλάδα και με άρση ασυλίας και με βρετανικό Δίκαιο.
Υπενθυμίζω, μάλιστα, ότι πριν ελάχιστους μήνες παρουσίασε και νέα έκθεση - κόλαφο για τη κομπίνα του αιώνα, η οποία αναρτήθηκε στο attikanea.blogspot.gr και η οποία αποτέλεσε υλικό για Ερώτησή μου στον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Ο Υπουργός, απαξίωσε να μου απαντήσει δύο φορές. Απάντησε αντ' αυτού μέσω Βουλής, (μου διαβιβάστηκε πριν λίγες μέρες, με τεράστια καθυστέρηση), ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ. Απάντηση διάτρητη, την οποία έστειλα για ενημέρωσή της στην κα Γεωργαντά και την οποία δίνω στη δημοσιότητα, πριν την παραδώσω και στους αρμόδιους εισαγγελείς, γιατί σίγουρα έχει πολύ ενδιαφέρον υλικό για διερεύνηση...

Είμαι πεπεισμένος, μάλιστα, ότι η κα Γεωργαντά επ' αυτής θα δώσει τις δικές της απαντήσεις και παρατηρήσεις απ' ευθείας στον Εισαγγελέα που χρεώνεται την υπόθεση απο δω και μπρος.
Και κάτι τελευταίο, που όμως προτάσσεται:
Πότε θα απομακρυνθεί από τη θέση του ο Ανδρέας Γεωργίου; Μήπως περιμένει η συγκυβέρνηση να υποβάλλει την παραίτηση του για λόγους ευαισθησίας; Το βλέπω χλωμό...

  

«Καμπάνα» σε Μπασιώτη, τέλος από Παννεμεατικό

Με ένα μήνα αποχής από τις υποχρεώσεις του από τον Παννεμεατικό τιμωρήθηκε ο Βαλάντης Μπασιώτης, καθώς σύμφωνα με τους ανθρώπους του συλλόγου υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα στην προπόνηση της Δευτέρας.
Ο νεαρός επιθετικός είχε μια δυνατή «μονομαχία» με τον Ραπουσάι, με αποτέλεσμα να οξυνθούν τα πνεύματα μεταξύ των δύο ποδοσφαιριστών.
Η διοίκηση μιας και θεώρησε τον Μπασιώτη υπότροπο, αποφάσισε να τον τιμωρήσει, με αποτέλεσμα όπως δείχνουν τα πράγματα, ο παίκτης ουσιαστικά να αποτελεί παρελθόν από τα «λιοντάρια» μετά από 1,5 χρόνο επιτυχημένης παρουσίας του στον σύλλογο, όσον αφορά το σκοράρισμα.
Άλλωστε τα 21 γκολ την περασμένη σεζόν και τα 8 φέτος, στο πρωτάθλημα δεν είναι και λίγα. Έτσι η αναμέτρηση με τον Αστέρα Δερβενίου, ήταν όπως δείχνουν τα πράγματα, η τελευταία του με τη φανέλα του Παννεμεατικού.
Από εκεί και πέρα, την παραίτησή του, υπέβαλε και ο γενικός αρχηγός της ομάδας, Παναγιώτης Κασκαντάμης, κάτι που δείχνει ότι το κλίμα στον σύλλογο δεν είναι και το καλύτερο, ενόψει της αναμέτρησης με τον επίσης «προβληματικό» Ατρόμητο Χιλιομοδίου.
 
