Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

Κυριάκος Πιερρακάκης: Μία ημέρα αποβολή για εμφανή κατοχή και χρήση κινητού – Όποιος βιντεοσκοπεί θα αλλάζει σχολείο

 Κυριάκος Πιερρακάκης: Μία ημέρα αποβολή για εμφανή κατοχή και χρήση κινητού – Όποιος βιντεοσκοπεί θα αλλάζει σχολείο 

Στην έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς και στο θέμα των κινητών τηλεφώνων που θα μένουν πλέον εκτός τάξης, αναφέρθηκε μεταξύ πολλών άλλων ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ, το βράδυ της Πέμπτης (5.9.24).

«Ασχοληθήκαμε πολύ με το μπούλινγκ. Βλέπουμε ότι έχει αυξηθεί ουσιαστικά το μπούλινγκ στα σχολεία. Άπαξ και βιντεοσκοπηθεί ένα παιδί σε μια πολύ ευαίσθητη στιγμή του -όπως έχει προκύψει σε περιστατικά τα οποία έχουν έρθει στην προσοχή μας- μαθητής ή μαθήτρια που βιντεοσκοπεί, θα αλλάζει σχολείο», τόνισε.

«Η μία από αυτές, μια θεμελιώδης, είναι οι νέοι κανονισμοί. Τα κινητά τηλέφωνα είναι ένα από αυτά τα κομμάτια και αυτή είναι και η διαφορά», υπογράμμισε.

«Υπήρχε και παλιά μια εγκύκλιος που απαγόρευε τα κινητά τηλέφωνα (που την είχαν υπογράψει οι προηγούμενοι υπουργοί Παιδείας). Δεν υπήρχε πλαίσιο συνεπειών. Αυτή είναι η αλλαγή που κάνουμε. Έτσι, στην εμφανή κατοχή και χρήση προβλέπεται η ποινή της μιας μέρας αποβολή», σημείωσε.

 

 

Εξαπλασιάζεται το επίδομα σε γιατρούς για τις άγονες περιοχές – Δείτε πίνακες με τις 18 ειδικότητες

 Εξαπλασιάζεται το επίδομα σε γιατρούς για τις άγονες περιοχές – Δείτε πίνακες με τις 18 ειδικότητες 

Αυξάνεται κατά 600% το επίδομα προσέλκυσης και παραμονής για τους γιατρούς κλάδου ΕΣΥ σε προβληματικές και άγονες περιοχές, (Περιοχές Α’ και Περιοχές Β’).

Ο εξαπλασιασμός του επιδόματος για τους γιατρούς κλάδου ΕΣΥ για τις άγονες περιοχές της χώρας αφορούν συγκεκριμένα σε 18 ιατρικές ειδικότητες.

Με τη νέα ΚΥΑ που υπογράφηκε την Πέμπτη (05.09.2024) από τους υπουργούς Υγείας και Οικονομικών, Άδωνι Γεωργιάδη και Κωστή Χατζηδάκη, τα οικονομικά κίνητρα που παρέχονται είναι τα εξής:

Καιρός: Τους 38 βαθμούς άγγιξε η θερμοκρασία την Πέμπτη

  

Κοντά στους 38 °C έφτασε η θερμοκρασία την Πέμπτη (06.09.2024), καθώς ο καιρός κάθε άλλο παρά φθινόπωρο θυμίζει. Σχετικό πίνακα με τις 8 περιοχές όπου καταγράφηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες ανακοίνωσε το Meteo, η υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Αρχές Σεπτεμβρίου και ο καιρός είναι ακόμη καλοκαιρινός, όπως επιβεβαιώνεται από την καταγραφή των υψηλότερων θερμοκρασιών που επικράτησαν την Πέμπτη.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η μέγιστη θερμοκρασία

Έρχεται το Epidaurus Action

 Έρχεται το Epidaurus Action 

Tριαθλητική δράση θα πραγματοποιηθεί στις 7 και στις 8 Σεπτεμβρίου 2024, στην Αρχαία Επίδαυρο.

