Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Στο σφυρί «και γρήγορα» λιμάνια, αεροδρόμια, μαρίνες, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ

Στο σφυρί «και γρήγορα» λιμάνια, αεροδρόμια, μαρίνες, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ. Τι έγινε στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου

Να προωθηθούν με ταχύτερους ρυθμούς οι αποκρατικοποιήσεις που θεωρούνται «άμεσης προτεραιότητας» ζήτησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που συγκάλεσε σήμερα, Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Κατά τη σύσκεψη, καταρτίστηκε ο «κατάλογος» με τις αποκρατικοποιήσεις που εμπίπτουν στη συγκεκριμένη κατηγορία. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κορυφή του καταλόγου αυτού βρίσκονται λιμάνια, περιφερειακά αεροδρόμια, μαρίνες, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ.
Μετά τη σύσκεψη, ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός «παρακολουθεί προσωπικά τα θέματα που σχετίζονται με τις επενδύσεις, την αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας και τις Αποκρατικοποιήσεις». «Σήμερα λοιπόν θέλησε να γίνει μία σύσκεψη συντονισμού ανάμεσα στα συναρμόδια υπουργεία και στο ΤΑΙΠΕΔ. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το αποτέλεσμα. Το συγκεκριμένο και μετρήσιμο έργο. Η επόμενη σύσκεψη θα γίνει στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ», είπε ο κ. Χατζηδάκης.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τα σχέδια στα οποία η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι «έγινε συνολικός συντονισμός και τέτοιες συσκέψεις θα γίνονται συχνά. Το 2013 θα πρέπει να υπάρξει συγκεκριμένη πρόοδος».
Σημειώνεται ότι το θέμα της επιτάχυνσης των αποκρατικοποιήσεων, φέρεται να έχει συζητηθεί και κατά την πλέον πρόσφατη συνάντηση που είχαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση και αναμένεται να συζητηθεί εκτενέστερα και στη νέα συνάντηση που θα έχουν μέλλον την επόμενη εβδομάδα.
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, συμμετείχαν όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί και συγκεκριμένα οι: Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης, Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Καλαφάτης και ο υφυπουργός Μάκης Παπαγεωργίου.
Επίσης, κλήθηκαν να συμμετάσχουν και ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) Τάκης Αθανασόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Εμίρης.