apopsi​24.gr

Η Ελλάδα που συνεχίζει να γοητεύει τους ξένους

Lincoln-Daniel-Day-lewis
Όπως είχε πει ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, στην ιστορική ομιλία της ορκωμοσίας του, ακόμη κι αν το έργο που έχουμε μπροστά μας δεν τελειώνει σε… μια ζωή, κάποια στιγμή θα πρέπει να ξεκινήσουμε. Να γραφτεί ο πρόλογος.
Η Ελλάδα της κρίσης δεν απέχει πολύ από αυτό το σημείο. Από τα τέλη του 2009, όταν ξεκίνησε η αποδόμηση της υπεραξίας της χώρας, που οδήγησε τελικά στην προσφυγή στο Μνημόνιο, και στην παρ΄ολίγον χρεοκοπία εντός (!) του μηχανισμού στήριξης, η Ελλάδα μοιάζει να έχει χάσει τον προσανατολισμό της.
Και επειδή η Ελλάδα δεν είναι μια απρόσωπη έννοια, τον προσανατολισμό μας τον έχουμε χάσει όλοι εμείς. Τα εν δυνάμει ζωντανά κύτταρα της εθνικής ανασυγκρότησης, το ανθρώπινο δυναμικό πάνω στο οποίο θα πρέπει να στηριχτεί μια νέα αφήγηση για το μέλλον, ώστε η Ελλάδα να ξεφύγει από τον φαύλο κύκλο της μιζέριας, της εθνικής μελαγχολίας, της αδιέξοδης ανάλωσης της καθημερινότητας σε απαρίθμηση των χαμένων ευκαιριών.
Η Ελλάδα ωστόσο είναι πολλά περισσότερα. Και, κάθε φορά που το ξεχνάμε εμείς, φροντίζουν να μας το θυμίζουν οι ξένοι. Η έλευση του Ντάνιελ Ντέι Λιούις στην Αθήνα για την πρεμιέρα της ταινίας “Lincoln”, και η παρουσία του στο Μουσείο της Ακρόπολης (δίπλα στην Όλγα Κεφαλογιάννη και τον καθηγητή Δημήτρη Παντερμαλή), αποτελεί ακόμη μια ευκαιρία για θετική δημοσιότητα. Στρέφει τους προβολείς στην “άλλη Ελλάδα”. Την Ελλάδα που ξεχάσαμε.
Η επίσκεψη του Ντάνιελ Ντέι Λιούις, συμπιπτεί με το θετικό για τον ελληνικό τουρισμό δημοσίευμα της Chicago Tribune, και μαζί μετατοπίζουν το δυνητικό ερώτημα της διεθνούς κοινής γνώμης: Από το “γιατί”, στο “γιατί όχι”, όπως είχε πει και ο Frost.
Γιατί όχι, λοιπόν; Η “άλλη Ελλάδα” μπορεί να είναι η Ελλάδα μετά την κρίση. Μια χώρα με εθνική αυτοπεποίθηση, με επίγνωση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της, με παθήματα που έγιναν… μεταπτυχιακά, για το πως φτάσαμε ως εδώ, και γιατί δυσκολευόμαστε τόσο να γυρίσουμε σελίδα.
Αυτή η “άλλη Ελλάδα” οφείλει να αφήσει πίσω της το χθες. Το χθες που, για να μην ξεχνιόμαστε υπάρχει σε κάθε γενιά

MΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / ysterografa.gr

Μια νεκρή, 24 τραυματίες και "θάλασσα" από συντρίμμια σε διπλές φονικές καραμπόλες στην Εγνατία! (video)


Οτι και να γράψει κανείς για τις εικόνες που αντίκρυσαν τα σωστικά συνεργεία φτάνοντας στην θέση "Κλειδί" στην Εγνατία μετά τις διπλές καραμπόλες που έγιναν το πρωί στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη είναι λίγο.
Ο τραγικός απολογισμός είναι μια γυναίκα νεκρή και 24 τραυματίες και 26 αυτοκίνητα σμπαράλια. Όλοι όσοι βρέθηκαν στο σημείο δεν πίστευαν ότι δεν υπήρχαν και άλλες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΟΣ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στην περιοχή ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ


Θ. ΠΕΤΡΑΚΟΣ Γ. ΨΥΧΟΓΙΟΣ.JPG
ΔEΛTIO TYΠOY

Ο Θανάσης Πετράκος συναντήθηκε τη Δευτέρα 21 Γενάρη με το Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Ξυλοκάστρου . Κατά την συνάντηση , συζητήθηκαν τα οξυμένα προβλήματα του εμπορικού κόσμου , όπως , η κατακόρυφη πτώση του τζίρου,η ρευστότητα , θέματα σε σχέση με τον ΟΑΕΔ , η υγειονομική περίθαλψη , καθώς και η τελευταία εξέλιξη για κατασκευή MALL στην Κόρινθο .
Ο Θανάσης Πετράκος αφού ανέλυσε  τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ που αφορούν τους εμπόρους και γενικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις , δήλωσε την υποστήριξή του στα αιτήματα και τις αγωνίες του εμπορικού κόσμου . Κατέγραψε όλες τις προτάσεις τους και υποσχέθηκε να φέρει στη βουλή τα δίκαια αιτήματά τους σε συνεργασία με τις ομοσπονδίες τους σε κεντρικό επίπεδο .
Το απόγευμα , στην ομιλία του στο Καμάρι , συναντήθηκε με τους κατοίκους και τους αγρότες στο κατάμεστο καφενείο . Εκεί αφού συζητήθηκε η γενική κατάσταση των πραγμάτων και ειδικότερα  το στέλεχος της Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Γιώργος Ψυχογιός , αναφέρθηκε στα προβλήματα και στις δράσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στην περιοχή .
Ο Θανάσης Πετράκος στην ομιλία του εξήγησε σε βάθος την αγροτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρθηκε διεξοδικά στα προβλήματα των αγροτών και τις επερχόμενες κινητοποιήσεις τους στο θεσσαλικό κάμπο . Μίλησε για την παράλογη φορολόγηση , την ακρίβεια του πετρελαίου κλπ. Καταλήγοντας πως ο πρωτογενής τομέας είναι σημαντικός και πρέπει να δοθεί η δέουσα προσοχή , αφού μέσα απ’  αυτόν θα μπορέσουμε να βγούμε άμεσα από τη κρίση με τις κατάλληλες  ενέργειες .
Ο Θανάσης Πετράκος τέλος αναφερόμενος στα μνημόνια ξεκαθάρισε πως για τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ δεν μπαίνει ζήτημα διατήρησης τους . Και όπως χαρακτηριστικά τόνισε δεν τα ψηφίσαμε δεν πρόκειται να τα δεχτούμε και κάλεσε τον κόσμο στον αγώνα για την ανατροπή των μνημονίων και της τρόικας .
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ  Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης θα συνεχίσει τις συναντήσεις του με φορείς της περιοχής και με τους κατοίκους  της και με άλλους βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ  Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Απεργίες με καθολική μυστική ψηφοφορία - ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΟΜΗΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

O ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης, μέλος της Ομάδας της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE) έκανε την εξής δήλωση:
Η επί δεκαετίες ομηρία της κοινωνίας από την κατάχρηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων σε κρατικομονοπωλιακούς τομείς -που πληρώνουν ταλαιπωρούμενα τα εκατομμύρια των πολιτών που δεν έχουν άλλες εναλλακτικές λύσεις για να μετακινηθούν, ηλεκτροδοτηθούν κ.λπ.- πρέπει να σταματήσει οριστικά. Για να συμβεί αυτό η λύση είναι πραγματικές μεταρρυθμίσεις στους κρίσιμους αυτούς τομείς. Πρώτη και σημαντικότερη είναι η γενική καθιέρωση της καθολικής μυστικής ψηφοφορίας ως προϋπόθεσης για την κήρυξη απεργιών. Έτσι ώστε να προστατεύεται ισοδύναμα τόσο το δικαίωμα της απεργίας όσο και το δικαίωμα της εργασίας και να σταματήσουν οι απεργίες των μικρών μειοψηφιών (ακόμα και με 3%-4% πραγματική συμμετοχή).
Ταυτόχρονα πρέπει να αναθεωρηθεί ριζικά το ιστορικά αποτυχημένο μοντέλο λειτουργίας του τομέα των μέσων μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα, με την εισαγωγή του ανταγωνισμού όπου αυτό είναι δυνατό. Πως μπορεί να γίνει αυτό με την καθιέρωση συγκεκριμένων προϋποθέσεων λειτουργίας (πως το κράτος διασφαλίζει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε χαμηλές τιμές με επιδότηση εισιτηρίων, με συγκεκριμένες προδιαγραφές, καθώς και με τη θέσπιση δρακόντειων ποινών για τον πάροχο όταν αναίτια διακόπτονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες κοινής ωφέλειας) και την είσοδο και του ιδιωτικού τομέα στην παροχή των υπηρεσιών αυτών, θα έπρεπε να είναι σήμερα το αντικείμενο της δημόσιας συζήτησης, αντί για τις αδιάφορες για τον μέσο πολίτη μικροκομματικές διαμάχες.
Δυστυχώς όμως η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων, ενώ η τρόικα αδιαφορεί για τις μεταρρυθμίσεις που δεν συνδέονται με τις εισπρακτικές της επιδιώξεις και αφορούν την εξυπηρέτηση και την καθημερινότητα του μέσου Έλληνα πολίτη.

«Επέμβαση» της Χρυσής Αυγής στη Βόρεια Ήπειρο!

G
Σάλος έχει προκληθεί στα Αλβανικά ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες με αφορμή κάποια αυτοκόλλητα της Χρυσής Αυγής που κολλήθηκαν σε πινακίδες στον οδικό άξονα Κρανιά – Μαυρομάτι και συγκεκριμένα στα χωριά Αρδάσοβα και Μαραφέντι.
Σε αυτά αναγράφονται τα συνθήματα «Βόρειος Ήπειρος, γη ελληνική», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το seleo.gr Κάποιες αλβανικές εφημερίδες αναφερόμενες στη Χρυσή Αυγή έκαναν λόγο για ένα κόμμα με ναζιστική φιλοσοφία, το οποίο στόχο έχει να δημιουργήσει παραρτήματα στο Νότο της Αλβανίας!
Άμεσα ήταν τα… αντίποινα από την αλβανική εθνικιστική οργάνωση «Ερυθρόλευκη Συμμαχία», μέλη της οποίας έκαψαν σημαίες με το σήμα της Χρυσής Αυγής σε Αργυρόκαστρο, Τεπελένι και Δέλβινο.

ysterografa.gr

Μήπως εκτός από μίσος στις λέξεις, έχετε και αίμα στα χέρια;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ως γνωστόν, η ηθική νομιμοποίηση και η αναζήτηση «δίκαιων στόχων» αποτελούν ουσιώδη στοιχεία κάθε τρομοκρατικής ενέργειας.

Στην Ελλάδα, για πολλά χρόνια η ηθική νομιμοποίηση της τρομοκρατίας παρασχέθηκε με διάφορους τρόπους, με αποτέλεσμα αρκετές φορές να εξασφαλιστεί η συναίνεση της κοινής γνώμης.

Μετά τη δικτατορία οι «δίκαιοι στόχοι» ήσαν αμερικανικοί ή στελέχη των κατασταλτικών μηχανισμών της χούντας.

Δημιουργήθηκε έτσι ένας εθισμός, μια συναίνεση, οπότε η τρομοκρατία πέρασε στους επόμενους στόχους – πολιτικούς, οικονομικούς, δικαστικούς, επιχειρηματικούς, εκδοτικούς.

Στην Ελλάδα, η ηθική απομόνωση της τρομοκρατίας επιδιώχθηκε με δραματική καθυστέρηση – και πάντως κατόπιν… εθισμού, αφού ακούσαμε και… επιχειρήματα υπέρ της κατάργησης των αντιτρομοκρατικών νόμων.

Χάος και εκνευρισμός στους δρόμους της Αθήνας

dromoi-Athinas-kykloforiako
Χάος… διαρκείας και σήμερα στους δρόμους της Αθήνας, με τον εκνευρισμό των οδηγών να περισσεύει, τα νεύρα να είναι σε ένταση, και τους άνδρες της Τροχαίας να προσπαθούν να διευκολύνουν την κυκλοφορία.
Από νωρίς το πρωί σημειώθηκαν μεγάλες ουρές στους κεντρικούς άξονες που οδηγούν στο κέντρο της πρωτεύουσας, καθώς και στους περιφερειακούς δρόμους, μιας και οι περισσότεροι χρησιμοποίησαν και σήμερα τα Ι.Χ. τους, για να μεταβούν στη δουλειά τους, λόγω της απεργιακής κινητοποίησης στο Μετρό, αλλά και τις στάσεις εργασίας στα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το κερί έσβυσε…

Toυ ΣΤΕΛΙΟΥ ΜΑΡΚΕΛΛΟΥ

Αρχίζει το γνωστό ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου, με υπογραφή Σαμαρά !

