Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ και ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ ( Δημοτικός κινηματογράφος "Το διάλειμα")

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/7 στις 21:30

THE NORTHMAN 



Φαντασίας| | Διάρκεια: 136‘ 

Παίζουν:

Σκηνοθεσία :

Ρόμπερτ Εγκερς

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ 

     Ήρωας της ταινίας ένας έφηβος νεαρός πρίγκιπας η μοίρα του οποίου σφραγίζεται ανεξίτηλα από μια αιματηρή και αναίτια σφαγή: ο πατέρας του δολοφονείται βάναυσα από τον θείο του, που απαγάγει και τη μητέρα του. Φεύγοντας από το Βασίλειο του νησιού με μια βάρκα, το παιδί ορκίζεται να πάρει εκδίκηση. Δύο δεκαετίες αργότερα, ο ήρωας έχει γίνει ένας ατρόμητος πολεμιστής που εισβάλλει σε χωριά και τα λεηλατεί, μέχρι που μια μάντισσα του θυμίζει τον αιώνιο όρκο του, ότι οφείλει να εκδικηθεί για τον άδικο χαμό του πατέρα του, να σώσει τη μητέρα του και να σκοτώσει τον άπληστο θείο του.
      Μια στιβαρή, απόκοσμη, περιπέτεια εκδίκησης για τον λόγο τιμής, την ανδρεία στο πεδίο μάχης και τις ιερές δοξασίες μιας άλλης εποχής.

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΔΕΡΒΕΝΟΥ "Το Διάλειμμα"

 

Πολιτική Προστασία: Πως να προφυλαχτείτε από τον καύσωνα που πλησιάζει τις επόμενες ημέρες

Πολιτική Προστασία: Πως να προφυλαχτείτε από τον καύσωνα που πλησιάζει τις επόμενες ημέρες

Μετά το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ για τον καύσωνα στη χώρα τις επόμενες ημέρες, η Πολιτική Προστασία εξέδωσε ανακοίνωση για τα μέτρα που μπορούν να πάρουν οι πολίτες, ώστε να προστατευτούν από το «κύμα» ζέστης.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά

Καιρός - Καύσωνας διαρκείας: Μέχρι 42 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία Κυριακή και Δευτέρα, προβλέπει ο Καλλιάνος!

 kauswnas3433434 

Την απότομη άνοδο της θερμοκρασίας για τις περισσότερες περιοχές της χώρας αναλύει ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Καλλιάνος.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, φαίνεται ότι η Κυριακή και η Δευτέρα θα είναι οι πιο δύσκολες μέρες του καύσωνα με τον υδράργυρο τοπικά και στους 41-42°C σε περιοχές ευπαθείς στη ζέστη και μακριά από τις θάλασσες.

Μέγιστες θερμοκρασίες στους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου και τοπικά ίσως και 42 

Που θα φτάσουν όμως οι μέγιστες θερμοκρασίες για τις επόμενες τρεις ημέρες; Στους παρακάτω χάρτες φαίνεται σχεδόν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας που θα φτάσει ο υδράργυρος κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών.

Δείτε τους παρακάτω προγνωστικούς χάρτες:

Πέθανε ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Αποστολάκης

 Πέθανε ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Αποστολάκης 

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Δημήτρης Αποστολάκης, πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.  Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα neakriti.gr, ο Δημήτρης Αποστολάκης νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, με προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα, και έφυγε από τη ζωή από πολυοργανική ανεπάρκεια.

Ο Δημήτριος Αποστολάκης ήταν πτέραρχος εν αποστρατεία της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και πολιτικός. Διετέλεσε αρχηγός ΓΕΑ, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, πρόεδρος της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου και υφυπουργός Εθνικής Άμυνας. Υπήρξε φίλος και συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου και επί των ημερών του πραγματοποιήθηκε η περίφημη «αγορά του αιώνα» (40 F-16 από τους Αμερικανούς και 40 Mirage-2000 από τους Γάλλους).

Βάσεις 2022: Μέχρι 500 μόρια κάτω οι δημοφιλείς σχολές - Οι βάσεις σε 82 σχολές [ αναλυτικοί πίνακες]

Βάσεις 2022: Μέχρι 500 μόρια κάτω οι δημοφιλείς σχολές  Οι βάσεις σε 82 σχολές [ αναλυτικοί πίνακες] 

 Με την ανακοίνωση των βάσεων φέτος να γίνεται νωρίτερα από άλλες χρονιές, λίγες εβδομάδες μένουν μέχρι να λήξει η αγωνία των υποψηφίων. Οι εκτιμήσεις σε μια χρονιά-γρίφο, για τις βάσεις, λόγω των πολλαπλών επιδόσεων που προκύπτουν από τους διαφορετικούς συντελεστές βαρύτητας, δείχνουν σχεδόν συνολικά πτώση των βάσεων εισαγωγής, με τις δημοφιλείς σχολές, που βρίσκονται στις πρώτες επιλογές χιλιάδων υποψηφίων, να οδηγούν την καθοδική πορεία, καταγράφοντας τις περισσότερες απώλειες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Δήλωση Γιάννη Κελλάρη: Να μην τολμήσουν οι πέντε Δημοτικές Αρχές στην Κορινθία να αυξήσουν τα Δημοτικά τέλη!


