Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Προκόπης Παυλόπουλος στην 80η ΔΕΘ: Μονόδρομος για την Ελλάδα η πορεία μέσα στην Ε.Ε. - Ιστορική αναδρομή έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις προηγούμενες ΔΕΘ

Προκόπης Παυλόπουλος στην 80η ΔΕΘ: Μονόδρομος για την Ελλάδα η πορεία μέσα στην Ε.Ε. 

«Η Ελλάδα και ο λαός μας δεν μπορούν να επιβιώσουν υπό όρους σταθερής Δημοκρατίας και οικονομικής και κοινωνικής αξιοπρέπειας, πέρα κι έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ακολουθώντας έναν μοναχικό δρόμο προς το άγνωστο και την αβεβαιότητα"», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την ομιλία του με την οποία εγκαινίασε την 80η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης", ενώπιον της υπηρεσιακής πρωθυπουργού Βασιλικής Θάνου.

Θάνου: Η Ελλάδα θα τηρήσει τις αναληφθείσες ευρωπαϊκές της δεσμεύσεις - Η ομιλία της υπηρεσιακής πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Θάνου: Η Ελλάδα θα τηρήσει τις αναληφθείσες ευρωπαϊκές της δεσμεύσεις
Τη διαβεβαίωση ότι οι εκλογές θα διενεργηθούν κατά αδιάβλητο τρόπο και μέσα σε κλίμα ομαλότητας και πως η Ελλάδα θα τηρήσει τις αναληφθείσες ευρωπαϊκές της δεσμεύσεις έδωσε για άλλη μια φορά η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στα εγκαίνια της 80ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

O χαιρετισμόw της κ. Θάνου

Το απόλυτο θρίλερ στα ποσοστά - Τι δείχνουν τρία νέα γκάλοπ!

Δημοσκοπήσεις - εκλογές 2015: Το απόλυτο θρίλερ στα ποσοστά - Τι δείχνουν τρία νέα γκάλοπ! 
Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις κάλπες της 20ής Σεπτεμβρίου και στους πολιτικούς "μονομάχους" επικρατεί... δημοσκοπικός "πυρετός"!
Το σημαντικότερο και ασφαλέστερο συμπέρασμα από τις τρεις τελευταίες δημοσκοπήσεις είναι πως το ενδεχόμενο της αυτοδυναμίας φαντάζει... αδύνατο.  
Τόνοι... ιδρώτα χύνονται στην "διελκυστίνδα της πρωτιάς" μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας και οι μετεκλογικές συνεργασίες για όποιον κόψει πρώτος το νήμα είναι κάτι αναπόφευκτο.

ΔΕΡΒΕΝΙ TOYΡΝΟΥΑ ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ 2015 ΚΥΡΙΑΚΗ 6/9

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΧΡ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ

http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20110516/low/newego_LARGE_t_1101_53505872.JPGΟ Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  


«Στη συνέντευξη που σήμερα δώσαμε, εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, παρουσιάσαμε με ποσοτική τεκμηρίωση το κόστος που σώρευσε η 7μηνη διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ στη χώρα και την οικονομία της, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.
Ακολούθως, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε με τα γνωστά, εν πολλοίς, αυθαίρετα πολιτικά επιχειρήματα. Προσπαθεί, ως συνήθως, να κάνει διάχυση των ευθυνών του.
Όμως, οι πολίτες πρέπει να μαθαίνουν την αλήθεια για να αποφασίσουν με ορθολογισμό.
Για το λόγο αυτό θεωρούμε ότι θα πρέπει να φωτίσουμε, από κοινού, την πραγματικότητα της ελληνικής οικονομίας, όπως αυτή εξελίχθηκε.
Καλούμε, λοιπόν, τους συνάδελφους του ΣΥΡΙΖΑ σε δημόσια συζήτηση επί του θέματος».

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ACTION 24


Σημεία από τη συνέντευξη
του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη
στην εκπομπή «Evening Report»
και στους δημοσιογράφους Γιώργο Κουβαρά και Γιάννη Πολίτη
στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION 24


ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ
Ήμασταν σε μία πολύ καλή φάση συνεννόησης με την Ευρώπη για το κρίσιμο αυτό ζήτημα και είχα ζητήσει να ενημερωθεί και ο ΟΗΕ για να έχουμε μία παγκόσμια πολιτική . Αδιαφόρησε και δυσφόρησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.  Η Ελλάδα εξέπεμψε το μήνυμα «περάστε απέναντι». Ο μετανάστης, ο πρόσφυγας που περνάει από την άλλη μεριά και ρωτάει του λένε οι άλλοι «περνάς άνετα».
Η εικόνα του μικρού παιδιού που ξεβράστηκε στις ακτές μας σόκαρε όλους. Υπήρχαν 20.000 νεκροί αυτό το καλοκαίρι. Εγώ είμαι άνθρωπος, όπως όλοι μας, όχι μόνο στη ΝΔ και θέλουμε ανθρώπινα να το δούμε το θέμα.
Αποδεικνύεται ότι ούτε καν η αρχή και η επιτροπή που χρειαζόταν για να πάρουν τα χρήματα, όπως λέει ο επίτροπος ο κύριος Αβραμόπουλος, δεν υπήρχε. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην υπηρεσιακή κυβέρνηση που σε 2-3 μέρες έκανε όσα δεν έκαναν οι άλλοι σε 7 μήνες.
Σας λέω ότι αν δεν ήταν προεκλογική περίοδος θα πήγαινα στα νησιά που έχουν το πρόβλημα. Και θα πήγαινα για να δω το πρόβλημα για το οποίο έχω ήδη ενημερωθεί. Θεωρώ όμως ότι θα παρερμηνευτεί η επίσκεψή μου ως προεκλογική υποκρισία.


ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ
Από την πρώτη μέρα δήλωσα ότι δεν θα προχωρήσουμε σε αλλαγές στα ψηφοδέλτια, εκτός αν κάποιοι οικειοθελώς αποχωρήσουν. Μου είπαν κάποιοι για το επικρατείας: “Δεν θα βάλεις μερικούς δικούς σου;». Λοιπόν, για να τελειώνουμε, δεν υπάρχουν δικοί μου, εγώ τους θεωρώ όλους Νέα Δημοκρατία.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ
Η ίδια η κοινωνία μας στέλνει το μήνυμα της συνεννόησης.
Αυτές οι εκλογές έχουν ένα μεγάλο θετικό, ότι τα ψέματα τελειώνουν εδώ γιατί όλοι έχουν καταλάβει την αλήθεια. Όλοι ξέρουν και δεν μπορούμε να υποσχεθούμε μεγάλα άλματα και μαγικές λύσεις. Η κοινωνία έχει βάλει στην άκρη τους λαϊκιστές.

Εγώ έχω μπει, όπως βλέπετε, σε προεκλογική περίοδο χωρίς να δίνω καμία υπόσχεση.
 Δεν έχω πρόβλημα αν θα είναι πρωθυπουργός ο Τσίπρας ή κάποιος άλλος, εφόσον είναι πρώτο κόμμα. Το ζητούμενο είναι η προγραμματική μας πορεία και η υλοποίηση συγκεκριμένων δεσμεύσεων για τις οποίες πρέπει να συνεννοηθούμε.  Και δεν με ενδιαφέρει αν θα είναι 2 ή 5 κόμματα.
Όλα θα μας τα δείξει ο λαός στην κάλπη. Κατά τη γνώμη μου θα είναι μήνυμα συνεργασιών.
  Έχει τεράστιες ευθύνες ο κύριος Τσίπρας και γιατί μας πήγε σε εκλογές και γιατί κινδυνεύουμε να μας ξαναπάει, σύμφωνα και με το κείμενο των 53. Μία νέα Αριστερή Πλατφόρμα βγήκε, η οποία του λέει ότι πρέπει να ξαναγίνει αντιμνημονιακός και προβλέπω ότι μέχρι να φτάσουμε στις εκλογές , σε δύο βδομάδες, θα έχει γίνει αντιμνημονιακός.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Σας θυμίζω ότι όταν το εθνικό συμφέρον καλούσε, ο Μητσοτάκης, ο Παπανδρέου και Φλωράκης κάθισαν στο ίδιο τραπέζι και σας θυμίζω ότι τον είχαν παραπέμψει λίγες μέρες πριν.
Είναι δυνατόν να λέμε δε συνεργαζόμαστε και να μη λειτουργούμε προς όφελος των πολιτών; Ο κύριος Τσίπρας κάνει κάποιες ερμηνείες δικές του. Αυτό δεν είναι δημοκρατία, είναι καθεστωτικές αντιλήψεις.
Αυτονόητο είναι ότι αυτός που διαπραγματεύτηκε, υπέγραψε, συμφώνησε, εισηγήθηκε, ψήφισε το Μνημόνιο, πρέπει να έρθει να συμμετέχει στην προσπάθεια να το αλλάξουμε. Πως να το κάνουμε, εμείς δεν έχουμε ούτε τα πρακτικά, τι λέγανε...