Μετά την θλιβερή Αγροτική Τράπεζα, ξεπουλούν και το Ταχυδρομικό μας Ταμιευτήριο. Το πιο υγιές δηλ.οικονομικά και προσιτό στον λαό τραπεζικό ίδρυμα της χώρας μας !

Αντί να εκσυγχρονίσουν, να αναβαθμίσουν, να αξιοποιήσουν την εθνική μας περιουσία, ε ν τ έ χ ν ω ς την απαξιώνουν ! Την ευτελίζουν ! Την υποβαθμίζουν ! Και εν τέλει την εκχωρούν σε ντόπιους και ξένους καρχαρίες, για ένα πιάτο φαί ! Και θάβουν έτσι κάθε μας ελπίδα !

Και οι υγιείς, ενεργοί, καθαροί πολίτες του τόπου μας ;

Αντιτίθενται σφόδρα στις αποκρατικοποιήσεις

Ευάλωτοι μοναδικά στους τρελούς ανέμους, κοιτάζουν χρόνια ολόκληρα με δέος τους ατέλειωτους, βρώμικους δρόμους να ξετυλίγονται μπροστά τους

Περιμένουν ένα χέρι να γλυκάνει την ενεργητικότητά τους. Όπως ακριβώς το χέρι του Χριστού, που χάιδευε με στοργή απέραντη τα κεφάλια των μικρών παιδιών…

Στουρνάρας: Υπάρχει ικανοποίηση, αλλά ο δρόμος είναι μακρύς

stournaras
Μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, η οποία αποφάσισε την εκταμίευση της δόσης του Ιανουαρίου για την Ελλάδα, ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας τόνισε πως η χώρα μας ικανοποίησε τις προαπαιτούμενες δράσεις. Ωστόσο, ανέφερε ότι ο δρόμος είναι μακρύς και οι προσπάθειες θα πρέπει να συνεχιστούν.
Σχετικά με την αποχώρηση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ από την προεδρία του Eurogroup, o Γ. Στουρνάρας ανέφερε ότι τον ευχαρίστησε, εκ μέρος του ελληνικού λαού, γιατί «καθοδήγησε την κρίσιμη και δύσκολη συζήτηση για την Ελλάδα με μεγάλη μαεστρία και συναισθηματική νοημοσύνη».
«Χάνουμε ένα μεγάλο διαπραγματευτή και ηγέτη που πάλεψε πολλά χρόνια για το ευρωπαϊκό ιδεώδες με πραγματικά υποδειγματικό τρόπο», πρόσθεσε ο Γ. Στουρνάρας.
Τέλος, ερωτηθείς για τον Γ. Ντέισελμπλουμ, ο Γ. Στουρνάρας τον χαρακτήρισε «μετριοπαθή πολιτικό», λέγοντας ότι παρουσίασε ένα αρκετά ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο όραμα για την ευρωζώνη, το οποίο δίνει έμφαση στη διατήρηση του κοινωνικού μοντέλου της Ευρώπης, σε συνδυασμό με την πειθαρχία.

