Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

Η ακύρωση των… ψευδαισθήσεων για την Αγία Σοφία

 Η ακύρωση των… ψευδαισθήσεων για την Αγία Σοφία
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος έκανε το βήμα που απαιτούσε η συγκυρία. Βρέθηκε στον Λευκό Οίκο, συναντήθηκε με τον Ντόναλντ Τραμπ, συζήτησε ουσιαστικά με τον Μάικ Πενς, έθεσε το θέμα της Αγίας Σοφίας σε ανώτατο επίπεδο.
Μέχρι εκεί όμως… Ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος αναφέρθηκε στην ανάγκη να διατηρήσει η Αγία Σοφία την… προσβασιμότητά της, χωρίς να εισέλθει στην ουσία της προσβολής του θρησκευτικού συναισθήματος και της Ιστορίας από την πλευρά του Ταγίπ Ερντογάν.
Και ο Αμερικανός Πρόεδρος… δεν σηκώθηκε καν από τη θέση του, την ώρα που συνομιλούσε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής.
Η ακύρωση των… ψευδαισθήσεων για την Αγία Σοφία, σε μια φωτογραφία.

 ysterografa.gr

Αναγράφω Σοι, η Πόλις σου, Θεοτόκε…

 Αναγράφω Σοι, η Πόλις σου, Θεοτόκε…
Της Κονδυλίας Ορτανσίου

Το θέαμα βουρκώνει την καρδιά. Επειδή η καρδιά θυμάται. Εκεί καταλήγουν όλα.
Η παράσταση που έδωσε ο Ταγίπ Ερντογάν με την προσευχή-βεβήλωσης στην Αγία Σοφία, και με το πλήθος που συγκεντρώθηκε στο εξωτερικό του ναού-συμβόλου του Χριστιανισμού, δύσκολα χωνεύεται.
Για την επιλογή των ελληνικών ΜΜΕ να μεταδίδουν εικόνες της ηθικής βεβήλωσης… live, ας μην το συζητήσουμε καν. Άντε να εξηγήσεις το βαθύτερο νόημα της δημοσιογραφίας, στους… περαστικούς χομπίστες.
Μόνο θλίψη λοιπόν. Και μια σιωπηλή προσευχή… Αναγράφω Σοι, η Πόλις σου, Θεοτόκε…

ysterografa.gr

Πορθητής δεν γίνεσαι… με κουρτίνες και μάσκες

 Πορθητής δεν γίνεσαι… με κουρτίνες και μάσκες
Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Η συγκυρία του κορονοϊού τσαλάκωσε το μεγαλείο της εικόνας που ήθελε να εκπέμψει. Και η αναγκαιότητα να μην χαλάσει τα ψηφιδωτά και τις χριστιανικές εικόνες, επιδείνωσε τη συγκυρία του συμβολισμού.
Ο Ταγίπ Ερντογάν φιλοτεχνεί μέσω της βεβήλωσης της Αγίας Σοφίας το προφίλ του “Πορθητή”. Μόνο που, δυστυχώς για τον ίδιο, Πορθητής δεν γίνεσαι… με κουρτίνες και μάσκες.
Η Ιστορία έχει τον τρόπο της να εκδικείται. Κυρίως γελώντας…

Στο κομμάτι που τον αφορά, τα πήγε και πάλι περίφημα. Η διαχείριση των συμβόλων και του ψυχισμού των μαζών, στα καλύτερά της. Από “πατέρας των Τούρκων”… “πατέρας του Ισλάμ”. Όχι κι άσχημα για τον Ταγίπ Ερντογάν.
Φυσικά, ο Τούρκος Πρόεδρος θυσίασε συνειδητά την αναγκαία ισορροπία δράσεων, για να ικανοποιήσει το δικό του ακροατήριο όπως ο ίδιος το αντιλαμβάνεται.
Και προσπέρασε τη λεπτή κόκκινη γραμμή, πέραν της οποίας, μια πράξη ενοχλεί υπερβολικά, ακραία και με μόνιμες συνέπειες, τον ψυχισμό κάποιου άλλου.
Στην προκειμένη περίπτωση, με τη βεβήλωση της Αγίας Σοφίας, όχι μονάχα στον ψυχισμό των Ελλήνων, αλλά συνολικά της χριστιανοσύνης.
Είναι βέβαιο λοιπόν, ότι δεν θα ξεχάσουμε ποτέ (πώς μας έκανες να αισθανθούμε)…

ysterografa.gr

ΑΣΕΠ: Προκήρυξη 5Κ/2020 με προσλήψεις αορίστου χρόνου -Δείτε τις θέσεις (έγγραφο)