ΓΙΑ ΤΟ «ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ» ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Μεταβατικοί είμαστε όλοι οι άνθρωποι σε αυτή τη ζωή, δεν με ενοχλεί καθόλου αυτό. Αυτήν την  περίοδο θεωρώ ότι είμαι μεταβατικός  πηγαίνοντας προς το Μαξίμου.  

ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕΙ
Η κυβέρνηση πρέπει να συγκροτηθεί από  τα ικανά και άξια στελέχη της κοινωνίας.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ "ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ"



Εμφάνιση IMG_0054.JPGΜετά από συνάντηση με το Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ανδρέα Παπαμιμίκο, στελέχη του κόμματος «Το Ποτάμι», ανακοίνωσαν τη στήριξη τους στη Νέα Δημοκρατία, για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.
Ακολουθεί δήλωσή τους:

«Είμαστε απλοί εργαζόμενοι πολίτες. Είμαστε επαγγελματίες της ζωής, όχι της πολιτικής. Η κρίση μάς πλήγωσε, αλλά το επτάμηνο «αριστερό» πείραμα μάς αποτελειώνει. Δεν αντέχουμε τα capital controls  που διαλύουν την επαγγελματική μας ζωή. Δεν θέλουμε να το ξαναζήσουμε.
Αρχικά στρατευθήκαμε με το Ποτάμι. Αυτή τη στιγμή όμως προέχει το ποιο θα είναι το πρώτο κόμμα, έστω και με μια ψήφο διαφορά. Δεν μπορούμε να ξαναδώσουμε στον απερχόμενο πρωθυπουργό την πρώτη θέση και άρα την πρωτοβουλία των πολιτικών κινήσεων που μας οδήγησαν ένα εκατοστό πριν την καταστροφή.
Σήμερα όσο ποτέ απαιτείται συναίνεση και ευρύτερη συνεργασία όλων των μεταρρυθμιστικών, φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων. Αυτή τη συνεργασία μπορεί να τη διασφαλίσει μόνο η πρώτη θέση της Νέας Δημοκρατίας στις επικείμενες εκλογές.
Η χώρα παραπαίει. Απαιτείται πλέον διακυβέρνηση. 
Απαιτείται πλέον ένα μικρότερο και κυρίως πιο παραγωγικό κράτος.
Απαιτείται απελευθέρωση της πραγματικής, της δημιουργικής οικονομίας, της ζωτικότητας των Ελλήνων από τα ασφυκτικά δεσμά ενός παμπάλαιου, απολιθωμένου κράτους.
Δεν μπορεί αυτή η μεγάλη αλλαγή να γίνει με επικεφαλής ανθρώπους που δεν πιστεύουν σε αυτή. Δεν μπορεί να γίνει με ιδεοληπτικούς αριστερούς στο τιμόνι. Δεν μπορεί να γίνει με ορκισμένους κρατιστές.
Μπορεί να γίνει μόνο με σύμπραξη ΟΛΩΝ των δυνάμεων του μεσαίου χώρου, όλων των ανθρώπων της πραγματικής οικονομίας.
Δεν επιδιώκουμε θέση σε λίστες και κομματικά παιχνίδια. Θέλουμε να εισφέρουμε με την πρακτική και θεωρητική μας γνώση στη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της χώρας. Συνεργαζόμαστε για την παραγωγή επεξεργασμένων πολιτικών, με επιστημονικό τρόπο, και τη δημιουργία μιας νέας γενιάς πολιτικών στελεχών του μεσαίου, μεταρρυθμιστικού χώρου.
Τα ψέματα τελείωσαν. Η καταστροφή παραμονεύει. Η απελθούσα κυβέρνηση δοκιμάστηκε και μας πήγε σε εφτά μήνες δυο χρόνια πίσω. Όχι άλλα πειράματα. Κοστίζουν σε δουλειές και γεννούν ανθρώπινη δυστυχία. Ήρθε η ώρα για το ΜΕΤΑ.
Ας βρούμε επιτέλους τα ελάχιστα που μας ενώνουν».

