Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Εκτός τόπου και χρόνου η ομιλία του Τσακαλώτου για το ασφαλιστικό - Λοβέρδος : Αντε γεια κύριε υπουργέ

Χαμός με Τσακαλώτο στη Βουλή! Η `μύγα τσε τσε της Συγγρού` και το `άντε γεια υπουργέ`! `Πηγαίνω στον Βόλφγκανγκ και στον Πόλ και πίνουμε καφέ`!
Τα…ασυμμάζευτα προσπάθησε να δικαιολογήσει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στην ομιλία του στη Βουλή για το ασφαλιστικό.  «Ο λόγος μας είναι συμβόλαιο. Ότι λέμε το κάνουμε» ανεφερε ο κ. Τσακαλώτος την στιγμή που η τροπολογία που κατεβάζει το αφορολόγητο στα 8.600 ευρώ. Εκτός αυτού, προσπάθησε να αναφερθεί στην τροπολογία ως νίκη για την κυβέρνηση, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «καταφέραμε να κρατήσουμε το όριο του αφορολόγητο σε επίπεδο που είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη».

 

Pitsirikos τέλος...

thank you
Με τον τίτλο "Τέλος", ο διασημότερος ίσως blogger, pitsirikos, αποχαιρετά το κοινό του, δηλώνοντας απογοητευμένος από την κατάσταση στην Ελλάδα. Διαβάστε αναλυτικά το τελευταίο κείμενο που δημοσιεύθηκε.
Εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί έναν από τους πιο γνωστούς blogger στη χώρα. Ο γνωστός pitsirikos, που κατάφερε να αποκτήσει φανατικό κοινό με την αιχμηρή πένα του, αποφάσισε να κλείσει το blog και να αποχαιρετήσει!
Με ένα λιτό κείμενο, μόλις 121 λέξεων, εξηγεί γιατί επιλέγει να σταματήσει τον συγκεκριμένο δίαυλο επικοινωνίας, μετά από 11 ολόκληρα χρόνια.
Αφήνει, ωστόσο, ένα ενδεχόμενο επιστροφής. Αναλυτικά το τελευταίο κείμενο που δημοσιεύθηκε στο pitsirikos.net, αναφέρει τα εξής:
"Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, μετά από πολλή σκέψη, αποφάσισα να σταματήσω.
Γράφω 11 χρόνια στο μπλογκ και κουράστηκα.
Αν η κατάσταση στην Ελλάδα ήταν διαφορετική, θα συνέχιζα.
Δεν βλέπω πια το νόημα να γράφω τα ίδια και τα ίδια πράγματα, και οι Έλληνες να μην αντιδρούν.
Άλλωστε, δεν ζω πια στην Ελλάδα και μπορώ να πω πως -κάθε μέρα που περνάει- τα θέματα της Ελλάδας με αγγίζουν όλο και λιγότερο.
Είναι σαν να μην συμβαίνει τίποτα στην Ελλάδα. Τουλάχιστον, έτσι το βλέπω εγώ από εδώ.
Κάνω μαθήματα γαλλικών σε παιδιά και είναι αρκετά ενδιαφέρον. Επίσης, είναι ξεκούραστο και ευχάριστο.
Σκέψη για μόνιμη επιστροφή στην Ελλάδα δεν υπάρχει.
Αν οι Έλληνες αποφασίσουν να ενωθούν για να πάρουμε πίσω τη χώρα μας, θα επιστρέψω.
Καλή συνέχεια
Σας ευχαριστώ πολύ για όλα
Την αγάπη μου
π
".

Το εθιμο των αερόστατων στη Ζαχάρω

sxinoi_4.jpg
 Ένα από τα πλέον φαντασμαγορικά αναστάσιμα έθιμα της Ελλάδος, εκείνο των αερόστατων που φωτίζουν τον νυχτερινό ουρανό, αναβίωσε ανήμερα το Πάσχα, αμέσως μόλις άρχισε να σουρουπώνει, στην παραλία των Σχίνων Ζαχάρως ,  με πρωτοβουλία του εκεί Πολιτιστικού – Περιβαλλοντικού Συλλόγου Γυναικών Σχίνων.
 Δεκάδες παιδιά μαζί με τους γονείς τους, κρατώντας τα αερόστατα που κατασκευάζονται από κόλλες λεπτού χαρτιού και τοποθετούνται πάνω από φωτιά ώστε να θερμανθεί ο αέρας ο οποίος βρίσκεται εγκλωβισμένος μέσα στον χάρτινο σάκο και με την φυσική ιδιότητά του να ανέβει προς την ατμόσφαιρα έχοντας υπερνικήσει την δύναμη της βαρύτητας, επιχείρησαν με την βοήθεια των μεγαλύτερων να τα απελευθερώσουν στον ουρανό.
Δυστυχώς ο καιρός δεν ήταν όπως λένε και οι ίδιοι σύμμαχός τους και τα παιδιά απογοητεύτηκαν λίγο, ωστόσο κάποια από τα αερόστατα κατάφεραν να ταξιδέψουν στον ουρανό και το θέαμα ήταν μαγευτικό. 