Πρόκειται για εκδήλωση η οποία διεξάγεται από το 2014 με επιτυχία, αφήνοντας το δικό της στίγμα στην κοινότητα του τριάθλου.

Οι αγώνες αφορούν διάφορες ηλικιακές κατηγορίες και θα ξεκινήσουν το πρωί του Σαββάτου.

Διοργανωτές είναι ο δήμος Επιδαύρου, η Περιφερειακή Ενότητα της Αργολίδας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η εταιρεία whynot. Η αθλητική δράση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Τουρισμού, της ΤΟΕ και του ΕΟΤ.

Και νέα προσθήκη στον Αστέρα Δερβενίου ο μέσος Αναστάσης Πανάγου

 Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που παίζουν ποδόσφαιρο και κείμενο 

⚪🔵Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΣΤΕΡΑ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ ανακοινώνει ακόμια μία μεταγραφή για την ομάδα μας, αυτή του μέσου Αναστάση Πανάγου!
Ο Αναστάσης έχει πλούσια εμπειρία από όμαδες Γ' Εθνικής όπως Αγία Παρασκευή, Αστέρας Μαγούλας, Ηρακλής Ψαχνών, Τράχωνες, Αστέρας Παραποτάμου. Επίσης, έχει αγωνισθεί σε Α.Ο. Άνοιξη και Θύελλα Πετρίου.
💪Τον καλωσορίζουμε στην οικογένεια του ΑΣΤΕΡΑ και του ευχόμαστε μια χρονιά με υγεία!

Αστέρας Δερβενίου

Δάνης Κατρανίδης: Πλήθος κόσμου και συγκίνηση στην κηδεία του ηθοποιού

 katranidis-xr 

Πλήθος συγγενών, φίλων και ανθρώπων από τον καλλιτεχνικό χώρο αποχαιρέτησαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο Κοιμητήριο Ζωγράφου, τον Δάνη Κατρανίδη που πέθανε την περασμένη Κυριακή, στα 75 του χρόνια. Η συγκίνηση για τον θάνατο του ηθοποιού ήταν μεγάλη και οι αγαπημένοι του άνθρωποι συγκράτησαν με δυσκολία τα δάκρυά τους.

Από τους πρώτους στο νεκροταφείο, έφτασαν η Ελένη Ράντου, ο Σταμάτης Φασουλής και ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης με τη σύζυγό του, Έφη Μουρίκη. Στην κηδεία του σπουδαίου ηθοποιού παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Λάκης Λαζόπουλος, ο Γιώργος Κυρίτσης και η Άντζελα Γκερέκου.

Από το τελευταίο «αντίο» δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι πρώην σύζυγοι του ηθοποιού, Μίρκα Παπακωνσταντίνου και Ελίζα Πάλλη, που περπατούσαν συγκινημένες κατά την εξόδιο ακολουθία. 

Αποτροπιασμός στη Δ. Μάνη – Κρέμασαν άγρια ζώα σε κολώνες

 

Αποτροπιασμό και ντροπή προκαλούν οι εικόνες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες ημέρες. Πιο συγκεκριμένα, στις φωτογραφίες φαίνονται ένα κρεμασμένο τσακάλι και μια αλεπού σε κολώνες στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Εξωχωρίου και Σαιδόνας στην Δυτική Μάνη.

Αποτροπιασμός στη Δ. Μάνη – Κρέμασαν άγρια ζώα σε κολώνες

Σύμφωνα με πληροφορίες τα συγκεκριμένα ζώα είχαν πυροβοληθεί νωρίτερα και είχαν σκοτωθεί σε διαφορετικό σημείο από αυτό που κρεμάστηκαν. Την συγκεκριμένη τακτική τη συνήθιζαν κυνηγοί πριν από αρκετές δεκαετίες, είχε εκλείψει για αρκετά χρόνια και προκαλεί έκπληξη ότι ανάλογα φαινόμενα συνέβησαν ξανά στις μέρες μας.

