Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Οι Ελληνες προετοιμάζονται για το χειρότερο: «Εσπασε» η Google στις αναζητήσεις για «επιστράτευση»


«Πορτοκαλί συναγερμός» έχει σημάνει στην Google το τελευταίο διάστημα από τους Ελληνες που αναζητούν στοιχεία σχετικά με τον όρο «επιστράτευση».
Οπως φαίνεται από το γράφημα που ακολουθεί, οι αναζητήσεις στο διαδίκτυο με τον όρο «επιστράτευση» και «επιστράτευση 2018» έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, ειδικά τον Φεβρουάριο του 2018 μετά τις αλλεπάλληλες προκλήσεις της Τουρκίας.

Πότε κηρύσσεται επιστράτευση
Ο γενικός κανόνας είναι ότι στην κατάσταση πορτοκαλί συναγερμού (όχι πολέμου), επιστρατεύονται όλες οι σειρές (ΕΣΣΟ) που έλαβαν απολυτήρια τα

Στασινός για εγκυκλίους Πετρόπουλου προς ΕΦΚΑ για θέματα μηχανικών: «καιρός ήταν να γίνουν τα αυτονόητα. Να προχωρήσει τώρα και η επίλυση των άλλων προβλημάτων»

http://tempo24.news/sites/default/files/styles/article_660x495/public/articles/2016/09/16/30f16126ee0df0796a21bc855e1ee20b.jpg?itok=gmId7_5M
Μετά τη σημερινή έκδοση δύο εγκυκλίων που επιλύουν χρονίζοντα προβλήματα των ασφαλισμένων μηχανικών και εργοληπτών, του πρώην ΕΤΑΑ- ΤΣΜΕΔΕ, τις οποίες υπέγραψε ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε τα εξής:

Τι ειπώθηκε στην εκδήλωση του ΤΕΕ για την εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών

 Αποτέλεσμα εικόνας για τεε
Ο Γιώργος Στασινός ζήτησε να μπορούν να ενταχθούν στην εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών όλοι όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και επιχειρήσεις το επιθυμούν.

Φώτης Κουρμούσης: Σύντομα και οι μηχανικοί θα ενταχθούν στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών

Να συμπληρωθεί και να διορθωθεί το θεσμικό πλαίσιο, ώστε όλοι όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και επιχειρήσεις θέλουν, να μπορούν να ενταχθούν στην εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών. Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, ανοίγοντας με χαιρετισμό του τις εργασίες της εσπερίδας με θέμα «Εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών: Η εξέλιξη του θεσμικού πλαισίου και η εφαρμογή του για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες του τεχνικού κόσμου», που διοργάνωσε το ΤΕΕ, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΟΠΕΜΕΔ), την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018, στην Αθήνα.

10 Χρόνια του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας. Τα πιο σημαντικά γεγονότα


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiwDctiHdo8ifJDjOqZbCOaQhWv9xH6ZU2XrAmJPXyQyK8JuP3dCzNt0zUiDE-i2A0UUJA7i1kiiolYooscWq0ZyZhmDg7Hha3f3cWmP71Z5CgvX_fQSI8GXfvRIJZIwBFNqdnUKMu_BtU/s600/29388642_2111653942183142_9127705263409288711_n.jpg
Του Αλεξάνδρου Γιατζιδη, διευθυντή σύνταξης, medlabnews.gr
Πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε το επετειακό τεύχος του Συλλόγου Ατόμων με σκλήρυνση κατά Πλάκας. Μας ζητήθηκε από τον Σύλλογο να προλογίσουμε αυτό το επετειακό τεύχος, πράγμα που κάναμε με μεγάλη χαρά. Σε αυτόν τον πρόλογο προσπαθήσαμε να αποτυπώσουμε τα πιο σημαντικά γεγονότα που αφορούν την Σκλήρυνση κατά Πλάκας ή Πολλαπλή Σκλήρυνση καθώς και ένα σύντομο βιογραφικό της Βάσως Μαράκα που

Παγκόσμια ημέρα θεάτρου

ΘΕμφάνιση pastedImage.jpg
Την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, που καθιερώθηκε το 1962 από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου (Δ.Ι.Θ.). και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Μαρτίου από την παγκόσμια θεατρική κοινότητα, θα τιμήσει αύριο η Βουλή των Ελλήνων.
Με πρωτοβουλία του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Βουλής, θα παρουσιαστεί

Στον Πρόεδρο της Βουλής η Ετήσια Έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη για το 2017

Εμφάνιση IMG_2018_03_26_073.jpg
Κατά 30% αυξήθηκαν τη χρονιά που πέρασε οι αναφορές στον Συνήγορο του Πολίτη, σύμφωνα με την Ετήσια Έκθεση της Ανεξάρτητης Αρχής την οποία επέδωσε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαο Βούτση, ο επικεφαλής της Αρχής, κ. Ανδρέας Ποττάκης.
Παραλαμβάνοντας την Έκθεση, ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε:

Γ. Ψυχογιός από την Ιορδανία: «Όχι στα hotspots σε τρίτες χώρες. Η Ευρώπη να σταθεί στο ύψος των αρχών και των ευθυνών της».

Εμφάνιση Ψυχογιός Jordan.jpg


Ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, συμμετείχε στις εργασίες της Επιτροπής Μετανάστευσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η συνεδρίαση της Επιτροπής πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Αμμάν της Ιορδανίας.
Ο Γ. Ψυχογιός έθεσε γραπτώς τις προτεραιότητες που πρέπει να έχει η Επιτροπή για το 2018. Με δεδομένες τις εκπτώσεις και τις υποχωρήσεις που έχει επιλέξει η Ευρώπη όσον αφορά στην προστασία των δικαιωμάτων προσφύγων και μεταναστών, η Επιτροπή οφείλει να αναδείξει την ανάγκη για

Μεγάλη μείωση στις κατασκευές

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Όπως μας πληροφόρησε εσχάτως η ΕΛΣΤΑΤ, μεγάλη μείωση της τάξης του 21,5% σημείωσε ο δείκτης παραγωγής στις κατασκευές το δ' τρίμηνο του 2017 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δ' τριμήνου 2016, έναντι αύξησης 18,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2016 με το 2015. Το δε δ’ τρίμηνο του 2015 είχαμε μείωση 10,1% στις κατασκευές, έναντι αύξησης 18,1% κατά το «επάρατο» 2014.
Μπερδευτήκαμε; Είναι απλό: Το δ’ τρίμηνο του 2014 είχαμε αύξηση 18,1%. Το δ΄ τρίμηνο του 2015 είχαμε μείωση 10,1%. Το δ΄ τρίμηνο του 2016 είχαμε αύξηση 18,6% - σε σχέση με το 2015, όμως. Και το δ΄ τρίμηνο

Η “ΜΥΘΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ” ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΟΙΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ PROWEIN 2018

Εμφάνιση 20180318_150137.jpg
Για μία ακόμη χρονιά, πιστή στο κάλεσμα της μεγαλύτερης παγκοσμίως έκθεσης για το διεθνή οίνο και τα οινοπνευματώδη ποτά, η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Οίνων και Ποτών «ProWein», που πραγματοποιήθηκε από τις 18 έως τις 20 Μαρτίου 2018 στον εκθεσιακό χώρο Messe, στο Ντίσελντορφ στη Γερμανία. 
Η έκθεση Prowein, ως η μεγαλύτερη και δημοφιλέστερη του κλάδου διεθνώς, αποτελεί εξαιρετικά σημαντική επιχειρηματική πλατφόρμα και εργαλείο αναζήτησης συνεργατών από τη διεθνή αγορά. Συνολικά 6.870 εκθέτες από 64 χώρες παρουσιάστηκαν φέτος, δίνοντας στους εμπορικούς επισκέπτες την ευκαιρία, σε διάστημα τριών ημερών, να εξερευνήσουν την πλούσια γκάμα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών από όλο τον κόσμο. 

Ο Παναθηναϊκός στο… χείλος του υποβιβασμού!

Είδηση – σοκ για τον Παναθηναϊκό από το έκτακτο Δ.Σ. της Superleague, η οποία τον φέρνει στο… χείλος του υποβιβασμού!

Το Σαββατοκύριακο επαναρχίζει το πρωτάθλημα της Super League

Το Σαββατοκύριακο επαναρχίζει το πρωτάθλημα της Super LeagueΤην απόφαση να κάνει δεκτούς τους όρους του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη έλαβε το διοικητικό συμβούλιο της Super League, ανοίγοντας το δρόμο για την άμεση επανέναρξη του πρωταθλήματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε το τριήμερο 31 Μαρτίου έως 2 Απριλίου να διεξαχθεί η αναβληθείσα 26η αγωνιστική, και όχι η 27η που προβλεπόταν στο πρόγραμμα του πρωταθλήματος.