 
Aπεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 5Κ/2020 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας τριάντα έξι (36) θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (Α.Δ.Α.Ε.) (Ανεξάρτητη Αρχή), στο Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (Ι.Φ.Ε.Τ.) (Υπουργείο Υγείας) και στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Δείτε τις θέσεις ανά κλάδο/ειδικότητα:
ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΣΕΩΝ
 

Aftodioikisi.gr

 

ΑΣΕΠ: Βγήκε η προκήρυξη 6Κ/2020 με 1209 μόνιμες θέσεις ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ (πίνακας)

 
 

Aftodioikisi.gr

 

Μαύρη μέρα για τον παγκόσμιο πολιτισμό

Νίκος Ανδρουλάκης: Αυτό είναι το έργο μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Καλεσμένος στην Εκπομπή Ώρα Ελλάδος με τους Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη στον τηλεοπτικό σταθμό Open ήταν σήμερα το πρωί ο Ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, όπου μίλησε κυρίως για τις προκλήσεις της Τουρκίας. 

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφερόμενος στο ζήτημα της Αγίας Σοφίας ανέφερε ότι

Σκληρή γλώσσα Μητσοτάκη: Ταραχοποιός η Τουρκία – Απόδειξη αδυναμίας η προσβολή της Αγίας Σοφίας

 
Σκληρή γλώσσα από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την Τουρκία στο μήνυμά του για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας.
Χαρακτηρίζει την Τουρκία ταραχοποιό που απειλεί την ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο, αμφισβητώντας κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος και της Κύπρου, ενώ προσβάλλει τον πολιτισμό του 21ου αιώνα, με πράξεις όπως η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος.

Ολόκληρο το μήνυμα του πρωθυπουργού:

«Συμπολίτες μου,
Η Ελλάδα γιορτάζει, σήμερα, 46 χρόνια απρόσκοπτης δημοκρατικής πορείας, τη   μεγαλύτερη περίοδο ομαλότητας στην πρόσφατη ιστορία της. Πιο ώριμη από ποτέ, διδάσκεται από τις εμπειρίες της. Αντλεί ισχύ απ’ τις δυσκολίες της. Και

Πυρκαγιά στα Μέθανα Τροιζηνίας – Δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή - Χωρίς ρεύμα Αίγινα και Αγκίστρι.

Μια νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι, αυτή τη φορά στα Μέθανα Τροιζηνίας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, οι δυνάμεις της οποίας έσπευσαν στην περιοχή, οι άνεμοι πνέουν σε αντίθετη κατεύθυνση από το σημείο όπου βρίσκονται κατοικίες, γεγονός που βοηθάει στην απομάκρυνση του κινδύνου.
Αυτή την ώρα επιχειρούν στην περιοχή 20 πυροσβέστες με 5 οχήματα και από αέρος 2 αεροσκάφη.
Γενικό μπλακ άουτ παρουσιάζεται εδώ και μία ώρα σε Αίγινα και Αγκίστρι, προκαλώντας αναστάτωση σε όσους βρίσκονται εκεί.
Οπως αναφέρει το aeginaportal, εκτιμάται ότι η διακοπή οφείλεται στη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στα Μέθανα.
Η ανακοίνωση του δημάρχου Αιγίνης:
«Έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε όλο το νησί εξαιτίας της πυρκαγιάς που μαίνεται σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή των Μεθάνων. Αναμένουμε ενημέρωση από την Πυροσβεστική και ευχόμαστε τη γρήγορη κατάσβεση της φωτιάς και αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης της Αίγινας», αναφέρει ο δήμαρχος Αίγινας, Γιάννης Ζορμπάς.

Φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι κοινότητες Ξυλοκερίζης, Σοφικού, Αθικίων, Γαλατακίου και Αγίου Ιωάννη.

Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, κήρυξε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, πέντε κοινότητες του Δήμου Κορινθίων, λόγω της δασικής πυρκαγιάς.
Πρόκειται για τις κοινότητες Ξυλοκερίζης, Σοφικού, Αθικίων, Γαλατακίου και Αγίου Ιωάννη.
Η συγκεκριμένη κήρυξη, σκοπός της οποίας είναι η αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και η διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε την Τετάρτη 22 Ιουλίου, θα ισχύει για έξι μήνες.

Δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν και σήμερα για τρίτη ημέρα στην περιοχή.

Μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία: Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις – Εκκενώθηκε ο οικισμός Χελιδόνι

 
Μάχη δίνουν οι ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ηλεία, για να περιορίσουν την φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Γραμματικό, Λαντζοϊου.
Στο μεταξύ, έπειτα από εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, οι κάτοικοι της κοινότητας Χελιδόνι, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, έχουν

Κορωνοϊός: 26 νέα κρούσματα στην Ελλάδα


Σε 26 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Aπό τα 26 τα 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4135, εκ των οποίων το 54.6% άνδρες αφορά άνδρες.
1155 (27.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2086 (50.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

«Νενίκηκά σε Σολομών». «Νίψον ανομήματα μη μόναν όψη»

«Νενίκηκά σε Σολομών». «Νίψον ανομήματα μη μόναν όψη» | tovima.gr
Ο Ιουστινιανός το 537 μχ μπροστά στο μεγαλείο του ναού της Αγίας Σοφίας αναφώνησε με θαυμασμό: «Νενίκηκά σε Σολομών». Ξεπέρασε το αρχιτεκτονικό οικοδόμημα ακόμη και τη λάμψη του ναού του Σολομώντα, που χτίστηκε με εντολή Θεού.
Ο Ερντογάν  μετά την απόφαση του ακυρωτικού δικαστηρίου στην Τουρκία αναφώνησε με ξέφρενη χαρά «Νενίκηκά σε Κεμάλ Ατατούρκ». Στον δρόμο του Μωάμεθ του Πορθητή, εγώ θα μετατρέψω την Αγιά Σοφιά και πάλι σε τζαμί. Εγώ θα ανασυστήσω την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Εγώ θα αλλάξω τη Συνθήκη της

Πένθιμα ήχησαν οι καμπάνες σε Ελλάδα και Κύπρο για την Αγία Σοφία – Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες

Πένθιμα ήχησαν οι καμπάνες σε Ελλάδα και Κύπρο για την Αγία Σοφία – Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες
Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες σε δεκάδες ναούς της Ελλάδας, την ώρα που στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, ξεκινούσε η μουσουλμανική προσευχή, σφραγίζοντας τη μετατροπή της σε τζαμί.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος, θα τελέσει την Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στην Μητρόπολη Αθηνών. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, «την Παρασκευή και ώρα 20:00, ημέρα λειτουργίας της Αγίας Σοφίας ως τζαμί, αλλά και ημέρα πένθους και οδύνης για όλη την Ορθοδοξία, τον Χριστιανισμό και ολόκληρο τον Ελληνισμό, o Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος θα παραστεί της Ιεράς Ακολουθίας του Ακαθίστου Ύμνου στον Καθεδρικό Ι. Ναό Αθηνών».
Πένθιμα χτύπησαν για μισή ώρα από τις 12 το μεσημέρι οι καμπάνες των Ιερών Ναών της Θεσσαλονίκης και οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες ενώ ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης  Άνθιμος καλεί τους πιστούς σε πανστρατιά προσευχής.
Ιερά Αγρυπνία τελέσθηκε χθες από τον Σεβασμιώτατο

ΜΠΑΜyes ( T. Stopling) από τους "Πειραματιστές" στο Δερβένι στισ 11 - 12 / 08 /2020

Στην Κομισιόν μετακινείται ο υφυπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γεράσιμος Θωμάς

Γεράσιμος Θωμάς : Παραιτήθηκε για να αναλάβει σημαντική θέση στην Κομισιόν
Με απόφαση του Κολεγίου των Επιτρόπων, ο κ. Γεράσιμος Θωμάς επιλέχθηκε σήμερα ως Γενικός Διευθυντής Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης (DG TAXUD). Πρόκειται για μεγάλη επιτυχία και τιμή για τη χώρα μας, η επιλογή ενός Έλληνα σε μια τόσο σημαντική θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπό τον Επίτροπο Οικονομίας κ. Paolo Gentiloni.
Ο κ. Θωμάς προκειμένου να αναλάβει το νέο του χαρτοφυλάκιο, υπέβαλε την

Δεν εκκενώνεται το Σοφικό λέει η πυροσβεστική – Σε ύφεση η φωτιά στην Ανατολική Κορινθία


Δεν προωθείται απομάκρυνση κατοίκων από το Σοφικό και δεν υπάρχει κίνδυνος για αυτή την περιοχή στην Κορινθία διευκρινίζεται από την Πυροσβεστική.
Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Στέφανος Κολοκούρης δήλωσε στην ΕΡΤ πως δεν υπάρχει κίνηση του μετώπου της πυρκαγιάς με μεγάλη ταχύτητα.
“Η πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας είναι πλέον σε ύφεση. Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και η γενική εικόνα της είναι πολύ καλή”, τονίζει σε δηλώσεις του στο