Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Εορτή του Αγίου Πνεύματος πανηγυρίζει ο Ενοριακός Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος.Δερβενίου


Αύριο Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015 εορτή του Αγίου Πνεύματος πανηγυρίζει ο Ενοριακός Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος.Δερβενίου Σήμερα παραμονή της εορτής εψάλει, Εσπερινός μετ’αρτοκλασίας από τους ιερείς της περιοχής.
Άυριο ανήμερα της εορτής θα ψαλεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία παρουσία πλήθους πιστών .

ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ
Το Άγιο Πνεύμα είναι το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδας, το οποίο εκπορεύεται εκ του Πατρός. Είναι ομοούσιο με τα πρόσωπα του Πατρός και του Υιού και κατά το Σύμβολο της Πίστεως «συνπροσκυνείται και συνδοξάζεται» με τον Πατέρα και με τον Υιό, ίσο κατά τη λατρεία και την τιμή. Στα χωρία της Αγίας Γραφής αποκαλείται ως «Παράκλητος», ο οποίος θα έλθει να αντικαταστήσει τον απερχόμενο ήδη Κύριο.

Βρήκε δίχτυα, βάζει πλώρη για 2ος ο Αστέρας Τρίπολης

Βρήκε δίχτυα, βάζει πλώρη για 2ος Με σκόρερ τον Κουρμπέλη στο 66' ο Αστέρας νίκησε τον Ατρόμητο 1-0 στην Τρίπολη, και με το πρώτο γκολ στα πλέι οφ, πέτυχε την πρώτη του νίκη κυνηγά πλέον τη 2η θέση.

Οι δύο ομάδες μη έχοντας πετύχει νίκη στα τρία πρώτα παιχνίδια τους στα πλέι οφ, γνώριζαν ότι δεν είχαν πολυτέλεια για άλλη απώλεια, στην προσπάθεια να πάρουν τη 2η θέση και την απευθείας συμμετοχή στους ομίλους του Europa League.
Οι δύο ομάδες μη έχοντας πετύχει νίκη στα τρία πρώτα παιχνίδια τους στα πλέι οφ, γνώριζαν ότι δεν είχαν πολυτέλεια για άλλη απώλεια, στην προσπάθεια να πάρουν τη 2η θέση και την απευθείας συμμετοχή στους ομίλους του Europa League.

Και σε ένα παιχνίδι που κινήθηκε ξανά σε χαμηλούς ρυθμούς, μια φάση ήταν ικανή να κρίνει τον νικητή. Στο 66' ο Νίκο Φερνάντεζ εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά στο δεύτερο δοκάρι, ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου, Γκορμπούνοφ έκανε άστοχη έξοδο και ο Κουρμπέλης με κεφαλιά πέτυχε το νικητήριο γκολ για τον Αστέρα.
O Aστέρας προσπάθησε να μπει δυνατά στην αναμέτρηση. Απείλησε νωρίς με τον Ιγκλέσιας σε στημένη φάση (3'), αλλά γρήγορα φάνηκετόσο η απουσία του Μάσα στη δημιουργία, όσο και η απουσία ενέργειας στο σύνολο των παικτών του.
Ο Ατρόμητος με τρεις αμυντικογενείς παίκτες στα χαφ βραχυκύκλωσε τον αντίπαλό του με αποτέλεσμα ο Γκορμπούνοφ να περάσει ένα ήσυχο πρώτο ημίχρονο.
Αντίθετα, ο Θεοδωρόπουλος χρειάστηκε να φωνάξει «παρών» όπως στη φάση του Μασελίνιο στο 22' όπου έδιωξε δύσκολο σε κόρνερ.
Από τις έξι τελικές των φιλοξενούμενων στο πρώτο μέρος, οι 5 πήγαν στην εστία αναγκάζοντας τον πορτιέρο των Αρκάδων να επέμβει.
Μετά το γκολ του Αστέρα, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πιέσουν, αλλά ελάχιστα φάνηκαν απειλητικοί, με τον Ναπολεόνι να χάνει τη πιο σημαντική ευκαιρία για την ισοφάριση στο 89'/
Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι (71' Ζησόπουλος), Παντελιάδης, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Ιγκλέσιας, Νίκο Φερνάντεζ, Κουρμπέλης (77' Αλόκο), Μπαράλες, Ρόλε (64' Μουκάμ), Γιαννιώτας.
Ατρόμητος (Νιόπλιας): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Κοντοές, Λαζαρίδης, Νάστος, Κατσουράνης, Δημούτσος, Αγκουαζί (69' Ναπολεόνι), Καραμάνος (77' Παπάζογλου), Ούμπιδες (72' Μπρίτο), Μαρσελίνιο

Η 7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΤΑ ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ «Αγκαλιά» με την παραμονή ο Αχαρναϊκός

«Αγκαλιά» με την παραμονή ο Αχαρναϊκός
Ο Αχαρναϊκός νικώντας εντός έδρας την Ερμιονίδα με 3-1, έκανε το πιο σημαντικό βήμα για την παραμονή στη Football League, από τον 1ο Όμιλο των πλέι άουτ.
Η ομάδα του Μενιδίου πέρασε στην κορυφή του ομίλου, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι απέκτησε «αέρα» έξι βαθμών από τη ζώνη του υποβιβασμού, τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος.

ΙΙσοπαλία με... ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ Ένταση με Κούγια και 10λεπτη διακοπή στην Κόρινθο!


 Σοβαρά επεισόδια έλαβαν χώρα λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης της Παναχαϊκής με την ΑΕΚ, με πρωταγωνιστές τον Αλέξη Κουγια και τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι τόνοι ανέβηκαν περίπου 10' πριν το φινάλε, όταν ο ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας, και ο προπονητής της ομάδας, Δημήτρης Σπανός, διαμαρτυρήθηκαν προς τους διαιτητές, με τους οπαδούς της ΑΕΚ να τους αποδοκιμάζουν! Υπήρξε άμεση παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, με τον Αλέκη Κούγια να είναι πολύ εκνευρισμένος!
Ακολούθησε σύρραξη, στην οποία συμμετείχαν και οπαδοί της ΑΕΚ, με τον Αλέξη Κούγια να κατεβαίνει στον αγωνιστικό χώρο με σκισμένα ρούχα, προκειμένου να μπορέσει να συνεχιστεί το παιχνίδι. Πάντως υπήρξε ρίψη χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις, με συνέπεια να διακοπεί το ματς μιας και η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική. Το παιχνίδι σταμάτησε για δέκα και πλέον λεπτά, κι όταν τα πνεύματα ηρέμησαν, άρχισε ξανά.

Χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, η ΑΕΚ πήρε τον βαθμό στην Κόρινθο κόντρα στην Παναχαϊκή (1-1), σε ένα ματς που σημαδεύτηκε από επεισόδια λίγο πριν το φινάλε.

Ποιές ομάδες κερδισαν άνοδο στην Γ Εθνική κατηγορία

Μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική: Άνοδος για 13, μπαράζ για 2 | onsports.grΟλοκληρώθηκε το μίνι πρωτάθλημα για τα μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική, όπου 13 ομάδες πήραν το εισιτήριο για την εθνική  κατηγορία, ενώ μια θέση θα κριθεί σε αγώνα μπαράζ.
Στη Γ’ Εθνική  ανεβαίνουν οι:
Νέστος Χρυσούπολης, ΑΠΕ Λαγκαδά, Απόλλων Κρύας Βρύσης, Εορδαϊκός, Φαρκαδόνα, Πύδνα Κίτρους, Χαλκίδα, Αχέρων Καναλακίου, Ηράκλειο, Κανάρης Νενήτων, Ιάλυσος, ΑΟ Λεβάντε, Ερμής Ζωνιανών.
Η μόνη εκκρεμότητα είναι στον 13ο όμιλο, όπου Σπάρτη και Κυπαρισσία ισοβαθμούν, έχουν ίδια διαφορά τερμάτων και θα λύσουν τις διαφορές τους σε αγώνα μπαράζ που θα γίνει πιθανότατα το προσεχές Σάββατο 6/6.
Στον 11ο όμιλο ο Ιάλλισος Ρόδου νίκησε με 3 - 0 την Ραφήνα και κέρδισε την άνοδό του στη Γ Εθνική. Ο αγώνας έγινε παρουσία 2000 θεατών. Οι ροδίτες στο 36΄ κέρδισαν πέναλτι  σε μαρκάρισμα του Τσέλιου στον Σπάρταλη που εκτέλεσε ευστοχα ο Χατζηλιόντας γράφοντας το 1 - 0. Στο 42΄ ο Αθανασίου με κεφαλιά μετά από κορνερ του Χατζηλιόντα σημείωσε το 2 - 0. Ο τελευταίος με νέο πέναλτι στο 57΄ που κέρδισε ο Σταυλάς από τον Τασόπουλο σημείωσε το τελικό 3 - 0. Στο 67΄η ομάδα της Ραφήνας έμεινε με 10 παίκτες λόγω 2ης κίτρινης κάρτας που πήρε ο Τασόπουλος. Στο 82' ο Παφιάκης  για τη Ραφήνα σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.
Στον άλλο αγώνα του ομίλου Ακράτητος και Ζευγολατιό έμειναν στο ισόπαλο 1 -1.