Φιλιππίδης Αλέξανδρος, Πανελλήνια Επιτροπή Ποταμιού
Κεχαγιόγλου Ελευθέριος, Εμπειρογνώμονας Τομέα Νησιωτικής πολιτικής Ποταμιού
Βλάχος Πασχάλης, Συντονιστής Τομέα Οικονομικών Ποταμιού
Παπακωνσταντίνου Σωτήριος, Συντονιστής Α΄ Πειραιώς Ποταμιού
Λυμπερόπουλος Βασίλειος-Παναγιώτης, Συντονιστής Τομέα Ασφάλισης Ποταμιού
Σεμιτέλος Ευστάθιος, Εμπειρογνώμονας Τομέα Δημόσιας Διοίκησης Ποταμιού

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κας Ε. ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ κ. ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ (ON CAMERA)

http://kourdistoportocali.com/UsersFiles/admin/2013/09/eliza.jpgΗ Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, αντιπρόεδρος της ομάδας Εργασίας της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κα Ελίζα Βόζεμπεργκ,  για τα όσα είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλ. Τσίπρας για το μεταναστευτικό πρόβλημα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με τις δηλώσεις του, ο κ. Τσίπρας έδειξε πως, όχι μόνο δεν τον ενδιαφέρει η ανθρώπινη διάσταση του προβλήματος, αλλά ότι βρήκε πρόσχημα για άλλη μια κομματική εκμετάλλευση.
Είναι προφανής ο πανικός του!
Μέσα σε εφτά μήνες ούτε η αρχή για απορρόφηση των Κοινοτικών Πόρων συστάθηκε, ούτε μεταναστευτική πολιτική υπήρξε. Μόνο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής που διαπίστωνε ότι οι μετανάστες λιάζονται και εξαφανίζονται.
Άλλωστε, η πολιτική αφύλακτων συνόρων που έγινε γενικό προσκλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ προς δουλεμπόρους που εκμεταλλεύονται δυστυχισμένους ανθρώπους είναι έργο της ανίκανης κυβέρνησής του.
Αιδώς Αργείοι!»

Χωρίς αλλαγή το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Κορινθία. Ποίοι είναι οι υποψήφιοι

«Τους δοκίμασες...Τώρα με το ΚΚΕ για την ανατροπή» ήταν η φράση που τονίστηκε σε συνέντευξη τύπου σήμερα το μεσημέρι από τον γραμματέα της τομεακής Επιτροπής ΚΚΕ Κορινθίας Γιώργο Λάμπα , όπου ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στο Νομό Κορινθία.
Είναι το ίδιο ψηφοδέλτιο σε σχέση με τις εκλογές του Ιανουαρίου και το απαρτίζουν οι:.