sterografa.gr

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ



GOOGLE

Προκύρηξης για την πρόσληψη 8 ανέργων στην Κορινθία στον τομέα του Πολιτισμού


ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Δελτίο τύπου
 
 
Κόρινθος ,  21/01/2013
 

Η ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
 
Ανακοινώνει
 
Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά οκτώ (8) ατόμων για την υλοποίηση προγράμματος  ΚΟινωφελούς Χαρακτήρα στον τομέα του Πολιτισμού (ΚΟΧ.Π.) στην περιφερειακή ενότητα Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 
ΠΙΝΑΚΑΣ Α: ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ (ανά κωδικό θέσης)
01. Συμπράττων φορέας
25η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων
Κωδικός θέσης
Ενέργεια
Τόπος υλοποίησης
Ειδικότητα
Διάρκεια σύμβασης
Αριθμός
ατόμων
101
Φύλαξη – ανάδειξη – προστασία βυζαντινών αρχαιοτήτων Κορινθίας
Κάστρο Ακροκορίνθου
Δήμος Κορινθίων
ΔΕ Φύλακες Ημέρας
7 μήνες
2
102
Φύλαξη – ανάδειξη – προστασία βυζαντινών αρχαιοτήτων Κορινθίας
Αρχαιολογικός χώρος Λεχαίου
Δήμος Κορινθίων
ΔΕ Φύλακες Ημέρας
7 μήνες
1
103
Φύλαξη – ανάδειξη – προστασία βυζαντινών αρχαιοτήτων Κορινθίας
Κάστρο Ακροκορίνθου, Αρχαιολογικός Χώρος Αρχαίου, Λιμένα Λεχαίου, Εξαμίλιο Τείχος.
Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας
(Δήμος Κορινθίων, ως έδρα συντονισμού)*
ΥΕ Εργατών
7 μήνες
5

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι ωφελούμενοι της πράξης πρέπει σωρευτικά να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις συμμετοχής:
·       να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της Ε.Ε. ή να είναι ομογενείς ή υπήκοοι τρίτων χωρών που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας· και
·       να είναι άνεργοι ηλικίας έως και 35 ετών (να έχουν γεννηθεί από 01/01/1978 και μετά) με δελτίο ανεργίας σε ισχύ (εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ).

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ: Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής


Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό εντυπο ΚΟΧ.Π.1. και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία του Δικαιούχου στην ακόλουθη διεύθυνση: Πειρήνης 20 Κόρινθος Τ.Κ. 20100, απευθύνοντάς την στην ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (για Π.Ε. Κορινθίας)  υπόψιν κ. Μ. Σπηλιοπούλου  (τηλ. επικοινωνίας: 6944103444). Στην περίπτωση ταχυδρομικής αποστολής, το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση του υποψηφίου
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες, συγκεκριμένα από την Παρασκευή 25 Ιαν. και κάθε μέρα ως την Κυριακή 3 Φεβρ. και από ώρα 15.00 ως 19.00.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα (www.epekorinthia.gr

Υδροχόος:Tο Ζώδιο του Μήνα

 Focus Web Tv
Στην εκπομπή αυτής της εβδομάδας, μαθαίνετε πως θα είναι η χρονιά για τους Υροχόους. Αναλύουμε πως σας επηρεάζει ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς και όπως πάντα εβδομαδιαίες προβλέψεις για όλα τα Ζώδια
zodia_ekp_17.png

Κατασκευή – Real Estate – Ενέργεια

Focus Web Tv
Οι διαθέσιμες επιλογές συστημάτων θέρμανσης με κριτήριο την εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων. Ο κ. Παναγιώτης Καλομοίρης, ιδιοκτήτης της εταιρείας KALOMIRIS ENERGY SOLUTIONS μιλάει για τις προτάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στην θέρμανση, τους τρόπους χρηματοδότησης και τις προϋποθέσεις αγοράς και εγκατάστασης.
energia_ekp1.png

Σε πρώτο ενικό ο Θανάσης Χειμωνάς

Focus Web Tv
enikos_xeimonas.png

Το "Ελα στον θείο" φιλοξενεί τον σκηνοθέτη Στράτο Τζίτζη

Focus Web Tv
Το "Ελα στον θείο"φιλοξενεί τον σκηνοθέτη Στράτο Τζίτζη, που είχε κάνει αίσθηση με την πρώτη του ταινία "Η αγάπη είναι ελέφαντας". Αναφέρεται στην "πίστη που θα μας σώσει από την κρίση", μιλά για τις τρεις ταινίες του, αποκαλύπτει πως δεν μπορείς να ζήσεις στην Ελλάδα αν είσαι μόνο σκηνοθέτης και ξεσπά για το σάπιο σύστημα που οδήγησε την Ελλάδα στη σημερινή διάλυση. Μιλά για την πρώτη θεατρική του δουλειά, την "Καύση", και την κριτική που κάνει στη γενιά του.
theios_tzitzis.png
 