Τα αποτελέσματα
11ος ΟΜΙΛΟΣ
Ακράτητος-ΑΟ Ζευγολατιού 1-1
Ιάλυσος-Θύελλα Ραφήνας 3-0

Η βαθμολογία 
ΤΕΛΙΚΗ
1. Ιάλυσος                     14- 2   16
2. Θύελλα Ραφήνας        9- 5   11
3. ΑΟ Ζευγολατίου        5- 9     4
4. Ακράτητος                2-14     2

12ος ΟΜΙΛΟΣ
ΑΟ Λεβάντε-ΑΟ Κεφαλονιάς 1-1
Αστέρας Αμαλιάδας-Κεραυνός Αγ. Βασιλείου 1-1



Η τελική βαθμολογία
1. ΑΟ Λεβάντε                      10-5    10
2. ΑΕ Κεφαλονιάς                  7-5      9
3. Κεραυνός Αγ. Βασιλείου   11-8    8
4. Αστέρας Αμαλιάδας           4-14    3

13ος ΟΜΙΛΟΣ
Πανθυρεατικός-ΑΟ Κυπαρισσίας 1-2
Σπάρτη-ΠΑΟ Κουτσοποδίου 2-0

Η τελική Βαθμολογία
1. ΑΟ Κυπαρισσίας          11-3  15
2. Σπάρτη                         11-3  15
3. ΠΑΟ Κουτσοποδίου    6-10    4
4. Πανθυρεατικός             3-15   1
*Ο Πανθυρεατικός έχει έναν μηδενισμό.

ΑΝΕΜΟΠΤΕΡΑ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΘΟΛΟΥ ΖΑΧΑΡΩΣ


Εκδηλώσεις σε Αθήνα και Δίστομο με το σύνθημα «Ποτέ πια ναζισμός»

Εκδηλώσεις σε Αθήνα και Δίστομο με το σύνθημα «Ποτέ πια ναζισμός»
Δύο αθλητικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο σε Αθήνα και Δίστομο με το σύνθημα «Ποτέ πια ναζισμός».

Χθες στην Αθήνα διεξήχθη ανοιχτός λαϊκός αγώνας δρόμου, μήκους 5.500 μέτρων, ο «Δρόμος Ελπίδας», με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 74 ετών από την υποστολή της ναζιστικής σημαίας από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, τα ξημερώματα της 31ης Μαΐου 1941 από τον Απόστολο (Λάκη) Σάντα και τον Μανώλη Γλέζο.

Διοργανωτές ήταν το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας του δήμου Αθήνας (ΟΠΑΝΔΑ). Αφετηρία και τερματισμός ήταν ο πεζόδρομος της Διονυσίου Αρεοπαγίτου κάτω από την Ακρόπολη.