Ήδη ο Φιλοζωικός Όμιλος της Μάνης έχει προχωρήσει σε καταγγελία στις αρχές ενώ αρκετοί κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για όλα αυτά που συνεβησαν και είναι οι ίδιοι που το κοινοποίησαν, τόσο για να βρεθεί ο δράστης όσο και για να μην επαναληφθεί το συγκεκριμένο γεγονός.

Την υπόθεση ήδη ερευνά το Α.Τ. Καρδαμύλης στη Δυτική Μάνη.

Αποτροπιασμός στη Δ. Μάνη – Κρέμασαν άγρια ζώα σε κολώνες

Τρίπολη: Σε έκτακτη γενική συνέλευση οδεύει ο Παναρκαδικός

 Τρίπολη: Σε έκτακτη γενική συνέλευση οδεύει ο Παναρκαδικός  

Έκτακτη γενική συνέλευση έχει γνωστοποιήσει η προσωρινή διοικούσα επιτροπή του Παναρκαδικού Α.Ο. Μοναδικό θέμα είναι η εκλογή της νέας διοίκησης.

Η συνέλευση είναι να γίνει τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024, στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, στην Τρίπολη, στις 6.30 το απόγευμα.

Την πρόσκληση για την έκτακτη γ.σ. απευθύνει η Επιτροπή που έχει ορίσει το Πρωτοδικείο της Τρίπολης, μετά και τις τελευταίες – δυσάρεστες – διοικητικές και αγωνιστικές εξελίξεις.

Όπως τονίζει το σχετικό δελτίο Τύπου, διακυβεύεται η ίδια η επιβίωση του Παναρκαδικού.

ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ: 1o Φεστιβάλ Φιλαρμονικών . Συμμετέχουν οι Φιλαρμονικές ορχίστρες Δερβενίου και Νεμέας.

 https://scontent.fath3-4.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/458187982_1246953086277188_8071761604620750042_n.jpg?_nc_cat=103&ccb=1-7&_nc_sid=833d8c&_nc_ohc=gGIeoyOEKS0Q7kNvgGEclTn&_nc_ht=scontent.fath3-4.fna&oh=00_AYB6W4PktzyklpkTCkbRtMNVkdlTxaxPP6UCzmigIz4hlA&oe=66DFA042 

Ένα σημαντικό μουσικό διήμερο στη Νεμέα!
Δήμος Νεμέας
Με Φιλαρμονικές, Χορωδίες & εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά!

Στην πλατεία Δημαρχείου στις 20.30! Σάββατο & Κυριακή 7-8 Σεπτεμβρίου

Το 1ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Νεμέας είναι γεγονός!
Με τη Φιλαρμονική Δερβενίου και τη Φιλαρμονική Δήμου Νεμέας - Filarmonia of Nemea
Μουσική & εκπαιδευτική εμπειρία!

 

Δύο φεστιβάλ θα γίνουν το Σαββατοκύριακο στη Νεμέα Κορινθίας.

Πρόκειται για το 1ο φεστιβάλ φιλαρμονικών και για το 6ο φεστιβάλ χορωδιών.

Είναι εκδηλώσεις ενταγμένες στο πολιτιστικό καλοκαίρι του δήμου Νεμέας.

Ομοσπονδία Γονέων Πελοποννήσου: ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ

 Ομοσπονδία Γονέων: ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ - NemeaPress

Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων

Περιφέρειας Πελοποννήσου

Email: omosp.goneon.pelop@gmail.com

Τηλ. επικ.: 6984924815, 6974302736                   6976880309                                                                                                                                  28/8/2024

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

 

Η Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων της Περιφέρειας Πελοποννήσου καταδικάζει την απαράδεκτη απόφαση του Υπουργείου και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, που μέσα στο καλοκαίρι- προφανώς για να αιφνιδιάσει γονείς και εκπαιδευτικούς-  προχωρά σε συγχωνεύσεις τμημάτων, στοιβάζοντας 25 μαθητές μέσα σε αίθουσες που στην πλειοψηφία τους κρίνονται  τουλάχιστον ως ελλιπείς,και ζητά να παρθεί πίσω άμεσα.