Αντωνέλου Ρεγγίνα, εποχιακή εργάτρια
Δικαίος Παναγιώτης, οικονομολόγος
Κελάρης Γιάννης, Γραματέας Σωματείου ΔΕΥΑ Δήμου Συκκιωνίων
Ντόρμπαρης Στέλιος, εργάτης
Ξενόπουλος Σπήλιος, οφθαλμίατρος
Τσαρμπού Φρόσω, ιδιωτική υπάλληλος

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Θ. ΦΟΡΤΣΑΚΗ

http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20141031/low/newego_LARGE_t_1101_54417029.JPG
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μια κακογραμμένη έκθεση ιδεών αποτελεί το σχέδιο του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την παιδεία, που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα.
Στο πρώτο μέρος του περιγράφονται τα «κατορθώματα» της απελθούσας ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, τα οποία μετά δυσκολίας υπερβαίνουν τη μία σελίδα. Χαρακτηριστικά, αναφέρονται η εισαγωγή της εκλογικής διαδικασίας για την επιλογή διευθυντών σχολικών μονάδων, που δημιούργησε συνθήκες κομματοκρατίας στα σχολεία μας, και η κατάργηση των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων, που στέρησε από τους μαθητές μας ένα περιβάλλον αριστείας και προώθησης της καινοτομίας.
            Στο δεύτερο μέρος ακολουθούν οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την παιδεία. Πρόκειται για ένα σύνολο γενικοτήτων, που αναλώνονται σε πάσης φύσεως αοριστολογίες, χωρίς να υπάρχει ούτε μια πρόταση για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων του εκπαιδευτικού συστήματός μας. Ούτε λέξη για την  υποχρηματοδότηση, την υποστελέχωση και την έλλειψη υποδομών. Η καταστροφική μανία για την ισοπέδωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης εκδηλώνεται και πάλι  με την εμφανή πρόθεση επαναφοράς ρυθμίσεων του διαβόητου «πολυνομοσχεδίου Μπαλτά». Τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα επιστρέφουν στον περασμένο αιώνα.
            Η πλήρης ανεπάρκεια του ΣΥΡΙΖΑ να διαχειρισθεί όλα τα σημαντικά εκπαιδευτικά ζητήματα προκύπτει αβίαστα μετά το επτάμηνο διάστημα της  διακυβέρνησής του. Οι ανύπαρκτες προτάσεις του για την παιδεία προοιωνίζουν ότι τα χειρότερα θα ακολουθήσουν».

Το ελληνικό δημόσιο χρέος στο επίκεντρο της επίσημης επίσκεψης της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη Νέα Υόρκη

Εμφάνιση unnamed.jpg
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Τα Κοινοβούλια δεν μπορεί να υποβαθμίζονται σε απλές σφραγίδες που επικυρώνουν νόμους τους οποίους έχουν απορρίψει οι λαοί, νόμους οι οποίοι καταστρέφουν την κοινωνία και τις επόμενες γενιές»

Η Πρόεδρος της Βουλής παρέδωσε το Προκαταρκτικό Πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους σε αντιπροσωπείες άλλων χωρών και στην Ειδική Επιτροπή του ΟΗΕ για το Δημόσιο Χρέος


Την εκβιαστική στάση των δανειστών προς την Ελλάδα, την κατάλυση της Δημοκρατίας και την παραβίαση Κοινοβουλευτικής λειτουργίας και το θέμα του ελληνικού δημοσίου χρέους έθεσε η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής της στη Νέα Υόρκη, όπου συμμετείχε στην 4η Παγκόσμια Διάσκεψη Πρόεδρων Κοινοβουλίων.

Τελετή Μνήμης Θερμοπυλών: Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, Μνημείο Λεωνίδα, 19:00

Τελετή Μνήμης Θερμοπυλών: Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, Μνημείο Λεωνίδα, 19:00

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Ν. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΗΣ 7ΜΗΝΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ



http://www.matrix24.gr/wp-content/uploads/2013/04/npanagiotopoylos.jpgO Συντονιστής Κοινωνικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, υποψήφιος βουλευτής Καβάλας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος παρουσίασε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, το κόστος της 7μηνης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε ό,τι αφορά την απασχόληση. Ανάμεσα στα άλλα ανέφερε:


·         Η κατάσταση στην αγορά εργασίας δεν ήταν ρόδινη τα προηγούμενα χρόνια, υπήρχαν όμως στο τέλος του 2014 αισθητά σημεία βελτίωσης που δημιουργούσαν συγκρατημένη αισιοδοξία για πτωτική πορεία της ανεργίας στη χώρα μας. Σήμερα αυτά τα σημεία αισιοδοξίας έχουν εξανεμιστεί καθώς η ανεργία αυξάνεται ξανά. Η πορεία της οικονομίας το 2015 και ιδίως το σοκ των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων έχουν δημιουργήσει δυσμενέστατες συνθήκες σε όλο το φάσμα της αγοράς εργασίας στην οικονομία.

