Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

  

Την Περιφέρεια της Πελοποννήσου, επισκέπτεται τη Δευτέρα 19 Ιουλίου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης  Πελοποννήσου, Παν. Νίκας.

Το μεσημέρι της Δευτέρας ο Πρωθυπουργός θα βρίσκεται στην Τρίπολη, όπου θα έχει συναντήσεις και συνεργασίες με τον Περιφερειάρχη, Δημάρχους και φορείς της περιοχής.

Στις 6 το απόγευμα, συνοδευόμενος από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό, θα μιλήσει στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης, για την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί περιοχές και στη Δυτική Μεσσηνία.

Αιγιάλεια: Αναζητούνται τρόποι στήριξης των καλλιεργητών σταφίδας από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

  

Τρόπους στήριξης των παραγωγών σταφίδας αναζητάει η κυβέρνηση επισήμανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να παρασυρόμαστε από εκβιασμούς που κάνουν κάποιοι.

Αυτό ανέφερε ο κ. Λιβανός απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σταύρου Αραχωβίτη και τόνισε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό των καλλιεργητών.

Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις κλοπών και απόπειρα διάρρηξης στην Κορινθία

 

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα και προανάκριση του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, δέκα έξι περιπτώσεις κλοπών καταλυτών οχημάτων και μία απόπειρα διάρρηξης οχήματος, σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Κορινθίων, Νεμέας και Βέλου-Βόχας Κορινθίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται δέκα ημεδαποί, ηλικίας από 29 έως και 34 ετών,  σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής.

Εμβολιασμός πολιτών στο Κέντρο Υγείας Νεμέας

  

Ένας ακόμα εμβολιασμός στην Πελοπόννησο από κινητή μονάδα και συγκεκριμένα στο Κέντρο Υγείας Νεμέας .

Πολίτες όλων των ηλικιών, που για διάφορους λόγους δεν είχαν εμβολιαστεί, όλο αυτό το διάστημα, εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της pfizer. Την πρωτοβουλία στήριξε η 6η Υγειονομική Περιφέρεια και οργανώθηκε μέσα από το δήμο της περιοχής.

Στη Νεμέα, βρέθηκε ο γενικός γραμματέας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους και ο διοικητής της 6ης ΥΕΠ, Γιάννης Καρβέλης. Οι “καταδρομικοί εμβολιασμοί” θα συνεχιστούν και το επόμενο χρονικό διάστημα σ’ όλες τις περιοχές της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Σύντομα, η 6η ΥΠΕ, μαζί με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης, θα οργανώσει και εμβολιασμούς κατ’ οίκον, για την εξυπηρέτηση των ανήμπορων πολιτών.

Μάλιστα, όπως τονίζει με ανάρτησή του, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, έχει ήδη ζητηθεί η εκδήλωση ενδιαφέροντος από ιατρούς και ιδιώτες που θα στελεχώσουν τα κλιμάκια του εμβολιασμού.

Παραπέμπεται σε Ειδικό Δικαστήριο ο Νίκος Παππάς με 178 ψήφους

 Παραπέμπεται σε Ειδικό Δικαστήριο ο Νίκος Παππάς με 178 ψήφους 

Με 178 ψήφους υπέρ και 86 κατά παραπέμπεται ο Νίκος Παππάς στο Ειδικό Δικαστήριο για την διάπραξη του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή στην υπόθεση του διαγωνισμού τηλεοπτικών αδειών το 2016.

Από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ των οποίων οι κοινοβουλευτικές ομάδες είχαν ταχθεί υπέρ του πορίσματος της προανακριτικής και της παραπομπής του πρώην υπουργού, υπήρξαν δύο απώλειες, χωρίς να έχει γίνει ακόμα γνωστό ποιοι ήταν οι βουλευτές και σε ποιο κόμμα ανήκουν. Μία ψήφος βρέθηκε άκυρη, πιθανόν κατά λάθος, και μία ακόμα ψήφος προστέθηκε στα κατά που έφτασαν τα 86.

Παρών τάχθηκαν οι 12 βουλευτές του ΚΚΕ, ενώ ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση απείχαν από την ψηφοφορία.

Συνολικά στην ψηφοφορία συμμετείχαν 277 βουλευτές, τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 276 ενώ δεν υπήρχαν Λευκά.

Μετά την παραπάνω απόφαση της Βουλής, το σώμα θα προχωρήσει στην κλήρωση των τακτικών και αναπληρωματικών μελών του Ειδικού Δικαστηρίου, του Δικαστικού Συμβουλίου και της εισαγγελικής αρχής, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος και το νόμο περί ευθύνης Υπουργών.

 


Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο / 248 νέα κρούσματα σήμερα (58 στην Κορινθία - 40 στην Μεσσηνία - 89 στην Αχαΐα.)

  

Μεγάλη αύξηση (σε σχέση με χθες) κρουσμάτων κορωνοϊού (+61), καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά παρατηρήθηκαν 248 νέες μολύνσεις, εκ των οποίων οι 89 στην Αχαΐα, 58 στην Κορινθία, 40 στην Μεσσηνία, 33 στην Ηλεία και 17 στην Αργολίδα. Επίσης μονοψήφιες νέες μολύνσεις καταγράφηκαν στην Αρκαδία και στη Λακωνία.

Εκατόν εικοσιέξι (126) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 58 νέες μολύνσεις παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας , 40 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και οι υπόλοιπες 28 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (17), Αρκαδίας (8) και Λακωνίας (3).

 Επίσης άλλα 122 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας (89) και Ηλείας (33).  

Σήμερα  14 / 7 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 248 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 26.936 ( 11.744 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Τετάρτη 14 / 7 /21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (89),  Μεσσηνίας  (40) ,  Κορινθίας (58), Ηλείας (33), Αργολίδας (17), Αρκαδίας (8) και Λακωνίας (3) .

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                12.209

Π.Ε. Κορινθίας             4.198

Π.Ε. Ηλείας                  2.989

Π.Ε. Αργολίδας            2.449

Π.Ε. Αρκαδίας             2.199

Π.Ε. Μεσσηνίας          1.870   

Π.Ε. Λακωνίας            1.026