Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Η “ΜΥΘΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ” ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΟΙΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ PROWEIN 2018

Εμφάνιση 20180318_150137.jpg
Για μία ακόμη χρονιά, πιστή στο κάλεσμα της μεγαλύτερης παγκοσμίως έκθεσης για το διεθνή οίνο και τα οινοπνευματώδη ποτά, η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Οίνων και Ποτών «ProWein», που πραγματοποιήθηκε από τις 18 έως τις 20 Μαρτίου 2018 στον εκθεσιακό χώρο Messe, στο Ντίσελντορφ στη Γερμανία. 
Η έκθεση Prowein, ως η μεγαλύτερη και δημοφιλέστερη του κλάδου διεθνώς, αποτελεί εξαιρετικά σημαντική επιχειρηματική πλατφόρμα και εργαλείο αναζήτησης συνεργατών από τη διεθνή αγορά. Συνολικά 6.870 εκθέτες από 64 χώρες παρουσιάστηκαν φέτος, δίνοντας στους εμπορικούς επισκέπτες την ευκαιρία, σε διάστημα τριών ημερών, να εξερευνήσουν την πλούσια γκάμα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών από όλο τον κόσμο. 

Εμφάνιση 20180319_121952.jpg
Δυναμική υπήρξε η παρουσία της Ελλάδας και ιδιαίτερα της Πελοποννήσου, όπου με την άριστη συνεργασία της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ) και της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέσω της Ανώνυμης Αναπτυξιακής Εταιρείας Ο.Τ.Α. Πελοπόννησος Α.Ε., σε περίπτερο συνολικού εμβαδού 120 τ.μ., φιλοξενήθηκαν 22καταξιωμένοι και ποιοτικοί παραγωγοί από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να ενισχύσουν την εξωστρέφειά τους και να αναδείξουν τον επαγγελματισμό των παραγωγών της Πελοποννήσου, στοχεύοντας σε σημαντικές διεθνείς αγορές. 
Εμφάνιση 20180319_121712.jpgΗ επισκεψιμότητα του περιπτέρου της Πελοποννήσου από εμπορικούς επισκέπτες υπήρξε μεγάλη και τα εξαιρετικής γεύσης και ποιότητας πελοποννησιακά κρασιά, έτυχαν μεγάλης αποδοχής. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον για τα Πελοποννησιακά κρασιά συνεχώς αυξάνεται τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε διεθνές επίπεδο, γεγονός που ενδυναμώνει το βασικό στόχο της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και τη στήριξη των Πελοποννησιακών επιχειρήσεων. 
Εμφάνιση 20180319_160838.jpgΤην Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησε με την παρουσία του ο κ. Αθανάσιος Γκίκας, Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Δασικής Πολιτικής Πελοποννήσου, ο οποίος συνομίλησε με τους συμμετέχοντες οινοπαραγωγούς, τους εκπροσώπους της ΕΝΟΑΠ, αλλά και αρκετούς εμπορικούς επισκέπτες, και τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη αλλά και τη μεγάλη σημασία της συνεργασίας των φορέων με τις παραγωγικές τάξεις, όσον αφορά στην προώθηση και προβολή των προϊόντων της περιοχής. 
Το περίπτερο επισκέφτηκαν και πολλοί ομογενείς επιχειρηματίες και εισαγωγείς, ενώ τίμησαν τη συμμετοχή της Πελοποννήσου με την παρουσία τους η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ κ. Μαρία Παπακωνσταντίνου, καθώς και η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Φραγκφούρτη κ. Μαρία Ζήση, οι οποίες από κοινού εξήραν τη συνεχή και εντατική προσπάθεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και την ενίσχυση του εξαγωγικού προσανατολισμού των επιχειρήσεων της περιοχής. 

GIKAS THANOS