(Δείκτες Ανεργίας)
1ο τρίμηνο 2014    27,8
3ο τρίμηνο2014     25,5
4 τρίμηνο 2014     26,1
1ο τρίμηνο 2015   26,6

·         Ύψιστη προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία είναι η επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας από την οποία θα προέλθει τόνωση στην απασχόληση και επομένως νέες θέσεις εργασίας. Αυτό είναι συνεπές με τις βασικές ιδεολογικές μας αρχές υπέρ της ιδιωτικής οικονομίας ενώ η άλλη πλευρά δεν πιστεύει τα ίδια και η ιδιωτική οικονομία μάλλον της είναι αδιάφορη.
·         Το ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης όπως προκύπτει από το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» που εμείς συστήσαμε στο Υπουργείο Εργασίας και παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο την πορεία της αγοράς εργασίας, μας αποκαλύπτει ότι το 2015 είχαμε περισσότερες απολύσεις από προσλήψεις και επομένως αύξηση της ανεργίας.
(Θετικό ισοζύγιο 2014: 13.275 περισσότερες προσλήψεις από απολύσεις
Αρνητικό ισοζύγιο 2015: 16.658 περισσότερες απολύσεις από προσλήψεις)


Περιπτωσιολογία
·         Προχθεσινό λουκέτο σε ιδιωτικό σχολείο στον Πειραιά λόγω προβλημάτων από τον περιορισμό κίνησης κεφαλαίων και μοιραίο πλήγμα ο ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση. Περισσότερες από 60 οικογένειες στην ανεργία.
·         Χαλυβουργία SOVEL  στο Βόλο. Λόγω υπολειτουργίας, πτώσης παραγωγής και αδυναμίας προμήθειας πρώτων υλών λόγω των capital controls, 350 εργαζόμενοι βγήκαν σε διαθεσιμότητα πρόσφατα.
·         Μονάδα παραγωγής αλουμινοκατασκευών στη Βόρεια Ελλάδα. Σε πλήρεις ρυθμούς παραγωγής λειτουργούσαν 7 γραμμές παραγωγής, 7 ημέρες την εβδομάδα, μέχρι πριν μερικούς μήνες. Σήμερα λειτουργεί 1 γραμμή παραγωγής για 2 ημέρες την εβδομάδα. Μείωση στο 5% του παραγωγικού δυναμικού με εκ περιτροπής απασχόληση μικρού τμήματος εργαζομένων.
·         Μεταλλεία της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές Χαλκιδικής. Μετά την απόφαση του πρώην Υπουργού Εργασίας (!) για ανάκληση των αδειών εξόρυξης, 2000 εργαζόμενοι απολύονται ή μπαίνουν σε διαθεσιμότητα. Οι Καναδοί ιδιοκτήτες προαναγγέλλουν πλήρη διακοπή εργασιών και αποχώρηση από την Ελλάδα. Αυτό σηματοδοτεί πολύ αρνητικό κλίμα στις διεθνείς αγορές για επενδύσεις και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στη χώρα μας. Μια «φιλεργατική» αριστερή κυβέρνηση θα’ πρεπε να λειτουργεί με εντελώς διαφορετικό τρόπο.
·         Βοηθητικό προσωπικό μειωμένου ωραρίου στα σχολεία (καθαρίστριες) με 3500 θέσεις εργασίας πανελληνίως λόγω ασυνεννοησίας μεταξύ των αρμόδιων Υπουργείων Εσωτερικών και Παιδείας δεν έχει εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ που προβλέπει τρόπο χρηματοδότησης και φορέα με τον οποίο θα συνάψουν συμβάσεις οι δήμοι για να προσληφθούν και να εργαστούν οι καθαρίστριες στα σχολεία, μόλις 10 μέρες πριν την έναρξη του σχολικού έτους.