 

Κόπηκε το έργο γιά την επέκταση και αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμου στο Δήμο Ξυκοκάστρου - Ευρωστίνης

Aνάπτυξη ακούμε και πουθενά δεν την βλέπουμε. Το ένα μετά το άλλο , κόβονταιτα έργα του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» 2007-2013 και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σε Ξυλόκαστρο, Καλαμάτα, Ναύπλιο, Άργος και Γορτυνία..
Μεταξύ αυτών ανακαλείται και το «ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΛΥΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ-ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ : ΔΕΥΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ» που θα έλυνε ένα πρόβλημα δεκαετιών που έχει να κάνει με το αποχευτικό δίκτυο όλης της Δυτικής Κορινθίας και ίδίως του Δερβενίου και των άλλων χωριών της Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης,καθώς η περιοχή στερείται αποχευτικού δικτύου

Βιβλίο- φωτιά από τον Δημήτρη Ρίζο: Ποια ηθοποιό τάιζε στο στόμα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής;


Ένας κλασικά αμετανόητος ρεπόρτερ  επέστρεφε στη μεγάλη του αγάπη τον «Ελεύθερο Τύπο». Ένας δημοσιογράφος και επιχειρηματίας που έζησε από κοντά τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και μπήκε τρεις φορές στον Λευκό Οίκο, στα Ηλύσια Πεδία και στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.
Από χθες στον «Ελεύθερο Τύπο»   φιλοξενούνται άρθρα του, στην εφημερίδα που αγάπησε, που ανέστησε και που ξαφνικά εγκατέλειψε μια μέρα, κλείνοντας την πόρτα πίσω του με πίκρα.
Ο Δημήτρης Ρίζος με μια αφοπλιστική αμεσότητα μιλάει λοιπόν στον Ελεύθερο Τύπο για τις επιλογές του στη ζωή και την επαγγελματική του πορεία, καταθέτοντας την πίκρα του για όσα γράφτηκαν με αφορμή το ατύχημα στην παραλιακή.

Βγήκε από το νοσοκομείο ο Μάριο Σοάρες

soares
Ο σοσιαλιστής πρώην πρόεδρος της Πορτογαλίας Μάριο Σοάρες , ο οποίος νοσηλευόταν στη Λισσαβόνα από τις 12 Ιανουαρίου, έλαβε σήμερα εξιτήριο, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.
«Δεδομένης της ευνοϊκής πορείας της υγείας του, ο Μάριο Σοάρες έλαβε εξιτήριο σήμερα το απόγευμα από το νοσοκομείο», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η διοίκηση του νοσοκομείου Ντα Λουζ.
Ο πρώην πρόεδρος είχε εισαχθεί για νοσηλεία με συμπτώματα ισχυρής γρίππης, που του είχε προκαλέσει σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, σύμφωνα με τους οικείους του.
Ο ιστορικός ηγέτης κι ιδρυτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, που σήμερα ηγείται της αντιπολίτευσης , παρά τα 88 χρόνια του εξακολουθεί να παραμένει ενεργός στην πολιτική ζωή της χώρας. Συχνά παρεμβαίνει καίρια στις πολιτικές εξελίξεις, επικρίνοντας με δριμύτητα την πολιτική λιτότητας που ασκεί η κεντροδεξιά κυβέρνηση , βάσει της δανειακής σύμβασης που έχει υπογράψει με την ‘τρόικα’ από τον Μάιο του 2011.
Στη διάρκεια της μακράς του πολιτικής σταδιοδρομίας, ο Μάριο Σοάρες έχει υπηρετήσει την πατρίδα του από τη θέση του ΥΠΕΞ, δύο φορές έχει χρηματίσει πρωθυπουργός, πρόεδρος δημοκρατίας (1986-1996), ενώ έχει θητεύσει και στην Ευρωβουλή.