Στόχος του Συλλόγου ήταν να γεμίσουν τον ουρανό με αερόστατα και να στείλουν παντού το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης, αλλά ταυτόχρονα και την δική τους ελπίδα για την άμεση αποκατάσταση του Ιερου Ναού Τιμίου Προδρόμου Σχίνων, που έχει πληγεί από τον πρόσφατο σεισμό στην ευρύτερη περιοχή Κρέστενας και Ζαχάρως, με αποτέλεσμα οι καμπάνες του να έχουν σιγήσει και να περιμένουν όλοι οι κάτοικοι του χωριού την επαναλειτουργία του. Το κάλεσμα έγινε μέσω του facebook και πολλοί μικροί και μεγάλοι συγκεντρώθηκαν στην παραλία των Σχίνων για να πετάξουν τα αερόστατα, με την ελπίδα ότι ο καιρός θα βοηθήσει, κάτι που τελικώς δεν συνέβη. Ωστόσο, ακόμα κι έτσι, όλοι απόλαυσαν την προσπάθεια και το θέαμα από τα λίγα αερόστατα που κατόρθωσαν να φύγουν στον ουρανό. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Σχίνων ευχαρίστησε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους και συγκεντρώθηκαν στην παραλία των Σχίνων για να αναβιώσουν το έθιμο με τα αερόστατα και έγραψαν σχετικά:
«Θέλουμε για μία ακόμη φορά να ευχαριστήσουμε όλους τους συμπατριώτες, αλλά και τους επισκέπτες και τους φίλους που συγκεντρώθηκαν στην παραλία Σχίνων για να αναβιώσουμε το έθιμο με τα αερόστατα.
Δυστυχώς ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος μας, γιατί από νωρίς έβρεχε και στη συνέχεια "έβγαλε" πολύ δυνατό αέρα, με καταστροφικές συνέπειες για το τόλμημά μας.
Ελπίζουμε την επόμενη φορά, να είμαστε πιο τυχεροί...
Το ευτύχημα είναι πως δεν προκλήθηκε καμία φθορά...
Χαρήκαμε πολύ που συγκεντρώθηκε τόσος πολύς κόσμος (μόνο μέσα από το f/b), αλλά κυρίως χαιρόμαστε που συνειδητοποιούμε πως όλοι μας κρύβουμε μέσα μας ένα παιδί, που συχνά νιώθει την ανάγκη να κάνει παράτολμα πράγματα, να "τσαλακωθεί", να παίξει και να τρέξει στην άμμο για να κυνηγήσει το αερόστατο του...
Εύχομαι να έχουμε τη δυνατότητα, σαν άτομα, αλλά και σαν Σύλλογος να ζήσουμε πολλές τέτοιες όμορφες στιγμές με γέλια και παιχνίδια, περιστοιχισμένοι από αγαπημένους φίλους.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Γιάννη Χρηστίδη, την Έφη Χριστάκη και τον Θέμη Σκαλτσά για τις υπέροχες φωτογραφίες τους». .

Χρίστος Δήμας: Οδηγούν τους ελεύθερους επαγγελματίες εκτός επαγγέλματος

Συζήτηση για την πολιτική επικαιρότητα και το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό - Φορολογικό είχε ο βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας με τους δημοσιογράφους Α.Πορτοσάλτε και Μπ.Παπαδημητρίου στον αέρα του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΙ 100.3.
Ο βουλευτής Κορινθίας τόνισε πως με τις αλλαγές που φέρνει η Κυβέρνηση, το ασφαλιστικό σύστημα οδηγείται σε νέο αδιέξοδο καθώς δεν υπάρχει ούτε αναλογιστική μελέτη που να τεκμηριώνει την αποδοτικότητα τους. Μιλώντας για τις αλλαγές, τόνισε ότι «όταν αυξάνεις τις ασφαλιστικές εισφορές, σε μια εποχή που έχει μειωθεί το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων και έχουμε ύφεση, το μόνο που καταφέρνεις είναι να οδηγήσεις περισσότερους επιστήμονες, ελεύθερους επαγγελματίες, μηχανικούς, δικηγόρους, αρχιτέκτονες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους κλπ εκτός επαγγέλματος», ενώ τόνισε πως αν η κυβέρνηση ήθελε να συνεχίσει το έργο της προηγούμενης Κυβέρνησης σε ότι αφορά τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος θα είχε κλείσει την αξιολόγηση από τον περασμένο Ιανουάριο.

Μιλώντας στους δύο δημοσιογράφους, ο κ. Δήμας επεσήμανε πως η Νέα Δημοκρατία δεν έχει κανένα μαγικό ραβδί να διορθώσει από τη μία ημέρα στην άλλη την οικονομία, καθώς η ζημιά που έχει γίνει είναι ανεπανόρθωτη. Τόνισε μάλιστα, πως αυτό που προέχει είναι να φύγει η Κυβέρνηση και να καλυφθεί η ζημιά που έχει προκληθεί από τη διακυβέρνηση Τσίπρα, κάτι για το οποίο σημείωσε ωστόσο πως αποτελεί μια πολύ δύσκολη εξίσωση και όποιος ισχυρίζεται ότι μπορεί να το κάνει εύκολα είναι εκτός πραγματικότητας.
 

Εκδήλωση Γεωπολιτικοί Ανταγωνισμοί για τη Συρία. Προοπτικές Ειρήνευσης και Ανασυγκρότησης. Ο Ρόλος της Ελλάδας.



Εκδήλωση της ”κοινωνίας αξιών” με θέμα:
Γεωπολιτικοί Ανταγωνισμοί για τη Συρία. Προοπτικές Ειρήνευσης και Ανασυγκρότησης. Ο Ρόλος της Ελλάδας.
Ομιλητές:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ν.Δ. & ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ



http://www.naftemporiki.gr/fu/p/1037636/638/399/0x0000000000f2d6dc/2/giannis-plakiotakis.jpgΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γνωρίζοντας πολύ καλά το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, αλλά και οι ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες της Κρήτης, από τις απεργιακές κινητοποιήσεις της Π.Ν.Ο., εκφράζω την αλληλεγγύη μου στο δίκαιο αγώνα των αγροτών της Ιεράπετρας και συνυπογράφω το  ψήφισμά τους.

Εφαρμογή κάμερας με livestream ετοιμάζει το Facebook

Μία αυτόνομη εφαρμογή κάμερας αναπτύσσει το Facebook, για να ενθαρρύνει τους χρήστες να τραβούν και να μοιράζονται περισσότερες φωτογραφίες και video, σύμφωνα με ρεπορτάζ...
Περισσότερα 


 
Την αποθήκευση δεδομένων σε DNA διερευνά η Microsoft Σε μία συμφωνία η οποία μπορεί να αλλάξει τον τρόπο ψηφιακής αποθήκευσης του ασύλληπτου όγκου δεδομένων που παράγονται καθημερινά, προχώρησε αυτή την εβδομάδα... Περισσότερα

 
Ζητήστε δωρεάν test απόδοσης και αξιολόγησης για το site ή το e-shop σας Η iservices σας προσφέρει εντελώς δωρεάν την δυνατότητα να αξιολογήσετε την απόδοση της ιστοσελίδας ή του e-shop σας. Δείτε εδώ τι χρειάζεται για να αποδώσει πραγματικά μια ιστοσελίδα ή... Περισσότερα
 

iservices.gr

Πορεία ΠΑΜΕ και αγροτών - Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας

Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα πορεία του ΠΑΜΕ και των αγροτών στο κέντρο της Αθήνας, κατά του ασφαλσιτικού νομοσχεδίου, που ψηφίζεται το βράδυ της Κυριακής.

Περισσότεροι από 6.000 συμμετέχουν στην πορεία που θα καταλήξει έξω από τη Βουλή, την ώρα που συνεχίζεται η συζήτηση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Κλειστές είναι οι οδοί Πανεπσιτημίου, Σταδίου, Βασιλίσσης Σοφίας και Αμαλίας.
 Στην πορεία συμμετέχουν Εργατικά Συνδικάτα, Συνδικάτα Εργαζομένων ΟΤΑ, η Ένωση Αποστράτων, καθώς και αγρότες κυρίως από τη Θεσσαλία. Το παρών δίνει ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μεταμεσονυκτιο πραξικοπημα της κυβερνησης με κλειστα τα ΜΜΕ Άγρια μεσάνυχτα κούρεψαν το αφορολόγητο κάτω από τα 9.000 ευρώ!