Τελικές παρατηρήσεις
·         Η απασχόληση είναι άμεσα συνδεδεμένη με τους ρυθμούς της οικονομίας. Στο τέλος του 2014 είχαμε οριακή αλλά σαφή πτώση της ανεργίας επειδή η οικονομία είχε μπει σε ρυθμούς οριακής ανάπτυξης. Οι προοπτικές ήταν θετικές. Σήμερα που η οικονομία έχει ξαναμπεί σε ρυθμούς ύφεσης, η ανεργία αυξάνεται.
·         Τα ειδικά προγράμματα του Υπουργείου Εργασίας για την τόνωση της απασχόλησης με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο είναι μικρές ανάσες τόνωσης και δεν λύνουν το πρόβλημα της ανεργίας καθολικά. Εάν όμως υλοποιούνται με ταχείς ρυθμούς, συνεχή ροή και ειδικές στοχεύσεις σε συγκεκριμένες ομάδες ανέργων (νέοι άνεργοι, επιστήμονες άνεργοι, νοικοκυριά χωρίς κανέναν απασχολούμενο, άνεργοι πλησίον σύνταξης) τότε φέρνουν αποτελέσματα.
Στην επτάμηνη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπήρξαν σοβαρές καθυστερήσεις στην υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων με παράδειγμα την καθυστερημένη υλοποίηση των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας.
·         Η απασχόληση είναι άμεσα συνδεδεμένη με το ασφαλιστικό σύστημα. Όταν υπάρχουν αυξημένες και σταθερές ροές εσόδων από ασφαλιστικές εισφορές τότε υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να είναι το ασφαλιστικό βιώσιμο.
·         Όσο μεγαλύτερη είναι η ανεργία αλλά και η αδήλωτη εργασία τόσο μεγαλώνουν οι διαρροές εσόδων από εισφορές για το σύστημα και διογκώνονται τα ελλείμματα του ασφαλιστικού συστήματος. Στο Α’ εξάμηνο πέρσι τα ασφαλιστικά ταμεία είχαν πλεόνασμα 400 εκατομμυρίων. Στο Α’ εξάμηνο φέτος παρουσιάζουν έλλειμμα 1 δις. Αυτή η μαύρη τρύπα ύψους 1,4 δις περίπου αποδεικνύει την επιδείνωση της κατάστασης κατά τη θητεία της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τόσο ως προς την απασχόληση όσο και ως προς τις προοπτικές βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος.

·         Εκτιμούμε ότι εάν από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου προκύψει κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία, η μεγάλη εθνική προσπάθεια για την τόνωση της απασχόλησης θα κινηθεί στους άξονες που περιγράψαμε, με έμφαση στην επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας, την προστασία του μικρού και μεγάλου επιχειρείν και την προσέλκυση νέων επενδύσεων που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα στηρίξουν το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι του Λαφαζάνη – Ποιους φοβάται ο Τσίπρας

Με «βαριά» ονόματα τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τους πρώην υπουργούς που είπαν «Όχι» στην κυβέρνηση Τσίπρα, με καθαρό αντιμνημονιακό προφίλ στις υποψηφιότητες, αλλά και με ανοιχτό ακόμη στοίχημα το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, στήνονται οι λίστες της Λαϊκής Ενότητας του Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Το «μάλλον όχι» που είπε χθες ο Μανώλης Γλέζος στη σύμπραξη με τη ΛΑ.Ε. και η καθαρή προϋπόθεση της παραμονής στο ευρώ που έθεσε για να υπάρξει οποιαδήποτε συνεργασία ήρθε να θαμπώσει τις εντυπώσεις μετά τις θεαματικές, και σε δόσεις, αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και προσχωρήσεις στη Λαϊκή Ενότητα.

