Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ


 Δήλωση του πρώην Υφυπουργού Εργασίας κ. Βασίλη Κεγκέρογλου για τα όσα υποστηρίζει ο κ. Κατρούγκαλος σχετικά με το Ασφαλιστικό

Κύριε Κατρούγκαλε ψεύδεστε

Υπογράψατε μείωση του ποσού που διατίθεται για συντάξεις 0,5% του ΑΕΠ το 2015 και 1% το 2016, δηλαδή ( 900 εκ + 1,800 δις ) 2,5 δις ευρώ για το 2015-2016.
Προσπαθείτε, χρησιμοποιώντας γκρίζα προπαγάνδα να συκοφαντήσετε τη μεταρρύθμιση  του 2010 και να φορτώσετε τις δικές σας αμαρτίες σε άλλους.
Κατηγορείτε την εφημερίδα που έγραψε για συντάξεις 200-600 ευρώ, αλλά δε λέτε ότι αυτό σας βολεύει, για να εμφανίζεστε ως Αϊ-Βασίλης και να δώσετε κάτι παραπάνω…
ΌΧΙ κ. Κατρούγκαλε:
ΕΣΕΙΣ είστε ο Υπουργός που μαζί με τον κ. Χαϊκάλη υπογράψατε την μείωση της κατώτατης σύνταξης από 486 ευρώ σε 392 ευρώ και την παρακράτηση της βασικής σύνταξης από τους αναπήρους μέχρι τα 67 χρόνια.
ΕΣΕΙΣ είστε ο Υπουργός της πρόσφατης μείωσης των κύριων συντάξεων 2% και 6% των επικουρικών.
ΕΣΕΙΣ είστε ο Υπουργός που μειώσατε κατά 2.5 δις το ποσό των συντάξεων και αναλάβετε την ευθύνη να το ψηφίσετε τον Οκτώβριο.
ΕΣΕΙΣ είστε ο Υπουργός που αυξήσατε τις ασφαλιστικές εισφορές κατά 12% (5+ μονάδες)
ΕΣΕΙΣ είστε που προσπαθείτε να παραπλανήσετε τους πολίτες για άλλη μια φορά
ΕΣΕΙΣ είστε ο Υπουργός που μεταφέρατε τους πόρους του Ταμείου Αλληλεγγύης Γενεών στο Νέο Ταμείο για την πληρωμή των «διεθνών τοκογλύφων» όπως τους λέγατε, μέχρι 5 Ιουλίου.
ΕΣΕΙΣ είστε ο Υπουργός που τριπλασιάσατε τις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών.
Προσπαθείτε να κρυφτείτε πίσω από μια επιτροπή με αξιόλογους επιστήμονες, όμως το αδιέξοδο που φέρατε σε λίγους μόνο μήνες, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με fast track διαδικασίες.
Αντί των επικοινωνιακών χειρισμών χρειάζεται σοβαρή μελέτη στο πλαίσιο πολιτικής Βούλησης για άμεσα και μεσοπρόθεσμα μέτρα, που διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού και με προϋπόθεση την επαναφορά των πόρων του Ταμείου Αλληλεγγύης Γενεών, στο Ασφαλιστικό Σύστημα