Τσίπρας στη Le Monde: Η Ελλάδα στο επίκεντρο σύγκρουσης δύο αντίθετων στρατηγικών για το μέλλον της ΕΕ

Τσίπρας στη Le Monde:  Η Ελλάδα στο επίκεντρο σύγκρουσης δύο αντίθετων στρατηγικών για το μέλλον της ΕΕ
«Η μη επίτευξη συμφωνίας, μέχρι στιγμής, δεν οφείλεται σε μια υποτιθέμενη άτεγκτη, αδιάλλακτη και ακατανόητη στάση της Ελλάδας. Αλλά στην επιμονή ορισμένων θεσμικών παραγόντων να καταθέτουν προτάσεις παράλογες και να δείχνουν παντελή αδιαφορία τόσο στην πρόσφατη δημοκρατική επιλογή του ελληνικού λαού, όσο και στη δημόσια παραδοχή και των τριών θεσμών ότι θα υπάρξει η αναγκαία ευελιξία, ώστε να γίνει σεβαστή η λαϊκή ετυμηγορία», τονίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε άρθρο του στη γαλλική εφημερίδα «Λε Μοντ».

Στην 4η «στροφή» των πλέι οφ

Live: Αστέρας-Ατρόμητος (18:15)
Συνεχίζονται σήμερα Κυριακή τα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας με τις αναμετρήσεις της 4ης αγωνιστικής. Ο Παναθηναϊκός μετά τη νίκη του στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ, την περασμένη αγωνιστική, με 1-0 έχει «καπαρώσει» την πρώτη θέση, καθώς ξεκίνησε με τρεις νίκες, και πλέον θα παίξει τη «ρεβάνς» στη Λεωφόρο κόντρα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Στο άλλο ζευγάρι ο Αστέρας θα υποδεχθεί στην Τρίπολη τον Ατρόμητο, με φόντο τη μάχη για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης της ειδικής βαθμολογίας.

Η 4η  αγωνιστική :
18:15 (Τρίπολη) Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος
20:30 (Α. Νικολαΐδης) Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

Η βαθμολογία των πλέι οφ 
(σε 3 αγώνες)
1. Παναθηναϊκός 11 7-0
2. ΠΑΟΚ 4 1-2
3. Αστέρας Τρίπολης 3 0-4
4. Ατρόμητος 2 1-3

Η επόμενη αγωνιστική (Τετάρτη 3/6/2015)
18:15 Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης
19:30 ΠΑΟΚ-Ατρόμητος

Διαψεύδει τα περί παραίτησής του ο Γ. Βαρουφάκης μέσω Twitter : Οι φήμες περί παραίτησής μου είναι χονδροειδώς πρόωρες

Βαρουφάκης: Οι φήμες περί παραίτησής μου είναι χονδροειδώς πρόωρες
Διαψεύδει κατηγορηματικά, με ανάρτησή του στο Twitter, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, τις φήμες περί παραίτησής του. Όπως αναφέρει με σκωπτικό τρόπο «οι φήμες περί επικείμενης παραίτησής μου (για πολλοστή φορά) είναι χονδροειδώς πρόωρες».

Λίγο αργότερα, με δεύτερο τουίτ, ο υπουργός Οικονομικών παραφράζει τον γνωστό οικονομολόγο Τζον Μέυναρντ Κέυνς, γράφοντας: «Μακροπρόθεσμα είμαστε όλοι νεκροί. Τ.Μ.Κέινς (μεσοπρόθεσμα, εκείνοι που νοσταλγούν τις μέρες της τρόικα είναι κολλημένοι μαζί μου ως υπουργό Οικονομικών)».

Ε.Τ.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ Α. Τ. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗ

 http://www.dimas.gr/wp-content/uploads/2014/02/%CE%91%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CE%AE%CE%BC%CE%B11.jpghttps://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiozm8z86LUxsdu1BTgR1IvJieHCRr9pmi1ryY1epQJfWmeJlHNKqAOyBB5mRBPNSXRB6dQpkWLZfbgAyjuManbo5sX1pdrKCc3vs8nY6ILUGJA3shFx2YapfFBWj_J5NE2cZ0Idopy1MZ7/s1600/derveni+1+kor+orizontes.png