Δημόσιο: Τι ισχύει για τις υπηρεσιακές μεταβολές των δημοσίων υπαλλήλων (εγκύκλιος)

Διευκρινήσεις αναφορικά με την αναστολή υπηρεσιακών μεταβολών των δημοσίων υπαλλήλων δίνει το υπουργείο Εσωτερικών με νέα του εγκύκλιο.
Όπως τονίζει η απαγόρευση της παρ. 1 και 2 του άρθρου 28 του ν. 2190/1994 αφορά οποιαδήποτε μεταβολή αναφέρεται στην υπηρεσιακή κατάσταση κάθε κατηγορίας προσωπικού των υπηρεσιών και νομικών προσώπων του άρθρου 14 παρ.1 του ν.2190/1994, όπως ισχύει.
Ως εκ τούτου, στην απαγόρευση δεν εμπίπτουν οι μετακλητοί υπάλληλοι, ούτε η διενέργεια αποσπάσεων δημοσίων υπαλλήλων σε Πολιτικά Γραφεία μελών της Κυβέρνησης και Υφυπουργών του άρθρου 55 του Π.Δ.63/2005, δεδομένου ότι σύμφωνα με τα οριζόμενα και στην παρ.8 αυτού, «Η υπηρεσία του προσωπικού των πολιτικών γραφείων λήγει αυτοδικαίως με την κατά οποιοδήποτε τρόπο λήξη της θητείας του προϊσταμένου μέλους της Κυβέρνησης ή υφυπουργού».
Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο ΕΔΩ.

aftodioikisi.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης,

Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, ως υπεύθυνη του εκλογικού αγώνα του κόμματος για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, θα περιοδεύσει στους νομούς της περιφέρειας από το Σάββατο 05/09 έως την Τετάρτη 09/09.
Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης.                   
                    

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015
·        17.50 Άφιξη στην Αλεξανδρούπολη
(Συνάντηση με Αντιπεριφερειάρχες  κ. Δημήτρη Πέτροβιτς και κ. Κων/νο Εξακουστό στο αεροδρόμιο)
·        18.20 Δημαρχείο Φερών, Συνάντηση με κτηνοτρόφους
·        19.30 Πλατεία Διδυμοτείχου
·        20.30 Δημαρχείο Ορεστιάδας
ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015
·        10.30 Επίσκεψη στο Σουφλί
·        12.00 Άφιξη στην Αλεξανδρούπολη, συνάντηση με Δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη
·        12.30 Επιμελητήριο Έβρου  (Συνέλευση ΝΟΔΕ και Συνέντευξη Τύπου στα Τοπικά ΜΜΕ)
·        13.30 Γεύμα στην Αλεξανδρούπολη
·        15.15 Επίσκεψη στην ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ (Μέστη Έβρου)
·        18.45 Επίσκεψη στη Διαλαμπή
·        19.30 Επίσκεψη στον  Ίασμο
ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015
·        09.00 Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας – Θράκης Γ. Παυλίδης
·        09.45 Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων
·        10.15 Μουφτής Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλή
·        10.45 ΝΟΔΕ Ροδόπης
·        11.15 Συνέντευξη Τύπου στη ΝΟΔΕ Ροδόπης
·        13:00 Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμων
·        13:20 Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος
·        13:40 Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης
·        18.00 Επίσκεψη σε Εχίνο, Σμίνθη

ΤΡΙΤΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015
·        10:00 ΝΟΔΕ Ξάνθης (στο ξενοδοχείο ELISSO)
·        10:45 Συνέντευξη Τύπου (στο ξενοδοχείο ELISSO)
·        12.30 Άφιξη στην Καβάλα, συνάντηση με Αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρο Μαρκόπουλο
·        13:00 Συνάντηση με Δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα
·        18.00 Επιμελητήριο Καβάλας
·        19.00 Συνέντευξη Τύπου (ξενοδοχείο ΓΑΛΑΞΙΑΣ)
·        19.45 Συνεδρίαση ΝΟΔΕ Καβάλας (ξενοδοχείο ΓΑΛΑΞΙΑΣ)

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015
·        09:10 Δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος Χριστόδουλος
·        09.30 Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Ανάργυρος Πατακάκης
·        10.00 Επιμελητήριο Δράμας
·        11.00 Εκδήλωση ΝΟΔΕ Δράμας (ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ Δράμας)
·        11.30 Συνέντευξη Τύπου (ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ Δράμας)