Άγρια μεσάνυχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, λίγες ώρες μετά το «μαύρο» στην ενημέρωση και ελάχιστες ώρες πριν εισαχθεί εσπευσμένα στην Βουλή για ψήφιση το φορολογικό νομοσχέδιο, εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι των 600-800 ευρώ το μήνα, έχασαν σε μια στιγμή 909 ευρώ από το αφορολόγητο που είχαν αλλά και 50-200 ευρώ από την τσέπη τους για επιπλέον φόρους, ενώ πριν δεν πλήρωναν τίποτε σε φόρους εισοδήματος.

Το ΤΕΕ διαγράφει Τσίπρα, Βούτση, Φωτίου, Σπίρτζη, Φάμελλο, Φλαμπουράρη

Με διαγραφές βουλευτών, που είναι μέλη του ΤΕΕ, προειδοποιεί το Τεχνικό Επιμελητήριο και φυσικά εξαίρεση δεν θα μπορούσε να είναι ούτε ο πρωθυπουργός.
Με βάση απόφαση της διοικούσας επιτροπής, το ΤΕΕ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο και καλεί τα μέλη – βουλευτές να μη το ψηφίσουν διότι διαφορετικά θα έρθουν αντιμέτωποι με κυρώσεις. Να σημειώσουμε ότι μέλος είναι και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Χρήστος Σπίρτζης.

Αγριο επεισοδιο στο εντευκτηριο της Βουλης «Ντροπή σας» φώναξαν δικηγόροι στο βουλευτή Λάππα του ΣΥΡΙΖΑ


Αγριο επεισόδιο στο εντευκτήριο της Βουλής μεταξύ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και εκπροσώπων δικηγοριών ενώσεων εξελίχθηκε λίγο μετά την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια. Σύμφωνα με πληροφορίες ομάδα δικηγόρων παρουσία του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλη Αλεξανδρή κατευθύνθηκε προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρο Λάππα και διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τις προωθούμενες διατάξεις.

Η ΕΠΟ αποφάσισε να γίνει ο τελικός στις 15 Μαΐου

Η ΕΠΟ αποφάσισε να γίνει ο τελικός στις 15 ΜαΐουΤην Κυριακή 15 Μαΐου προτείνει η ΕΠΟ να πραγματοποιηθεί ο τελικός του Κυπέλλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Η συγκεκριμένη ημερομηνία αποφασίστηκε στην έκτακτη συνεδρίαση που έγινε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της Ελληνικής ομοσπονδίας.
Υπενθυμίζουμε ότι ο αγώνας στο ΟΑΚΑ είχε οριστεί αρχικά για σήμερα Σάββατο 7 Μαΐου, ωστόσο, μετά από απόφαση του Σταύρου Κοντονή, ο οποίος επικαλέστηκε αίτημα της αστυνομίας έπειτα από εισήγηση της ΔΕΑΒ για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας, αναβλήθηκε για τουλάχιστον δέκα ημέρες.

Στους δρόμους τα συνδικάτα - Απεργιακό Σαββατοκύριακο κατά Ασφαλιστικού και Φορολογικού - Η κυβέρνηση κλείνει για 3 ημέρες τον Εθνικό Κήπο - Παντού κλούβες και σίδερα - Φοβούνται για τα σκληρά νομοσχέδια

Γενική 48ωρη απεργία: Ποιοι απεργούν απο αύριο Πέμπτη 6/5
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η 48ωρη απεργία που έχουν κηρύξει τα συνδικάτα τα οποία επίσης αντιδρούν στο φορολογικό και ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που θα τεθεί το Σαββατοκύριακο στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση.

Το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει νέα απεργιακή συγκέντρωση αύριο, Σάββατο, στην Ομόνοια στις 6 το απόγευμα και την Κυριακή στο Σύνταγμα στις 10.30 το πρωί, ημέρα που θα γίνουν συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ σε συνδυασμό με τα προγραμματισμένα συλλαλητήρια για την εργατική Πρωτομαγιά.