Παράλληλα, εντός Μεγάλης Εβδομάδας θα διεξαχθεί η εκκρεμής αναμέτρηση της 25ης ημέρας, μεταξύ του ΠΑΣ Γιάννινα και του Απόλλωνα Σμύρνης, που είχε αναβληθεί στις 12 Μαρτίου, μετά τα επεισόδια που είχαν γίνει την προηγούμενη ημέρα στο ντέρμπι ΠΑΟΚ - ΑΕΚ στην Τούμπα, όπου ο πρόεδρος των γηπεδούχων εισήλθε με όπλο στον αγωνιστικό χώρο.

Τι αναφέρει το βούλευμα Οριστική απαλλαγή Μαρινάκη για «Εγκληματική» και σύσταση συμμορίας από τον Αρειο Πάγο

http://www.in.gr/18205160_mar2.limghandler.jpg?i=aT1maWxlcyUyZjElMmZtZWRpYSUyZjIwMTglMmYwMyUyZjI2JTJmMTgyMDUxNjBfbWFyMi5qcGcmdz00ODUmaD0wJnN0PXRydWUmYmc9MTY3NzcyMTUmY3I9ZmFsc2UmYXQ9NA%3d%3d
Οριστικά και αμετάκλητα και με τη σφραγίδα του Αρείου Πάγου επικυρώθηκε η απαλλαγή για τον επιχειρηματία και πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη για τα αδικήματα της «εγκληματικής οργάνωσης», της εκβίασης και της απάτης σχετικά με την υπόθεση του ποδοσφαίρου.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου υπό την προεδρεία της αντιπροέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου Μαρία Γαλάνη απέρριψε την αίτηση αναίρεσης που είχε ασκηθεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τα απαλλακτικά σκέλη του βουλεύματος που είχε εκδώσει το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.

Συγκεκριμένα με βούλευμά του το Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστήριου:

Η Φελλόη βρίσκεται ακριβώς στην σημερινή θέση του Κούτου. Παυσανίας: "… ΄Εχεται δε (προς Φελλόην) όρος Χελυδορέα..."

  Φωτογραφία του Alekos Kanel.
 
 
Ο Alekos Kanel αποκαλύπτει την ιστορία του χωριού μας:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 · 
Φωτογραφία του Alekos Kanel.Φωτογραφία του Alekos Kanel.Φωτογραφία του Alekos Kanel.
1.Χάρτης από το ΠΑΥΣΑΝΙΟΥ «ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ» Αχαϊκά-Αρκαδικά (ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ)
2.Χάρτης 1786
3.Μεγένθυση
4.Ασπρο Κοτσίφι
Γρηγόρης Κλαδούχος on : Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018
Ο Alekos Kanel αποκαλύπτει την ιστορία του χωριού μας:
 
Η Φελλόη (χάρτης 1) λοιπόν βρίσκεται ακριβώς στην σημερινή θέση του Κούτου (από το κούστος -κουστωδία) (του Μαμμωνά). Αναφέρεται από τον Παυσανία ο οποίος την επισκέφτηκε περί το 175 μΧ , ως πόλισμα (ας πούμε κωμόπολη), όπου «εἰ δέ τινα τῶν ἐν Ἕλλησι πολισματίων ἀφθόνῳ καταῤῥεῖται τῷ ὕδατι, ἀριθμεῖν καὶ τὴν Φελλόην ἔστιν ἐν τούτοις», και το οποίο «ἀεὶ ᾠκεῖτο καὶ Ἰώνων ἔτι ἐχόντων τὴν γῆν». Επίσης «θεῶν δὲ ἱερὰ Διονύσου καὶ Ἀρτέμιδός ἐστιν: ἡ μὲν χαλκοῦ πεποίηται, βέλος δὲ ἐκ φαρέτρας λαμβάνουσα’ τῷ Διονύσῳ δὲ ὑπὸ κινναβάρεως τὸ ἄγαλμά ἐστιν ἐπηνθισμένον».
Επειδή κατά τον Παυσανία «τὰ δὲ περὶ τὴν Φελλόην ἐς φυτείαν ἀμπέλων ἐστὶν ἐπιτήδεια» η ποιότητα του παραγόμενου κρασιού ήτο ασυγκρίτως ανώτερη όλων των ανταγωνιστών ήδη από το 300πΧ, με αποτέλεσμα να πωλείται μόνο σε λίγους που μπορούσαν να το αγοράσουν, κυρίως στην Κόρινθο και στη Αθήνα, εξαγόταν δε στην Αίγυπτο και στην Ρώμη και ήταν ιδιαίτερα αγαπητό από τους