 Δήλωση Γιάννη Κελλάρη

Περιφερειακού Συμβούλου Κορινθίας με την Λαϊκή Συσπείρωση

"Οι πέντε Δήμαρχοι της Κορινθίας σε πλήρη σύμπνοια, ήρθαν να μας πουν αυτό που
δέκα χρόνια τώρα ήξεραν, σιωπούσαν και έβαζαν πλάτη να υλοποιηθεί. Γι αυτό είναι
συνένοχοι!
Ότι δηλαδή η παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων στο μεγάλο κεφάλαιο
πενταπλασιάζει το κόστος για τα απορρίμματα. 

ΔΕΡΒΕΝΙ : 4ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών ! ( Κεντρική Πλατεία Δερβενίου - Σάββατο 23/7) - Παρουσίαση ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ.

 Μπορεί να είναι εικόνα παίζει ένα μουσικό όργανο και κείμενο που λέει "4ο C FESTIVAL Φιλαρμονικών Συμμετέ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΕΠΑΠ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΠΠΑΛΕΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ ΥΠΟ ΤΗΝ Î‘ÎΓÎΔA ΤΩΝ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ SHMORPATIN ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022 Κεντρική Πλατεία Δερβενίου"

Φτάνει η μεγάλη στιγμή 🎺🥁🎷
Το Σάββατο 23 Ιουλίου 2022 και ώρα 8.30 μμ στη κεντρική πλατεία Δερβενίου του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης θα διοργανωθεί το 4ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών !
Συμμετέχουν ( κατά σειρά εμφάνισης):
1) Δημοτική Φιλαρμονική Ξυλοκάστρου
2) Φιλαρμονική ΚΕΠΑΠ Δήμου Κορινθίων
3) Μουσικό Σύνολο Ανατολικής Αιγιαλείας
4) Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου 
Η είσοδος είναι ελεύθερη!
Σας περιμένουμε να απολαύσετε όμορφες μελωδίες από τις Φιλαρμονικές 🎺😊🥁🎷
Τα μουσικά προγράμματα των Φιλαρμονικών αναλυτικότερα:

ΧΙΛΙΟΜΟΔΙ: Εξαιρετική πρεμιέρα παραστάσεων στο Θέατρο «Ειρήνη Παπά» με την Μήδεια

Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα και άτομα που στέκονται

Εξαιρετική η χθεσινή βραδιά στο κατάμεστο ανοιχτό θέατρο «Ειρήνη Παπά» και στην πρεμιέρα των παραστάσεων του με την ΜΗΔΕΙΑ του Μπόστ από το Εθνικό Θέατρο.
Μια σπουδαία παράσταση με διθυραμβικές κριτικές, με έξοχους ηθοποιούς, κείμενα και σκηνοθεσία, που καθήλωσε για δυο ώρες τους 800 και πλέον θεατές που έσπευσαν στον Λόφο του Νικηταρά, που καταχειροκροτήθηκε στην αυλαία της και που δικαίωσε την επιλογή του δήμου Κορινθίων να φέρει την ΜΗΔΕΙΑ στην πρεμιέρα των παραστάσεων του νέου θεάτρου! 
  Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροιΜπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα και άτομα που στέκονται

Ουίλιαμ Σαίξπηρ " Όνειρο καλοκαιρινής Νύχτας" το Σάββατο 23 Ιουλίου στις Αιγές ( Πλατεία Λαμπινού) Αιγιαλείας

Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα


 
Αιγές (ΛΑΜΠΙΝΟΣ)
Θεατρική παράσταση στην Πλατεία του χωριού μας
Σάββατο 23 Ιουλίου 21.15'
Το Άρμα Θέσπιδος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, μας υπόσχεται μια θεατρική παράσταση ΌΝΕΙΡΌ!!!
"Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας"
Το αριστούργημα του Σαίξπηρ, ζωντανεύει επί σκηνής, ένας θίασος από εκλεκτούς ηθοποιούς.
Είσοδος ελεύθερη
Σας περιμένουμε!
 
Περιβαντολογικός &  Πολιτιστικός  Σύλλογος Αιγών ( Βλοβωκάς) "Ο ΒΡΑΧΟΣ"
Τοπική κοινότητα Αιγών 

Κάτω από ένα εκατομύριο (993.955) ο πληθυσμός της Πελοποννήσου ( Αναλυτικοί πίνακες κατά περιφερειακή ενότητα και Δήμους).

 Παλαιός πολιτικός χάρτης της Πελοποννήσου | ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει τα αποτελέσματα της «Απογραφής Πληθυσμού - Κατοικιών 2021» (προσωρινά στοιχεία μόνιμου πληθυσμού), της πρώτης ψηφιακής απογραφής της Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, ο αριθμός των ανδρών διαμορφώνεται στα 5.075.249 ενώ οι γυναίκες είναι λίγο περισσότερες, στα 5.357.232.

Μειωμένος κατά 3,5% (383.805 κατοίκους) είναι ο μόνιμος πληθυσμός της Ελλάδας σε σύγκριση με την απογραφή του 2011.

Ο Θάνος Θανόπουλος, ο επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της απογραφής και δήλωσε πως η εν λόγω διαδικασία είναι «ορόσημο», καθώς έγινε ψηφιακά.

Ο μόνιμος πληθυσμός όλης της Πελοποννήσου ανέρχεται στους 993.955 κατοίκους. 

Αναλυτικοί πίνακες: