Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Βγήκε από το νοσοκομείο ο Μάριο Σοάρες

soares
Ο σοσιαλιστής πρώην πρόεδρος της Πορτογαλίας Μάριο Σοάρες , ο οποίος νοσηλευόταν στη Λισσαβόνα από τις 12 Ιανουαρίου, έλαβε σήμερα εξιτήριο, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.
«Δεδομένης της ευνοϊκής πορείας της υγείας του, ο Μάριο Σοάρες έλαβε εξιτήριο σήμερα το απόγευμα από το νοσοκομείο», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η διοίκηση του νοσοκομείου Ντα Λουζ.
Ο πρώην πρόεδρος είχε εισαχθεί για νοσηλεία με συμπτώματα ισχυρής γρίππης, που του είχε προκαλέσει σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, σύμφωνα με τους οικείους του.
Ο ιστορικός ηγέτης κι ιδρυτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, που σήμερα ηγείται της αντιπολίτευσης , παρά τα 88 χρόνια του εξακολουθεί να παραμένει ενεργός στην πολιτική ζωή της χώρας. Συχνά παρεμβαίνει καίρια στις πολιτικές εξελίξεις, επικρίνοντας με δριμύτητα την πολιτική λιτότητας που ασκεί η κεντροδεξιά κυβέρνηση , βάσει της δανειακής σύμβασης που έχει υπογράψει με την ‘τρόικα’ από τον Μάιο του 2011.
Στη διάρκεια της μακράς του πολιτικής σταδιοδρομίας, ο Μάριο Σοάρες έχει υπηρετήσει την πατρίδα του από τη θέση του ΥΠΕΞ, δύο φορές έχει χρηματίσει πρωθυπουργός, πρόεδρος δημοκρατίας (1986-1996), ενώ έχει θητεύσει και στην Ευρωβουλή.

ysterografa.gr