Του Βλάση Τσιώτου
Επικεφαλής της 
ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
μείζονος μειοψηφίας
στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Βλάσης ΤσιώτοςΠριν λίγες μέρες πληροφορηθήκαμε ότι 11 αστυνομικά τμήματα σε διάφορα σημεία της επικράτειας έκλεισαν ξαφνικά. Γιατί αυτά τα πράγματα γίνονται ξαφνικά χωρίς προειδοποιήσεις ώστε να αποφευχθούν εντάσεις, διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις.
Εμείς επιλέξαμε να φέρουμε και αυτό το θέμα εδώ σήμερα ώστε για μια φορά να προσπαθήσουμε να προλάβουμε εμείς τις εξελίξεις αντί να μας προλάβουν αυτές.
Ας δούμε λοιπόν πως έχει η κατάσταση σήμερα:
Το ΑΤ Ξυλοκάστρου θα έπρεπε να είχε δύναμη 37 ατόμων ώστε να λειτουργεί όπως απαιτούν οι ανάγκες του Δήμου μας. Από αυτούς 12 θα έπρεπε να είναι αξιωματικοί και οι υπόλοιποι 25 αστυφύλακες. Η υπάρχουσα δύναμη είναι 1 αξιωματικός και 17 αστυφύλακες. Σύνολο 18 άτομα δηλαδή η μισή της προβλεπόμενης δύναμης. Το αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι οι υπηρεσίες να βγαίνουν με μεγάλη πίεση και καταστρατηγώντας τα απαραίτητα για το προσωπικό ρεπό. Το βράδυ ένα περιπολικό με 2 άτομα τα οποία εξοικονομούνται με το ζόρι έχουν υπό την ευθύνη τους έναν ολόκληρο Δήμο από το Δερβένι και τα Ροζενά μέχρι το Μελλισι, και το Ζεμενό. Είναι φανερό ότι για να ανταποκριθούν στοιχειωδώς στα συμβάντα θα έπρεπε να έχουν εφεύρει τον διακτινισμό.
Αλλά και στον τομέα των μεταφορικών μέσων η κατάσταση είναι τραγελαφική. 3 περιπολικά σε κακή κατάσταση και 2 μοτοσικλέτες συνθέτουν τον στόλο του ΑΤ Ξυλοκάστρου και συμπληρώνουν την κατάσταση απαξίωσης και εγκατάλειψης.
Είναι για μας φανερό ότι βρισκόμαστε στα τελευταία στάδια μιας σχεδιαζόμενης αποψίλωσης του αστυνομικού τμήματος με τελικό στόχο την μεταφορά του λόγω αδυναμίας άσκησης των καθηκόντων του. Να τονιστεί εδώ ότι κοντινός μας Δήμος έχει προτείνει στο αρμόδιο Υπουργείο την δωρεάν παραχώρηση δημοτικού οικήματος ώστε να φιλοξενηθεί ένα πολυδύναμο αστυνομικό τμήμα που θα προκύψει από την ένωση 3 υπαρχόντων τμημάτων. Έτσι γίνονται οι δουλειές.
Τι πρέπει λοιπόν να κάνουμε ώστε να μην βρεθούμε για μια ακόμη φορά κλαίγοντας πάνω από τις στάχτες;
1. Θα πρέπει να κοινοποιήσουμε ψήφισμα με το οποίο θα διεκδικούμε ενίσχυση του ΑΤ Ξυλοκάστρου λόγω των μεγάλων απαιτήσεων του Δήμου μας.
2. Θα πρέπει να συναντηθούμε άμεσα με την πολιτική και την φυσική ηγεσία του υπουργείου και να τους εκθέσουμε τα αιτήματα και τις ιδιομορφίες της περιοχής μας.
3. Θα πρέπει να ξεκινήσουμε άμεσα την αναζήτηση χώρου δωρεάν στέγασης του ΑΤ Ξυλοκάστρου ώστε να τους στερήσουμε το επιχείρημα μεταφοράς λόγω οικονομίας.
4. Θα πρέπει να πάρουμε την πρωτοβουλία συνάντησης με τους βουλευτές του Νομού και τους περιφερειακούς συμβούλους της περιοχής μας ώστε να οργανώσουμε όλοι μαζί συντεταγμένα την άμυνά μας.
5. Τέλος θα πρέπει να σηκώσουμε επικοινωνιακά το θέμα της ενίσχυσης του ΑΤ Ξυλοκάστρου αλλάζοντας την ατζέντα, με όσους τρόπους κρίνουμε προσφορότερους.

Η μεταφορά του ΑΤ Ξυλοκάστρου θα αποτελέσει την ταφόπλακα στο αίσθημα ασφάλειας των δημοτών και θα ολοκληρώσει την περιθωριοποίηση και την ερημοποίηση του Δήμου μας. Δεν θα περιμένουμε τα γεγονότα να μας δικαιώσουν αλλά θα βγούμε στην αντεπίθεση ώστε να γίνει σε όλους κατανοητό ότι δεν ανεχόμαστε περεταίρω υποβάθμιση τα περιοχής μας.
ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

«Πάρτε πίσω τις επαναπροσλήψεις» – Επιμένουν σε σκληρή στάση οι δανειστές – Τι δηλώνει κυβερνητική πηγή

Να πάρει η κυβέρνηση πίσω νομοθετήματα που πέρασαν πρόσφατα από το Κοινοβούλιο, όπως αυτό που επαναφέρει στο δημόσιο τους απολυμένους υπαλλήλους, ζητούν οι δανειστές, επιμένοντας να κρατούν σκληρή στάση στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την ελληνική πλευρά.

Μάχες γιά τελική επικράτηση και ανοδο στη Γ Εθνική

Μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική: Αγκαλιάζουν δύο την άνοδο | onsports.gr Με ματς φωτιά συνεχίζονται τα μπαράζ ανόδου στη Γ' Εθνική , στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής
Στον 11ο όμιλο το ενδιαφέρον στρέφεται στη Ρόδο στον αγώνα του τοπικού Ιάλυσσου με τη Θύελλα Ραφήνας. Ο νικητής του αγώνα θα έχει κάνει άλμα στην Γ΄Εθνική , με τους Ροδίτες να χρειάζονται ένα μόνο πόντο για την άνοδό τους . Στον άλλο αγώνα του ομίλου ο Ακράτητος υποδέχεται τον ΑΟ Ζευγολατιού.

Στον 12ο όμιλο τρεις ομάδες διεκδικούν το εισιτήριο ανόδου , ο Α.Ο Λεβάντε, ο ΑΟ Κεφαλονιάς ( αγωνίζονται μεταξύ τους) και ο Κεραυνός Αγίου Βασιλείου που παίζει στην Αμαλιάδα ,κόντρα στον τοπικό Αστέρα.

 Στον 13ο όμιλο οι δύο πρωτοπόροι ΑΟ Κυπαρισσίας και Σπάρτη δίνουν σκληρό αγώνα για την τελική επικράτηση και άνοδο στη Γ. κατηγορία. Σήμερα η πρωταθλήτρια Μεσσηνίας αγωνίζεται  εκτός έδρας στο Άστρος κόντρα στον τοπικό Πανθυρεατικό , ενώ η Σπάρτη στην έδρα της υποδέχεται τον ΠΑΟ Κουτσοποδίου.

 11ος ΟΜΙΛΟΣ
Η αγωνιστική (6η, 31/5)
Ακράτητος-ΑΟ Ζευγολατιού
Ιάλυσος-Θύελλα Ραφήνας

Βαθμολογία (5 αγων.)
1.Ιάλυσος 13 11-2
------------------------------------------
2.Θύελλα Ραφήνας 11 9-2
3.ΑΟ Ζευγολατίου 3 4-8
4.Ακράτητος 1 1-13


12ος ΟΜΙΛΟΣ
Η αγωνιστική (6η, 31/5)
ΑΟ Λεβάντε-ΑΟ Κεφαλονιάς 
Αστέρας Αμαλιάδας-Κεραυνός Αγ. Βασιλείου

Βαθμολογία (5 αγων.)
1.ΑΟ Λεβάντε 9 9-4
--------------------------------------------------
2.ΑΕ Κεφαλονιάς 8 6-4
3.Κεραυνός Αγ. Βασιλείου 7 10-7
4.Αστέρας Αμαλιάδας 2 3-13


13ος ΟΜΙΛΟΣ

Η  αγωνιστική (6η, 31/5)
Πανθυρεατικός-ΑΟ Κυπαρισσίας
Σπάρτη-ΠΑΟ Κουτσοποδίου

Βαθμολογία (5 αγων.)
1.ΑΟ Κυπαρισσίας 12 9-2
-------------------------------------------------- 
2.Σπάρτη 12 9-3
3.Πανθυρεατικός 4 3-10 
4.ΠΑΟ Κουτσοποδίου 1 3-9

Η ΑΕΚ στην Κόρινθο κόντρα στην Παναχαϊκή - Όλα για την παραμονή Καλλιθέα - Παναιγιάλειος

Ο Νάτσο ΣκόκοΚορυφώνεται η δράση στα play off και τα play out της Football League με τον Ηρακλή να αναζητά την άνοδο και μαθηματικά και τις ομάδες που μάχονται για την αποφυγή του υποβιβασμού να δίνουν κρίσιμα παιχνίδια.
 Η ΑΕΚ έχει… καθαρίσει και το μόνο που την απασχολεί σε αγωνιστικό επίπεδο είναι το να πάρει και την πρώτη θέση αλλά και να δείξει καλό αγωνιστικό πρόσωπο, στην Κόρινθο κόντρα στην Παναχαϊκή στο ματς που θα αρχίσει στις 7 το απόγευμα. Την ίδια ώρα, ο Ηρακλής επιζητά μια νίκη που θα «σφραγίσει» και τη δική του επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Βόλου. Η «μάχη» ωστόσο με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, είναι αυτή της Ριζούπολης ανάμεσα σε Απόλλωνα και Λάρισα. Αμφότεροι θέλουν την 3η θέση η οποία υπό προϋποθέσεις μπορεί να δώσει την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα και το παιχνίδι θα είναι… ντέρμπι.

Στα πλέι άουτ του Νότιου Ομίλου, η Καλλιθέα παίζει… τελευταία ζαριά απέναντι στον Παναιγιάλειο. Αν κερδίσει και τον φτάσει στη βαθμολογία, όλα αλλάζουν ενώ σε διαφορετική περίπτωση η ομάδα του Αιγίου θα διατηρήσει το προβάδισμα για παραμονή. Στον Βόρειο Όμιλο τα ματς της Ζακύνθου με τον Αιγινιακό και του Τυρνάβου με την Αναγέννηση Καρδίτσας, θα ξεδιαλύνουν την υπόθεση παραμονή…

Το πρόγραμμα των πλέι οφ (7η αγωνιστική)
Ηρακλής-Ολυμπιακός Βόλου (19:00)
Απόλλων Σμύρνης-ΑΕΛ (19:00)
Παναχαϊκή-ΑΕΚ (19:00)

Η βαθμολογία των πλέι οφ (6 αγώνες)
1. ΑΕΚ 25
2. Ηρακλής 19
3. Απόλλων Σμύρνης 10
4. ΑΕΛ 9
5. Ολυμπιακός Βόλου 4
6. Παναχαϊκή 3

Το πρόγραμμα των πλέι άουτ (7η αγωνιστική)
 ΝΟΤΟΣ
Επισκοπή-Ηρακλής Ψαχνών (17:30)
Αχαρναϊκός-Ερμιονίδα (17:30)
Καλλιθέα-Παναιγιάλειος (17:30)

 ΒΟΡΡΑΣ
Τύρναβος-Αναγέννηση Καρδίτσας (17:30)
Ζάκυνθος-Αιγινιακός (17:30)
Πιερικός-Αγροτικός Αστέρας ΜΑΤΑΙΩΣΗ


Η βαθμολογία των πλέι άουτ 
ΝΟΤΟΣ
 (6 αγώνες)
1. Ερμιονίδα 18
2. Αχαρναϊκός 17
3. Παναιγιάλειος 16
4. Καλλιθέα 13
5. Ηρακλής Ψαχνών 8
6. Επισκοπή 0
 
ΒΟΡΡΑΣ 
(6 αγώνες)
1. Αναγέννηση Καρδίτσας 13
2. Αγροτικός Αστέρας 13
3. Τύρναβος 11
4. Ζάκυνθος 11
5. Αιγινιακός 9
6. Πιερικός (έχει αποσυρθεί)