Κυριακή 31 Μαΐου 2015

ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ Α. Τ. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗ

 http://www.dimas.gr/wp-content/uploads/2014/02/%CE%91%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CE%AE%CE%BC%CE%B11.jpghttps://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiozm8z86LUxsdu1BTgR1IvJieHCRr9pmi1ryY1epQJfWmeJlHNKqAOyBB5mRBPNSXRB6dQpkWLZfbgAyjuManbo5sX1pdrKCc3vs8nY6ILUGJA3shFx2YapfFBWj_J5NE2cZ0Idopy1MZ7/s1600/derveni+1+kor+orizontes.png

Του Βλάση Τσιώτου
Επικεφαλής της 
ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
μείζονος μειοψηφίας
στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Βλάσης ΤσιώτοςΠριν λίγες μέρες πληροφορηθήκαμε ότι 11 αστυνομικά τμήματα σε διάφορα σημεία της επικράτειας έκλεισαν ξαφνικά. Γιατί αυτά τα πράγματα γίνονται ξαφνικά χωρίς προειδοποιήσεις ώστε να αποφευχθούν εντάσεις, διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις.
Εμείς επιλέξαμε να φέρουμε και αυτό το θέμα εδώ σήμερα ώστε για μια φορά να προσπαθήσουμε να προλάβουμε εμείς τις εξελίξεις αντί να μας προλάβουν αυτές.
Ας δούμε λοιπόν πως έχει η κατάσταση σήμερα:
Το ΑΤ Ξυλοκάστρου θα έπρεπε να είχε δύναμη 37 ατόμων ώστε να λειτουργεί όπως απαιτούν οι ανάγκες του Δήμου μας. Από αυτούς 12 θα έπρεπε να είναι αξιωματικοί και οι υπόλοιποι 25 αστυφύλακες. Η υπάρχουσα δύναμη είναι 1 αξιωματικός και 17 αστυφύλακες. Σύνολο 18 άτομα δηλαδή η μισή της προβλεπόμενης δύναμης. Το αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι οι υπηρεσίες να βγαίνουν με μεγάλη πίεση και καταστρατηγώντας τα απαραίτητα για το προσωπικό ρεπό. Το βράδυ ένα περιπολικό με 2 άτομα τα οποία εξοικονομούνται με το ζόρι έχουν υπό την ευθύνη τους έναν ολόκληρο Δήμο από το Δερβένι και τα Ροζενά μέχρι το Μελλισι, και το Ζεμενό. Είναι φανερό ότι για να ανταποκριθούν στοιχειωδώς στα συμβάντα θα έπρεπε να έχουν εφεύρει τον διακτινισμό.
Αλλά και στον τομέα των μεταφορικών μέσων η κατάσταση είναι τραγελαφική. 3 περιπολικά σε κακή κατάσταση και 2 μοτοσικλέτες συνθέτουν τον στόλο του ΑΤ Ξυλοκάστρου και συμπληρώνουν την κατάσταση απαξίωσης και εγκατάλειψης.
Είναι για μας φανερό ότι βρισκόμαστε στα τελευταία στάδια μιας σχεδιαζόμενης αποψίλωσης του αστυνομικού τμήματος με τελικό στόχο την μεταφορά του λόγω αδυναμίας άσκησης των καθηκόντων του. Να τονιστεί εδώ ότι κοντινός μας Δήμος έχει προτείνει στο αρμόδιο Υπουργείο την δωρεάν παραχώρηση δημοτικού οικήματος ώστε να φιλοξενηθεί ένα πολυδύναμο αστυνομικό τμήμα που θα προκύψει από την ένωση 3 υπαρχόντων τμημάτων. Έτσι γίνονται οι δουλειές.
Τι πρέπει λοιπόν να κάνουμε ώστε να μην βρεθούμε για μια ακόμη φορά κλαίγοντας πάνω από τις στάχτες;
1. Θα πρέπει να κοινοποιήσουμε ψήφισμα με το οποίο θα διεκδικούμε ενίσχυση του ΑΤ Ξυλοκάστρου λόγω των μεγάλων απαιτήσεων του Δήμου μας.
2. Θα πρέπει να συναντηθούμε άμεσα με την πολιτική και την φυσική ηγεσία του υπουργείου και να τους εκθέσουμε τα αιτήματα και τις ιδιομορφίες της περιοχής μας.
3. Θα πρέπει να ξεκινήσουμε άμεσα την αναζήτηση χώρου δωρεάν στέγασης του ΑΤ Ξυλοκάστρου ώστε να τους στερήσουμε το επιχείρημα μεταφοράς λόγω οικονομίας.
4. Θα πρέπει να πάρουμε την πρωτοβουλία συνάντησης με τους βουλευτές του Νομού και τους περιφερειακούς συμβούλους της περιοχής μας ώστε να οργανώσουμε όλοι μαζί συντεταγμένα την άμυνά μας.
5. Τέλος θα πρέπει να σηκώσουμε επικοινωνιακά το θέμα της ενίσχυσης του ΑΤ Ξυλοκάστρου αλλάζοντας την ατζέντα, με όσους τρόπους κρίνουμε προσφορότερους.

Η μεταφορά του ΑΤ Ξυλοκάστρου θα αποτελέσει την ταφόπλακα στο αίσθημα ασφάλειας των δημοτών και θα ολοκληρώσει την περιθωριοποίηση και την ερημοποίηση του Δήμου μας. Δεν θα περιμένουμε τα γεγονότα να μας δικαιώσουν αλλά θα βγούμε στην αντεπίθεση ώστε να γίνει σε όλους κατανοητό ότι δεν ανεχόμαστε περεταίρω υποβάθμιση τα περιοχής μας.
ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