ysterografa.gr

Πρίγκιπας Χάρι: Ναι, σκότωσα Ταλιμπάν!

harry
Ο πρίγκιπας Χάρι, του οποίου η αποστολή ως συγκυβερνήτη-πυροβολητή σε επιθετικό ελικόπτερο Απάτσι στο Αφγανιστάν ολοκληρώθηκε, υποστήριξε πως σκότωσε Ταλιμπάν στα πλαίσια της επιχειρησιακής του δράσης, υποστηρίζοντας την αρχή του «αφαιρώ μία ζωή για να σώσω μία άλλη».
Το βρετανικό υπουργείο Αμύνης ανακοίνωσε πως ο πρίγκιπας αναχώρησε από το Αφγανιστάν μετά την ολοκλήρωση της αποστολής του, διάρκειας 20 εβδομάδων.
Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια της θητείας του στο αφγανικό μέτωπο από το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Press Association εάν είχε σκοτώσει αντάρτες με το ελικόπτερό του στη διάρκεια των επιχειρήσεων στην επαρχία Χελμάντ, ο 28χρονος πρίγκιπας απάντησε «ναι, όπως άλλωστε πολλοί εξ ημών».
«Αφαιρώ μία ζωή για να σώσω άλλη. Αυτό ήταν το διακύβευμα, πιστεύω», απάντησε ο Χάρι, σύμφωνα με τα σημερινά δημοσιευμένα αποσπάσματα της συνέντευξής του. «Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να κάνουν κακό στους δικούς μας, ως εκ τούτου θα πρέπει να τους θέσουμε εκτός παιχνιδιού», προσέθεσε ο πρίγκιπας.
Ο ίδιος πάντως προσθέτει πως δεν επέλεξε να γίνει χειριστής ελικοπτέρου για να σκοτώνει ανθρώπους: «αποτελούμε ένα εξαιρετικά αξιόπιστο πλεονέκτημα και η κύρια αποστολή μας είναι η υποστήριξη από αέρος.
Εάν τραυματισθεί κάποιος, εμείς καταφθάνουμε για να πετάμε πάνω από αυτούς για να εμποδίσουμε οποιαδήποτε επίθεση ανταρτών, που θα μας δουν και θα σκεφθούν ‘εντάξει, είναι μία άνιση μάχη, δεν πρόκειται να σας πλησιάσουμε’», εξήγησε ο Χάρι.
Ο πρίγκιπας βρίσκεται υπό τη συνεχή εποπτεία πρακτόρων της υπηρεσίας SO14, που ασχολούνται με την προστασία του, ακόμη και στο Καμπ Μπάστιον, τη μεγαλύτερη επιχειρησιακή βάση των βρετανικών δυνάμεων στον κόσμο. Πάντως, οι σωματοφύλακές του δεν τον συνοδεύουν στις επιχειρήσεις του εντός του ελικοπτέρου.
Οι Ταλιμπάν είχαν αναφέρει ότι θα έκαναν ό,τι μπορούσαν να απαγάγουν ή να σκοτώσουν το Χάρι στην διάρκεια της θητείας του, ενώ ένας Αφγανός πολέμαρχος τον είχε χαρακτηρίσει μεθυσμένο «τσακάλι» που πήγε στη χώρα για να σκοτώσει αθώους Αφγανούς πολίτες.
Αναφερόμενος στη ζωή του μέσα στο στρατόπεδο, ο πρίγκιπας Χάρι την χαρακτήρισε «απολύτως φυσιολογική. Τόσο φυσιολογική, όσο μπορεί να είναι. Δεν μου επιφυλάσσουν διαφορετική μεταχείριση». Ωστόσο, εξέφρασε το παράπονο ότι «πολλοί απ’ όσους δεν μ’ έχουν συναντήσει, μ’ αντιμετωπίζουν εδώ ως το πρίγκιπα Χάρι, αντί για τον λοχαγό Γουέιλς, πράγμα που είναι ενοχλητικό».

ysterografa.gr